Forumi Horizont | Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 224 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Dashurojme vetem nje here ne jete???? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=173)
Dashurojme vetem 1here ne jete !
Deri ne momentin kur eshte keshtu, keshtu do themi.
Vecse s'mund te thuash kam dashuruar njehere "fort" ne jete dhe tani s'mund te dashuroj me.
Dyert e zemres jane e kunderta e dyerve te institucioneve qe hapen vetem nga brenda. Ato dyer nese di, mund ti hap cdokush edhe pa na pyetur fare ne........................................................................................................... !!!
Mendoj se po!!
Re: Re: Re: Dashurojme vetem nje here ne jete????
Citim:
Po citoj ato që tha NIK_SERIOZI
[QUOTE]Po citoj ato që tha PARIS
[B]
Sigurisht qe dashurojme me me force sesa heren e pare.
vertet por me frike se mos humbet prape apo jo helga?
Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever
Mendoj se po!!
pershendetje...
qe dashurojme njehere ne jete kjo eshte e sigurte, sado qe e kuptojme dot apo jo... por ka edhe shume njerez qe nuk rastisin kurr me gjysmen e tyre dhe kujtojne se dashurojne, dhe nuk kane mundesi te njohin dashurine e vertet...
kur njohin dashurine e vertet njerezit u pritet komplet fuqia te dashurojne perseri, dhe kjo eshte ajo qe dashurojme me te vertet njehere ne jete....
ciao...
Nuk e di por une mendoj se ne dashurojme me shume se nje here ne jete.....ashtu sikurse nje dashuri mbaron po ashtu nje dashuri e re lind......
Ndoshta kemi nje dashuri te madhe por dashurojme me shume se nje here .
Dashurojme shume here, por shumica e njerezve per shkak te asaj kontrate psikologjike, zyrtare, familjare qe e ka emrin "MARTESE" mundohen ti mbysin dashurite e reja qe lindin me kalimin e kohes.
Sikur njerezit ta dinin qe me pare se c'do te thote te permbushesh kete kontrate deri ne fund, ndofta do te kishin "vrare veten", qe pse me kaq zell e deshironin nje akt te tille zyrtar, i cili pervec obligacioneve emocionale ka edhe ato psikologjike dhe te ashtuquajtura morale, te krijuara nga vete shoqeria ku jetojme.
Mbas disa vitesh martese te gjithe ndihen sikur jetojne perseri ne shtepite e prinderve ku duhet te zbatojne normat e moralit te familjes dhe shoqerise, nga te cilat aq shume donin te iknin kur ishin te rinj.
Dhe pikerisht shume here keto obligacione mbajne te gjalle ate qe quhet martese dhe riperterijne ate qe quhet dashuri dhe sex.
O njerez!
Akoma e veni ne dyshim qe mjere ai qe dashuron vetem nje here...
po citoj ato qe tha ksenia(O njerez!
Akoma e veni ne dyshim qe mjere ai qe dashuron vetem nje here...)
o lal me fal qe nderhyj po nuk besoj se njeriu dashuron me shum se nje here ne jete dhe arsyja per mendimin tim eshte sepse po te dashururonim robt sa here qe lidhemi me to c'kuptim do kishin ndjenjat pastaj per njeriun.Une mendoj qe njeriu mbasi ka provuar sec eshte dashuria per nje here te vetme (ose ka perfuanduar me te ose ka qene zhgenjim ) ne lidhjet e tjera dhjeshte ka nje repket per patnerin nuk mund te thuash dashuri. Nese ky ehste mendimi im.
Njeriu 1 here dashuron ne jete. Heret e tjera jane biznese te dashurise.
Mendoj qe nje her ne jete dashurojme, kurse keto tjerat jan vec aventura dhe per te genjye vehten se dashurojme me shum se nje her....
Mjere ata qe dashurojne vetem nje here...
Citim:
Po citoj ato që tha ksenia
Mjere ata qe dashurojne vetem nje here...
Motoja ime dhe e shokut tim te ngushte (profetit) ka qene gjithmon -Ne e kemi zemren e madhe japim dashuri me shumice ... :p :p :p :p
Perse per nje dashuri te perfunduar une duhet ti mbyll zemren dashurive te tjera?! Perse...
NUK PAJTOHEM ME FAKTIN SE NJERIU DASHURIN VEQ NJEHERE NE JETE,,,,,,
NESE DASHURIA E PARE MUNDET ME KON E SUKSESHME ATEHERE NORMALE QE MUNDET ME PASE JETE TE GJATE..
POR NESE NDODH QE DASHURIA E PARE DESHTON ATEHERE JAM I BINDUN SE PRAPE MUNDET NJERIU ME DASHURUU
SE PAS QDOO MURLANI ME STUHI DIELLI FILLON EDHE LIND PERSERI.....
UNE MENDOJ SE NJERIU DASHURON NON STOP SE QDO NJERI KA NEVOJ PER DASHURI DERI NE QASTIN E FUNDIT TE JETES SE TIJ....
PERSHENDEJTE te gjithve ;; komplimente per temen edhe pse pak me vones e pashe ;;; o njerez mbi dashurin flisni kote se ajo eshte aq misterjoze sa askush do ta kuptoje kurre ,, ne jete dashurojme shume here ;; dashuria nuk eshte e ndertuar ne hekur dhe beton ;; ajo eshte shpirt dhe ajer ; ndaj edhe eshte e pa qendruar,,
Citim:
Po citoj ato që tha BETERRJA
PERSHENDEJTE te gjithve ;; komplimente per temen edhe pse pak me vones e pashe ;;; o njerez mbi dashurin flisni kote se ajo eshte aq misterjoze sa askush do ta kuptoje kurre ,, ne jete dashurojme shume here ;; dashuria nuk eshte e ndertuar ne hekur dhe beton ;; ajo eshte shpirt dhe ajer ; ndaj edhe eshte e pa qendruar,,
no,disa here
Do te ishte e trishtueshme sikur njerezit te dashuronin vetem njehere ne jete.
Kur flas per dashurine, i referohem nje dashurie te nje shkalle me te gjere se nje dashuri mes dy te dashuruarish. Dashuria nuk mbetet me aq...
nuk mund te dashurosh vetem nje here ne jete cdo rradhe ka ate bukurine e vet.
dashurojme vetem nje here ne jete
ashtu eshte cdo here ka bukurine e vet .Po ama mund te them qe ekzistojne dhe nga ato dashurite qe mund te jene te vecanta qe te bejne te mendosh qe njeriu dashuron vetem nje here ne jete
te bejne te mendosh por nuk eshte e vertet sepse nese dashuron vetem nje here mendoj se ti nuk mund te ekzistosh sic duhet dhe kushdo qofte.
Re: Dashurojme vetem nje here ne jete????
Citim:
Po citoj ato që tha Natyra
Thone qe jeta ka vetem nje dashuri te madhe dhe te forte.
Si mendoni ju??????
Jeta na prezanton dhe dashuri te tjera,a dashurojme vertet???
Presidente, libri nga i cili ke marre vjershen e mesiperme flet per nje grua qe dashuroi me shume se njehere ne jete(te pakten une keshtu e kuptova). Dhe ne cdo lidhje, Dafne kishte dicka te vecante. Cfare te besh nganjehere kur na ndodh si Dafne(larg qofte?). Te mbyllemi ne vetvete sepse ka vdekur edhe dashuria per ne?Si mund te jetoje nje njeri pa dashuri?
Citim:
Po citoj ato që tha Balerina
Presidente, libri nga i cili ke marre vjershen e mesiperme flet per nje grua qe dashuroi me shume se njehere ne jete(te pakten une keshtu e kuptova). Dhe ne cdo lidhje, Dafne kishte dicka te vecante. Cfare te besh nganjehere kur na ndodh si Dafne(larg qofte?). Te mbyllemi ne vetvete sepse ka vdekur edhe dashuria per ne?Si mund te jetoje nje njeri pa dashuri?
Re: Re: Dashurojme vetem nje here ne jete????
Citim:
Po citoj ato që tha Presidentja
Per mendimin tim ne jete vetem nje here dashurohet me te vertete dhe ne humbjen e kesaj dashurie mund te mesohesh te respektosh te kesh xhan dhe te kalosh disa caste te kendshme me dike qe te do apo ndjehesh mire por te dashurosh me ate force kurre me !
Ndodh vetem njehere ne jete jo dy
castet zhduken si minjt
rendin ne jete shume shpejt
ndodh vetem per trimat
me te fortet
te vertetet
dhe kur casti troket per ty
mos e ler te te shpetoje
nje pulitje sysh dhe dashuria zhduket
casti tretet
nje tringellime e shurdhet
ne koken tende mbetet
zemra e di kur fati
peshperit ne veshin tend
o kurre mos u tut mik i dashur
ne fund te fundit
ia vlen cdo cmim
pagesa a pasuri e humbur qofte
kur dashuria triumfon
kur dashuria e vertete troket
por vetem njehere !
?????????????????????
Citim:
Po citoj ato që tha Presidentja
Pike se pari me behet qejfi qe po gjej njerez qe kane lexuar ketu lol
Pastaj jo qellimisht e vura kete poezi![]()
Kisha nje qellim dhe nje mesazh ashtu sic thahse dhe ke mesazhi im kuptohet qe me fundin me deshire apo pa deshire te asaj dashurise se madhe nuk mund ta kalojme jeten te vetem,por ama theksova se cdo lidhje qe mund te vije mrapa smund te jete si dashuria e madhe e jetes tende,diku mund te ndjesh terheqje fizike,diku intelektuale,diku ngrohtesine,sigurine etj dhe kur gjen nje person qe ti ofron keto gjera mesohesh me idene ta duash![]()
Nuk e di me gjere pasi nuk kam perjetuar humbje dashurie e gjera te tilla ne jete por ama jam e bindur se neser pasneser (larg qofte) te ndahem nga dashuria e jetes time qe po e perjetoj sdo mundem kurre me te dua nje mashkull me te tille dashuri,ndjenje e pasion !
Presidente kshu kam than dhe une kur isha ne dashuri per here te para por jeta verteton cdo gje.. ishalla perfundon me zemren tate qe e don shume por nese jo (ishalla ste ndoll kurr) do e kuptosh dhe ti qe mund te dashurosh me shume se njehere dhe cdo dashuri eshte e ndryshme ndoshta dhe me e forte sec ajo qe ke pas me pare...
Re: Re: Dashurojme vetem nje here ne jete????
[QUOTE]Po citoj ato që tha Presidentja
[B]
Per mendimin tim ne jete vetem nje here dashurohet me te vertete dhe ne humbjen e kesaj dashurie mund te mesohesh te respektosh te kesh xhan dhe te kalosh disa caste te kendshme me dike qe te do apo ndjehesh mire por te dashurosh me ate force kurre me !
castet zhduken si minjt
ndodh vetem per trimat
me te fortet
te vertetet
mos e ler te te shpetoje
casti tretet
ne koken tende mbetet
zemra e di kur fati
peshperit ne veshin tend
ne fund te fundit
ia vlen cdo cmim
kur dashuria triumfon
por vetem njehere !
jam dakort me ty.......
edhe pse do doja te kishim mundesi te dashuronim me shume se nje here...........
Re: Re: Re: Dashurojme vetem nje here ne jete????
Citim:
Po citoj ato që tha Animal
[QUOTE]Po citoj ato që tha Presidentja
[B]
castet zhduken si minjt
ndodh vetem per trimat
me te fortet
te vertetet
mos e ler te te shpetoje
casti tretet
ne koken tende mbetet
zemra e di kur fati
peshperit ne veshin tend
ne fund te fundit
ia vlen cdo cmim
kur dashuria triumfon
por vetem njehere !
jam dakort me ty.......
edhe pse do doja te kishim mundesi te dashuronim me shume se nje here...........
Re: Re: Re: Re: Dashurojme vetem nje here ne jete????
Citim:
Po citoj ato që tha katilesha007
................
Animal e kam lexuar kete liber dhe eshte me te vertet i papame....edhe librat e tjere i kam lexuar dhe ato percjellin vetem nje mesazh....se sa here dashuron njeriu ...dashuron vetem nje here ne jete.......
danielle steel (se di si shkruhet tamam )
"vetem nje here ne jete"......esht sh.i bukur....rreth 300 e ca fq..dhe une kur jam ulur ta lexoj e kam lexuar per 4 ore...kam qa sa tdush ......dhe prej ketij libri kam lexu dhe nja 10 libra te tjere te saj....dhe ato te bukur....
njeriu dashuron aq here sa ndihet mire por ka disa qe mbeshteten pas dikujt dhe nuk e harrojne dot ose qe nuk duan ta harrojne..
Citim:
Po citoj ato që tha oliinter
njeriu dashuron aq here sa ndihet mire por ka disa qe mbeshteten pas dikujt dhe nuk e harrojne dot ose qe nuk duan ta harrojne..
Une besoj se ne si njerez kemi potencialin te dashurojme me shume se njehere. Kete e ka treguar jeta, eksperienca jone apo e te tjereve. Por mendoj se duhet te kemi shume kujdes. Kur ne dashurohemi, te pakten po flas per rastin kur dashuria eshte e kthyeshme, jane ne mes ndjenjat jo vetem tonat por dhe te dikujt tjeter. Dashuria nuk eshte vetem ndjenje, eshte vendim, eshte besnikeri, eshte dedikim, vleresim per dike. Une te dashuroj tani dhe vendos ne zemren time dhe ne mendjen time qe do ti perkushtohem kesaj dashurie me te gjitha forcat e mia. Per mendimin tim kjo eshte dashuria e vertete. Pastaj te tjerat nuk e di a quhen tamam dashuri, apo ndjenja dhe pasione te momentit. Zoti na ndihmofte ne dashurite tona, qe te dashurojme me zemer dhe me sinqeritet pa menduar vetem per veten tone, por dhe per tjetrin.
Kur kam qene ne gjimnaz ka qene nje poezi dashurie qe me vjen keq nuk e mbaj e kujt poeti ishte , por mbaj mend disa vargje qe nuk i kam harruar.
"Dhe kur dashurohesh, dashurohu n'flake e n'vale
e jo ne sy te kalter
se behesh det i cmendur pendimi..."
Hope sa mire ishim harruam per nje moment dashurine
dhe nje mendim qe po me vjen tani per momentin
mendoj qe dashurojme deri diten e fundit te jetes sone tani sa do behen nuk kam ide
a mund te kete vetem nje dashuri te paharruar ate nuk jap dot pergjigje ndoshta
C do dite mendoj une njeriu dashuron
Nuk eshte e thene qe nje here dashuron e me pas s dashuron me por c do dite dashuron e c do dite rritet e forcohet kjo dashuri per dike
njeriu dashuron deri ne vdekje deri ne diten e fundit te jetes
Citim:
Po citoj ato që tha atiola
njeriu dashuron deri ne vdekje deri ne diten e fundit te jetes
kush etha kete genjeshter
Dashurojme vetem nje here ne jete????
Se di.
ps,mbase...
njeriu sa here qe dashuron .......dashuron vetem nje here ne jete....sepse cdo dashuri eshte e vetme...eshte unike.....
si bejne ca si ekspert ne dashuri.....
ps,bravo
Citim:
Po citoj ato që tha Eric Darven
si bejne ca si ekspert ne dashuri.....
ps,bravo![]()
pse genjen se ishte me spond.....
ps,flm ..jam deri ne gryke...
We qeka adashi im ky
E ka Eric Draven plako
cfare te ben te mendosh se nuk e kam ndryshuar pak vete?!
ps,sikur rimon me mire keshtu (sipas meje) Plako......
doja te thoja dashuria evetme eshte tradheti ndaj shpirtit te ndezur sekur shperthen duket si nje bomb atomike
sa teme e gjate...3 vjet !
Besoj se eshte kaq e gjate sepse secili e jeton me subjektivitetin e vet dhe me ate qe ka jetuar personalisht.Dashuria nuk ka perkufizim te sakte dhe shpesh ngatarrohet me dhjetra ndjenja te tjera si frika e ndejtjes vetem, varesia nga prania e nje personi tjeter, xhelozia, inati, interesi dhe nga keto ndjesi nuk shpeton as dashuria e pare....
Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 [4] 5 » Trego 224 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.