Forumi Horizont Gjithsej 20 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »
Trego 977 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- Per cfare gatimi Shqiptar ju ka mar malli me shume ??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8743)

Postuar nga amoxil datë 31 Korrik 2005 - 17:11:

Më duket se është ëmbëlsirë.

Postuar nga Iyua datë 01 Gusht 2005 - 03:26:

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Evisa e di që skushton shumë postimi por është puna e mallit. E kam trahana shqipërie ene ka shumë vler për mu.

Uaaaaaaaa amoxil po ne Shqiptaret shquhemi per zemerbardhsi po ti sqenke zemerbardhe s'dashke ta ndake ate trahanane qe ke me popullin
Nejse te bofte mire dhe shijoje trahanane se te provova zemren se nuk dua

Postuar nga geranium datë 01 Gusht 2005 - 14:15:

per ju te gjithe...

Tani , me ju thene te drejten, une kam ngrene por nuk e di mire si behet.Eshte nje specialitet nga jugu ( me duket nga gjirokastra)qe pregatitet me grure te shtypur dhe me qumesht dhe me pas e thajne ne diell dhe e konservojne per dimer .Pregatitet njesoj si trahanaja ,dhe zakonisht eshte per ne mengjes.Per ata qe nuk i hane embelsirat , te jene te qete se eshte me kripe dhe jo me sheqer.
Ju befte mire te gjitheve.!

Postuar nga Iyua datë 01 Gusht 2005 - 18:46:

haahahahhaha geranium

Sqarim i mire ky qe dhe se na u tremben cunat kishin frike nga sheqeri.
Tani u sqaruat cuna pervishni menget dhe futjuni punes
Mirulexofshim ~Evisa~

Postuar nga Hektori datë 01 Gusht 2005 - 18:54:

Me ka marre malli per hashure, po ku gjen grure ketu.

Postuar nga Lela_Dr datë 01 Gusht 2005 - 20:59:

Ashure

Edhe une vdes per Ashure, eshte shume e mire, dhe mbas shume viteve ketu ku jetoj une gjetem grure....Ne ITALI quhet Grano turco

Postuar nga halfgang datë 01 Gusht 2005 - 21:15:

Re: per ju te gjithe...

Citim:
Po citoj ato që tha geranium
Tani , me ju thene te drejten, une kam ngrene por nuk e di mire si behet.Eshte nje specialitet nga jugu ( me duket nga gjirokastra)qe pregatitet me grure te shtypur dhe me qumesht dhe me pas e thajne ne diell dhe e konservojne per dimer .Pregatitet njesoj si trahanaja ,dhe zakonisht eshte per ne mengjes.Per ata qe nuk i hane embelsirat , te jene te qete se eshte me kripe dhe jo me sheqer.
Ju befte mire te gjitheve.!

ffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu me ne fund nuk qenka embelsire....
por receten nuk ma dhe te sakte, apo ke ndermend te me lesh nja dy dite me menge te perveshura???

Postuar nga halfgang datë 01 Gusht 2005 - 21:18:

Citim:
Po citoj ato që tha Hektori
Me ka marre malli per hashure, po ku gjen grure ketu.

HEKTOR grure ka sa te duash kudo...
po te vesh atje ku ka shume pellumba shesin dhe grure....
atje gjeta dhe une kur me vajti mendja per ashure...
pershendetje...

Postuar nga halfgang datë 02 Gusht 2005 - 01:07:

me lini rehat tani , se mu kujtua gjella me e preferuar qe kisha une ne shqiperi...
emri i saj eshte TE MBUSHURA....
ah leng po me con goja... do ha pc tani... po nuk shkruajta nja dy dite une besojeni se e kam ngrene...

Postuar nga Iyua datë 02 Gusht 2005 - 06:06:

Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
me lini rehat tani , se mu kujtua gjella me e preferuar qe kisha une ne shqiperi...
emri i saj eshte TE MBUSHURA....
ah leng po me con goja... do ha pc tani... po nuk shkruajta nja dy dite une besojeni se e kam ngrene...

ahahahah Neri te mbushura . Te mbushura me cfare ka emer gjella apo kaq eshte Te Mbushura Mbaroje fjaline se po pres un
Pacim ~Evisa~

Postuar nga Demokrate4ever datë 02 Gusht 2005 - 06:18:

domate te regjura

Postuar nga Iyua datë 02 Gusht 2005 - 06:24:

Po cme ke kujtuar domatet e regjura Demokrate dhe mua me ka mare malli per domate te regjura si te Shqiprise . Po dhe per lakra te regjura vdes
Pacim ~Evisa~

Postuar nga halfgang datë 02 Gusht 2005 - 19:56:

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa

ahahahah Neri te mbushura . Te mbushura me cfare ka emer gjella apo kaq eshte Te Mbushura Mbaroje fjaline se po pres un
Pacim ~Evisa~

prit pak sa te marr mamane ne telefon dhe te me thoje se me cfare i mbushte ato speckat ajo...
po per specat e mbushura e kisha fjalen, pse cfare do haja une breke te mbushura???/ hahahahahaha
e dija qe do ju vinte mendja per keq prandaj vura vetem te mbushura...
pershendetje NERI...

Postuar nga Sykaltra_Shqiptare datë 02 Gusht 2005 - 19:56:

Smile

Evisa,
mua me ka mare malli per djath Shqiperie!
-Ka tjeter shije ky djathi qe blejme ne N.Y(tek dugajat Shqiptare)!

Postuar nga amoxil datë 02 Gusht 2005 - 20:41:

Po imam bajëlldi kush ka ngrënë kto kohët e funit ???

Postuar nga halfgang datë 02 Gusht 2005 - 21:43:

Citim:
Po imam bajëlldi kush ka ngrënë kto kohët e funit ???

nuk e njoh???? nga eshte ky....

Postuar nga amoxil datë 02 Gusht 2005 - 21:46:

halfgang, ti duhet ta njohësh sepse dhe në greqi i thon imam bajalldi më duket. Origjina e gjellës është turke dhe përbëhet nga patellxhane të mbushura me mish të grirë, oriz, domate, qep, etj.etj të bëra në furrë. Mund ta kesh ngrën ose dëgjuar në emrin patëllxhane të mbushura

Postuar nga halfgang datë 02 Gusht 2005 - 21:49:

tani e mora vesh per cfare gjelle e ke fjalen, por ketu ne greqi ia kane ndryshuar emrin se i kane inat turqit keta...

Postuar nga amoxil datë 02 Gusht 2005 - 21:52:

Zoti ua shtoft inatin ishalla, ata kan inat gjithë botën përvec një serbie edhe një rusie të cilët i konsiderojn vëllezër. Ngjth kur kam qën vet në greqi e kam dëgjuar ta quanin imam bajalldi.

Postuar nga Lela_Dr datë 02 Gusht 2005 - 21:54:

Une imamin e haj nje here ne jave, edhe specat e mbushura, edhe bamjet, jane gjellet e mija te preferuara...

Postuar nga amoxil datë 02 Gusht 2005 - 22:00:

Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever
domate te regjura

Mokrate, me sa mbaj mend una domatet e rregjura jan familje turshijsh dhe jo gjell. Ekzistojn speca të mbushur edhe domate fut nëse do ta besh tavën pak më të pasur në sy edhe shije, por domate të rregjura gjell smbaj mend ndonjë herë. Na shpjego të lutem si bëhen se po presim ktu me tigan e kusija nëpër dur ne, të gatshëm kurdoher për gatim

P.S : Jam guzhunjer i përkryer.

Postuar nga Hektori datë 03 Gusht 2005 - 21:14:

Re: Ashure

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_dr
Edhe une vdes per Ashure, eshte shume e mire, dhe mbas shume viteve ketu ku jetoj une gjetem grure....Ne ITALI quhet Grano turco

Lela tani pa shkolle jemi na falni po grano turco sikur i thone misrit e di une.

Postuar nga halfgang datë 03 Gusht 2005 - 22:35:

te kisha nje te prere kadaif tani, dhe le rroja perjete... eshte e vetmja embelsire qe une ha...
kush me ofron nje te prere u nisa une, vetem me jepni adresen e sakte...
kjo vlen vetem per ata qe banojne ne evrope se me tutje nuk kam letra qe te levis...

Postuar nga amoxil datë 04 Gusht 2005 - 00:45:

bollokumet e elbasanit !

Postuar nga myzeqari datë 04 Gusht 2005 - 00:55:

Tave kosi :p

Postuar nga Ruby_DR datë 04 Gusht 2005 - 06:33:

Re: Re: Ashure

Citim:
Po citoj ato që tha Hektori

Lela tani pa shkolle jemi na falni po grano turco sikur i thone misrit e di une.

jo mer lal jo se misrit i thoj MAIS......................
Ka te drejt lela se sperdorim mill misri ne ktu........vetem kur bejm buk misri e marim dhe i thojn farina de mais dhe jo di grano turco

shnet lale tani din dhe nje gje me shum

Postuar nga Demokrate4ever datë 04 Gusht 2005 - 06:38:

Per asgje ....

Postuar nga Lela_Dr datë 04 Gusht 2005 - 17:28:

Citim:
Po citoj ato që tha myzeqari
Tave kosi :p

Sot per dreke kam tave kosi, po deshe, je i ftuar per darke....

Postuar nga Iyua datë 04 Gusht 2005 - 17:35:

Mua tani sme shkon mendja per te ngrene ,

S'me ka shkuar mendja per ndonje gjelle vape shume sot..... Dhe eshte mengjes te un Kafja si gjithmone e preferuar ne mengjes. Vdiqem me filxhona neper dore sa dhe kur hame buke me duket sikur pij kafe
Pacim ..........

Postuar nga Hektori datë 05 Gusht 2005 - 20:46:

Re: Re: Re: Ashure

Citim:
Po citoj ato që tha Ruby_DR

jo mer lal jo se misrit i thoj MAIS......................
Ka te drejt lela se sperdorim mill misri ne ktu........vetem kur bejm buk misri e marim dhe i thojn farina de mais dhe jo di grano turco

shnet lale tani din dhe nje gje me shum

Ruby misrit i thone mais po i thone edhe grano turco. Nejse shnet lal

Postuar nga amoxil datë 06 Gusht 2005 - 05:33:

Ore po për japrake ju ka marr malli?? Une hëngra dje po jo ama origjinale si të shqipëris. Mgjth më shijuan shum.

Postuar nga Iyua datë 06 Gusht 2005 - 17:40:

Mirmengjesi ,

Mua me ka mare malli per thana (Frut), mana (Frut) ,
Per gjelle me kumbulla dhe mish qengji bobo sa me ka mare malli sa e shijshme eshte ....... Kush ka ngrene gjelle me kumbulla kohet e fundit te haje dhe ca per mua se me ka vajtur mendja keq
Pershendetje ~Evisa~

Postuar nga geranium datë 06 Gusht 2005 - 17:45:

Evisa, po nga je ti moj xhan ,nga elbasani? Dje po diskutoja per gjelle me kumbulla ,por per fat te keq tani eshte shume vone sepse kumbullat duhen te papjekura.Ne fakt , mami im e bente ne tave balte , ne furre.Gjelle shume e shijshme por qe hahet nje here ne vit.
Pafshim!

Postuar nga wydra datë 06 Gusht 2005 - 18:10:

Citim:
Evisa, po nga je ti moj xhan ,nga elbasani? Dje po diskutoja per gjelle me kumbulla ,por per fat te keq tani eshte shume vone sepse kumbullat duhen te papjekura.Ne fakt , mami im e bente ne tave balte , ne furre.Gjelle shume e shijshme por qe hahet nje here ne vit.
Pafshim!

ua, me bete kurioze, s'e kisha degjuar ndonjehere gjelle me kumbulla... geranium mund te shkruash dicka me shume lidhur me te, dmth si gatuhet?

me qe ra fjala per kumbullat qe hahen te papjekura, dmth ato jeshilet, qe jane lloj i vecante... kisha nja 6 vjet qe as shihja as haja, sepse ketu ku jam nuk e kane haberin qe kumbullat e tilla mund te hahen. Tani para ca kohesh qe ishim me pushime ne nje qytet te evropes, c'te shohim, para hotelit nje derro peme kumbulle, me deget e varura deri ne toke! E ti sulemi une me nje shoqen time mu ne mes te rruges duke mbledhur kumbulla si te babezitura, mezi na moren andej se lame nam, na shihnin njerezit shtrember, paskan shkalluar keto Epo s'kisha faj, me kish marre malli keq

Postuar nga Lela_Dr datë 06 Gusht 2005 - 18:34:

Citim:
Po citoj ato që tha wydra

E ti sulemi une me nje shoqen time mu ne mes te rruges duke mbledhur kumbulla si te babezitura, mezi na moren andej se lame nam, na shihnin njerezit shtrember, paskan shkalluar keto Epo s'kisha faj, me kish marre malli keq

Do ta tregojme veten ne shqiptaret kudo qe shkojme....se na duken gjera normale prandaj......hahahaha
Kurse keto evropianet jane shume te sofistikuar, shkojne neper dyqane....kurse ne direkt ke pema...

Postuar nga wydra datë 06 Gusht 2005 - 18:55:

Citim:

Do ta tregojme veten ne shqiptaret kudo qe shkojme....se na duken gjera normale prandaj......hahahaha
Kurse keto evropianet jane shume te sofistikuar, shkojne neper dyqane....kurse ne direkt ke pema...

moj lela, po c'dyqane zeza me qafsh, mbase andej nga italia i hane kumbullat jeshile, po ketu s'e kane idene me te vogel, prandaj s'i gjen ne asnje dyqan Prandaj na u erren syte ne kur i pame, se kishim 6 vjet pa pare (jo me ngrene jo e jo), dhe ju sulem direkt duke harruar qe ishim ne mes te rruges Pastaj... ma kishte qejfi, i hengra, pse duhet te turperohem nga te tjeret?! I bera gje njeriu keq? T'i isha futur njeriu ne oborr e t'ja vidhja nga pema, tjeter muhabet
Le qe, nga francezet do kisha turp une, qe kane aq edukate sa ne goxha kafene te mire ta japin taketuken e piset dhe nuk ta nderrojne asnjehere?!?!?

Postuar nga Iyua datë 07 Gusht 2005 - 07:09:

ahhahahaahah wdra

e ke lon te forte sa kom qesh ahahahahahah si te babzitura the . Un vdiqa per kumbulla jeshile mbarova ... me ka shku mendja keq po kam kerkuar dhe nuk gjej dot ...
Pacim Evisa...

Postuar nga Iyua datë 07 Gusht 2005 - 07:11:

Citim:
Pafshim!

Jo mi xhan por mami im ka pasur nje shoqe nga Elbasoni, dhe mami im di te gatuaje shume nga te gjitha rrethet e shqiprise.Dhe i kam mesuar nga ajo
Pacim...

Postuar nga amoxil datë 07 Gusht 2005 - 07:47:

Ktu ku jam un ka lloj lloj kumllash, jeshile kam ngrën para na i muji, po jeshile ama nga ato që duan krip ti hash se të thartohet ftyra.

Postuar nga Iyua datë 07 Gusht 2005 - 17:37:

Citim:
Ktu ku jam un ka lloj lloj kumllash, jeshile kam ngrën para na i muji, po jeshile ama nga ato që duan krip ti hash se të thartohet ftyra.

amoxil ti atje paske gjetur shume gjera po spo te kerkoj te na sjellesh ndonje kile ktej se e di qe sje zemer bardhe se ta provova zemren me trahana Kur te hash kumbulla ha dhe ca per mua Ok
Pacim ~Evisa~

Postuar nga amoxil datë 08 Gusht 2005 - 03:46:

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa

amoxil ti atje paske gjetur shume gjera po spo te kerkoj te na sjellesh ndonje kile ktej se e di qe sje zemer bardhe se ta provova zemren me trahana Kur te hash kumbulla ha dhe ca per mua Ok
Pacim ~Evisa~

Jam mi jam, zemër madh jam shumë biles.
Po mirë, japrake kush ka hang kto kohët e funit ???

Postuar nga halfgang datë 09 Gusht 2005 - 23:30:

Citim:

Jam mi jam, zemër madh jam shumë biles.
Po mirë, japrake kush ka hang kto kohët e funit ???

une hengra dje japrak por jo si ato qe ngjajne me ato te gomarit, se ketej i bejne dhe me gjethe lakre... kane pothuajse te njejten shije...

Postuar nga Lela_Dr datë 09 Gusht 2005 - 23:32:

Mua me ka shkuar mendja per PASTICE, do ti them mamit te ma bej nje dite kur te kete kohe......

Postuar nga halfgang datë 09 Gusht 2005 - 23:50:

Citim:
Mua me ka shkuar mendja per PASTICE, do ti them mamit te ma bej nje dite kur te kete kohe......

pse me LELA vete pertone ti???? apo ai qe e gatuan nuk ha dot, se velet me aromen e gatimit....

tani doja te kisha nje te prere byreku me domate.. do me bente te fluturoja tani...

Postuar nga °°°°° datë 10 Gusht 2005 - 03:10:

si te gatoni vetem gatim ³³³³³³²²²²²²²°°°°|||||

ne ket tem dua qe te shruhen te gjitha llojet e gatimit qe dini te permbajtura ne gramatur please dhe mos tja futni kot

french asparagos(Asperges)schpargel me vere dhe kerpudha
per 4 persona
1 kg asparagos
1 koker qep e coptuar me thik imet
2 thelba hurdha me thik copa te vogla
1/2 kg kerpudha mundesisht kerpudha te kafta te prera ne katersh
300 gr qumesht i trashe slag room
250 gr mish pule iprer ne copa te vogla
3/4 vere e bardhe nga shishja ose gjysem gote uji
1 teke raki ose brandi eshte me mire
2 supa pule
1 koker limon
marrim kerpudhat dhe qepen dhe mishin e pules dhe i hedhim ne tigan(ftere)me pak gjalp dhe i leme qe kerpudhave ti dali uji i brendshem dhe te fillojne te skuqen pak hedhim brandin dhe e lem 2 minuta dhe hedhim ne tigan qumshin dhe supat e pules dhe hurdhen i trazojme gjerisa te tretet dhe e heqim nga zjarri
marrin asparagos dhe i qerrojme nga pjesa e jashme dhe i vendosim ne nje tenxhere sa ti mbuloj uji dhe i leme te zjejne deri ne 15 min pastaj i nxjerim dhe i kullojme pastaj i presim ne cop 2 cmdhe i hedhim ne tigan
i lem 3-6 min bashke dhe hedhim veren dhe dhe i lem edhe 3 minuta te tjera dhe perpara se ti vendosni ne tavolin shtrydhet limoni persiper
mos haroni te shoqeroni kripen simbas shijes
ju befte mire

Postuar nga naimi datë 10 Gusht 2005 - 03:12:

tave me patlligjona

goja longe po me gjet ku ta gjej ket tave me patlligjona ketu un kur nuk ka tave ja me mir mos mi pas gjuar mente aty ndoshta ha ne enderr sonte ket gjell spaku keshtu mazi ndryshe nuk ka vendi vende nuk me ze si me pas qen grua shtatzen kur ibehet marak dishka duhet mi plotsuar deshirat ? . tung me mir

Postuar nga °°°°° datë 10 Gusht 2005 - 03:25:

Talking tortelini me fara pishe dhe kerpudha

4 persona
500 gr tortelini me spinaq(jo me mish)
200 gr kerpudha te prera ne copa te holla
1 koker qep e prer imet
1 luge bazilikum(borzilok) te pre imet
1 lug soja sous ose 1/2 sup pule
100 gram djath kaçkavall me arom te jet jo djath picash?
70 gr fara pishe te coptuara imet nese i gjeni dot ju qe jeni jashte keni neper supermarkete po jane shtrenjt se ne shqipri fal zotit ikena falas
100 ml qumesht

koha e gatimit 16 min

marim kerpudhat dhe qepen i hedhim ne tigan teluer me gjalp
dhe i trazojm gjerisa te skuqen
dhe hedhim krip dhe piper simbas deshire zbrazim masen e qumshtit dhe te farave te pishes
dhe i lem per 3 minuta ne zjar.
marrim tortelinit dhe i hedhim ne tenxheren me uje te shoqeruar ujin me krip simbas deshires qe keni dhe i lem simbas tiketes qe ka tortelini ose shikojini derisa te hapet pjesa e siperme pasi te kene zjer i kullojme dhe i hedhim ne tiganin e pregatitur me sous dhe hedhim persiper borzilokun bazilikum dhe ne fund kur te jene ne tavoline shoqerohet me djathin kaçkavall

eshte shme e mire ju befte mire

Postuar nga amoxil datë 10 Gusht 2005 - 07:31:

Citim:
Po citoj ato që tha halfgang

une hengra dje japrak por jo si ato qe ngjajne me ato te gomarit, se ketej i bejne dhe me gjethe lakre... kane pothuajse te njejten shije...

Po them për japrak shqiprie, me gjethe rrushi....

Postuar nga i/e paregjistruar datë 10 Gusht 2005 - 07:36:

Per petulla ne kos me pak huder.... mmmmm

Postuar nga Demokrate4ever datë 10 Gusht 2005 - 07:43:

keila me ke bere qe te ngrihem nga karriga dhe te shkoj te bej petulla `

Gjithsej 20 faqe: « 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » ... E fundit »
Trego 977 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.