Forumi Horizont Gjithsej 677 faqe: « E parë ... « 400 401 402 403 404 405 406 407 408 [409] 410 411 412 413 414 415 416 417 418 » ... E fundit »
Trego 677 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dialektet (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=339)
-- Fjale te harruara shqipe ose dialektore. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12801)

Postuar nga IQVLORA datë 15 Maj 2007 - 15:07:

Jarigas

Duke lexuar postimet e mia une jam shprehur gabim ne postimin e dates 10/05/07 kur kam dashur t'i pergjigjem nje pyetje duke thene noloso,nuk e di, pra.Ti ke patur te drejte me ate brockull qe kam keputur une.Nqse do te vija nje presje mbas non lo so, fjalia mund te kishte kuptim.Ne ate forem eshte lapsus nga ana ime.Ime, Jarigas na i falni ndonje lapsus ne.Jam nja 18 vjet me i madh nga ty.Une kam kryer sherbimin ushtarak ne regjimentin kunderajror te Cerrikut ne kodrat e Paprrit,mbi burgun e Valasit dhe i njoh pak ashume ato zonat rrotull.Ne katundet tuaja dhe ato te malesise se Elbasanit ka me mijra fjale te vjetra te cilat perdoren edhe sot nga katundaret e atyre aneve.

Konte te jesh i rrepte me keta qelbesira provokator ,te cilet te jene armiq te gjuhes sone.Keta vendin e kane tek Bollano bolja i Himares.Zhvillimi i ngjarjeve ne Ballkan po flet me gjuhen e shqiptareve,prandaj kane filluar te perpeliten gjarprinjte.Ne do t'ju shtypim kokat.

Tani kthehemi tek tema

sakaria... thuhet e griu sakaria,per kafshet,por edhe ndonjehere per njerez si ai sllavi i ndyre.Mendoj eshte nje lloj semundje qe shfaqet ne zorret e kafsheve.

maj aselli...lloj semundje tek qente dhe macet,por edhe tek njerezit.Kjo semundjet shfaqet ne zorren e trashe, ne anus.Ndofta atij sllavit i eshte semurur majka nga kjo semundje dhe nuk po gjen dot derman.Do t'ju themi kosovareve t'i fusin nje hu  me gedhenj ne by..e qe te sherohet,

(Thuhet qe Cekja i Beratit eshte doktor per sherimin e majes se asellit hahahaha)

bizdergan ....njeri pa peshe e autoritet ne shoqeri.

eternitete....nuk e spjegoi dikush kete fjale te perdorur nga poeti A Asllani te cilen e kam sjelle edhe me nje strofe te vjershes.

shpuze/a ...krijohet nga drute e djegura mire ne oxhak.Ndonjehere perdoret togefjaleshi; qenke shpuze,kryesisht per ndonje femer ne moshe te re.

kongjill=thengjill

ure zjarri...quhet nje cope druri qe e shte duke u djegur.Thuhet ndonjehere:Mos i shtyj urat.Ka kuptimin mos i hidh zjarrit benzine,me nje fjale mos e shto sherrin.

sille....ka kuptimin ushqim

bukaniqe...ushqim qe pergatitet ne rast cermonish jo shume te medha

feng/u....quhen ato toka te papunuara ne te cilat rritet nje lloj bari i ashper ,te cilin e hane bagetite me qef.Ne krahinen tone perdoret shprehja ;ik or lepur fengu,dmth njeri i vogel,burre apo femij qofte.

kalipec(c=ch)....kur mban nje femije apo dike tjeter ne kurriz ose ne qafe

babezi ....fukarallek,mungeze buke(ushqimi) per popullin.Ne kohene luftes ka qene babezi per buke.Nje situate e till,sidomos per fshatin ka qene ne vitet 60 mbasi u prishem me BRSS-n.Njerezit jetonin vertet me bar (me lakra) te dashur.Kam qene 6-7 vjec atehere.

sehir...beje sehir,rri e shoh,shikoj.

My little brother Ari

Emrave te vendeve qe ke permendur shtou ndonje e(e me dy pika siper) dhe ato besoj tingellojne shqip.

Une do te vecoja fjalen Cerkovine,Skrofotine dhe Novosele,sepse me duket qe jane puro sllave nga emertimi.

Shnet te taneve!

Gjithsej 677 faqe: « E parë ... « 400 401 402 403 404 405 406 407 408 [409] 410 411 412 413 414 415 416 417 418 » ... E fundit »
Trego 677 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.