Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Fizikë dhe Astronomi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=10)
-- Universi (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=3404)
Postuar nga kontinenti datë 24 Maj 2005 - 21:40:
Citim:
Po citoj ato që tha dieFaustNeu
kur flasim per tunele neper kurbaturat sidomos ato gravitacionale flasim "per anomali" vlla sepse ne aq jemi ne gjendje te "perkufizojm". nuk dua te them qe sot ne dark do nisem per ne cepin tjeter te universit sepse sic thash dhe me pare.... eshte e pamundur te besh nje TEORI gjithshka eshte hipoteze , ndoshta e njerezve shum fantazioz po e bazuar mbi fakte dhe prova te forta matematike.....
-------
....koha.... ky eshte faktori qe ka meruar njerezimin... koha mungon!!!
por sikur te gjendej nje menyre per ta mashtruar kohen??
einseina tha qe koha eshte relative....
...........KOHA ESHTE RELATIVE VLLA DHE ESHTE E PAMUNDUR TE PERCAKTOSH SAKTESISHT SI MUND TI APLIKOHET parametrave te universit.....
pershendetje nga FAUST
Faust...ne fillim te fjaleve qe po citoj,perseri nuk e shoh me vend perdorimin e fjales ''anomali''. Vertet qe ne aq jemi ne gjendje te perkufizojme dhe, ketu kemi te bejme me nje mister dhe jo anomali.
Me poshte je shprehur se eshte e pa mundur te behet nje TEORI.
Pak me poshte , nuk e kam te qarte ate qe ke thene se,;
eshte hipoteze,ndoshta e njerzve shume fatazioze,po e bazuar mbi fakte dhe prova te forta matematike.
Shiko....me duket se ketu je shume ne gabim,pasi hipoteze te bazuar ne prova matematike nuk ka.Po u be kjo gje atehere nuk eshte me hipoteze.
Sa per krahasimin me dy vellezerit binjake,pra lidhja e ketij krahasimi me Relativitetin,kjo eshte me se normale edhe ketu ne Toke.
Ti ne kembe dhe une me biciklete,nisemi ne nje drejtim dhe te shohim se kush do te arrije i pari. Pra relativja ne kete rast eshte shpejtesia e udhetimit qe ne beme,por,une eca me shpejt sepse kisha nje mjet qe ti nuk e kishe.
Kur ke thene;po sikur te gjendej nje menyre per te mashtruar kohen,une them se;kjo menyre egziston,por,jo duke perdorur kete lloj matematike qe kemi ne, ku baza e saje eshte 1 +1 = 2
Duhen parametra te tjere matematikore,gjithashtu duhen parametra te tjere fizike. E them kete,sepse sic te jam shprehur edhe me lart,un kam bindjen se cdo gje e tokes , sfidohet ne Univers.Cdo gje e Tokes nuk ka asnje vlere atje....as matematika.
Pra duhen pikenisje te tjera,gje e cila eshte teper e veshtire per ne,sepse nuk dime dhe nuk mund te perceptojme nje tjeter matematike e cila do te shkatarronte matematiken qe ne kemi,bashke me trurin tone.
Duhet matematika kozmike ! Tek kjo matematike ne jemi injorante.
Ne japim e marrim me njeri tjetrin, ne saje te kohes,por, koha eshte nje element i gjalle dhe nuk kemi arritur te kemi aftesine te japim e marrim direkt me kohen, te bejme marreveshje me te,apo....edhe ta sfidojme ate.
Ne shume mire e dime qe egziston Galaksia CG-4 por nuk shkojme dot atje.
Pra e thashe kete, qe te shtoj bindjen se koha sfidohet krejtesisht,por,nuk gjejme dot rrugen.
Por kjo rruge egziston !
Perderisa qendron ky arsyetim....atehere te mos te qahemi se na iku jeta,etj.etj.etj....sepse pafundesia na pret.
Kete pohim nuk po e bej nga ana fetare,por,nga ana fizike,megjithese ,sic e thashe edhe me lart,un nuk jam ai qe kam gjetur matematiken kozmike,as formula e prova matematikore nuk kam.
Ato i kam vetem filozofike.
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.