| Forumi Horizont | Gjithsej 129 faqe: « E parë ... « 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 » ... E fundit » Trego 129 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Kombetarja Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=240)
-- Kombetarja Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=1801)
Duro ndër më të mirët në fushë. Aliaj dopjeta shqiptare e një mbrojtësi në Lisbonë.Shpërqendrimi e lodhja, ndëshkim në pjesën e dytë
Shqipëria fiton një pjesë në Portugali
45 minuta të paharrueshme në Lisbonë përballë 11-shes së të përzgjedhurve të Lusi Filipe Skolarit
Shqipëria ka mundur të triumfojë në 45 minuta e para (1-2) përballë të përzgjedhurve të trajnerit Luis Filipe Skolari që kishte hedhur në fushë Rui Costën, Figon Pualetën e Ronaldon. Do të jenë këto 45 minuta të paharrueshme për gjithë shqiptarët, por po ashtu dhe për vetë përtugezët, të cilët e panë veten në dizavatazh në përballjen me një ekip të konsideruar i dorës së tretë. As tifozi më fanatik i Shqipërisë nuk do ta kishte menduar që Shqipëria do të mbyllte 45 minuta e para në avatazh 1-2. Për më tepër pas atij fillimi të shpejtë të portugezëve, të cilët brenda 8 minutave arrinin të zhbllokonin rezultatin me anë të Figos. Ylli i Realit depërton nga krahu i majtë për në zonë e portës sonë, duke lënë në vend dy mbrojtësat tanë më të mirë Aliaj e Çipi dhe ka shënuar në një pozicion që veterani Strakosha nuk ka pasur asnjë mundësi që ta ndalonte. Goli i vendasve vinte menjëherë pas kërcënimit që i kishte bërë portës së portugezëve Rraklli, pas atij krosi të marrë nga Duro, një nga më të mirën në fushë gjatë pjesë së parë. Minuta të mira për portugezët të cilët tregojnë se kanë individualitet dhe rrezikojnë lehtë portën e Strakoshës: brenda sekondave të minutës së 10 dy shtylla. Por Shqipëria nuk e kishte humbur toruan. Kombinime të bukura të tanëve në mesfushën potugeze, e konkluduar me një asist të mrekullueshëm të Duros për Aliajn e zhvendosur shumë përpara; Mbrojtësi avancon bukur drejt portës dhe me qetësi e kalon topin mbi portierin Perreira. Goli irriton Skolarin, i cili kërkon më shumë prej të tijve. Vendasit provojnë kualitetet e tyre, ndërkohë që Shqipëria luan e kujdeshme dhe në minutën e 44, pas një kundërsulmi të shpejtë nga e djathta me Skelën, kros në zonë dhe Tare bën thjeshtë detyrën, duke ngritur peshë zemrat e shqiptarë që kishin shpëthyer në delir. Por një gëzim që nuk do të zgjaste shumë. Vetëm 5 minuta pas fillimit të pjesës së dytë Simao do të barazonte, me një gjuajtje që befasoi Strakoshën dhe pas 7 minutash të tjera do të përmbysej gjithçka. Rui Costa 57’ dhe Pauleta 59 shuajnë një ëndërr shqiptare, të thurrur në 15 minutat e pushimit, për t’u larguar nga Lisbona me rezultat pozitiv. Një mbrojtje e befasuar dhe një potier që tregon dobësi, përgjegjës saj. Shqipëria vuan agresivitetin e kundërshtarit që duket se do bombardoja portën. Skolari mendon të provojë të gjithë lojtarët e tij, ndërsa Brigel pret “diçka” nga titullarët e 11-shes “së pazëvendësueshme”. Aliaj, dopjeta e shqiptare e një mbrojtësi në Portugali, nuk fal sërish: Duro godet portën, Perreira nuk e zotëron topin, mbrojtësi lëviz mirë, shmang portierin, dhe Couto nuk e ndalon dot topin që po shkonte drejt rrejetës. Brigel mendohet gjatë për zëvendësimin e Stakoshës, dhe bindet vetëm pas golit të 5 të portugezëve. Tepër vonë, ai zbret në fushë Billin, në debutimin me bluzën e kombëtares. Por gjërat nuk ndryshojnë më deri në funë edhe pse Brigel freskon formacionin atëherë kur fati i ndeshjes ishte vendosur. Haxhi, Muka e Dragusha vetëm kanë shëtirur nëpër fushë bluzën e Kombëtares në ato pak minuta të rezervuara për ta.
| Gjithsej 129 faqe: « E parë ... « 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 » ... E fundit » Trego 129 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.