| Forumi Horizont | Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 » ... E fundit » Trego 3362 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8245)
sa shume shrime keto caste...po pellcasin serverat..
nuk doja ta mbyllja ate telefon, ku permes nje fije qe nuk shihet , percillet malli, dashuria ,fjala, zeri dhe deshira te isha me ty ne kete moment..te dua shume.. ne zemer kam vetem dashuri ,jo vetem per ty qe je shpirti ,jeta, cerdhja ku veten me ty gjej veten time , ku shprehem lirshem.. ,por dhe per nje qe noshta nuk e njoh..sa u kenaqa kur te degjova te lumtur..nje cope leter pikturuar ftyra jone nga larg te ben te lumtur..jeta eshte e bukur..
por sa?
kete se di as une, as ti askush..mjafton te shikojme perreth..dhe te thithesh nektarin e atyre qe te jep kenaqesi.. noshta shume here jeta eshte e padrejte me ne..dhe kjo padrejtesi kalon ne forcen qe ne kemi si qenie humane..kur vritesh te rrjedh gjak, dhe me pas ngel nje shenje qe e shef.. por jeta te le shenja qe pikojne gjithmone...
Luaneve ja do zakoni te qendrojne ne hije dhe te presin ....
Mendime te Castit!
Luanet ....te nderuar nga qeniet njerzore.... pasi perfaqesojne fisnikeri, kurajo, besnikeri.......Perse presin valle? Pasi ata nuk jane gjuatere eficiente por gjuatare oportuniste....
Shkon ku shkon gjahtari dhe nga peshkatar i bie rruga ne xhungel...po ku mundet i varfri tja shpjegoje maceve shtepiake se luanet duan luanesha....
Se kuptoj dellin.... me cudit vertet me cudit kafshon dhe vetem kafshon.....Perse mund te me thuash?
Pure Instinct
Një tufë minjsh
Një tufë minjsh dhe
Unë që kërkoj të jem mace,
Mace e mirë e jopërtace
Nje tufë minjsh që
bëjnë jetë njerëzish;
Dhe unë që s’jam as mace,
Një tufë e madhe minjsh
Minjsh me dy këmbë
Pasardhës speciesh
Që dikur, njerëz kanë qënë.
Një tufë minjsh që vjedhin gjithçka
Dhe ndonjë mace, që dot nuk i ha,
Një mace e lodhur që s’është mace
Pranë vatrës, që po shuhet, të jetës;
Një mace e lodhur që veç mjaullin
Në kërkim të së vërtetës, dhe…
Një tufë minjsh, miliona minj
Se minjtë shtohen shumë
Shumë tufa minjsh se s’bëhet ndrysh’
Macet kanë rënë në gjumë
Dhe minjtë vërtetë kanë bërë epokë,
Macet janë përgjumur e kanë frikë
Përsëri minj kalojnë rrugëve
Mbi rrugë-kanalet tona me plehra
Minjtë asgjë nuk i ngordh, asgjë
Shtohen më shumë se derrat.
Minjtë kanë qënë gjithmonë por…
A shkojnë minjtë në parajsë?
Një tufë minjsh dhe…
Unë i pamundur, që
I bëj sytë si dac.
.....dhe mendon se te jep kenaqesi dhe superioritet kur ti shkel apo ul dike tjeter qe nuk e njef?
jam mesuar te dua njeriun...me pas njerezit...
| Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 » ... E fundit » Trego 3362 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.