| Forumi Horizont | Gjithsej 68 faqe: « E parë ... « 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 » ... E fundit » Trego 3362 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Arkiva (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=356)
-- mendime te castit... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=8245)
Pse e vras mendjen kot?
ti une ai mendime ku ndollem cfare bej pse jeta eshte e tille pse duhet gjithnje te emendojme gjithnje elodhur nuk mundem me
Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Pse e vras mendjen kot?
Citim:
Po citoj ato që tha diabolic
Mire e ke mos e vrit dhe pastaj per ké?
Per njerez qe sja vlejn...
Citim:
Po citoj ato që tha briseide
Flm per keshillen.
Sa te besdisshme njerezit qe shprehen me fjale plot urrejtje...

Hello World....Heil People!!!
hmmm
Magjike ishte ajo qetesi shpirterore pothuajse Hyjnore qe kam ndjere mbreme....
Nuk do te kete gje me te bukur se sa te kalosh nje nate ne breg te detit....mes Hyjnores dhe Toksores e rrethuar nga miqt.....

Kur dy njerez kalojne bashke.....nuk do te thote se ata i harrojne gjerat ...,por do te thote se ata dine te falin njeri-tjetrin.....
Citim:Kur dy njerez kalojne bashke do te thote se ato kane harru veten e tyre....
Po citoj ato që tha katilesha007
Kur dy njerez kalojne bashke.....nuk do te thote se ata i harrojne gjerat ...,por do te thote se ata dine te falin njeri-tjetrin.....
epo te te zgjojne nga gjumi ne mes te drekes , ......................cfare komshinjsh kam un ...............................
Sa u cuditshme eshte jeta..Te nxjerr pengesa atehere kur se pret...Bej qe kete here te jete ajo e duhura...Durimi po soset....
Citim:
Po citoj ato që tha GENTI_the_KING
epo te te zgjojne nga gjumi ne mes te drekes , ......................cfare komshinjsh kam un ...............................

Citim:
Po citoj ato që tha elsaaa
mu me cmeni komshija ket pune ka per dite hap myll deren ...se nga shkon 1 ore vjen nderrohet del prap...ncncncncn jam gati me i bertit na cmeni..![]()
![]()

gjes yll bote kafsh note....
jo mi kunfuja mrom errdhi ka qene me pushime ne kinesic duket se errdhi me valixhe...dola nxorra revistat direkt se kisha harru me ia lon te dera...lol
p.s kjo tjetra me cmeni 3 kalamaj per tre vjet... hap myll deren si e cmenme pfff...
mendim i castit....trying to be good...
O moj nan pse me bone -Te bona bir me heq mire, dole dreq e hoqe keq....
Citim:
O moj nan pse me bone -Te bona bir me heq mire, dole dreq e hoqe keq....

Citim:
O moj nan pse me bone -................
:p
une di nje verzion te pist po spo e shkruj lol
ckemi glaukus....
lezhjani versioni jot po mpelqen..lol
ca bahet kshtu mar............asht prish dyrnjaja.....
Me mire 10 armiq reale, sesa nje mik(e) virtuale.
=Nga kohëra shumë të hershme vjen përmes kanunit kulti i nderit. Nderi tek shqiptarët ndryshon nga kodet e kalorësisë europiane të pragut të Rilindjes. Bëhet fjalë për një nder të ashpër, por dinjitoz e madhështor në ashpërsinë e tij. Nderi në kanun nuk është një kategori morale në kuptimin e ngushtë. Për kuptimet e ngushta kanuni kishte ndalime të tjera. Një familje shqiptare, para se të vendoste pranimin e një krushqie të re, duhej të hetonte nëse largësia midis brezave të gjakut e të tamblit (në linjë mashkullore dhe femërore), ishte më shumë se shtatë breza. Kishte rajone që duhej të kalonin 12 breza.
Për vendin që i ka dhënë popullsia malësore nderit, që shkrinte dy kulte, atë të bujarisë (të mikut) dhe të urtësisë (të pleqve), mjafton t’u referohemi dy paragrafëve të njëpasnjëshëm të kodit:
"Ndera e marrun ka gjakun"
"Ndera i merret burrit me i than kush se rren faqe burrave në kuvend".
Vetë kuvendi i burrave ka etikën e vet të mbipushtetshme, që përbën kodin e spektaklit, të një spektakli që shfaqet gjithnjë vetëm një herë dhe nuk përsëritet më, të një spektakli që nuk njeh provë gjenerale. Eshtë kjo etikë që ka krijuar atë dendësi të mendimit përherë të pranishëm në bisedën malësore, atë mirësjellje fisnike, atë dialog aq të kulturuar, që vë në peshë urtësitë dhe mban në eficiencë të plotë mekanizmin e kërkimit të së vërtetës.
"Shqiptari rron për dy gisht nder", "Dy gisht nder e faqen e bardhë", janë dy përcaktime themelore për nderin në kanun.
Nderi në të drejtën zakonore shqiptare është e kundërta e turpit. Po të krahasohen "zonat" e nderit dhe të turpit në kanun, del se hapësira e nderit ka qenë shumë e ngushtë dhe brenda kësaj hapësire njeriu shqiptar duhej të krijonte individualitetin e tij. Kjo sepse kanuni përmban një varg të gjatë ndalimesh e tabush, që e mbronin njeriun prej "zonës së turpit".
Nderi bën shtëpinë, thuhet në kanun, por shtëpia nuk bëhet me një brez. Për të ngritur një shtëpi duhet një faqe, domethënë tre breza nder radhazi.
Pushteti i nderit mbi shqiptarin ishte mbi pushtetin e faltores dhe të shtetit.
keshtu thane ata...
enya ne cast i mendove te gjitha keto...lol
me frymzove ta rilexoj kanunin...
kompozuar bukur...me pelqen
Sot ........te jesh vetvetja..............sa lenduese ....per ty.............per te tjeret.........
Citim:
Po citoj ato që tha katilesha007
Sot ........te jesh vetvetja..............sa lenduese ....per ty.............per te tjeret.........
gjithmone para provimeve me kap gripi mua sa e pafat qe jam....
sa e cliruar ndihesh kur i le te gjitha provimet pas....
Me ne fund mbarova.........
Citim:
Po citoj ato që tha buzeqeshja
gjithmone para provimeve me kap gripi mua sa e pafat qe jam....
Ufffffffffffffaaaaaaaaaaaaaaa na mbyti vapa
Shyyyyyyyqyr qe u be nje here replikim per te qene...se na lodhe 
Dhimbjet dhe kenaqesite kalojne,
gjithcka kalon ne kete bote,
gjithcka s'është asgjë.......
Kurre s`te kam urryer, ta dish mire(dhe pse e ke merituar!)Por gjithmone
te kam mbrojt e te kam dashte (sipas menyres sime te heshtur!)Mos ik!!!
Me pelqen te ndaj sekretet me ty, gazin dhe merzitjen. E di qe do te behem pishman, por nuk me behet vone, se me pelqen ta jetoj jeten e kapur nga casti, nga momenti.
Nuk dua te mbaj asgje te fshehur ne skutat e shpirtit tim, dua ti hap si fletet e trendafilit nje nga nje me bukurine dhe aromen e vet seicila flete.
E di qe keto flete ngadale do te vyshken dhe kurkush nuk do t'ua hedhe syte, por une ashtu nje nga nje do ti mbledh, do ti shkermoq, ti bej pluhur dhe perseri ti shperndaj si hiri i arte dhe te sodis aromen dhe ngjyren e zbehur te fleteve.
Kush ishte ai qe perbuzi nje lule kur celi, kush ishte ai qe perqeshi nje lule qe hapi zemren, kush ishte ai qe peshtyu lulen e bukur. Kurkush, te gjithe donin ta sodisnin, ta perkedhelnin dhe ta puthnin.
Prandaj dhe une nuk dua te mbaj sekrete brenda vetes, se nje dite te gjithe do te behemi pluhur, pluhur qe askush nuk e di se nga erdhi.........
Kot s'thone qe sot ben kushdo politike...aman mo...s'paska me aulina dreqin...
"sa e shtrejte eshte liria ,,,nuk shtyhet ne burg........."
Zemra i njeh shkaqet, te cilat arsyeja i ka te panjohura....
e urrej largesine......
i tash jam dashuru me nji spanjolle , ene po fus nji forumiste per lajmse
Po mesoj si te bahem psikolog
si e ben mer aman?
Fajin e kam une si gjithmon...
Po nejse...
Mend per here tjeter...
sme besohet...!!!ska mundsi te jesh TI...
bahhhhhhhh............sdurohet me zhurme........njerez........fjale.......doi vras veten..:p
Fajin e kam une qe s'te le akoma rehat,a ku ta di...te kam shume inat se je shume i mire re dreq,fanculo s'kam me nerva
hmmmmmmmmm
deri kur??
pse te dua kaq shume cfare me ke bere

Nje zog qendron mbi parmakun e gardhit te verandes ku une jam ulur dhe pij kafene e mengjesit ne qetesi. Ul koken vazhdimisht duke cukitur me sqepin e tij farat e rene nga pema.
Ai ishte i derguari i Zotit sot te me bente mua shoqeri.......... bashke me eren, diellin dhe qiellin........
sa shume qe flasin castet e nje mengjesi
Sa e plotfuqishme eshte dashuria.I vervit njerezit andej ketej.I merzit,i gezon,i bejne te qajne e te qeshin.Te kene inat me njeri-tjetrin,te zihen pa pushim dhe te shijojne me pas castet e embla te nje pajtimi.Te kete nje ndjenje e vetme kaq shume fuqi......
Sot po, qe ja vlen dita e plazhit.Kohe e mrekullueshme.
| Gjithsej 68 faqe: « E parë ... « 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 » ... E fundit » Trego 3362 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.