| Forumi Horizont | Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 » Trego 11 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Vuajtje dhe adventura (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4833)
U pa puna, po e filloj vete i pari
Selam te gjithe anetareve te forumit.Jam paksa i zhgenjyer persa i perket angazhimit te anetareve te forumit ne temen ime te re .Gjathashtu falenderoj Tropojanin persa i peket tregimit te tij teper interesant dhe edukativ por kam frike se nuk mund ta pembledh tregimin tend ne librin tim te ardhshem.Gjithashtu pershendes dhe sabinen per kurajimin qe me beri dhe desha te them se une do ta mbaroj kete liber me cdo kusht packa se mund te kete plot trishtime dhe vuajtje brenda.It's only up to you Sabina to read it or not.Megjithese jam shume sigurte se akujt nga anetareve te forumit nuk i behet vone se jam pakasa i zhgenjyer thahse qe eshte me mire mbase qe te filloj vete i pari qe te shkruaj perrth udhetimit tim nga SHQIPERIA per ne ANGLI.Shpresoj qe mbas meje do te fillojne te shkruajne edhe te tjeret.
SUMMER 2000,ALBANIA.Sapo kisha mbaruar ushtrine dhe kisha me shume se 2 muaj qe sorrollatesha posht e lart per te gjetur ndonje pune sado te vogel sa per me paguajt shpenzimet e mia se per me kurse nuk bohesh fjala.Ishte nje vend per kamarier tek nje lokal ne qytetin tim por ce do e zuni shpejt nje tjeter se kishte miqte e forte.KU-ku dhe per kamarier duhet me pas mik te forte.Megjithate se dhashe veten se jam kocke e forte dhe me te thene te drejten me pelqen te rri pa pune shpesh here.I dhashe vetes kurajo se cdo gje do te behet mire dhe po prisja por do ti se nuk bine pula nga qielli.Nje nate me morri nje shok ushtrie i larget ne telefon.Merrte nga anglia.Sa mu be qejfi.Thashe se do te me conte ndonje leke por ehehee nothing.Megjithate ajo telefonate ndryshoi jeten time me sa duket per mire (mbase).E pyeta ne telefon shokun gjere e gjate dhe me ne ne fund cak dhe tek tema ku doja une:A behet gje sikur te vi edhe une, a do te me ndimosh qe edhe une te vi ne Angli.Ishte me pak medyshje por pas shume tentativash ai me tha qe per te me pritur ne angli nuk do te ishte problem por per te ardhur ishte my bussines.OK ,LALO ,ate gje e di une.Keshtu qe fillova te pergatitem per te shkuar ne angline e shekspirit.Nuk me merrte gjumi nga gezimi.ME vrane gjumin ,gjumin e pafajshem.(shekspiri).Brenda 6 ditesh arrita te gjej mafiozin qe merrte persiper te me conte ne angli patjeter kundrejt nje pagese te madhe paresh.Fatmiresisht e gjeta shpejt mafiozin se sic e dini ne shqiperi eshte shume e veshtire qe te gjesh njerrz te tille.Marreveshja ishte qe do te udhetoja me pasaporte shqiptare me vize shengel nga shqiperia deri ne Austri dhe ne austri do te ndryshoja avion per ne france dhe ne france do te takoja nje anetar te rrjetit mafioz i cili do te me kalonte per ne angli, dhe kur te arrija ne anglido te merrja ne telefon qe te dorezonin parate.ME te thene te drejten kam paguar $4500 ne ate kohe.
Ishte dite e shtune ne mengjes kur u nisa nga qyteti im i dashur .Nena ime e dashur me hodhi gati gjysme kile sheqer perpara kembeve perpara se te nisesha qe te me ecte mbare.Ishte dite vere dhe ndihesha paksa i trishtuar qe po largohesha nga vendi im me nje qiell kaq blu dhe me nje diell kaq te ngrohte per te udhetuar ne nje vend ku kurre sdo ta shihja ate diell dhe ate qiell.EHHHHHHHHHH.
Mafiozi po me priste jashte me makinen e tij.Ishte durrsak dhe e mbante veten per shume te zgjuar dhe te shkathet.Nuk i dhashe kredit fare dhe i lutesha ZOTIT qe te me ndihmonte qe te dilja i suksesshem.
Aeroport.
Pata nje problem te vogel ne aeroprtin shqiptar ne biletari por pasi mafiozi sec morri ne telefon gjithcka u rregullua.E ndieva per nje sekond veten te fuqishem por jo me shume se nje second.Udhetimi kaloi mire.Edhe pse ishte hera e pare per mua te udhetoj me avjon nuk u befasova apo frikesova shume ,perkundrazi u kenaqa shume me bukurite qe vinin nga poshte avionit vecanerisht kur avioni ishte siper reve dielli ishte kaq i madh dhe madheshtor .
AUSTRI.Ne kontollin e biletave u ndalova nga nje oficer qe fliste gjermanisht i cili me sa kuptova ne ate kohe me shpjegonte se pasdaporta ime ishte fallco.EHE ngeca se nuk kishte mafioz me telefon ketu.POr shpejt e mora veten dhe fillova ti bertas oficerit se ishte shume gabim duke o folur here shqip here greqisht here anglisht dhe here nje ghuhe qe dhe vete se kuptoja,vetem flisja ,Oficeri mesa duket u merzit nga persistimi im dhe zhurma qe beja dhe me dha pasaporten shpejt dhe me drejtoi ne avionin tjeter.Jo keq per here te pare. -vijon ne faqen tjeter
| Gjithsej 11 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 » Trego 11 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.