Forumi Horizont Gjithsej 8 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 »
Trego 76 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- DALLIMI: qytetar-fshatar?!!Pse?! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9782)

Postuar nga Deb* datë 31 Gusht 2008 - 21:11:

I pelqen apo si pelqen dikujt dallimi ekziston.Eshte e vertete qe prinderit tane origjinen mund ta kene nga fshati,por vendi ku jeton ndikon shume ne formimin e njeriut.Ka dallime dhe vet midis vellezerve  apo motrave te rritur ne ambjente te ndryshme.Ai/ajo qe ka mundur te shkeputet nga fshati ,ka bere nje shkolle ,ka gjetur nje pune te mire.Ka permisuar kushtet e jeteses ,mentalitetin,kulturen . I eshte pershtatur jetes se qytetit.Kurse vellai / motra ,qe ka ngelur ne fshat dhe duke u marre pothuajse tere diten me pune bujqesore apo blegtorale ,pervec shtimit te biznesit nuk besoj te  ndryshoje shume ne mentalitet ,menyren e jeteses,formimin kulturor etj.Qe ne paraqitjen e jashtme ,menyren e te veshurit mund te veresh dallime.Sipas vendit dhe kuvendi.

Postuar nga mio Mondo datë 22 Dhjetor 2008 - 13:34:

Ka dallime midis fshatarit dhe qytetarit, por jo te gjithe jane te tille sepse ka dhe qytetare qe jane me keq se fshataret dhe fshatare me te zhvilluar se qytetaret. Ne fshat te duan shume dhe jane me te dashur dhe me te qeshur njerezia dhe te gjithe pershendeten njeri me tjatrin kur nderrohene ne rruge. Ne qytet ndodhe rradhe ose hiçe fare.

Postuar nga ingmetalboy datë 24 Dhjetor 2008 - 09:03:

sepse...njeri eshte nga fshati... dhe tjetri nga qyteti... ndoshta?!

Postuar nga Balerina datë 24 Dhjetor 2008 - 09:59:

E para e punes nuk eshte e drejte qe te themi qe ne shqiptaret e kemi me te theksuar kete pune. Nese dukesh i/e ashper, pa kulture, qe nuk di rregullat e thjeshta te miresjelljes, etiketohesh si provincial apo fshatar kudo. Sigurisht dallimi egziston, por nuk mendoj qe eshte faji i qytetareve, por i fshatareve. Ia bej hallall nje njeriu qe me thote me miresjellje se nga eshte me te vertete, por fakti qe shumica genjejne nga jane tregon qe ata kane problem me veten e tyre ne fillim, pastaj me hierarkine shoqerore.

Postuar nga briseide datë 24 Dhjetor 2008 - 14:47:

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Jo te gjithe fshataret sillen si fshatare!

Jam shume d'akord.Jo te gjithe fshataret jane fshatare nga truri.

Dicka vura re vjet ne Shqiperi: pashe me shume goca qe ngisnin makinen ne fshat sesa ne qytet.Si ma shpjegoni?

Postuar nga IQVLORA datë 24 Dhjetor 2008 - 15:29:

Citim:
Po citoj ato që tha mio Mondo
Ka dallime midis fshatarit dhe qytetarit, por jo te gjithe jane te tille sepse ka dhe qytetare qe jane me keq se fshataret dhe fshatare me te zhvilluar se qytetaret. Ne fshat te duan shume dhe jane me te dashur dhe me te qeshur njerezia dhe te gjithe pershendeten njeri me tjatrin kur nderrohene ne rruge. Ne qytet ndodhe rradhe ose hiçe fare.

Eshte hera e pare qe po thua dicka me mend dhe eshte hera e pare qe une te jap te drejte!Mos kujto se te kam marre zet vajze,thjesht nuk bie dakord me mendimet tuaja ne pergjithesi.
Dallimet ka sepse diktatura e la ne ate derexhe jo vetem fshatin por edhe qytetin.Une kam vrejtur se ka familje ne fshatrat e Vlores qe me te kulturuar,bejne nje jete shume me te mire se disa morra ne qytet,te cilet kane vetem pordhe e jane dembele Stambolli.
Pjesa me e madhe e emigrantve jane nga fshatrat e vendit tone.Femijet e tyre po marrin nje edukim shembullor ne perendim.Qytetaret tane ngjajne si fshatar te prapambetur po t'i krahasosh me moshataret e tyre ne qytetet e Shqiperise.Ndonjeri qe nuk bie dakord une mund t'ijap edhe shembuj!
respekte

Postuar nga landi1 datë 24 Dhjetor 2008 - 19:28:

Prape me ismaili beun e kam sot

Une them...meqe jeton ne UK interesohu si eshte ligji i zgjedhjes se kryeministrit Britanik psh. sa breza qytetar duhet te jete ai per t'u bere i tille...

Gezuar festat

Postuar nga IQVLORA datë 24 Dhjetor 2008 - 20:03:

Ketu nuk eshte Amerike i dashur. Ndonje i zi nuk ka shanse te behet primer minister,por ne mbase kur te kalojne nja dy gjenerata.
Gezuar,gezuar per shume vite festat!

Postuar nga AngelDevil datë 19 Qershor 2009 - 02:43:

qytetare apo fshatare dallimi normal qe nga epiteti qe u vihet dallohet....
thone qe ketu ne Shqiperi 70 % e popullsise jane fshatare e normal prandaj kemi ngel kaq mbrapa si vend se na mbyten fshataret

Postuar nga erious datë 19 Qershor 2009 - 03:14:

keto lloj temash me tituj te tille krahasus-ekstremesh, neper forumet serioze te botes ndalohen me rregurore te hapen

ngaqe diskutimi i tyre çon pashmangerisht ne polemike te pafun

Gjithsej 8 faqe: « 1 2 3 4 [5] 6 7 8 »
Trego 76 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.