Forumi Horizont Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 4 [5]
Trego 239 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Dashuria (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=48)
-- Thuamë se më Dashuron.. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12220)

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:10:

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia

Ana,shume te bukura keto qe ke shkruar. Per nje moment doja ti besoja edhe une por realiteti me kapi fort prej krahut. Qe do te thote se, romantizmi ekziston dhe shyqyr qe ekziston por cdo gje paska kohen e saj. Edhe une i besoja kur isha 15 vjece pse jo edhe 20,por ce do jeta eshte teper brutale,e ashper. Si mund te mendosh per romantizem kur je e lodhur nga dita e punes dhe te duhet te perballesh me problemet e familjes? Si mund te jesh romantike kur ke nje femije handikap ne nje karroc? Si mund ti besosh akoma romantizmit kur mashkullin qe ti dashuroje ta merrte per dobesi dhe jo si force karakteri ate gje? Pra, une mendoj se njeriu kur rritet kupton shume e me shume se romantizmi.
Tani s'me pelqen me romantizmi,me pelqen siguria. Me pelqen arsyetimi. Me pelqen komunikimi i mprehte me tjetrin. Tani me shume se kurre me pelqen te analizoj qellimet e tjetrit. Jo ti besoj fjaleve boshe.

skma ca shtoj cec jam absulutisht dakort ,mos na gjujn me naj gur e me naj fjale qe smund e mbajn se per romantizem as qe na ben vone ket do thoja

dhe pse mund te shtoj dhe ketqe dhe anes i jap noshta pak te drejte besoj qe te jesh romantik ,romantike me te dashurin dashuren duhet te jesh100% i marrosur pas tijte duash me nje fjale se tepermi noshta kjo te ben cik romantik se don ta nxjerresh diku at cmendurine e dashuris

ose ose ka cdo gje nje moshe mund te them ,nje kohe te caktuar e cdo humbet me kohen romantizmi fillon te merzitet smund ta besh gjithmone .jeta ehste cik me e veshir se smendohet nga fillimet kshu dhe romanizmmi kalon diku nga fundi

Postuar nga shelgu datë 17 Maj 2012 - 23:12:

Ju vajza me dukeni si te abuzume kur flisni keshtu.
Ka pse duhet me fut te gjithe meshkujt ne nje kallep?
Mos duhet edhe ne te bejme po keshtu?
Nuk eshte aspak racionale. Oj.

Pa provojeni ndryshe njehere.
dylan duhet usta i mire degjome mua.

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:18:

Citim:
Po citoj ato që tha shelgu
Ju vajza me dukeni si te abuzume kur flisni keshtu.
Ka pse duhet me fut te gjithe meshkujt ne nje kallep?
Mos duhet edhe ne te bejme po keshtu?
Nuk eshte aspak racionale. Oj.

Pa provojeni ndryshe njehere.
dylan duhet usta i mire degjome mua.

preferoj kafen me mir nje her shelgu se te filloj kerkimet mas ustave per zotin se kam mendjen me dite s epo digjem

Postuar nga shelgu datë 17 Maj 2012 - 23:20:

Citim:
Po citoj ato që tha dylan

preferoj kafen me mir nje her shelgu se te filloj kerkimet mas ustave per zotin se kam mendjen me dite s epo digjem

Kerkimet thote!

Po pse o dylan si mund te te keshilloj une qe te fillosh te kerkosh andej ketej?
Jo motra larg qofte.

Megjithate mendoje njehere se ndoshta del mire dhe e di?
Po u mesove me usta te mire, nuk i shkulesh pastaj. Zot na ruaj

Postuar nga dylan datë 17 Maj 2012 - 23:28:

Citim:

Kerkimet thote!

Po pse o dylan si mund te te keshilloj une qe te fillosh te kerkosh andej ketej?
Jo motra larg qofte.

Megjithate mendoje njehere se ndoshta del mire dhe e di?
Po u mesove me usta te mire, nuk i shkulesh pastaj. Zot na ruaj

ja tamam ketu do dilja nga frika qe sdo ti shkulem me mir te mos e provoj

Postuar nga Ana1 datë 18 Maj 2012 - 05:08:

Citim:

Ana,shume te bukura keto qe ke shkruar. Per nje moment doja ti besoja edhe une por realiteti me kapi fort prej krahut. Qe do te thote se, romantizmi ekziston dhe shyqyr qe ekziston por cdo gje paska kohen e saj. Edhe une i besoja kur isha 15 vjece pse jo edhe 20,por ce do jeta eshte teper brutale,e ashper. Si mund te mendosh per romantizem kur je e lodhur nga dita e punes dhe te duhet te perballesh me problemet e familjes? Si mund te jesh romantike kur ke nje femije handikap ne nje karroc? Si mund ti besosh akoma romantizmit kur mashkullin qe ti dashuroje ta merrte per dobesi dhe jo si force karakteri ate gje? Pra, une mendoj se njeriu kur rritet kupton shume e me shume se romantizmi.
Tani s'me pelqen me romantizmi,me pelqen siguria. Me pelqen arsyetimi. Me pelqen komunikimi i mprehte me tjetrin. Tani me shume se kurre me pelqen te analizoj qellimet e tjetrit. Jo ti besoj fjaleve boshe.

Epo nese ti gjendesh ne kete situate qe ke pershkruar, duhet te jesh dhe me romatike, pasi do te te duhet te ja besh jeten te bukur femijes tend handicap! Duhet te dalesh jashte skutes ku jeton, dhe shijoje cdo cast me familjen tende, mos rri mbyllur!

E nese ti si femer nuk I perballon dot hallet e tua familjare, c' te te them une?! 

Postuar nga cecilia datë 18 Maj 2012 - 10:29:

Citim:
Po citoj ato që tha Ana1

Epo nese ti gjendesh ne kete situate qe ke pershkruar, duhet te jesh dhe me romatike, pasi do te te duhet te ja besh jeten te bukur femijes tend handicap! Duhet te dalesh jashte skutes ku jeton, dhe shijoje cdo cast me familjen tende, mos rri mbyllur!

E nese ti si femer nuk I perballon dot hallet e tua familjare, c' te te them une?! 

Ne fakt me pelqen shume mentaliteti shqiptare. Madje gjithmone e kam pelqyher per arsyen e vetme se i personalizon gjerat. Asnjehere nuk shef me larg se hunda e tij/saj.
Tani shiko ku gjendet diferenca midis teje & meje se une cdo gje qe e kam thene e kam thene ne baze te atyre njerzve qe kam pare. Qe do te thote se kam arritur deri ne ate pike ku jeta nuk eshte ajo qe do te na prezantosh ti e dashur. Jeta te perplas,te hedh,te perdredh,te kthen,te ndryshon,te zbavit,te kalit,te koklavit,te forcon,te sfidon,e te ben ate qe ty sta pret mendja hic. Ja kjo eshte jeta. Por sdo te thote qe patjerer te me kene rene mua te gjitha keto. Do te thote qe kam pare shume me larg se vetja ime,kam ndjer shume me shume fatkeqesite e njerzeve se sa ti qe shifke vetem romantizmin tend te bukur. Mbaje me shendet Ana. Mua me intereson te flas me njerez mendjehapur dhe jo njerez mendjengushte.

Postuar nga eliz datë 18 Maj 2012 - 12:10:

Po pikerisht pse jeta i ben te gjitha keto,dhe realiteti egersohet,erresohet,shemtohet njeriu kerkon te bukuren.te hijshmen,fisniken ne menyre qe te krijoje nje si ta them barazpeshe te ketyre anonimeve e jeta te vazhdoje te kete kuptim. Peace cec.

Postuar nga shelgu datë 18 Maj 2012 - 18:51:

Citim:

Ne fakt me pelqen shume mentaliteti shqiptare. Madje gjithmone e kam pelqyher per arsyen e vetme se i personalizon gjerat. Asnjehere nuk shef me larg se hunda e tij/saj.
Tani shiko ku gjendet diferenca midis teje & meje se une cdo gje qe e kam thene e kam thene ne baze te atyre njerzve qe kam pare. Qe do te thote se kam arritur deri ne ate pike ku jeta nuk eshte ajo qe do te na prezantosh ti e dashur. Jeta te perplas,te hedh,te perdredh,te kthen,te ndryshon,te zbavit,te kalit,te koklavit,te forcon,te sfidon,e te ben ate qe ty sta pret mendja hic. Ja kjo eshte jeta. Por sdo te thote qe patjerer te me kene rene mua te gjitha keto. Do te thote qe kam pare shume me larg se vetja ime,kam ndjer shume me shume fatkeqesite e njerzeve se sa ti qe shifke vetem romantizmin tend te bukur. Mbaje me shendet Ana. Mua me intereson te flas me njerez mendjehapur dhe jo njerez mendjengushte.

Une te kuptoj shume mire ty Cec, por edhe Ana nuk besoj qe te jeta aq naive sa te mendoje qe romantizmi qenka kaq stabel dhe i lehte.
Ashtu vertet. jeta te jep e te merr. Njeriu lufton qe te mos leshoje ato te mira qe ka arritur, por lufta per jeten eshte e tille qe nganjehere edhe peson.
Ka njeres qe nuk tentojne me tej, nuk rrezikojne per me mire. Ata pesojne me pak, por mbeten atje ku jane.
ka tipa qe jane luftetare dhe ju pelqen rreziku dhe kerkojne me shume. Risku sigurisht qe ne kete rast eshte me i larte.
Por riskimi eshte e vetmja menyre per t'u zhvilluar. Uji i ndenjur qelbet.

Postuar nga Fajtori datë 19 Maj 2012 - 01:06:

Meqe po diskutohet per romanticizmin ne lidhje te gjata.

Romanticizmi ka shume mundesi te bjere sepse njeriu nuk eshte bere per tu martuar. Martesa eshte nje sajese moderne qe respektohet me shume nga varfanjaket. Sa me i pasur te jesh, aq me shume sfidon martesen dhe nderron partneret (VIPa, aktore, pasanike, etj).

Njeriu ka shume afersi gjenetike me majmunet seksuale (tip Bonobo) sesa me majmunet sedentare. Vete jeta jone tregon qe gjithe fantazirat ekzistojne tek njerezit ne fillim ose pa filluar historite e dashurise. Kush ka lidhje te gjate nuk ka romanticizem me partnerin e vjeter dhe deshira eshte shume e ulet. Eshte vertetuar shkencerisht tek minjte qe e ashtequajtura periudhe refraktare pas orgazmes se mashkullit nuk eshte aspak "refraktare". Po ti vije miut nje femer tjeter ne kafaz eshte shume me i gatshem per seks. Tani hidhni nje sy perreth dhe me thoni nese nuk ngjajme dhe neve ne kete aspekt. Shkurt, natyra na ka bere te kemi disa partnere, sepse nje partner i vetem nuk sjell variacion gjenetik te mjaftueshem per zhvillim. Monogamia eshte gjetje kulturore qe nuk respekton natyren e vertete te njeriut. Madje njeriu eshte aq i trashe ne kete drejtim saqe dhe kur ben dokumentaret mbi kafshet nuk e thote qe mamaja ka bere seks me te birin per te lindur nje bir/vlla. Kjo nuk eshte politikisht e pranueshme sepse nuk shitet dokumentari dhe duhet ti vene pulle te kuqe per kalamajte... Kshu qe romanticizojne dokumentarin.

Postuar nga dylan datë 19 Maj 2012 - 02:41:

Re: Meqe po diskutohet per romanticizmin ne lidhje te gjata.

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Romanticizmi ka shume mundesi te bjere sepse njeriu nuk eshte bere per tu martuar. Martesa eshte nje sajese moderne qe respektohet me shume nga varfanjaket. Sa me i pasur te jesh, aq me shume sfidon martesen dhe nderron partneret (VIPa, aktore, pasanike, etj).

Njeriu ka shume afersi gjenetike me majmunet seksuale (tip Bonobo) sesa me majmunet sedentare. Vete jeta jone tregon qe gjithe fantazirat ekzistojne tek njerezit ne fillim ose pa filluar historite e dashurise. Kush ka lidhje te gjate nuk ka romanticizem me partnerin e vjeter dhe deshira eshte shume e ulet. Eshte vertetuar shkencerisht tek minjte qe e ashtequajtura periudhe refraktare pas orgazmes se mashkullit nuk eshte aspak "refraktare". Po ti vije miut nje femer tjeter ne kafaz eshte shume me i gatshem per seks. Tani hidhni nje sy perreth dhe me thoni nese nuk ngjajme dhe neve ne kete aspekt. Shkurt, natyra na ka bere te kemi disa partnere, sepse nje partner i vetem nuk sjell variacion gjenetik te mjaftueshem per zhvillim. Monogamia eshte gjetje kulturore qe nuk respekton natyren e vertete te njeriut. Madje njeriu eshte aq i trashe ne kete drejtim saqe dhe kur ben dokumentaret mbi kafshet nuk e thote qe mamaja ka bere seks me te birin per te lindur nje bir/vlla. Kjo nuk eshte politikisht e pranueshme sepse nuk shitet dokumentari dhe duhet ti vene pulle te kuqe per kalamajte... Kshu qe romanticizojne dokumentarin.

e kupton kush ket njerin apo jo pash mu

Postuar nga shelgu datë 19 Maj 2012 - 05:31:

Re: Meqe po diskutohet per romanticizmin ne lidhje te gjata.

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori

Biologjikisht, ke shume te drejte, por njeriu nuk eshte vetem qenje biologjike. Ai eshte qejne sociale gjithashtu. nese biologjikisht ai evoluon shume ngadale, ne aspektin social ndyshimet jane shume me te shpejta. Keto kane ngjitje dhe zbritje por gjithmone ka ecje perpara.

Postuar nga dylan datë 19 Maj 2012 - 06:14:

perkthe perkthe marie

Postuar nga Ana1 datë 19 Maj 2012 - 08:05:

Citim:

Cecile, te kerkoj ndjese nese te kam prekur aty ku te dhemb ( sipas teje te dhemb bota e jashtme). Une nuk kerkova mbeshtetje nga askush ne cfare u shpreha. Thjeshte shpreha se cfare do te thosh' romanticizem per mua, kaq.

Jeta I perplas te gjithe, si drejt se mires, dhe drejt se keqes (perderisa jemi ne jete!)
Ama, nese njeriu perballet me fatkeqesi te tilla, nuk eshte zgjidhje e duhur te burgose veten! Nuk eshte zgjidhje e duhur te mos lumturohesh! Nuk eshte zgjidhje e duhur te " qash" fatin tend! 

Zgjidhja me e mire eshte te mos mposhtesh para asnje veshtiresie qe jeta te sjell, dhe sidomos te buzeqeshesh sa me shume. 

Une vertet qe sa dua veten time nuk dua njeri tjeter ( sot per sot), ama nuk jam aq e pashpirte sa te mos balancoj " te jashtmen, dmth boten qe me rrethon"; me " te brendshmen, dmth veten time", per arsyen kryesore qe te falenderoj veten dhe fatin tim. Nuk jam egoiste, perkundrazi ndiej shume thelle, dhe cdo njeri e di vete jeten e tij ( saj).

Nuk jam as mendjengushte, se po te isha nuk do te te isha pergjigjur fare.

Postuar nga cecilia datë 19 Maj 2012 - 12:02:

Ana flm per pergjigjen.
Valle e mendon vertet qe une nuk qesh dhe "qaj" veten duke thene c'me gjeti tani qe me ra kjo gje apo ajo tjetra?
Mendon vertet se une s'di te bej demagogji? Mendon vertet se s'di te ndaj teorine nga praktika?
Ti dukesh nje vajze e re me plot endrra ne koke. Dukeh qe ne shkrime (sikurse kemi debatuar bashke edhe ne tema te tjera) qe ke shume teori dhe aspak praktike. Kjo te ben ty te flasesh keshtu. Dhe ke te drejte!
Tani,nqs ti do me kesh lexuar sadopak ketu,shiko dhe gjyko vete se sa serioze & e mbyllur jam.

P.S: lexova shpesh qe keni perdorur fjalen 'romancititet' dhe nga kureshtja hapa fjalorin,ne asnje vend se gjeta pervec fjales,romantizem,romantik. Edhe ne frengjisht nuk perkthehet romancitizem por romantizem. Nga kjo u shtyva. Nejse, ca s'ben vaki!

Postuar nga dylan datë 19 Maj 2012 - 17:44:

just cant sorry

po lexoja kto cikat me siper e vetem do shtoja kaq qe ne ket bote ska vetem lumturi ,ska njeres pa brenga pa dyshime ne jet pa probleme
ktu desha te dal pak te ana qe tregon qe njeriu e ka ne dor te bej veten te lumtur pak a shume ket tregon em fjalet e saj
dhe une deesha te them ana vertet njeriu e ka ne dor ta bej veten e tij ,saj te lumtur po asgje ne ket bote ska vetem lumturi ndoshta njeriu me rase duke kerku te lumturohet cik me shumne jetmund te humbas aq shume mund te shofe qe jet pa llimbje e ndoshta ktehhet thot qe do mundohet te jem e lumturme cfare kam mundohem te dua kto qe kam ti shijoj kto qe kam e te mbyllet nnga endrrat e jashtme

fundja si tregova me siper njeri ne ketbote sesht pa probleme cdo nejri familje ka te tijat dikush ska pare dikush familje dikush dashuri dikush pun dikush nejren dikush tjetren fundja sle zoti dike rehate duke mendu ose sikur ti mendojme te gjitha kto mund te arrijme te kenaqemi em shume me cfarekemi e ta flm zotin per cfar na ka llen

Postuar nga Endri datë 21 Maj 2012 - 11:40:

Ah dashuria!! ky rrjet merimange i nderlikuar...

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 21 Maj 2012 - 13:07:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz
Po pikerisht pse jeta i ben te gjitha keto,dhe realiteti egersohet,erresohet,shemtohet njeriu kerkon te bukuren.te hijshmen,fisniken ne menyre qe te krijoje nje si ta them barazpeshe te ketyre anonimeve e jeta te vazhdoje te kete kuptim. Peace cec.

Eshte e thjeshte.. ka njerez qe edhe ne mes te dimrit perpiqen te gjejne pakez pranvere. Une psh dhe ca te tjere qe e njohim veten si per "me kembe ne toke" do kundershtonim me force, duke perseritur qe ne fakt eshte dimer e eshte e gabuar te flasesh per pranvere ne nje stine te tille. Nuk ka lidhje. Nuk eshte brenda normave. Eshte papjekuri.
Dhe e kemi me te lehte t'i nenshtrohemi rregullave te egra te dimrit.. meqenese duhet ndjere ftohte, te ndjejme ftohte te gjithe njesoj. E kur duhet te japim shpjegime fshihemi pas fakteve, pas te dhenave.. se ne fakt kur qielli ka re duhet pranuar qe ka re, termometri shenon minus grade, nuk e mohon dot njeri. Kush kapet pas dy rrezesh dielli eshte i papergjegjshem, nuk di c'eshte dimri, nuk ka vuajtur ndonjehere te ftohtin.
Po kush e di pse me pas, kur vjen fundi, me te lumturit jane ata me "te papergjegjshmit". Ec e gjeje kush e ka gabim.

Postuar nga eliz datë 22 Maj 2012 - 12:18:

Me pelqen reflektimi yt Dulcis.Me pelqen qe i ben pyetje vetes.Pergjigjet vijne vetvetiu per sa kohe je e sinqerte me veten.Do te ishte gabim te permendja pergjigjet e mia,pasi secili ka boten e tij,pergjigjet e tij.Asgje nuk eshte bardh e zi,por plot nuanca.

Ana1 eshte shprehur shume bukur aty siper. JETA I PERPLAS TE GJITHE..........

Postuar nga shelgu datë 22 Maj 2012 - 19:17:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz
Me pelqen reflektimi yt Dulcis.Me pelqen qe i ben pyetje vetes.Pergjigjet vijne vetvetiu per sa kohe je e sinqerte me veten.Do te ishte gabim te permendja pergjigjet e mia,pasi secili ka boten e tij,pergjigjet e tij.Asgje nuk eshte bardh e zi,por plot nuanca.

Ana1 eshte shprehur shume bukur aty siper. JETA I PERPLAS TE GJITHE..........

Jeta nuk i perplas te gjithe.

Postuar nga Deb* datë 22 Maj 2012 - 21:41:

Ca i mban dhe me hater xhanem.

Postuar nga eliz datë 23 Maj 2012 - 01:08:

Citim:

Jeta nuk i perplas te gjithe.

Keto ishin fjalet e Anes1.Une thjesht e citova per Dulcis se me pelqeu cfare ka shprehur Ana. Pse nuk citove Anen dhe te shprehesh ate qe do. Si dhe shprehu...s`kemi ngrene ndonje forumist S`je dakort me Anen kur thote qe jeta te perplas si me te mira dhe me te keqija? Urdhero Shelgu.

Postuar nga Ana1 datë 23 Maj 2012 - 03:27:

Faleminderit Eliz, shelgun s`e perplas jeta me asgje, eshte ai qe i perplaset jetes, ha ha ha

P.S. sa romatike qe jam moj aman!

Postuar nga shelgu datë 23 Maj 2012 - 06:06:

Me vune ne mes keto te dyja siper dhe me thene te drejten nuk kam nga ja mbaj.

"Thuame se me dashuron" eshte tema, por eshte nje teme shume e veshtire. Te thuash kete fjale duhet me te jesh teper i sigurt.

Postuar nga eliz datë 23 Maj 2012 - 22:09:

Normale qe duhet te sigurohesh.Po per cfare do te sigurohesh behu cik me i qarte,se dua te te gjej nuse,se ngele te komshia

Postuar nga shelgu datë 24 Maj 2012 - 00:38:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz
Normale qe duhet te sigurohesh.Po per cfare do te sigurohesh behu cik me i qarte,se dua te te gjej nuse,se ngele te komshia

Po duhet te sigurohesh qe eshte dashuri me Eliz.
Kojshija eshte tjeter edhe ti, se mos ma merr msysh.

Postuar nga eliz datë 24 Maj 2012 - 11:58:

Ok,s`ta mar m`sysh komshien,s`e kam syrin e bardhe(si i thone),mos ki frik.

C`eshte dashuria Shelgu?

Postuar nga dylan datë 25 Maj 2012 - 05:45:

te desha te dua e do te te dua gjithmone

ehst ne poeme diku kjo

ti thuash dikuj q ete dua ca tha njeri aty me siper ehst tja maresh mendjen me mir hic

Postuar nga shelgu datë 25 Maj 2012 - 21:31:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz
Ok,s`ta mar m`sysh komshien,s`e kam syrin e bardhe(si i thone),mos ki frik.

C`eshte dashuria Shelgu?

Pyetje me vend? Po ku di shelgu nga keto?

Pse thone ke rene ne dashuri gjanem? Te biesh dmth te jesh ngjitur diku me pare.
Pra, ja kshu e kuptoj une dashurine eliz: ngjitesh diku, pastaj bie dhe kur bie sigurisht qe vritesh. Sa vritesh varet nga lartesia ku ishe ngjitur, por edhe nga vendi ku do biesh dhe edhe nga menyra se si bie.

Si thua ti, prandaj thone "rashe" ne dashuri?

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 26 Maj 2012 - 00:57:

Citim:
Sa vritesh varet nga lartesia ku ishe ngjitur, por edhe nga vendi ku do biesh dhe edhe nga menyra se si bie.

Ehe.. Dicka e tipit "aaaaaaaa bum" apo "bum aa"..

Postuar nga eliz datë 26 Maj 2012 - 02:11:

Pashe fundin e nje filmi,me qenin Haci.Ky qeni priste per nente vjet me radhe te zotin(qe kish vdekur) te stacioni i trenit tek kthehej nga puna.Derisa ngordhi.Histori e vertete.Ka ndodhur ne Tokio.Jashte ketij stacionit eshte busti i ketij qenit.N.q.s. nje qen mund te kete ndjenja te tilla neve me kot quhemi njerez

Sa per pyetjen tende nuk di Shelgu.Ca thone dashurova pa renie-ngritje.

Postuar nga Glaukus datë 26 Maj 2012 - 02:29:

hahahahah emri sakte i qenit ishte Hatchiko - shkurt Hatçi

Postuar nga shelgu datë 26 Maj 2012 - 05:41:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz
Pashe fundin e nje filmi,me qenin Haci.Ky qeni priste per nente vjet me radhe te zotin(qe kish vdekur) te stacioni i trenit tek kthehej nga puna.Derisa ngordhi.Histori e vertete.Ka ndodhur ne Tokio.Jashte ketij stacionit eshte busti i ketij qenit.N.q.s. nje qen mund te kete ndjenja te tilla neve me kot quhemi njerez

Sa per pyetjen tende nuk di Shelgu.Ca thone dashurova pa renie-ngritje.

SE mos marr vesh edhe une nga keto. Ja me te degjuar i kam, po Glaku me duket eshte ekspert.

Postuar nga Vizioner datë 26 Maj 2012 - 10:21:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz

C`eshte dashuria Shelgu?

Pyetja ishte-eshte per shelgu-n, por me nxiti dhe mua kujtesen dhe me erdhi ne mend tani pergjigjia qe dhe personazhi (sipas tekstit te Skenaristit apo Regjizorit), tek nje film qe pashe para disa ditesh ne TV.
Titulli s'me kujtohet (e kam problem te mbaje mend Titujt e filmave).

Subjekti i filmit: Nje vajve, ne fillim te 30-tave, mbas disa njohjesh te pasukseshme, humb shpresen dhe vendos te linde nje femije ne menyre "Artificiale" dhe ta shtyje jeten me ate.
Diten qe beri kete "ngjitje Artificiale" tek mjeku, del nga Klinika e gezuar, gati duke kercyer nga Lumturia, shkon dhe hypen tek Taxi-a e pare qe i del, per te shkuar sa me pare ne pune per t'i dhene lajmin shoqes dhe nje shoku te ngushte qe kishte etje.
hap deren e Taxi-se dhe hyne mbrenda, ne te njejten kohe, nga dery tjeter hyn nje djale. Filluan te hahen-zihen se kush hypi i pari dhe se kush do ta shfrytezonte Taxi-ne. Mbas disa fjale kembimesh, kjo zbret nga Taxi-a e merzitur duke ia lene atije djalit, por dhe ai zbret mbas asajt duke i ikur nga mbrapa duke i shprehur pendimin.
Keshtu filloji njohja e tyre e cila, u kthye me shume se sa nje njohje = ne lidhje.
Te dy po ndjeheshin te lumtur ne kete lidhje, por, vajzen e brente tashme veprimi i bere ate dite qe rastesia e njohu me kete djale, e brente "shtatezania artificiale", pra, kishte nje femije ne bark. Vajzen po brente ndergjegjia sepse atje, edhe mbas kaq kohe lidhje s'po mundesh t'ia thoshte dhe barku rritej. Dikur, gjeti nje moment dhe ia tha. U kriju konflikti. kaluan disa dite dhe ato nuk po takoheshin. Te dy "luftonin" me ndjenjat.
Vajza bisedonte me shoqen dhe shokun e ngushte qe kishte duke i kerkuar mendim.
Gjate nje bisede ndermjet tyre, Skenaristi kishte shtruar pyetjen ( e shprehur nga goja e vajzes), se " C'eshte dashuria?", dhe, Skenaristi, ne gojen e shokut te saje te ngushte, jep pergjigjen " Imagjino, i ulur perpara tavolines, i uritur, ku perpara ke nje tas me Supe dhe mbi Tavoline ke vetem nje Piru (Pirunj ).

p.s. Nuk e di, por me ka ngel ne mendje kjo shprehje! Me duket e goditur.

Postuar nga raid datë 27 Maj 2012 - 01:16:

Citim:

Si thua ti, prandaj thone "rashe" ne dashuri?

Se duhet te jete e pavullnetshme, gjasme.. po iluzion eshte po he..

Postuar nga shelgu datë 27 Maj 2012 - 19:46:

Citim:
Po citoj ato që tha raid

Se duhet te jete e pavullnetshme, gjasme.. po iluzion eshte po he..

Pse te mos thone"U ngjita ne dashuri" ose "hipa ne dashuri"
Ose psh: zbrita ne dashuri.

Po kjo rashe qe thua ti raid, do te kete ndonje kuptim qe une nuk e marr vesh dot se aq e kam mendjen, shelg hesapi.

Postuar nga Petter datë 27 Maj 2012 - 20:34:

Ka vdek ajshtajni qe tua zgjidhte problemin e renies lol

Postuar nga shelgu datë 27 Maj 2012 - 23:44:

Citim:
Po citoj ato që tha Petter
Ka vdek ajshtajni qe tua zgjidhte problemin e renies lol

Newtoni don me than ti Petro?

Postuar nga dylan datë 01 Qershor 2012 - 05:24:

pi nje birr me mir r se te kalon dashuria po mendoja
per temen meqes paska ba kush koment qe me ikjen time do thoja

dashuria eshte vetem nje tip mendimi qe i hyn njeriut ne kry per nje kohe te shkurtet dhe sa ai mendim te njolloset cik ska me dashuri fillon shef me ngjyra ose barlle zi me mir vetem numeron ca kalojn e asgje

viva la vita

Gjithsej 5 faqe: « 1 2 3 4 [5]
Trego 239 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.