Forumi Horizont Gjithsej 63 faqe: « E parë ... « 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63 »
Trego 63 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gjergj Kastriot Skenderbeu (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=386)
-- Turqia :Rishikoni Rolin e SKENDERBEUT.... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7531)

Postuar nga Balerina datë 07 Tetor 2006 - 02:56:

Re: Re: Re: mendimi im

Citim:
Po citoj ato që tha KOTA_97

o rushi  e dike  cik historine  seprapthi ti ..   shqiperia u njof  si shtet nga  ajo  deklarate,  jo nga ata  qe pellisnin  majave te maleve ke ber histori ne  shqiperi  ti??  apo  ke  degjuar nga  gjyshrit? para  se flamuri te ngrihej ne vlore u ngrit ne  durres   elbasan  diber etc etc.. po ngritja  e  flamurit ne  vlore shpalli pavarsine e   shqiperis  .  sbesoj  se  del njeri te   mohoj ate  qe ka ber  skenderbeu  moj rush.. po ti mos   moho pavarsine  e shqiperis ku ne  te nenshkruan  delegate nga  gjith  trojet  shqiptare.. populli   rusho, ishte pa  shkolle.. ne nje  fshat  gjeje  a sgjeje nje mesus me 4 klas shkolle  keshu qe ata  qe ishin pa  shkolle sado te luftonin  pavarsin sja jepnin dot, kupton ti    dipllomati     ismail beri  ate  qe beri dhe qe ne jemi sot te  lire jemi  nga ai dhe ata pateriot te tjer  qe   qendruan krah  tije ..

po te jet per prijes legjendar  rushi,  eshte   Ali pash Tepelena

baj baj

Kota, e kam nickun Balerina
Nuk ka histori per se prapthi, sepse historia eshte ajo qe eshte...faktet jane te dhena per te gjithe, kurse ne ketu po sjellim interpretimet tona. Nqs une i shoh faktet nga ky kend, nuk do te thote qe i shoh se prapthi, apo e di historine se prapthi.
E di qe flamuri eshte ngritur me pare ne durres, elbasan, etj. Une nuk po mohoj pavaresine e Shqiperise, thjeshte po them qe teorikisht ishim te pavarur por ne praktike jo. Pse?Sepse pavaresia ishte vendosur nga ne, e the edhe vete, nga delegatet Shqiptare. Ne, e shpallem pavaresine, vete. Une po flisja qe ajo nuk njihej. Nuk e mohoj se cfare rendesie te madhe ka patur ngritja e flamurit ne Vlore nga plaku i mencur Ismail Qemali, por fuqite e medha nuk na njihnin.
Te thashe eshte si Declaration of Independence ketu ne USA. Nuk e di ne ke bere shkolle ketu ne USA, por nqs ke pashaporten duhet ta dish. Para ca ditesh e kisha teme ne klasen time te historise, dhe na pyeti profesori "A ishte e vlefshme Deklarata e Pavaresise"? "PO" ishte pergjigja. "Jo" tha ai. Pati nje rendesi kolosale, por e vlefshme nuk ishte. Ashtu sic festojme ne 28 nentorin, ashtu festojne edhe keta 4th of July, edhe pse me Deklaraten e Pavaresise nuk ishin tamam tamam te pavarur. Ashtu si i thane Benjamin Franklin me shoke botes me Deklaraten qe Amerika ishte e pavarur, ashtu i thame edhe ne botes me ngritjen e flamurit qe Shqiperia ishte e pavarur. Por jo cdo gje varej nga ne...
(te pakten une keshtu mendoj, thjeshte nje mendim eshte, nuk pres gjuajtje guresh virtuale per kete qe thashe )

nuk kam fuqi te baj
Bye

Gjithsej 63 faqe: « E parë ... « 45 46 47 48 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 60 61 62 63 »
Trego 63 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.