Forumi Horizont | Gjithsej 125 faqe: « E parë ... « 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 » ... E fundit » Trego 125 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Fizikë dhe Astronomi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=10)
-- Universi (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=3404)
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Edhe heren e pare edhe heren e dyte qe ke shkruar ka nje fare ironie aty.
E c'eshte nevoja qe flitet ne kete menyre? C'eshte nevoja te thuhet '' kjo nuk eshte per nivelin tim''
Kush je ti? Qe vertet mund te lexosh apo te jeshe ne shkolle ne lidhje me kete dege dhe merr guximin e thua '' nuk jane per nivelin tim''
Kush te kerkoi ndihmen ty...se na bere te dalim nga tema fare. Kur thua rri larg debateve shkencore, kij kujdes se po e tregon veten dicka tjeter dhe jo ai qe perpiqesh. Ne qoftese dje ke lexuar nje material qe une nuk e kam lexuar, mos te te duket vetja i armatosur. Keshtu deshmon dobesine. Kush te kerkoi ty shpjegime per matematiken?
Dhe ne fund fare e pranon, po , thua , ke te drejte po qe se diskuton nga ana filozofike.
Me vone vura re se perse me kishe cituar dhe pashe se tek ai citim qe me ke bere fjalet e fundit jane...ato i kam vetem nga ana filozofike.
Kurse ti perdor veten e pare, gjithmone.
9,8 a eshte graviteti ne toke? Pra a nuk mund te thuhet nga ana gjuhsore se eshte nje ligj i tokes?
Kush te kerkoje ty te shpjegoje qofte dhe me terma anglisht gjeometrine e hapsires apo gjeometrine e perkulur?
Perseri ngul kembe se filozofikisht kam te drejte.
Tani ke shkruar gjate, por nuk me pelqen qe flet '' niveli im'' apo ''sikur te kishe njohuri nga matematika'' etj.etj. dhe keshtu ke gjetur mjetin qe te tregosh se kush je, gjoja ne menyre indirekte.
Po sikur te te them une ty qe ky lloj diskutimi nuk eshte per nivelin tim. Ne nje kohe qe ti nuk di te flasesh pa mendje madhesi.
E po pastaj se dike ti dy formula fizike. Kjo te vendos ne lartesine e Ajnshtajnit ty, qe ke te drejten te thuash '' nuk eshte per nivelin tim''
A ke njohuri nga elketriciteti, apo informatika. Dhe ne qoftese do te flasesh ne menyre te pergjithshme dhe filozofike do te duhet te marresh nje pergjigje '' kjo nuk eshte per nivelin tim'' ? (ndoshta ti di gjithcka, pse jo)
Cili qenka niveli yt? Ai qe thote keshtu asnje here nuk ka nivel, pervec se eshte nje imitues, dhe kurre nuk ka e s'do te kete gje te tijen.
Ti vete e ke shkruar shprehjen '' sipas njohurive te sotme'' aty e ke .
Kjo fjala ''sipas'' me jep te gjitha te drejtat te diskutoj ne stilin filozofik qe ti me mendje madhesi thua '' nuk eshte per nivelin tim''
Vete ke dhene te kuptohet qe leviz vetem materia, tjeter gje se si e ke menduar. Une shikoj keto germat ketu.
Qe ta zgjas edhe pak o nivel larte.... thuhet ; Teoria e Relativitetit.
Fjala ''teoria'' i jep te drejten kujdo ta trajtoje ne cdo stil konceptin ajnshtajnian. Ajo eshte nje teori, asgje tjeter. Si edhe teoria e Darvinit.
Gjithmone thuhet fjalet ; sipas teorise se relativitetit.
Pra perseri kemi medyshjen, kemi fjalen ''sipas''
Pikerisht ketu eshte nisur dhe gjykimi im, qe kam vene pa sigurine ne Univers dhe perseri kam bindjen se nuk jam gabim, tjeter pune qe nje njeri si ti, permend nivel-lartesine e tij dhe vjen ketu me citate librash.
E thene ndryshe, Teoria e Relativitetit, ende dhe sot nuk ka nje emer me percaktim te sakte per veten e saj, por me te drejte eshte pranuar fjala, teoria pra nuk eshte fakt, por thjeshte teori.
Pa faktin ne dore te gjitha trajtimet jane te lejuara dhe te mundshme.
Kurse ti merr guximin dhe me ndalon cdo lloj trajtimi sepse kete gje ke mesuar ne bankot e shkolles dhe te ka hyre qefe- niveli i vetes.
Gjithsej 125 faqe: « E parë ... « 48 49 50 51 52 53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62 63 64 65 66 » ... E fundit » Trego 125 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.