| Forumi Horizont | Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 » Trego 13 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Bota e re poezise (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=337)
-- Per shpirtrat e lire! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10772)
Nga letekembimi im me nje mik...
Reply To: Shitesit e kaosit (nga Ron Hubard)
Shitesit e vertete te kaosit (by Kuriozi)
E kush do ta pranonte veten si nje “shites kaosi” te mundshem?!. Ne fakt mua kurre nuk me kane pelqyer scentologet dhe scentogja ne pergjithesi. Opinioni im eshte se ata jane shume semplicicte dhe mundohen te kapen pas fijeve te tipit pasoje duke I reklamuar si nje shkak.
Sipas meje shitesit e kaosit jane te gjithe brenda nje kaosi te madh ku dikush blen me shume e shet me pak… dhe anasjelltas.
Sipas meje ka vetem ndjekes besnike dhe vetmohues te nje filozofie(aplikues te saje)…dhe pjesa tjeter ….end the rest…. qe te bent e vjellesh kur te jep pjese te shartuara filozfishe e mendimesh qe I shkojne per shtat dhe ne te cilat fusin dhe gjejne te tjeret duke lene veten e tyre. Ja ky eshte si une dhe mendon si une –thote nj lloj tipi I tille……dhe ne qofte batakci ai shet nje lloj kaosi I cili eshte ne radhe te pare nje kaos mendimi. Nuk qendron rreziku te shitesit e kaosit por te politikat filozofike dhe estetika e etika komerciale dhe banale. Njerez te tille ngrehin tavolinave me “miq” medioker tema te goditura filozofesh per te ******hyer mendjet e tyre te shterpa me qellim pasje te indeve konfirmues te nje identiteti qe mendoj se eshte tregu dhe tregetorja me e madhe kaotike qe edhe kaotizon dhe krijon klasa inegzistnte me dasi qe ne thelb nuk kane kuptim.
Besoj se bota nuk eshte ne kaos prej shitesve te kaosit por prej kaospjellesve. Ne shqiperi psh mendoj se shume gjera do te shkonin me mire nese...nese...nese....nuk mund te them se jane shume. Diku mund te tregoj nje vjedhes moderrn qe i ulerin policit me te madhe : kapeni hajdutin(kur ky i fundit eshte vetem nje copebuketar).
Fuck Hubbard & the rest! Kaosi eshte dis’harmoni. Une kujtoj shpesh P.R.Sarcar dhe dhe me vjen keq (ndoshta eshte impotence imja) qe s’mund te behet si thote ai megjithse mendoj se eshte shume e vertete. Historia dhe gjithcka themi e shkruajme ka nje te shkuar te erret. Edhe Hubbard-et te tille jane; spekullues dhe kaotizues. Njehere kam menduar se perpjekjet per te ngritur teori e filozofi te reja duhet te jene themelore(si te neohumanizmi) se ndryshe jane ato qe pjellin kaos. Shpesh mendoj se gjej qetesi te fjalet e teoria e P.R.Sarcar….por nga ana tjeter shoh nje bote dhe te gjith pa perjashtim qe vetem flasin tek tuk per te ndonjehere. Eshte teper I madh oqeani I kaosit per pikat impotente qe leshojme ne dogmetaret moderne dhe veteshitesit e panjollosur. Te gjithe jemi kaos.
Dikush quan te drejte rrugen e distancimit nga keta te ashtuquajtur njerez te kaosit. Une do te thosha se rruga me e drejte eshte t thuash gjerat si jane dhe si i mendon...pa friken e humbjeve te vogla materiale qe duket sikur kenaqin komplekset tona teinferoritetit.
Shitesit e kaosit. Ndoshta une pashe sot nje moment ku nje akt i thjeshte u interpretua si element gati kaosnxites.Shpesh adhuruesit e qetesive te tilla duket sikur ndjellin vdekje. Asnje debat asnje qef ngelje..ta kem mire me te gjithe Dikur kaosin nje njeri e perdotte ne forme thashethemesh duke i thene dikuj se c’kishin thene disa te tjere per te.
Kujdes se eshte nje situate e tensionuar dhe.....
Shites te kaosit ka kudo..ne ty e ne mua edhe pse diku vetet tona duken se jashtmi diku te paqta e diku agresive. Ka gjithmone nje moment qetesi prej nga fillon shqetesimi qe con ne kaos. Shume vete zoterojne gjera qe une nuk i kam. Valle eshte merite????? Une do luftoj ti marr. Edhe ti edhe ne. Frika eshte e te gjitheve. E trimave e frikacakeve dhe me pak te tilleve. Frika lind me ne dhe jeton dhe pasi vdesim. E vetmja trashegimni qe i leme te tjereve duket sikur eshte frika. Frika jone per te ardhmet e tyre....jona qe kurre nuk i njohem te ardhmet tona dhe qe kujtuam dhimbjet e shumta te viteve qe jetuam.
Ka ardhur koha per nje besim te ri. Eshte brenda zemres time dhe tendes. Por ne kemi frike ta themi se bota do te shembej ne cast nga tmerri i miliarda gjerave qe nuk thuhen.
Shpesh nje mik te behet nje lloj perendie. Por per dreq une mendoj se perendia dhe djalli jane nje dhe kjo vlen per te gjithe.
Nuk m pelqejne emrat e perkthyesve ne funde fletushkash. As nuk pergjoj kenaqesite e tyre te fshehta qe mund te jene nje mbreteri e re perversiteti. Perpiqem te dua me gjithe shpirt te vlerat qe pikas ne jete. Djalli im ma punon shpesh dhe me ben te vuaj. Une klith dhe ringrihem. Dhe jane caste ku bota qe shoh eshte nje lloj shtrati i rremujezuar pas sex orgazmave te shume syresh qe sexojne me hubbard-et.
E nesermja e ndritur e femijeve te tu dhe mbas te mijve eshte dhe erresira dhe lakmia e miliarda femijeve te tjere te ish prinderve fatkeqe. Ata qene puna vuajtja dhe vulgu. Pjesa tjeter jovulg qe vulos ligje per ruajtje hegjemonishe, pasurishe dhe paprekshmerise se te ardhmes se atyre qe do te vijne.
| Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 » Trego 13 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.