Forumi Horizont | Gjithsej 662 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit » Trego 662 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Ditari (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=179)
-- letra imagjinare- perdite nga nje cmenduri (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7425)
MM2 LINEA VERDE MILANO ( NE METROPOLITANE)
Zilja kishte rene per te treten here, me ate bashkimin sonor qe te jep automatikisht nje komande (gatitu), ne tru ,edhe une kisha per tu kthyer nga ana tjeter , nese ndergjegjja nuk do me kishte çuar zgupthi ,duke me kujtuar qe ate menjgjes kisha nje detyre per te kryer.
per te vetmen here po komplimentohesha me vetveten , per faktin qe para se te flija kisha pergatitur rrobat edhe canten.(zakonisht nuk e bej)
ora 6:30 menjgjesit edhe une isha ulur ne sediljen e metros. Dyert mbyllen, edhe vura re dicka, qe po me pelqente shume ai puntualitet pothuajse zvicerian i nisjeve te metrove ne mengjes (sepse mbasditeve cdo gje ndyshon)
Cuditerisht kishte me shume njerez sesa mendoja.por faktikisht shifja vetem gjysmen e trupit,kembat kryesisht (kepuce nga me te ndryshmet ) pasi fytyrat isha te gjtha te mbuluar nga "cercafe"gazetash te metropolitanes, qe shperndahen falas extracomunitaret. Mu kujtua gjyshi shkrete kur thoshte "qe milanezeve mjafton ti japesh dicka gratis, se edhe mut te jete, do mbajne rradhe" gjithsesi po ndihesha gati fajtore qe une nuk e kisha nje gazete ne dore, po me dukej vetja, sikur po prishja nje rit te mengjesit.
Gobba- ndalesa e dyte e metroplitanes, edhe perballe meje , ulet nje "dikush".
akoma pergjumesh, kisha fiksuar syte mbi nje tabele rrotulluese(qe mendoj qe era la rovina di quelli che godevano di una buona vista) qe reklamonte nje udhetim per ne egjypt, derisa syte gati gati po me luteshin qe te ndyshoja veshtrim.cfare torture kineze.
duke pare se ne ate momente nuk kisha asngje tjeter per te bere , fillova te beja nje inventar gjeneral xhepash(qe jane si canta e mery poppins).tek xhepi i xhupit , letra ,skontrino, bileta udhetimi te timbrosura, edhe ne mes tyre, nje bilete microskopike qe jane la trovata commerciale per te prefeksionuar disa cokollata "bacio " me mesazhe te thena dhe aforizma nga te shkrimtare e poet.ne kete bilete ishte thenia e nje poeti latin mbi lumturine "Cfaredollloj udhetimi te ndermarrim, ne ndjekim lumturine.Por lumturia eshte ketu".
pas inventarit, hedh syte poshte, shoh poshte nje pale kepuce te llustrura aq mire, pastaj shikimi vazhdon per me siper edhe shoh nje xhakete e kravate, qe kishin futur brenda dike.
sinqersiht s'i kam pasur shumem qef tipat "giacca e cravatta" (nuk e di pse kam gjthmone disa paragjykime per keta persona qe duket sikur zene poste te larta ne shoqeri).
pastaj syte spostohen, diku siper te syte,edhe ne cast shoh se syte e tij ishin ngulitur tek syte e mi me perqendrimin me maksimal qe syte mund te ofrojne.ula koken pernjehere ,me erdhi kaq zor pasi ato duhet ta kishin vene re analizen qe kisha bere duke filluar nga kembet deri te koka.
gjithsesi ngre syte perseri, dhe ai shikim aq i thelle po me hutonin.
po filloja te mendoja qe kisha qene e padrejte qe kisha gjykuar personat qe vishen ne nje menyre te tille, syte e tij thonin te kunderten, po me pleqente shume shprehja :"syte pasyqra e shpirtit" .kishte sy qe ka nje person i mire.
Ai vazhdon te me nguliste syte sikur donte te me kthente mbrapsh ate qe un kisha bere pak caste me para. une ul koken perseri , po me ushtonte nje gjendje turpi. gjithsesi kjo gjendje nuk zgjati me shume se 30 seconda pasi syte me menefregizmin me te madh ndaj turpit,hedhin perseri shikimin tek ato sy.
urdheroj syte qe te ndyshonin drejtim, por pa snje rezultat. fillova te grindesha me arysen , me vinte inat qe syte nuk i nenshtroheshin urdherit tim.
- si je? pyesin syte
- mire. pergjegjen keto te mite
- po ti mire? pyesin syte e mi
.........ato qeshin
miiano centrale : ndalesa e 12 nga pikenisja , kishin kaluar ekzaktesisht 25 minuta edhe truri im akoma skishte mar akoma autoritetin qe pretendonte.
gjithsesi kjo ishte ndalesa ime,
syte ishin pergatitur madje kishin thene:
- mirupafshin , ndoshta do rishihemi
- me siguri. kishin thene syte e tij
dyert mbyllen , prapa meje metro zhduket per pune sekondash.
gjthsesi, sot kisha ate punen per te kryer.nderroj linje metropololitane, edhe fillova te mendoj per ate " dikushin" me ato sy aq fantasitk.
pastaj me erdhi ne mendje motivi i udhetimit tim ,ishin pune zyrash, ku po s'insistove me siguri, zgjaten e sterzgjaten duke u kthyer ne nje bezdisje.gjera burokratike( qe skam perlqyer kurre)
ora 10 e dicka, nuk e di sesi, por ne menyren me te cuditshme kisha arritur te kompletoja te gjthe dokumentacionin qe me nevojitej.
kalova para Konsullates Shqipetare ne Milano, po krenarohesa disi me ate flanurin tone kuq e zi qe ishte ne nje nder piazzat me kryesore te milanos.
Me ne fund arrij tek zyra. dera ishte gjysem e hapur, dikush nga brenda me thote:
-po .hyr
smund ta besoja .............ishte ai (djali i metros)
edhe ai thote : te thashe qe do shiheshim me siguri (........)
Gjithsej 662 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » ... E fundit » Trego 662 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.