Forumi Horizont | Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 » Trego 116 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Të ndryshme (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=36)
-- Fshehja/apo mos fshehja e passwordeve ndaj partnerit/es. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17790)
Citim:
Po citoj ato që tha Heyday
Dihet qe do kete kufizime ne jeten martesore.
Dihet qe te gjithe jemi/do jemi/do perpiqemi te jemi besnike ne jeten martesore.
Po ceshtja qe diskutohet ketu eshte nje tjeter: ka te beje me realitetin virtual te cdokujt. Nuk mund te pergjithesojme, ashtu sic nuk mund te ndajme dy kategori te vetme: te martuarit dhe te pamartuarit.
Varet c'raport ka cdokush me virtualitetin, pavaresisht nga statusi civil qe mbart.
Varet sa rendesi i jep cdokush nje hapesire virtuale, qofte kjo nje faqe interneti, apo nje forum, apo nje poste elektronike.
Varet dhe c'raport e c'marreveshje (te shprehur apo te pashprehur) krijon ti me partnerin.
Eshte thene dhe me siper, cfare vlen per mua nuk eshte e thene te vleje dhe per te tjeret, te ngjashem me mua. Ok, ne nje lidhje martesore ka rregulla, po keto rregulla jane te interpretueshme. Mund t'u japesh intonacionin qe do, ngjyrat, sfumaturen. Ketu nuk po diskutohet besnikeria, te mos i ngaterrojme gjerat. Nuk te ben ty me pak besnik fakti qe deshiron ta mbash personal nje pass, e nuk te ben ty tjetrin me shume besnik vetem se i tregon hapur gjithe pass qe ke. C'duam te tregojme me keto? Qe kur keshtu passwordet apo perdorimi i cel qenka faktor tregues i besnikerise apo i respektit per partnerin? Nese partneri im kerkon shprehimisht te shohe (kontrolloje) nje hapesire virtuale te timen, ok, nuk i them jo.. por ama dicka thyhet brenda. Nuk po rri ketu t'ju shpjegoj per cfare e kam fjalen, besoj se arrini vete.
kjo tema hap shume debate te tjera qe sdo dijm ku tja fillojm as te mmbarojm
sado te komplikuara te jene martesat shqiptare, jane shume me te suksesshme se ato amerikane apo perendimore ne pergjithesi, so call it kompleks, prapambetje, old school, whatever, but it works
kshtuqe debora, dhe te gjithe ju te martuarit shqiptar, hallall. se ne beqaret kam pershtypjen se jemi konfuz dhe kemi dale dore pak a shume nga ana menyra se si mendojm.
little bit old school traditional family life, eshe dicka e admiruar jo vetem nga shqiptaret old school, por edhe nga amreiknat dhe perendimoret kudo.
nese ben muhabet me cdoken ne perendim, te gjithe krenohen kur tregojn se si jane rritur nga nje familje italiane tradicionale etj etj te gjithe shprehen me krenari, njekohesisht me nje zhgenjim qe ato kohe kane ikur tash me
mnetaliteti qe pershkruan koldel, me duket tipik perendimor selfcentered
morfine pershkruan marrdheniet e sartres me simone si perfekt, kurse une e quaj si mardhenia me cruel dhe e degjenruar e mundshme, ku gezimi shpirteror nuk ka egzsituar as per nje sekond mes tyre, pra ne ket rast mund te themi se cdo cift old school shqiptar eshte dhe do jete me me sukses and smart se sa i ktyre filozofoeve te medhenj.
cfar shembulli duhet nje femer te marri nga Simone kur ajo perfundoi aq miserable femer saqe dilte edhe ne rruget e parisit duke ju lutur meshkujve te panjohur rruges qe te benin sex me te?!
une nuk besoj ne martese vetem nga rrealiteti qe shoh kudo. ne perendim te amarikes marriege its a losing proposition, thats a fact.
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
morfine pershkruan marrdheniet e sartres me simone si perfekt, kurse une e quaj si mardhenia me cruel dhe e degjenruar e mundshme, ku gezimi shpirteror nuk ka egzsituar as per nje sekond mes tyre, pra ne ket rast mund te themi se cdo cift old school shqiptar eshte dhe do jete me me sukses and smart se sa i ktyre filozofoeve te medhenj.
cfar shembulli duhet nje femer te marri nga Simone kur ajo perfundoi aq miserable femer saqe dilte edhe ne rruget e parisit duke ju lutur meshkujve te panjohur rruges qe te benin sex me te?!
une nuk besoj ne martese vetem nga rrealiteti qe shoh kudo. ne perendim te amarikes marriege its a losing proposition, thats a fact.
Citim:ok, e kuptova gabim si duket
Po citoj ato që tha Morfine
Kurti, thashe qe tema me kujton librin qe kam lexuar ne lidhje me Simone, por ne ne asnje moment nuk thashe qe ajo lidhje ka qene e perkryer perkyndrazi per mua ashtu sikurse mendoni ju ka qene shume cruel... kam thene gjithashtu qe ajo lidhje e beri Simone te vuante shume...
Si perfundim si u la .... e lagu apo se lagu
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
Si perfundim si u la .... e lagu apo se lagu![]()
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
perfundimi hap 2 andresa jepi pass e asaj ku te vijne imalet nga puna nga drejtoresha nga shkolla e kalamonit (nese je e martuar) nga banca ....dhe ai i shkreti kur te shef kaq te zanme me pune te qan dhe hallin mendon "i paskam hyre ne hak kot "... tjetrin mbaje vete dhe kenaqu ...nese kete do ai qe te mendoje se ti ske asgje te mcefte beje qe ta besoje dhe kur ta ket besuar qesh nen buze e mendo ah mor i shkrete gruaja ka fut shejtanin ne shishe jo mos kete nje pass te mcefte"...
Citim:
![]()
![]()
hallall Bionde
![]()
booh sdi cte them .... me duken shume budalliqe keto gjera sinqerisht
mgjate po te tregoj 1 rast ... burri postonte ne 1 forum gruaja rastesisht hyn te i njejti forum dhe arrin te dalloje burrin e saj dhe pse te fshehur mbas 1 nick-u e 1 avatari tjeter. Nuk i thote gje te shoqit dhe per disa muaj komunikojne me njeri tjetrin dhe ne skype pervec forumit .... nejse spo vazhdoj me tregimin por doja te thoja qe si me pass si pa pass kujdes ju te martuarit mos bini ne gracke
Citim:
booh sdi cte them .... me duken shume budalliqe keto gjera sinqerisht
mgjate po te tregoj 1 rast ... burri postonte ne 1 forum gruaja rastesisht hyn te i njejti forum dhe arrin te dalloje burrin e saj dhe pse te fshehur mbas 1 nick-u e 1 avatari tjeter. Nuk i thote gje te shoqit dhe per disa muaj komunikojne me njeri tjetrin dhe ne skype pervec forumit .... nejse spo vazhdoj me tregimin por doja te thoja qe si me pass si pa pass kujdes ju te martuarit mos bini ne gracke![]()
Gjithsej 12 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 » Trego 116 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.