Forumi Horizont | Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 » Trego 88 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Gjakmarrja:Kanuni i Leke Dukagjinit (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18418)
Citim:
Po citoj ato që tha Dulcis in Fundo
Ben pjese ne te qenit shqiptar ruajtja e disa traditave qe sot nga shoqeria moderne mund te duken barbare. Me duket se po harrojme qe kanuni nuk "rregullonte" vetem gjakmarrjet, por edhe familjen, martesat, pronen private, trashegimite, etj.
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
hahah ket debat e kemi fituar une biondia piktor dhe dulcis etj
meqe po flasim per burrni, juve po ju mungon burrnia ta pranoni! degjon ti shelgu me lulen e vizionerin etj?
Citim:
sigurisht qe nje njeri qe din te fali dhe jeton me nje humbje dhe e duron humbjen me shume se tjetri eshte njeri me i madh, sespe eshte e lehte te shrysh nervat dhe inatin, dhe me e veshtire te mbash veten.
Citim:
p.sh Bionde. Ciljeta ne ate rast noshta don te hakmerret me gjakftohesi, sic e shpjegon Glaukus![]()
Te denuarit sipas kanunit ja jepnin kafen nen gju?
Po ku pjerdhin keta sot se si ta japin kafen!
Citim:"brevity is the source of wit" ne lidhje me temen ktu nuk je wity, just short and somewhat confused, my friend:p
Po citoj ato që tha shelgu
Te denuarit sipas kanunit ja jepnin kafen nen gju?
Po ku pjerdhin keta sot se si ta japin kafen!
Citim:
"brevity is the source of wit" ne lidhje me temen ktu nuk je wity, just short and somewhat confused, my friend:p
Po mos bani sherr o njerez. Ne duam ti shujme sherret kurse ju hapni te reja!
-Shaka kjo-
Kurti, komentet e tua, kane frymen e zones nga ku dhe ke prejardhjen ( e them kete pa qellim te keq). Kjo, te "justifikon" disi por, per mendimin tim nuk jane me realiste, te kohes.
ketu behet fjale me shume per ato femije te vegjel, te pa fajshem qe skane asnje lidhje me krimin, te cilet rrine te ngujuar, te privuar nga jeta feminore. Femije, te cilet do te rriten te edukuar me frymen e hak-(gjak)marrjes! Perse Kurt dhe cilido qe mbron ne nje forme apo tjeter marrjen e gjakut, te paguajne keto femije per dicka qe kane bere te rriturit, koshientet!!!???
Nuk po them qe ti apo ndonje tjeter eshte dakort per kete qe femijet te vuajne ate qe kane bere te tjeret, por ama FAKTET tregojne kete gje!!!
Shikoni Filmimet ne Video. ndigjoni shifrat e te ngujuarve, shikoni femijet se si jetojne dhe me cfare fryme edukohen?
Femijet, te miturit jane aspekti kryesor por jo vetem. Edhe te rritur qe kane kryer denimin per ate cka kane bere dhe prap jetojne me friken e Hak (gjak)marrjes!!!
-Gjakmarrja, historia e familjes Delia prej 8 vitesh e ngujuar-
ndersa ti vizioner ne debate tingellon si nje robot i programuar, nuk sjedh kurr argumeta origjinale qe vijn nga koshienca jote.
ti je qytetar nderi, puno paguj taxa, dhe copy paste artikuj dhe video mbi ramen salen dhe gjakamrrjen
nuk pres qe ti tme kuptosh ato qe kam thene une ktu.
se do me dali goja mbas veshi duke shpjeguar, si i thojn nje fjale
p,sh anje second nuk i kam pare kto videot se ke sjedh, se jane per femije 3 vjeca, une dhe askush ktu nuk tha qe mire e kane femijet dhe familjet qe po vuajn se e dijm realitetin.
por diskutuam ne nje nivel tjeter, jo si plaka ime qe shikon nje video kshtu dhe i mbushen syte me lot, dhe ven doren tek goja duke thene: oh sa gjynah. te kujton diken tjeter kjo?! lol
e morem vesh dreqi ta marre, nuk jemi infants te na shpjegoni cfar eshte e mira dhe e keqja.
(hajde tani edhe ti mos i merr per ters kto qe thashe:p)
Kurt mos kishe gje nevoje per pushime ti?
Ketu ceshtja eshte pak delikate, se askush s'e ka me te vertete gabim e te gjithe kane nje fare te drejte.
Jemi njerez, e nese behet fjale per vrasje (aq me keq femijesh apo te rinjsh) te ngjethet mishi e nuk te behet t'i japesh te drejte asnje lloj ligji, te drejte apo te padrejte, te mocem apo modern. E do ishte shume siperfaqesore nese opinion-dhenesit ketu do gjykoheshin per teprice apo mungese ndjeshmerie. Nuk po diskutohet aftesia per te ndjere keqardhje ketu. Disa fenomene ekzistojne. Kaq. Ekzistojne padrejtesite, ekzistojne vrasjet, ne emer te Kanunit apo jo, vrasje ngelen. Nuk do i kerkoja dot askujt te vihej ne vendin e dikujt qe ka humbur nje te aferm padrejtesisht, por dyshoj se gjakftohtesia me te cilen gjykoni hakmarrjen tani do ngelej po e njejta.
Veshtire per te gjykuar keshtu me supozime. Por jemi shqiptare, e jemi rritur me gjak kanunor, deri diku.. nuk pretendojme dot te c'rrenjosemi krejt nga origjina, cilado qofte ajo.
Citim:
ndersa ti vizioner ne debate tingellon si nje robot i programuar, nuk sjedh kurr argumeta origjinale qe vijn nga koshienca jote.
ti je qytetar nderi, puno paguj taxa, dhe copy paste artikuj dhe video mbi ramen salen dhe gjakamrrjen
nuk pres qe ti tme kuptosh ato qe kam thene une ktu.
se do me dali goja mbas veshi duke shpjeguar, si i thojn nje fjale
p,sh anje second nuk i kam pare kto videot se ke sjedh, se jane per femije 3 vjeca, une dhe askush ktu nuk tha qe mire e kane femijet dhe familjet qe po vuajn se e dijm realitetin.
por diskutuam ne nje nivel tjeter, jo si plaka ime qe shikon nje video kshtu dhe i mbushen syte me lot, dhe ven doren tek goja duke thene: oh sa gjynah. te kujton diken tjeter kjo?! lol
e morem vesh dreqi ta marre, nuk jemi infants te na shpjegoni cfar eshte e mira dhe e keqja.
(hajde tani edhe ti mos i merr per ters kto qe thashe:p)
Gjithsej 9 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 » Trego 88 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.