Forumi Horizont Gjithsej 8 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 »
Trego 76 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- DALLIMI: qytetar-fshatar?!!Pse?! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9782)

Postuar nga Lela_Dr datë 19 Qershor 2009 - 03:16:

Po ti katunaro kishe gje per te thene per fshataret

Postuar nga Katilesha datë 19 Qershor 2009 - 03:24:

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Po ti katunaro kishe gje per te thene per fshataret

..........

Hahahahahahahhahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Postuar nga erious datë 19 Qershor 2009 - 03:28:

ja ku te shpie polemika e forcuar qe ne titullin e temes...

un s'jam katunar por provincial...

apo esht fjale e huaj kjo, kam frike qe nje katunar nuk e kupto

Postuar nga Niqua datë 28 Shtator 2010 - 18:26:

uuu sa e pash kete teme

dmth une qe jetoj ne manhattan jam me e kulturuar se nje qe jeton ne bronx,brooklyn,queens,etc??hahahahah sa trash jeni

hajde mendje shqiptari hajde, kujt i plas per qytetin apo fshatin.. fshatare jam por ama ska kryqytetare qe me vje afer.. duken si shurra ne krahasim me mua... jua marr ne kthese te gjithave.. uffffffffff sidomos kur dal ke blloku.. nane,nane.. all eyes on me...me shikoj te gjith si me qen une celebrity., hahahahhaha mgjth sme ba shume pershtypje sepse kjo nuk 'ndodh vetem ne shqiperi por kudo qe shkoj.. u be ne sy ca njerzve me me vlere se nje qytetar i thjesht pa brek ne bythe qe shet pordhe me celular, celse makine.. apo me lagjen ku hellin mbeturinat nga ballkoni.. te hysh ne ca lagje te tiranes te duhet kundragaz..

dhe fshataret jan i cike te prapambetur.. mendojne se gjith qytetaret jan k**va dhe p** ba ligjin ne shpin e qytetarit..

Postuar nga shelgu datë 29 Shtator 2010 - 04:09:

Ajo qe thu ti se P ll e ba ligjn as mos e dysho, ne fshat e qytet isoj eshte.

Por ketu ka dy nocione: Katnar, nuk do te thote aspak fshatar.

Katnar apo malok perdoret per te personifikuar nje njeri qe ke ku e shan, te prapambetur, qe qelbet era djerse dhe shet mend me cel. Ka shume  e shume te thuash.

Fshatar: Ne fakt po te lexosh "Fshataret e Balzakut jane shume ide brenda.

A eshte fshatari apo qytetari me i civilizuar. Varet. Ne Shqiperi, ka shume mundesi qe qytetari te zhvillohet me shume. Qyteti ka shume me teper mundesi, shkolla me te mira, mesues qe luftojne me shume per te mbajtur vendin, konkurence me te madhe etj etj.

A ka fshatra te civilizuar.

Ka shume, madje mund te thuhet se rreth 50% e prof, dr jane me origjine nga fshati, ose kane lindur ne fshat.

Varet edhe nga fshati. Zallheri, nuk mund te krahasohet me Kooperativen e perparuar te Lapardhase

Postuar nga Niqua datë 29 Shtator 2010 - 13:05:

cedros kshu e mendi ti e jo t'gjith

Postuar nga shelgu datë 29 Shtator 2010 - 17:04:

Citim:
Po citoj ato që tha Niqua
cedros kshu e mendi ti e jo t'gjith

E, varet. Puna eshte se me shume gerthasin fshataret vete, ose ata qe kane psikologji katnaro-maloku. Po kush eshte qytetar i mirefillte? Duhen mjaft breza qe dikush te munde te thote une jam qytetar.

Kur themi malok, nuk eshte njesoj si malsor. Malok eshte malsori qe ka lesh ne tru.

Postuar nga Deb* datë 29 Shtator 2010 - 19:59:

Sic tha dhe cedrus ata qe lindin, jetojne ne qytet kane me shume mundesi te mira shkollimi, mesues me te kualifikuar, biblioteka, qendra kulturore. Me shume mundesi per tu formuar intelektualisht me nje fjale.
Por e keqja eshte se jo te gjithe i shfrytezojne mundesite qe u ofron qyteti i tyre. Ka qe jane akoma me injorant e te pazhvilluar se nje qe ka jetuar tere jeten ne fshat. Ky i fundit ka ngelur i tille nga mundesite e pakta ne jete, dhe tjetri sepse ka zgjedhur rrugen e injorances me deshire.
Kam njohur familje ku prinderit kane ardh nga maja e malit pe tu arsimuar ne Tirane. Jane rregulluar me punera te mira, ndersa femijet e tyre mezi kane arrit te mbarojne 8-vjecaren. Njerez pa kulture. Keta jane me malok se ai maloku i rritur ne malesi. Te jesh mes kultures, njerezve te kulturuar, te ndjehesh rehat me injorancen tende dhe pse jo duke shitur mend me kulturen e te tjereve qe te rrethojne. Nuk ka me katnare se kaq.

Postuar nga AndreaPirelli datë 29 Shtator 2010 - 21:08:

S'na e the qe s'na e the ate katunin tend si quhet ..............

Postuar nga kurt datë 29 Shtator 2010 - 21:11:

Citim:
Po citoj ato që tha halfgang
o SHQIPTAR kur do vini mend!!!! akoma me prapambetjet e HOXHES po vazhdoni ju???? kemi 15 vjet ne demokraci dhe ju shikoni akoma fshatar dhe qytetar..... kush te pyet sot nga je dhe se cfare ben...i lini keto mentalitete menjane dhe vazhdoni jeten se eshte e bukur....
nga postimet qe me pelqej, sepse vjen nga nje mendje jo tipike balkani.

po ti shikojm gjerat nga larg/lart, eshte shume e thjeshte te dallosh qytetaret tipik shqiptar kur mburren, qe jane katunar bote te nje shkalle qesharake. ndryshe nga qytetaret e mirefillte shqiptare qe kane karakter burrnie. spese jane te qytetruar
shembulli me i bukur eshte se si bota perendimore e tall cauceskun e rrumanise si katunar tipik, qe shembi gjitha shtepite e bukura perdhese te bukureshtit dhe i zevendesoj me pallate parafabikte, sepse ne mendjen e tij te katunarit, jeta ne pallat simbolizon qytetrim.
ket mentalitet kane shume shqiptar edhe sot, it is like a sad joke to me.

ndersa se si i bejm dallimin mes nje fshatari apo qytetari, varet si i analizojm kto gjera individualisht.

p.sh, une personalsisht them mos na lent zoti pa njerz qe kane sadopak fshtardhek ne karakterin e tyre, se pasatj bota do ishte nje fucked up boring place.

njerzit e qytetruar ne nje darsem party apo darkim, jane gjithmone te kujdeshem kur flasin dhe ne rreagimet e tyre.
dhe shqyr zotit qe ne nje drasem shqiptare apo ne nje grup shokesh e shoqesh, gjithmone egziston nje karakter qe e ka sadopak fshtardhekun e lindur brenda, qofte ky dem baba dem tiranas amerikan apo evropian perendimor, dhe e prish akullin a akwardness. e ngren zerin dhe behet qendra e vemendjes dhe i ben njerzit te ndjehen me lirshem.
dicka qe nje intelektual i qytetruar nuk mund ta bej pothujse kurre...prandaj perdoret kjo thenia ne shoqeirne tone shqiptare: po ta them kshtu taman fshtarce" dmth direkt me ze te lart dhe pa dredha.

p.sh edhe ne shoqeri, dy shoke me te njetin nivel intelekti, nuk e shijojn kurre kompanine e njeri-tjetrit sa do e shijonin me nje te trete sadopak me "injorant" ne mesin e tyre.

kshtuqe, fshtardheku, shyqyr zotit qe egziston sidomos kur eshte ne nje nivel te lezetshem, se perndryshe, bota do ishte nje vend i ftohte, i qete, filled with loners and only timmid observers

Gjithsej 8 faqe: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 »
Trego 76 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.