Forumi Horizont Gjithsej 16 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »
Trego 152 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Politika Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=45)
-- 2012 - Votimi: Presidenti i shqiperise (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=18610)

Postuar nga Endri datë 02 Qershor 2012 - 09:36:

Te dyja palet vene me nje ide te gabuar se c'fare perfaqeson presidenti, dhe c'fare kredenciale duhet te kete. Ne shtetet e tjera (ne perendim) ky proces eshte shume i thjesht. Keto gjera ndodhin ne shqiperi dhe ne demokraci te tjera foshnjore.

S'ka raundi i pare, raundi i dyti dhe raundi i qind,,, apo budalliqe te tilla.

Postuar nga arturm datë 02 Qershor 2012 - 13:38:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Arturm me qejf nja dy llafe per moralin duke e ditur, te pakten nga shkrimet e tua kuptohet se je nje njeri me moral te larte.
Cila eshte me e moraleshme Prifti, Meta apo qellimi justifikon mjetin?

Absolutisht qellimi nuk duhet te justifikoje mjetin.
Mendoj se afrimi i Rames me Meten (edhe pse "per ceshtjen madhore" te largimit te Berishes) eshte i turpshem per Ramen.
Eshte i turpshem ne rradhe te pare per nderim te gjakut te 4 te vrareve te Janarit te cilet Rama i nxorri ne shesh pikerisht si pasoje e skandalit Meta.
Kuptoj qe politika duhet te kete edhe kompromise, por ka gjithmone nje limit.

I dashur Piktor, une moralin e shof si princip dhe jo si konvenience.

Per shume ceshtje, qe sipas idese sime per moralin nuk jane te "moralshme", ke shume shkrime te miat ketu brenda kunder Rames, Metes, dhe Priftit.
Nuk me rezulton e njejta gje per ty ne drejtim te Sales, por ndoshta nuk mi ka zene syri.

Postuar nga arturm datë 02 Qershor 2012 - 14:04:

Cfare muhabetesh po beni ketu, se u bete te gjithe si Lulja.

GJITHMONE DHE NE C'DO SHTET PRESIDENTI ESHTE FIGURA NUMER 1 E SHTETIT.

Edhe ne Shqiperi, Kushtetuta e Shqiperise:
Neni 1 pika 2:
Republika e Shqipërisë është Shtet unitar dhe i pandashëm.
Neni 86 pika 1:
Presidenti i Republikës është Kryetar i Shtetit dhe
përfaqëson unitetin e popullit.

Nqs presidenti ka rol "aktiv" apo "pasiv/unitar" eshte ceshtje e sistemit politik te nje shteti.

E vetmja "fuqi" qe do merrte presidenti me anen e zgjedhjeve direkte do ishte "legjitimiteti popullor", dmth do zgjidhej nie president qe nuk do konsiderohej nga populli si pjelle e pazareve politike por e vullnetit te tij.

Natyrisht per te bere kete duhet ndryshuar kushtetuta, dhe mendoj se te dyja paleve nuk u intereson te kene nje president te legjitimuar nga populli po "te emeruar" nga ata vete.

Postuar nga Piktor datë 02 Qershor 2012 - 16:51:

Citim:
Po citoj ato që tha arturm

Absolutisht qellimi nuk duhet te justifikoje mjetin.
Mendoj se afrimi i Rames me Meten (edhe pse "per ceshtjen madhore" te largimit te Berishes) eshte i turpshem per Ramen.
Eshte i turpshem ne rradhe te pare per nderim te gjakut te 4 te vrareve te Janarit te cilet Rama i nxorri ne shesh pikerisht si pasoje e skandalit Meta.
Kuptoj qe politika duhet te kete edhe kompromise, por ka gjithmone nje limit.

I dashur Piktor, une moralin e shof si princip dhe jo si konvenience.

Per shume ceshtje, qe sipas idese sime per moralin nuk jane te "moralshme", ke shume shkrime te miat ketu brenda kunder Rames, Metes, dhe Priftit.
Nuk me rezulton e njejta gje per ty ne drejtim te Sales, por ndoshta nuk mi ka zene syri.

Te lumte. Sinqerisht persona si ty i duhen politikes shqiptare.
Ne fakt kam bere dhe une kritikat e mia ne disa raste. Po keshtu nese kam shkruar diçka kundra politikes se Ps-se kane qene gjithmone per gjera kardinale, aspak ekstremiste. Kam denoncuar me force imoralitetin, skuthet dhe kete menyre te trajtimit te politikes.
Disa here te kam pyetur se ka ndonje faj opozita per gjendjen ku ndodhemi, pergjigja jote ka qene qe opozita ka çelsin e kashtes.
Mirpo faktet jane kokeforte dhe nuk eshte aspak keshtu. Ne prag zgjedhjesh Ps ka bere nje presion te forte dhe ka marre gjithmone ate qe ka dashur. Me e famshmja eshte ajo e 2008.
Kritikat i keni marre si sulm ndaj opozites, kur ne fakt ato jane vetem se kritika "per te mire".
Gabimi numer 1 i opozites se sotme eshte mungesa e koherences dhe nje marreveshje te qarte dhe nje strategjie per te rrezuar poziten e sotme.
Gabimi numer 2 ka qene (dhe eshte) sulmi total ndaj Berishes. Ne vend qe te perqendroheshin tek sistemi dhe ti flisnin popullit duke "i hapur" syte. Te sulmosh vetem Berishen nuk mjafton sepse kjo i sherben vetem militanteve por kurrsesi popullit.
Gabimi numer 3 Politika ndertohet mbi themele e kollona te sigurta. Ndryshe efekti domino ku njeri gur rrezon tjetrin eshte i pashmangshem.

Postuar nga Vizioner datë 02 Qershor 2012 - 17:27:

Citim:
Gabimi numer 1 i opozites se sotme eshte mungesa e koherences dhe nje marreveshje te qarte dhe nje strategjie per te rrezuar poziten e sotme.
Gabimi numer 2 ka qene (dhe eshte) sulmi total ndaj Berishes. Ne vend qe te perqendroheshin tek sistemi dhe ti flisnin popullit duke "i hapur" syte. Te sulmosh vetem Berishen nuk mjafton sepse kjo i sherben vetem militanteve por kurrsesi popullit.

Piktor, te lutem tani, jo ne kete menyre shprehje sepse nuk eshte i drejte ky gjykim!!!

Mendimi jot permblidhet me shprehjen "Se ka fajin hajduti, por ai (i zoti i shtepise) qe harroji dritaren hap"!!!

Pyetja:
A e ka shkaterruar Sali Berisha Shqiperine, ne cdo aspekt ta shohesh?
A eshte Sali Berisha direkt ose indirekt vrases, pergjejges per vrasjet e 21 janarit?

Ne Egjypt denohet kryetari i shtetit per te njejtin veprim te bere, me burg kurse, ne Shqiperi i biet Opozites pse "ka harru dritaren hap"!!!

Jeni ne vete apo sjeni!!!???

Llogjike qe do te kritikohet dhe Opozita per ndonje gabim te bere, ne nje Teme te caktuar per te, POR, nuk eshte fajtore.

Postuar nga Piktor datë 02 Qershor 2012 - 19:57:

Vizioner nuk ecet me kete llogjike.
Ti thua i vrau dhe nuk thua pse u vrane. Kauza.
Fajet e opozites jane dhe ka sa te duash.
1
Ata kater te gjore u vrane se u revoltuan prej korrupsionit te Metes dhe Priftit.
E pra une e shoh shume reale mundesine qe neser Rama e Meta te jene ne koalicion.
Ti i "qorruar" nga deshira per te larguar Berishen u jep bekimin.

Postuar nga arturm datë 02 Qershor 2012 - 22:19:

Citim:
Te lumte. Sinqerisht persona si ty i duhen politikes shqiptare.
Ne fakt kam bere dhe une kritikat e mia ne disa raste. Po keshtu nese kam shkruar diçka kundra politikes se Ps-se kane qene gjithmone per gjera kardinale, aspak ekstremiste. Kam denoncuar me force imoralitetin, skuthet dhe kete menyre te trajtimit te politikes.
Disa here te kam pyetur se ka ndonje faj opozita per gjendjen ku ndodhemi, pergjigja jote ka qene qe opozita ka çelsin e kashtes.
Mirpo faktet jane kokeforte dhe nuk eshte aspak keshtu. Ne prag zgjedhjesh Ps ka bere nje presion te forte dhe ka marre gjithmone ate qe ka dashur. Me e famshmja eshte ajo e 2008.
Kritikat i keni marre si sulm ndaj opozites, kur ne fakt ato jane vetem se kritika "per te mire".
Gabimi numer 3 Politika ndertohet mbi themele e kollona te sigurta. Ndryshe efekti domino ku njeri gur rrezon tjetrin eshte i pashmangshem.

Jam absolutisht dakort me gabimin nr 1 dhe 3, jo me 2, sepse Berisha eshte e keqja absolute (mendim personal) e ketij vendi dhe sidomos e te djathtes shqiptare.

Natyrisht nuk jam aq naiv sa t'ja jap gjithe fajin pozites per keto vjet, por ngelem gjithmone i parimit qe te tilla situata gjykohen ne kompleksitet, dhe duke e pare ne kompleks situaten gjithmone fajin e ka pozita sepse, perseris, duke qene ne pushtet ajo ka gjithe istrumentet e nevojshme per te marre vendime dhe realizuar gjera.

Per sa i perket kritikave te tua ndaj PS, personalisht nuk i kam konsideruar asnjehere ekstremiste, nuk jane engjej ata.

P.s. Mendoj se faji me i madh i Edi Rames ne keto vite eshte ndryshimi i Kushtetutes, te cilen natyrisht, ashtu si Berisha, e nderroi per interesa te vetat (i kish hyp shume pordha qe do fitonte, dhe i duheshin per kur te ishte vete ne pushtet ato ndryshime).
Tani ...... ti pije lengun

Postuar nga Vizioner datë 03 Qershor 2012 - 00:02:

Citim:
Vizioner nuk ecet me kete llogjike.
Ti thua i vrau dhe nuk thua pse u vrane. Kauza.

JO, JO, JO Piktor. Me dashamiresi te them e ke shume gabim!

Nuk ka vend per "PSE" ne ate akt ( i harrojme per nje moment qindra Aktet e tjera qe ka bere) qe beri Sali Berisha!

Nuk pati "Pse" ne gjykimin e Mubarakut, por pati "JO, nuk duhet ta beje", dhe per kete arsye mori denimin.

Opozita nuk eshte Shteti, nuk eshte qeveri-a, opozite je Ti, jam Une, eshte i gjithe populli kudo ne bote karshi qeverive te tyre.
Kjo, jo e pare vetem ne sensin negativ, por ne sensin pozitiv-progresiv.

Kur Ti, Une si popull, shoh gabime ne qendrimin dhe veprimet e qeverise te cilen mbase edhe vete e kam votuar, duhet te hesht!? S'duhet te demostroj!?
Pavarsisht se sa i revoltuar iki une ne ate Demostrate, detyra e qeverise eshte te me qetesoje mua, mua popullin, mua Opoziten dhe te te konkludoje ose duke me dhene te drejte dhe te ndryshoje qendrimin ose te iki si e paafte, POR, KURRE, nuk duhet te qelloje mbi Ty, mbi Mua!

Eshte trishtim te kerkosh "Psene" tek mua si opozite!

Postuar nga Piktor datë 03 Qershor 2012 - 00:17:

Vizioner une pyeta:
Perse u vrane ata njerez? kauza qe i çoi aty ata njerez?
Qe vrasja eshte nje gabim e kam shprehur me kohe.
Qe opozita ka plotesisht te drejte te protestoje jam dakort. Ate detyra ka opozita.
Kjo ishte kauza qe protestoi dhe u gjakos.
Shkaku ishte video prifti-meta.
Nuk u vrane as per kutite hapi, as per kutite mos i hap.
Po ata qe gjuajten me gure seline e Lsi-se ku jane.

Postuar nga Vizioner datë 03 Qershor 2012 - 00:33:

Citim:
Vizioner une pyeta:
Perse u vrane ata njerez? kauza qe i çoi aty ata njerez?
Qe vrasja eshte nje gabim e kam shprehur me kohe.
Qe opozita ka plotesisht te drejte te protestoje jam dakort. Ate detyra ka opozita.
Kjo ishte kauza qe protestoi dhe u gjakos.
Shkaku ishte video prifti-meta.
Nuk u vrane as per kutite hapi, as per kutite mos i hap.
Po ata qe gjuajten me gure seline e Lsi-se ku jane.

Nuk oshte Video-ja Meta-prifti qe i nxorri ato ne rruge te demostrojne Piktor. Ishte mllefi 20 vjecar karshi Mafiozit Sali, regjimit Diktatorial te tije.

Pretekstin e Video's e kane nxjerre perkrahesit e Saliut!

Pra, demostrata ne vetvete ishte e perligjshme? Ishte si rrjedhoje e shkaterrimit total qe i ka bere Saliu shqiperise, ekonomise se saje dhe cdo gjeje qe existon mbi ate toke?

Dhe, per te "mbrojtur" vetveten nga denimi i merituar per te gjitha keto qe ka bere, AI, qelloji mbi Ty=Opozite, qelloji mbi Ty=Popull.

Qelloji per te te tulatur, per te te mbyllur gojen! Qelloji mbi lirine tende!

Ti, nuk e denon ate edhe pse te qelloji!?

Gjithsej 16 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 »
Trego 152 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.