| Forumi Horizont | Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 » Trego 124 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Si mendoni kur degjoni shqiptar qe shajne shqiperine (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=1906)
:)
Une mendoj se ata qe shajne shqiperine
i pergjithsojne shume gjerat: Nese vajzat shqiptare jane disi te pjella steprapthi , kjo s'do te thote qe ne te shajme Shqiperine. Normale qe gjithkush qe e ndjen vehten shqiptar ndihet i revoltuar. Sikurse thashe me ndonje problem te vogel shqiperise nuk ke ca i shane. Edhe ai problem me teper i perket rretheve jo Tiranes. Nuk dua te ofendoje njeri persa i perket origjines se tije por, zakonisht keto sharje ne adrese te shqiperise vijne nga ish banues te fshatrave qe tani jetojne ne : Amerike apo Europe. Keta njerez me teper e kane nga horizonti i tyre, sepse te veshe ne EU pa vajtur njehere ne Tirane normale qe ashtu do te flasesh. Keta njerez bashke me shqiperine s'kane humbur gje tjeter vec; kazmes, lopates e te tjera si keto. Keta jane ata qe ne cdo dy fjale thone; Greku keshtu apo ashtu, apo padroni im keshtu. Na jane bere te gjithe Jani e Jorgo. Keta na e mburin vendin ku shkojne pa njohur vendin ku ishin. Prape ska problem cdo njeri vleresohet nga horizonti e kultura qe ka. Ata per c'kane pare, kane shkuar nga ferri ne Parajse. Nuk dua te ofendoje njeri pervec disa Antishqiptareve
Mendoj se jane ne limitin e foshnjores dhe ne fazen e pjekurise se deshtuar...
Re: :)
Citim:
Po citoj ato që tha (matrix)br
Une mendoj se ata qe shajne shqiperine
i pergjithsojne shume gjerat: Nese vajzat shqiptare jane disi te pjella steprapthi , kjo s'do te thote qe ne te shajme Shqiperine. .... Prape ska problem cdo njeri vleresohet nga horizonti e kultura qe ka. Ata per c'kane pare, kane shkuar nga ferri ne Parajse. Nuk dua te ofendoje njeri pervec disa Antishqiptareve
Atehere; nuk mendoj se , ata qe shajne Shqiperine e kane me truallin.
Nuk ka mundesi qe dikush te shaje klimen, detin, kodrat apo ujrat
e shumta e te tjera si keto (te Shqiperise) se s'ka llogjike, por normale
qe e ka me njerezit. Nuk mund te beje politike dhe te theme qe fajin
e ka Nanua per te gjitha, prandaj shqiptaret e shajne Shqiperine.
Sepse cdo popull e tregon vlerat e tije ne baze te zgjedhjes se tij.
Pra qeverine e koruptuar nuk e zgjodha une por ata qe e shajne me
teper Shqiperine. Nuk e mora vesh ai qe shkruajti pas meje (Keila) ne
krahun e kujt eshte; te atyre qe e mburin apo...?! Te me fali para
folesi (Keila) qe eshte indinjuar, se ndoshta bene pjese tek grupi
shoqeror jo i preferuar nga ana ime (e kame per pjesen; jo te cituar
nga ana jote) Ate per punen e femrave te rretheve , e kisha me teper
per shaka, sepse per ate qe ka tru smund qe ajo te jete arsye dhe
s'ka pse e diskuton kaq seriozisht. Se fundi mendoj se : nuk mund te
kete arsye ekzistente qe dikush te shaje vendin e tije. C'do gje eshte
e pa'justifikueshme. C'do njeri DUHET te jete nacionalist pa kushte.
Ne te kundert s'besoj se eshte njeri por zvaranik. Ata jane njerezit
qe punojne spiuna ne perendim.
Une perveti jetoj ne Amerike ne nje shtet qe nuk ka rracizem edhe nuk bahet fjale ta shaje Shqiperine,,,,,,,isha ne Italy edhe aty kishte shum rracizem ndaj shqiptarve,,,,, mu me thirrshin Amerikan ngaqe flitsha me to Anglisht,,,,,,, Kultura ime Shqiptare beri nje efect positiv tek ato edhe une cdo cast prisja tju tregoj qe sjam Amerikane por jam Shqiptare,,,,me ne fund me erdhi rasti edhe me gjith krenari e thash qe jam Shqiptare e jo Amerikane,,,,,, per mendimin tim kur nje komesi e huja ka nje ide te keqe per Shqiptart speak out loud and tell them who we really are,,,,sme plase hic se car mendojne tjeret,,,,,,,,,, pse kush qeka me te mire se na Italianet si femra te kqija,,,,,, greket si gabelt e shkodres,,,,,, apo Anglezt se isha edhe atje edhe kemi plot ne amerike si me i pa fute ne shllire djathit e tan pijaneca me zi ecin rruges,,,,,,,,,, Hirushe i think that you're not self-confident,,,,,,,,,,,,be a leader not a follower.......
CONFIDE WITHIN YOUR SELF................
Rrofte Shqiperija!
Shqiperi oj nena ime
ndonese jam oj i merguar
dashurine tende zemra
kurre ska per ta harruar!
Ata qe na shajne na merrshin te keqen!
hey alma
Hi. ne rradhe te pare dua te them HI. sapo jam regjistruar ne kete forum edhe ka shume tema interesante. nje nga ato eshte edhe kjo qe ke shkruar ti. edhe une ashtu si ty jetoj ne amerike me vite dhe ky eshte nje problem qe vazhdon e vazhdon dhe ska mbarim. do doja te te thoja qe mos irritohesh nga ata njerez qe e shajne shqiperine sepse ato jane vetem llafe. Nuk ma do mendja qe ti beje ndonjerit zemra qe te shaje vendin ku eshte rritur, vendin qe e rriti edhe e beri kush eshte. megjithate ashtu sic the edhe ti kush shan shqiperine ka mohuar veten e tij. Good job girl! Keep it up.
Persh.....from me
Persh Alma,
Teme interesante. Une jetoj ne Londer dhe me ka rene rasti te njihem me shtresa te ndryshme te shoqerise shqiptare...dhe si mund ta imagjinosh cdo kush ka arsyet e tyre te shpjegueshme per opinionin qe kane krijuar.
Por mua nuk me pelqen kur ata qe e pergojojne shqiperine apo shoqerine shqipetare jane pikerish ata qe nuk kane vajtur ne shqiperi me vite....dhe nuk jane aspak te informuar per ndryshimet positive qe ndodhin atje....
vetem koha do e provoj sa e bukur do behet ai vend dhe une kam mesuar te mbaj shpresa me afat te zgjatura...Te e fundit po iu shtuam dhe ne atdhetaret listes se "we don't like albania"...c'mbeti per te thene per rrenjet e identitetin tone individual?
Me respect
ps. Pershendetje te gjithe anetareve te forumit. Eshte hera e pare qe shkruaj dhe nuk pashe vend per tu presantuar me ju...k.sh.q ju dergoj te fala, dhe uroj bisedim te kendshem....ciao
Tani me thene te drejten Shqiperia nuk eshte se ka vetem te mira, keshtu pse mos te themi qe ka edhe te keqija!!!
Une mendoj se n.q.se degjojme njerez te flasin keq per Shqiperine shpresoj e besoj se ato flasin nga cfare kurrizi i tyre ka kaluar e ka hequr!!!
Ne te rinjt (flas per vete) nuk kemi vuajtur sa kane vuajtur shumica e prinderve tane!!!
Pastaj qendron edhe fati qe shume njerez sidomos ne kete 15 vjecarin e fundit nuk jane sjellur si njeri, keshtu me qe me barin e thate digjet edhe i njomi!!!
Shqiperia me Shqiptaret n.q.se ka te keqija le ti mbaje!
Ne nje fjale te urte thuhet: Kush eshte me ze nuk eshte pa gje!!!
Dua te them qe n.q.se nje njeri shan dicka i ka ndodhur!!!
P.S. per dreqja shkodrane: Saper Ameriken nuk e di ku jeton ti por mos na thuaj qe nuk ka rracizem!!! E kush amerikanet qe ......
shume gabim
edhe un jetoj ne usa dhe te them te drejten jam pak si cun dhe kur i degjoj qe thone ashtu i futem me grushta dhe shkelma
ndonjehere them kjo edhte arsyeja pse ndoshta nuk kam shume shoke shqiptare, sepse te gjithe e mohojne vendin e vet
| Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 » Trego 124 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.