Forumi Horizont | Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 » Trego 138 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Besimi Fetar (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=182)
-- 70%musliman ne shqiperi,qendron kjo shifer akoma (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=5046)
Indrit te rrofte besimi qe ke kur nuk e deshmon,
po te ishe aq i zgjuar da kuptoje qe te dalesh rruges me bibel eshte te deshmosh
ca te te thoj vllai
kur ti nuk e di edhe kete as ti nuk quhesh mysliman
edhe te thash njehere perqendrohu me tema
se vdes ti per te na korrigjuar ne
po ndonj fakt kundra ato qe po themi nuk po jep
vetem shan edhe korrigjon
se ne fakt ske ca be me
eshte thjesht idiote te thuash 90% e vlores myslimane
se une te thash po ti as shikon e as degjon
qe te ish 90% mysliman atehere do krijohesh intolerance fetare
edhe feja e krishter do ishte e ndaluar
jo nga ligji po nga opinioni publik
ashtu si ka ndodhur ne shum vende myslimane
ca te te them une
ke te drejt vlora eshte 90 % myslimane vetem se asnje nuk e di ca eshte jihadi
amon amon na qeka bo masteri fetar deksha unnnnddd
indritooo qent i bin ne hecim para nigjo muve mos shkruj mo ktuuuu
shnet pla
suga myslimone veeet
Citim:
Po citoj ato që tha ThE_MaStEr
Indrit te rrofte besimi qe ke kur nuk e deshmon,
po te ishe aq i zgjuar da kuptoje qe te dalesh rruges me bibel eshte te deshmosh
ca te te thoj vllai
kur ti nuk e di edhe kete as ti nuk quhesh mysliman
edhe te thash njehere perqendrohu me tema
se vdes ti per te na korrigjuar ne
po ndonj fakt kundra ato qe po themi nuk po jep
vetem shan edhe korrigjon
se ne fakt ske ca be me
eshte thjesht idiote te thuash 90% e vlores myslimane
se une te thash po ti as shikon e as degjon
qe te ish 90% mysliman atehere do krijohesh intolerance fetare
edhe feja e krishter do ishte e ndaluar
jo nga ligji po nga opinioni publik
ashtu si ka ndodhur ne shum vende myslimane
ca te te them une
ke te drejt vlora eshte 90 % myslimane vetem se asnje nuk e di ca eshte jihadi![]()
Nuk di te them me saktesi kur, por para disa kohesh zoti Nano deklaroi qe ne Shqiperi perqindja e te krishtereve ka ndryshuar ne favor te tyre.
Kjo deklarate bazohej ne faktin qe shumica e shqiptareve emigrante ne Greqi ka nderruar fene .
Shume e drejte, po te marrim parasysh faktin qe shume shqiptare e kane bere kete . Pavaresisht se dikush e ka bere per te perfituar nje kryq me nje zinxhir floriri, dikush per te patur nje leje qendrimi dhe pune, dikush pasi vertete e beson kete fe, e dikush i shtyre nga presionet e ndryshme.
Por do te doja te me pergjigjet ndonjeri ketu: A mund ti themi dikujt "i krishtere ortodoks" kur ne Greqi quhet Andrea e ne Shqiperi quhet Hasan? A mund te quhet ai besimtar mbi te gjitha? A beson ndokush ketu se ky person nuk eshte ateist? A mund te quhet "rikthim ne origjine" ky lloj ndryshimi i fese?
Apo do ta quajme thjeshte njelloj pershtatje per te mbijetuar nga dikush qe vetem besimtar nuk eshte? Gje qe per mendimin tim nxjerr "jashte loje" deklarimin e te shumendriturit kryeminister te Shqiperise. E bashke me te dhe shpresat e disave qe mezi i presin keto lloj xhevahiresh qe dalin nga goja e "kokave" shqiptare.
Ne nje shkrim te dikujt me lart, lexova se ne USA askujt nuk i vjen turp te thote se eshte i krishtere, pasi shumica eshte e krishtere. Mos do te thote kjo se ne Shqiperi ka njeri turp te thote "jam i krishtere" pasi shumica eshte myslimane? Nese po, atehere mua do te me vinte me turp akoma per nje gje te tille, por nuk e besoj, perkundrazi.
Nga shifrat zyrtare del qe ne Shqiperi perqindja e besimtareve eshte ajo qe eshte permendur me lart dhe nuk eshte pergenjeshtruar nga asnje nga kleriket fetare te Shqiperise, pra pak a shume, eshte reale. Tani, se do te kete nje ndryshim te vogel, apo se shumica e besimtareve nuk jane vertete besimtare, kjo eshte nje tjeter aresye per te dyshuar ne nje gje te tille, por nuk mund te ndryshoje asgje ne statistikat zyrtare. Dhe kur flitet per shqiptaret, flitet me statistika zyrtare dhe jo me hamendjet e njerezve te ndryshem.
Nuk besoj se kishat apo xhamite ne Shqiperi nuk kane nje informacion te sakte mbi numrin e besimtareve te tyre, kjo pasi nga kontaktet e mia, e kam vertetuar nje gje te tille, te pakten persa i perket fese myslimane. C'fare mund te themi atehere per fene e krishtere, qe duhet pranuar se eshte me teper e organizuar?
Megjithate, per ta perfunduar kete gje, nga sa thashe me lart, une besoj se statistikat zyrtare jane me te sakta nga sa flitet lart e poshte, keshtu qe dhe per kete teme kam vetem nje pergjigjje: Nuk besoj se ka ndryshuar ndonje gje me numrin e besimtareve, kjo shifer qendron akoma.
Pershendetje te gjitheve.
indrit ke ndonj fakt tjeter per te shtuar se une te thash po komenton vetem postimet tona
indrit jam me ty 90% e vlores eshte myslimane, amon se kush vazhdon me ju, mund te flas tere diten e nuk kuptoni gje
nejse u kerkoj njerezve qe lexojne kete teme te kene perdorin pak llogjiken edhe njohurite qe kane per te vleresuar vertetesin e secilit postim
lol
une kisha nje pyetje te thjeshte ...mesa di une principet e fese myslimane jane : te mos hash mish derri te mos pish alkol te besh lutjen 5here ne dite(bravo per ata qe e bejne , respekt lol) ..e pyetja ime ishte JU MUSLIMANET E SHQIPERISE a i realizoni (te 70%) gjithe principet e fese muslimane? pres nje pergjigje te sinqerte
pres me padurim pergjigjet
me respekt lilou
Citim:
Po citoj ato që tha ThE_MaStEr
indrit ke ndonj fakt tjeter per te shtuar se une te thash po komenton vetem postimet tona
indrit jam me ty 90% e vlores eshte myslimane, amon se kush vazhdon me ju, mund te flas tere diten e nuk kuptoni gje
nejse u kerkoj njerezve qe lexojne kete teme te kene perdorin pak llogjiken edhe njohurite qe kane per te vleresuar vertetesin e secilit postim![]()
Re: lol
Citim:
Po citoj ato që tha lilou-dragon
une kisha nje pyetje te thjeshte ...mesa di une principet e fese myslimane jane : te mos hash mish derri te mos pish alkol te besh lutjen 5here ne dite(bravo per ata qe e bejne , respekt lol) ..e pyetja ime ishte JU MUSLIMANET E SHQIPERISE a i realizoni (te 70%) gjithe principet e fese muslimane? pres nje pergjigje te sinqerte
pres me padurim pergjigjet
me respekt lilou
flm per pergjigjen e shpejt e per merakun tend ndaj meje (edhe pse s'ishte e nevojshme)!!!!
problemi me ty indrit eshte se ti nuk arrin ti pergjigjesh pyetjeve ..nuk e di a eshte kjo nje moskuptim i gjuhes shqipe apo nje mendje fyt fyt qe nuk lexon ashtu sic duhet pyetjet ose veretjet qe bejme.
athere po mundohem ta bej pak me te qarte......cfare ben ti qe eshte shkruar ne koran e qe te ben ty te quhesh musliman ??????????????
nqs pergjigjja tende indrit mbetet gjithmone ajo pergjigje qe dhe me lart ...me vjen keq por ti nuk quhesh MUSLIMAN e as ata te tjeret
Me qe ky djali kaprroc fare beterri, qenka njeri i devotshem.
Sipas studimit tim le te pergjigjen te nderuarit.
PO TE ISHTE JEZUESI DJALE I ZOTIT, ATEHERE ZOTI DO TE ISHTE BUDALLALLAI ME I MADH NE KETE GLOBE
....
ZOTI NUK DO TE ISHTE EDHE AQ BUDALLALLA I MADH, QE TE LEJONTE TE BIRIN E TIJ TA VARROSNIN NE KRYQ SI NJE AKT I PACIPE
....
PO TI BETERR DHE SHEN ALBANI PO TE ISHIT PRINDER; DO ME LEJONIT T'UA VARR DJALIN NE KRYQ PARA NJEREZVE REBELE DHE TE GJYKONI "QELLIMI I ARSYETON MJETET"...
...JU VLOJNE GJARPERINJTE NE BARK NGA VARRJA E BIRAT, APO NUK UA NDINE PALLA FARE DOT.!!!
POR MOS SHPIKNI NDONJE GJE AQ TE BUKUR, SAQE TE BEHENI EDHE JU ZOT NE MUNGESE TE ZOTIT, ASHTU SI UNE...
HAJT MBLIDHNI TRUTE DHE STUDIONI ME SHUME, QE TE ZBULONI ENDE ME SHUME... JAHUUUUUU
Gjithsej 14 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 » Trego 138 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.