Forumi Horizont | Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] Trego 70 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Feja Islame (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=183)
-- Ajete nga Kurani Famëlartë. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7385)
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Pse na denon Zoti, une e di qe ai i fal te gjithe???????
“E Zoti yt nuk është që të shkatërrojë mizorisht vendet, nëse banorët e tyre janë punëmirë”. (Hud: 117).
“O ju që besuat, keni parasysh frikën ndaj All-llahut dhe le të shikojë njeriu se çka ka bërë për nesër, dhe keni frikë All-llahun, e s'ka dyshim se All-llahu është që e di në detaje atë që punoni!”. (El-Hashr: 18).
39:37. Atë që All-llahu e drejton, atë nuk ka kush që mund ta humbë.
3:29. Thuaj: “Edhe nëse e fshehni atë që keni në zemrat tuaja ose e publikoni, All-llahu e di atë, Ai di gjithçka ka në qiej e ç’ka në tokë; All-llahu është i plotfuqishëm për çdo send.
Mbështetem në All-llahun nga djalli i mallkuar
1. Fatiha
1:1. Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
1:2. Falënderimi i takon All-llahut, Zotit të botëve!
1:3. Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!
1:4. Sunduesit të Ditës së Gjykimit (përgjegjësisë-shpërblimit)!
1:5. Vetëm Ty të adhurojmë dhe vetëm te Ty kërkojmë ndihmë!
1.6. Udhëzona (përforcona) në rrugën e drejtë!
1:7. Në rrugën e atyre, të cilët i begatove me të mira, jo në të atyre që kundër veti tërhoqën hidhërimin, e as në të atyre që e humbën veten!
Kjo është sure e pare e Kur'anit për nga renditja jo nga shpallja ..Njëherit quhet edhe nëna e Kur'anit...
Ore kam degjuar qe eshte nje sure qe nuk e shpjegojne akoma dot.
Quhet A L M.
Meqe na erdhi ky i riu se mos e di.
13. Kujto, kur Llukmani duke këshilluar, birin e vet i tha: “O djali im, mos i përshkruaj Zotit shok, sepse idhujtaria është padrejtësia më e madhe!”
14. Ne njeriun e kemi urdhëruar për sjellje të mira ndaj prindërve sepse nëna atë e barti me mund pas mundi dhe pas dy viteve i ndau gjirin. Të jesh mirënjohës ndaj Meje dhe ndaj dy prindërve tu, sepse vetëm te Unë është kthimi juaj.
Llukman 13-14.
Re: surja ahzab ajeti 35
Citim:
Po citoj ato që tha NS-6
Nuk ka dyshim se për myslimanët e muslimanet, besimtarët e besimtaret, adhuruesit e adhurueset, të sinqertit e të sinqertat, durimtarët e durimtaret, të përvuajturit e të përvuajturat, sadakadhënësit e sadakadhënëset, agjëruesit e agjërueset, ruajtësit e nderit e ruajtëset e nderit, shumë përmendësit e All-llahut e shumë përmendëset e All-llahut, All-llahu ka përgatitur falje (mëkatesh) dhe shpërblim të madh.
...”Detyrimet e muslimanit ndaj të paaftit (fëmijëve jetimë)
* Lidhur me të paaftët (fëmijët jetimë) dhe që të mbani drejtësi ndaj jetimëve!” Dhe, çfarëdo të mirë që punoni, Allahu di shumë për të.”
* Mos përdoroni pasurinë e jetimit ndryshe vetëm në mënyrë më të mirë (për t’ia shtuar), derisa ai ta arrijë pjekurinë e vet...”
Citim:
Po citoj ato që tha Indrit
13. Kujto, kur Llukmani duke këshilluar, birin e vet i tha: “O djali im, mos i përshkruaj Zotit shok, sepse idhujtaria është padrejtësia më e madhe!”
14. Ne njeriun e kemi urdhëruar për sjellje të mira ndaj prindërve sepse nëna atë e barti me mund pas mundi dhe pas dy viteve i ndau gjirin. Të jesh mirënjohës ndaj Meje dhe ndaj dy prindërve tu, sepse vetëm te Unë është kthimi juaj.
Llukman 13-14.
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 3 4 5 6 [7] Trego 70 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.