Forumi Horizont Gjithsej 105 faqe: « E parë ... « 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 79 80 81 » ... E fundit »
Trego 105 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Në rrotë të lirë...këtu nuk është filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=263)
-- A ju pelqen puna ? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16856)

Postuar nga RAIMONDI datë 09 Nëntor 2010 - 09:56:

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI
-----------Ne fakt puna eshte pune kur nuk te shkakton kenaqsi--------ndaj dhe Oscar Wild thote diku :----Se azgje nuk ka karakter me denigrues per njeriun se sa puna , ajo e shkateron ate ne cdo aspekt ......."

----------Natyrisht filozofet e mburin punen, sic eshte Engelsi qe thote se Puna e beri Majmunin njeri ..---Ose edhe te tjere , por edhe morali i cdo kohe e ka mburur punen, sepse ajo ndihmon  ne perparimin e shoqerise --Por po ta shikosh me sy te xhveshur sic e shef Oscar Wild ose sic e shofin dcembelet  , ajo eshte TORTURE ,

-----------Ndersa kur puna te shkakton kenaqsi atehere ajo nuk eshte me pune ( natyrisht ajo pune eshte , por ka efekt tjeter nepsiqiken tende ) -,--eshte dicka qe hyn ne gjerat e Qejfit , kur themi ne shqiptaret, -

------dhe atehere ti nuk e ndjen fare punen , sepse ajo eshte bere pasioni jot qe te shkakton vetem kenaqsi  dhe ne kete menyre ajo  eshte pjese e Defrimit tend , dhe aspak nje  lodhje Psiqike-

--Them psiqike sepse Lodhje fizike te shkakton dhe qejfi e jo me puna, por lodhje psiqike te shkakton puna,sepse je nen tension ....aq me teper kur punon tek tjetri ..------

---------Ndaj dhe Aristoteli thote fjalet monumentale  :---------Gjej nje pune e cila te jete pasioni jot qe te shkakton ty kenaqsi ................dhe ti nuk ke per te punuar asnje dite  ne jeten tende........... --- 

--Dhe ka plotesisht te drejte --------

---------------Per mua , puna ime me pelqen sepse jam i zoti ne pune time , dhe   eshte pune qe mund te bej jetesen time duke punuar ne zyre, si   dhe eshte pune me perspektive , per ndonje biznes ---

------Por  nga ana tjeter nuk eshte pune sipas shijes sime, sepse mua me pelqen me teper te Flas  ne lidhje me historine e antikitetit, l linguistiken , Makroekonomine l etersine dhe Poltiken  ---------------Sidomos te diskutoj per kete te fundit me pelqen me shume, sepse kjo i permbledh te gjitha .... 

---Mendoj se ne keto shkenca njerezore  jam  tamam i pregatitur dhe mund te diksutoj perpara kujtedo ne menyren me te sakte te mundeshme --sepse kam njohuri te thella per keto fusha --, njohuri te gdhendura ne kujtesen time,  si dhe kam edhe aftesine e te arsyetuarit ne nje shkalle me te larte se bashkebiseduesi im, kushdo qofte ai , sepse, me ndihmojne njohurite e mija ne cdo fushe  me te cilat i kaloj te tjeret ,  kam aftesine e common sensit  pakez me larte se ne lartesine e duhur  dhe  di te bej lidhjen llogjike te pjeseve me te vogla te cialt krijojne mozaikun e plote te ceshtjes qe diskuothet te cilen gjithmone e trajtoj si Fenomen fillimisht  , pastaj degezohem ne specifiken e ketij fenomeni  --Sorry per mungesen e modestise

Gjithsej 105 faqe: « E parë ... « 63 64 65 66 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 78 79 80 81 » ... E fundit »
Trego 105 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.