Forumi Horizont Gjithsej 105 faqe: « E parë ... « 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 81 82 83 84 » ... E fundit »
Trego 105 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Kush Eshte Shqiptari Qe Ka Bere Me Shume Per Shqiperine (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10497)

Postuar nga RAIMONDI datë 10 Tetor 2010 - 00:31:

-----------Ne lidhje me Ekonimine shqiptare te asaj kohe , dmth persa i perket Industrise, bijqesise, agrokulutres etj -----------une mund te futem ne debat me ju dhe tu jap plot shembuj per cdeo dege te Industrise shqiptare kur mund tju tregoj se Industria  dhe Bujqesia shqiptare ishte renatabel------

-------por difekti ishte tek menyra e Kerkimit te tregut dhe e shperndarjes se te ardhurave--

-----Mirpo qe t e mos futem ne keto muhabete me ju  ,sepse ju nuk e njifni aspak industrine shqiptare ---

----Une po bej nje permbledhje te t e gjitha atyre qe do thosha une ketu me fjalet e ENCIKLOPEDISE BRITANIKE ,-----------

----------(  besoj se juve do tju kete ngelur nje fije dinjiteti per te respektuar te drejten e tjetrit kushdoqofte ky tjetri  dhe nuk besoj se jeni aq te cakerdisur Menderisht t  & Moralisht qe te dilni kunder konkluzioneve te Enciklopedeise Britanike qe eshte nje---- SISTEM REFERIMI PER CDO ZHVILLIM HISTORIK NE KETE BOTE QE JETOJME SOT )---------

--------Enciklopedia Britanike thote :--------------ENVER HOXHA E KTHEU SHQIPERINE NGA NJE GJYSEM RELIKE TE FUEDALIZMIT OTOMAN,NE NJE VEND ---INDUSTRIALO-AGRAR.

--------------Tani me shume se kaq nuk ka ku te veje me-----------Sado te flisni ju kunder --ju nuk mund te hidhni poshte konkluzionet e ENCIKLOPEDISE TE MBRETERISE SE BASHKUAR BRITANIKE

------Kushdo qe ju degjon , qe ju dilni kunder ketyre konkluzioneve te Enciklopedise , me e pakta qe ai mendon eshte se ju jeni..................... TE CMENDUR

----------Por mendimi im nuk eshte se ju jeni thjesht ...........TE CMENDUR

----------- Problemi juaj eshte se ju jeni jashtezakonisht te politizuar   dhe duke pasur kete politizimju harrini ne konkluzione banale ---- Ju mendoni se kushdo qe mburre ARRITJET E TE KALUARES AI ESHTE Komunist !!!!!!---Dhe nga ana tjeter ju mburni kete menyre te drejtuari te Ekonomise qe ka prodhuar vetem ---PAPUNESI ---EMIGRACION -- dhe KRIMINALITET -

----------Kjo reforme ekonomike eshte FATKEQISA E SHQIPERISE ---------------dhe ne i mbijetojme kesaj Reforme vetem ne saje te emigracionit tek fqinjet tane -, ne te kundert ne do kishim ngrne njeri tjetrin..........

-Mirpo problemi ketu eshte se midis nesh ,por edhe ne krye te shtetit tone ( dhe kjo eshte fatkeqsia me e madhe ) -ka njerez si puna juaj qe KETE SHKATERIM TOTAL TE EKONOMISE NE EMER TE PRIVATIZIMIT e quajne dicka te ...........Dobishme, qe i ndihmon njerezve dhe shoqerise sone .----

------------Keta harrojne se kjo Reforme Ekonomike ne ket' menyre PRIVATIZIMI  PRODHON VETEM Varferi, krim dhe ----------VUAJTJE PA FUND PER NJERIUN E THJESHTE DHE TE NDERSHEM .--Kjo reforme ne kete menyre SHKATERON FAMILJEN SHQIPTARE DHE PRISH KOHEZIONIN E SHOQERISE SHQIPTARE, ------------sepse kjo reforme duke  sjelle varferine totale te popullit , i detyron njerezit qe per mbijetese  te behen vulnerabile ndaj AGJENTURAVE TE HUAJA DHE VECANERISHT te bihen pre e propgandave ANTISHQIPTARE TE GREKUT --

-------Sic kane rene edhe nje pjese e juaja ketu-, pavaresisht se mund te jeni shume njerez te mire,Une nuk kam azgje me ju, por me mendimet tuaja  --Por njeriu nuk lind SPIUN, TRADHETAR, ARMIK----

------Ai behet-dhe kushtet e veshtira ekonomike jane INXHEKSIONI ME I MIRE PER TU HEDHUR NE KRAHET E  ANTIPATRIOTIZMIT ----------dhe ne kete rast :--ANTISHQIPTARIZMIT,dhe qe ta justifikojne ate na e paraqsin si Mode  te kohes moderne --dhe nuk e kuptojne se ato mendime ANTIPATRIOTIKE  jane jo vetem qesharake por edhe te turpeshme per kete kohe moderne, po nejse seicili me kohen ju do e kuptoni qe jeni gabim ne ate menyre te Arsyetuari

-----------Pra qe ta mbyll:----

------Ju qe mburni kete menyre te drejtuari te sotem ne Shqiperi  e cila Mbjell vetem VUAJTJE DHE SHKATERIM TE JETES SONE persoanle  dhe shkaterim te shtetit tone  , ------------nuk vuani thjesht nga ..........CMENDURIA ------- ju keni nje lloj cmendurie te vecante

-------qe ne filozofi quhet :-----------CMENDURIA MORALE -------

-----Kjo eshte semundja juaj.-------Por sic thashe fatkeqsia me e madhe eshte se kete sindrom  e kane dhe ata qe na drejtojne ------dhe kjo eshte FATKEQSIA JONE, e Shoqerise sone

--------- Tu shpjegoj nje cike  --C'eshteCmenduria Morale :--- Eshte atehere kur dikush i ben  keq nje tjetri, i shkatkon atij vuajtje dhe nderkohe ai mendon se i ka bere mire ----ne kete rast ky lloj robi quhet se vuan nga Cmenduaria Morale

---------Une nuk jam pro komunizmit ,dhe nuk bej propagande pro tij -----------Por ne duhet te jemi Objektiv kur gjykojme te kaluaren , Ti mburrim ato qe jane pozitive ,te cilat i mburr edhe bota moderne dhe ti kritikojme te metat------

-Sic tha edhe Vacislav Havel kur ishte para dy vjetesh ne Tirane :

-------...Ne kurre nuk do harojme Shqiperine , qe  e vetme  ne gjithe EVROPEN ,ajo ngriti zerin ne mbrojtje te Cekosllavakise kunder pushtimit te saj nga Bashkimi Sovjetik.......

---------ATO KOHE ISHIN KOHE JASHTEZAKONISHT TE VESHTIRA   PER SHQIPERINE,PER EXSISTENCEN E SAJ SI SHTET ...... DHE SHQIPERIA JU PERGJEGJ DUKE NXJERRE NGA GJIRI I SAJ NJEREZIT ME HEROIKE JO VETEM TE HISTORISE SE SAJ , POR EDHE TE HISTORISE SE EVROPES -

-----------Ralle mund te gjendet nje udheheqes ku te jene kombinuar tek ai --mendimi Filozofik Platonian & Marxist me Politikanin Makiavelist, me  nje zemer qe DIGJET nga Patriotizmi  RILINDAS   dhe   Heroizmi  Skenderbejan-----------Dhe ky njeri ishte ENVER HOXHA  

---------Ne fund po them dicka personale qe me ka ndodhur kur kam qene 5 apo 6 vjec--:

----.....me mbante gjyshja ne krahe dhe ishim ne nje are me jonxhe, prane shtepise se xhaxhait ne Kolonje,ne fshatin Taci i Larte, qe gjendet ne Reze te Malit te Gramozit , dhe une per nje moment , i shpetova gjyshes nga duart dhe vrapova mespermes Jonxhes........Me kujtohet si tani,bari jonxhes ishte i larte dhe  jeshil i bukur.....

.........kur perballe meje del nje burre me kale, te kuqrremte te erret dhe me ulerin :-------.....Ku vete ashtu, apo kujton se je ne pronat e Sabri beut.....'-------Une shtanga, qendrova dhe po e shifja ate me habi  !!--

------Kur gjyshja ime  ju pergjegj me ZEMERIM ---------- : Ne pronat e Sabriut eshte se nuk jane tuajat ,Zaberhan i qenit .......------ Hajde bir-me tha mua -- me mori per dore, dhe u larguam  per tek shtepia e xhaxhait ............

---- E bukura eshte , se ne edhe sot nuk i kemi marre ato pronat tona

Gjithsej 105 faqe: « E parë ... « 66 67 68 69 70 71 72 73 74 [75] 76 77 78 79 80 81 82 83 84 » ... E fundit »
Trego 105 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.