| Forumi Horizont | Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 » Trego 125 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Fizikë dhe Astronomi (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=10)
-- Universi (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=3404)
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Luarasi, shume te drejte ke ne parim, por, me duket se, ky parim eshte nje fantazi me te cilen kenaqin veten e tyre shkencetaret.
Por, sidoqofte, normale eshte te thuhen keto fjale nga shkencetaret apo te behen llogaritje te tilla.
Citim:
Po citoj ato që tha Luarasi
Forca kompjuterike dyfishohet cdo muajin e 18-te.
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Ok, ashtu eshte ne lidhje me shkencen sic thua ti.
Por, sikur nuk po shikohet shume dobi, sepse njerzit ankohen nga stresi, gjithashtu, edhe ketu ne forum kemi nje teme ne lidhje me stresin.
Po ate shifren 18-te pse e ke vene?
Apo kot...
Por edhe shkenca ofron tableta per uljen e nivelit te kortisollit ne gjak (hormonit te stresit).
Hahahahaha...ku po na del koha edhe per joge mer lal... se dolem jashte teme.
Dikush e hedhi
materjen per krijimin e univerzit nga nje pik 0
diqka mbi Natyren eshte pase shperthimit te materjes .
Re: Dikush e hedhi
Citim:
Po citoj ato që tha naimi
materjen per krijimin e univerzit nga nje pik 0
diqka mbi Natyren eshte pase shperthimit te materjes .
Mesa di une big bang eshte e vetmja teori sot qe mbrohet nga shkencetaret per krijimin e universit, por persa i perket kohes 0 te krijimit te universit asnje smund ta spjegoj sepse eshte nje mister qe po mundohen dhe ndoshta nje dite do ta zbulojne. Eshte zbuluar qe mund te krijosh materie nga asgje si p.sh anti materia nga perplasia e particles me shpejtesi dhe demdesi shume te madhe por prap eshte nje mister. Bile shume shkencetar japin mendimin se edhe ka mundesi te egzistoj nje galaksi e me baze antimaterie por qe mbetet vetem nje teory.
pershendetje
per sa i perket mundesise se ekzistences se nje galaksie me antimaterie,mundesia eshte e pakte per faktin se nese do te kishte atehere rrezatimi me rreze gama qe do u formonte nga reaksionet e anikilimit te materies me antimaterien do ishin shume me te forta se sa ato qe kapen sot per sot nga paisjet.po ashtu per ekzistencen e antimateries mendohet se nuk duhet te kete shume antimaterie ne pergjithsi dhe kjo gje mund te kuptohet edhe nga fakti qe sondat hapsinore qe jane derguar ne planetet e tjera kane mberrit shendosh e mire pa pesuar ndonje humbje materiali si pasoje anikilimesh.
megjithse sic thua ti nje galaksi e formuar nga antimateria mbetet akoma nje teori(megjithse sme kujtohet mire sepse me duket se kam hasur ne nje shkrim qe me duket se thonte qe ka shume mundesi te kene gjetur nje te tille,por sme kujtohet se ku e kam lexuar),derisa te dale ndonje prove.
S'kam degjuar gje rreth egzitences se nje galaksie antimaterie, megjithate cdo gje eshte e mundur. Dhe po eshte e vertet se antimaterie ka shume pak dhe ne laboratore eshte bere i mundur krijimi e saj por me sasi shume te vogla. Gjithashtu kam lexuar se ne diell krijohet antimaterie me sasi te konsiderueshme sepse e favorizon edhe temperatura, por qe nuk zgjat shume pasi bie ne kontakt me materie. Arsye qe mendojne shkencetaret se antimateria eshte me pakice eshte se pas Big Bang kur energjia u kthye ne materie per nje arsye te paspjegueshme matierie kishte me shume ne sasi se antimaterie dhe prandaj ne kete luft midis tyre triumfon gjithmon materia.
pershendetje
ne fakt tani po mundohen te gjejne se pse materia triumfoi mbi antimaterien...di qe kjo hynte ne perjashtimet e simetrive (sme kujtohet mire sa kane qene: C,P...me duhet ti rishikoj edhe nje here sepse i kam lexu tek ai libri "nga big bangu tek vrimat e zeza,por i kam harru :p)...ka akoma shume per te gjetur rreth tyre...me te vertete qe jane gjera shume interesante....
per antimaterien kjo ka hyre edhe ne perdorimin e jetes se perditshme...besoj se ke fdegjuar per PET (positron emitting tomography)...kjo perdor pikerisht elementet qe jane ne gjendje te leshojne pozitrone dhe rekasionet e anikilimit formojne 2 fotone me energji 511 MeV qe levizin me nje kend 180 grade njeri nga tjetri...vetem atehere kur detektoret, qe jane vendosur ne ane,i kapin te 2 fotonet keto trasformohen ne nje senjal qe permban edhe pozicionin nga eshte leshuar fotoni dhe ka ndodhur anikilimi....po ashtu edhe e kunderta...nje foton me energji 1022 MeV ne afersi te nje berthame shnderrohet ne nje elektron dhe nje pozitron dhe anikilimi con ne formimin e atyre qe thashe me para...
| Gjithsej 13 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 » Trego 125 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.