| Forumi Horizont | Gjithsej 16 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 » Trego 156 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- A Justifikohet Dashuria mes nje te Martuari(e), me nje Beqar(e) dhe anasjelltas??!! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9543)
[QUOTE]Po citoj ato që tha PARIS
[B]
E dashur Beterre!
Do vije nje dite qe "Djali" qe ju Dashuroni po aq sa mund te ju dashuroje dhe ai,
as qe e ve ne dyshim-meqe ju e pohoni=
qe sapo te kete gruan shtatzene-do te te braktise Ai i pari!
Ndaj, kujto kete fjalen time-dhe bej hapin ti e para...Braktise ti e para
sepaku te ja lesh tekun ne deren e dashurise!
Eshte e dhimbshme vertet,-por me e dhimbshme do te jete atehere
kur ai do te te thote pa pike turpi-gjasme si gjynafqar(se keshtu hiqen meshkujt ne nje situate edhe Grua edhe Dashnore);
se ="E dashur me duhet te te braktis!Pasi kam gruan shtatzene, -do behem BABA!Pac fat ne jete e dashur!"
Ndaj,-mblidh forcat e Beqarise(aq sa te kane mbetur) dhe Ngri koken lart
e sulmo Drejtesine TENDE!
Nese ai nje dite Zgjodhi Vendimin eprinderve te tij,
shume shpejt do vije dita qe do te zgjedhe dhe Vendimin e Gruas se tij...
Me vjen keq-por nje dite do arrish te mesosh realitetin e mashkullit-Pi**dashes gjasme!!!!!!!!!!!
ndoshta ke te drejt por le te behet cte behet :nuk rri me te se jam naive por se e dua mbi gjthcka ne ket jet :
Dashuria mund te justifikohet me gjithkend dhe pa limit. Une jam vetem per perashtimet qe kane lidhje gjaku.
Ndersa ajo qe quhet martese nukeshte asgje vetem nje institucion frike dhe frikacakesh.
meqe ra fjale dua te citoj edhe vdekja_22:
Moj vajze se mos ja ke vene syrin ndonje burri te martuar moj???
pu, pu, pu!!!
Po ne beqareve kush do na dshuroj moj aman?

Eshte e cuditshme kur lexoj shkrimet e Prishtinalies qe ia fut kot e me kot topit duke i futur te .gjithe ne nje kalem.Fenomeni qe sjell ajo ketu zakonisht eshte e udhes te ndodhi ne Kosove dhe ne Shqiperi motra jane paksa te ndara punet .Psh nuk ka grua qe pret burrin duke e ditur se ai ia dredh, te ne ka ndalu beg se ka hendek,jo ashu me sy myll si thu ti ene pastaj menoni per plumbin ballit se ia dedikoni jeten nje njeriu qe qe se njifni fare edhe prisni mrekulira.GABIM FATAL.
Ti beterre te te kisha afer do te te ndihmoja si te dilje nga kjo situate.Ndoshta egziston dashuria nga ana jote se dyshoj fare por ne cfaredo niveli kulturor (pa ofendime te lutem me kupto te flas si motres sime) qe mund te kete i dashuri jot akti i ketij te fundit nuk justifikohet fare e kupton ti apo jo? Une e di se ti se kupton por do te te beja nje sugjerim te rrije disa kohe larg tij dhe te merreshe me shoqerine tende e te provoje te dilje out me ndonje djale tjeter per shoqeri e do te shihje se ti meriton shume e shume gjera qe jeta ty ska pasur mundesi te ti ofroje pasi ky djali i martuar ti ka zene te gjitha rruget.
Ai eshte mekatar pamvaresiht nga situatat,mekatar ndaj teje ne rradhe te pare pastaj me gruan e tij.
Mendon se do ta lere ai gruan per ty?
ASNJEHERE MOTER E DASHUR!
Pse mendon se ai te do?Pse smendon se ai po te donte ty do te te conte te shpia e tij ku i ka prinderit edhe pike muhabeti,une mashkull jam vete dhe kam marre ate qe dua une dhe jo ate qe larg qofte te me impononin familjaret,se ska dashuri aty e kupton ti apo jo?
Me gjithe zemer te them se nje dite do te behesh pishman por hiq dore sa nuk eshte vone bile kur te krijosh famlijen tende do te te vi keq pse e ke lene veten ne ate pozite ku tjetri te perfitoje nga sinqeriteti jot.
Ai e krijoi te veten per arsye qe skane emer tek une personalisht,tani krijoje dhe ti dhe do te shohesh dallimin se sa shume do te te intersoje ty ai apo burri jot qe te fal gjithcka, te fal jeten e tij, te fal femije, te fal zemren,te fal ngrohtesi te zbukuron jeten.
Provo te besh kete gje dhe do ta kujtosh keshillen tone qe te duam te miren.Gjeje kurajon ku te duash nisja duhanit dil shetit shko neper mbremje shkruaj pikturo kendo bej cmendurira derisa te gjesh veteveten.
AMOXIL
KE PLOTESISHT TE DREJT POR CFARE TI BEJ ZEMRES QE NUK ME LE REHAT /ASHTU SIQ PO VUAJ UNE TANI KAM LENE TE VUAJE EDHE DIKE TJETER QE TANI JA DI DHIMBJEN QE KISHTE AI DHE ME VJEN KEQ .DHE SA PER LIDHJE TJETER AS QE DUA TIA DI JO NUK MUNDE
NUK KAM ME FUQI PER ASGJE VEC TE IKI DIKU KU NUK EXZISTON NJERI /GJITHCKA DO KISHA DHENE QE KJO TE MOS ME NDODHTE MUA PO JA QE U BE
DY VJET DASHURI ME TE ME JANE DUKUR SI DY DIT/
DY VJET NUK JANE AS DY DIT QE MUND TI HARROSH MOMENTET QE KAM KALUAR ME TE NUK MUND TI KALOJ ME ASKEND TJETER //// AH SIKUR ZEMRA TE ME PUSHONTE TANI DO ISHTE ME MIRE ////
Beterre
Do te thosha qe ne dashuri qenke beterr fare.
Gjithsesi mu kujtove budalleqet e adoloshences. Une do vdes.. jeta ime pa te nuk egziston.. ai eshte i vetmi etj etj
Me fal se ndoshta te paragjykoj, ne c'moshe jeni?
Re: Beterre
Citim:
Po citoj ato që tha Vdekja_22
Do te thosha qe ne dashuri qenke beterr fare.
Gjithsesi mu kujtove budalleqet e adoloshences. Une do vdes.. jeta ime pa te nuk egziston.. ai eshte i vetmi etj etj
Me fal se ndoshta te paragjykoj, ne c'moshe jeni?
Beterre!
Lexova shume mesazhe dhe pjesa me e madhe nuk e justifikonin kete fenomen.
Te them te drejten me llogjike asnje nuk e justifikon pasi derisa nuk e ke provuar mund te thuash gjithcka, ama kur e provon ndodh e kunderta.
Dashuria ka shume forma dhe ta siguroj qe nje beqare mund te dashurohet me nje te martuar dhe e kunderta.
Ka shume djem qe jane martuar fare te rinj "kane pasur frike se mbesin beqare e se mbaruan femrat" dhe me vone ndoshta edhe pasi jane bere me femije kane takuar dike per te cilen u ka rrahur zemra fort. Ka nga ata qe kane braktisur familjen per te nisur nje jete te re me njeriun me te cilen u dashurua.
Dhe te them te drejten, nese ne nje rast te tille do te isha viktima, pra gruaja e tradhetuar, atehere me mire te shkoje me ate qe ka gjetur se te poshterohem e te vazhdoj te jetoj perkrah tij.
Nese ai nuk eshte i lumtur me mua, s'kam si te jem une me te.
Burrat ate cka nuk e gjejne tek gruaja do ta kerkojne diku tjeter. Dhe shpesh here per kete fajtore jane femrat. Burrin duhet ta shtrengosh foort se po te iku njehere hajde kape...
Burri nuk ka qafe-qeni qe ta shtrengosh e dashur Lady.
Nese e ka ate parim(ne rastin tone tradhetine bashkeshortore)
s`ka femer qe ja largon.
Po eshte e vertet qe meshkujt 'provokojne" femrat;-pasi i ka fale zoti te tille
gjuetare te femres!
Sa per gruan ne cift,-s`ka asnje faj pse burri i saj e tradheton me tjeter.
Ka cifte qe i kane grate yje,si nga sjellja dhe nga bukuria
por ama tundohen sexualisht(nga femrat me mini apo nga thithat e gjoksit
te nje femre beqare(qe u del forma poshte kanotjeres).
Ne kete rast eshte femra beqare qe poshteron veten e saj,
te shkoje me nje burre te martuar(dmth-qe s`i perket asaj ne asnje drejtim)
pasi mashkulli vetem per te shfryre nje moment tradheton!
Dalim tek dashuria e "vertete" tani.
S`ma do mendja qe ka dashuri te vertet mes nje burri te martuar dhe nje beqareje,
eshte vetem shfrytezim trupor nga ane e mashkullit!
Femrave te tilla bejne cdo lloj sexi-vulgar me mashkullin ne fjale,
derisa ja marrin mendjen fare dhe arrijne ta ndajne dhe nga gruaja,
nen pretekstin e dashurise se "vertete"!
Kur martohet njeriu, -ve nje kurore-ne kishe ose ne shtet.
Dhe ai betim qe ben-heret a vone do te te zere po tradhetove.
S`ma do mendja qe martesat e sotme behen pa pasur nje dashuri te madhe mes ciftit!
Justifikimet i gjen njeriu plot, por nuk mund te justifikosh kurre ne jeten tende
shkaterrimin e nje familjeje per hir te dashurise tende!
Une s`do e beja kurre!!!!!
Mire u lexofshim!
Re: Beterre!
Citim:
Po citoj ato që tha lady
Lexova shume mesazhe dhe pjesa me e madhe nuk e justifikonin kete fenomen.
Te them te drejten me llogjike asnje nuk e justifikon pasi derisa nuk e ke provuar mund te thuash gjithcka, ama kur e provon ndodh e kunderta.
Dashuria ka shume forma dhe ta siguroj qe nje beqare mund te dashurohet me nje te martuar dhe e kunderta.
Ka shume djem qe jane martuar fare te rinj "kane pasur frike se mbesin beqare e se mbaruan femrat" dhe me vone ndoshta edhe pasi jane bere me femije kane takuar dike per te cilen u ka rrahur zemra fort. Ka nga ata qe kane braktisur familjen per te nisur nje jete te re me njeriun me te cilen u dashurua.
Dhe te them te drejten, nese ne nje rast te tille do te isha viktima, pra gruaja e tradhetuar, atehere me mire te shkoje me ate qe ka gjetur se te poshterohem e te vazhdoj te jetoj perkrah tij.
Nese ai nuk eshte i lumtur me mua, s'kam si te jem une me te.
Burrat ate cka nuk e gjejne tek gruaja do ta kerkojne diku tjeter. Dhe shpesh here per kete fajtore jane femrat. Burrin duhet ta shtrengosh foort se po te iku njehere hajde kape...
Burrat jane zagare eshte fjale me se me vend por qe ta mbash lidhur sme pelqen sepse qeni i lidhur kafshon me shume.
Asnje fjale popullore ne realitetin tend personal nuk te ndihmon pervecse te kujton dicka funny,pasi zgjidhjet e ketij problemi ne kete rast vijne nga dashuria qe egziston dhe sa yzmet i kane bere te dyja palet per mosdeshtim,po flas per martesen dmth.
Asnje justifikim per vajzat e reja ne lidhje me burrat e martuar.Gjynah i zotit te prishesh jeten pa te nisur akoma.Asnje burre se prish familjen,jane raste shume te rralla qe pothuajse snjoh personalisht njeri por njoh meshkuj te martuar qe genjejne vajza te pamartuara dhe i mbajne me premtime.Turp e mekat per ato qe i bejne keto gjera se nje dite ua kthen zoti ne shtepi te tyre pastaj.
| Gjithsej 16 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 » Trego 156 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.