Forumi Horizont Gjithsej 103 faqe: « E parë ... « 78 79 80 81 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 93 94 95 96 » ... E fundit »
Trego 103 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Pse njerezit vdesin? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=1452)

Postuar nga RAIMONDI datë 04 Gusht 2010 - 04:57:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Ja e sqaroi Fajtori ate qe kisha ndermend.

Tjetra qe doja te shtoja eshte qe mund te keni degjuar per debatin nature vs nurture. Kam pershtypjen qe Raimondi e konsideron njeriun 100% nature, nderkohe qe konsensusi shkencor qendron diku midis te dyjave.

Gjithashtu edhe per ata binjaket qe nuk ngjajne (qe permendi raimondi); - ata jane binjake qe nuk dalin nga e njejta veze, por nga veze te ndryshme. Ne kete kuptim ata jane vellezer dhe motra te zakonshem fare, me te vetmin ndryshim qe ata jane pllenuar ne te njejten kohe.

------Lost soul -----------Ky muhabeti i Klonimit nuk ka analogji me binjaket --Ja pse ?

-------Binjaket edhe mund te dalin nga e njejta veze ---por mbas lindjes ata krijojne nje bote shpirterore te ndryshme

--------------sepse ne KONTAKT ME BOTEN ATA JANE DY INDIIVDE TE NGJASHEM POR NE TRUPA TE VECANTE--

--Mirpo konmtakti me NATYREN TE NDRYSHON------Sepse Binjaket duke qene ne trupa te vecante nga nejri tjetri Reagojne ne menyre t e ndryshme ndaj fenomeneve3 te Natyres dhe kjo Krijon Diferencat ne PERSONALITET-- dhe ne Inteligjence tek Binjaket dhe ben qe binjaket me KALIMIN E VITEVE TE NDRYSHOJNE NGA NJERI TJETRIN------

Jo vetme ne aspektin shpirteror por edhe ne ate Organik---sepse Trupi i njeriut eshte nje Realitet PSIKO-SOMATIK -

----------Dhe bota Intelektuale qe ne krijojme ndikon ne ate SHPIRTERORE ......dhe kjo NDIKON ne Genet tona , ne Aspektin tone FIZIK--

Sepse njeriu eshte .edhe BIR I NATYRES ----------Dhe Geni ne Kontakt me Natyren Ndryshon Shfaqjen e tij t e jashtme----Natyroisht Geni nuk ndryshon Ndertimin e tij ---sepse ai ndryshim eshte Jashtezakonisht i ngadalte --por Geni ndryshon shfaqjen e tij t e jashtme qe paraqitet ne FIZIKUN TONE , NE NGJYREN E LEKURES etj-os eme mire te thuahs geni ndryshon disa vecori te tijane menyre qe ti pershtatet kushteve tona te jeteses qe na i imponon NATYRA-

-dmth  ne varesi te Kushteve Natyrore ku ti jeton  ( si dhe te Ushqimit, Kultures, kenaqsive shpirterore dhe fizike etj  behet edhe ndryshimi i TRUPIT TE NJEIRUT dhe i qenies se tij en Total,sepse duhet tju perhstatesh kushteve ne t e cilen jeton...............

....................---dhe kjo me kujton mua nje artikull tek New York Time (--tani po dal pak nga tema)--- qe thoshte se Irlandezet  jane Race MESDHETARE--Mirpo po ti shofesh Irlandezet , ata kane lekuren shume t ebardhe dhe jane ne shumice Koke Kuq-----------------Por studimi genetik i nxori genet e tyre ne familjen e Mesdhetare---------Pra me kailimin e kohes Geni i tyre ka ndryshuar shfaqjen ejashtme duke paraqitur vetite me te mira te tij --por edhe duke ju pershtatur Natyres ku jetojne irlandezet--Por ama konstruksionin e tij Geni nuk e ka ndryshuar-------------Po keshtuu edhe per Shqiptaret--------

---Shqiptaret dikur para 1800 kane qene te gjate dhe lekure e bardhe, sepse jetonin ne male ,me klime te shendetshme

--Por pas 1800 shqiptaret filluan te zbresin ne bregdet , Por bregdeti ishte i gjithe mocalor dhe per gjat eketyre 200 vjeteve raca shqiptare u degradua gradualisht--sepse qe te mbijeotje nme bregdetin mocalor shqiptar duhej te mesoheshe me Malarjen, dhe gjithe semundjet qe sjelluji i ndejtur ne mocale--- dhe shqiptaret ishin shumica te zbehte ---Kjo zbehja vinte sipas nje regimi qe bente trupi i njeriut duke mbajtur brenda tij nje bacil te dobet te malarjes dhe Tbc, i cili vepronte si  reagent kudner semudnjes se Malarjes dhe TBC e ne ket emenyre njeriu harinte t e mbijetonte ----

----Ndaj dhe populli thoshte qe  fytyre verdhi e ha fytyre -kuqin--sepse ai malesori qe nuk ishte mesuar me ate klime , nuk mbijetonte dot------Por megjithate geni ne strukturen e tij nuk ka ndryshuar --------dhe prandaj nga studimi doli q e geni i shqiptareve eshte ne familjen e Evropinopveriorve--

----Dhe megjithse Enveri i thau kenetat dhe mocalet -- e luftoi Malarjen duke e vaxinuar popullsine ---Difeket e asaj [periudhe akoma shfaqeshin , akoma deri sot---------Sepse ENVERI nuk harriti te ngrinte ne nje nivel te pranueshem USHQIMIN E POPULLSISE  --qe eshte KRYESORI ne regullimin e races------

-----Ndersa tani qe Njerezit po marrin Ushqimi me Vlerat e domosdoshme USHQIMORE DHE NE SASI  te Bollshme ----

-----------Raca SHqiptare po Permirsohet me shpejtesi---------------Po shkon ne Origjinen e saj te dikurshme ...dhe ja adoleshentet shqiptare jane  me t e gjate , me t e bukur --dhe me modernizimin ejetes do behen edhe me INTELIGJENTE ----------------- 

.................Te futemi ne Teme :............ Pra do te thoshja se njeiu i Klonuar nuk duhet par ne Analogji me Binjaket, sepse Binjaket duke qene ne kontakt me boten ne trupa te vecante do ndryshojne me akilimin e kohes, dhe trupi tyre por edhe bota shpirterore dhe Intlektuale e tyre do jete ndryshme ( per kuriozitet : Babai im eshte binjak me Hallen,)

-----Ndersa kur KLONON dike  ke t e besh me nje person te veteem --dhe i klonuari del nga qeliza e ketij personi   ---

----Ju s'e keni lexuar me ve4mendje ate q ekam shkruar une ,sepse Une kam shkruar se i gjithe Problemi eshte nese njeriu i Klonuar a do te kete te njejten Botes hpirterore dhe Intelektuale me   personin e meparshem ---- sepse kjo nuk eshte provuar pasi nuk eshte klonuar njeri deri me sot-Por nga ana tjeter Artikulli i New York Times e bente te qarte kete mangesi ----kur thoshte se Nese klonohej njeriu i Neandertalti ai do ndjeheje i vetmuar --pasi ai do jetonte me kujtimet e asaj kohe---------------Pra shkencetaret qe kishin bere ket Experiment IMAGJINAR  mendonin se njeriu i KLONUAR ESHTE I NJEJTE EDHE NGA ASPEKTI I BOTES SHPIRTERORE ME NJERIUN E MEPARSHEM-----------------

.............tani q e po shkruaj kete , me esht eulur perballe njera me shale Skandaloze por e ka miniskertin kaq te shkurter saqe po ti hapi pakez kembet ( dhe ajo here pas here i hap , per fatkeqesine time ) i duken ...breckat --------dhe une tani them --- Po ta klonosh kete or vella cmund te dali ???/ ----Kjo patjeter duhet klonuar ; tipa te tille nuk duhen lejuar te vdesin, por ama te jene gjitmone ne moshe te re--dmth ---edhe ta klonosh por edhe ta ndalesh kohen  ne ket emoshe qe eshte ajo , dhe ajo do dali prapeme Minifund ,sepse shkencetaret thone qe kur Klonohet do kete tenjejtne mendje qe ka tani ----------So me nje fjale edhe ky rast con uje ne mullirin  e .............. Armikut ---------Pse them une te3armikut ?????---Sepse patjeter do kete dashnor.....

---e dmth ...Ku e lame ore ???/..........

-.....Futemi prape ne teme , se ngelem vara - vingo  , hyr e dil ............

----------Pra sipas Shkencetareve amerikane bota shpirterore transmetohet e njejte nga njeriu i Klonuar tek ...Kloni ---------dhe ne kete menyre ben, qe ti ta RIPRODHOSH TE NJEJTIN  NJERI  ME TE NJEJTEN PAMJE & INTELEKT ............GJITHE JETEN---------------

---Dhe duhet te jet keshtu   dhe s'ka si t e jete ndryshe,sepse duke qene se Klonimi ka siparim Ndryshimin e berthames se qelizes qe merret nga palca --dmth ai merr qelizen qe eshte baza  e  ndertimit te trupit te njeriut --dhe nga ana tjeter  dhe nga ana tjeter duke ditur qe cdo gje ne kete bote edhe qeliza ka Natyre Valore te grimcave qe perbejne cdo gje ne kete bote --por qe ne fakt ligjhin ben MIKROBOTA ---- Dhe keto grimca qe perbejne natyren tone valore jane Grimca me TENDENCE & PERCEPTIM sic thote Filozofi Lajbnic (qe ka jetuar ne 1646 dhe qe atehere ka hedhur teorine segjuha shqipe dhe Kletishtja jane gjuhe motra)-ATEHERE ATO GRIMCA  qe perbejne Qelizat permbajne ne vetvete edhe aAFTESINE PER TERIPRODHUAR KUJTESEN TONE TE MEPARSHME :--boten tone shp[irterorre dhe Intelektuale -----------------Dhe ne ndihme te kesajteze qe po them une -po ju sjell nje Shembull  Sknadaloz qe e dha TELEVIZIONI AMERIKAN  NBC ne mengjes tek emisioni i ores 7;00 ==TODAY  Show --me Matt Lauren dhe Meredith Viera:--

----------dhe ja si eshte:................: Nje femije i vogel ne moshen 5 vjec ju thoshte prinderve se ai  kishte mare pjese ne luftne e dyte botrore ne betejen ajrore kunde piloteve japoneze ne Perll Harbor-- dhe ai ju thoshte emrin e pilotitamerikan qe ai ishte, ju thosht e emrin e shokut t e ngushte te pilotit, fliste per  bisesdat qe benin te dy , femija tregonte biles edhe numrin e metalti qe ata mbjane ne qafe per identitfikim-----thoshte edhe ku ishin vrare etj -Prinderit u interesuan ne autroitetet ushtarkae dhe ata ju thane qe ato qethote femija JANE PLOTESISHT TE SAKTA-------Atehere si shpjegohet ???????---

-----------Shkencetaret Amerikane dhane kete shpjegim:-----

........----- Mikrobota jone ka natyre te GRIMCAVE VALORE -- dhe megjithse trupi i njeirut vdes ,ato grimcat valore shperndahen ne ambjentin tone  q e jetojme dhe truri i fmeijes sic duket i ka kapur  ato GRIMCA --thane ata --dhe femija ua ka transmetuar juve cdso gje qe kane Mbartur ato GRIMCA NE VETVETE........!!???? 

---------Interesant ishte se kur femija erdhi tek ky emisioni ishte 8 vjec , dhe tani ai nuk mbante mend Azgje nga ato qe kishte thene dikur me saktesi--kjo esht enje ENIGME TJETER...........

-----So,shkencetaret nuk i dhane nje shpjegim fetar--por nje shpjegim tamam shkencor dhe qe esht interesant se perputhet me Teorine Marxiste qe thote

:---Azgje nuk zhduket, pro vetem tranformohet ... ---

--Por nga ana tjeter  perputhet edhe me teorine e Lajbnicit per grimcat qe kane  Tndence dhe PERCEPTIM  ( KUJDES!!!!!!---------thote PERCEPTIM......dmth qe MBART KUJTESE)-dhe keto grimca Lajbnic i quante Monade ( emri s'ka rendesi)-------

--Pra ,  sipas shembullit te mesiperm qe perputhet me teorine e Laibnicit edhe QELIZAT JANE GRIMCA QE PATJETER DUHET TE JENE T E PAJISURA ME VETINE E ...............PERCEPTIMIT --- veti te cilen ato e cfaqin ne momentin qe bijen ne kontakt me ORGANIN PERKATES te Njeirut (---Natyrisht jo me ate Gjene , qe  e kane per zemer vajzat , ti kemi hesapet te qeruara looooool) , ose kur behen pjese e atij organi perkates qe eshte ...TRURI i njeriut ---------------

-------------Pra Fzikisht Klonimi sjell nje njeri IDENTIK me te meparshmin , kjo as qe diskutohet ---- ka plotibra per kete -----------Por sipas Shkencetareve amerikane KLONIMI SJELL EDHE NJE NJERI IDENTIK EDHE NE BOTEN E TIJ SHPIRTERORE & INTELEKTUALE---------

--------Shembulli i atij djali te vogel  qe perputhet me teorine e Lajbnicit ,sipas disa  Shkencetareve  Amerikane verteton deri ne nje far mase kete,  Megjithate kjo ngelet per tu Provuar  kur t ebehet Klonimi i njeirut te pare

-Lost soul -----------Kam respekt per ty -----------Teoria qe thua ti ne lidhje me Natyren dhe nurturen , nuk me duket bindese --megjithate ti shpjegoje  si e percepton ti ate, POR UNE MENDOJ SE JE GABIM --sorry!

--------Sa per mua une njeriun e shof sic e shef gjithe bota moderne  nje REALITET PSIKO -SOMATIK -- dhe eshpjegova em siper se si e perceptoj une nje qenie njerezore-

---P.S. -Lexojeni me kujdes se une aty ne mebeshtetje te IDESE SIME JAMMUNDUAR TE SJELLE ARGUMENTE NGA njerez kopetente  , dhe pastaj me kundershtoni---E kam kenaqsi kur kundershton dikush, por  me ARGUMENTE

------------ Dicka per ADOLESHETNET  :------------ Ti lexoni  dhe mesoni Vetem keto qe shkruaj une  --sepse kur shkruaj kam gjithmone JU  parasysh -- qe kur te lexoni keto qe shkruaj une :......... 

----------JU TE ARMATOSENI ME DIJE  TE SHUMEANESHME  &  PLOTESISHT TE SAKTE.......deri ne PERFEKSION, q eju ndihmon SI dhe Kur te beni nje ANALIZE, nje Sinteze, nje Induxion e nje Deduxion-- -

-------- ne menyre qe kur te peprlaseni me te huajt ( sepse kjo esht nje bote e hapur ) te tregoni se jeni me te vertet njerez me INTELIGJENCE SIPERIORE  dhe te nderoni Shqiperine----------Pike--

Gjithsej 103 faqe: « E parë ... « 78 79 80 81 82 83 84 85 86 [87] 88 89 90 91 92 93 94 95 96 » ... E fundit »
Trego 103 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.