Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Shqiperia, traditat kulturore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=114)
-- Vuajtje dhe adventura (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4833)
Postuar nga optimisti datë 13 Qershor 2004 - 03:35:
Emigracjoni plage epa sherueshme
Mirmbrema refugjat me pelqeu ideja jote dhe te uroj qe libri yt sa me shpejt te shofe driten e djellit Si ndihme ne punen tende po shkruaj ne histori nga jeta ime ne emigracin Jam nje student qe studjoj ne UB ne Kamez por per momentin jetoj ne ANGLI hera e dyte qe provoj emigracionin se hera e pare ka qene ne vitin 99 kur une isha akoma adoleshent e fjalen emigracjon vetem sa e kisha degjuar keshtu qe pothuaj qe epa mundur te prisja mbarimin eshkolles se mesme por per fatin emir timin e prita DIte e dyte te provimit te lirimit por pa e ditur se si ishte mora rugen per greqi me 10 shoke te mijte e disa te tjere me te mbedhenj ne moshe gjesej ishim 15 vet Ne oren 7.30 mbaj mend qe lame te fundit fshat shqiptar MIRAS dh pa ikur mire dita u futem ne kufi me idene per nje jete shume me te mire e se endrat do ktheheshin realitet por??? Te friksuar sa me nuk kish ne vazhdonim te ecnim me veshet se lepur duke degjuar zhurmen me te vogel edhe frymemarjen e shokut kujdesni thosh her pas here udhrrefyesi mos beni as nje zurme se mund te ket ushtare ose grabites vazhduam per 8 ore deri sa aritem ne fshatin epare grek degjoheshin vetem te lehura qenesh e zile stanesh fshati kish edhe drita vajtem fola une me te vogel por te gjth qeshen mos qeshni tha njeri nga shoket se e ka per here te pare, udhetimi vazhdonte kishim filluar te ndiheshim pak me te lehte se kishim kaluar kufirin kishim shpetuar nga torturat thoshin shket qe me pare i kishin provuar ,por ruga nuk dihej se ku do mbaronte ,per ate nate di qe duhet et kalonim 3 male e nje lume qe quhej .Napuli pas nje udhetimi prej disa oresh po degjohej oshetima e lumit atje ku ne do kalonim por me pare duhej te zbrisje luginen e thepisur e me shkurre te dendura per fatin e mire tonin kish 2 ore mund te them qe na shoqeronte shin e ishim bere uje ne mes e poshte ,duhej te mernim pjesen me te thepisur te lugines se mund te na degjoni ushtare qe zakonisht i prisnin refugjatet ne ate pjese rruge vazhdonim ti afroheshm zhurmes por dukej edhe ca larg here pas here na porositnin kujdes mos rezoheni vindi ishte vertet i keq por befas degjojme dike qe bertiste ishte shoku jone ai qe na printe perpara kish pasur nje rrepire te madhe e ai ish rezuar atje ndaluam te gjth edhe pse nuk e shihnim njeri tjetrin u tremba shme e per pak e mendova te vdekur thash me vete si do ta kthenim per ne shqiperi pas nja 20 min duke ethjerrur o Luan per me shme pak ze ai thjerri si me gjys te renkuari ketu jam mua mu dritherua i gjith trupi me ne fund ai kish shpetuar por ish shume poshte pritem per rreth gjys ore dhe ai ngadale po ngjitej ish shume tip i shkathet dhe aty ai doli por ish vrare ne kuriz nga canta e bukes qe kish ne kurriz ashtu ngadale ne fillim ai vazhdoi te prije ju afruam lummit te gjithe u cveshem me shpejt vurem robat ne kurizu kapem dorperdore me te vegjlit ne mes e filluam te hyme ne lume edhe ketu frike e temershme cdo hap qe hidhnim thellohej uji ish shume i ftohte sa nuk durohej por prane frikes per mbytje nuk dukej asgj fare me ne fund dolem u veshem me shpejt ashtu te lagur e te lodhur por pak te kenaqur se kishim kaluar njerennga 2 pengesat me te veshtira kemi ecur ter naten pa pushim vazhdon+