Forumi Horizont | Gjithsej 18 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » Trego 176 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Si e mendoni kete gje ...nuk eshte shaka !!! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17204)
Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
Petter, personi i fundit qe ja ka ba te njajten pyetje si ty, nuk eshte par me ne forum![]()
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
une besoj ne zot, nuk shkoj ne kishe apo xhami por besoj ne zot, dhe kshtu si eshte katakndisur njerzimi sot, them so po i vjen fundi ksaj bote shpejt...
lere qe jam kundra ktij ligji, por jam shume kunder edhe rracave qe perzihen, sidomos martesat mes te bardhve dhe te zinjve...
nuk mund te shikoj CNN me se na merziten bythen kta te bardhit duke kiss ass zezakeve gjithe diten....
paskan plas akuzat knej. shume hamshore te eger paska.
me cudit vetem fakti qe shumica bejne viktimat kur bjen llafi qe te ndihen te persekutuar kur i therrasin me percmim "albanez" por kur vihen ne pozicionin e kundert e mprehin mire shpaten.
ne Shqiperi ka egzistuar ngahere homoseksualizmi. personalisht me ka ndodhur aty nga vitet '90 te provokohem nga 1 njeri qe kurre nuk do me kishte shkuar mendja te kishte ksi lloj preferencash seksuale. cilesoj qe ishte prind i 3 femijeve. sigurisht qe une nuk anoja nga ai krah dhe nuk mu peshtiros si shumica e shume personave ketej , thjesht njoha dicka qe ky person e kish maskuar aq mire me vite te tera. gjithsesi pas kesaj ngjarjeje nuk i nderrova emrin personit ne fjale por thjesht hapa thojeza te tjera per te kompletuar njohjen personale.
nuk kuptoj pse une , ti apo kushdo qofte qe ferkohemi sa here shohim kofshe te zbuluara femre nuk qenkemi te neveritshem e dikush tjeter jashte shijeve tona seksuale duhet te perfundoje ne ferr?!...mah..
"nuk mund te duash ke nuk njeh" - Nene Tereza
Jo Petter, nuk jam gay. Jo deri tani te pakten.
Por mund te them se kam neveri.
Ne rangun e neverive me peshtirosen me shume evangjelistet e amerikes qe shtiren sikur kane lidhje me zotin, sesa dy gay qe duan njeri tjetrin.
Disa nga fetaret ne fjale i gjen tek filmi "Bruno", teksa ndihmojne nje gay te konvertohet.
Lexoj me siper fjale me kuptim social (degjenerim, race, etj). Pa hyre ne rrezikun e perdorimit te fjales "race" per te diskriminiuar "bythzinjte", po perqendrohem diku tjeter.
Jetojme ne epoken e pergjegjesive dhe lirive INDIVIDUALE. Ruajtja e races nga degjenerimi kalon vetem nga detyrimi i njerezve qe jane ndryshe nga ne. Ky eshte shembulli me i mire i diktatures qe mund te imagjinohet sot. Aplikohet ne Iran, ku ekziston nje polici fetare dhe u aplikua ne Afganistan ne regjimin taleban. Detyrimi nuk ka brire per tu quajtur diktature, mund te jete per zgjedhje personale, sepse dashuron nje partner jashte martese, apo sepse vesh xhinse (sic benin komunistet ne Shqiperi). Problemi eshte gjithmone tek fjala DETYRIM dhe ideja se mund te kontrollohen aspektet personale te individit.
Amerika???
Amerika eshte gje tjeter. Fillimisht hapja mendore nuk ka ndodhur ne Amerike, por ne Evropen e veriuit. Edukata seksuale eshte futur ne programin e shkolles fillore per here te pare ne Suedi, atehere kur gjithe bota i binte maces me luge. Qendra e pare e planifikimit familjar eshte hapur ne Hollande. Pikerisht ne keto vende sot lejohen martesat mes homoseksualeve. Racat integrohen me njera tjetren dhe bashkejetojne pa probleme. Kjo ndodh sepse nejrezit konsiderohen njerez dhe pjelljet midis racave nuk prodhojne friken e zhdukjes.
Amerika prape???
Amerika ka bere disa zgjedhje nga halli. I dha te drejta zezakeve pasi vrau, masakroi dhe skllaveroi shume prej tyre. Po i jep te drejta indios pasi i fshiu nga kontinenti. Por nuk ka si te beje ndryshe, sepse nje shtet miks si SHBA pushon se ekzistuari nese ndan popullin me dysh. Te drejtat dhe financimet qe u jep indianeve eshte forma me e larte e moralit te nje shteti, sepse te ishin shqiptaret do i kishin shkelur me kembe sic bejne me paikcat jevge apo greke. E permendi mire agata qe Amerika ka nje president me ngjyre sot, dhe kjo i tregoi botes sa bukur di ti marre kthesat ne aspekte institucionale.
Megjithate, mos harroni zhvillimet kerkojne sakrifica. Zezaket amerikane dhe elektorati iranian di ta beje kete. Ne shqiperi e vetmja sakrifice qe eshte bere eshte POLITIKE (per shembjen e komunizmit apo Berishizmit ne 1997-en). Duket sikur aspektet sociale jane te dores se trete ne Shqiperi, dhe konseguencat duken çdo dite ne vrasje dhe rrahje brenda familjes, ne sherre sepse "me gervishe makinen", etj.
Mendoj se keto jane aspektet qe populli shqiptar duhet te sakrifoje. Perligjia e homoseksualeve eshte nje prej ketyre aneve. Sic e tha dikush homoseksualet kane ekzistuar dhe do ekzistojne gjithmone, por jo vetem ne Shqiperi... Disa ketu diskutojne sikur kane ne dore ekzistencen e tyre. Ekzistenca e homoseksualeve nuk eshte argument bisedimi. Argumenti i vetem eshte respektimi qe mund ti behet nga ana institucionale. Atyre qe bazohen tek fete dhe zoterit per te llogjikuar, i kujtoj se duhet te pyesin veten pse zoti ka krijuar homoseksuale (1) dhe se zoti thote qe tjetri duhet te respektohet gjithmone (2).
P.s. Epiteti fshatar/emigrant u perdor si fakt. Emigrant eshte ai qe shkon ne nje vend tjeter. Nuk ka kuptim kur nje emigrant gjykon kulturen e vendit ku shkon. Fshataret e Smokthines u moren si shembull qe nuk njohin homoseksualitetin. Atehere u futem ne psikologjine e fshatareve qe nuk pranokan homoseksualitetin, sic nuk e pranojne shume qytetare te ketij forumi. Motori ama qenkan fshataret...
Agata pershndetje,
Nuk thash qe po te kesh keto mendime, je homo, ishte pyetje thjesht epr tu qartesuar pasi nuk e njof, si nuk njof asnje ketu
Fajtor, ne spo diskutojme se kemi ne dore egzistencen e tyre, thjesht po shprehim mendimet dhe kendveshtrimet qe kemi rreth tyre. Sic kam shkruar me siper, per ty mund te jet shume normale te jesh ne shoqerine e nje gay apo shume, per mua eshte anormale dhe nuk ndodh ndonje here. Kjo sdo te thot se un rri me sopat ne dore dhe vras e pres sa mundem ne ta dhe as bej ndonje gjest qe ti ofendoj kur bie rasti qe ndodhem, ne resorant, kafe, store etc etc se nga ata ka gjithandej. Kush do me i ron b. le ti bjeji, po qe te nxjersh ligj per lejmin martesash te 0.0000000000000000000001% qe qe i bjen b. ne shqiperi kjo ska vend te rrij pasi eshte qesharake. Dhe shqiperia per mendimin tim ska pse te sakrifikoje keto lloj epitetesh se nje grusht ( njerzish si mund ti quash ti) duan me i ron b.
Per Europen dhe Ameriken spo diskutoj me , se ska cte diskutosh rreth tyre. Degjenerimi ne familje dhe ne shume shtresa te tjera te jetes shoqerore ka arritur kulmin, e ti ndoshta dhe ato mund ti quash emancipim dhe zhvillim kulturor. Eshte ceshtje preceptimesh.
Citim:
Po citoj ato që tha Petter
Clidhje ka me vaksinat? te rriturin? dhe aq me shum kush po flet per frike ketu?
Para disa kohesh, ketu nje goce na keto te modelet a cfare ishte, nuk i dhane cmimin vetem pse ishte e mendimit qe nje person duhet te martohet me seksin e kundert, vetem pse ne juri kishte gay.
Dhe ti me sa shof ke shoqeri me gay, e. bravo :lol:
Un skam shqetsim kur shof gays duke u puthur, pervecse e shof si gje te peshtire veprimet e tilla ne publik.
Un jam shum i rehatuar rreth seksualitetit tim dhe te siguroj qe jam 100% heteroseksual. Un sjam rrit ne ambjente ku seksi eshte tabu. Ti qe je kaq eksploruse ndaj seksit , a ke pas mardhenje me ndonje femer? Lexoj serisht kur me thua "nese je i rritur"? Cfare nenkupton me rritjen? Moshen, apo penisin? Mire, ja po ta them, jam i rritur per marshalla :lol:
I virgjer? Me femra si ju nuk kam pasur mardhenje jam munduar ti evitoj grindavecet. Dhe jo nuk jam i virgjer.
Mos do te thuash qe profesori, e ka sumen kualitative qe permend timen?
O amor, po te bej dhe ty nje pyetje meqe je dhe ti open-minded:p?
Cfare mendoni rreth seksit anal?
Citim:
Po citoj ato që tha Petter
peshtire
penisin
jam i rritur per marshalla
virgjer
sumen
seksit anal
.. ku ta futesh te amori me pare, suma e pa prekur, a goja e pa lare :p
j/k :lol:
E mire, hiqi nje vize, dhe na thuaj, se jam kurioz te di per pyetjen qe te bera
Peter , rri njecik anash lol, se te moren perpara
Jo per gje po forumi pa horizont ka shume open minded people dhe eshte e veshtire te debatosh se te perpijne me gjithe rroba
Un kam pasur dhe kam mendimet e mia fikse dhe s'me pelqen ti hedh ketu se CEDRO me perpelin me debate dhe citime , Ohuuu do merem une jo 'keshtu jo ashtu'
Gjithsej 18 faqe: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » Trego 176 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.