Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Filozofia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=124)
-- Pse njerezit vdesin? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=1452)
Postuar nga RAIMONDI datë 05 Gusht 2010 - 10:08:
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Sa gjate ky muhabet. Praktikisht Raimond, ti thua qe informacionet dhe lidhjet mes miliarda qelizave te nje trupi ekzistues paketohen ne berthamen e nje qelize te vetme dhe ti rikrijon te njejtin trup/qenie.
Cfare shkence eshte kjo se nuk e kuptoj? Po flasim per gjera reale apo per fantashkencen e National Geographic qe kerkon audience?
Muhabeti eshte i thjeshte. Nuk ekziston asnje menyre qe raporti i mijera qelizave te rikrijohet identik. Nese kjo do arrihej ti mund te parashikoje te ardhmen... ose te udhetoje ne kohe. Ose mund te korrigjosh traumat/semundjet e njerezve duke i rikrijuar ne castin para se te ndodhte trauma/semundja. Ose te gjeje shkakun e cdo eventi nderplanetar duke filluar nga levizja molekulare me e vogel e deri tek levizja milimetrike e galaksive, etj etj.
Fantashkence.
----------------hahahahahahaahahahahahaha--ti je funny- Jo ore mik kjo nuk eshte fantashkence -Kjo eshte nje realitet --por ti nuk ke lexuar as per klonimin dhe ti nuk e din qe edhe ne ruge sexuale njeriu prodhohet vetem nga nje Spermatozoid nga dy miliard te tille qe shkojne ne mitren e femres ----te pakten keshtu thone shkencetaret ---------------Ajo q e thua ti qe Informacionet apo lidhjet mes miliarda qelizave te paketohen ne nje berthame eshte e pamundur dhe mund t ejete edhe lol sipas teje .......hahahahahahahahahahhahhaahaahaha --Kjo tregon se ti nuk e ke idene fare si funxionon riprodhimi i njeriut ---------
---Degjo more djathtist ------- Berthama qelizore krijon mudnesine qe krijon edhe nje spermatozoid ne mitren e femres---dhe e rikrijon njeriun Identik si dy pika Uji-------------Nqs ti nuk e di edhe kete --atehere shko lexo dhe pastaj flasim, se kete e din kushdo,se s'ka kuptim biseda ....
---------Tani une po diskutoj ketu : ne lidhje me MBARTJEN tek KLONI te Memories qe ka pasur njeriu i meparshem nga i cili u morr berthama e qelizes, e CILA ben nje fare Fekondimi tek veza PA berthame,ok ?
-----Capito more Qylafxhi looool ? E kupton ca po them ? ---Je ketu apo je akoma ne .....fshat dhe une duhet te pres sa te beje Memo Meto ate poezine brilante qe thote .........kthehen ballistet prape ne qytet __-jeta ne fshat s'ka me lezet --loooooooooooool-------hahahahahahahaahahah
------ dhe prandaj e solla edhe ate shembullin qe fliste New York Times ne lidhje me njeriun e NEANDERTALIT ---- sepse nga menyra si e trajtonin ata kete probelm , dilte sikur me KLONIMIN Mundesohet edhe transmetimi i Memories nga njeriu i meparshem tek NJERIU-KLON---
-------- Por natyrisht kjo nuk eshte vertetuar EX[PERIMENTALISHT---dhe eshte akoma nje hipoteze, sepse nuk eshte bere ndonje klonim njeriu deri tani----
--------Dhe une po them Urdhero te diuskutojme---mirpo ju nuk keni Pregaqtitjen E NEVOJSHME PER TE DISKUTUAR per keto probleme qe kerkojne nje Arsyetim pakez te holle dhe Krijues por t e mebshtetur ne argumente mundesisht shkencore, ose nga Praktika si dhe duke perdorur llogjike te shendoshe --
--Ju dini vetem t e kundershtoni pa parasqitur argumente,dhe zini ne goje ndonje fjale si Kromozone , apo telomere e pordhi kali per te bere show qe ne fakt tregon nje mediokritet provincial dhe qe mua me fyen intelektin e prpanices, kur flitet ne ate menryre , sepse tregoni qe nuk dini si duhet diskuatuar per nje fenoemn,dhe c'eshte me e keqja ju mundoheni te impononi deficencen tuaj ,pa paraqitur asnje kunderargument ndaj asaj qe them une..
,.-Une ju solla edhe ate argumentin tjeter ,me Femijen qe shkencetaret amrikane thane se femija kishte kapur grimcat qe perm,banin kujtimet e atij ushtarit qe kishte vdekur 60 vjet me pare,ne luften edyte boterore---Dhe me ekte doja edhe ta zgjeroja biseden, sepse ky argument i shkencetareve aemrikane ne lidhje me natyren valore te grimcave qe perbejne trupin e njeriut dhe qe qendrojne midis nesh edhe pas vdekjes sone- krijonnje lidhje me fene e induve qe flasin per traansmigrimin e shpirtit te njeriut tek kafshet apo te njerezit e tjere , qe natyirsht nuk eshte shpirti por jane molekula te trurit tone qe enden midis nesh-....................Por ju nuk i kuptoni keto gjera ndaj s'ka kuptim biseda------
-----------Keto jane tema te bukura , dhe une jam i gatshem intelektualisht te diskutoj me ju per keto tema delikate ku perzjehet shkenca me fene, dhe llogjika e shendoshe me fantazine ------------Mirpo si cdo gje ne kete bote duhet edhe oponenca te jete ne lartesine e duhur , se ndryshe nuk ka kuptim biseda ......
--O Fajtor Ballist -----me vjen per te qeshur me ate fantashkencen tende dhe me mendimin tend kategorik qe nuk ka mudnesi te riprodhohet identiku nepermejt klonimit --hahahahahahahaahhahaha --je i madh fare---
--Ti je tamam Fajtor ----por ama nuk je i Rezikshem --loooool----- te rrezikshem jane ata qe qendrojne Indiferente mdaj thagmave te tua --loooooooooooooool hahahahahahahahaha u dhiva,--sorry !
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.