Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 116 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Të ndryshme (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=36)
-- Fshehja/apo mos fshehja e passwordeve ndaj partnerit/es. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17790)

Postuar nga Deb* datë 25 Prill 2010 - 22:32:

Fshehja/apo mos fshehja e passwordeve ndaj partnerit/es.

A do ti ndanit gjithe password-et qe keni ne e-mail, Fb, apo web-site te tjera ku jeni te anetaresuar me partnerin tuaj?
Mendoni se eshte e domosdoshme apo jo?
A do e merrnit mungese besimi ndaj partnerit? Ne rast se partneri /-ja juaj do refuzonte tua jepte paswordin do dyshonit per tradheti, apo thjesht nuk do ti nderhysh ne gjera personale?
A eshte normale te mbahen sekret keto pasworde edhe nga partneri juaj?
Diskutim te kendshem.

Postuar nga SmoKer datë 25 Prill 2010 - 23:05:

Sikur te beje nje sondazh te vogel do ishte mire dhe mendoj qe shumica jane qe password eshte personal , i/e dashur as qe duhet ta diskutoj kete dhe nqs se ndodh, kjo lidhje nuk eshte e sinqerte, mendimi im.

Postuar nga Piktor datë 25 Prill 2010 - 23:09:

Deb une them qe eshte mire te mos tregohen te gjitha.

Postuar nga cecilia datë 26 Prill 2010 - 00:17:

Debora shume e debatushme si teme...

Por nqs ngelemi vetem tek fjala kaluese dmth qe parteneri di adresat...dhe nqs di ekzistimin e adresave eshte normale qe do te behet kurjoz te di edhe cfare ka brenda...

Une pyetjen e shtroj ndryshe: "A keni adresa anonime"? qe dmth parteneri/a s'jane ne dieni?!!

Dhe pyetja kyçe eshte: Perse i keni kto adresa?

Une jam goc e keqe, se mohoj dot "lojen " virtuale

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 26 Prill 2010 - 00:22:

Nje password me shume apo me pak nuk te ndryshon jeten.. Ka shume menyra per te fshehur te patreguarat. Nuk do pare shume fakti sa passworde te/s'te tregon partneri sesa arsyeja qe te shtyn ty (jo ty ee) qe t'i kerkosh ato me ngut. Me mire te mos i hyjme asaj meseleje, ne te kundert, dicka nuk shkon.

Postuar nga cecilia datë 26 Prill 2010 - 00:30:

Citim:
Po citoj ato që tha Heyday
Nje password me shume apo me pak nuk te ndryshon jeten.. Ka shume menyra per te fshehur te patreguarat. Nuk do pare shume fakti sa passworde te/s'te tregon partneri sesa arsyeja qe te shtyn ty (jo ty ee) qe t'i kerkosh ato me ngut. Me mire te mos i hyjme asaj meseleje, ne te kundert, dicka nuk shkon.

Jam içik dakort me kete shoqen une nga pikepamja se si e ke shtruar problemin...Mendoj se interneti nuk duhet te behet pengese e jetes reale...dhe te mos ngatarrojme kekun me byrekun...ne kte rast.

Jeta jone personale/reale eshte shume me e vlefshme dhe e sinqerte ne raport me dy adresa anonime qe jane "bosh" brenda.

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 26 Prill 2010 - 00:40:

Cec.. E rendesishme eshte qe u binde qe jam femer, pa te tjerat shkojne e vijne!

Postuar nga Piktor datë 26 Prill 2010 - 00:47:

Citim:
Cec.. E rendesishme eshte qe u binde qe jam femer, pa te tjerat shkojne e vijne!
Vertet. Te lumte, hajde tani me bind dhe mua Meqe jemi edhe brenda temes them

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 26 Prill 2010 - 00:53:

Piktor.. Lere se s'po flas me mire!

Postuar nga Piktor datë 26 Prill 2010 - 00:58:

Hhahaha sa seriozisht e merr dhe ti.

Postuar nga AndreaPirelli datë 26 Prill 2010 - 05:11:

Deb ....... ke hapur teme pa sondazh ????????????????????
Uauu ..... .

Deb ........ e di burri yt qe ti futesh ne FH ?????

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 26 Prill 2010 - 13:08:

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Hhahaha sa seriozisht e merr dhe ti.

Postuar nga AngelDevil datë 26 Prill 2010 - 13:35:

Privacy-ja eshte e shenjte mendoj une. Po hyre ne kaq detaje password-e kontrrolle celularit etj etj me duket kot lidhja, te imagjinosh qe nje person te kontrrollon jeten kaq shume pfffffffff me tu shpif gjithcka. Nje lidhje duhet te bazohet te besimi dhe respekti reciprok po arriten te diskutohen keto budalliqe aha e ka marre ferra uraten thom une

Postuar nga Eria datë 26 Prill 2010 - 13:58:

Passet e mia si di asnje,dhe ska per ti ditur ndonjehere...E respektoj privatesine e tjetrit,dua te me respektohet dhe e imja.

Postuar nga eliz datë 26 Prill 2010 - 14:48:

Me duket cik budallallik mos fshehja e passwordit,se perderisa ekziston,ekziston per te fsheh dicka .. A na pelqen? Hic s`na pelqen po si opsion qe eshte duhet ta perdorim.Si dhe per te mos lodh trute (shkatru nervat)tu i shpjegu njonit a tjetrit kush eshte ky ,kush eshte ai

Nga ana tjeter po mendoja po te kesh nje mardhenie te mire a ka nevoje te kesh password?

Postuar nga AndreaPirelli datë 26 Prill 2010 - 17:46:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz

Nga ana tjeter po mendoja po te kesh nje mardhenie te mire a ka nevoje te kesh password?

Besoj se kjo shprehje eshte konkluzioni i diskutimeve .................... cfare do fshehesh ne nje lidhje te shendoshe??????????
Une passwordet i mbaj vetem se kerkohen nga sitet ........... Pervec atyre te bankave ........... te tjeret i kam shume shume te thjeshte ...... dhe "publike" ............ .

Postuar nga Deb* datë 27 Prill 2010 - 03:26:

Nuk jam per fshehjen e passwordeve, por ndonjehere eshte e nevojshme. P.sh nuk kam asgje per te fshehur ne Fb. Kam vetem familjare dhe shoqeri, kryesisht femra, ose persona qe i njeh dhe burri. Prape si vjen mire qe i kam , po nejse.
Ata qe me kerkojne friendship jane kryesisht meshkuj. Nese burri im shikon kush me ka kerkuar friendship si vjen mire. Me ben te ndihem ne faj edhe pse se kam pranuar shoqerine e tyre.
Zakonisht nuk bej dalje fare nga fb apo forumi. Me Google chrome qe perdor une me te klikuar hapen faqet qe frekuentoj une me shume, dhe mund te hysh pa qene nevoja per password. Burri im as nuk ka nevoje ti dije passwordet. Ai nuk di as passwordin e FB te vet qe ja kam hap une.

Eria mos thuaj kurre se si dihet. Gjersa do jeni burre e grua nuk keni pse mbani sekrete. Keni te drejte te dy te kontrolloni njeri-tjetrin ne rast dyshimi, apo fiksimi, apo keshtu thjesht per sport.

Postuar nga Petter datë 27 Prill 2010 - 21:19:

Mendoj qe nje cift nq se ska gjo per te fshef ndaj njoni tjetrit, nje password i ditur sdo ndryshonte privatsine e tyre.

Postuar nga Fajtori datë 27 Prill 2010 - 22:23:

Besoj se mbajtja e nje fare distance ne çift krijon nje raport te shendoshe. Heret a vone secili ka nevoje per hapesirat e veta, prandaj trajtimi i tjetrit si vazhdimesi e vetvetes eshte problematik.

Passwordet e perbashketa mendoj se nuk tregojne lirine ne raport, aq sa lirine per te kontrolluar. Liria tregohet kur mbajtja e nje passwordi personal nuk diskutohet fare. Po te futesh ne hapesirat e tjetrit me force (ne momentin e gabuar, me passwordin e zakonshem) jo vetem qe nuk zgjidh gje per ta mbajtur per vete, por mund te besh efektin e kundert, ta largosh perfundimisht.

Nese partneri ka çdo password atehere ti nuk je me ti, por jeni JU. Per ca kohe mund dhe te gustoje kjo gjendje, por çdo individ ka nevoje per identitet personal, pra per hapesira personale, pra per passworde personale. Individualizmi ne raport me duket pozitiv, perkunder menyres kooperativiste qe kerkon te eleminoje konkurrencen ne vend te beje produktin e vet me te mire.

Postuar nga AndreaPirelli datë 27 Prill 2010 - 22:46:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Besoj se mbajtja e nje fare distance ne çift krijon nje raport te shendoshe. Heret a vone secili ka nevoje per hapesirat e veta, prandaj trajtimi i tjetrit si vazhdimesi e vetvetes eshte problematik.

Passwordet e perbashketa mendoj se nuk tregojne lirine ne raport, aq sa lirine per te kontrolluar. Liria tregohet kur mbajtja e nje passwordi personal nuk diskutohet fare. Po te futesh ne hapesirat e tjetrit me force (ne momentin e gabuar, me passwordin e zakonshem) jo vetem qe nuk zgjidh gje per ta mbajtur per vete, por mund te besh efektin e kundert, ta largosh perfundimisht.

Nese partneri ka çdo password atehere ti nuk je me ti, por jeni JU. Per ca kohe mund dhe te gustoje kjo gjendje, por çdo individ ka nevoje per identitet personal, pra per hapesira personale, pra per passworde personale. Individualizmi ne raport me duket pozitiv, perkunder menyres kooperativiste qe kerkon te eleminoje konkurrencen ne vend te beje produktin e vet me te mire.

Ke patur ndonjehere relationship???????????

Postuar nga BIONDIA datë 27 Prill 2010 - 22:52:

Gjerat e mia jane vetem te miat e te asnje tjeter kemi aq shume gjera te perbashketa me burrat , krevatin, shtepine,femine jeten pse dashka me nda dhe paswordet...

Postuar nga Fajtori datë 27 Prill 2010 - 23:47:

Citim:
Po citoj ato që tha AmonAmarth

Jo...

Postuar nga SmoKer datë 27 Prill 2010 - 23:52:

Citim:
Po citoj ato që tha AmonAmarth

mos u merzit turll se nuk je vetem ti qe i keni pass e perbashket

Postuar nga kurt datë 28 Prill 2010 - 00:57:

wow po cuditem
nuk e di cili eshte ai mashkull apo femer qe don te dij passording e partenrit t'tyre, (nejse retorical, e di)

edhe mbasi jam prishur me njenen, kishte harruar meqe u fuste nga laptopi im, kishte perdorur apsionin remember pasword per emailin e saj.
te betohem qe as nuk do ja pranoja vetes as per nje sekond te klick ne territorin personal te tjetres kurre.

njehere tjeter, kisha vetem nje muaj me nje goce dhe kishte harruar telefonin ne divanin/couch tim, telefoni i saj po binte dy tre here, por as qe e kam hapur.
kur ajo kthehet, me pyet si ne te qeshur por pak nervoze nese e kam hapur dhe kontroluar komplet telefonin e saj.
une e pyeta: si ta merr mendja ty?
kur ajo shikon all the misss calls qe tregon se telefoni as nuk ishte hapur.

me pak fjale, nuk me duket e shnedetshme per shpirtin dhe trurin te dij gjitcka per nje person, por e admiroj vulnetarzimin e dikuj qe nuk fsheh gjera te rendesishme ndaj teje.

gjerat e vogla, ngelin gjera te vogla, kurse mua me pelqen te pretendoj se jam shume me i madh saqe te merrem me vocdhiqe
nese nuk ndjehem mire me diken, nese shpirti ma thote se ky person eshte twisted, nuk kam nevoje per fakte, jam i rrept dhe e respektoj veten ne ket drejtim, i bail out, no questions asked.

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 28 Prill 2010 - 00:59:

... pikerisht.

Postuar nga Deb* datë 28 Prill 2010 - 05:25:

Kurt. Ndryshon puna jote se ti jeton momentin. Nuk mendon te lidhesh jeten me to. Mbase dhe nuk i do aq sa te behesh xheloz, apo te interesohesh per me shume. Ju bashkon me shume terheqja seksuale, dhe keni jetet tuaja. Ti nuk e njeh te kaluaren e saj, familjen, te afermit, apo njerezit qe ajo njeh.
Po te binte zilja ime p.sh burri im do behej kureshtar se e di qe mua ne darke s'ka kush me marri, ose i kam thene qe vetem 2-3 persona e kane numrin tim. Nese e njeh numrin se hap, por me therret. Por kur se njeh aty fillon kureshtja.
Une se ngre kurre cel. e burrit kur ai eshte ne gjume. Ai s'ma ka ndaluar ta hap, perkundrazi me thote pse nuk u pergjigje, por une i them.'' Ouuuuuu kush u kthen pergjigje atyre. Merri vet.''

Postuar nga Fajtori datë 28 Prill 2010 - 05:52:

Debora, kjo dmth qe tani per tani nuk te intereson kontrolli. Tani per tani i intereson atij te njoftohet per cilindo person qe ti ke kontakt. Antenat ngrihen kur ai nuk e njeh personin, sepse njohja i jep siguri. Pra ti nuk ke (s'mundesh edhe po deshe) te kesh shoqeri qe burri nuk e njeh...

Eshte disi veshtire te pranosh qe partneri te flase me nje te panjohur, por nese tjetri ka patur nje jete me pare (ose gjate) raportit me ty, dihet qe do kete te panjohur. Dhe nuk shikoj pse duhet ti zbraz gjithe jeten time partnerit. I bie qe une te jem shembelltyre e jetes se çiftit, jo individ qe mund te shprehe personalitetin ne forma te tjera. Nejse

Postuar nga AndreaPirelli datë 28 Prill 2010 - 06:25:

Citim:
Po citoj ato që tha SmoKer`

mos u merzit turll se nuk je vetem ti qe i keni pass e perbashket

Po jo bre c'merzitje .................... Po nuk e kuptoj cfare te fshehtash mund te mbash ne nje relationship te shendoshe............ (nese mund t'a quaj ashtu) ............. e vrava menjen po nuk me vinte gje ............... .

Postuar nga Anemone datë 28 Prill 2010 - 07:16:

Weee, pse kaq shume duhet per nje relationship te dhjamosur?! Breke e bythizma qe prodhojne nje siguri te shpelare...(luj vendit Anemone )
As nuk dua t'ia di passwordet, mendimet,fantazite dhe oraret masturbuese.

p.s: Jam goce e mire heyy :p

Postuar nga Fajtori datë 28 Prill 2010 - 08:02:

Postuar nga Deb* datë 28 Prill 2010 - 18:29:

Citim:

Debora, kjo dmth qe tani per tani nuk te intereson kontrolli. Tani per tani i intereson atij te njoftohet per cilindo person qe ti ke kontakt. Antenat ngrihen kur ai nuk e njeh personin, sepse njohja i jep siguri. Pra ti nuk ke (s'mundesh edhe po deshe) te kesh shoqeri qe burri nuk e njeh...

Eshte disi veshtire te pranosh qe partneri te flase me nje te panjohur, por nese tjetri ka patur nje jete me pare (ose gjate) raportit me ty, dihet qe do kete te panjohur. Dhe nuk shikoj pse duhet ti zbraz gjithe jeten time partnerit. I bie qe une te jem shembelltyre e jetes se çiftit, jo individ qe mund te shprehe personalitetin ne forma te tjera. Nejse

Duam apo nuk duam ne nuk ka gjera te prera me thike ne bashkejetese;kjo e imja, kjo e jotje pervec atyre qe ka ndare Zoti, si veshja p.sh.
Privacia qe kerkoni ju eshte per ata qe jane te pamartuar. Qe pervec lidhjes nuk ndajne asgje tjeter se bashku. Nje cik kontroll duhet nga te dy, ndryshe lidhja merr tatepjeten. Fundja pse nuk e lejon burrin, apo gruan te shikoj cel, apo e-mail? Ka ndonje gje aty qe ai/ajo s'duhet ta shikoje, lexoje?
Kur burrit i humbi cel. Bllokoi nr e tij, dhe une i dhashe te perdorte cel tim per afro nje muaj gjersa u be mbare te blinte nje tjeter. Meqe rrija ne shtepi nuk e kisha fare te nevojshme cel.
Po ashtu kam perdorur te burrit kur e kam patur cel tim te pa karikuar ,dhe per momentin burri me ka dhene te tijin ta merrja me vete. Keshtu qe ne nje lidhje nuk ka gjera te ndara.
Vetem ai qe ka gjera per te fshehur refuzon t'ja kontrollosh, prekesh cel.
Edhe ngrihen antenat mo faje. Nuk ka dashuri pa shenja zhelozie.

Me eshte dashur te kontrolloj cel e burrit por jo per arsye xhelozie. Kur dua te nxjerr nje numer qe ai e ka e une se kam. Lexoj voice mailet qe le vet. Shikoj foto qe ka bere burri. Ka shume arsye qe te shtyjne te prekesh cel e njeriut tend. Une jam ajo qe kujtohem t'ja karikoj cel. burrit. Nuk dua qe kur ta marre une ne tel ti bjeri bateria, se behem merajk pastaj po s'mu pergjigj.
Ju beqaret boll na bete moral, po martohuni njehere vet pastaj gjykoni te martuarit.

Postuar nga Fajtori datë 28 Prill 2010 - 18:36:

Ja do martohemi se shpejti "Frika e ruan vreshtin" deshe te thuash ti Mire mire, ashtu e ka vreshti.

Postuar nga Deb* datë 28 Prill 2010 - 18:47:

Thelle- thelle faje dhe ajo fjale e urte vlen.

Postuar nga dylan datë 28 Prill 2010 - 18:58:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
wow po cuditem
nuk e di cili eshte ai mashkull apo femer qe don te dij passording e partenrit t'tyre, (nejse retorical, e di)

edhe mbasi jam prishur me njenen, kishte harruar meqe u fuste nga laptopi im, kishte perdorur apsionin remember pasword per emailin e saj.
te betohem qe as nuk do ja pranoja vetes as per nje sekond te klick ne territorin personal te tjetres kurre.

njehere tjeter, kisha vetem nje muaj me nje goce dhe kishte harruar telefonin ne divanin/couch tim, telefoni i saj po binte dy tre here, por as qe e kam hapur.
kur ajo kthehet, me pyet si ne te qeshur por pak nervoze nese e kam hapur dhe kontroluar komplet telefonin e saj.
une e pyeta: si ta merr mendja ty?
kur ajo shikon all the misss calls qe tregon se telefoni as nuk ishte hapur.

me pak fjale, nuk me duket e shnedetshme per shpirtin dhe trurin te dij gjitcka per nje person, por e admiroj vulnetarzimin e dikuj qe nuk fsheh gjera te rendesishme ndaj teje.

gjerat e vogla, ngelin gjera te vogla, kurse mua me pelqen te pretendoj se jam shume me i madh saqe te merrem me vocdhiqe
nese nuk ndjehem mire me diken, nese shpirti ma thote se ky person eshte twisted, nuk kam nevoje per fakte, jam i rrept dhe e respektoj veten ne ket drejtim, i bail out, no questions asked.

sjam ndonje fan e jotja kurti po me pelqeu pergjigja jote dhe shume

e per ju pergjigjur temes them kshu qe asnjeri ska te drejte te kerkoje pass tend apo ta dije dicka qe ehste shume personale e ne qofte se nuk besoj te partneri jot jo nje pass qe te jep ai mund te ndohmoje ty ti besosh
flm zotit qe sme eshte kerkuar ndonjeher pass nga partneri im se nuk e di si kisha reagu e mund them nje her donte te me kontrollonte cell dhe ne vend qe tja jepja as me shkonte me menjd ae bera cope cope dhe mund ta shifte aty ne grimcat e xhamit se jo ne cel tim
dicka qe ehste personale ehste personale
dhe personalisht as qe jam e interesuar ti shof partnerit tim kush e thirren apo kush i shkruan tjeter se nuk me fsheh dicka kurre sa me vjen inat dicka qe sdua ta di sdua ta di sme intereson kur kam besim te nje nejri kam besim te plote sme duhet ta kontrolloj kur te vije puna per kontrollu je i humbur ta ben traltine kur te doje kshu qe as mos mu mundu njeriu

Postuar nga Klodel datë 28 Prill 2010 - 19:00:

Nuk e di nese do me ndryshoje koncepti kur te martohem, por di qe si individ kam nevoje per hapesiren time dhe as qe me bie ndermend te jap asnjelloj passwordi dhe as kam per te kerkuar. Me partnerin do kisha komunikim te hapur dhe lidhja do ishte e bazuar ne respekt dhe ne besim. Nese do isha kurioze per dicka do e pyesja direkt. Ne fund te fundit komunikimi me njerez te tjere jashte lidhjes eshte individual jo kolektiv.

Postuar nga Deb* datë 28 Prill 2010 - 19:09:

Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
Nuk e di nese do me ndryshoje koncepti kur te martohem, por di qe si individ kam nevoje per hapesiren time dhe as qe me bie ndermend te jap asnjelloj passwordi dhe as kam per te kerkuar. Me partnerin do kisha komunikim te hapur dhe lidhja do ishte e bazuar ne respekt dhe ne besim. Nese do isha kurioze per dicka do e pyesja direkt. Ne fund te fundit komunikimi me njerez te tjere jashte lidhjes eshte individual jo kolektiv.

Pra ti klodel nuk do t'ja dish se cfare ben burri jashte shtepise. Do e lejosh te kete shoqeri me femra beqare dhe do e lejosh te iki me to kudo. Ti dhe burri ndani bashke vetem shtepine, krevatin, dhe femijet????
Ti thua nese do ishe kurioze. Po sikur ai te thote po shkel privacine ejetes sime. Nuk mund ta them. Te bente te ndiheshe ty ne faj per ate qe po kerkon. Si do veproje? Do ngulmoje, apo do mundoheshe t'ja shikoje fshehurazi cel?
Nuk eshte aq e lehte jeta bashkeshortore. Te ishte keshtu nuk do kishte kaq shume divorce sot.

Postuar nga Klodel datë 28 Prill 2010 - 19:16:

Une do di aktivitetet e burrit jashte shtepise ashtu si do dije edhe ai aktivitetet e mia- kjo eshte normale. PO flasim per passwordet.

Postuar nga eliz datë 28 Prill 2010 - 19:24:

Citim:
Ja do martohemi se shpejti .

Avokatin e ke gjet? thojne amerikanet...

Postuar nga Deb* datë 28 Prill 2010 - 19:35:

Citim:
Une do di aktivitetet e burrit jashte shtepise ashtu si do dije edhe ai aktivitetet e mia- kjo eshte normale. PO flasim per passwordet.

Me nje fjale nuk qenka dhe aq personale jeta jote. Duhet te raportosh gjithcka ben. Pse jo dhe passwordet.?

Postuar nga Fajtori datë 28 Prill 2010 - 19:49:

Citim:
Po citoj ato që tha eliz

Avokatin e ke gjet? thojne amerikanet...

Do i futem juridikut vete se me kaq avokate sa duhen ne jete dalim defiçit. "Chi fa da sè fa per tre" thone taljonet.

Postuar nga eliz datë 28 Prill 2010 - 20:10:

Se ke keq hic ..Kur ti hysh me thirr dhe mu

Postuar nga AndreaPirelli datë 28 Prill 2010 - 20:52:

Citim:

Qe ne kete kontest do te thote qe passwordi nuk ka vlere ............... . Eshte thjesht nje requirement i web-it ......... .

Postuar nga ~Enigme~ datë 28 Prill 2010 - 21:28:

Deb une s'jam dakord qe passen te behen te njojtura mes cifteve. Kjo jo se kam dicka te fsheh, po te kem mendje per djallzi dhe mashtrime gjej shume menyra per te manovruar....

Per mendimin tim kjo eshte ceshtie zakoni dhe pikepamje se cfare funksionon per cdo cift. Ajo qe funksionon per mua, s'funksionon per ty e keshtu me rradhe. Mgjth jam besimtare se eshte e domosdoshme te mos humbesh hapesiren tende kur je ne krahe me dike qofte te dashur, fejuar apo partner jete. Passi pervec kushteve te webit per privatsi ndaj te huajeve lejon privatesine tende si individ.

Le te hiqet pak koncepti i passit dhe dhe kerkimi me domosdoshmeri ku behet qellimisht per te te shpene ne rrugen e fajit. Me thuaj ate telefonaten qe ben me nje moter apo vella apo ku ta di une te kerkon fije per pe ca folet? Me ben pershtypje si s'kini ju te martuarit 2-3 muhabete me te dashurit tuaj familjare qe keni qef te mbeten vetem midis jush?

Mire e ka kurti qe eshte kundra marteses paska hala qe te ngecin ne gryke

Postuar nga Klodel datë 29 Prill 2010 - 00:39:

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*

Me nje fjale nuk qenka dhe aq personale jeta jote. Duhet te raportosh gjithcka ben. Pse jo dhe passwordet.?

Debora jeta ime eshte aq personale sa dua une te jete.
Fjalen raportoj nuk e kam ne fjalorin tim. Me pelqen te ndaj mendimet gjerat ndodhite problemet dhe kete parim kam ne jete.

sic e tha dhe enigma cfare vlen per dike nuk vlen per dike tjeter, keshtu qe nuk ke pse te perpiqesh te imponosh mendimin tend, aq me teper te futesh martesat ne nje kategori.
Per mendimin tim si cdo njeri eshte i ndryshem ashtu dhe cdo lidhje eshte e ndryshme dhe varet totalisht nga menyra se si e nderton komunikimin cifti- nuk ka kategori.

Postuar nga Deb* datë 29 Prill 2010 - 01:09:

Ne fakt klodel dhe Enigma eshte e veshtire te diskutosh kur jemi ne pozita krejt te kunderta. Me nje fjale ju akoma jeni single dhe gjithcka e lidhni rreth vetes suaj si une dikur..
Ti thua klodel qe jeta jote eshte aq personale sa dua une te jete. Je e martuaer apo single?Tani ti e ke 100% personale jeten tende, por pas martese nuk eshte me une e ti, por ne. Nuk te takon ty vetem te vesh kufijte e privacise tende, apo te burrit, por do e vendosni se bashku.'' Raportoj ''e thashe ne kuptim figurativ normal, se dhe une nuk eshte se bej raportime ne fund te dites te burri, e as ai te une.
Sekrete ndaj burrit mbaj dhe une, ashtu sic mbaj ndaj prinderve te mi. Por jane gjera qe nuk ndikojne per keq ne lidhjen tone. Duhet te dish cfare te tregosh, dhe cfare te mbash per vete.
Nuk eshte se burri mua me ka kerkuar passwordet, por nese e ben normal qe do ja jap. Njehere p.sh me tha dale te shikoje cik cfare ke ne mail. Nuk me kerkoi passwordin, por thjesht ta hapja une inboxin ne syte e tij. . E hapa vet dhe ai pa te gjitha c'me kishin ardh.

Pastaj varet dhe nga personat dhe si i vendosin maredheniet sic the dhe ti, por prape jeta jote personale do jete shume here me e kufizuar sec eshte tani.

Postuar nga Dulcis in Fundo datë 29 Prill 2010 - 01:25:

Dihet qe do kete kufizime ne jeten martesore.
Dihet qe te gjithe jemi/do jemi/do perpiqemi te jemi besnike ne jeten martesore.
Po ceshtja qe diskutohet ketu eshte nje tjeter: ka te beje me realitetin virtual te cdokujt. Nuk mund te pergjithesojme, ashtu sic nuk mund te ndajme dy kategori te vetme: te martuarit dhe te pamartuarit.
Varet c'raport ka cdokush me virtualitetin, pavaresisht nga statusi civil qe mbart.
Varet sa rendesi i jep cdokush nje hapesire virtuale, qofte kjo nje faqe interneti, apo nje forum, apo nje poste elektronike.
Varet dhe c'raport e c'marreveshje (te shprehur apo te pashprehur) krijon ti me partnerin.
Eshte thene dhe me siper, cfare vlen per mua nuk eshte e thene te vleje dhe per te tjeret, te ngjashem me mua. Ok, ne nje lidhje martesore ka rregulla, po keto rregulla jane te interpretueshme. Mund t'u japesh intonacionin qe do, ngjyrat, sfumaturen. Ketu nuk po diskutohet besnikeria, te mos i ngaterrojme gjerat. Nuk te ben ty me pak besnik fakti qe deshiron ta mbash personal nje pass, e nuk te ben ty tjetrin me shume besnik vetem se i tregon hapur gjithe pass qe ke. C'duam te tregojme me keto? Qe kur keshtu passwordet apo perdorimi i cel qenka faktor tregues i besnikerise apo i respektit per partnerin? Nese partneri im kerkon shprehimisht te shohe (kontrolloje) nje hapesire virtuale te timen, ok, nuk i them jo.. por ama dicka thyhet brenda. Nuk po rri ketu t'ju shpjegoj per cfare e kam fjalen, besoj se arrini vete.

Postuar nga Fajtori datë 29 Prill 2010 - 03:17:

Citim:
Nese partneri im kerkon shprehimisht te shohe (kontrolloje) nje hapesire virtuale te timen, ok, nuk i them jo.. por ama dicka thyhet brenda.

Kjo eshte pak a shume ideja. E paske dhene pergjigjen mire.

Citim:
jehere p.sh me tha dale te shikoje cik cfare ke ne mail. Nuk me kerkoi passwordin, por thjesht ta hapja une inboxin ne syte e tij. . E hapa vet dhe ai pa te gjitha c'me kishin ardh.

Te me ndodhe mua kjo pavaresisht kam apo s'kam gje per te fsheh do kete hakmarrje. Jo me kerkesa llogarish, por ne menyra nga me te ndryshmet.

E di si eshte puna Debora. Secili gjen ate qe kerkon. Po kerkove tradheti do e gjesh, po kerkove mosbesim, ate do marresh. Ne nje fare menyre karakteri i njeriut ndjell modelet qe ka ne koke, i stimulon vete tmerret, i ndjell te realizohen. Nuk eshte tek emaili, as tek puthja, dhe as tek seksi besnikeria. Dhe nuk eshte tek besnikeria e lengjeve seksuale cilesia e nje raporti/familje. Perkundrazi, limitimi per hir te familjes krijon familje pergjithesisht te semura, njerez qe nuk jane ne kontakt me veten ose me nevojat e verteta te partnerit. Une e them troç kur s'me pelqen diçka, kur me pelqen nje femer tjeter, kur raporti behet qesharak, etj. Shendeti qe skuptonte turllsi eshte nje komplicitet qe ke pavaresisht nga eventet fizike. Heyday e tha mire qe diçka thyhet. Kete e kupton kush nuk redukton realitetin ne lengje vaginale te perzjera me lengje penisore, por arrin te permbledhe ne raport te gjitha ngjyrat shoqerore/seksuale/familjare/individuale. Flasim per nje komplicitet transhendencial, per te cilin dashuria nuk eshte vetem grumbull impulsesh seksuale qe gjehen tek emaili. Po zbrite ne nivel fizik mos u anko per konseguencat. Sepse je ti qe pozicionon veten ne kontekst policor, kontrolli, passwordesh, etj. Shpresoj ta kuptosh (se ta pranosh i bie te kapesh burrin me shpulla per ate kontroll)...

Postuar nga bruni22 datë 29 Prill 2010 - 03:43:

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
une s'jam dakord qe passen te behen te njojtura mes cifteve. Kjo jo se kam dicka te fsheh, po te kem mendje per djallzi dhe mashtrime gjej shume menyra per te manovruar....

te kerkosh paswordet e partnerit x mua do te thot 1 mosbemim po mbi te gjitha mobesim ne vetvete = 0 vlen ai person

mir e tha fajtori po kerkove tradhti tradhti do gjesh bravo faje

te jetosh c'do dit me nje person edhe me p... i/e semes te jet kuptohet....

Postuar nga Morfine datë 29 Prill 2010 - 03:49:

Lightbulb

te me falni, do jem pak jasht teme.

Kjo tema nuk e di pse me kujton librin "Les Amants du flores" qe perkthehet dashnoret e flores. (Para pak kohesh e pashe edhe film). Libri flet per jeten dhe lidhjen e Jean-Paul Sartres me Simone de Beauvoir (dy nga shkrimtaret dhe filozofet me te njohur Francez).
Ne fillim te lidhjes se tyre, Sartre i kerkon Simone, nje si tip pakti. Pakti ishte, qe te dy te ishin shume shume te sinqerte me njeri tjetrit, te mos kishte hipokrizi, e mbi te gjitha genjeshtra midis tyre. Secili ishte i lire dhe i pavarur te bente cdo gje qe deshironte, mjaftonte vetem te kishin sinqeritet.... Simone, e cila ishte tmersisht e dashuruar mbas Sartes, edhe pse e njihte mire perversitetin qe e karakterizonte ate, pranoj.
Kur Sartres i duhej te shkonte ne Gjermani per ca kohe, ai atje njohu nje femer tjeter, e i shkrunte Simone cdo gje qe ai bente, dmth edhe ato intimet. Keshtu kaluan vite bashke, ai i tregonte intimitetin e tij e kjo te vetin.
Heren e pare qe Simone e tradhetoj Sartre, ishte me nje nga nxeneset e saj, dhe kur i shkruan Satres, i thote qe nuk mundja te tradhetoja me nje mashkull.
Vuajtja qe i shkaktoj Simone de Beauvoir , ky realitet, e beri qe te vazhdonte te respektonte paktin, dmth te ishim miq te vertet e te punonin bashke, Deri ne vdekje, por te mos qendronim me si te dashur... Perversiteti qe karakterizonte Sartren e beri te vuante shume me teper se cmund te mendonte ajo.... Por gjithashtu e shtyu Simone te shkruante nje nga librat me me shume fame, qe eshte "Seksi i dyte" i cili sherbeu per revolucjonin e femrave ne France.

Per t'ju kthyer temes, me cfare kam shkrujtur me lart doja te thoja, qe edhe filozofet kur kane ndenja behen kurjoze dhe xheloze.

Idealja do te ishte qe nje çifte te mos arrij deri aty, sa te kete deshire ti fshehi diçka partenerit, ose qe parteneri te arrij te kerkoj per hire te xhelozise diçka qe te perket vetem ty.
Idealja do ishte gjithashtu, se duke qene i sinqerte, arrin te jesh gjithashtu i liri per cdo gje qe deshiron... Idealja...

Postuar nga AndreaPirelli datë 29 Prill 2010 - 05:33:

Citim:
Njehere p.sh me tha dale te shikoje cik cfare ke ne mail. Nuk me kerkoi passwordin, por thjesht ta hapja une inboxin ne syte e tij. . E hapa vet dhe ai pa te gjitha c'me kishin ardh.

Deb ........ po te me kerkohet nje gje e tille .............. i them direkt ik pirdhu ............... .
Po pikerisht ky aspekt nderlikon diskutimet ketu ............... .
Une apo ndonje tjeter ketu, ne qofte se i shumezojme me 0 passwordet e bejme kete sepse nuk kemi probleme te tilla ........... nuk ekziston ky lloj "kontrolli" ........ ka nje "ndarje te pushteteve" .......... ka nje mirekuptim/mirebesim ..... qe ajo qe eshte tendja eshte tendja ...... une nuk nderhyj ....... (psh. ke lene e-mailin te log-ur ...... nuk kontrolloj folderat, ke lene facebookun open ...... nuk shoh ca ke bere e gjojna si keto ......... po e mbyll dhe vazhdoj punen time) .......... Ne kete aspekt ...... pretendoj se passwordet jane thjesht nje requirement i webit ....... . Po ne qofte se ti .......... bere nje muhabet me tet eme ......... dhe nuk te duhet e arsyeshme te ma thuash ........... as me plas fare ....... nuk du me dit ......... por ne qofte se ma krrujti nje nga sekretaret e shefit sot .......... do te ta them si muhabet ............. apo sa share bleva me leket e bonusit tend qe more per nje majin .................. se nuk ka kuptim te ti mbaj sekret ........... .
Nji kshu muhabeti .................... .
Megjithate ..... prisni dhe nja dy dite se vjen Cedrus dhe i ve kapakun ....... qe ta kuptoni ene ju beqaret ene ju te martuarit si funksionojne keto muhabete ................ .

Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 116 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.