Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 118 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Qytete dhe Shtete (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=257)
-- Magjia e nje qyteti permes fotosh (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4648)
Magjia e nje qyteti permes fotosh
PRAGA E ARTE
magjia e keshtjelles naten
dritat qe pasqyrohen ne Vltave dhe kupola e mrekullueshme e Teatrit Kombetar pare nga Ura e Karlit
Muzeu Kombetar dhe Statuja e Vaclavit, padronit te popullit cek dhe mbretit te pare te Bohemise
serisht Muzeu Kombetar dhe fillimi i bulevardit kryesor te quajtur Vaclavske Namesti
Palac Zhofin, i vendosur ne nje mini ishull ne Vltave eshte qendra e tradites ceke, pallati i ballove
Nje nga kullat e hyrjes per ne Uren e Karlit
e njejta kulle e pare nga ura e Karlit ne nje dite dimri
shetitje neper Uren e Karlit naten vone
dite dimri
Ura e Karlit ne perendim te nje dite dimri.... lart ne koder shihet Eifelovka, imitim i kulles Eifel
Jiraskovo Nabrezi ( ndertesat tipike nga te dyja anet e Vltaves)
beautiful the night in Prague...
Kulla tjeter ne dalje te Ures se Karlit
Tynsky Chram Matky Bozi
kishe gotike qe krijon nje atmosfere mistike ne sheshin e qytetit te vjeter sidomos ne mesnates
perballe kesaj kishe, kulla e ores me te vjeter te Prages ( Orloj ) dhe bashkia e vjeter e qytetit..
serisht Teatri Kombetar dhe palac Zhofin
Ana! Thnx per keto foto, me ke zgjuar kujtimet dhe endrrat..Ke fatin te jetosh ne nje nga qytetet me te bukura, mbartur me shume histori, me nje arkitekture fantastike dhe qe i le mbresa kujtdo qe e viziton...I love Prague..
mona me behet qefi qe te pelqejne ti ua di cik me shume vleren se i ke pare me syte e tu .
e ke parasysh itinerarin qytet i vjeter-ura e karlit- malostranska-keshtjelle? e bej shpesh ne kembe sa here me merr malli te shetit e te marr pak ajer
Citim:
Po citoj ato që tha darke
beautiful the night in Prague...
pershendetje te gjithve, sidomos ty analiste
u be kohe pa shkruajtur, por kur pashe kto foto, gishtat sikur shkuan vete ne tastiere. ehhhh.... mi analiste, me kujtove kohet e shkuara. praga eshte nje nga qytetet me te bukura qe kam pare deri sot, edhe ne qoftese nuk keni qene ju keshilloj te shkoni, eshte me te vertete unike.
me behet qefi Maverick,
ja dhe disa foto te tjera
RUDOLFINUM- selia e filarmonise se Cekise
keshtjella
dite vere
keshtjella e pare nga anija
katedralja e St. Vites
serisht katedralja
kryeministria e vendosur buze lumit
pamjet nga ballkoni im naten
serisht
perseri
si vjen stuhia
ku tjeter kombinohet dielli dhe rete?
keshtjella duke pritur shiun
gjithshka merr shkelqim nga rrezet e fundit te diellit
ja dhe stuhia
Pasdite shiu fantastike per te lexuar
erresira e stuhise
ngjyrat pas shiut
rete shperndahen dhe qielli eshte blu serisht
ciao analiste
Foto me te vertete shume te bukura. Faktikisht do te vizitoj Pragen se shpejti, dhe me zi pres te vije dita. Por pasi pash keto foto nuk po me durohet fare.
faleminderit per fotot!
Ana a mund te postosh ndonje foto nga Ura e Emigrantit, dhe pikerisht atje ku mijera njerez vene doren dhe luten...Sa here jam lutur atje, dhe zoti me te vertete ka bere mrekulli dhe atehere kur nuk egzistonte ndonje drite jeshile..
Me ke kenaqur aq shume me keto foto, sa po e urrej Toronton keto momente, kur e krahasoj me madheshtine fisnike te Prages..
eshte ke ura e Karlit ajo pikture bronzi nga prazska defenestrace, qe nga prekjet shkelqen, une fakt kam shprehur deshira po si mbaj mend dhe kam hedhur monedha ne vltave pastaj. me pelqen si ritual. do perpiqem per momentin nuk kam.
mona per ty ... jan fotografuar pak edhe turistat se nuk eshte asnjehere bosh. nuk jam una ne foto
kush do vije per nje kafe ?
ja dhe ora e famshme. sa here behet ora e plote ke ato dy dritaret qe shihni siper shfaqen 12 engjej dhe ato kater statujat e vogla levizin. skeleti terheq litarin e nje kembane... deri ne oren 10 te nates vec.
ja dhe mengjes vjeshte duke ecur neper ure. a nuk eshte fantastike?
sunshine
ja dhe kisha e st. Nikolas. nje nder kishat me fantastike qe egzistojne. brenda muralet te lene pa fryme
shtepia e kembanes se gurte. nese veshtroni me vemendje aty anash eshte nje kembane, nga e cila ka marre emrin dhe kjo ndertese. eshte muze
ja dhe mulliri i ujit, eshte nje nga ato panoramat jo fort te dukshme por qe te kenaq kur e veshtron.
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 118 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.