Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 128 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Ajo ishte 47 vjece at'here... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17030)
Ajo ishte 47 vjece at'here...
Ishte viti 1991 - 92 ne mos gaboj. Akoma funksiononte cetrali i Komitetit Qendror te PPSH. Athere punoja ne nje gazete te sapo dale, ne kuadrin e demokracise. Ne perpjekje per t'u lidhur me nje funksionar te Bashkimeve Profesionale te at'hershme, per nje prononocim, hyra nepermjet centralit, se vetem ashtu mund te behej, ne mungese te celulareve! Ne kufje degjoj nje ze vecanerisht te embel e feminor, aq sa kujtova mos kisha ngateruar nr.
- Jo, jemi centrali, - me siguroi zeri aq i embel!
Nuk po zgjatem me pershkrimet e atyre qe ndodhen afro dy muaj e ca, gjer sa munda t'i marr nje takim. Hera e pare qe e shikoja. Natyrisht i habitur qe ai lloj vokali, mund te dilte nga laringu i nje gruaje afro 47 vjece, po te mbajtur shume, shume mire. Qe ne pamje te pare, te binte ne sy dliresia e saj. Krijova, aty per aty, bindjen se kisha te beja me nje grua te pa abuzuar. Takimi i pare ishte pa shume percapje nga une. Thjesht dhe vetem krijova klimen e qellimi tim ndaj saj, qe ajo e kontestoi me arsyetimin se une isha shume i ri per te, 25 vjec athere, dhe se nuk kishte nder mend "t'iu hynte aventurave ne pleqeri", sic u shpreh. Ato dy muaj bisedash te perditshme dhe te gjata ne telefon, ne ishim familjarizuar shume, edhe pse akoma te patakuar. Kembengulja ime vazhdoi. Edhe me cilesore, edhe me embel, gjer sa pas ca muajsh merr e jep me te, gjetem nje shtrat...
Edhe ketij pershkrimi po i shmangem, se nuk eshte vendi ketu per hollesi asisoji . Gjer pak para aktit, nuk besoja pothuaj fare, qe une te isha mashkulli i dyte i jetes se nje gruaje 47 vjecare, nene e dy femijeve. Mirepo ajo, pa e ditur as vete, me dha nje prove, sipas meje, te pakontestueshme.
- Ohhhh, Filannnn!... - renkoi emrin e burrit te saj, ne castin sublim te kontaktit...
1. Mua me mjaftoi te bindesha qe isha vertet mashkulli i dyte i jetes se saj. Juve ju mjafton ky detaj si prove?
2. A besoni se ka nje moshe limit, tek e cila duhet krijuar bindja absolute, se nje grua ndan mendjen: nese mund te "reshqase", ose ta mbylle jeten vetem me babain zhvirgjerues, me te cilin ka edhe femijet e saj?
Ka te beje karakteri dhe jo mosha.
pyetje me idiote dhe poshteruese per femrat nuk kam gjetur!
mahh..
nejse qe te jem brenda temes po i pergjigjem pyetjeve shkurt
1. Jo smendoj se ke qene i dyti pasi centralistet ishin goxha me nam kam degju e une histori qe po fillova do ja kaloj Brigantit nga temat
2. Moshe limit ska mendja sa 1 koqe gruri eshte ben vaki e rreshket robi ne cdo moshe apo jo Brigo
Briganto, do t'i mbushesh mendjen IQVLORES qe s'je 60 vjec? S'e ha ate kokerr ulliri ai.
Citim:
Po citoj ato që tha Briganti
Mua me mjaftoi te bindesha qe isha vertet mashkulli i dyte i jetes se saj. Juve ju mjafton ky detaj si prove?
Re: Ajo ishte 47 vjece at'here...
Citim:
A besoni se ka nje moshe limit, tek e cila duhet krijuar bindja absolute, se nje grua ndan mendjen: nese mund te "reshqase", ose ta mbylle jeten vetem me babain zhvirgjerues, me te cilin ka edhe femijet e saj?
hahahahahah, ky eshte komedi per zotin
brigant, me sa femra ke fjetur ne jeten tende? qe ta dijm se sa tema do hapesh
ky eshte fytyre e pame ne Forum shume e pame
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
hahahahahah, ky eshte komedi per zotin![]()
brigant, me sa femra ke fjetur ne jeten tende? qe ta dijm se sa tema do hapesh![]()
Citim:
hahahahahah, ky eshte komedi per zotin
brigant, me sa femra ke fjetur ne jeten tende? qe ta dijm se sa tema do hapesh![]()
Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius
Briganto, do t'i mbushesh mendjen IQVLORES qe s'je 60 vjec? S'e ha ate kokerr ulliri ai.![]()
Tek 95% e femrave te asokohe mashkulli i dyte do kishe qene ndaj mos shkumo nga goja, te besojme. .
Citim:a ka gra ktu qe kan pas mardhenie exta martesore
- Ohhhh, Filannnn!... - renkoi emrin e burrit te saj, ne castin sublim te kontaktit..
po qe se ke keq ti.... fundja te gjithe po bejme te ndershmin ketu a thua skemi hasur ne jete ndodhi te tilla te jetuara ose qofte e ne menyre indirekte nga njerzit qe na rrethojne ...
Re: Ore shoke e shoqe!
Citim:
. Une nuk e kam fjalen per kurva te tipit naten e mire njeres, miremengjes tjetres, ne tregimin tim. Po per nje ngjarje te ndodhur, me te cilen te mburresh para zoterise tuaj, eshte gjeja e fundit qe vjen ne mend. Nje grua qe tere jeten e saj 25 vjet e ca martese, e kishte bere vetem me nje burre! Permendja e emrit te tij ne nje cast tjeter, mua me duket se perben nje moment per diskutim. Po ashtu edhe "devijimi" i saj i vullnetshem ne ate moshe dhe rethane te pazakonte. Kjo eshte e gjitha. !
skemi pse e shtjellojme muhabetin te gruaja e tjetrit c faj ka ajo te permendet ketu.
Morali i familjes eshte shume i shenjte per ne te gjithe ketu fundja e Brigo e ka te shenjte perderisa familjen e ka mbajtur te tille por ka pasur eksperienca me te tjera gjate kohes se marteses, prap zgjedhja e tij eshte personale e askush nga ne ska te drejte te paragjykoje zgjedhjet e tjetrit ne jete e ti kategorizoje te moralshem e te pamoralshem.
Fundja gjithcka eshte personale shume prej nesh nuk mund ta pranojne qe burri ose gruaja e tyre ti tradhtoje dhe ju ngjisin epitetin kurva e kurvare per ate cka bejne. Une e shof me ndryshe problemin shof shkaqet qe cfare i shtyn me tradhtu ky eshte problemi kryesor mendoj une.
Marrim rastin e 47 vjecares qe shkon me 25 vjecarin cfare e ka terhequr ???? te qenurit per shume vjet me 1 burre ka kthyer jeten e saj ne monotoni, asnje fjale e embel asnje mirnjohje per punen e lodhjen e saj ne familje befas shfaqet nje i ri qe me fjale te embla e me sjellje xhentile e ben te ndjehet serish e deshiruar ne syte e nje mashkulli eshte e drejta e saj ta beje pse jo shkaku i kesaj marrezie burri i saj qe nuk diti ta mbaje ne qender te vemendjes gruan e tij
etj etj
po na cfaqet Jezu Krishti per te dyten here ne toke...
koha per revolucion shoqeror....
po na hapen syte dhe po na drejtojne ne brazda te reja e te drejta, ne ate te justifikimit te veprimeve ndaj veprimeve tona karshi te tjereve.
kjo tregon se ti je shume ndryshe nga tjeret dhe te tjeret shume ndryshe nga ty...
perse kaq shume kerkon ti ndryshosh, kur jeni kaq shume te kundert diametrialisht...
ok njerezit bejne edhe gabime te nisur nga momentet, gjendja fizike, kushtet biologjike, po perse keto duhet te behen ligje.
Citim:
Po citoj ato që tha shejtania
.
Marrim rastin e 47 vjecares qe shkon me 25 vjecarin cfare e ka terhequr ???? te qenurit per shume vjet me 1 burre ka kthyer jeten e saj ne monotoni, asnje fjale e embel asnje mirnjohje per punen e lodhjen e saj ne familje befas shfaqet nje i ri qe me fjale te embla e me sjellje xhentile e ben te ndjehet serish e deshiruar ne syte e nje mashkulli eshte e drejta e saj ta beje pse jo shkaku i kesaj marrezie burri i saj qe nuk diti ta mbaje ne qender te vemendjes gruan e tij
etj etj
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
monotoni behet edhe kur degjon gjithmone fjale te embla nga yt shoq ose partneri. gjej menyra per ta thyer kete monotoni.
monotonia nuk thyet duke bere sex me nje te huaj, please give me a brake...shejtane
Citim:
seksi seshte i ndaluar kotka fundja nepermjet seksit forcohet 1 lidhje pa sex nuk egziston me merr fund gjithcka.
Citim:
Po bie brenda me fjalet e tua shejtane, qe nje grua e trajtuar mire nga bashkeshorti nuk ka asnje aresye perse ta tradhetoje ate, por historia ka treguar qe edhe gra te tilla apo burra te tille kane tradhetuar, se eshte thjesht me shume ceshtje karakteri se sa ceshtje besnikerie.
Citim:
Ketu me qendro, tani i ke rene pikes dhe mund te joshes te gjithe sexomanet.
Me bukur askush nuk do ta shprehte kete mendim dhe konkluzion.
Kjo i shpjegon te gjitha.
No more coments
Citim:
kotka njeriu eshte specie shume komplekse nuk ka shabllone te gatshme ne jete per te ndjekur e marre shembull ajo qe me ka ndodh mua ste ka ndodh ty e ajo qe i ka ndodh Brigantit si ka ndodh Notos e kshu me rradhe pra po te them qe secili nga ne ka menyren e stilin e vete te jeteses, mua sme ka ndodh te kem tradhtuar partnerin tim pse sepse kam qene e dashuruar gjithmone me te sepse me bente te ndihesha e vleresuar ne cdo moment te lidhjes sone me bente te ndihesha femer ne cdo aspekt dhe ma mbushte aq shume kohen sa sme binte ndermend me e kerku ne vend tjeter... mbase po mos kisha kete "privilegj" edhe une dhe pse ne karakter nuk e pranoj tradhtine kush e di mbase do e gjeja veten ne situata te komplikuara.
se di sa tu shpjegova.
Citim:
Shume dakord deri ketu, prandaj indinjohem me te tjeret qe kane mendime te kunderta, se perse duan t'u imponojne mendimin e tyre "helmues" tek personat qe e kane gjetur me vehten e tyre dhe partneret e tyre, duke vene shenjen e pikepyetjes se ajo qe bejne ata eshte gabim dhe tabu dhe une jam drejt.
Citim:
me vjen keq qe e mendon keshtu, seshte pune joshje kotka as pune seksomanesh, po te bej 1 pyetje si femra qe jemi brenda etikes e te moralshmes ... valle me partneret respektive nuk bejme seks??? valle femijet si i krijojme?????
Citim:
atehere perderisa e gezon kete te drejte me kenaqesi dhe lumturi c'a dreqin kerkon te shijosh jashte asaj qe e ke me ligj dhe mirekuptim.
Citim:
kotka te kuptoj por ti mendon qe une ti apo dikush tjeter do imponohemi nga shkrimet pershembull te Brigos per ti pasur si udherefyes ne te perditeshmen tone jo e dashur aspak... une lexoj e shikoj problemet qe ka Brigo ne kete rast e perpiqem qe ato pike "te dobeta" te tij ti kthej ne pika te forta per partnerin tim ... por ama nuk kam pse te paragjykoj Brigon per zgjedhjet e tia ne jete fundja jeta e tij eshte e tij e zgjedhjet i ben vetem ai.
kaq e dashur.
Re: Ore shoke e shoqe!
Atehere pse e parashtron per diskutim nje pyetje kaq ofenduese dhe diskriminuese per nje femer? Apo mos valle u ndjeve nje mashkull i pafuqishem dhe i pamagjishem kur ajo permendi emrin e te shoqit te saj...
Me poshte eshte pyetja jote:
2. A besoni se ka nje moshe limit, tek e cila duhet krijuar bindja absolute, se nje grua ndan mendjen: nese mund te "reshqase", ose ta mbylle jeten vetem me babain zhvirgjerues, me te cilin ka edhe femijet e saj?
Citim:
- Ohhhh, Filannnn!... - renkoi emrin e burrit te saj, ne castin sublim te kontaktit...
Iqvlora kjo me habiti dhe mua se mesa kam lexuar nga vitet 60-69 nuk lejohshin me nuset me duvak ...por ai tha qe ishte nje imagjinate dhe e lash me kaq....sa per temen do me vinte veshtire te shkoja me nje njeri qe ka me shume se 20 vjet ma i madh se une do me dukej si baba por si duket ti paske stomak te forte pertypke cdo gje ....ti ke qen i dyti ????epo ashtu mendoje nese te ben te ndihesh mire...
Akoma se keni kuptuar qe ju aq me shume te diskutoni per kete person aq me shume fiton ai ....dth ashtu i duket atij.
po silleni shum ashper me Brigantin te gjith pa perjashtim, mos haroni se jemi nje minikomunitet ktu e duhet te respektohemi per c lexojm e jo me gjat... dhe ai ashtu si te gjith ktu ka hapsiren e tij, sjemi ktu per te ndare tokat...
Fiuuuu, mblidhni mendjen!
Ore, jeni ne vete ju, apo jo!
"Pushto nje zemer, puthe dhe rrembeje/
Dhe adhuroje si altar prej feje./
Njeqind Qabera s'vlejne sa nje zemer/
Zemer kerko haxhi, jo gur Qabeje!"
Dhe zemer kerkon ai qe ka zemer dhe jo motorrino. Qe kur ka dhimbje ne te, shkon te kardiologu, jo te elektroauti, si ndonjeri ketu.
Ma kini prishur qejfin, ta dini! Jam aq i trishtuar, sa zor se hap me tema ketu. Nuk i meritoni. Beni kthese dhe autokritike, ndryshe ju lashe te hani dynjane me pordhet e rigonepsura e te filtruara neper poturet e shajakta te IQ.
Me fal Briganti, por kaq te veshtire e ke ta besosh faktin qe ne mendojme ndryshe nga ty?! Do te na imponosh medoemos mendimin tend ''te emancipuar''?!
Me ka bere pershtypje qe je ti i pari qe nuk i permbahesh temes qe hap. Ben komente pa lidhje ne lidhje me anetaret, dhe asgje per temen, apo mendimeve te anetareve ne lidhje me temen.
Citim:
Ok pra, tregoja edhe ti paswordet e adresave burrit
Re: Fiuuuu, mblidhni mendjen!
o brigant po pse ja fut kot tani?!?!
nese te kemi gjykuar eshte se na ke kerkuar vete te te gjykojm ne temen e pare, edhe aty fillimisht nuk te kam bere gjykime vetem pak gallat meqe ti i more per keq, patem pak konflikte te ofendova me ofendove dhe i lame menjeane, me pas te urova sinqerisht qe tja kalosh sa me mire ne forum dhe pas asaj nuk te kam ofenduar dhe as gjykuar per keq as per mire, se nuk me interreson!( te lejm menjeane pak shaka te shendosha dhe pa degjenerime qe kam perdorur )
per ato qe une shkruajta mbi IQ, thjesht vlersoj burrat familjar old school qe jetojn te lirshem nen rrethin e tyre familjar pa sekrete dhe pa drama, kjo nuk ishte kunder teje apo kunder ndonje femre apo kujdo tjeter ktu, pak rendesi mosha, thjesht nje admirim i nje moshe old school qe me duket fresh air ne kohet e sotme.
ne lidhje me pyetjet qe bera ne fund te citimit hapeni teme ne vete po deshet meqe nuk kishte lidhje shume me ket temen dhe ishte pa asnje qellim te keq.
i bazuar nga vetja ime me ka shkuar ndermen sinqerisht te imagjinoj rreagimet e njerzve te mij nese aksidentalisht do hynin ne forum dhe te lexonin gomardheqet e mija qe flas shpeshhere:p, meqe e them me bindje/siguri qe njerzit e afert t'mij motrat prinderit shoke femirije etj etj as nuk e kan haberrin se cfar tipi jam meqe jam larguar dhe sjam kthyer me per 15 vjet.
me t'mira dhe bej qejfin tend brigant se serozisht nuk i plas kujt se ca ben ti apo nje ntjeter ne jeten e tij/saj personale.
edhe nese te gjithe te kane folur pak ashper me keshilla dhe morale mbi tradhtine etj etj, thjesht tregon se nuk eshte nje komunitet i keq edhe nese te gjithe do ishin te pamoralshem per vete.
miredita IQVLORA...
un per natyren e Brigantit kam shkruajtur diçka qe sme kujtohet ne cilen teme, pra esht mese normale per mua...
Briganti ka nje difekt personal (dhe nje vantazh per ne ) qe shpreh per ato femra qe ai u ka dhen pasion diçka pershembull qe mua sma lejon karakteri ti ndaje me te tjeret,
por diskutoj me qef hallet e dynjose ktu
p.s. ika tashi e mos u shani shume
Ajo qe shikoj shqetesuese te Briganti, nuk eshte thjesht fakti se e ka tradhetuar gruan ne nje moment dobesie, apo ftohje ndjenjash me gruan, por e shikon si argetim, aventure, plotesim i deshirave te tij. Shume egoist. Tradheton sa here ti jepet mundesia. Dhe me e keqja kete lloj shthurrje e shikon si emancipim, qe sa vjen e mundohet ta perfeksionoje dhe jo te heqi dore.
P.s Kam pershtypjen se gjithcka eshte nje krijim i tij, dhe kerkon te na vej ne ne loje.
Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Dhe me e keqja kete lloj shthurrje e shikon si emancipim, qe sa vjen e mundohet ta perfeksionoj dhe jo te heqi dore.
P.s Kam pershtypjen se gjithcka eshte nje krijim i tij, dhe kerkon te na vej ne ne loje.![]()
Te gjitha mesazhet jashte teme u fshine.
Te dashur bashkebisedues, pavaresisht nga karakteri qe e karakterizon Brigandin, do ju lutesha qe nese vini ne kete teme te diskutoni vetem rreth saj. Jepni opinionin tuaj pa ofenduar njeri-tjetrin. Secili nga ne ka opinionet dhe pikepamjet e veta per jeten. Pavaresisht se keto tema u hapen nga Briganti, qe ndoshta i krioj me fantazine e tij te zhvilluar, keto historira kane ndodhur, ndodhin e do ndodhin gjithmone. E ne jemi, askushi, per te gjykuar pse-ne...
Per personat qe kjo teme nuk i pershtatet do ju lutesha te mos pergjigjen.
flm per mirekuptimin.
Veshtire te meresh me ju
Ore shoke e miq te dashur. Po une nuk kam permendur asnje emer femre, qe te me konsideroni te pamorlashem. Se mungese morali, mirefilli eshte pikerisht kjo, perfloja e femrave neper pazar, dhe jo e shkuara me to. Te shkuares me to, i ka dhene leje zoti vete! E dyta, pse me habisni kur mendoni qe keto jane trillime? Kaq fantastike ju duken, sa mund te jene lexuar ne libra? Le qe une ketu kam folur vetem per dy raste dashurie, e trata s'eshte e tille. Me kaq dhe habiteni ju?! Po sikur te filloj te tregoj te mbi 170 raste qe mbaj mend se pasuri dashnore, cfar do beni ju?! Dhe jo thjesht t'i tregoj si histori, por ti parashtroj secilin rast, me vecorite e veta morale dhe psikologjike.
Citim:
1. Mua me mjaftoi te bindesha qe isha vertet mashkulli i dyte i jetes se saj. Juve ju mjafton ky detaj si prove?
xx
hi te gjithfe
dua te them se mosha nuk ndikon fare tek dy persona qe takohen vetem per sex.
mashkulli mund te jete 47 vajza 25 ose e kunderta.
sa per moshen nuk ka te beje fare diferenca.eshte peqimi i dy personave me njeri tjetrin.good sex ben qe te vazhdojne me gjate takimet e kunderta ndahen shpejt.
kur dy njerez kane diferenca te ndryshe si keto zakonisht kane me good sex dhe jane me te paster ne lidhje sepse normalisht gjerat jane te ndara takohen vetem per sex.
perse te shtiremi keto ndodhin perdite shumice e njerezve e kalojne ndonji romance gjat jetes martesore.
ndoshta ajo gruaja kalonte kriza gjat asaj kohe {me burrin familje kushedi}jo gjth jetes mund te jesh perfekt ndjenjat te cojn nganjeher aty ku nuk e pret .magja ndodh me te te gjith.mund ti ndodhi cdo njerit e rendesishmja eshte ta kalosh me zgjuarsi mos ti besh dem vetes.
gjykimin e ben koha kur shkojm ne mosha te ndryshme kuptojm me shum pse ndodhin keto gjera .jeta eshte expirence duhet ta jetosh ta kuptosh.
bye xx
Re: Re: Ajo ishte 47 vjece at'here...
Citim:
Po citoj ato që tha 3ngjell
Po i pergjigjem vetem pikes se dyte qe keni shtruar sepse ajo e para ia vlen te = me 0
Re: Re: Re: Ajo ishte 47 vjece at'here...
Citim:
Ndersa xhesti qe beri ne nje cast inkoshience, ishte mese bindes. (Kur ja kam kujtuar kete detaj pas ca kohesh, me ka ndjekur me shuplaka ne kuriz neper dhomen e motelit ku ishim duke thene: " O zot sa maskara qe je! Une e ndjeva qe me iku fjala, po mendova se nuk do ma permedje ndonjehere! Ah maskarai im, maskara! Me mer ne krahe tani dhe beme te vdes) !
Re: Veshtire te meresh me ju
Citim:
Po sikur te filloj te tregoj te mbi 170 raste qe mbaj mend se pasuri dashnore, cfar do beni ju?! Dhe jo thjesht t'i tregoj si histori, por ti parashtroj secilin rast, me vecorite e veta morale dhe psikologjike.
Re: Re: Veshtire te meresh me ju
Citim:
ti lejm gjykimet menjeane tani o popull... sic e tha agata...
brigo na trego ndonje histori te bukur sexy qe te ka ngelur ne mendje, cila ka qene me sexy/e bukura nga te gjitha 170 dashnoret e tua!??![]()
Re: Re: Veshtire te meresh me ju
Citim:
tani 170 tema nuk do hapesh besoj! e them kte se per nje player te kalibrit tend supozojm qe ke bere sex edhe me dy goca njekohesisht!! e ke bere nje gje te tille?!:p
nese po, na trego...
brigo na trego ndonje histori te bukur sexy qe te ka ngelur ne mendje, cila ka qene me sexy/e bukura nga te gjitha 170 dashnoret e tua!??![]()
Censurim!
Nuk e prisja qe ne nje forum, pa ndonje rendesi vendimarrese, po thjesht me karakter informues disi e teresisht zbavitese me shume, te kishte nje censure kaq absurde. Sinqerisht nuk me pelqen fare. Nuk e di nga cfar nisen kujdestaret e ketyre forumeve, qe shkurtojne pjeset me intriguse te nderhyrjeve dhe debateve. Nuk jemi ne dreke ne te pare te krushqise dreqi e mori, qe te rrime si mumje. Na lini pak frymemarje edhe te bejme ndonje shaka, po edhe te shahemi, se i do njeriu te gjitha nga pak! C'eshte keshtu kjo
pune!
P.S. Shpall publikisht shtrirjen e dores se pajtimit me IQVLOREn. Po nuk me pranoi, nuk kam ca te bej! Do kontratoj ndermejtes. Me e mundshmja eshte SHEJTANIA se e shoh qe ka aftesi negociuse!
Brigo na trego ndonje histori tjeter se kjo u konsumua ta dhashe mendimin tim ketu apo jo...
Re: Re: Re: Veshtire te meresh me ju
Citim:po, camberlain nje basketboll player(se as emrin nuk ja shkrujta mire me duket) ka fjetur me 2000 femra ne jeten e tij, po ama brigoja din te tregoje nje histori te bukur...dhe inetelktin e bringos t'one ata nuk a kane
Po citoj ato që tha BIONDIA
Nuk jane shume o kurt te mendosh se nje sportist ne Genoves Casano tha se ka shkuar me 700 femra ne harkun e 5 vjeteve besoj se brigi eshte akoma shume mbrapa logarit viti ka 12 muaj X 3 dashnore ne muaj =36 ne vit per vitet qe ka brigi dhe del .......(nemo male che non e una matita che e fuaria ti temperare per fare la punta saresti rimasto senza )
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 128 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.