Forumi Horizont | Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16677)
Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse?
Nuk do thoja mosha ideale sepse mendoj qe s'ka moshe ideale per tu bere nene,instikti nene vjen sapo sjell ne jete beben...
Shpresoj te kem mendime te qarta mbi kete teme.
Ju uroj te gjitheve forumistave Gezuar festat dhe Vitin e Ri 2009.
Se di nese te ndihmoj por per esperience te them qe jam ndiere nene qe ne momentin qe e kam kerkuar kete femije,jam ndiere kur kam bere ekografine e pare kur kam degjuar rrahjen e zemres ,kur kam blere gjerat e para kur kam bere papucet e vogla ,kapelen triken kur kam rregulluar dhomen kur e marre per here te pare ne dore ate qenie aq te vogel aq te bukur (dhe pse eshte shume e veshtire t ethuash qe femijet e sapolindur jane te bukur) dhe kam menduar qe Zoti smund te me bente nje dhurate me te bukur se kjo te kisha mundesi qe te quhesha dhe une Nene .....por nene eshte dhe ajo qe ska mundesi te beje nje femije per shume arsye qe vare o svaren nga ajo por rrit nje te tille dhe spe nuk eshte i saj sepse ska rendesi se kush te lind por se kush te edukon ...
Re: Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse?
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia2006
instikti nene vjen sapo sjell ne jete beben...
Re: Re: Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse?
Citim:
Po citoj ato që tha cupka
E kam nja 4 dite qe e kam zhyt veten mbi libra ne lidhje me shtatzanine sepse para 4 ditesh mora vesh qe do behem halle keshtu qe dua te di sa me shume (teorikisht te pakten) . .......................
Citim:
Flm te gjithve...
Ne fakt,e kam fjalen per ate "moshe" e cila eshte e madhe apo e vogel...
Sic e dime ketu ne perendim ka dy nivele te ndryshme,njera eshte femra e kultivuar me nje jete sociale te larte,kurse tjetra eshte ajo femer e re e cila sipas "modes" dashurohet me nje "negro" dhe ben nje bebe metis.
Keto te dyja kane nje problem me moshen e te qenurit nene sepse njera e ben mbas 40-ve dhe tjetra 17 vjec...
Sipas jush o forumista shqiptar a eshte e mire per shendetin e femijes dhe (tonin bashke)te kemi femije ne moshe kaq te madhe apo kaq te vogel?
Cilat jane pasojat per femijen me nje prind te madh?
Po me nje adoleshnet?
p.s.Sic me thote nje shoqja ime ketu ne forum,bej kujdes kur hap teme sepse ngaqe ti e ke te qarte ne koke pyetjen por ai qe te lexon sdi se ca ke ti ne mendje...mendoj se ka te drejte.
Mosha me e mire per t'u bere nene, eshte atehere kur femra ndjen brenda vetes aftesine per te komanduar.
Burrin.
Mendoj se mosha ideale ne ditet e sotme per tu bere nene duhet te jete 25-27 vjec sepse ne kete moshe femra eshte e afte te kete cfare ti ofroje femijes se vet.Une nuk e kam provuar por them se eshte mosha ne te cilen duhet te jete e realizuar si nga ana profesionale (ndoshta jo plotesisht)por edhe e afte te formoje nje familje te qendrueshme.Me e madhe sdo te isha dakort sepse nuk do te kete me nerva kur femija te shkoje ne moshen e adoleshences dhe krijohen probleme te tjera si per prindin ashtu edhe per femijen.
30-35
Re: Flm te gjithve...
Citim:
Ne fakt,e kam fjalen per ate "moshe" e cila eshte e madhe apo e vogel...
Sic e dime ketu ne perendim ka dy nivele te ndryshme,njera eshte femra e kultivuar me nje jete sociale te larte,kurse tjetra eshte ajo femer e re e cila sipas "modes" dashurohet me nje "negro" dhe ben nje bebe metis.
Keto te dyja kane nje problem me moshen e te qenurit nene sepse njera e ben mbas 40-ve dhe tjetra 17 vjec...
Sipas jush o forumista shqiptar a eshte e mire per shendetin e femijes dhe (tonin bashke)te kemi femije ne moshe kaq te madhe apo kaq te vogel?
Cilat jane pasojat per femijen me nje prind te madh?
Po me nje adoleshnet?
Hmmmm, kam lexuar diku per kete argument dhe me aq sa mbaj mend nuk ka rreceta fikse per tu bere nene. Pra nuk i jepej rendesi moshes qe nuk ishte ne plan te pare , pavarsisht rendesise. Ajo qe theksohej ishte se gjeja me e mire per tu bere prind ishte natyrisht fille pas marteses. Biles disa psikologe keshillojne shume çifte qe te kalojne krizat e tyre familjare me lindje e nje femije, por jo qe ne te gjitha rastet ka funksionuar.
Personalisht do thoja qe mosha me e mire per tu bere nene eshte 25-30 vjeç, ideale. Por dhe 20 apo 35 brenda limitit eshte.
Citim:
Nuk do thoja mosha ideale sepse mendoj qe s'ka moshe ideale per tu bere nene,instikti nene vjen sapo sjell ne jete beben...
Shpresoj te kem mendime te qarta mbi kete teme.
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Mosha me e mire per t'u bere nene, eshte atehere kur femra ndjen brenda vetes aftesine per te komanduar.
Burrin.
![]()
per t'ju pergjigjur cedrus:
nje grua fillon te komandoje nje burre vetem kur behet nene.
mosha me e pershtatshme per mua qe nje femer te behet nene eshte 24-27 vjec.
ne kete menyre mund te kete edhe kariere edhe jete nene edhe jete vajze edhe ca vite te lire mbas rritjes se femijve te saj.
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
ne kete menyre mund te kete edhe kariere edhe jete nene edhe jete vajze edhe ca vite te lire mbas rritjes se femijve te saj.
Mendoj se ju zonjusha dhe zonja po diskutoni per femren intelektuale.I jap te drejte amorit edhe mikes sime kotka.Po per femrat qe nuk kane ambicje te tilla per karrjere e ku ta di une,kush eshte mosha me e pershtateshme per t'u bere nene?Kush nga ju me pergjigjet?
Dona une mendoj se ju do te beheni nene dhe shume e mire bile.Pasardhesit tuaj do te krenohen me ju.keni per ta pare.Fshati qe duket nuk kerkon kallauz themi ne nga anet tona.
Sot u bene prinder dy miq te vellait tim:ajo eshte 20 vjecare,ai 21.O Zot,une ne moshen e tyre e quaja veten aq te papjekur(kur me ndodhte te shkoja ndonje fil vizatimor ne kinema :p) apo kaq e lidhur pas prinderve saqe do ndihesha(e do ndihem)femije gjithnje,madje dhe kur u bera teze,dy here :p ,fale nje mikeshes time.Me bejne cudi keta te rinj,por c'tu thuash...
Une do pres,s'e di sa,sot kam besdi dhe te me ofrojne nje kafe jo me te bej nje femije pa qene e sigurte qe do kete nje rritje sa me te mire dhe ne te njejten kohe te kete prinder relativisht te qete nga ana profesionale...
Citim:
Po citoj ato që tha briseide
(kur me ndodhte te shkoja ndonje fil vizatimor ne kinema :p)
Citim:
Po citoj ato që tha turll
E ke pare Shoun the sheep????????? Kryeveper ...... .![]()
Citim:
jo me te bej nje femije pa qene e sigurte qe do kete nje rritje sa me te mire dhe ne te njejten kohe te kete prinder relativisht te qete nga ana profesionale...
Citim:
femijet brizi nuk i rrit pergatitja profesionale e prinderve, per vetem dashuria prinderore...... dhe tek shume profesioniste kjo mungon se ata punojne me ore te gjata ne karierat e tyre duke u besuar femijev te tyre dadot dhe lodrat e shtrenjta
Citim:
Nuk po flisja per pergatitje profesionale,vetem per stabilitet...te rritesh nje femije eshte dicka qe sjell shume pergjgjesi,s'mund te vetem t'i besh e si te vije t'i rritesh pastaj..
Citim:
Dhe une akoma insistoj se dashuria midis ciftit dhe ajo prinderore eshte stabiliteti me i madh ne rritjen e nje femije.
Citim:
S'jam kunder po s'besoj di nese mjafton(shtoj s'besoj se duhet te perplasesh pak me teper me jeten per te marre vesh).
Citim:
S'jam kunder po s'besoj di nese mjafton(shtoj s'besoj se duhet te perplasesh pak me teper me jeten per te marre vesh).
briseide po mendon si nje perendimore e jo si nje shqiptare.Mire shte t'i kishe vene ne jete synimet e tua dhe ta hidhje hapin drejt marteses e sigurt.Ndodh shpesh here qe targetet e menduara nuk arrihen,atehere sa duhet pritur.Jeta eshte sakrifice.Do ta kuptosh se sa ka vlejtur sakrifica juaj kur te perkedhelesh ne krahet e tua nje njomezak te vockel e te shtrenjte.Pyesni me meire SEXI-n ,se sa ne me te moshuarit.
ana ekonomike
Sa e lodhur jam nga kjo lloj fraze.
Njerezimi kurre nuk ka patur kete mireqenje ekonomike qe ka sot, te pakten flas per boten perendimore dhe njerezit nuk lodhen kurre nga deshira per te qene milionere qe te jene ne gjendje te kene nje femije.
Une kesaj i them mosmirenjohje ndaj asaj qe kemi arritur.
Te gezosh instiktin e nenes ti nuk duhet te jesh kaq e fuqizuar ekonomikisht dhe as te besh nje tufe me femije.
Nejse une mendoj se te rinjte sot mendojne me teper si egoista se si mirenjohes ndaj asaj qe kane dhe gezojne.
Dhe me duket se ajo qe i ngacmon te mendojne keshtu eshte efekti qe na japin te huajt rreth nesh, komshiu, shoku, kusheriri, kolegu, etj...te cilet me vone ushtrojne edhe nje fare presionipa e kuptuar ne psikollogjine tone.
Nejse mendimi im ky i fundit.
Forget them all and just take care your busness
Re: ana ekonomike
Citim:
Sa e lodhur jam nga kjo lloj fraze.
Njerezimi kurre nuk ka patur kete mireqenje ekonomike qe ka sot, te pakten flas per boten perendimore dhe njerezit nuk lodhen kurre nga deshira per te qene milionere qe te jene ne gjendje te kene nje femije.
Une kesaj i them mosmirenjohje ndaj asaj qe kemi arritur.
Te gezosh instiktin e nenes ti nuk duhet te jesh kaq e fuqizuar ekonomikisht dhe as te besh nje tufe me femije.
Nejse une mendoj se te rinjte sot mendojne me teper si egoista se si mirenjohes ndaj asaj qe kane dhe gezojne.
Re: Re: ana ekonomike
Citim:
Po citoj ato që tha Donika Arianiti
Me vjen keq kotka qe e keqkuptove mesazhin tim. Kur flas per gjendjen ekonomike nuk mendoj aspak per tu bere milionere. Nuk e kam pasur kurre ate ender.
Megjithate mendimi qe femija, sic thate dhe ju do rritet ne nje komunitet me kerkesa te larta, dhe une s'do kem mundesi tja plotesoj ato kerkesa do me bente te mendohesha mire para se te behesha nene.
Tufen e femijve, nuk do e bej sepse jam egoiste, por sepse mendoj se eshte shume e deshiruar nga femijet vete. Te rriten me motra e vellezer. Duke qene femije i vetem e ndjeva shume kete mungese.
Jam shume mirenjohese per ato qe kam dhe gezoj, per te vetmen arsye sepse i kam arritur vete...dhe me te njejten fryme deshiroj te rris dhe femijet e mi.
Mosha me ideale per mua te behem nene? Tani...![]()
Re: Re: ana ekonomike
Citim:
Po citoj ato që tha Donika Arianiti
Mosha me ideale per mua te behem nene? Tani...![]()
Re: Re: Re: ana ekonomike
Citim:
mire moj mire e muarrme vesh qe je gati se na e the dhe me pare (e shikon qe une te lexoj rregullisht? lol) po burrin a e ke gjet?
une them qe mosha e duhur eshte rreth 27-30 vjec.
Kotka cila eshte formula per binjake, vajze e djale qe me nje te shkrepur te pushkes ti mbyll keto muhabete? :p
Re: Re: Re: ana ekonomike
Citim:
Kotka cila eshte formula per binjake, vajze e djale qe me nje te shkrepur te pushkes ti mbyll keto muhabete? :p
me duhet te martoj nje goce me karriere se ne shpi rri une, me pelqen te rri ne shpi watch komedi, discovery, order chinese food or pizza, ndoshta do i hyj edhe gatimit,,, ska problem... kur te vij ne shpi ajo will be warm...
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
me duhet te martoj nje goce me karriere se ne shpi rri une, me pelqen te rri ne shpiwatch komedi, discovery, order chinese food or pizza, ndoshta do i hyj edhe gatimit,,, ska problem... kur te vij ne shpi ajo will be warm...
![]()
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
briseide po mendon si nje perendimore e jo si nje shqiptare.Mire shte t'i kishe vene ne jete synimet e tua dhe ta hidhje hapin drejt marteses e sigurt.Ndodh shpesh here qe targetet e menduara nuk arrihen,atehere sa duhet pritur.Jeta eshte sakrifice.Do ta kuptosh se sa ka vlejtur sakrifica juaj kur te perkedhelesh ne krahet e tua nje njomezak te vockel e te shtrenjte.Pyesni me meire SEXI-n ,se sa ne me te moshuarit.![]()
Re: Re: Re: Re: ana ekonomike
Citim:
keshtu kisha rast te perdorja prape automatikun lol![]()
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
me duhet te martoj nje goce me karriere se ne shpi rri une, me pelqen te rri ne shpiwatch komedi, discovery, order chinese food or pizza, ndoshta do i hyj edhe gatimit,,, ska problem... kur te vij ne shpi ajo will be warm...
![]()
Citim:
...Do ta kuptosh se sa ka vlejtur sakrifica juaj kur te perkedhelesh ne krahet e tua nje njomezak te vockel e te shtrenjte.Pyesni me mire SEXI-n ,se sa ne me te moshuarit.![]()
Citim:
Po citoj ato që tha SEXI
Aahhh...mik.Per mua eshte sikur kam rilinduredhe pse jam 25-vjeç.
Mosha e pershtatshme per mua eshte 23-28.Po kalove me larte ske me nerva per te rritur nje bebe...
Edhe ne kur kemi qene ne moshen e ketyre vajzave e djemve kemi menduar pak a shume ne te njten menyre.Sigurisht per kohen dhe nivelin e jeteses qe behej ne socializmin e PPSH-s.Nje dite ime shoqe shkoi dhe takoi djalin e madh kur ishte ne kolegj.Aty u ndodh nje mesuese e tij.Ajo e pyeti motra e E,,,,t jeni?Jo i tha ajo,jam mamaja e tij.I ra pika ne koke,sepse ajo ishte 38 vjece pa martuar.Vjen nje dite qe vajza apo djali behet si shok,ndersa ne te kundert duket sikur e ka pjelle gjyshja.Kjo eshte ceshtje se si e mendon martesen njeri apo tjetri.Sa miliona njerez ka qe ngelen pa martuar se e kalojne jeten me boyfrienda e boyfriend te panumert.Kur e mbledhin mendjen eshte teper vone.Kur te arrini moshen time dhe te kotkes do te flasim e do te shohim gjykimin tuaj.Dikush me thosh se do ta shohesh se si do te jene te rinjte edhe ne Shqiperi.Dakord,mbase behen si keta qe shohin ne ketej,por ne diskutojme sot per sot jo mbas dy dekadash,pastaj keto vajza qe japin mendime ketu nuk jane te gjitha doktoresha e inxhiniere.Shumica jane me nje te mesme.Cfare duhet te presin me keto?
Citim:
Se une kam shoqe qe jane shume te plotesuara ne kariere sic pretendon Amori im e dashur dhe shume vajza te tjera te reja te gjenerates se re dhe mbas te 30-ve menduan te beheshin nena duke punuar nga pak sic thote Amori, por prape jane ankuar dhe jane bere pishman qe nuk e bene me pare, se nervat dhe energjite nuk jane njelloj si 25 vjece edhe kur je 35 vjet e me lart.
Amor jo te gjithe mbarojne mjekesine si ty, qe kerkon shume vite.
Mund te ecesh shume mire ne kariere edhe ne real estate business, marketing, managment, communication, engineeering etj etj
Citim:
Edhe ne kur kemi qene ne moshen e ketyre vajzave e djemve kemi menduar pak a shume ne te njten menyre.Sigurisht per kohen dhe nivelin e jeteses qe behej ne socializmin e PPSH-s.Nje dite ime shoqe shkoi dhe takoi djalin e madh kur ishte ne kolegj.Aty u ndodh nje mesuese e tij.Ajo e pyeti motra e E,,,,t jeni?Jo i tha ajo,jam mamaja e tij.I ra pika ne koke,sepse ajo ishte 38 vjece pa martuar.Vjen nje dite qe vajza apo djali behet si shok,ndersa ne te kundert duket sikur e ka pjelle gjyshja.Kjo eshte ceshtje se si e mendon martesen njeri apo tjetri.Sa miliona njerez ka qe ngelen pa martuar se e kalojne jeten me boyfrienda e boyfriend te panumert.Kur e mbledhin mendjen eshte teper vone.Kur te arrini moshen time dhe te kotkes do te flasim e do te shohim gjykimin tuaj.Dikush me thosh se do ta shohesh se si do te jene te rinjte edhe ne Shqiperi.Dakord,mbase behen si keta qe shohin ne ketej,por ne diskutojme sot per sot jo mbas dy dekadash,pastaj keto vajza qe japin mendime ketu nuk jane te gjitha doktoresha e inxhiniere.Shumica jane me nje te mesme.Cfare duhet te presin me keto?
Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius
E di si eshte puna? Kur njeriu zgjedh nje profesion, zgjedh nje lifestyle te caktuar. Eshte zgjedhje ne jete qe ben njeriu.
Une personalisht s'do kisha mungesa financiare as tani po te doja te nisja nje familje por te jesh prind eshte me teper sesa te lindesh; eshte nje ndjenje pergjegjesie qe te ben te mos hedhesh ne jete krijesa te reja pa qene ne gjendje psikologjikisht dhe materialisht t'ju plotesosh kerkesat ne CDO ane.
Pastaj une kam bindjen personale qe nje njeri fiton pjekurine e duhur per te edukuar nje femije ne formen e duhur rreth te 30-35.
Po me habit kur thua qe 35 vjeçaret s'paskan nerva per kalamaj. Eksperienca ime me femra te tilla me ka treguar te kunderten: jane shume me koshiente ato femra per ate cfare kane sjellur ne jete dhe jane shume me te buta me femijen dhe shumeeeee me te lumtura. Eshte nje deshire e pjekur me kohen.
Flm te gjtheve per pergjigjet tuaja.
Amore, ti perfaqeson femren intelektuale,femren perendimore,femren e cila te drejtat jane te barabarta me ate te mashkullit,ti revoltohesh me veten tende sepse quan te padrejte perse nje mashkull duhet te jete superior ndaj nje femre,dhe e kunderta,femra te jete inferiore...
(Flas ketu dhe per postet me te larta profesionale).
Une te jap shume te drejte,mendimet e tua jane direkte,te prera dhe pa kthim.
Amore, a e ke menduar ndonjehere sikur te gjithe vajzat shqiptare te mendonin si ty? Te kishin shkollen dhe edukaten tende?
Cfare do kishte ndodhur valle?
Megjithate,une dua te them qe (sic e shprehu dhe kotka me siper)ate qe ne quajme te mire per veten nuk eshte e mire per te tjeret dhe anasjelltas.
Gjithsesi nje gje do mbaj mend gjate ketyreve mesazheve dhe sigurisht e ka thene Amore,njeriu duhet te jetoj jeten ne rini dhe kur te vendosi te behet nene apo baba,te jene koshienta per ardhjen e ketij femije...
Flm.
GEZUAR VITIN E RI 2009 TE GJITHEVE FORUMISTAVE.
kur ta nij zemra do ta kuptosh vete... poe besoj ste kesh kaluar nje rini te bukur dhe pa pishmonllik qe te kesh nje jete te lumtur me femijne tend.....
GEZUAR DHE PER SHUME VJET VITIN E RI 2009
Citim:
Po citoj ato që tha Ruby_DR
kur ta nij zemra do ta kuptosh vete... poe besoj ste kesh kaluar nje rini te bukur dhe pa pishmonllik qe te kesh nje jete te lumtur me femijne tend.....
GEZUAR DHE PER SHUME VJET VITIN E RI 2009
Citim:
Po citoj ato që tha SEXI
Aahhh...mik.Per mua eshte sikur kam rilinduredhe pse jam 25-vjeç.
Mosha e pershtatshme per mua eshte 23-28.Po kalove me larte ske me nerva per te rritur nje bebe...
Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius
Te te bej nje pyetje une? Mendon qe mund te kete njerez qe s'mendojne vetem brenda segmentit fejese-martese-femije? Mendon qe ka njerez qe ne forme koshiente zgjedhin per nje forme tjeter jetese? Mendon qe kane te drejten t'a bejne? Mendon qe forma e tyre e jeteses eshte me inferiore?
Une personalisht s'do doja qe prinderit e mi te keqkuptoheshin per vellezer/motra te mite. Nje prind i pjekur ka hequr dore nga ato iluzione. Prinderit jane prinder, duhet te kene kaluar ate moshen ku duhet te jene aq 'te prekur' nga komentet e tilla.
Pastaj kush dreqin i do prinderit si shoke??!!!!! Prinderit s'mund te jene KURREEEEE te tille! Femija eshte perhere nje hap poshte ne hierarkine me prinder. Prinderit qe mendojne qe mund te jene shoke me femijet kane keqkuptuar konceptet e edukimit.
Njoh femra 40 vjeçare beqare shume me te lumtura se shume femra te martuara dhe te pjellura ne Shqiperi.
Pastaj me cfare te drejte mund te gjykosh nje femer vetem se s'qenka martuar? Wauuuuw...ne ca shekulli jetoni mo?!
Se fundmi, sipas teje me mire nje femer qe eshte 38 vjeçe, qe ka pasur eksperienca me meshkuj ne jete dhe vazhdon te kete, sesa nje grua e martuar por qe flirton/tradheton? Ose nje mashkull edhepse i martuar qe flirton/tradheton?
Personalisht besoj me mire rasti i pare pasi ato te pakten e njohin veten sesa ato qe luajne turre nen qylyme.
Citim:
Po citoj ato që tha ilir08
Ruby_DR ko deshta met pyt. po ti a je bo none apo jo?
Mosha me e pershtatshme per mua eshte kur i ke dhene nje drejtim te caktuar jetes.Ata qe mbarojne nje shkolle te larte do martohen me vone ,se ata qe nuk kane pretendime per shkolle dhe jane martuar ne nje moshe te re.Normalisht ato nuk do presin me vite te tera se eshte mire te lindesh 25 apo 30.Une per vete jam martuar 25 dhe kam lindur femijen e pare 1 vit me mbrapa dhe te dytin 3 vite me vone.Mund te them qe nuk e kisha planifikuar as njeren, as tjetren,por me mire qe ndodhen keshtu se vet kushedi kur do me mbushej mendja te lindja femijen e pare,aq me shume qe lindja e femijes se pare koencidoi me ardhjen ne Amerike.Fillim shume i veshtire do te thosha.Njeri pa njeri ne nje vend te huaj.Mu duk vetja si nje 15 vjecare qe sjell ne jete nje femije.Perdite rrija ne tel. me prinderit duke folur per shqetesimet e mija ne lidhje me femijen.Aq e papergatitur isha per ardhjen e nje femije ne jete edhe pse ne nje moshe te pjekur.Per mendimin tim varet dhe nga rrethanat ne te cilat ndodhesh dhe jo vetem mosha.
Re: Flm te gjtheve per pergjigjet tuaja.
Citim:
Amore, ti perfaqeson femren intelektuale,femren perendimore,
Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 » Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.