Forumi Horizont Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16677)

Postuar nga cecilia datë 18 Dhjetor 2008 - 01:02:

Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse?

Nuk do thoja mosha ideale sepse mendoj qe s'ka moshe ideale per tu bere nene,instikti nene vjen sapo sjell ne jete beben...
Shpresoj te kem mendime te qarta mbi kete teme.

Ju uroj te gjitheve forumistave Gezuar festat dhe Vitin e Ri 2009.

Postuar nga BIONDIA datë 18 Dhjetor 2008 - 01:10:

Se di nese te ndihmoj por per esperience te them qe  jam ndiere nene qe ne momentin qe e kam kerkuar kete femije,jam ndiere kur kam bere ekografine e pare kur kam degjuar rrahjen e zemres ,kur kam blere gjerat e para kur kam bere papucet e vogla ,kapelen triken kur kam rregulluar dhomen kur e marre per here te pare ne dore ate qenie aq te vogel aq te bukur (dhe pse eshte shume e veshtire t ethuash qe femijet e sapolindur jane te bukur) dhe kam menduar qe Zoti smund te me bente nje dhurate me te bukur se kjo te kisha mundesi qe te quhesha dhe une Nene .....por nene eshte dhe ajo qe ska mundesi te beje nje femije per shume arsye qe vare o svaren nga ajo  por rrit nje te tille dhe spe nuk eshte i saj sepse ska rendesi se kush te lind por se kush te edukon ...

Postuar nga cupka datë 18 Dhjetor 2008 - 02:47:

Re: Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse?

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia2006
instikti nene vjen sapo sjell ne jete beben...

Gezuar festat dhe ty Cecilia.
Persa i perket asaj qe the, une kam lexuar qe nena behet maternal pra instiktet e 'mamellekut' i dalin momentin kur e kupton se eshte shtatzane ndersa babai behet paternal momentin kur shikon foshnjen per here te pare. Ata qe jane prinder mund te flasin per pervojat e tyre, megjithate nga ato qe kam lexuar une keshtu thuhej. E kam nja 4 dite qe e kam zhyt veten mbi libra ne lidhje me shtatzanine sepse para 4 ditesh mora vesh qe do behem halle keshtu qe dua te di sa me shume (teorikisht te pakten).

Biondia ta kesh me jete e te shendetshem motra, po cfare e ke djale a vajze?

Postuar nga AndreaPirelli datë 18 Dhjetor 2008 - 07:06:

Re: Re: Cila eshte mosha e pershtatshme per tu bere nene dhe pse?

Citim:
Po citoj ato që tha cupka

E kam nja 4 dite qe e kam zhyt veten mbi libra ne lidhje me shtatzanine sepse para 4 ditesh mora vesh qe do behem halle keshtu qe dua te di sa me shume (teorikisht te pakten) . .......................

...............................................

Postuar nga AndreaPirelli datë 18 Dhjetor 2008 - 07:07:

Citim:

Guzuar Festat Cecilia ............ .

Postuar nga cecilia datë 19 Dhjetor 2008 - 13:27:

Talking Flm te gjithve...

Ne fakt,e kam fjalen per ate "moshe" e cila eshte e madhe apo e vogel...
Sic e dime ketu ne perendim ka dy nivele te ndryshme,njera eshte femra e kultivuar me nje jete sociale te larte,kurse tjetra eshte ajo femer e re e cila sipas "modes" dashurohet me nje "negro" dhe ben nje bebe metis.
Keto te dyja kane nje problem me moshen e te qenurit nene sepse njera e ben mbas 40-ve dhe tjetra 17 vjec...

Sipas jush o forumista shqiptar a eshte e mire per shendetin e femijes dhe (tonin bashke)te kemi femije ne moshe kaq te madhe apo kaq te vogel?
Cilat jane pasojat per femijen me nje prind te madh?
Po me nje adoleshnet?

p.s.Sic me thote nje shoqja ime ketu ne forum,bej kujdes kur hap teme sepse ngaqe ti e ke te qarte ne koke pyetjen por ai qe te lexon sdi se ca ke ti ne mendje...mendoj se ka te drejte.

Postuar nga shelgu datë 19 Dhjetor 2008 - 17:16:

Mosha me e mire per t'u bere nene, eshte atehere kur femra ndjen brenda vetes aftesine per te komanduar.

Burrin.

Postuar nga ira_885 datë 19 Dhjetor 2008 - 21:50:

Mendoj se mosha ideale ne ditet e sotme per tu bere nene duhet te jete 25-27 vjec sepse ne kete moshe femra eshte e afte te kete cfare ti ofroje femijes se vet.Une nuk e kam provuar por them se eshte mosha ne te cilen duhet te jete e realizuar si nga ana profesionale (ndoshta jo plotesisht)por edhe e afte te formoje nje familje te qendrueshme.Me e madhe sdo te isha dakort sepse nuk do te kete me nerva kur femija te shkoje ne moshen e adoleshences dhe krijohen probleme te tjera si per prindin ashtu edhe per femijen.

Postuar nga amor alucius datë 19 Dhjetor 2008 - 22:58:

30-35

Postuar nga agata datë 21 Dhjetor 2008 - 01:38:

Re: Flm te gjithve...

Citim:
Ne fakt,e kam fjalen per ate "moshe" e cila eshte e madhe apo e vogel...
Sic e dime ketu ne perendim ka dy nivele te ndryshme,njera eshte femra e kultivuar me nje jete sociale te larte,kurse tjetra eshte ajo femer e re e cila sipas "modes" dashurohet me nje "negro" dhe ben nje bebe metis.
Keto te dyja kane nje problem me moshen e te qenurit nene sepse njera e ben mbas 40-ve dhe tjetra 17 vjec...

Sipas jush o forumista shqiptar a eshte e mire per shendetin e femijes dhe (tonin bashke)te kemi femije ne moshe kaq te madhe apo kaq te vogel?
Cilat jane pasojat per femijen me nje prind te madh?
Po me nje adoleshnet?

Nene dhe prind, nuk te ben mosha, Por deshira per t'u bere nene, mundesia financjare, dashuria qe ke per partenerin/parteneren, dashuria dhe ngrohtesia qe do dish t'i falesh nje femije, responsabiliteti e pergjigjesia qe duhet te pranosh...

Ambicjet tona profesjonale, do na bejne ndoshta femra me intelektuale, por jo nena me te mira... Nje 18-vjeçare qe ka dashuruar nje "negro" dhe qe nuk ka pasur mundesi te studjoj nje nivel te larte shkollor, mund shume mire te di te rrise nje femije duke i dhuruar plot ngrohtesi e dashuri...
Jetojme ne nje shoqeri me nivele klasash te ndryshme, kjo ka egzistuar, egziston dhe do egzistoje...

Postuar nga Piktor datë 21 Dhjetor 2008 - 03:15:

Hmmmm, kam lexuar diku per kete argument dhe me aq sa mbaj mend nuk ka rreceta fikse per tu bere nene. Pra nuk i jepej rendesi moshes qe nuk ishte ne plan te pare , pavarsisht rendesise. Ajo qe theksohej ishte se gjeja me e mire per tu bere prind ishte natyrisht fille pas marteses. Biles disa psikologe keshillojne shume çifte qe te kalojne krizat e tyre familjare me lindje e nje femije, por jo qe ne te gjitha rastet ka funksionuar.

Personalisht do thoja qe mosha me e mire per tu bere nene eshte 25-30 vjeç, ideale. Por dhe 20 apo 35 brenda limitit eshte.

Postuar nga ColdFire datë 21 Dhjetor 2008 - 04:26:

Citim:
Nuk do thoja mosha ideale sepse mendoj qe s'ka moshe ideale per tu bere nene,instikti nene vjen sapo sjell ne jete beben...
Shpresoj te kem mendime te qarta mbi kete teme.

Tema ime e preferuar. "Instikti nene vjen sapo sjell ne jete vet beben", une do thosha "instikti nene vjen sapo mban perhere te pare nje femije ne krahet e tu", te pakten ashtu u ndjeva une

Mosha me ideale per tu bere nene?
Shkenca thote qe trupi i nje femre eshte i "plotesuar" dmth ka arritur pjekurine e duhur per te mbajtur dhe per te sjelle nje femije te shendoshe ne jete eshte 24-32 vjec. Sigurisht shendeti i nenes ka nje pergjegjesi te madhe dhe cdo femer mund te behet nene dhe ne mosha me te vogla apo dhe shume here me te medha. Megjithate ne keto mosha rezikohet me shume qe femija te lind me probleme neurologjike te cilat i sjellin vonese per nje zhvillim normal si nga ana fizike dhe mendore. Sa me te reja te jene nenat ose sa me larg kesaj "dritareje" moshe aq me shume shtohen incidentet e femijeve me probleme.

Mosha ben te sajen, por kjo nuk duhet kurresesi te dekurajoje vajzat me te "pjekura" ne deshiren e tyre per tu bere nene. Teknologjia eshte shpetimtarese, sepse tani "nena qe pret" mund te dije me siguri nese femija i saj do kete probleme apo jo.

Mezi pres te behem nene
2+2=4

Postuar nga ColdFire datë 21 Dhjetor 2008 - 04:31:

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Mosha me e mire per t'u bere nene, eshte atehere kur femra ndjen brenda vetes aftesine per te komanduar.

Burrin.

. Ah, s'kam per tu bere nene kurre....

Postuar nga kotka datë 21 Dhjetor 2008 - 08:18:

per t'ju pergjigjur cedrus:

nje grua fillon te komandoje nje burre vetem kur behet nene.
mosha me e pershtatshme per mua qe nje femer te behet nene eshte 24-27 vjec.
ne kete menyre mund te kete edhe kariere edhe jete nene edhe jete vajze edhe ca vite te lire mbas rritjes se femijve te saj.

Postuar nga ColdFire datë 21 Dhjetor 2008 - 20:24:

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

ne kete menyre mund te kete edhe kariere edhe jete nene edhe jete vajze edhe ca vite te lire mbas rritjes se femijve te saj.

Ah, ok . Mire paskam shpresa. Flm Kotka

Postuar nga IQVLORA datë 22 Dhjetor 2008 - 18:07:

Mendoj se ju zonjusha dhe zonja po diskutoni per femren intelektuale.I jap te drejte amorit edhe mikes sime kotka.Po per femrat qe nuk kane ambicje te tilla per karrjere e ku ta di une,kush eshte mosha me e pershtateshme per t'u bere nene?Kush nga ju me pergjigjet?
Dona une mendoj se ju do te beheni nene dhe shume e mire bile.Pasardhesit tuaj do te krenohen me ju.keni per ta pare.Fshati qe duket nuk kerkon kallauz themi ne nga anet tona.

Postuar nga briseide datë 22 Dhjetor 2008 - 19:11:

Sot u bene prinder dy miq te vellait tim:ajo eshte 20 vjecare,ai 21.O Zot,une ne moshen e tyre e quaja veten aq te papjekur(kur me ndodhte te shkoja ndonje fil vizatimor ne kinema :p) apo kaq e lidhur pas prinderve saqe do ndihesha(e do ndihem)femije gjithnje,madje dhe kur u bera teze,dy here :p ,fale nje mikeshes time.Me bejne cudi keta te rinj,por c'tu thuash...

Une do pres,s'e di sa,sot kam besdi dhe te me ofrojne nje kafe jo me te bej nje femije pa qene e sigurte qe do kete nje rritje sa me te mire dhe ne te njejten kohe te kete prinder relativisht te qete nga ana profesionale...

Postuar nga AndreaPirelli datë 22 Dhjetor 2008 - 19:15:

Citim:
Po citoj ato që tha briseide
(kur me ndodhte te shkoja ndonje fil vizatimor ne kinema :p)

E ke pare Shoun the sheep????????? Kryeveper ...... .

Postuar nga briseide datë 22 Dhjetor 2008 - 19:17:

Citim:
Po citoj ato që tha turll

E ke pare Shoun the sheep????????? Kryeveper ...... .

Ncuk

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 19:20:

Citim:
jo me te bej nje femije pa qene e sigurte qe do kete nje rritje sa me te mire dhe ne te njejten kohe te kete prinder relativisht te qete nga ana profesionale...

femijet brizi nuk i rrit pergatitja profesionale e prinderve, per vetem dashuria prinderore...... dhe tek shume profesioniste kjo mungon se ata punojne me ore te gjata ne karierat e tyre duke u besuar femijev te tyre dadot dhe lodrat e shtrenjta

Postuar nga briseide datë 22 Dhjetor 2008 - 19:26:

Citim:

femijet brizi nuk i rrit pergatitja profesionale e prinderve, per vetem dashuria prinderore...... dhe tek shume profesioniste kjo mungon se ata punojne me ore te gjata ne karierat e tyre duke u besuar femijev te tyre dadot dhe lodrat e shtrenjta

Nuk po flisja per pergatitje profesionale,vetem per stabilitet...te rritesh nje femije eshte dicka qe sjell shume pergjgjesi,s'mund te vetem t'i besh e si te vije t'i rritesh pastaj..

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 19:35:

Citim:

Nuk po flisja per pergatitje profesionale,vetem per stabilitet...te rritesh nje femije eshte dicka qe sjell shume pergjgjesi,s'mund te vetem t'i besh e si te vije t'i rritesh pastaj..

Dhe une akoma insistoj se dashuria midis ciftit dhe ajo prinderore eshte stabiliteti me i madh ne rritjen e nje femije.

Postuar nga briseide datë 22 Dhjetor 2008 - 20:20:

Citim:

Dhe une akoma insistoj se dashuria midis ciftit dhe ajo prinderore eshte stabiliteti me i madh ne rritjen e nje femije.

S'jam kunder po s'besoj di nese mjafton(shtoj s'besoj se duhet te perplasesh pak me teper me jeten per te marre vesh).

Postuar nga ColdFire datë 22 Dhjetor 2008 - 20:30:

Citim:

S'jam kunder po s'besoj di nese mjafton(shtoj s'besoj se duhet te perplasesh pak me teper me jeten per te marre vesh).

E drejte.
Por do te shtoja dhe anen ekonomike. Meqe ra fjala femijet "kushtojne" dhe per me shume nqs mendon te krijosh familje te madhe (si puna ime dmth). Keshtu qe kariera edhe pse ndikon negativisht per rritjen e femijve..eshte e domosdoshme. Arrijme ne konkluzion, qe nuk mund ti kesh te gjitha ne menyre perfekte. Diku do krijohet nje boshllek. Rendesi ka qe te kesh nje balance si nene, grua, bashkeshorte, karieriste, moter, bije, shoqe e denje dhe te zvogelosh sa me shume keto boshlleqe..

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 20:31:

Citim:

Ne rritjen e femijes vetem dashuria mjafton brisi, ajo eshte shtytja dhe timoni i energjise sone.
Te tjerat i ka kujdes dikush tjeter, dikush qe eshte shume me lart se ne...

Postuar nga IQVLORA datë 22 Dhjetor 2008 - 20:36:

briseide po mendon si nje perendimore e jo si nje shqiptare.Mire shte t'i kishe vene ne jete synimet e tua dhe ta hidhje hapin drejt marteses e sigurt.Ndodh shpesh here qe targetet e menduara nuk arrihen,atehere sa duhet pritur.Jeta eshte sakrifice.Do ta kuptosh se sa ka vlejtur sakrifica juaj kur te perkedhelesh ne krahet e tua nje njomezak te vockel e te shtrenjte.Pyesni me meire SEXI-n ,se sa ne me te moshuarit.

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 20:46:

ana ekonomike

Sa e lodhur jam nga kjo lloj fraze.

Njerezimi kurre nuk ka patur kete mireqenje ekonomike qe ka sot, te pakten flas per boten perendimore dhe njerezit nuk lodhen kurre nga deshira per te qene milionere qe te jene ne gjendje te kene nje femije.

Une kesaj i them mosmirenjohje ndaj asaj qe kemi arritur.

Te gezosh instiktin e nenes ti nuk duhet te jesh kaq e fuqizuar ekonomikisht dhe as te besh nje tufe me femije.

Nejse une mendoj se te rinjte sot mendojne me teper si egoista se si mirenjohes ndaj asaj qe kane dhe gezojne.

Dhe me duket se ajo qe i ngacmon te mendojne keshtu eshte efekti qe na japin te huajt rreth nesh, komshiu, shoku, kusheriri, kolegu, etj...te cilet me vone ushtrojne edhe nje fare presionipa e kuptuar ne psikollogjine tone.

Nejse mendimi im ky i fundit.

Forget them all and just take care your busness

Postuar nga ColdFire datë 22 Dhjetor 2008 - 20:49:

Re: ana ekonomike

Citim:
Sa e lodhur jam nga kjo lloj fraze.

Njerezimi kurre nuk ka patur kete mireqenje ekonomike qe ka sot, te pakten flas per boten perendimore dhe njerezit nuk lodhen kurre nga deshira per te qene milionere qe te jene ne gjendje te kene nje femije.

Une kesaj i them mosmirenjohje ndaj asaj qe kemi arritur.

Te gezosh instiktin e nenes ti nuk duhet te jesh kaq e fuqizuar ekonomikisht dhe as te besh nje tufe me femije.

Nejse une mendoj se te rinjte sot mendojne me teper si egoista se si mirenjohes ndaj asaj qe kane dhe gezojne.

Me vjen keq kotka qe e keqkuptove mesazhin tim. Kur flas per gjendjen ekonomike nuk mendoj aspak per tu bere milionere. Nuk e kam pasur kurre ate ender.
Megjithate mendimi qe femija, sic thate dhe ju do rritet ne nje komunitet me kerkesa te larta, dhe une s'do kem mundesi tja plotesoj ato kerkesa do me bente te mendohesha mire para se te behesha nene.
Tufen e femijve, nuk do e bej sepse jam egoiste, por sepse mendoj se eshte shume e deshiruar nga femijet vete. Te rriten me motra e vellezer. Duke qene femije i vetem e ndjeva shume kete mungese.
Jam shume mirenjohese per ato qe kam dhe gezoj, per te vetmen arsye sepse i kam arritur vete...dhe me te njejten fryme deshiroj te rris dhe femijet e mi.

Mosha me ideale per mua te behem nene? Tani...

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 21:07:

Re: Re: ana ekonomike

Citim:
Po citoj ato që tha Donika Arianiti

Me vjen keq kotka qe e keqkuptove mesazhin tim. Kur flas per gjendjen ekonomike nuk mendoj aspak per tu bere milionere. Nuk e kam pasur kurre ate ender.
Megjithate mendimi qe femija, sic thate dhe ju do rritet ne nje komunitet me kerkesa te larta, dhe une s'do kem mundesi tja plotesoj ato kerkesa do me bente te mendohesha mire para se te behesha nene.
Tufen e femijve, nuk do e bej sepse jam egoiste, por sepse mendoj se eshte shume e deshiruar nga femijet vete. Te rriten me motra e vellezer. Duke qene femije i vetem e ndjeva shume kete mungese.
Jam shume mirenjohese per ato qe kam dhe gezoj, per te vetmen arsye sepse i kam arritur vete...dhe me te njejten fryme deshiroj te rris dhe femijet e mi.

donika nuk e kisha me ty une shpesh flas ne pergjithesi.

anen ekonomike nuk e ngre vetem ti, sot eshte bere e modes.

u befsh nene sa me shpejt

Postuar nga cupka datë 22 Dhjetor 2008 - 21:13:

Re: Re: ana ekonomike

Citim:
Po citoj ato që tha Donika Arianiti

mire moj mire e muarrme vesh qe je gati se na e the dhe me pare (e shikon qe une te lexoj rregullisht? lol) po burrin a e ke gjet?

une them qe mosha e duhur eshte rreth 27-30 vjec.
Kotka cila eshte formula per binjake, vajze e djale qe me nje te shkrepur te pushkes ti mbyll keto muhabete? :p

Postuar nga ColdFire datë 22 Dhjetor 2008 - 21:28:

Re: Re: Re: ana ekonomike

Citim:

mire moj mire e muarrme vesh qe je gati se na e the dhe me pare (e shikon qe une te lexoj rregullisht? lol) po burrin a e ke gjet?

une them qe mosha e duhur eshte rreth 27-30 vjec.
Kotka cila eshte formula per binjake, vajze e djale qe me nje te shkrepur te pushkes ti mbyll keto muhabete? :p

. I moren te gjithe vlonjatet...keshtu qe ngela une.. :p

Llaf eshte ai moj cupka? Po une kam me shume se 500 vjet e martuar.... :p :p :p

cupka, meqe me lexon rregullisht... po e di une pse e ben e di....

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 21:34:

Re: Re: Re: ana ekonomike

Citim:

Une as vete nuk e di ate sekret cupka ime. Une vete vajta dy here brenda dy vjetesh, por e di qe nuk me ka mbet pishman, se fiton me shume eksperience duke shkuar dy here

edhe kur shkonim ne qitje kur benim zborr me pelqente me shume kur nuk bija ne shenje me te paren, se sa te qelloja dy me nje te shtene.
keshtu kisha rast te perdorja prape automatikun lol

Postuar nga kurt datë 22 Dhjetor 2008 - 22:19:

me duhet te martoj nje goce me karriere se ne shpi rri une, me pelqen te rri ne shpi watch komedi, discovery, order chinese food or pizza, ndoshta do i hyj edhe gatimit,,, ska problem... kur te vij ne shpi ajo will be warm... 

Postuar nga kotka datë 22 Dhjetor 2008 - 22:30:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
me duhet te martoj nje goce me karriere se ne shpi rri une, me pelqen te rri ne shpi watch komedi, discovery, order chinese food or pizza, ndoshta do i hyj edhe gatimit,,, ska problem... kur te vij ne shpi ajo will be warm... 

Ky eshte burri me modern sot ne Amerike alla Xhim Belushi, kurti

Ketu te con feminizmi dhe karierizmi i terbuar femeror, se ne fund te fundit te gjithe e duan nje burre te bejne nje femije qe te kete edhe baba.

best kurti

Postuar nga briseide datë 22 Dhjetor 2008 - 22:38:

Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
briseide po mendon si nje perendimore e jo si nje shqiptare.Mire shte t'i kishe vene ne jete synimet e tua dhe ta hidhje hapin drejt marteses e sigurt.Ndodh shpesh here qe targetet e menduara nuk arrihen,atehere sa duhet pritur.Jeta eshte sakrifice.Do ta kuptosh se sa ka vlejtur sakrifica juaj kur te perkedhelesh ne krahet e tua nje njomezak te vockel e te shtrenjte.Pyesni me meire SEXI-n ,se sa ne me te moshuarit.

hahahahaa

Karrieriste te perbetuara s'jemi o Iq,kur te vijne gjerat,me radhe.S'eshte ceshtje programimi,vetem deshire per te pasur nje te ardhme sa me te mire,jo vetem per veten po dhe personat qe duhet te rritesh e per te cilet ke pergjegjesi.

Postuar nga cupka datë 22 Dhjetor 2008 - 23:43:

Re: Re: Re: Re: ana ekonomike

Citim:

keshtu kisha rast te perdorja prape automatikun lol

ua, si e thua sikur pushka zbrazet vetem me qellim...

Postuar nga amor alucius datë 23 Dhjetor 2008 - 03:36:

Citim:

Kotka, ne kete moshe jo vetem qe femra s'ka arritur te beje karriere por as hipoteken e pare te shtepise s'do kishte arritur akoma t'a paguante.
Ate ndjenjen prinderore njeriu besoj qe e shijon me teper kur ka njefare pavaresie financiare qe i lejon te marre fryme me teper ne ate prizem, te punoje me pak qe te shijoje bebin . Kjo gje mund te ndodhe vetem mbas 30.
Besoj qe dhe ti je dakord me mua qe ne kohen e prinderve te mi dhe tenden, kur s'ka pase njeriu vjeherr qe t'i mbaje kalamajte, i eshte dashur gati direkt te ktheheshin ne pune e s'kane shijuar gje. Me vrap ne cerdhe, me vrap per te blere ilaçet mbas pune sahere qe semuren, here kalamanin ne zyre,...ehuha, egzistence me halle ajo.

Citim:
Po citoj ato që tha kurti

Hahahaha! T'u befte dita 100 se kam qeshur me lot!!

Postuar nga SEXI datë 26 Dhjetor 2008 - 21:30:

Citim:
...Do ta kuptosh se sa ka vlejtur sakrifica juaj kur te perkedhelesh ne krahet e tua nje njomezak te vockel e te shtrenjte.Pyesni me mire SEXI-n ,se sa ne me te moshuarit.

Aahhh...mik.Per mua eshte sikur kam rilindur edhe pse jam 25-vjeç.
Mosha e pershtatshme per mua eshte 23-28.Po kalove me larte ske me nerva per te rritur nje bebe...

Postuar nga kotka datë 26 Dhjetor 2008 - 21:55:

Citim:
Po citoj ato që tha SEXI

Mosha e pershtatshme per mua eshte 23-28.Po kalove me larte ske me nerva per te rritur nje bebe...

Ketu e kisha fjalen edhe une sexi.

Se une kam shoqe qe jane shume te plotesuara ne kariere sic pretendon Amori im e dashur dhe shume vajza te tjera te reja te gjenerates se re dhe mbas te 30-ve menduan te beheshin nena duke punuar nga pak sic thote Amori, por prape jane ankuar dhe jane bere pishman qe nuk e bene me pare, se nervat dhe energjite nuk jane njelloj si 25 vjece edhe kur je 35 vjet e me lart.

Amor jo te gjithe mbarojne mjekesine si ty, qe kerkon shume vite.

Mund te ecesh shume mire ne kariere edhe ne real estate business, marketing, managment, communication, engineeering etj etj

Sa per neve lere mos e pyet fare, please as mos mi kujto se me zene mornicat kur i kujtoj. I hypja kamioneve me vrap se te prisje autobuzin arrije mbasdite, qe te arrija ne cerdhe ne kohe qe tu jepja femijve per te pire, se nuk doja tua nderprisja qumeshtin e gjirit, dhe me behej fustani qull nga qumeshti. Lere pastaj ato penicilinat dhe streptomicinat qe cpoheshin foshnjat qe tremuajshe.

Megjithate nuk jam bere pishman qe u bera nene inxhinjere ne moshen 25 vjece.

Postuar nga IQVLORA datë 26 Dhjetor 2008 - 22:33:

Edhe ne kur kemi qene ne moshen e ketyre vajzave e djemve kemi menduar pak a shume ne te njten menyre.Sigurisht per kohen dhe nivelin e jeteses qe behej ne socializmin e PPSH-s.Nje dite ime shoqe shkoi dhe takoi djalin e madh kur ishte ne kolegj.Aty u ndodh nje mesuese e tij.Ajo e pyeti motra e E,,,,t jeni?Jo i tha ajo,jam mamaja e tij.I ra pika ne koke,sepse ajo ishte 38 vjece pa martuar.Vjen nje dite qe vajza apo djali behet si shok,ndersa ne te kundert duket sikur e ka pjelle gjyshja.Kjo eshte ceshtje se si e mendon martesen njeri apo tjetri.Sa miliona njerez ka qe ngelen pa martuar se e kalojne jeten me boyfrienda e boyfriend te panumert.Kur e mbledhin mendjen eshte teper vone.Kur te arrini moshen time dhe te kotkes do te flasim e do te shohim gjykimin tuaj.Dikush me thosh se do ta shohesh se si do te jene te rinjte edhe ne Shqiperi.Dakord,mbase behen si keta qe shohin ne ketej,por ne diskutojme sot per sot jo mbas dy dekadash,pastaj keto vajza qe japin mendime ketu nuk jane te gjitha doktoresha e inxhiniere.Shumica jane me nje te mesme.Cfare duhet te presin me keto?

Postuar nga amor alucius datë 27 Dhjetor 2008 - 04:59:

Citim:
Se une kam shoqe qe jane shume te plotesuara ne kariere sic pretendon Amori im e dashur dhe shume vajza te tjera te reja te gjenerates se re dhe mbas te 30-ve menduan te beheshin nena duke punuar nga pak sic thote Amori, por prape jane ankuar dhe jane bere pishman qe nuk e bene me pare, se nervat dhe energjite nuk jane njelloj si 25 vjece edhe kur je 35 vjet e me lart.

Amor jo te gjithe mbarojne mjekesine si ty, qe kerkon shume vite.

Mund te ecesh shume mire ne kariere edhe ne real estate business, marketing, managment, communication, engineeering etj etj

E di si eshte puna? Kur njeriu zgjedh nje profesion, zgjedh nje lifestyle te caktuar. Eshte zgjedhje ne jete qe ben njeriu.
Une personalisht s'do kisha mungesa financiare as tani po te doja te nisja nje familje por te jesh prind eshte me teper sesa te lindesh; eshte nje ndjenje pergjegjesie qe te ben te mos hedhesh ne jete krijesa te reja pa qene ne gjendje psikologjikisht dhe materialisht t'ju plotesosh kerkesat ne CDO ane.

Pastaj une kam bindjen personale qe nje njeri fiton pjekurine e duhur per te edukuar nje femije ne formen e duhur rreth te 30-35.
Po me habit kur thua qe 35 vjeçaret s'paskan nerva per kalamaj. Eksperienca ime me femra te tilla me ka treguar te kunderten: jane shume me koshiente ato femra per ate cfare kane sjellur ne jete dhe jane shume me te buta me femijen dhe shumeeeee me te lumtura. Eshte nje deshire e pjekur me kohen.

Citim:
Edhe ne kur kemi qene ne moshen e ketyre vajzave e djemve kemi menduar pak a shume ne te njten menyre.Sigurisht per kohen dhe nivelin e jeteses qe behej ne socializmin e PPSH-s.Nje dite ime shoqe shkoi dhe takoi djalin e madh kur ishte ne kolegj.Aty u ndodh nje mesuese e tij.Ajo e pyeti motra e E,,,,t jeni?Jo i tha ajo,jam mamaja e tij.I ra pika ne koke,sepse ajo ishte 38 vjece pa martuar.Vjen nje dite qe vajza apo djali behet si shok,ndersa ne te kundert duket sikur e ka pjelle gjyshja.Kjo eshte ceshtje se si e mendon martesen njeri apo tjetri.Sa miliona njerez ka qe ngelen pa martuar se e kalojne jeten me boyfrienda e boyfriend te panumert.Kur e mbledhin mendjen eshte teper vone.Kur te arrini moshen time dhe te kotkes do te flasim e do te shohim gjykimin tuaj.Dikush me thosh se do ta shohesh se si do te jene te rinjte edhe ne Shqiperi.Dakord,mbase behen si keta qe shohin ne ketej,por ne diskutojme sot per sot jo mbas dy dekadash,pastaj keto vajza qe japin mendime ketu nuk jane te gjitha doktoresha e inxhiniere.Shumica jane me nje te mesme.Cfare duhet te presin me keto?

Te te bej nje pyetje une? Mendon qe mund te kete njerez qe s'mendojne vetem brenda segmentit fejese-martese-femije? Mendon qe ka njerez qe ne forme koshiente zgjedhin per nje forme tjeter jetese? Mendon qe kane te drejten t'a bejne? Mendon qe forma e tyre e jeteses eshte me inferiore?

Une personalisht s'do doja qe prinderit e mi te keqkuptoheshin per vellezer/motra te mite. Nje prind i pjekur ka hequr dore nga ato iluzione. Prinderit jane prinder, duhet te kene kaluar ate moshen ku duhet te jene aq 'te prekur' nga komentet e tilla.
Pastaj kush dreqin i do prinderit si shoke??!!!!! Prinderit s'mund te jene KURREEEEE te tille! Femija eshte perhere nje hap poshte ne hierarkine me prinder. Prinderit qe mendojne qe mund te jene shoke me femijet kane keqkuptuar konceptet e edukimit.

Njoh femra 40 vjeçare beqare shume me te lumtura se shume femra te martuara dhe te pjellura ne Shqiperi.
Pastaj me cfare te drejte mund te gjykosh nje femer vetem se s'qenka martuar? Wauuuuw...ne ca shekulli jetoni mo?!

Se fundmi, sipas teje me mire nje femer qe eshte 38 vjeçe, qe ka pasur eksperienca me meshkuj ne jete dhe vazhdon te kete, sesa nje grua e martuar por qe flirton/tradheton? Ose nje mashkull edhepse i martuar qe flirton/tradheton?
Personalisht besoj me mire rasti i pare pasi ato te pakten e njohin veten sesa ato qe luajne turre nen qylyme.

Postuar nga kotka datë 27 Dhjetor 2008 - 08:24:

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

E di si eshte puna? Kur njeriu zgjedh nje profesion, zgjedh nje lifestyle te caktuar. Eshte zgjedhje ne jete qe ben njeriu.
Une personalisht s'do kisha mungesa financiare as tani po te doja te nisja nje familje por te jesh prind eshte me teper sesa te lindesh; eshte nje ndjenje pergjegjesie qe te ben te mos hedhesh ne jete krijesa te reja pa qene ne gjendje psikologjikisht dhe materialisht t'ju plotesosh kerkesat ne CDO ane.

Pastaj une kam bindjen personale qe nje njeri fiton pjekurine e duhur per te edukuar nje femije ne formen e duhur rreth te 30-35.
Po me habit kur thua qe 35 vjeçaret s'paskan nerva per kalamaj. Eksperienca ime me femra te tilla me ka treguar te kunderten: jane shume me koshiente ato femra per ate cfare kane sjellur ne jete dhe jane shume me te buta me femijen dhe shumeeeee me te lumtura. Eshte nje deshire e pjekur me kohen.

e di si eshte puna Amor it's all about choices, what is good for someone is not good for the other one.

Postuar nga cecilia datë 27 Dhjetor 2008 - 16:30:

Flm te gjtheve per pergjigjet tuaja.

Amore, ti perfaqeson femren intelektuale,femren perendimore,femren e cila te drejtat jane te barabarta me ate te mashkullit,ti revoltohesh me veten tende sepse quan te padrejte perse nje mashkull duhet te jete superior ndaj nje femre,dhe e kunderta,femra te jete inferiore...
(Flas ketu dhe per postet me te larta profesionale).

Une te jap shume te drejte,mendimet e tua jane direkte,te prera dhe pa kthim.
Amore, a e ke menduar ndonjehere sikur te gjithe vajzat shqiptare te mendonin si ty? Te kishin shkollen dhe edukaten tende?
Cfare do kishte ndodhur valle?
Megjithate,une dua te them qe (sic e shprehu dhe kotka me siper)ate qe ne quajme te mire per veten nuk eshte e mire per te tjeret dhe anasjelltas.
Gjithsesi nje gje do mbaj mend gjate ketyreve mesazheve dhe sigurisht e ka thene Amore,njeriu duhet te jetoj jeten ne rini dhe kur te vendosi te behet nene apo baba,te jene koshienta per ardhjen e ketij femije...
Flm.
GEZUAR VITIN E RI 2009 TE GJITHEVE FORUMISTAVE.

Postuar nga Ruby_DR datë 27 Dhjetor 2008 - 21:43:

kur ta nij zemra do ta kuptosh vete... poe besoj ste kesh kaluar nje rini te bukur dhe pa pishmonllik qe te kesh nje jete te lumtur me femijne tend.....

GEZUAR DHE PER SHUME VJET VITIN E RI 2009

Postuar nga ilir08 datë 27 Dhjetor 2008 - 21:48:

Citim:
Po citoj ato që tha Ruby_DR
kur ta nij zemra do ta kuptosh vete... poe besoj ste kesh kaluar nje rini te bukur dhe pa pishmonllik qe te kesh nje jete te lumtur me femijne tend.....

GEZUAR DHE PER SHUME VJET VITIN E RI 2009

Ruby_DR ko deshta met pyt. po ti a je bo none apo jo?

Postuar nga BIONDIA datë 27 Dhjetor 2008 - 21:55:

Citim:
Po citoj ato që tha SEXI

mendoj dhe une 25 mosha me e bukur per nje femi por kjo sdo te thote qe ato qe e kane bere me heret nje femi o me vone ishte mosha e gabuar cdo femije eshte nje dhurate dhe si e tille ne cdo kohe ka bukurine e saj  .... dhe cdo dite qe do kaloje sexi do ndiesh qe ajo ndienje e rilindjes do shtohen akoma me shume ..Zoti ruajte nenat e gjithe botes me gjithe femijet e tyre

Postuar nga IQVLORA datë 27 Dhjetor 2008 - 22:09:

Citim:
Po citoj ato që tha amor alucius

Te te bej nje pyetje une? Mendon qe mund te kete njerez qe s'mendojne vetem brenda segmentit fejese-martese-femije? Mendon qe ka njerez qe ne forme koshiente zgjedhin per nje forme tjeter jetese? Mendon qe kane te drejten t'a bejne? Mendon qe forma e tyre e jeteses eshte me inferiore?

Une personalisht s'do doja qe prinderit e mi te keqkuptoheshin per vellezer/motra te mite. Nje prind i pjekur ka hequr dore nga ato iluzione. Prinderit jane prinder, duhet te kene kaluar ate moshen ku duhet te jene aq 'te prekur' nga komentet e tilla.
Pastaj kush dreqin i do prinderit si shoke??!!!!! Prinderit s'mund te jene KURREEEEE te tille! Femija eshte perhere nje hap poshte ne hierarkine me prinder. Prinderit qe mendojne qe mund te jene shoke me femijet kane keqkuptuar konceptet e edukimit.

Njoh femra 40 vjeçare beqare shume me te lumtura se shume femra te martuara dhe te pjellura ne Shqiperi.
Pastaj me cfare te drejte mund te gjykosh nje femer vetem se s'qenka martuar? Wauuuuw...ne ca shekulli jetoni mo?!

Se fundmi, sipas teje me mire nje femer qe eshte 38 vjeçe, qe ka pasur eksperienca me meshkuj ne jete dhe vazhdon te kete, sesa nje grua e martuar por qe flirton/tradheton? Ose nje mashkull edhepse i martuar qe flirton/tradheton?
Personalisht besoj me mire rasti i pare pasi ato te pakten e njohin veten sesa ato qe luajne turre nen qylyme.

Sigurisht qe ka femra e meshkuj te till ne shoqerite perendimore.Kjo eshte zgjedhje e tyre dhe as qe kemi te drejte t'i gjykojme.
Nga ato qe thua me le te kuptoj,se ju asnjehere nuk mendoni si nje shqiptare.I gjithe diskutimi ose opinionet e mia jane bazuar ne opinionin dhe ambjentin shqiptar,sepse te till jemi ne. Une as qe dua te diskutoj per belget,anglezet apo gjermankat e francezet.Ne qe jemi larguar nga vendi jemi 1/5 e banorve te vendit dhe jam i bindur qe shumica e tyre nuk mendojne si ju per asnje cast.Mund te numerohen me gishtat e dores dhe per kete te garantoj.Ne emigracion kam takuar dhe takoj,kam shume miq prej tyre plus edhe njerez te thjeshte qe as ju shkojne neper mend keto teorira moderniste te perendimorve.
Edhe me English women kam biseduar,sepse na ka lidhur e na lidh puna.Martesa dhe krijimi i nje familjeje jane endrra e tyre.Nuk e mohoj qe ka edhe gra moderne apo mondane qe behen pre e shtypit qe u nxjerr themelin sa ato nuk e duan as veten.Keto jane pak.
Po te mendonin keshtu shumica e njerezve bota do te shkonte drejt shuarjes se rraces njerzore.
Gjithmone i shmangesh diskutimit si nje shqiptare moj vajze.Do te duhen breza qe te jene te gjitha vajzat shqiptare te mendojne si ju.
Kur them si shoke nuk kam parasysh mendjen tuaj amor.Sigurisht qe femijet jane nje step me poshte se prindrit,por vjen nje moment qe me femijen edhe do te diskutosh halle e probleme te ndryshme.Cfare do te diskutoj nene gjyshja me nje 5 vjecar kur ajo qe e polli eshte 45 vjet?
Une nuk gjykoj se a jane martuar a s'jane martuar anglezkat 40-45-50 vjecare se nuk me plasi per to.Ato jane disa peme te thara qe nuk bejne hije as per veten e tyre.Femra riprodhon jeten,nuk e shfaros ate e ta coje gjer ne plakje e zhdukje.
Ajo grua qe ja dredh burrit dhe ai eshte qorr ose varr i hapur ne mes te shtepise ju lumte,por mashtrimi i ka kembet te shkurtra.Vjen nje moment qe ate lloj gruaje e dergon ne te semes.
Ky lloj fenomeni eshte shume i perhapur tek femrat perendimore,sepse atyre ju eshte mesuar bytha te pjerdhin shume.Kur martohen nuk pjerdhin por fendin,sepse jane mesuar me ate lloj instikti.I shohim edhe neper TV,por kur behet DNA dhe ju perplaset ne fytyre tradhetia,ato ngelen si muti.
Diskuto si shqiptare e per stadin e zhvillimit te femres zhqiptare e jo per nje femer ideale perendimore.

Postuar nga Ruby_DR datë 28 Dhjetor 2008 - 02:16:

Citim:
Po citoj ato që tha ilir08

Ruby_DR ko deshta met pyt. po ti a je bo none apo jo?

nje nuk jam none por dhe ne qofte se bohem bohem babe hahahahahahahahah......

Prshendetje dhe gezuar vitin e ri lale

Postuar nga Deb* datë 28 Dhjetor 2008 - 04:11:

Mosha me e pershtatshme per mua eshte kur i ke dhene nje drejtim te caktuar jetes.Ata qe mbarojne nje shkolle te larte do martohen me vone ,se ata qe nuk kane pretendime per shkolle dhe jane martuar ne nje moshe te re.Normalisht ato nuk do presin me vite te tera se eshte mire te lindesh 25 apo 30.Une per vete jam martuar 25 dhe kam lindur femijen e pare 1 vit me mbrapa dhe te dytin 3 vite me vone.Mund te them qe nuk e kisha planifikuar as njeren, as tjetren,por me mire qe ndodhen keshtu se vet kushedi kur do me mbushej mendja te lindja femijen e pare,aq me shume qe lindja e femijes se pare koencidoi me ardhjen ne Amerike.Fillim shume i veshtire do te thosha.Njeri pa njeri ne nje vend te huaj.Mu duk vetja si nje 15 vjecare qe sjell ne jete nje femije.Perdite rrija ne tel. me prinderit duke folur per shqetesimet e mija ne lidhje me femijen.Aq e papergatitur isha per ardhjen e nje femije ne jete edhe pse ne nje moshe te pjekur.Per mendimin tim varet dhe nga rrethanat ne te cilat ndodhesh dhe jo vetem mosha.

Postuar nga AndreaPirelli datë 28 Dhjetor 2008 - 05:55:

Re: Flm te gjtheve per pergjigjet tuaja.

Citim:
Amore, ti perfaqeson femren intelektuale,femren perendimore,

:dukemendu :dukemendu :dukemendu

Gjithsej 3 faqe: [1] 2 3 »
Trego 133 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.