Forumi Horizont | Trego 16 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Sarkazma e Boratit (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12596)
Sarkazma e Boratit
Hej forumista!
Para ca ditesh pashe te famshmin Borat ne kinema.
Mua me pelqen humori dhe neper komedira shkoj gjithnje me mendje te hapur qe do pres te papritura qe mund ta tejkalojne fantazine time.
Kesaj radhe humori ishte krejtesisht i paparashikueshem! Ishte shume raw ( nuk di si ta them ne shqip, i eger, ne forme te paperpunuar). Prekeshin te gjitha format e paragjykimeve njerezore, qe tek paragjykimet mbi seksualitetin, grate, fete, racat, etnite, politikat, statusit te emigrantit, you name it, it was there.
Une mbeta e befasuar dhe shume e argetuar nga ajo shfaqje. Shume njerez thane qe ai film i kalonte caqet e humorit per ta dhe e gjeten shume ofensiv.
Une mendoj qe Sasha Cohen ka paraqitur nje te vertete. Njerezit jane ashtu, plot paragjykime. Por ne rastin e Boratit ai i kishte grumbulluar te gjitha paragjykimet ne nje person, kur ne realitet neve mund te kemi vetem nje ose dy, ose dhe asnje.
Personalisht mendoj qe ai eshte nje njeri shume inteligjent dhe ka bere nje film qe eshte si asnje komedi tjeter ne historine e Hollywood.
Mezi gjeta bilete sepse shfaqjet shiteshin brenda pak oresh.
Kush ka pare filmin, te hedhe ndonje rresht se si iu eshte dukur dhe cilat jane pjeset qe iu duken me gallate.
Te them te drejten nuk e kam pare , por mesa kam lexuar kritikat jane te dyanshme , pro dhe kunder !
Thone se ka bere nje injorim te vertete preardhjes se tij (Kazakistan) , per me tutje kur ta shoh filmin !
Une di qe Sasha ka lindur dhe rritur ne angli, jo Kazakistan.
Megjithate mendoj qe ka bere gabim qe ka zgjedhur nje vend real per te vendosur karakterin e tij. Ai mund te kishte shpikur nje emer qe mbaron me Stan, per te krijuar nje vend egzotik per te cilin askush nuk di asgje. Keshtu dhe Kazaket nuk do mbeteshin te ofenduar. sikur te isha kazake do ndihesha shume e fyer.
thashe shyqyr qe iu kthye mendja dhe nuk e beri per Shqiperine kete film.
Une filmin se kam pare akoma por e kam ndjekur humorin e tij pikant ne gjitha ato Show te tij qe ka bere edhe perpara. Borat, me sa di une eshte Anglez, ai luan edhe rrole te tjera personash sic eshte "Ali G" ku imiton nje raper por kjo sdo te thote se ai eshte...aaaaaight! Gjithashtu luan edhe nje personah te trete ate te "Gay" te cilin e "qan fare".
Me sa kuptoj personazhi i Kazakistanit ka qene me i pelqyeri dhe keshtu ai ka vendosur te beje nje film vetem me kete personazh.
Ps: Filmi do te jete llahtar fare
Kazakhstan is more civilised now. Women can now travel on inside of bus, and homosexuals no longer have to wear blue hat. Borat Da Ali G Show - Responding sarcastically to legal threats over slurs on the Kazakh character |
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party. Borat Da Ali G Show |
In U.S. and A. they treat horses like we in Kazakhstan treat our women. They feed them two times a day. They have them sleep on straw in a small box. And for entertainment, they make them jump over fences while being whipped. Borat Da Ali G Show |
American wine is like Kazakhstani wine, but not made from fermented horse urine. Borat Da Ali G Show |
Very sorry to interrupt politic. Might I make a shit in your house? Borat Da Ali G Show - interrupting a conversation |
Yakshemash! In US of A, democracy is very different from Kazakhstan. In America, woman *can* vote, but horse - *cannot*! Borat Da Ali G Show |
My wife she is dead...she die in a field...she die from work, an accident, but is not important, I have a new wife. Borat Da Ali G Show - making conversation at a formal lunch |
Every Englishman must have a hobby. Some like to collect the stamp, some like to make the jam, but the most fun is to a kill a little animal with a shotgun or rip them up with wild dog. Borat Da Ali G Show |
In Kazakhstan we have many hobbies: disco dancing, archery, rape, and table tennis. Borat Da Ali G Show |
There are many job opportunities in the US and of A. For men, construction worker, taxi driver or accountant. For woman, prostitute. Borat Da Ali G Show |
Wow I like this kind of ironies Ana, persa i perket paragjykimeve qe kane njerezit.
Thank you, me bere te vete me vrap ta shikoj dhe do te them. Ne commercials me ka terhequr jashte mase.
Ky film ka marre raving reviews ketej nga Amerika (me nje rrampo llaf, e kane levduar)! Madje HBO ka tere javen qe jep klipe te hershme te filmave te meparshem te Boratit nga Ali G.
Do vete ta shoh kete fundjave dhe do ju them dhe pershtypjet e mija!
Plus qe po nuk e pame filmin Borati gjore "uill get eksekjut in maj kantrri if ju no uoc dhe muvi" lol
Kur ta shihni na thoni fragmentet qe ju pelqyen me teper. Une e kam te veshtire te zgjedh, ai te cudiste nga momenti ne moment, nuk na dha nje minute pushim. Hera e pare qe ne kinema nuk arrita te degjoj zhurmat e njerezve qe hane, pertypen e flasin
Une do shkoj ta shof javen tjeter.
E pashe filmin para tre ditesh dhe t'ju them te drejten kishte skena comike, por mu duk shume sarkastic dhe ofendues si per ruset ashtu edhe per amerikanet. Nuk me pelqeu fakti qe ishte perdorur kamere e fshehte dhe njerezit ishin ankoshiente gjate regjistrimit. Nuk pashe fare art tek ky film.
Lere pastaj skema me e peshtire kur benin duel restling lakuriq, si i holli me te trashin, te vinte per te vjelle. Nje idiotesi e tere.
Nuk ka as ruse aq injorante dhe as amerikane aq te cmendur dhe komplekse.
Me shume nga te gjithe me pelqeu mesuesi i makines, kaq open mind dhe te mendosh qe edhe ai nuk dinte qe po regjistrohej ne kamera. Me sa duket ja kish marre doren mire emigranteve.
Anyway it was an exsperience this movie too.
Fragmenti qe me pelqeu me shume per t'ju permbajtur temes, ishte kur pyet si i thoni juve kur doni te merrni leje te ikni ne tualete gjate darkes me njerez. "How do you say when you wont to go to the shit hole, you know"
Come on nuk di rusi si merret leje per te shkuar ne tualette????
Akoma se kam pare te gjithin, disa fragmente vetem... ma do mendja qe do jete nje komedi e zeze e hajrit.
Mjaft me filmat klasik qe dalin poshte Krishlindjeve vetem e vetem per te bere fitime, mjaft me ato komedi idiote amerikane ku ti e di si do perfundojne gjerat pa mbaruar akoma filmi, mjaft me ata skenaret hollivudiane kaq te larget nga bota reale!
Citim:
Po citoj ato që tha Ana
thashe shyqyr qe iu kthye mendja dhe nuk e beri per Shqiperine kete film.
Balerina, edhe mua aj Ali G (Borat) me ben per te qesh shume po ai linku qe na ke sjelle eshte i madh(ta pacim borxh), na hape pune tashi me i pargjithe ato filma
Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
Balerina, edhe mua aj Ali G (Borat) me ben per te qesh shume po ai linku qe na ke sjelle eshte i madh(ta pacim borxh), na hape pune tashi me i pargjithe ato filma![]()
Po kur i vajti consierge ne dhome dhe i tha: I am sorry Sir, but your wife was attacked by a bear in the forest.......and she died.......I am really sorry...
Borat rri serioz nja 5 sekonda, i menduar, pastaj ia plas: Hi five!!! i gezuar.
E bukur ishte atje tek stadiumi kur kendoi himnin e Amerikes.Me ato provokimet qe u bente teksaneve qe nuk e dinin qe ishin ne loje te shkretet.
Ose kur shkoi te blinte makine, shitesi i thote: "This is a chick magnet!"; ai futet ne makine dhe fillon te kerkoje :"Hey, where is the chick magnet?"
Ose kur i kerkon t'ia bleje makinen e re per 50 dollare, hahahah.
Sasha Cohen eshte Cifut.
Filmi po te ishte per cifutet apo traditat e tyre do te ishte kryqezuar drejtori i filmit por me qe tallin bythen me rraca te tjera ska shume rendesi, biles perqafohet si moderne apo pergjigjie e problemeve socjale.
Me beri pershtypje intervista tek J.Leno ku permendi Mel Gibsonin me shume se 100 here si anti semit psikopat etj, me qe tha qe cifutet jane fajtor per 2 luftrat boterore, kurse nga ana tjeter vete se ka problem te banalizoj fete kulturen apo traditen e vendeve dhe rracave te tjera me humor te trash te tille.
Trego 16 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.