| Forumi Horizont | Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gramatikë, filologji dhe etimologji (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=399)
-- Të shkruajmë shqipen me drejtëshkrim në forum! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9039)
Të shkruajmë shqipen me drejtëshkrim në forum!
Duke filluar që nga unë i pari,kritikoj veten që më parë nuk kam shkruar sipas drejtëshkrimit që ka gjuha jonë.
Kjo kritikë vlen për të gjithë anëtarët pa përjashtim.
Një rrethanë lehtësuese është për të gjithë ne sepse vetë ndërtimi i tastierës nuk i përmban gërmat ë e vogël,ç e vogël dhe Ç e madhe në mënyrë direkte,por,na duhet të bëjmë kombinime.
Ne këtu,nuk bëjmë roman,nuk shkruajmë aq gjatë sa të lodhemi duke bërë kombinimin.Ky kombinim,mendoj se duhet të bëhet dhe shqipen ta shkruajmë ashtu siç duhet.
Si të veprojmë?
Së pari mesazhi mund të shkruhet pa bërë kombinimin (por jo të postohet) dhe pasi mesazhi të jetë i shkruar i gjithi atëhere secili e ka të lehtë që të rregullojë gërmat ë,ç dhe Ç e madhe.
Si të veprojmë për formimin e këtyre gërmave?
Kemi gërmën ë të vogël.
Shtyp Alt dhe anash tastierës tek numurat, formo numurat 137,pra
Alt+137 = ë
Gërma ç formohet;
Alt+135=ç
Germa Ç e madhe si formohet?
Alt+128=Ç
I lutem Fajtorit që mënyrën e formimit të këtyre tre gërmave ta vendosë në krye të çdo forumi apo nën forumi.
Më pas secili e di vetë se si do të veprojë.Mjaft që sqarimi të jetë aty dhe ta shikojnë të gjithë.
kontinenti, me behet shume qejfi qe hape nje teme te tille, pasi une personalisht i kam tmerr gabimet drejtshkrimore. Normalisht, kur dikush shkruan dicka kastile me gabime, eshte tjeter muhabet, por problemi qendron tek ata qe as nuk e dine si duhet shkruar...
Ne fakt te them te drejten mendoj se e ke kapur pak nga fundi, dmth nga gjerat e veshtira fare, sepse qe te arrije puna deri aty sa dikush te perdori ë dhe ç ne shkrimet e tija, duhet te dije njehere qe shkruhet bukë jo buk, çështje jo qeshtje.
Sa per shkronjat e vecanta ë dhe ç, une per vete me keqardhje them qe nuk mund ti perdor, pasi formimi i tyre eshte shume i veshtire [duke qene se shkruaj me 10 gishta dhe pa e pare tastjeren, kerkimi i numrave pas cdo tre shkronjave (sic e dime, ë-ja eshte shume e perdorur ne fjalet tona) behet nje pengese e madhe ne menyren time te te shkruarit. Megjithate shpresoj se anetaret e tjere s'do ta kene kete problem.
Re: Të shkruajmë shqipen me drejtëshkrim në forum!
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Duke filluar që nga unë i pari,kritikoj veten që më parë nuk kam shkruar sipas drejtëshkrimit që ka gjuha jonë.
Kjo kritikë vlen për të gjithë anëtarët pa përjashtim.
Një rrethanë lehtësuese është për të gjithë ne sepse vetë ndërtimi i tastierës nuk i përmban gërmat ë e vogël,ç e vogël dhe Ç e madhe në mënyrë direkte,por,na duhet të bëjmë kombinime.
Ne këtu,nuk bëjmë roman,nuk shkruajmë aq gjatë sa të lodhemi duke bërë kombinimin.Ky kombinim,mendoj se duhet të bëhet dhe shqipen ta shkruajmë ashtu siç duhet.
Si të veprojmë?
Së pari mesazhi mund të shkruhet pa bërë kombinimin (por jo të postohet) dhe pasi mesazhi të jetë i shkruar i gjithi atëhere secili e ka të lehtë që të rregullojë gërmat ë,ç dhe Ç e madhe.
Si të veprojmë për formimin e këtyre gërmave?
Kemi gërmën ë të vogël.
Shtyp Alt dhe anash tastierës tek numurat, formo numurat 137,pra
Alt+137 = ë
Gërma ç formohet;
Alt+135=ç
Germa Ç e madhe si formohet?
Alt+128=Ç
I lutem Fajtorit që mënyrën e formimit të këtyre tre gërmave ta vendosë në krye të çdo forumi apo nën forumi.
Më pas secili e di vetë se si do të veprojë.Mjaft që sqarimi të jetë aty dhe ta shikojnë të gjithë.
Wydra e di që,ajo që the është e vërtë.
Gërma '' ë '' është më e përdorura në gjuhën shqipe.
Por desha të pyes, a egziston një tastierë ku në të,të jenë dhe gërma ''ë '' dhe gërma '' ç '' ?
Makina shkrimi ka me këto gërma, por,PC a ka?
Sidoqftë,të që the Wydra.
Belgium....po ku je more djalë? Hahahaha....
Si humbëm kështu?
Unë kam bërë mungesë për një kohë të gjatë,por tani rierdha.
Rrofsh lal , se nuk ia kisha haberin 
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Wydra e di që,ajo që the është e vërtë.
Gërma '' ë '' është më e përdorura në gjuhën shqipe.
Por desha të pyes, a egziston një tastierë ku në të,të jenë dhe gërma ''ë '' dhe gërma '' ç '' ?
Makina shkrimi ka me këto gërma, por,PC a ka?
Sidoqftë,të që the Wydra.
Belgium....po ku je more djalë? Hahahaha....
Si humbëm kështu?
Unë kam bërë mungesë për një kohë të gjatë,por tani rierdha.
Tema u pastrua.
Ju faleminderit për mirëkuptimin.
re
Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
Tema u pastrua.
Ju faleminderit për mirëkuptimin.
Re: re
Citim:
Po citoj ato që tha belgium
erzzni o pastrus mbeturinash ça kishte tema ishte pis qe e pastrove ti ?
hej zot i madh te kan ven dhe moderator ty o mjer ne thuaj .

Re: Re: re
Citim:
Po citoj ato që tha amoxil
Ec mo, me bo ene ky na i funksion, ska gje se eshte forum i lir ktu![]()
Re: Re: Re: re
Citim:
hahahhahaha xilo per zotin ktu ke me qesh shum po he prit pak sa te vin bishat e tjera

Re: Re: Re: Re: re
Citim:
ahahahahahah, pse re bisha, o monstër seksuale, kan ik me pushime eee...![]()
Re: Re: Re: Re: Re: re
Citim:
o xilo prit re prit pak se do kesh material me qesh perjetesisht me kto lloje te zhdukura speciesh humane hahahhhahahhaahhaha

Belgium- Amoxil
Pa dashur t'ju prish humorin tuaj , a mund të më thoni ju lutem ç'lidhje kanë shkrimet e mëposhtëme me temën "Të shkruajmë shqipen me drejtëshkrim në forum!:
Citoj belgium:
--------------------------------------------------------------------------------
=============================================
Citoj Amoxil:
-------------------------------------------------------------------------------
Ec mo, me bo ene ky na i funksion, ska gje se eshte forum i lir ktu
==========================================
Citoj belgium:
----------------------------------------------------------------------------
hahahhahaha xilo per zotin ktu ke me qesh shum po he prit pak sa te vin bishat e tjera
Citoj Amoxil:
ahahahahahah, pse re bisha, o monstër seksuale, kan ik me pushime eee...
==================================================
===
Citoj belgium:
--------------------------------------------------------------------------------
o xilo prit re prit pak se do kesh material me qesh perjetesisht me kto lloje te zhdukura speciesh humane hahahhhahahhaahhaha
============================================
Citoj Amoxil:
Deshe me thën, Specie të përdhunuara nga evoluimi i jetës eeee
Mjaft mor djema , mos e detyroni stafin të marrë masa ndëshkuese.
Belgium mjaft të lutem se na u nxef stafi dhe do ndërmarri masa të rrepta ndaj teje.....
Re: Belgium- Amoxil
Citim:
Po citoj ato që tha erzeni_be
Pa dashur t'ju prish humorin tuaj , a mund të më thoni ju lutem ç'lidhje kanë shkrimet e mëposhtëme me temën "Të shkruajmë shqipen me drejtëshkrim në forum!:
Citoj belgium:
Citoj Amoxil:
Ec mo, me bo ene ky na i funksion, ska gje se eshte forum i lir ktu
Citoj belgium:
----------------------------------------------------------------------------
Citoj Amoxil:
ahahahahahah, pse re bisha, o monstër seksuale, kan ik me pushime eee...
==================================================
===
Citoj belgium:
============================================
Citoj Amoxil:
Deshe me thën, Specie të përdhunuara nga evoluimi i jetës eeee
Mjaft mor djema , mos e detyroni stafin të marrë masa ndëshkuese.
re
Citim:
Belgium mjaft të lutem se na u nxef stafi dhe do ndërmarri masa të rrepta ndaj teje.....
Nejse që mos dalim nga tema mendoj se kontinenti ka hap me të vërtet një temë interesante.
Respektet e mija.....
Erzeno se tani e vuna re un që na i paske qit mesazhet me problem. Më mirë shuji fare se sa i len me atë figurën që thot "Stop" se ma çpifi.....
Une mundohem t`i permbahem sa me shume drejtshkrimit
ne gjuhen shqipe!
Shpresoj qe te gjithe te krijojme nje te shkruar te paster,
sa me me pak gabime!
Konte-urime per temen!Si gjithmone je i vlefshem!
Citim:
Po citoj ato që tha wydra
kontinenti, me behet shume qejfi (qejfi shume) qe hape (hapët) nje teme te tille, pasi une personalisht i kam tmerr gabimet drejtshkrimore. Normalisht, kur dikush shkruan dicka kastile me gabime, eshte tjeter muhabet, por problemi qendron tek ata qe as nuk (as ose nuk, ne kete rast. Zgjidh njeren.) e dine si duhet shkruar... (P.sh.. /.../ por problemi qendron tek ata qe as e dine (ose, qe nuk e dine) si duhet shkruar /.../
Ne fakt(,) te them te drejten mendoj se e ke kapur pak nga fundi, dmth nga gjerat e veshtira fare, sepse qe te arrije puna deri aty sa dikush te perdori (përdorë) ë dhe ç ne shkrimet e tija, duhet te dije njehere qe shkruhet bukë jo buk, çështje jo qeshtje.
Sa per shkronjat e vecanta ë dhe ç, une per vete me keqardhje them qe nuk mund ti (t'i) perdor, pasi formimi i tyre eshte shume i veshtire [duke qene se shkruaj me 10 gishta dhe pa e pare tastjeren (tastierën), kerkimi i numrave pas cdo tre shkronjave (sic e dime, ë-ja eshte shume e perdorur ne fjalet tona) (sic e dime, ë-ja përdoret shumë në fjalët tona) behet nje pengese e madhe ne menyren time te te shkruarit (ne menyren e te te shkruarit tim). Megjithate(,) shpresoj se anetaret e tjere s'do ta kene kete problem.
Trego 21 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.