| Forumi Horizont | Trego 27 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Perse femrat shohin me shume femrat sesa meshkujt??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=9463)
Perse femrat shohin me shume femrat sesa meshkujt???
Te dashur lexues te forumit,
Me ben shume pershtypje qe kudo qe te ndodhet nje femer mer shume vezhgime nga femrat qe e rrethojne.
Nuk e di perse ndodh kjo nga pasiguria qe ato kane ndaj vetes, ngaqe eshte ves njerezor apo thjeshte te shohin sesi vishen dhe rregullohet nje tjeret..........
Si mendoni ju???
1-Mendoj se jane lesbike ato femra qe bejne nje veprim te tille!
2-Kane etje sexuale,
3-ose u duket vetja me e bukur se ambjenti perreth!
4-Ka femra qe e kane ne natyre te hedhin syte rreth e rrotull,
s`ka te beje fare pasiguria apo xhelozia femerore!
sepse vlersojne te bukuren?
ose jane lezbike?
Besoj se nuk ka te beje fare me lesbismin (se do kishim ngelur thate tani).
Eshte nje karakteristike e femrave, pasi kur ato shohin nje femer tjeter pjesa e ndershme e tyre (jo lesbiket) nuk shohin gjoksin po bluzen qe ka veshur, si e ka kombinuar, ca kepucesh ka veshur, dhe "ua sa mire sa e dobet qenka".
Pune femrash mo.
Perse femrat shohin me shume femrat sesa meshkujt???

Besoj se behet Fjale per femrat shqiptare, se ketu ku jam un; kjo nuk eshte e vertet 
Re: Perse femrat shohin me shume femrat sesa meshkujt???
Citim:
Po citoj ato që tha Kela
Te dashur lexues te forumit,
Me ben shume pershtypje qe kudo qe te ndodhet nje femer mer shume vezhgime nga femrat qe e rrethojne.
Nuk e di perse ndodh kjo nga pasiguria qe ato kane ndaj vetes, ngaqe eshte ves njerezor apo thjeshte te shohin sesi vishen dhe rregullohet nje tjeret..........
Si mendoni ju???
Sidomos ne NY gjate periudhes se pranveres vajzat shonin me teper vajzat per arsyen kryesore se si jane veshur edhe kombinuar apo rroba te firmes apo cip.Nje nder arsyet qe ma merr menja pra eshte se duan te shohin se si jane veshur te tjerat ne krahasim me veten e saj,dhe kjo ndodh per mendimin tim jo se jane xheloze apo inferiore ndaj te tjerave por thjesht se femres i pelqen e bukura me teper se sa neve meshkujve.,ose ose kane prirje per ta dalluar te bukuren me shume se sa neve qe vleresojme seksin pastaj te bukuren.
Edhe mua me ndodh shpesh te ndaloj me shume shikimin ke nje vajze per faktin e veshjes, bizhuterise, tualetit, prerjes se flokeve. Sepse femres i pelqen e bukura (veshje elegante, serioze, seksi, etj, etj).
Citim:
Po citoj ato që tha Lela_dr
Edhe mua me ndodh shpesh te ndaloj me shume shikimin ke nje vajze per faktin e veshjes, bizhuterise, tualetit, prerjes se flokeve. Sepse femres i pelqen e bukura (veshje elegante, serioze, seksi, etj, etj).
Citim:
Po citoj ato që tha Lela_dr
Mua me ka ndodhur te shikoj femrat dhe arsyeja qe i shikoj eshte se me pelqen menyra se si eshte veshur ose stili i flokeve. Kjo nuk do te thot qe jam zheloze por thjesht shikoj per te pare veshjen. Javen qe kaloi, po shikoja nje vajze
dhe me pelqeu shume palltoja qe kishte bler (ne kete rast doja edhe une ta bleja). Keshtu, qe vendosa ta ndaloja dhe ta pyesja se ku e ka bler? Kjo eshte e gjitha, nga qe moda ndiqet shume tek femrat mundohemi te kopjojm njera-tjetren.
Hmmm
Xhelozia eshte pergjigja e duhur. Femrat jane tmerresisht xheloze ndaj njera-tjetres per nga menyra sesi vishen, floket sesi i kane rregulluar, makiazhin qe kane bere, parfumin qe kane hedhur, meshkujt qe terheqin, etj etj etj.
Re: Hmmm
Citim:
Po citoj ato që tha Admirali
Xhelozia eshte pergjigja e duhur. Femrat jane tmerresisht xheloze ndaj njera-tjetres per nga menyra sesi vishen, floket sesi i kane rregulluar, makiazhin qe kane bere, parfumin qe kane hedhur, meshkujt qe terheqin, etj etj etj.
Hmmm
Ate qe nuk dime eshte se cfare duan femrat, por jo ate qe pse femrat shohin njera-tjetren me shume. Se ku e di une, kjo nuk do shume mend as ndonje doktorature ne ceshtjet e femrave, mjafton te marresh njohuri. E thene ndryshe plako, lexim, lexim, lexim. Ka shume libra, dokumentare, etj etj qe nuk flasin kot.
Flm te gjitheve per opinionent e juaja te sinqerat.
Citim:
Po citoj ato që tha hirushja
Mua me ka ndodhur te shikoj femrat dhe arsyeja qe i shikoj eshte se me pelqen menyra se si eshte veshur ose stili i flokeve. Kjo nuk do te thot qe jam zheloze por thjesht shikoj per te pare veshjen. Javen qe kaloi, po shikoja nje vajzedhe me pelqeu shume palltoja qe kishte bler (ne kete rast doja edhe une ta bleja). Keshtu, qe vendosa ta ndaloja dhe ta pyesja se ku e ka bler? Kjo eshte e gjitha, nga qe moda ndiqet shume tek femrat mundohemi te kopjojm njera-tjetren.
mendoj se eshte e vertete
.....sepse jane rivale me njera tjetren. keshtu te pakten ka nje spjegim. Sipas disa studimeve edhe meshkujt e shohin njeri tjetrin madje shume. rivaliteti i tyre thone se plotesit nga te menduarit per veten nespekter me te gjere. Psh mendojne se jane seksi dhe se kane me shue veti si psh trimereia forca fizike etj etj.
Para shume kohesh kam lexuar nje material qe me pelqeu. behej fjale per stigmatizimin dmt per ato fjale dhe opinione per disa femra qe i ngrene vete femrat. studiuesit mendonin se kete e bejne per te ruajtur lloin e tyre nga opinionet negative historike. me nje fjale nese nje femer ben nje veprim qe eshte ndesh me moralin jan femrat qe e diskriminojne dhe e thashethmojne me shume ne perpjekje er te ruajtur nje imazh puplik te paster te lloit femeror. pjesa tjeter eshte me se shumti rivalitet. ky rivalitet eshte i shumanshem por me pikant eshte ne pozicionimit perkundrejt seksit tjeter.
Historikisht femra ka qene e privuar nga shume te drejta dha vazhdin te jete. nese nje femre i jepet psh nje post i rendesishem publik nuk vonojne ta reklamojne si fenomen me vlera te rralla. ne te njejten kohe qe qindra femra te tjra mund te meritojn shume e shume poste dhe pozita qe i mbajne padrejtersish meshkujt.
Gjthsesi une jam e mendimit se levizjet feministe i demtojne femrat dhe te drejtat e tyre. institucionalizimi i te drejtave natyrire te privuara dhe kthyraj e tyre ne ideologji krijon precedent psokosocial. femrat ndihen fitimtare per dcka qe i takon. kjo lufte dhe perpjekje ka rrezikun e profesionalizimit te atij fenomeni qe ne fakt duhet te jete natyral.
ne fakt shume prej nesh po bejne pune meshkujsh. flas per ato vende ku shkenca ka vertetuar se jane te demshme per femrat duke iu referuar nderiitimit anatomik te tyre.
Gjthsesi ne perfundim te falenderoj per temen interesate
gjithe te mirat
Re: mendoj se eshte e vertete
Citim:
Po citoj ato që tha katia
.....sepse jane rivale me njera tjetren. keshtu te pakten ka nje spjegim. Sipas disa studimeve edhe meshkujt e shohin njeri tjetrin madje shume. rivaliteti i tyre thone se plotesit nga te menduarit per veten nespekter me te gjere. Psh mendojne se jane seksi dhe se kane me shue veti si psh trimereia forca fizike etj etj.
Para shume kohesh kam lexuar nje material qe me pelqeu. behej fjale per stigmatizimin dmt per ato fjale dhe opinione per disa femra qe i ngrene vete femrat. studiuesit mendonin se kete e bejne per te ruajtur lloin e tyre nga opinionet negative historike. me nje fjale nese nje femer ben nje veprim qe eshte ndesh me moralin jan femrat qe e diskriminojne dhe e thashethmojne me shume ne perpjekje er te ruajtur nje imazh puplik te paster te lloit femeror. pjesa tjeter eshte me se shumti rivalitet. ky rivalitet eshte i shumanshem por me pikant eshte ne pozicionimit perkundrejt seksit tjeter.
Historikisht femra ka qene e privuar nga shume te drejta dha vazhdin te jete. nese nje femre i jepet psh nje post i rendesishem publik nuk vonojne ta reklamojne si fenomen me vlera te rralla. ne te njejten kohe qe qindra femra te tjra mund te meritojn shume e shume poste dhe pozita qe i mbajne padrejtersish meshkujt.
Gjthsesi une jam e mendimit se levizjet feministe i demtojne femrat dhe te drejtat e tyre. institucionalizimi i te drejtave natyrire te privuara dhe kthyraj e tyre ne ideologji krijon precedent psokosocial. femrat ndihen fitimtare per dcka qe i takon. kjo lufte dhe perpjekje ka rrezikun e profesionalizimit te atij fenomeni qe ne fakt duhet te jete natyral.
ne fakt shume prej nesh po bejne pune meshkujsh. flas per ato vende ku shkenca ka vertetuar se jane te demshme per femrat duke iu referuar nderiitimit anatomik te tyre.
Gjthsesi ne perfundim te falenderoj per temen interesate
gjithe te mirat
Jam dakord me versionin e studimit te veshjes
Perjashtoj xhelozine :p
me shume i veshtrojne femrat femrat (ketu kemi nje rast te veçante letrare, ku femrat behen ne fjali mullar) sesa meshkujt femrat.
ket eveniment strategjik e kam kuptu qe i vogel tek plazhi adriatik
burrat gjithditen tavell lunin, ndersa femrat e tyre cicat e motrave gjunin... e kshu ka shkuar me breza kjo pune, sheh rrushi rrushin thone, e piqet.
se besoj te jete e vertete .... po marr 1 shembull banal kur shkoj deri te kafja e lagjes verej qe meshkujt i shqyejne syte femrat e shkreta pershendesin thjeshte ulin syte e ikin ne punen e tyre
Pikerisht kjo qe thua ti verteton te kunderten. meshkujt qorrohen mas naj femne dhe rrezik i shtyp dhe makina
bile edhe shurdhohen.
femrat bah cne
zakonish me qellon qe shof meshkujt e jo femrat sidomos cunat e gjate hunde shkabe e sy shqiponje 
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
femrat bah cne
zakonish me qellon qe shof meshkujt e jo femrat sidomos cunat e gjate hunde shkabe e sy shqiponje![]()
ca tu shofesh meshkujve mashkullit nje shikin nje min e mjafton femret vete zoti e ka fale simbol te bukurise
jam femer e shof femra mashkujt as si shikoj per zotin te jete 2 meter et 30 jo dy ndoshta nje sy dhe ta marrsha ciao jo ma shume ca tu shofesh
Citim:
Po citoj ato që tha dylan
ca tu shofesh meshkujve mashkullit nje shikin nje min e mjafton femret vete zoti e ka fale simbol te bukurise
jam femer e shof femra mashkujt as si shikoj per zotin te jete 2 meter et 30 jo dy ndoshta nje sy dhe ta marrsha ciao jo ma shume ca tu shofesh

Citim:
Po citoj ato që tha Debora*
Po te dashurit 1 min shikim i ke dhene? Brenda asaj min. re ne dashuri?
Une shikoj ata/ato qe arrijne te terheqin vemendjen time, per mire apo per keq.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Pikerisht kjo qe thua ti verteton te kunderten. meshkujt qorrohen mas naj femne dhe rrezik i shtyp dhe makina![]()
bile edhe shurdhohen.
Trego 27 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.