Forumi Horizont
Trego 32 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Cfare mendimi keni per femrat shqiptare qe ndodhen ne boten e jashtme? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=2326)

Postuar nga njomza datë 25 Shtator 2003 - 16:40:

Ca mendimi per femra Shqiptare qe ndodhen ne boten e jashtme?

Kisha nje pyetje per ju te gjthe djem the vajza a mendoni qe femrat shqiptare disa prej tyre nuk mund te them te gjitha kan harruar se nga vine the se kush jan kan harrua cdo gje the mendojn the e japin veten si te mos ishin nga andej nga jan nuk po e them kete ne gjitha kuptimet po pomare ate anen e keqe te femres ,pavarsishte qe the ne Shqiperi eshte bere jeta shume e veshtire ,gjithe i gjene duke pire duhan droge the shume prej tyre kam the siden .

Ky nuk eshte gjaku i shqiptarit sidomos femrave nuk ju lejohet kjo per mendimin tim .
Po ka the nga ata qe thojne do hyjme ne Evrop ne........ por nuk do te thote se te hyshe ne Europe aman me keto gjera un mendoj keshtu ,the kjo gje me ka ra ne sy the ketu perfyterojne nga rasti the bejn sikur te ishin te jashtem i marrin ato gjerat e keqia se te mirat nese i merrin bravo ju qofte .
Ca mendoni ju per kete a eshte e drejte a po jo se the un femer jam the jam shume e imancupuar por mbaj emrin tim se jam Shqiptare the nuk kaloj kufirin si do te behet puna ,mund te thoni se as kush nuk fol keq per vete por un po tregohem shume e sinqerte the po tregoj te verteten.

Postuar nga lopa_de datë 25 Shtator 2003 - 16:50:

nad bojn qka dojn secili/secila le ta jeton jeten ashtu qysh dojn atyre ashtu i pelqen ata ashtu jetojn e neve nese sna duket mire na thjesht ashtu sbojm atyne qe i peqen keshtu ashtu ne te jetojn sjame kunder kerkujt le te bejn qka dojn...........................

Postuar nga amor alucius datë 02 Tetor 2003 - 22:06:

Ca mendoj per femrat shqipetare qe jetojne jashte vendit????

Well te ja nisim per se mbari,une jam nje femer qe pothuajse eshte rritur jashte por gjerat e keqija sic na the ti nuk i kam vene re!
Tani varet se cfare quan gjera te keqija ti,se ndoshta per ty te dalesh nje darke me miq eshte fundi i botes.
Shqipetare nuk njoh shume ketu ku banoj une por kam vene re ne pergjithesi qe ato qe vine nga familje me nje sfond te ulet "kulturor" duan te shiten si te zhvilluara duke harruar qe jane femijet e prinderve te tyre!!
Rralle here i shikon duke studiuar dicka te vlefshme por mbushin shkollat teknike ketu(shqyr thuaj qe kane refugjate ato shkolla se ndryshe vaj hallit),tere diten me pasqyre ne njeren dore dhe me mascaran ne doren tjeter... Sa qeshe kur shoh skena te tilla.
Njomeza nje pyetje per ty xhanem:ti ne cilin ane te bregut te lumit e vendos veten?

Postuar nga i_pafajshem datë 03 Tetor 2003 - 00:53:

.
Pershendetje te gjitheve.

Nje pyetje te ciles mund ti pergjigjemi ne shume menyra Njomez.

Vertete se mund te gjejme ne bote shume vajza shqiptare per te cilat mund te themi se" kane dale nga rruga e Zotit". perdorimi i droges, vjedhja , prostitucioni(disa here i detyruar, disa here me qejf), etj. Keto jane disa nga cilesite me te cilat mund te themi se nuk jane ne rregull. Por si u tha edhe me siper, secili prej nesh e zgjedh vete rrugen e jetes.

Gjithashtu mund te gjejme edhe vajza te cilat ,me menyren e tyre te jeteses , perpiqen te nderojne veten e tyre dhe familjen e te afermit. Per fat te keq jane me te pakta ne numer.

Por do te desha te shtoja nje diçka ne lidhje me pershkrimin e znj Amor alucius. Kultura vertete merret fillimisht nga familja , por kjo nuk do te thote se mund ti ndajme familjet me " nivel te ulet kulturor dhe , nivel te larte kulturor". Cilesite e njeriut mendoj se fitohen ne jete dhe nuk trashegohen veç nga familja. E them kete sepse kam vene re nga te tjere anetare te forumit te cilet perpiqen te tregojne ketu vlerat e familjes se tyre ( asgje ne lidhje me ju Amor...).

Po e perfundoj duke shpresuar se femrat " e mira dhe te keqija" do te mund te me kuptojne sadopak.

P.s Une personalisht i pelqej te gjitha kategorite, mjafton te jene FEMRA.

Me respekt per ju

Postuar nga Dolce datë 03 Tetor 2003 - 12:20:

Keto femra qe bejne keshtu pohojne vendin e tyre , dhe kan harruar se nga kane ardhur, i ka marre truri ere.

Postuar nga princesha datë 03 Tetor 2003 - 17:28:

Per mendimin tim sic ka te mira ka dhe te keqija jo vetem nga shqiperia por nga cdo vend i botes,cdo lloj rrace,cdo lloj krahine etj etj.si i thone nje llafi(nuk ka pyll pa derra)! pershendetje!

Postuar nga princesha datë 03 Tetor 2003 - 17:34:

well! njerez te mire dhe te keqinj ka si ne shqiperi ,ne usa,angli,poloni,afrike etj,etj,etj.....Se kot nuk i thone nje fjale: nuk ka pyll pa derra! pershendetje!

Postuar nga amor alucius datë 03 Tetor 2003 - 23:55:

Per zoterine Black-eagle!
Eshte e drejte qe ajo ndarja nuk mund te behet me thike por duhet thene(dhe me teper ajo qe kam pare)qe rruga e keqe merret me shpesh nga njerez me rrenje le te themi te prapambetura ne vendlindje.Me kete dua te them qe nese ne shqiperi ke pasur njefare tenor jetese,dhe je rritur ne njefare ambienti te kulturuar atehere ndryshimi me "boten e re" ne te cilen jeton eshte me i vogel.Dhe si rrjedhoje e kesaj "bazat morale" te marra ne vendlindje do lekunden me pak.
Le te marrim nje shembull:
X-vajze vjen nganje familje teper e ndrydhur ne nje nga zonat e thella te Shqiperise,rritur ne nje fanatizem te larte.Ne njefare momenti prinderit vendosin te emigrojne dhe ajo duke pare keto ndryshime kolosale do mendoje se cdo gje eshte e lejuar,dhe do beje cdo gje!
Njoh nje vajze me te njejtat shprehje si ajo goca e mesiperme,ne sy vleresonte te gjitha te tjerat duke mbajtur veten per "te ndershme" ne te njejten kohe qe te gjithe dinin se cfare lojerash luante ajo...ndaj me erdhi keq nga forma e te shprehurit te asaj goces!Por natyrisht njoh dhe vajza shume te edukuara dhe me te gjitha te mirat...Ndaj do kisha me teper kujdes me ato shprehjet e mesiperme po te isha ne vendin tend njomza

Postuar nga njomza datë 07 Tetor 2003 - 17:06:

amor alucius

hej ne radhe te pare po te them avashe me ato se cthua the sikur nuk kam mbetur qe te me gjykoshe ti mua kjo eshte nje bashkebisedim pa cilesuar njeri .
the se dyti spo te kuptoj se cdo te thuash ti me ate shprehjen tend
/qe te gjithte e dime se clojra bente ajo cdo te thuash me ket the persaiperket mua ti as qe me njehe fare mua a qe ke per te me njohur ndonjeher ok the do beshe mire qe ti kontrollosh ato se cthua ok .
Un kam degjuar ashtu sic kam then the ne teme qe kam hapur me siper the jame te vertet ato, ok .

Desha te thoja the dicka mos gjuko te tjeret nese te pelqen jep mendimin tend gjuykimet i bejne te tjeret ata qe dine te gjykojne dhe kend te gjykojne .the me vjen keq per veten time qe po bisedoj me nje njeri te tille se nuk di kend e gjykon .

Te prezantoj cike veten time per ty un jam nje nene the kam 2 femije the 10 vjete martes kjo jam un the perfesjoni ime eshte the punoj childrencare here .
te them te verteten me erdhi keqe per veten time qe degjova ca gjera te tilla po keshtu eshte kur merresh me adulishent ky eshte me te vertet faji im po vetem doja te merja ca mendimet e tuaja brandaj kam hapur ate tem
tani besoj u kuptuam .

Postuar nga amor alucius datë 07 Tetor 2003 - 20:50:

Atehere e dashur zonje:
Te ju them sinqerisht qe pasi lexova qe ishit dhe grua e martuar me erdhi me teper rende per fjalet qe kishit shprehur ne fillim.Une nuk dola si Zhana D'ark te gjykoj gjitha femrat qe jane jashte vendit por ju e bete me kete teme...me vjen keq por eshte realiteti!
Pastaj cfare do thote qe jeni e martuar?Qe nje grua e martuar nuk mund te beje gjerat qe nje "vajze jashte vendi ose brenda vendi" mund te beje?Me vjen keq te ju zhgenjej por jeni gabim,biles ca gjera jane me te faleshme tek vajzat qe nuk kane askend ne krah se tek ato qe e kane dike!
Eshte njesoj si te duash te thuash qe "une kur isha ne moshen e ketyre kam qene murgesha e fshatit(qytetit) dhe tani shikoji moj aman si bejne" Qesharake!!!
Dhe persa i perket prezantimit tuaj me vjen mire qe jeni jashte,me vjen mire qe punoni si mbajtese femijesh dhe poashtu ju uroj nje jete sa me te lumtur por desha te theksoja nje detaj nga postimi juaj dmth qe nuk jam adoleshente perkundrazi e kam kaluar me kohe ate faze,jam studente dhe te them te drejten ne ca sfera arrij te shikoj realitetin me qarte se juve!
Me behet qejfi qe paskeni dhe femije pasi do e perjetoni vete mbas veshi,shpresoj qe te rriten me te njejtin nivel qe kane disa vajza fantastike qe banojne jashte vendit dhe poashtu uroj qe ju te arrini te ja jepni!

Ju pershendes zonje

Postuar nga jenni datë 08 Tetor 2003 - 13:41:

amor alucius

hej kupton gje shqip ti a po si e ke hallin un nuk kam futur te gjitha femrat qe te them se jane ashtu ,po kam thene nje pjese e tyre dhe nuk e perjashtoj faktin se nuk ka femra shume te mira the qe ruajn emrin e tyre se kush jane ato ,ato qe kam then una eshte nje fakte nje realitet se ka femra te tilla the mos merr persiper cfare nuk din ti se kujt ithone e keqe the kujt i thone e mire ky nuk eshte nje mendim vetem i ime por besoj i te gjithe atyre qe e kuptojne se ceshte e keqe the ceshte e mire qe te jeshe nje njeri me autoritet ne vetveten tende .
The po te theme the njeher thuaje vetem mendimin tend goce the mos u bej kritike se ska nevoj ,ne jemi fshatare qytetare se the dhe mesiper se cdo njeri qofte katundare apo qytetare atoritetin e tije un mendoj keshtu
the kuptoje njehere e mire se kend po perpjekesh te ofendoshe se ste paska as lezet se qenke the pjekur paske kaluar moshen delikate .
Faleminderit nese me mire kupton.

Postuar nga amor alucius datë 08 Tetor 2003 - 16:04:

Atehere njomza(ose me mire jenni)nese ke nevoje te gjesh mbeshtetje tek ndonjeri anetare ketu mund ta besh me elemente te vlefeshme dhe jo duke u regjistruar dy here.
Te pershendes e dashur dhe per mua ky diskutim nuk ja vlen mè.Une dhashe pikepamjen time dhe poashtu nxorra konkluzionet.
Ah dhe nese denuncon nje postim well mund te verifikohet para se te fshihet nese eshte i bere nga e njejta ID e pc.

Postuar nga Naqja_shkodrane datë 04 Dhjetor 2003 - 06:14:

Per Njomezen.

Zonje e nderuar thoje se kishe dy femije dhe 10 vjet martese.Po duke klikuar profilin tend pashe se kishe lindur ne 1981, qe sipas llogarive te mia matematikore,te cilat nuk jane te dobeta del se ti je 22 vjec.Dhe nga kjo del se ti qeke martuar 12 vjece,sepse thoje se kishe 10 vjet martese.
Me falni qe u futa ne detaje.
Une perkrah mendimin e amour.

Pershendetje nga Naqja.

Postuar nga blue eyes datë 04 Dhjetor 2003 - 17:06:

Thumbs down e drejte

Per Njomzen
kishte te drejte amor ........ e tha mire nuk ja vlen te bisedosh me njerez te nivelit tuaj. Ju thate qe merreni me childcare, por me sa di une te pakten ketu ne londer nuk marrin ANYONE 4 that kind of job. pastaj ju e treguat veten .... (me fal) por ju mezi flisni shqipen e lere anglishten qe as nuk dua ta mendoj fare. Me te vertete mund te kini 2 femije por ajo sdo te thote qe kush ka femije eshte me i zgjuar se te tjeret. Pastaj kete teme qe ju keni hapur , them se keni kerkuar opinionin e antareve dhe jo te filloni argumentet me to........ me gjithemend qe me vjen shume keq kur shikoj se sa disa persona hyjne ne forum sa per te kaluar kohen dhe te grinden me antaret e forumit...........
shame.......

Postuar nga LOVERBOY-28 datë 21 Dhjetor 2003 - 06:54:

Femer shqiptare dhe e sinqerte,there are not ekzist.

E dashur nomza.ke hapur nje teme qe kerkon shume kohe per te diskutuar.m.gj te do mundohem sa me shkurt dhe me konkret.per mendimin tim,eshte imi personal dhe nuk do doja qe dikush te ofendohet.femer shqiptare........?hmmmmmmmmmmmmmmmm.ka shume vjet qe nuk jam marre me kete lloj bisnesi.nuk eshte vetem arsyea qe ndodhem larg shqiperise,por eshte mentaliteti i femres shqiptare qe me ben te iki sa me larg saj.flas gjithmone ne pergjithesi.mua posacerisht nuk me ka ndodhur ketu ne greqi ku banoj te te njoh nje njeri tamam.femra shqiptare ketu ne radhe te pare nuk te flet shqip.e dyta nuk te pranon si shqiptar.nuk kam mundur kurre te futem ne boten mendore te ketyre njerezve.mos valle mendoni se dicka e ka fajin tek une.absolutisht.sidoqofte europianet,italianet,francezet,gjermanet,dhe amerikanet etj etj kane shume diferenca nga ata tonat.nga cdo pikepamje.duke filluar nga kultura sopra tutto.pra kam njohur nga te gjitha keta kategori apo vende te ndryshme keshtu qe nuk mund te thoni se faji eshte tek mua.me falni zonja dhe zonjusha shqiptare por harroni shume shpejt.harroni dhe mohoni veten.origjinen.karakterin.sado i perparuar apo i integruar qe te jeshe ne europe,sado qe te flasesh tre 4 apo 5 gjuhe te huaja nese nuk ke guximin te ekspozosh vendin tend dhe veten tende ashtu sic je cdo gje eshte fallso dhe kalimtare.
keshtu qe dhe nje here me falni zonjusha dhe zonja shqiptare por nuk do doja kurre me njerez qe kane mentalitete te ndryshme te kem cdo lloj lidhje.nese jam gabim mund te me korrigjoni por vetem me fakte.dhe dicka tjeter.e kam si veretje tek ju.mesoni finalmente te lyheni dhe te visheni. ME RESPEKT:-----LOVERBOY-28
ATHENS GREECE......
ju uroj perzemersisht fat lumturi dhe suksese ne cdo hap te jetes suaj.
bye.

Postuar nga unforgiven datë 21 Dhjetor 2003 - 08:03:

Une nuk e di se ku banon ne Greqi Ti Loverboy 28, me fal te mos me keqkuptosh, por nuk besoj se femrat greke kane me moral dhe me inteligjence se vajzat shqiptare.
Une kam qene per disa kohe ne athine dhe kam patur nje rrjet shoqeror te mrekullueshem, vajza studente te shkelqyera, te edukuara dhe goxha miqesore.ishin vajza aq te mira sa dhe grekerit ne rrethin tone miqesor kurre nuk diskutonin kundra shqiptareve, por na respektonin dhe vleresonin me teper se greket.
Dhe e dyta varet ne c'posite e vlereson nje femer:
-nga inteligjenca
-nga kultura
-nga pamja
-nga deshira per te rene pre e meshkujve

por kam idene se shumica e meshkujve i vleresojne vetem nga kjo e fundit, dhe rezultati eshte ai qe ke nxjerre ti loverboy 28.
Por eshte nje gabim i pafalshem te pergjithesosh Vajzen shqiptare me disa raste extreme.

Postuar nga i_pafajshem datë 21 Dhjetor 2003 - 09:22:

Loverboy-28, pershendetje.

Tju them te drejten nuk di se nga i nxirrni keto konkluzione per vajzat shqiptare, por dua tju pyes pak personalish juve, ; si e keni emrin, Jani, Spiro, apo Jorgo. Nuk besoj se njihni ndonje vajze shqiptare, per vete faktin se vajzat shqiptare aty shikohen nga djemte me syrin e nje prostitute. Nese keni kete mendim kaq te ndryshem nga une, per tju bere nje "surprize" po ju jap disa adresa ku mund te hyni ne shoqerine e vajzave shqiptare, por mos harroni qe te leni jashte deres mendesine qe keni, sepse ndryshe nuk do te mundeni kurre te njihni shqiptaret.

Sa per tu lyer e ngjyer, perseri nuk keni te drejte, e para e punes se e di shume mire sesi lyhen greket dhe shqiptaret, e dyta varet nga personi dhe nuk eshte e pergjithshme. Nuk di se ku banoni ne Greqi zoteri, une kam banuar 8 vjet ne Glyfada, mund tju them, per vajzat shqiptare dhe greket humbisnin mendjen( qe na hiqen si rraciste).

dhe se fundmi do te desha te shtoja nje shprehjen time te preferuar "gjen tenxherja kapakun per çdo rast"

Ju uroj nje lexim te kendshem te gjitheve

Postuar nga Lolina datë 03 Janar 2004 - 09:49:

Red face

Well, une kam 10 vjet jashte Shqiperise dhe besoj se vajzat qe jane ne shqiperi jane te dhena me sh mbas atyre "gjerave te keqija". Eshte e vertet qe mendimi per vajzat jashte Shqiperise jane prosti ose k.... por ata qe kane keto mendime duhet te analizojne njehere veten e tyre dhe te shikoj se ne c'fare grade eshte injorancia e tyre (pa ofeze). Personat nuk mund ti gjeneralizosh dot, c'do njeri ka ne duart e veta liri veprimi, dhe e gjykojne vete se c'fare eshte e mira per ta ose e keqja dhe duhet te mbajne responsabilet per ato qe bejne. Niveli i larte apo i ulet (eshte edukata me shume) influencon pak veprimet e personave te cilet jane te influencuar dhe nga rrethanat e jetes.
Nuk mund te gjeneralizosh mbi kete tem dhe eshte sh mendim prapanik ai qe vajzat qe jane jashte shqiperise jan k.... sepse nuk e eshte e vertet te pakten une flas per veten time e per disa vajza qe njoh ketu.
Ja Gezuar Vitin e Ri!!!!!!!!!!!!!

Cheersss

Postuar nga qorri datë 03 Janar 2004 - 16:55:

KESHILLE PER FEMRAT SHQIPETARE

O GOCA MOS DEGJONI CA THOTE MILETI UNE PERSONALISHT U JAP TE DREJTE NDONJEHERE KUR HIQENI SIKUR S'JENI SHQIPETARE.PER FAT TE KEQ ATDHETARET TANE NUK E KANE KUPTUAR AKOMA QE SHQIPETARE NE EMIGRIM NUK ESHTE SINONIM ME KURVE,PROSTITUTE ETJ.POR QE AMA KA DHE FEMRA QE SAPO DEGJOJNE QE JE SHQIPETARE LARGOHEN NJESOJ SIKUR JE LEBROZ EDHE KJO ESHTE E VERTETE.PER FAT TE MIRE NE CUNAT NUK JEMI TE GJITHE KRIMINELA MIRE DO TE ISHTE SIKUR TE GJITHE TE VLERESONIM TE GJITHA RASTET PA PREGJYKIME POR S'ESHTE KESHTU PER FAT TE KEQ.MEGJITHATE UNE JU KESHILLOJ TE MOS U BESONI TE GJITHEVE SE NUK DI KE KE PERPARA.KAM PARE SHUM DHE PRANDAJ JU KESHILLOJ KETE

Postuar nga Kobe4MVP datë 05 Janar 2004 - 03:14:

femrat shqiptare?!

qe nga keto dy fjale ne kete teme e kupton se personi qe hapi kete teme nuk kupton dicka thelbesore. Femrat shqiptare ashtu si ne gjithe boten kane te metat dhe te mirat e tyre. Kjo nuk ka te beje aspak nese je shqiptare ose jo. Kjo eshte thjesht EDUKATE Familjare dhe se sa brum te kane dhene ato.

Pastaj kush iu genjeu juve qe ne shqiperi kane qene edhe me perpara femrat te gjitha "perfekte"(ne rast se ekziston nje person it tille). Ne rast se diskutoni me me te moshuar se ju dhe keni sado pak kofidenca me to do te kuptoni qe i vetmi ndryshim midis "atehere" dhe "tani" eshte se femrat tani jane me te lira per te bere ate qe duan qe ne vehte vete eshte 1 gje e mire. PSE? ka nje shprehje populli; "per 40 arsye".

edhe 1 here i vetmi ndryshim midis "atehere" dhe "tani" eshte se cdo njeri shpreh dhe ben ate qe do ashtu sic do. Nuk ka asgje te keqe.

Postuar nga VLonjatja2003 datë 05 Janar 2004 - 03:58:

Thumbs down

Nuk eshte e vertete qe femrat qe ndodhen jashte jane te keqija.
Sic tha dhe dikush tjeter me lart ajo varet nga niveli familjar... si i kane edukuar prinderit... ashtu veprojne dhe femijet.....

Sic i thone dhe asaj fjales..... Femren e mire lere dhe ne mes te ushtareve dhe s te tradheton..... po aman femren e keqe mbylle dhe ne mes te kater mureve ti dhe do ta gjej menyren per te te tradhetuar.......

Keshtu eshte dhe puna e femrave qe jane jashte nqs se kane qene te mira qe ne Shqiperi ashtu kane ngelur dhe ketu por nqs kane qene te keqeija ne Shqiperi ashtu jane dhe ketu biles me keq...

pacim

Postuar nga roke datë 08 Janar 2004 - 12:46:

Shume sakte patriote!Po per femrat qe kane qene edhe ashtu edhe keshtu ne shqiperi,ketu si jane? .Per mendimin tim nje femer te quhet e mire ose e keqe,nuk varet vetem ne kryerjen e marrdhenieve seksuale me dy-tre psh.Nuk eshte ky tipari dallues me thelbesor per to..Eshte intriga,hipokrizia,genjeshtra,vesi!

Postuar nga VLonjatja2003 datë 09 Janar 2004 - 21:28:

ahahhahhhahaahahaahah roke lol
Well..... per ato qe kane qene edhe ashtu edhe keshtu varte nga njeriu disa marin anen positive dhe disa anene negative varet nga njeriu....
Pastaj edhe ajo qe kryejne maredhenie seksuale eshte sepse nqs ajo do kryente nja 100 here nga do dallohet nje prostitute nga nje femer normale he????? apo vetem se ajo del ne rruge ndersa kjo tjetra e ben fshehuarzi????

pacim patriote
talk ta ya later

Postuar nga uragani datë 10 Janar 2004 - 07:02:

Oh!

Ku futet femra futet belaja. Dua tu kujtoj femrave shqiptare periudhen e `92-shit kur sapo erdhen kosovaret e pare ne Shqiperi. Ishte privilegj i madh titulli kosovar dhe une enderroja te behesha kosovar kur te rritesha. Erdhi periudha e eeksodit ne Itali e Greqi une enderrrova te behesha italion ose grek sepse femrat shqiptare pretendonin ndonje te tille. Ne periudhen kur dola vete ne europe pashe se femrat shqiptare qe kishin kohe jashte Shqiperise kerkonin meshkujt shqiptare per tu martuar sepse nga ekpseriencat qe kishin kaluar me te huajt kishin kuptuar qe jo te gjitha kishin dhuntine apo fatin per tu pershtatur me traditat apo kulturat e huaja dhe si rrjedhoje te ngeleshin pamartuar.
Femrat qe i kapi emigracioni te martuara me shqiptare ne momentin e pare qe u dha mundesia jashte Shqiperise i tradhetuan burrat shqiptare dhe u lidhen me koleget e punes ne Itali, Greqi, Fance e USA.
Femrat shqiptare qe u rriten ne emigracion pelqejne mashkullin shqiptare se ndoshta nuk e ndiejne veten afer te huajve apo te huajt kane ndonje "inat" me ato.
Une mendoje se problemet nuk qendrrojne se si mendon mashkulli shqiptare po si vepron femra shqiptare.
Me vjen shume keq te konstatoje se femrat shqiptare ne emigracion jane pa kosto ose me kosto shume te ulet ( te me falin ato vajza qe nuk bene pjese ne kete rremuje).
Mua me ka qelluar shpesh te degjoje nga goja e femrave shqiptare se "shqiptaret nuk dine te trajtojne" ose "nuk ja vlen te merresh me shqiptare". Kete shprehje e kane perdorur dhe ato te lodhura qe nuk kane pasur ndonjehere ekperienca me te huaj.
E pra... une po ju siguroje se, brenda karakterit te ashper te meshkujve shqiptare qendrojne shpirtera te ndjeshem dhe te dashur qe ju nuk meritoni ti keni.
.... e dhjeva me kete te fundit me duket.......

Postuar nga roke datë 10 Janar 2004 - 14:39:

Thumbs up

SE KE DHJERE FARE ME ATE TE FUNDIT!AJO ESHTE KOKRRA E QERSHIZES.TI PERGATITE NJE "EMBELSIRE"PER KETO LLOJ FEMRA.PADYSHIM QE DUHEJ EDHE QERSHIZA.TI E KREVE ME SE MIRI DERI NE FUND,PASI KETO VETI TE TYRET PO I SHOH EDHE UNE KETEJ.TI GABOVE NE DICKA.KOSTOJA E TYRE ESHTE SHUME HERE ME E ULET SE CE THE TI DHE KJO ESHTE POTHUAJSE E VERTETE.(TE SHKON URAGAN)
Vlonjate!ti doje te dije nga dallon nje prostitute qe shkon me 100 dhe nje femer qe shkon me 100 po fshehurazi?E para edhe prostituta fshehurazi shkon nuk e ben ne mes te rruges.E dyta eshte qe prostituta e ka profesion,pune(i mire,i keq,profesioni,ajo ushqehet me te ,te pakten ne kapjen me ordinere te bisedes).per mendimin tim me e hidhur eshte ajo qe shkon fshehurazi dhe ne anen tjeter na hiqet si shembelltyra e kultures,e rregullave shoqerore,e jetes brenda normave.Fuck kete femer,qe mos ti veje me mendja(sorry).Shqiptaret gjithmone jane shquar per rregulla dhe tradita te forta (pergjithesisht)dhe me tradite dhe kujdesje ne familje.ne shqiperi mbase do dukej pak si ne formen e prapambetjes fanatike te "hershmerise"shqiptare.tani aktualisht jam jashte shtetit.kam bredhur shume ketu ne amerike dhe ne europe vetem ne Paris kam qene.Per mendimin tim jemi kombi me rregulla dhe tradita me te mira ne bote.Eshte e vertete!Per femrat jashte?Pergjithesisht varet si e kapin jeten jashte,sado te vije edhe nga nje familje e shendoshe.Ato qe "shkasin"?Te vjen vertete per te vjelle!!!Ti puthesh ato qe jane me te njejtin problem brenda ne shqiperi!!!Bye bye!

Postuar nga Klodel datë 10 Janar 2004 - 16:48:

me falni cfare kuptoni me shkarje???

per mendimin tim femrat si brenda si jashte shqiperie jane njelloj. ndryshimi i vetem eshte qe jashte jane te lira te ndertojne jeten e tyre vete dhe te marrin vendimet vete dhe te krijojne pavaresi qe ne shqiperi eshte e pamundur.
koncepti i pavaresise se femres ne shqiperi eshte i pamundur pasi kudo do ndihet supremacia mashkullore qe nga leja per te dale, etj etj

bollni me keto gjykime se na cuditet. ne te vertete nese beni statistikat numri i meshkujve shqiptare te martuar me te huaja eshte teper teper shume me i madh se i shqiptareve te martuara me te huaj.

po na dilni me teorira te reja. apo ju eshte fyer cik sedra mashkullore. ne te vertete nje nder arsyet qe i con shqiptaret te kerkojne te huaj eshte pagdhendshmeria e mashkullit shqiptar qe ne shumicen e rasteve nuk di ca eshte respekti dhe e konsideron femren si prone te tijen qe mundet ta trajtoje si te doje.

megjithate ka shume te tjere qe kane shume cilesi qe tek te huajt nuk i gjen kurre.

ajo qe do thoja eshte qe ne kete degradim teresor global te shoqerise pas viteve 90, shqiperia po ecen me hapa galopante. por edhe vendet e tjera nuk bien me poshte.

Postuar nga tresh datë 10 Janar 2004 - 17:02:

nuk e di

me thane te verteten nuk e di cte them per femrat shqiptare qe jane jashte.....mqs njoh shume pak
po mendoj se kudo femrat si ne shqiperi si jashte jane njesoj.
po nuk jam me analisten kur gadi gadi i fute te gjithe meshkujt ne nje thes e pergjitheson.....
ashtu si nuk pergjithesohet per femrat nuk mund te pergjithsohet as per meshkujt..

Postuar nga i penduari datë 31 Dhjetor 2004 - 11:47:

per te gjitha keto kane faji kultura brebda familjes

Eshte hera e pare qe vizitoji kete forum dhe me kapi interesin tim kjo teme . eshte e vertete nje fatkeqesi per femrat qe kane marre rugen e prostutucjonit ose shesin droge neper rruget e botes por ama mos te harojme qe eshte dicka qe jane te detyruara ta bejne nga halli apo dhuna dhe ky fakt nuk me bene qe ti urreje por me vjene keq per to. Ato qe ureji jane femrat qe jane dokumenta te regullta dhe me familje nga Shqiperia . Ndoshta po u bije ne qafe disa gocave te mire me keto komente por te me falin . E kame llafin per ato femra qe vijne ne Amerike apo Canada me dokumenta te regulta, qe mbeshteten ne fillim tek nje minoritet shoqeror shqipetar dhe pasi kapin pak veten ste hedhin as syte .
Ato e kane me te lehte te flasin anglisht apo te zene nje dashnor "te jashtem " se shqipetaret sbejne ose te flasesh shqip eshte jashte mode dhe nuk je "cool".Une vete jame ne shkolle dhe jame shume i turperuar me sjelljen e femrave shqipetare ketu . Pak a shume jane prostituta pa leke qe Fuck Every Body But Albanians. Qe mos tu flas me teper po ju tregoji rastin me skandaloz qe i ndodhi shokut tim ne bar. Shoku im eshte shqipetar nga jugu i shqiperise{le ta quaji XXX} , te dy ne college per Inxhinieri Mekanike
Nje nga shoket tane kishte ditelindjen dhe u ndodhem ne bar per ta festuar , xxx shkone ne banak per te mare nje pije dhe aty fillon chat me nje goce, Pasi i blejne secilit pije dhe pas nja 1 ore muhabet shkembyen
nr e tel por kur nune u afrova per ti thene shokut tim qe ne po iknim
dhe shikohemi neser ajo komplet ngriu dhe e cuditur pyeti " o zot, ju jeni shqipetare ?" Kur e pyata shokun time te nesermen cfere u be pasi une ika, me tha se ajo shkoji ne banjo dhe su kthye me .
E bera ca si gjate po sdo kishte kuptim opinioni im po mos ta thosha kete .
Ama nje gje mos te harojne femrat shqipetare se me kedo te bredhin ato , me Italian , Gjerman , american , te bardhe e te zinje , kur te ngelen keqe, grepin do ta hedhin ne Shqiperi

Postuar nga Ajrori datë 31 Dhjetor 2004 - 18:55:

:)

Plako , une vdes per femera shqipetare.!!!

Jemi ne te mire ,pa jane te mira edhe ato

Postuar nga Sykaltra datë 01 Janar 2005 - 11:20:

EH CA MENDIMI...

...
jam femer vete,por deri diku kane lajthitur!

miremengjes_nga_syri_PARIS.

Postuar nga BaNaL datë 04 Janar 2005 - 09:27:

Re: Ca mendimi per femra Shqiptare qe ndodhen ne boten e jashtme?

E lexova me vemendje shkrimin tend ne lidhje me ate qe kishe deshire te diskutoje. Mendimi im eshte, qe secili ka jeten e vete,menyren e vete per ti pare e konceptuar gjerat. Ne nuk i ndalojme dot ato, qe mos pine droge, qe mos pine cigare e te tjera. Eshte shume e vertete qe te hysh ne EUROPE nuk do te thote, droge, prostuticion, dhune, arrogance e te tjera. Nuk eshte emancipim ky, sipas mendimit tim. Nuk me pelqen qe dikush te mohoj prejardhjen, nuk me pelqen kur degjoj Shqipetare qe shajne Shqiperine. Per mendimin tim, femra eshte shume e komplikuar. Per ato qe thua ti, mendimi im eshte: Po bej nje krahasim sic thote populli i vjeter "Si qeni kur lirohet nga zinxhiret".

Ju pershendes.

Citim:
Po citoj ato që tha njomza
Kisha nje pyetje per ju te gjthe djem the vajza a mendoni qe femrat shqiptare disa prej tyre nuk mund te them te gjitha kan harruar se nga vine the se kush jan kan harrua cdo gje the mendojn the e japin veten si te mos ishin nga andej nga jan nuk po e them kete ne gjitha kuptimet po pomare ate anen e keqe te femres ,pavarsishte qe the ne Shqiperi eshte bere jeta shume e veshtire ,gjithe i gjene duke pire duhan droge the shume prej tyre kam the siden .

Ky nuk eshte gjaku i shqiptarit sidomos femrave nuk ju lejohet kjo per mendimin tim .
Po ka the nga ata qe thojne do hyjme ne Evrop ne........ por nuk do te thote se te hyshe ne Europe aman me keto gjera un mendoj keshtu ,the kjo gje me ka ra ne sy the ketu perfyterojne nga rasti the bejn sikur te ishin te jashtem i marrin ato gjerat e keqia se te mirat nese i merrin bravo ju qofte .
Ca mendoni ju per kete a eshte e drejte a po jo se the un femer jam the jam shume e imancupuar por mbaj emrin tim se jam Shqiptare the nuk kaloj kufirin si do te behet puna ,mund te thoni se as kush nuk fol keq per vete por un po tregohem shume e sinqerte the po tregoj te verteten.

Postuar nga Ishulli-i-Dardanisë datë 07 Janar 2005 - 12:56:

Exclamation Pa polemikë

Ju përshëndes

Sipas mendimit tim femra shqiptare nuk ka bërë asgjë të pahishme apo të tepruar, ajo vetëm sa ka përcjell zhvillimin e shoqërise shqiptare dhe asaj ne mërgatë sikurse edhe mashkulli. Ka raste e raste por ne përgjithësi mbrurrem me qëndrimin, bukurinë dhe zgjuarsinë e femrës shqiptare. Kuptohet për çdo gjë ka te meta dhe te mira e ne kete rast edhe femra shqiptare nuk i shpëton këtij gjykimi. Të metat sipas mendimit tim janë te keto.

Shpjegim : per secilin shembull lu lutem qe te me mirkuptoni se po flas ne pergjithësi, globalisht pra e jo individualisht. Mos e ndieni vete te ofenduar femra te dashura.

Mendjemadhësia - psh. ajo ështe pak natyrale dhe ka kokën ne qiell
Jo Sinqeriteti- psh. nuk janë mjaft direkte dhe troç
Kultura - psh. duhet që te jenë me kreative dhe të kenë nje kulture te përgjithshme per te gjitha sferat e jetës.
Vesha - psh. të din se cila rrobë apo këmishë veshet ne mbrëmje e cila ne park te qytetit e cila ne shkollë apo kinema.

Ndoshta jane vërjetje te rendit te dyte apo fare hiq te rendesishme por ja këto gjera ma vrasin syrin ... pak.

Trego 32 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.