Forumi Horizont
Trego 37 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Fotografi gazetareske (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=286)
-- Guzhina Amerikane ne foto. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=4272)

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:40:

Guzhina Amerikane ne foto.

Baked asparagus.

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:40:

Cheese-filled crepes with raspberry sauce

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:41:

Corn chowder

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:42:

Lemon garlic vinaigrette with parsley and basil

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:43:

Marinated mushrooms

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:44:

Meringues with mocha caramel sauce

Postuar nga Keni datë 25 Shkurt 2004 - 08:48:

Salmon cakes

Postuar nga Keni datë 26 Shkurt 2004 - 09:26:

Pear & blue cheese pork chops

Postuar nga Keni datë 27 Shkurt 2004 - 04:18:

Southwest marinated steaks

Postuar nga Keni datë 27 Shkurt 2004 - 04:20:

Spaghetti and meatballs

Postuar nga Keni datë 27 Shkurt 2004 - 04:21:

Spicy chicken cytlets

Postuar nga Keni datë 27 Shkurt 2004 - 04:24:

Spicy shrimp with oranges

Postuar nga Keni datë 01 Mars 2004 - 07:29:

Baconn and mushroom stuffed pork tenderloin

Postuar nga Keni datë 01 Mars 2004 - 07:30:

Chicken stroganoff with yogurt

Postuar nga S Shehu datë 01 Mars 2004 - 07:40:

Smile

Nice pics
I hope they taste like in Albania.

Pershendetje
Erion, Eric, Brian, Ida
U puth me mall Saimiri!

Postuar nga Keni datë 04 Mars 2004 - 17:30:

Flank steak cilantro

Postuar nga Keni datë 06 Mars 2004 - 03:26:

Honey glazed turkey with lemon noodles

Postuar nga Keni datë 17 Mars 2004 - 03:56:

Lemon tarragon beef tenderloin

Postuar nga Keni datë 17 Mars 2004 - 03:58:

Mango tango chops

Postuar nga VLonjatja2003 datë 17 Mars 2004 - 11:43:

yehhhh kshu duken keto yll fare po ti provosh ta shpifin
(I hate American food)... ushqim me te shpifur s ka se ky Americani...

pacim

Postuar nga Keni datë 17 Mars 2004 - 17:16:

Citim:
Po citoj ato që tha VLonjatja2003
yehhhh kshu duken keto yll fare po ti provosh ta shpifin
(I hate American food)... ushqim me te shpifur s ka se ky Americani...

pacim

Ne pergjithsi ke te drejte se ne jemi mesua me ushqimet tona por po te futesh neper lokale te mira amerikane ku gatuajn italjan, grek, portugez apo pola, ka me te vertet ushqime te mira dhe shume te shijshme.
Nese futesh ne lokale te rradhes deryrimisht qe nuk kan shije se nuk e can koken njeri dhe ushqimet shiten lir.

Postuar nga VLonjatja2003 datë 17 Mars 2004 - 23:48:

hey Keni une s po them per ushqimet Italiane apo French apo ku di une po flas vetem per ushqimin American ok...
Dhe prandja te thashe qe ta shpif dmth nga jashte duket ca te shikosh po kur e provon eshte shume nasty bejne ca gjera qe s vihen ne goje...
Po pra e di qe te liret s jane gje fare fare shuummmmeee kot
po edhe ata te shtrenjtet jane me kot akoma ta shpifin,,,,
MUa s me pelqejne fare none of them.....

pacim

Postuar nga Keni datë 19 Mars 2004 - 08:02:

Pork cutlets in mustard sauce

Postuar nga Keni datë 25 Mars 2004 - 08:50:

Trout with apples and toasted almonds

Postuar nga Keni datë 19 Prill 2004 - 07:01:

Sesame ginger baby back ribs

Postuar nga hirushja datë 24 Prill 2004 - 17:50:

THey look delicious, but do they taste delicious?

Postuar nga Keni datë 24 Prill 2004 - 18:59:

Citim:
Po citoj ato që tha hirushja
THey look delicious, but do they taste delicious?

Hirushja ke te drejte mbasi shume ushqime Amerikane jane te pa pranueshem per orgaizmin ton, por ka dhe ushqime shume te mira. Kjo varet nga kualiteti se ku shkon te hash.
P.sh. Ketu ku jetoj une, ne Philadelphia eshte nje restorant anije "Spirit of Philadelphia" ku mund te shkosh dhe te shetisesh me te per te ngren nje darke. Ketu pervec ushqimit organizohen dhe spektakle. Kam shkuar disa her te ku restorant dhe kam ngelur i kenaqur. Gatimet jane shume te shijshme dhe te pranushme per ne, shqiptaret. Sigurisht jo te gjitha por shumica jane ushqime te mira. Ka dhe shume lokale te tjera te cilat gatuajn shume mire.
Ka dhe shume lloje gatimesh te tjera si: gatime te embla, pa kripe, me shume salc etj., te cilat jane te pa pranushme per ne. Gjithsesi ti mund te zgjedhesh ate qe deshiroj .

Postuar nga hirushja datë 25 Prill 2004 - 04:35:

Keni...edhe mënyra sesi shprehesh ti për këtë restorant duket që qënka vertet i preferuar për të gjithë njerëzit.

Këtu në Angli është një restorant Amerikan që quhet "TG FRIDAY'S". Ishte vërtet bukur, ushqimi i mrekullueshëm dhe shumë pastërti.

Kështu që unë jam e mendimit që, duhet të kërkosh që të gjesh atë që don.

Fillo përsëri me fotot se më pëlqejn kur i shoh.

Postuar nga Keni datë 25 Prill 2004 - 07:05:

Sirloin in wine sauce

Postuar nga JamCelik datë 07 Qershor 2004 - 14:44:

guzhina amerikane????????
A ekziston nje gje e tille???
ohhhh po, MC Donalds & Burger Kings

Postuar nga Keni datë 07 Qershor 2004 - 16:26:

Citim:
Po citoj ato që tha JamCelik
guzhina amerikane????????
A ekziston nje gje e tille???
ohhhh po, MC Donalds & Burger Kings

Jamcelik keto qe ti permende jan grada e fundit e guzhines amerikane, prandaj dhe quhen xhank fud (ushqim plera).
Nese ti njeh vete keto lloj ushqimes, te jap te drejte per ato qe the me lart.
Gjith te mirat dhe dil ndonjeher pak me lart se ato qe permende.

Postuar nga agata datë 08 Qershor 2004 - 03:00:

Pershendetje te gjitheve.
un jetoj ne france, dhe pikerisht para ca ditesh po dikutonim ne universitet me profesorin e dietetikes..
Me statiska nje amerik mbi 4, eshte mbi peshe dhe kjo, rrjelloje e guzhines se tyre dhe e menures ose tradicionit te tyre te te ushqyerit..
por gjithashtu edhe e cilesise...
per mua guxhina numer nje, eshte ajo kineze dhe pse shume nga ne shqiptaret nuk di ta shijoj.
ato jan te paret ne bote; per te gatuar nje shume llojshmeri ushqimesh dhe ne menyre me te persosur, per ti ruajtur shijen naturale te tyre..

Me pas vijne francezet qe kan nje kalitet te lart, kjo eshte dhe arsyja qe ne france ushqimet kushtojne me shtrejte se ne vendet e tjera evropjane.
gjithashtu tregohet edhe tek eleganca e meshkujve dhe femrave franceze, por edhe tek jete gjatesia mesatare e ketij populli.
pastaj vijne italjanet qe jan te paret per te gatuar brumerat, (picat, spageti...)
ndersa per guzhinen amerika nuk mendoj se eshte shum cilesore..
megjithate restorantet me shum yje ma do mendja se din te gatuajne...
me respekt sabina

Postuar nga Keni datë 08 Qershor 2004 - 06:39:

Sabina ne kuzhinen Amerikane perfshihen te gjith keta qe ti permende.
Une nuk them se kuzhina Amerikane eshte number nji, thjesht u mundova te sjell disa gatime qe perdoren ketu.
Vet guzhina amerikane eshte e krijuar nga guzhina e gjith europes, dmth ushqimet dhe gatimet jan adaptim i ushqimeve evropjane.
Sa per shendoshjen, nuk vjen nga gatimet e ktyre gjelleve pro ngaqe shuemica ketu hane neper piceri dhe mc donalt te cilat jan teper yndyrore dhe kan brumra me shumic.
Gjithsesi ketu sipas kualitetit te lokalit ku shkon do te gjesh dhe cilesin qe deshiron.
Pershendetje .

Postuar nga JamCelik datë 20 Qershor 2004 - 15:02:

mor ti lal se ngelen duke i fshire postimet e mija ngaqe po citoj budallalleqet e tua, me thuaj nje pjate tradicionale amerikane.
Dhe se di une se ne c'fare restorantesh ha ti, po vete amerikanet kur duan te hane mire preferojne guzhinen italiane ose kineze.
Per mua ushqimi tradicional i amerikaneve eshte "fastfood".

Postuar nga Keni datë 20 Qershor 2004 - 20:38:

Citim:
mor ti lal se ngelen duke i fshire postimet e mija ngaqe po citoj budallalleqet e tua, me thuaj nje pjate tradicionale amerikane.
Dhe se di une se ne c'fare restorantesh ha ti, po vete amerikanet kur duan te hane mire preferojne guzhinen italiane ose kineze.
Per mua ushqimi tradicional i amerikaneve eshte "fastfood".

I nderuar Jam Celik! Me sa shoh paske deshir per te lodhur koken. As qe dua tja di se cfar ushqimi pelqen ti dhe se cfar ushqimi njeh ti ne amerik.
Une personalish ha ne shtepi ushqimin qe me gatuan nena ime, dhe eshte ushqim karakteristik shqilptar. Nje her ne jave ose dhe ne dy jave, sipas gjendjes financare dal e ha jashte nga ky ushqim qe kam sjell dhe ketu.
Kete tem e kam hapur jo per te mbushur mendjen ty se ushqimi amerikan esthe me i mire por per te sjell me anen e fotove disa nga gatimet qe behen ketu ne amerik. Kete besoj e kupton dhe nuk ka vend per debate. Nese ke ndonje fiksim per debat, mbi ushqimet amerikan, hap nje tem tjeter dhe debato.
Me kaq debatet e ushqimit ne kete tem jane te mbyllura dhe mesazhet qe jan jashte teme, duke perfshir dhe kto dy mesazhet tona do hiqen mbasi te jen lexuar. Do te lutesha mos te me jepje me pergjigje. I respektoj preferencat tuaja ne shije dhe ne ngrenje

Postuar nga JamCelik datë 03 Korrik 2004 - 11:44:

po prape ai "chef" qe ka gatuar ato pjatat do jete me origjine europiane.
lol

Postuar nga Keni datë 04 Korrik 2004 - 23:44:

Citim:
po prape ai "chef" qe ka gatuar ato pjatat do jete me origjine europiane.
lol

Pse mo djal ka ndonje amerikan, pervec indjaneve amerikan, qe mos te jen nga evropa? Nuk flas per te zinjte. Te gjith ketu ne amerik jan te ardhur dhe kan sjel metodat e tyre, sipas vendit. Keshtu eshte krijuar guzhina amerikane.

Trego 37 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.