Forumi Horizont | Trego 38 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Probleme Sociale (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=312)
-- Eshte nje urgjence e diteve te "sotme" se si te edukojme FEMIJET tane? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17190)
Eshte nje urgjence e diteve te "sotme" se si te edukojme FEMIJET tane?
Mora shkas te hap kete teme nga arsye personale dhe nga nje liber mbi edukimin e femijve.
Kur femijet "rreshkasin",duhet ti bejme pyetjet e verteta vetes?
Per mendimin tim shoqeria, kondicionet sociale nuk jane pergjegjese dhe nuk kane nje shpjegim per te gjitha keto...dhe dashuria e prinderve nuk mjafton!
Po sikurse e keqja te "banonte" ne nje dificit total reflektimi,se si duhet te jete edukimi i FEMIJEVE tane?
Mendoj qe jeta ne shoqeri kerkon qe secili nga NE te disiplinohet nga nje numer rregullash dhe ti beje te tijat.Eshte principi i gjithe edukimit.
Por perpara te gjithave duhet te dime çfare eshte nje FEMIJE, çfare i duhet vertet per tu bere i rritur,si te sillemi ne si prinder e sidomos vitet e para te jetes te tij jane vendimtare...te ushtrosh sa me mire kete zanat kaq te veshtire qe quhet PRINDER.
Cfare do te thote te jesh PRINDER?
Sillni eksperiencat tuaja ne kete teme.
Cili eshte vizioni dhe keshillat tuaja per shoqerine e ardhshme...
Ju mirepres te gjitheve.
Te jesh prind i mire nuk eshte aq e lehte. Per mua eshte nje nga detyrat me te veshtira. Personaliteti i femijes percaktohet qe dy vjec, prandaj shume heret fillon dhe edukimi i femijes. Kam lexuar diku per nje prind e coi femijen diku(nuk me kujtohet ku konkretisht). Femija ishte 4 vjec apo me pak. I kerkoi ta ndihmonte me femijen, dhe ai i tha qe ke ardhur shume vone.
Ne Shqiptaret i perkedhelim shume femijet. Mundohemi ti mbajme sa me afer dhe mos i mundojme shume se na dhimbsen. Ketu qendron gabimi yne. I bejme te paafte per te perballuar jeten vetem ne te ardhmen. I mesojme te jene te varur nga prinderit. Sa te rinj ne moshe te pjekur, pse jo dhe mbi 30 ke akoma qe jetojne me prinderit ne Shqiperi?! Pjesa me e madhe pothuajse.
Kjo eshte teme ku ka shume per te diskutuar.
Re: Eshte nje urgjence e diteve te "sotme" se si te edukojme FEMIJET tane?
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia2006
.
Te jesh prind do te thote te mos vesh asnje para femijes tend. Vetja kalon ne plan te dyte. Duhet te mendosh c'eshte e mire per familjen tende dhe jo vetem per ty. Femijet e vegjel te hane shume kohe. Aq kohe sa per veten tende duhet te kujdesesh kur ke mundesi dhe jo kur do ti. Femija nuk ka nevoje vetem per veshmbathje, ushqim , lodra, por edhe per edukim. Sa me pak perkedhelira, se ndryshe do vuash vet ti si prind, por edhe femija.
P.sh Djali im u perkedhel jashtezakonisht nga gjysherit e tij gjate qendrimit ne Shqiperi. Ndryshoi komplet. Akoma pas tre vjetesh une i vuaj ato perkedhelira. Eshte shume qaraman. Qan pothuajse per gjithcka qe nuk pelqen, apo nuk ben dot. Shume torturuese dhe lodhese. Kujton se gjithcka eshte per te, dhe vetem per te. Nuk do te ndaje gjerat e tij me asnje, por i do lodrat e te tjereve me cdo kusht. Ndonjehere te flasesh me te eshte si te flasesh me muret.
Juve prinderve te ardhshem. Edukojini vet femijet tuaj, mos i lini shume dore me dore, dhe sa me pak perkedhelira aq me mire per femijen tuaj dhe per ju.
Une i kam rritur vete femijet ne cerdhe dhe ne kopshte, nuk i perkedhela, mesuan te bejne cdo gje, qe 6 vjec lanin pjata dhe kishin celsin ne qafe. Nuk kam frike te vdes, por i ngopa me kulu kulu dhe mucu mucu, se me vinte keq qe benin kaq pune dhe ishin te pavaruru qe ne moshe te njome.
Mos u flisni femijeve me gjuhe femijesh, trajtojini si te rritur edhe kur jane 1 vjec, se ndryshe rriten me ngadale psikollogjikisht.
une kete nuk e dija kur isha e re dhe vetem zemra dhe shpirti mamit u therras, por jashte nuk i therret kush keshtu......
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia2006
Sillni eksperiencat tuaja ne kete teme.
Cili eshte vizioni dhe keshillat tuaja per shoqerine e ardhshme...
Ju mirepres te gjitheve.
Citim:
Po citoj ato që tha agata
Por.., per mua te jesh prind, nenkuptoj te jesh e afte te edukosh nje brez te ri... Te kesh plot dashuri per te dhene... Ti vesh detyre vetesh ti shkollosh, dhe t'i krijosh kushte sa me te peshtatshme per te gjitha keto.
Mendoj se kjo eshte detyra e nje prindi, per te krijuar, individe, te cilet do dine ti pershtaten sa me mire shoqerise ku jetojne e perballimeve te jetes se tyre.
Citim:
Po citoj ato që tha AndreaPirelli
Hemmmmm .......... sa bukur duket me llafe ....... thjesht fare ....... c'pret atehere ??????? Ta ma menderja???????? Do thuash ti kur u bera une ..... ca ka te mos behesh ti ............. hemmm ...... maybe ... .
Shi Hey me paska gjetur temen
Hey ke ndonje sygjerim per temen
Sygjerim? Te ishte puna me sygjerime ehuhaaa ku do ishim sot.. po vetem ne keto pune qe s'jep dot mend. Te jesh prind nuk do te thote vetem te kontribuosh ne sjelljen ne bote te nje krijese te re. Nuk thashe ndonje te re, e di. Po i kam bezdi ata njerez qe e hedhin (me nder muhabetit) shurren perpjete sepse kane arritur te bejne nje apo dy ciliminj kur ne te vertete i kalojne apo s'i kalojne 3 ore ne dite me ta. Ceshtje teper delikate Cec.. do jem ne gjendje te jap sygjerime vetem kur te arrij te pesedhjetat.. per te mos thene pesedhjetepesat.
Epo tani ti do ta gdhish me femijet nate -dite
Une s'jam hiç dakort
Jam içik egoiste
E thene me fjale te tjera?
Citim:
Po citoj ato që tha Heyday
. Po i kam bezdi ata njerez qe e hedhin (me nder muhabetit) shurren perpjete sepse kane arritur te bejne nje apo dy ciliminj kur ne te vertete i kalojne apo s'i kalojne 3 ore ne dite me ta.
Bjonde.. S'besoj se eshte e nevojshme te specifikoj qe s'e kisha per ata prinder qe rropaten gjithe diten ne pune e u qan shpirti per kohen e humbur me femijet.
Citim:
Bjonde.. S'besoj se eshte e nevojshme te specifikoj qe s'e kisha per ata prinder qe rropaten gjithe diten ne pune e u qan shpirti per kohen e humbur me femijet.
Citim:
E thene me fjale te tjera?![]()
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
Hey nese sjell ne jete ne femi te qan shpirti gjithmon per te se eshte pjese e jotja, sado qe per ne qe i shikojme nga jashte nje nene o babe eshte alkolist ,i droguar ,punon ne rruge per femine ajo eshte nena babai i tij ...mbaj mend vite me pare nje rast kur nje femi ja hoqen prinderve sepse e jema pinte dhe e mbajten ne nje casa famiglia kishte cdo gje qe i mungonte por ne dake me thoshte" domani andro a casa da mia mamma e vero, io voglio la mia mamma"? dhe une sdija si ti pergjigjesha dhe e kishim heq per te miren e tij ai donte ate...
Citim:
. Thjesht nuk ua ndjen te kalojne shume kohe ne shtepi e te interesohen c'note mori femija ne shkolle, a hengri darke, apo ku e ka vrare gjurin. Ja keshtu.
Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
HD nuk e besoj se ka prind normal ne bote qe mos interesohet ne gjera te tilla elementare per femijen e vet... problemi eshte qe te qenit prind eshte detyre shume e veshtire per kete dhe mendohen njerezit te bej apo mos bej femije... te rrisesh edukosh femijen dhe njekohesisht paralel me te mos lesh mbas dore jeten tende por ta jetosh nuk perben asnje problem perkundrazi besoj se keta lloj prinderish ndjehen te realizuar dhe te kompletuar
Hey je shume gabim kur thua qe femijet nuk kuptojne nuk dine dhe shofim vetem me syte e dashurise nesje ndoshta ske aq esperience sa te shofesh nje gje te tille ...thjesht ske femije flet me te degjuar e me te lexuar realiteti eshte ndryshe flasim kur ti kesh por kur ti te jesh 55 une ndoshta sdo jem me ....
Kur nje njeri nuk kalon kohe ne familje mendoj se problemi nuk eshte femija eshte se cfare eshte per te ajo shtepi dhe nuk besoj se eshte faji i femijes ka eksistuar ky problem dhe me pare por kur je 2 si shikon problemet kur je 3 o 4 problemet ske nevoje ti shikosh se te shikojne ato .
Citim:
Ka Einxhell, ka. Ta siguroj une.
Te rrisesh dhe edukosh femijen te detyron qe deri diku ta lesh pas dore jeten tende. Deri ku, je ti qe e vendos ne baze te organizimit qe i ben jetes.
E nuk besoj se te mendohesh dy here me shume te ben te kuptosh me mire se c'do te thote te jesh prind. Ca gjera duhet t'i kalosh mbi supe.
Citim:
Gjithcka varet nga prioritet qe ke ne jete tesoro dhe kur vjen femija ne jete.... jam me shprehjen qe ne rast se deshiron te besh dicka gjithmone gjendet mundesia per ta bere mjafton deshira
Citim:
... te rrisesh edukosh femijen dhe njekohesisht paralel me te mos lesh mbas dore jeten tende por ta jetosh nuk perben asnje problem perkundrazi besoj se keta lloj prinderish ndjehen te realizuar dhe te kompletuar
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
Qe femijet do behen si une po une s'do behem me si femijet![]()
![]()
turll ka thene dicka shume kohe me pare qe me ka bere pershtypje. me eshte dukur wise, per aq sa mendoj se prind nuk jam dhe sja kam haberrin ktyre punve
kur thoshte per femijet e tij qe spo pret te behen doktora presidenta dhe nuk do i vej thojt ne fyt femijeve te behen dicka te medhenj etj etj
per mendimin tim ky rrota e ka kapur thelbin, sepse ne perendim dhe kudo sot edhe ne shqiperi prinderit brezat e rinj po i turturojn femijet duke i shtyre ne maksimum qe te behen dicka, pra presin shume nga femijet dhe kjo nuk i con kund tjeter pervec zhgenjimit, ne shumicen e rasteve.
te shkojn ne shkolle te jene normal, por jo si ato tiger asian mothers qe ua nxijn jeten femijeve, nejse kshtu mendoj une
turll e ka kapur bukur, ti leje feijet te jene femij, se superman nuk jane
Turll gjithmone bukur e kap.. po c'ti besh qe as ai s'e kap veten shume seriozisht.. e kalon ashtu si pa u ndjere e pa rene ne sy
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
ti leje femijet te jene femij, se superman nuk jane![]()
Duhet te jesh e bindur, qe ke si ta edukosh ate krijes, pastaj mer vendimin qe duhet.dhe kur duhet !
Per te pjell, pjell dhe breshka, edukaten a e jep ne maksimum..???!!! pa bla bla bla bejn t'gjithe.
Citim:
Po citoj ato që tha fleurs de l'orne
Duhet te jesh e bindur, qe ke si ta edukosh ate krijes, pastaj mer vendimin qe duhet.dhe kur duhet !
Per te pjell, pjell dhe breshka, edukaten a e jep ne maksimum..???!!! pa bla bla bla bejn t'gjithe.
Citim:
c'ti duhet edukata breshkes lule![]()
Citim:
c'ti duhet edukata breshkes lule![]()
Citim:
Po citoj ato që tha al74
nuk o se nuk i duhet po nuk e merr vesht edukaten e gerbacit![]()
palloje n'shpulla ene e shef si hec drejt
Citim:
Po citoj ato që tha al74
nuk o se nuk i duhet po nuk e merr vesht edukaten e gerbacit![]()
palloje n'shpulla ene e shef si hec drejt
Se mos ngelet ndonje teme pa chit-chate amon
Citim:
Jo dhun jo dhune !!!!
ku ke hum ti ? meqe ra llafi ?
Citim:
Po citoj ato që tha al74
n'europe fleur , ene m'thoshte im ate : nuk t'merr vesht kaptina as me dru pranaj boj ca te dush se nuk merrem mo me ty.
ne fakt sikur e la takati e une i shkosha ke hunda me shpatlla pranaj u zbut ...frika ru vneshtin o ky muhabet![]()
do boni kalamoj ju a si e keni hallin![]()
Citim:
haahahhahahahaha
Al nigjo, se o rrug e veshtir, e kena diskutu i her ket muhabet bashke...ke zona dashuris
po ket pytjen e bone me hy nt'em e?
p.s na mori malli per mendimet e tua![]()
Citim:
Po citoj ato që tha al74
rruge e veshtire dakord po qe nuk u "mor" vendimi pa vetedije ngilet ke ura me derrasa e kot me pllit ktu se bohen shterpe ene mendimet.
ho fleur se ka fillu periudha e pllenimit nashti ...rreziko robi se nuk bohet kiameti![]()
Trego 38 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.