Forumi Horizont | Trego 46 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- Sekretet e veshtira per tu ruajtur...?! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12722)
Sekretet e veshtira per tu ruajtur...?!
A e keni vene re kur keni nje te fshtehte perbrenda ,nuk ndiheni mire deri sa ta ndani me dike ? Eshte dicka qe te bren perbrende deri sa ta "share-sh" me dike dhe ne menyre te cuditshme kjo te ben te ndihesh me mire ose me i lehte.
Si mendoni ju per kete?...a eshte e vertete qe njeriu smund te mbaje sekrete ?! Perse njeriu e ndjen gjithmone kete nevoje qe ta ndaje barren e sekretit me nje person tjeter ?
Re: Sekretet e veshtira per tu ruajtur...?!
Citim:
Po citoj ato që tha lezhjani-82
A e keni vene re kur keni nje te fshtehte perbrenda ,nuk ndiheni mire deri sa ta ndani me dike ? Eshte dicka qe te bren perbrende deri sa ta "share-sh" me dike dhe ne menyre te cuditshme kjo te ben te ndihesh me mire ose me i lehte.
Si mendoni ju per kete?...a eshte e vertete qe njeriu smund te mbaje sekrete ?! Perse njeriu e ndjen gjithmone kete nevoje qe ta ndaje barren e sekretit me nje person tjeter ?
jam shume dakort per ate qe thuhet se njeriu gjithmone e ka te nevojshme te ndaj me dike nje sekret. por me e keqja eshte se kur ke aq shume sekrete saqe njerit i thua nje gje tjetrit dicka tjeter dhe te duket vetja si puzzle tek te tjeret dhe ato asnjehere nuk te njohin deri ne fund. ndoshta duket argetuese por une e vuaj sepse dua kaq shume per t'i treguar te tjerve por nuk mundem sepse kam frike se ato asnjehere nuk do e mbajn dhe une nuk do kem me nje privacy. mgjth njerezit kane shpikur prifterinjete(ku mund te rrefehesh) ose psikologet por prap une nuk e di nese ndonjeri mund me ndihmoje.. ndoshta nejrezit kerkojne gjthmone dike qe vuan si ato e qe mund t'i kuptojne ne ca caste te koklavitura. une gjithmone jam ne kerkim te dikujt qe ka vuajtur si une por s'e kam gjetur akoma...konkluzioni me mire mbaj ca gjera per vete .......
Citim:
Po citoj ato që tha PERLA DETIT
jam shume dakort per ate qe thuhet se njeriu gjithmone e ka te nevojshme te ndaj me dike nje sekret. por me e keqja eshte se kur ke aq shume sekrete saqe njerit i thua nje gje tjetrit dicka tjeter dhe te duket vetja si puzzle tek te tjeret dhe ato asnjehere nuk te njohin deri ne fund. ndoshta duket argetuese por une e vuaj sepse dua kaq shume per t'i treguar te tjerve por nuk mundem sepse kam frike se ato asnjehere nuk do e mbajn dhe une nuk do kem me nje privacy. mgjth njerezit kane shpikur prifterinjete(ku mund te rrefehesh) ose psikologet por prap une nuk e di nese ndonjeri mund me ndihmoje.. ndoshta nejrezit kerkojne gjthmone dike qe vuan si ato e qe mund t'i kuptojne ne ca caste te koklavitura. une gjithmone jam ne kerkim te dikujt qe ka vuajtur si une por s'e kam gjetur akoma...konkluzioni me mire mbaj ca gjera per vete .......
Nga vete fjala sektreti eshte bere per tu mos ndare me dike tjeter. Ne momentin qe kete sekret e ndan ne me shokun/shoqen tende ky nuk mund te quhet me sekret mendoj une.Por sic tha Gangoo jo gjithcka mund te mbahet perbrenda,por jo dhe gjithcka mund te tregohet.Disa gjera njeriu ja mban sekret edhe vetvetes se tij. Pastaj ndarja e sekretit ka te beje shume me personin me te cilin e ndan kete ngjarje, mendim ose cfare mund te jete, si dhe tipin e sekretit.Une mendoj qe njeriu mund te ndaje me dike tjeter gjerat qe personalisht atij i kane ndodhur dhe nuk kane shume peshe tek vetja e tij por jo kurre plotesisht cfare ai/ajo ka bere. Jane raste te radha qe dikush mund ti besoje dikujt tjeter plotesisht.
Pas rrefimit te sekretit njeriu ndihet me lehte sepse peshen qe i rendonte e ka ndare ne gjysme.Por mund te kete dhe raste qe ndoshta njeriu mbas rrefimit te ketij sekreti mund te ndjehet dhe ne dyluftim me mendimet e tij, ne lidhje me besimin tek personi tjeter.Prandaj..
Per mendimim tim sekreti duhet te mbetet sekret.
E kuptoj pikepamjen tende Demo, porse une thashe qe njerezit e kane te nevojshme ti ndajne sekretet nuk po nenkuptoja qe duhet ti ndaje ato. Ajo pastaj varet nag personi. Nese ja vlen tja thuash dikuj pra ta ndash barren pergjysem me dike por me friken se ai dikush mund ta nxjerri sekretin ose Te jesh i sigurt qe sekretin sdo ta nxjerri kush ngaqe ti sdo ti thuash askujt dhe te gjithe barren ta mbash per vete!
Tani per rasti e rrefimit prifti eshte njeri ne pergjithesi i besuar dhe nuk do ta nxjerre te fshehten tende tek dikush tjeter sepse pastaj ai do te bente mekat te rende gjithashtu para zotit dhe do ti humbte kredibilitet Kishes ne sy te njerezve. Te njejtin rrol mendoj se luan edhe psikologu ku ndonjehere ndihesh i detyruar ti ndash sekretet e tua me te. Gjithashtu edhe psikologu e ka te ndaluar nga etika e punes dhe me duket se edhe me ligj qe ti tregoje dikuj tjeter cfare bisedohet ne nje seance me klientat.
A e kam te nevojshme te ndaj nje sekret me dike? Hmmm, tani qe nuk me bren dicka, them se jo..normalisht, sepse, megjitheqe mundohem, nuk mundem ta kuptoj ne menyre te mirefillte nje person i cili ka nje sekret, dhe e bren perbrenda.
Por, kujtoj disa raste kur une kam patur sekrete, dhe te ndarit me nje person me ka ndihmuar shume. Them, se njeriu, ose me sakte nga menyra qe eshte gatuar e ben qe ta ndieje te nevojshme qe te ndaje sekretet. Sepse...kur e ndan nje sekret me dike, mund te flasesh me ate dikush per sekretin, t'i qash hallin...por, nese ngel vetem ne mendjen tende, nje dite do te perfundosh duke folur me veten dhe do te mendosh qe je cmendur.
Prandaj njerezit lodhen kaq shume per te gjetur nje njeri te cilit mund t'i besojne rrugicat me te fshehta te zemres se tyre. Nuk e di, mbase e kam gabim...por edhe sekretet e kane nje date skadence.
Citim:
E kuptoj pikepamjen tende Demo, porse une thashe qe njerezit e kane te nevojshme ti ndajne sekretet nuk po nenkuptoja qe duhet ti ndaje ato
Ajo pastaj varet nag personi. Nese ja vlen tja thuash dikuj pra ta ndash barren pergjysem me dike por me friken se ai dikush mund ta nxjerri sekretin ose Te jesh i sigurt qe sekretin sdo ta nxjerri kush ngaqe ti sdo ti thuash askujt dhe te gjithe barren ta mbash per vete!
Tani per rasti e rrefimit prifti eshte njeri ne pergjithesi i besuar dhe nuk do ta nxjerre te fshehten tende tek dikush tjeter sepse pastaj ai do te bente mekat te rende gjithashtu para zotit dhe do ti humbte kredibilitet Kishes ne sy te njerezve. Te njejtin rrol mendoj se luan edhe psikologu ku ndonjehere ndihesh i detyruar ti ndash sekretet e tua me te. Gjithashtu edhe psikologu e ka te ndaluar nga etika e punes dhe me duket se edhe me ligj qe ti tregoje dikuj tjeter cfare bisedohet ne nje seance me klientat.
Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever
p.s Ka ndonje qe do te me tregoje nr pin te credit cartes se tij.?![]()
Citim:
1-Si mendoni ju per kete?...a eshte e vertete qe njeriu smund te mbaje sekrete ?!
2- Perse njeriu e ndjen gjithmone kete nevoje qe ta ndaje barren e sekretit me nje person tjeter ?
Citim:
Po citoj ato që tha Balerina
Numri nuk eshte sekret, se banka e din.Por,numri i pin nuk eshte hall, qe te bren, qe te mundon.
Ndersa une mendoj qe njeriu (jo qe duhet te hapet), por ka te nevojshme te nxjerre sekretet e medha, te cfaredo lloji qofshin ato. Madje sekretet me te medhate fare ulerijne qe te humbasin statusin e fshehtesise, dhe ulerima e tyre dallohet mbi te gjitha ulerimat e mini-sekreteve.
Citim:
Po citoj ato që tha Demokrate4ever
hahahaha Atehere e dashur pse e mban sekret nr pin dhe s'ja tregon kujt ti?Eshte personal i joti apo jo?
Sekretet mund te jene te shumellojshme jo vetem qe te brejne apo jo?
Me thuaj ti kush quhen sekrete?
Po pra balerina kur ti i shprehesh ditarit tend, respekton veten, privacine tende,sepse s'do te biesh ne gjykimin e dikujt tjeter qe kurre s'do te kuptonte ty si vetvetja jote.Pra njeriu me ruajtjen e disa sekreteve respekton privacine e tij dhe veten e tij.
- Jam dakort me nje pike qe ke thene me pare qe dhe sekretet kane nje date skadence, kane vertet,atehere kur jane afer vdkjes,qe s'kane peshe me keto sekrete per ate njeri.
- Nese do tregonte gjithcka c'do i ngelte per veten me pas?
Hallet familjare,shoqerore,bashkeshortore,ciftore ka gjithkush. Keto qahen,tregohen merren keshilla, mendime,por sekretet qe duhen te jene sekrete duhet te mbesin te tilla.
sekretet.............
mendoj se sekretet jane te veshtira per tu ruajtur sepse nje njrei qe nuk di te mbaje nje sekret te vetin dhe ia tregon te tjereve tregon se ai eshte i pari qe nuk di te ruaj sekretin e vet dhe imagino pastaj te tjerve qe ua tregon............Mendoj se cdo njeri i cili deshiron qete tregoje nje sekret te vetin,perpra se ta tregoje duhet qe te marre parasysh cdo gje qe do te ndodhe me materialin qe ka treguar..........
sekretet!
94% e njerezve ndajne pervojat e tyre emocionale me te tjeret,sipas nje studimi te psikologeve amerikan.
Dhe te gjithe kane nevoj te ndajne ngarkesat e tyre emocionale me te tjeret duke besuar se kjo i ben te ndihen me te lire dhe me mire edhe pse studimet e ndryshme kane konfirmuar se nje gje e tille nuk eshte e vertete, sepse per te ndare me dike nje ngjarje duhet te perjetosh te njejtat emocione dhe te njejtat ndjenja te kendshme apo te pakendshme!
MEREPO sipas te njejtit burim personat qe se paku kane nje ngjarje emocionale (mund t'i referohemi si sekret) te cilen nuk e kane ndare asnjehere me dike tjeter rezultojne me rrezik me te larte te semundjeve te ndryshme,krahas atyre qe i ndajne ngarkesat emocionale me te tjeret edhe pse gjate ketij procesi atyre i rikthehen te gjitha dhe i perjetojne dhe njehere ato!
Mendoj qe ne momentin kur dikush humb kontroll atehere ndjen nevojen per te ndare nje "bare te rende" me dike tjeter qe i ka besim, duke shpresuar se duke e ndare kete sekret do rigjeje forcen apo kurajon, apo thjesht vetveten.
nese s'ta mbajne 36 tuajt (dhembet), s'ta mban asnjeri.
Nese don te vleresosh nje njeri (person) se sa besnik eshte, thuaji atij nje sekret jo shume te rendesishem.
Re: nese s'ta mbajne 36 tuajt (dhembet), s'ta mban asnjeri.
Citim:
Po citoj ato që tha kacurrelja
Nese don te vleresosh nje njeri (person) se sa besnik eshte, thuaji atij nje sekret jo shume te rendesishem.
Re: Re: nese s'ta mbajne 36 tuajt (dhembet), s'ta mban asnjeri.
Citim:
Po citoj ato që tha ridii
Nuk egziston nje i till![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Citim:
Re: Re: Re: nese s'ta mbajne 36 tuajt (dhembet), s'ta mban asnjeri.
Citim:
Po citoj ato që tha kacurrelja
E po, ti firak nuk e paske kuptuar fort ate cfare kam thene un!!! Sot eshte e veshtire qe te besosh dike per sekrete. Me te vertete qe disa here ndodhesh ne nje situate qe te qash hall me dike dhe ti hapesh me sinqeritet, por ai dikushi sot e shfrytezon bile gjendjen shpirterore, cfaredo lloj sekreti qofte ai. Keshtu nqs i thua dikujt nje gje dhe ai person ta mban dhe ndoshta edhe te keshillon me shpirt e pa hile, te rri prane tamam si mik, atehere ai eshte per tu besuar. Por te tille njerez jane te rralle dhe mezi gjenden sot ne kete bote. Eshte shume e veshtire!
--------------------------------------
Me mire nje qen shok, sesa nje shok qen.
Re: Re: Re: Re: nese s'ta mbajne 36 tuajt (dhembet), s'ta mban asnjeri.
E po, ti firak nuk e paske kuptuar fort ate cfare kam thene un!!! Sot eshte e veshtire qe te besosh dike per sekrete. Me te vertete qe disa here ndodhesh ne nje situate qe te qash hall me dike dhe ti hapesh me sinqeritet, por ai dikushi sot e shfrytezon bile gjendjen shpirterore, cfaredo lloj sekreti qofte ai. Keshtu nqs i thua dikujt nje gje dhe ai person ta mban dhe ndoshta edhe te keshillon me shpirt e pa hile, te rri prane tamam si mik, atehere ai eshte per tu besuar. Por te tille njerez jane te rralle dhe mezi gjenden sot ne kete bote. Eshte shume e veshtire!
--------------------------------------
Me mire nje qen shok, sesa nje shok qen. [/B][/QUOTE]
ehh duket qe sme ke kuptuar ti mua {jam ai firaku por me nick tjeter se me perjashtuan me ate nick}nuk thash aty qe s behet si the ti por thjesht doja te tregoia qe jan te rrall ata,por nejse dukeshe qe eshte e kot te ta shpjegoi problemet e evolimit jan shum qart te ti me sa vihet re .hajt me degjofsh te miren o ..lere spo ta them me mir milaniste
Sekretet??
Patjeter qe jane te veshtira per t'u mbajtur...,aq me teper kur jane nga ato te rendesishmit fare,kur preken direkt interesat e tua shpirterore .Por mendoj se njeriut i edhte dhene nje goje per te folur,por jo do ca do...dhe aq me teper do kujt do.Ketu hyn ne pune mendja,qe na ndihmon ne qe te bejme nje seleksionim te njerezve qe mund t'i themi dicka te rendesishme per ne ,por ne te njeten kohe te jemi te sigurte ,qe neser ai nuk do ta perflase,e aq me teper ta perdore kunder nesh. Une do te fusja si mbajtes sekretesen me te mire te botes zemren,ajo po qe eshte nje arke e mbyllur,qe nuk t'a "perplase"fytyres te nesermen ate qe "di" per Ty....Por nuk do te mund te perjashtoja ketu as miken time me te mire,nenen time... qe eshte si zemra ime,nje arke e mbyllur,por qe flet ,qe me degjon dhe mbi te gjitha me keshillon.
Lezhjano...sekretet me te vertete jane te veshtira per t'u mbajtur,por me to askush nuk shkoi ne varr.Pse ?? Sepse as varri thojne nuk e duron dot pershen e tyre te rende...,jo me ta duroje Shpirti i njeriut e aq me teper goja...qe nuk mund te rrije rehat e shkreta.........
Citim:
Citim:
Une jam pus...nuk tallem..se kam problem te mbaj sekretet. Por nga ana tjeter ka nje ane negative : kur nje njeri te thote nje sekret ai pretendon qe ti ta kuptosh e te jesh i gatshem ne dhenien e keshillave...ku qendron ana negative? Se njerezit mesohen dhe skane kohe te degjojne ty asnjehere ... :o
Mesazhet jashte teme u fshine.
Faleminderit per mirkuptimin!!
sekretet te veshtira per tu rruajtur .....por veshtire te gjesh nje mik qe te ndash peshen e tyre me te....
Qe ne momentin qe fillova te mbaj sekrete, ndihem 100% me mire(une, personalisht flas).
Kushdo ka sekrete dhe kushdo di t`i ruaje ato.
Ps:-Vanessa James, me pelqeu mendimi yt i pjeses se dyte te fjalise.
Veshtire te besosh tek miqesia.Miqte kane koka laramene shpeshhere.
Te pershendes.
enya ,te pershendes...e vlersoj mendimin tend...faleminderit
Kam hasur rruges sime persona qe kam dhe me kane degjuar.Por jeta i ndryshon njerezit;Disa gjera duhen mbajtur per vete,nese mund te quhen sekrete.
Asnje here s'e kam thyer besimin e dhene.
Te dish te mbrosh nje sekret eshte cilesia qe karakterizon njeriun e pjekur
psikologjik.
Cdo njeri kur meson dicka te re dhe i besohet te ruaje nje sekret, kerkon me cdo kusht ta ruaje kete sekret ne vetvehte. Eshte nje premtim, qe i ke bere vete vehtes dhe duhet ta mbash, duke provuar keshtu sa besnik je ti si person ndaj vehtes tende me teper, se sa ndaj te tjereve, d.m.th. ka te beje ne nje fare menyre me karakterin e individit dhe sa thashethemexhi apo llafazan je.
Ama ne te njeten kohe eshte edhe kontradiktore me idene e te besuarit, mbasi cdo njeri kerkon gjithmone te besoje dike tjeter, per te thene nje sekret dhe edhe kjo varet nga karakteri i individit sa i afte eshte te besoje nje individ tjeter, qe ka te beje me shume me idene se sa i afte je ti te duash nje person tjeter...
Kemi nevoje te besojme, se kemi nevoje te dashurojme...
Kush nuk dashuron kurre, nuk mund te besoje kurre, shume here edhe veten e vet...
Megjithate populli thote qe: "Ne do te mesosh nje sekret, pyet nje femije ose nje budalla". Keto thenjet e popullit une i besoj me shume se thenjet e filozofeve me te medhej te koherave, se filozof me te madh se vete populli nuk ka...
Kaq kisha dhe si perfundim une vete i shoh si shume kontradiktore keto dy ndjenja kaq natyrore dhe njerezore "Ruajtjen e Sekretit Vs. Besimin"
-------Une mendoj se nuk jane vetem sekretet te veshtira per tu ruajtur,por cdo gje.Sepse njeriu ne netyren e tij eshte krijuar i tille qe te bashkepunoje me dike tjeter ne menyre qe te krijoje jeten ne NE SHOQERI,sepse eshte nje qenje njerezoredhe per kete i duhet flas me tjetrin dhe te diskutoje cdo gje qe ka hyre ne shpirtin etij.Pasi --SHPIRTI ESHTE VATER E MENDIMEVE DHE E NDJENJAVE dhe cdo gje nga bota qe e rethon "hyn" aty- dhe informacioni qe hyn aty vleresohet nga --
---1 intelekti i njeriut --dhe 2--Nga standartet morale qe ka ky njeri per veten etij--Dhe aty pastaj njeriu ka nevoje qe ate qe e ka perpunuar ne qenjen e tij --Psikosomatike-Ka nevoj ta shprehi me dike-------
-Ky fakt nevoja e shprehjes dhe endarjes se ketij informacioni me dike tjeter--eshte nje instikt i lindur i njeriut---eshte nese do perifrazonim --Nitzchen--Nje nga kurthet qe natyra i ka ngritur njeriut per te perjetesuar -JETEN NE SHOQERI-- -ndaj kjo eshte nje instikt pakushtezuar dhe kur ne duam te ruajme nje sekret -atehere na dalim kunder natyres sone ,dhe kjo na shkakton edhe -Presion -ne qenjen tone ne karakterin tone ne -PSIQIKEN TONE dhe e "ndrydh" ate ketu hyn edhe shpjegimi Freud me sistemine tij te -Idi-t---dhe ai qe ka nje personalitet te forte harin ta perballoje,ose dikush qe e ka stervitur shpirtin etij me keto nepermjet ushtrimeve dhe Fjalive te psikologjise mjekesore ,ose nepermjet -Yoges --(sepse sot ka ardhur Dalai lama ne NY,sipas David Letterman qe po eshikoj tani tek kanali2) --harrin qe te gjej ekuilibrin ,ose paqen shpirterore me ate qe ka brenda shpirtit te tij.---Por shpirti eshte si nje ene e madhe qe mbushet me gezime dhe hidherime --dhe ti ke nevoje te brendeshme insiktuale te lindur--- tja thuash ate dikujt--nje shoku nje miku,ose nje me te aferti dhe kjo lloj ndjenje ben te mundur qe ne te jetojme ne shoqeri---Mirepo kupa mbushet sic thot diku Shekspiri---Kupa BUJARE u mbush me vrer- //-dhe lot nga syte po me derdhen--Dhe kur kupa mbushet duhet ta zbrazesh diku sepse ne te kundert fillon dhe del nga shinat ------------atehere ti ja thua nje shoku apo miku ose forumit horizont si puna jone ketu,Por ka gjera qe nuk i thua dot ketu tek forumi ,dhe i mban ne vetvete, por instikti i lindur nuk te le rehat---------Dhe KRISITANIZMI i ka dhene pergjigje kesaj me --INSTITUCIONIN E RREFIMIT---e vetmja gje me te vertet gjeniale e kristianizmit qe e ka kuptuar kete --NATYRE TE SHPIRTIT NJEREZOR---se te tjerat kristianizmi i ka qesharake-( mendimi im)-- atehere zotrote po je kristian ti shkon rrefehesh tek prifti --po je mysylman si puna ime ---"ha dynjan"-----Por ne pergjithesi asnjeri nuk i beson asnjerit per sekretin---por ne ndonje moment -----Renije shpirterore----sic duket "GOTA" EESHTE PJERRUR PAKEZ---DHE TI FILLON E DERDELLIS "PER KODREN PRAPA BREGUT'"--si puna ime tani-dhe bashkebisedusi cuditet me ty qe tregohesh kaq--- leshko---,pamvaresisht se edhe ai eshte treguar i tille me dike tjeter-----Ose po te kesh perballe ndonje doktor psikollog qe ecen ne gjurmet e Freudit--ai me metoden e hipnozes te nxjerr te palarat ne shesh sepse te detyron te thuash ato qe ti i ke te fsheheta Pasi me metodene tij te pyetjeve ta merr goten dhe ta zbraz komplet--metode e perdorur nga psikologet naziste--ose e shkruan ne memuaret e tua----ose e fundit fare sic thash po i ke bere shpirtit tend --work out--- e merr me vete ne varr,ekretin vetem ,---por ne kete rast je nje perjashtim----por ky perjashtim e ---FORCON RREGULLIN PER TE CILIN UNE KAME DY ORE QE PO GRIJ SALLATE ------------ megjithese ndonje shoku ose shoqe te afert edhe mund t;ja thuash se- ckuptim ka po s'ja the dikujt sekretin--- duket sikur s'ka ndodhur fare---...........dhe pasi e thua e keni vene re ndihesh me mire,atehere fillon filmi-Ndergjegja-...................po e le me kaq se e bera carcaf,-gjith te mirat
O RAIMONDI, PO NUK LODHESH VLLA... QE BEN GJITH ATE MUNDIM.. QE SHKRUANME NGJYRA NGJYRA?
SHENDET
--------------ha ha ha,me pelqen ashtu se kur eshte shume e gjate behet e monotone ,dhe ebej ashtu qe ta largoj monotonine nga ai qe e lexon--------------e bej per te miren e forumit----------lol.Po pash ca video ne you tube -per vloren ishin te tuat--se pash atje siglen vlonjati i 99tave,ishin video te bukura,i hap i shoh gjithmone .Gjithe te mirat
MUNDOHEMI DHE NE DERMAN.. TE SHUAJME MONOTONINE
SHENDET
Citim:
nuk dua te behem sksist por kur mendon fjalen sekret, femrat jane me te prekupuara me ket bote. femra eshte nje oqean i mbushur me sekrete. do nga zhgenjimet, ca nga gabimet, e ca nga fatkeqsite e jetes (tradhetite), e ben femren nje oqean te mbushur me sekrete. dhe ajo e ndjene te domozdoshme te besoje nje njeri, shoqe/shok qe t'i zbrazi pak peshen e rende te tyre.p.sh ne mashkujt nuk e kemi te nevojshme te thirrim nje shok ne telefon per nje kafe/chat. (po flas per vete!:) mos te ishte per chit-chating e femrave, sturbucks kafe nuk do te kishte aq shume bizness:)
ne mashkujt e kalojme kohen me shume ne enderrime, mendime filozofike, ne humor, ne sport, etj etj etj, nuk jemi qenie aq komplekse sa femra.
nje burre mund ta kaloje gjithe jeten ne vetmi, dhe kjo nuk do ishte nje tragjedi, perkundrazi mund t'i marri nje kuptim me te plote jetes. ai mund te shikoje boten ne sy, duke ecur me hapa te shpejt e duke e lene mbrapa. perkundrazi ky nuk friksohet, dhe as nuk e merr mundimin te shtoje shpejtesine e hapit te tij. e merr kafen dhe me hapa te ngadalshem ecen rruges i vetmuar, pa e ndjere te nevojshme te ulet ne karriget e kafese te qaj hadhet e tij. i vetmuar mund te eci rruges gjithe jetes. me nje buzeqeshje ironike ia shkel synin zotit, kaq kishe ti???!! sikur nje boxtjer qe eshte goditur njeqind here edhe syte jane ejur e te mbyllur pothuajse, perseri kerokn te godas me grushtin e vetem dhe final ,qe tani dihet, existon vetem ne imagjinaten e tij.
sikur ky te ishte fati nje femre, kjo do ishte nje tragjedi.
per nje mashkull! ai buzeqesh me vete e thote!o cfare jete koti paska qene kjo!!:) dhe vendos ta kaloje naten duke shikuar humor, p.sh, pallati 176 :)
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
nuk dua te behem sksist por kur mendon fjalen sekret, femrat jane me te prekupuara me ket bote. femra eshte nje oqean i mbushur me sekrete. do nga zhgenjimet, ca nga gabimet, e ca nga fatkeqsite e jetes (tradhetite), e ben femren nje oqean te mbushur me sekrete. dhe ajo e ndjene te domozdoshme te besoje nje njeri, shoqe/shok qe t'i zbrazi pak peshen e rende te tyre.p.sh ne mashkujt nuk e kemi te nevojshme te thirrim nje shok ne telefon per nje kafe/chat. (po flas per vete!mos te ishte per chit-chating e femrave, sturbucks kafe nuk do te kishte aq shume bizness
![]()
ne mashkujt e kalojme kohen me shume ne enderrime, mendime filozofike, ne humor, ne sport, etj etj etj, nuk jemi qenie aq komplekse sa femra.
nje burre mund ta kaloje gjithe jeten ne vetmi, dhe kjo nuk do ishte nje tragjedi, perkundrazi mund t'i marri nje kuptim me te plote jetes. ai mund te shikoje boten ne sy, duke ecur me hapa te shpejt e duke e lene mbrapa. perkundrazi ky nuk friksohet, dhe as nuk e merr mundimin te shtoje shpejtesine e hapit te tij. e merr kafen dhe me hapa te ngadalshem ecen rruges i vetmuar, pa e ndjere te nevojshme te ulet ne karriget e kafese te qaj hadhet e tij. i vetmuar mund te eci rruges gjithe jetes. me nje buzeqeshje ironike ia shkel synin zotit, kaq kishe ti???!! sikur nje boxtjer qe eshte goditur njeqind here edhe syte jane ejur e te mbyllur pothuajse, perseri kerokn te godas me grushtin e vetem dhe final ,qe tani dihet, existon vetem ne imagjinaten e tij.
per nje mashkull! ai buzeqesh me vete e thote!o cfare jete koti paska qene kjo!!dhe vendos ta kaloje naten duke shikuar humor, p.sh, pallati 176
![]()
Nese kur con neper mend mundesine per t'i besuar nje sekret dikujt te shkojne djerset e ftohta curk, atehere dicka ke gabuar ne marredheniet me njerezit. Ndoshta ke mbajtur afer vetes njerezit e gabuar, ose ndoshta jane ata te duhurit, po ti akoma s'i ke dhene vetes mundesine per ta kuptuar kete.
Thene kjo, kjo puna e sekreteve eshte bela e madhe.. Sepse njerezit jane kafshe kurioze dhe te orientuar kundrejt njohjes. Po te mos ekzistonte kurioziteti nuk do ekzistonin sekretet, do kishte vetem gjera te panjohura. Te dish te merresh me punet e tua sot eshte art me vete, art qe shume pak dine ta praktikojne, keshtu qe mundesite qe nje rrefim i mirebesuar te shnderrohet brenda pak kohesh ne nje thashethem te perfolur jane te medha.
Si i behet? Une mendoj se i vetmi vend ku nje sekret te ngelet i tille eshte familja. Po qe se duhet t'i lesh ne dore dikujt nje arme (me te cilen mund te behej i plotfuqishem per te te vrare kur s'do te ta priste mendja), me mire lerja nje vellai apo nje motre.
Perndryshe, vri veten!
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
nuk dua te behem sksist por kur mendon fjalen sekret, femrat jane me te prekupuara me ket bote. femra eshte nje oqean i mbushur me sekrete. do nga zhgenjimet, ca nga gabimet, e ca nga fatkeqsite e jetes (tradhetite), e ben femren nje oqean te mbushur me sekrete. dhe ajo e ndjene te domozdoshme te besoje nje njeri, shoqe/shok qe t'i zbrazi pak peshen e rende te tyre.p.sh ne mashkujt nuk e kemi te nevojshme te thirrim nje shok ne telefon per nje kafe/chat. (po flas per vete!mos te ishte per chit-chating e femrave, sturbucks kafe nuk do te kishte aq shume bizness
![]()
per nje mashkull! ai buzeqesh me vete e thote!o cfare jete koti paska qene kjo!!dhe vendos ta kaloje naten duke shikuar humor, p.sh, pallati 176
![]()
Re: Re: Sekretet e veshtira per tu ruajtur...?!
Citim:Shume dakort.
Po citoj ato që tha Enya
Nuk eshte veshtire ta ruash sekretin dhe jo gjithcka duhet te mbetet sekret.
Citim:
Po citoj ato që tha Dulcis in Fundo
Si i behet? Une mendoj se i vetmi vend ku nje sekret te ngelet i tille eshte familja. Po qe se duhet t'i lesh ne dore dikujt nje arme (me te cilen mund te behej i plotfuqishem per te te vrare kur s'do te ta priste mendja), me mire lerja nje vellai apo nje motre.
Perndryshe, vri veten!
![]()
Perpara se dikush te me besoje nje te fshehur, i shtroj atij/asaj 3 pyetje; Ia ke besuar edhe dikujt tjeter?, Ka te beje e fshehura jote me dic qe s'duhet mbajtur fshehte?, Cfare do te te me beje sikur une, jo qellimisht, do te ua zbuloja te fshehuren te tjereve?
Citim:
Po citoj ato që tha F_xhunior
Perpara se dikush te me besoje nje te fshehur, i shtroj atij/asaj 3 pyetje; Ia ke besuar edhe dikujt tjeter?, Ka te beje e fshehura jote me dic qe s'duhet mbajtur fshehte?, Cfare do te te me beje sikur une, jo qellimisht, do te ua zbuloja te fshehuren te tjereve?
Trego 46 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.