Forumi Horizont | Trego 50 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Psikologjia (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=6)
-- Vështrim psikologjik i karakterit shqiptar. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=3959)
Vështrim psikologjik i karakterit shqiptar!!
Pershendetje te gjitheve.
Jam shume kurios te di se cfare mendoni:
Shqiptaret jane me agresive se popujt e tjere dhe ne qofte se po perse?
Shqiptaret jane me besnike se popujt e tjere dhe ne qofte se po perse?
Shqiptaret nuk dine te mbajne pozicione te ndermjetme,ata o te duan o te
urrejne;eshte e vertete apo jo?
jane me agresive sesa popujt e tjere, por jane gjithashtu edhe me frikacake edhe te pabese sesa popujt e tjere
Citim:
Po citoj ato që tha elbasanlliu_2003
jane me agresive sesa popujt e tjere, por jane gjithashtu edhe me frikacake edhe te pabese sesa popujt e tjere
ti po tregohesh i dobet, tamam shqiptar. ti tresh sulmon mendimin tim pa dhene vete asnje mendim. Une e di cfare them dhe te siguroj ty qe jam shume patriot dhe jam Shqiptar i mire. Ne po flitnim per agresivitetin tresh dhe une e pohova qe jemi komb agresiv, por mu desh qe te ndiqja edhe nje rrjedhe llogjike per keto veti shoqeruese te agresivitetit sic eshte pabesia edhe frika
Citim:
Te vleresosh se sa agresive jemi ne shqiptaret ne krahasim me te tjeret, do te thote te njohesh mentalitetin, karakteristikat social-psiokologjike, antropologjine sociale dhe kulturore te popujve te tjere. Kjo eshte shume e veshtire.
Nese na duhet te flasim per agresivitetin e shqiptareve, jane te gjithe te hapur te diskutojne duke argumentuar mendimin e tyre, por te besh krahasime, kam pershtypje se do ndihen te gjithe te manget ne vleresim.
Elbasanlli & tresh: Eshte mire mos vazhdoni duke replikuar me njeri tjetrin, se nuk po i permbaheni temes.
shqiptaret njihen dhe vleresohen per mikepritjen dhe eshte e vetmja gje qe nuk mund te kundershtohet sepse jemi nje popull zemerbardhe.
nese do jepja mendimin tim per t'ju pergjigjur dhe pyetjes se ARTILIO-s,do thoja kete.
1. agresiv jemi. historikisht na eshte dashur te mbrohemi nga armiqte,e jo si individe por si komb,keshtu jam shume dakort me ENNIS-in ku thote qe gjerat jane me komplekse sepse duhen pare ne kendveshtrimet qe ajo ka renditur dhe mendoj se kjo karakteristike eshte trasheguar ne heshtje e ne menyre ,pse jo ,te pavetedijshme neper breza.
2. nuk jemi as besnik sepse jemi tradhetaret me te keq qe ekzistojne,duke filluar nga mbreti zog e deri tek berisha,(kerkoj falje nese ne perdorimin e emrave!) e kemi shit vendin tone tek pushtuesi per nje qese flori apo per nje korice buke apo per premtime te kota dhe kjo gje vazhdon te behet edhe sot (per te gjithe ata qe besojne qe nuk ndodh me !).s'eshte faji i asnjerit sepse faji mbetet gjithmone bonjak,po kto gjera ndodhin tek popujt e varfer dhe ata qe jane te varfer jane edhe te dobet.keshtu qe cdo veprim e ka nje justifikim te "vlefshem" ,,,keshtu?!
do ishte mire qe te urrenin apo te donim ,por mendoj se nuk jemi ne gjendje te mbajme nje pozicion te qendrueshem per te gjitha arsyet e politikes shqiptare ne shekuj,hiq kohen e skenderbeut po dhe atje me tradheti e prapaskena mbaroi puna po nejse
shqiperia eshte vendi me pozite gjeografike perfekte,por kjo gje demton shume vendet e tjera fqinje qe kane qene historikisht me te fuqishme ekonomikisht,dhe nje popull injorant dhe i varfer eshte prè e lehte sepse genjehet shume shpejt si ata femijet e vegjel me nje karamele .
kto konsiderata nuk i drejtohen absolutisht ne menyre personale dikujt ,keshtu qe do doja pak transparence ne kete gje nga te gjtihe ju.i them keto gjera me keqardhje sepse jam shqiptare dhe une dhe krenare per kete,po i drejtohen mbi te gjitha atyre qe kane udhehequr kete popull si dreq.populli eshte turme dhe nga ta drejtosh shkon,keshtu qe......
kalofshi mire dhe ju pershendes te gjitheve kudo qe jeni...pacim
o Alias
Nuk e lexova fare letren tende,doja ta lexoja,por me kapi syri frazen kur ti akuzon Mbretin Zog 1.E njeh ate kohe zotrote?Ke aq kulture dhe moral ti thuash udheheqesit me te sukseshem,kryepatriotit,diplomatit te shquar tradhtar?Fol e xhaxhi tamam,mesoji gjerat pastaj jep nje mendim.
I nderuar ELABANSALLI_2003
Te udheheqesh mire s'do te thote qe ne fund te mos jesh tradhetar po do beje mire t'i kaloje nje perseritje historise se Shqiperise.Eshte nje liber me rreth 500 faqe, kerko ne librari historine e klases te tete dhe me siguri do gjesh dicka aty per te korrigjuar dijet e tua, nuk besoj se do te duhen me shume se 6 ore lexim. Nese je jashte shtetit atehere s'ka rast me te mire qe me kalimin e pushimeve ne Shqiperi te lexoje dicka per te kaluar kohen e lire.
Me respekt alias
per mendimin tim cdo njeri ka frike - por nga se ka frike varet nga kultura qe jeton:
nese themi qe nje europian ka frike ta tradhtoj gruan se po e mori vesh ajo i iken, e nje shqiptar e tradhton se e din se ajo ska ku shkon ....a asht shqiptari ma i pabes?! apo situata?!
nese nje shqiptar se len mikun ne balte (historikisht) ka ardh se asht mendu edhe un mund te jem ne at pozite. Kurse vende te tjera me nji ndihme ma te madhe nga shteti thojn baba shteti me del Zot e sja kam nevojen kujt, edhe spo kam nevoj me ndihmu kend!
Per mikpritje a njoft gjithmon, kur pret dike, e kur ndihmon dike, ma shum se personin qe ke ndihmu ke ndihmu veten, duke i dhan nji gezim a sodisfaksion vetes. Te duket se ke ba dicka te mire, qofte edhe tuj i fal nji lypsit pare, ma shum rrezik gzohesh ti se lypsi qe a msu me i fal.
E me mikpritje lidhet edhe fakti qe dona shoqnin, muhabetin, kallabllekun e thashethemen si pjes e pandame e komunikit mes njerezve, jo gjithmon me konotacion negativ.
Sa per agresivitet, asht prap rrethi qe e ka ba te tille, po AGRESIV jena, edhe shum.
Alias me vjen keq kur degjoj, qe ka njerez qe kane mbetur tek dijet e klases se tete, persa i perket njohurive te historise. Kjo nuk eshte tema e duhur, por gjate kohes se mbreterimit te satrapit dhe gjakpiresit NMT Zogu 1, Shqiperia ka patur nje nga monedhat me forta ne Europe, ndersa pashaporta Shqiptare te jepte mundesine te levizje kudo ne bote...sidoqofte jemi nje popull qe pelqen anarkine dhe me anarki kuptohet qe individidi nuk njeh asnje lloj autoriteti, jo se nuk kemi nje autoritet, por ne Shqiptareve na mungon autoriteti racional, sepse vetem ky i fundit perfaqson qellimet e rritjes dhe zgjerimit te individit, pra parimisht nuk hyn ne konflikt me autentike te qenies njerezore dhe e ardhmja e demokracise tek ne eshte e lidhur direkt me realizimin e ketij individualizmi. Krizat qe vete ne Shqiptaret kemi kaluar sidomos pas vitete 90 nuk jane rezultat i faktit se ne jemi me shume apo me pak se c`duhet individualiste, por i faktit se ajo qe besojme per individualizem eshte bere nje guacke bosh.
Fitorja e lirise eshte e mundur nqs demokracia transformohet ne nje shoqeri ku individi zhvillimi dhe lumturia e tij jane qellimi dhe objektivi i qyteterimit, ku jeta nuk duhet te kerkoje justifikimet ne suksesin ose sende te tjera dhe ku individi nuk eshte i varur nga nje pushtet i jashtem ( fjala eshte per shtetin ose mekanizmin e ekonimise, ose per shqiperine nderthurja ekstreme e ketyre te dyjave ), as nuk manipulohet prej ketij pushteti ku ndergjegja dhe idealet e individit, nuk jane interiorizimime te premisave te jashme, por i perkasin me te vertete individit dhe shprehin qellime qe burojne nga vecantia e qenies se tij.
Fitorja e te qenit mire eshte e mundur kur nuk merr me si shembuj suksesi modele qe bejne te ndihesh keq me ndergjegjen dhe fatkeqesisht ne Shqiperi, aty ku ne quajme te suksesshem nje te korruptuar, alkolist, imoral nje " njesh", keto shembuj nuk mungojne, madje i kemi edhe ne vendet e para te lozhes se qeverisjes.
Po, eshte e drejte nje sistem qe ul shkallen e agresivitetit ( qe con perpara ceshtjen e lirise se individeve) nuk mund te gjykohet vetem nga pikepamja politike apo ekonimike, por kriteri qe mund te mate shkallen e lirise se realizuar eshte ekzistenca ose jo e nje pjesemarrje aktive ne percaktimin e jetes se tij dhe kjo jo vetem dhe kjo jo vetem permes aktit formal te votimit, por edhe ne aktivitetin e tij te perditshem ne punen dhe maredheniet me te tjeret. Atehere kush nga keto mekanizma funksionon ne Shqiperi? Kur kemi patur ndonjehere zgjedhje te lira , te pakontestueshme nga i humburi, dhe cilat jane maredheniet tona me njeri tjetrin? Besoj se pergjigjet i njihni te gjithe...
TUNG
UNE MENDOJ SE SHQIPTARET JANE DERI DIKU AGRESIV, POR MA AGRESIV NUK DI.E ARSYJET JANE SE QARTA, KAN NDIKUE SHUME KOHA, GJATE LUFTRAVE I ESHTE IMPUNUAR QE TE JET AGRESIV NDAJ ARMIKUT E HERE E HERE DHE NDAJ TE TJERVE.
TUNG TUNG
E di si eshte puna me shqiptaret, jane shume tolerante me te huajt dhe teper agresive me njeri-tjetrin. Kjo eshte nder gjerat me negative per shqiptaret. Qejfi i shqiptarit t`i jape leksione dhe moral nje shqiptari tjeter. . Mua me vjen mire qe jemi tolerante me te huajt (perjashto ndonjerin) por nuk me pelqen qe jemi agresive me njeri-tjetrin.
Jo bre kush e tha qe shqiptaret jane me agresive se popujt tjere, ato jane shembelltyre groteske e popujve te tjere e ju gjeni mbreterira dhe perralla te mocme, lereni keto mendime, se shqiptaret jane populli me i dashur, dhe specifikisht ruajne traditat e veta, dhe ne vecanti temperuren kombetare e rujane ne menyre te denje...Une them qe jemi te bute, dhe ne pergjithesi jemi shume te qete, dhe ne vecanti jemi flegmatike modeste...
Pershendetje
Citim:
Teme absurde
Nuk arrij te kuptoj me cfare mendje fusni ne diskutim te tilla tema. Sipas jush nje popull i tere eshte agresiv?? PSe e mendoni kete gje ? MBi cfare argumentash e mbeshtesni kete teme? i Gjithe diskutimi me duket dicka bajate dhe pa vlere. Nuk ka popuj agresive por ka njerez te lindur apo te formuar te tille. Agresiviteti i nje popupulli nuk matet me veprimet e disave apo nacionalizmave te shfrenuar. Mendoj se popujt ne brendesi te tyre jane paqesor dhe altruist aspak armiqesor. Ceshtja se cili i ben Popujt agresive apo jo ja vlen per ta hedhur ne dikutim.
Pershendetje te tereve dhe sa me pak agresive.
Per çfare agresiviteti behet fajle? Dikush mund te jete agresiv ne biznes, dhe kjo eshte veti e mire. Une e di se shqiptaret jane me gjak nxehte se popujt e tjere. Shembull greket jane populli me arogant qe njoh. Une kam jetuar per nje kohe te gjate ne perendim dhe sa i perket shqiptareve ne krahasim me pupujt e tjere cdo here kane qene me besniket, me trimat dhe me fisniket. Eshte lehte qe ta them kete mbasi jam shqiptar, por eshte mese e vertete.
Re: Teme absurde
Citim:
Po citoj ato që tha Poisedon
Nuk arrij te kuptoj me cfare mendje fusni ne diskutim te tilla tema. Sipas jush nje popull i tere eshte agresiv?? PSe e mendoni kete gje ? MBi cfare argumentash e mbeshtesni kete teme? i Gjithe diskutimi me duket dicka bajate dhe pa vlere. Nuk ka popuj agresive por ka njerez te lindur apo te formuar te tille. Agresiviteti i nje popupulli nuk matet me veprimet e disave apo nacionalizmave te shfrenuar. Mendoj se popujt ne brendesi te tyre jane paqesor dhe altruist aspak armiqesor. Ceshtja se cili i ben Popujt agresive apo jo ja vlen per ta hedhur ne dikutim.
Pershendetje te tereve dhe sa me pak agresive.
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha Simona
Mos te kemi minoritar ty se venin ke rrapi bezistanit e ke![]()
Ti hudh poshte te gjitha mendimet,cdo njeri kur e prek ne familje dhe ne komb behet agresiv,bile edhe te vret,apo si shef lajmet ti????
Do te ta lidh CNN-in te shofesh cdo dite cfare ndodh neper bote .
AI elbasanlliu e ka te drejte nga nje ane,se ashtu si flet ai, e provokon agresivitetin e cdo njeriu.
Kush ofendon popullin me mikprites ne bote,me besnik dhe tolerant,sidomos per fene, dhe mbi te gjithash,popullin nga me te vjeterit ne bote,eshte nje idjot i plote,qe ska ide nga historia dhe i takon edhe agresiviteti kur flet dokra te tilla qe prishin imazhin tone,qe me teper e respektojne te huajt sesa tipa te tille....
SHQIPERIA MBI TE GJITHA !!!!!
Kam nja nje jave ne shqiperi, pas nje mungese disa vjecare.
Konkluzioni..................................................
Njerez te eger.
Citim:
Po citoj ato që tha juve
Kam nja nje jave ne shqiperi, pas nje mungese disa vjecare.
Konkluzioni..................................................
Njerez te eger.
Re: shqiptaret jane me agresive se popujt e tjere?...............
Citim:
Po citoj ato që tha artilio
Girl-Power kuptohet
Per mendimin tim Shqiptari ka nje tipar teper te rralle.Flas per tiparin e fitimtareve: Ambicjen!
Ambicioz mund te lindesh por jo te behesh!
Cdo tipar tjeter qe te tjere forumista kane pershkruar deri tani vetem sa jane nje rrjedhoje i ketij tipari.
Mendoj se nje njeri ambicioz eshte i gatshem te shfrytezoje gjithcka e kedo per te arritur qellimet e tij por vetem nga menyra sesi i shfrytezon keto pastaj del ne pah karakteri secilit me te mirat e te keqiat e tij!
lol
Per komb tradhtaresh dhe te pabesesh se ka keq aspak elbasanlliu sepse shqiperia ose me sakt shteti komunist qe e vetquan veten shqiptar esht shteti dhe populli me i korruptuar ne bot per momentin pra ky elbasanlliu se ka shum keq edhe per agresiv se ka keq sepse mjafton te shofesh menyren si komunikoni virtualisht qe te kuptosh qe jeni pinjollet e par te dobermanit virtual lol
Citim:
Re: Re: shqiptaret jane me agresive se popujt e tjere?...............
Citim:
Po citoj ato që tha Enya
1-Po, jane me agresive.Arsyen s`e di,mbase i konceptojne gjerat si te "burgosura".S`kane akoma horizontin e duhur ne zhvillimin e tyre psikologjik.Ndaj bertasin, ulerijne, cirren si te cmendur psiqike.
2-Aspak dakort, jane me tradhetaret(sidomos pas rrugeve te kurbetit qe moren, sikur u cilibiruan si shume).U mori koka ere peshku.
3-E vertete.Shqiptari s`i hap rruge as partneres se vet.Kokeshkemb.
Citim:
thon se populli me agresiv jan indianet ,mbase ne jemi ne vend te dyt
E si mund te mos jete shqiptari agresiv?! Historikisht i shtypur e i keqtrajtuar,s'ka pasur asnjehere ndonje gje te veten ndaj ajo pak liri qe duket se i eshte dhene kohet e fundit do ta shfrytezoje ne te gjitha menyrat e mundshme per te arritur gjithcka. Pastaj gjithe ato te tjerat si besnikeria, mirekuptimi etj varferia nuk i njeh, prandaj eshte e kote t'i kerkosh e t'i pretendosh tek shqiptaret...
arsyeja besoj qe eshte kjo qe thua ti e disa te tjera,por nuk besoi se eshte e kot te pretendosh te shqiptari.
Citim:
Po citoj ato që tha ridii
arsyeja besoj qe eshte kjo qe thua ti e disa te tjera,por nuk besoi se eshte e kot te pretendosh te shqiptari.
Citim:
Une se kuptoj mire kete pyetje, a do te thuash se jane me agressive se te gjithe popujt e tjere ose se shumica?
Njerizit jane njerez gjithekudo po mjedisi qe i rrethon ata i ben te jene me agressive se te tjeret. Une besoj se shqypja me force ndonse nga shteti i vet ose nje shtet i huaj i ben njerzit to revoltojne nga systemi. Per shembull shtetet arabe si (ish)-Iraqu nen sundimit e gjakepiresve si Saddam Hussienin dhe kultura ultra-patriarkiale mund te klasifikohen shume me aggressive se sa shqiptaret ose popuj te tjere. Faktoret jane to shumte po ne pergjithesi eshe shtypja dhe varferia e kamet qi i ben njerizet te marrin armet.
Citim:
Po citoj ato që tha Eltoni83
Une se kuptoj mire kete pyetje, a do te thuash se jane me agressive se te gjithe popujt e tjere ose se shumica?
Njerizit jane njerez gjithekudo po mjedisi qe i rrethon ata i ben te jene me agressive se te tjeret. Une besoj se shqypja me force ndonse nga shteti i vet ose nje shtet i huaj i ben njerzit to revoltojne nga systemi. Per shembull shtetet arabe si (ish)-Iraqu nen sundimit e gjakepiresve si Saddam Hussienin dhe kultura ultra-patriarkiale mund te klasifikohen shume me aggressive se sa shqiptaret ose popuj te tjere. Faktoret jane to shumte po ne pergjithesi eshe shtypja dhe varferia e kamet qi i ben njerizet te marrin armet.
Shqiptaret nga mungesa e ekzistences se besimit fetar jane konfjuze, kompleks dhe te ashper ne njefare menyre. Mungesa e kontaktit me boten e huaj i ka bere me pak tolerante se popujt e tjere fqinje, por jane shume familjedashes, shkolledashes, artdashes, agresive te mbiekzistojne ne cdo lloj shoqerie, te sakrifices dhe punetore te palodhur dhe ajo qe ka me rendesi jane mesuar te shtrijne kembet jo me shume se jorgani qe i mbulon.
Ky eshte nje pershkrimi im ne pergjithesi, por ama cdo perkufizim ka edhe perjashtime....
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Shqiptaret nga mungesa e ekzistences se besimit fetar jane konfjuze, kompleks dhe te ashper ne njefare menyre. Mungesa e kontaktit me boten e huaj i ka bere me pak tolerante se popujt e tjere fqinje, por jane shume familjedashes, shkolledashes, artdashes, agresive te mbiekzistojne ne cdo lloj shoqerie, te sakrifices dhe punetore te palodhur dhe ajo qe ka me rendesi jane mesuar te shtrijne kembet jo me shume se jorgani qe i mbulon.
Ky eshte nje pershkrimi im ne pergjithesi, por ama cdo perkufizim ka edhe perjashtime....
Citim:
Po citoj ato që tha Eltoni83
Nuk do the thote asgje. Shume njerez se shteteve te tjere Evropiane jane ateiste por ajo si ben te jene me te dhene mbas dhunes.
Por pajtohem me metaforen e jorganit sepse numbri i njerezve ne Perendim, sidomos ne USA, qe jetojne me borxhe duke shpenzure me moskokecarje po rritet per cdo dite. Bile edhe shume shtete sot jetojne ne borxh.
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
Jam dakord me ty, se ateizmi nuk te ben te dhunshem, por mbyllja ne guasken tende, sic ka qene Shiperia per kaq vite, ose me mire te themi Sqiptaret, i ka bere pak te cuditshem me menyren e pershtatjes me ambjentin e jashtem dhe me te huajt ne pergjithesi, ky eshte nje fakt qe nuk mund ta mohojme apo jo, si mendoni juve?
Mesazhet jashte teme u fshine.
Do ju lutesha qe ne temat e psikologjise te shkruani vetem mendime ne perputhje me temen...
Faleminderit per mirkuptimin!!
Citim:
Karakteri eshte nje kompleks definicionesh. Ai perfshin nje numur te pacaktuar kualitetesh qe ka nje person. Qualitetet apo atributet qe lidhen me ndertimin e thelle te pricipeve morale, guximin, aftesine per te perballuar friken dhimbjen pasigurine ngacminet e ndryshme. Me tej, atribute te tjera i vishen karakterit si ndershmeria, besnikeria dhe virtuti.
Eshte shume e rendesishme te thuhet se karakteri nuk eshte specifike e nje religioni, kombi apo culture.
Filozofe te pafund kane shkruar per karakterin dhe pergjithesisht te gjithe nuk e percaktojne si veti te kombeve te caktuara.
Une do t’i referohem kete here jo nje filozofi apo sociologu, por nje poeti. Petrarka thote se karakteri eshte dhunti e njeriut. Karaktri lidh dhe edukohet. Ai perfshin kater elemente kryesore te virtutit : Iustitia, Fortitudo, Sapientia, Temperantia.
----------Karakteri eshte specifike e nje kombi perderisa ,tek karakeri jane shume faktore qe ndikojne dhe midis tyre eshte dhe trashegimia historike e nje kombi ,zakonet dhe traditat e tij,menura jeteses dhe menyra veshjes,interpretimi indryshem i fese apo fete e ndryshme,produxioni shpirteror ( qe jane kenget dhe vallet ) te nje kombi ,mardhenjet me fqinjet e tij , etj,dhe perderisa njeresit e cdo kombi jane produkte te historise se kombit te tyre -----atehere del automatikisht qe kombe te ndryshme kane shfaqje te ndryshme te karakterit njerezor ---pra kane dhe karaktere te ndryshm,--eshte e vertete qe cdo qenje njerezore ka karakter -------------------POR ESHTE E PADISKUTUSHME QE KOMBE TE NDRYSHEM KANE SHPREHJE TE NDRYSHME TE KARAKTERIT----------sepse ato forma te specifike te karakterit qe ka cdo komb ndikojne ne formimin e ndergjegjes kombetare te cdo kombi dhe si rjedhim i japin fytyren shpirterore te vecante cdo kombi qe dhe i ben te dallojne nga njeri tjetri --------------dhe une ju jap nje shembull----------Bayron megjithse ja kushtoi jeten revolucionit grek ,ai thosh --------- SE JETA E GREKUT ESHTE NJE -----STRUGGLE AGAINST THE TRUTH---(nje perpjekje kunder se vertetes ) dhe ua ka gjetur tamam---------ndersa per shqiptaret thosh ----eshte e padiskutueshme ndihma etyre kur dikush eshte ne nevoje dhe ua kerkon ate----------Pra ketu te dy popujt jane me karakter-------------por njeri ka karkter te dobet dhe tjetri te hekurt-------------------ky eshte ndryshimi ,
aq patriot je ti o raimond, sa une do votoj per ty nese do run per president ndonjehere ne shqiperi. para dy ditesh sa lexova ca i kishe bere nje grekut ne youtube, e kishe flliqur krejt ate foggot. ai donte edhe te vriste ty. hahah.
edhe une ja shkraujta nje pergjigje se pse nuk mund te vriste ai. nejse dola pak nga tema. hahah
Citim:
Po citoj ato që tha kurti
aq patriot je ti o raimond, sa une do votoj per ty nese do run per president ndonjehere ne shqiperi. para dy ditesh sa lexova ca i kishe bere nje grekut ne youtube, e kishe flliqur krejt ate foggot. ai donte edhe te vriste ty. hahah.
edhe une ja shkraujta nje pergjigje se pse nuk mund te vriste ai. nejse dola pak nga tema. hahah
Citim:ishte nje georges something se nuk po ja mbaj emrin pisit, po as emrin e videjos nuk po me kujtohet. nejse, keep up dhe good work se ta dish se ke shqiptare si une plot qe ndjejme kenaqesi shpirtrore kur shikoj sa me vullnet e sa me pasion, edhe si nje scholar me fakte i hedh drite karakterit shqiptar. fatkeqesi e madhe per ne se jemi te rrethuar me kombet me te degjeneruara/twisted ne bote, greko-serb.
Po citoj ato që tha RAIMONDI
jo or shpend se patriot jane te gjithe shqiptaret ,por kush di dicka per te mire te Shqiperise duhet ta thote-----Ja keta njerez te njohur ne bote si perosnalitete qe kane folur shkelqyer per Shqiptaret eshte mire qe te citohen dhe te jepen se ne keto kohe te veshtira per ne keto gjera duhen ditur dhe thene qe ti dine si miqte dhe armiqte,por edhe ne vete kemi nvoje ti dime ato ne menyre qe te kemi me shume respekt per veten dhe jo si na mesojne keta politikanet sot qe te duam me shume te huajt---se ja psh BABAI I TEORISE RACISTE Comte DE GOBINEAU THOTE---Shqiptaret jane pertej cdo dyshimi me gjak dhe me gjuhe race ariane---ai ka qene ambasador i frances ne greqi dhe kur nuk ka folur me nota kaq te larta vleresimi per greket, e plot te tjera si pune a ketij po tani s'kemi koha se po na zjen koka nga llogjet me grekt lol--po ku eshte ai greku or aman hahahha ata me dhj... se qeshuri --se kush i mban mend ata se jane shume.
Me falni nese dal nga rrjedha e diskutimit por do ju tregoj nje histori te shkurter.
Nje italian nga Sardenja emigron ne Gjermani. Para pak vitesh vret te dashurin e gruas per xhelozi. Gjykata vendos denimin dhe pastaj i ben 2 vjet ulje, duke cituar se kultura e robit nga sardenja e ben te jete me xheloz se gjermanet dhe te kryeje krime xhelozie.
Deri ketu ne rregull? Tani fillon e bukura.
Kjo ngjarje u perfol me tallje nga nje humoriste italiane (Luciana Littizzetto), e cila e konsideroi te shemtuar uljen e denimeve vetem sepse dikush eshte nga sardenja. Keshtu qe, shtoi ajo, nese ne Sardenje vijne disa gjermane qe ju bastisin dhe perdhunojne, mos u merakosni, gjermanet kshu jane, s'ke ci ben...
E gjithe kjo ngjarje me kujtoi nje teme ketu ne forum, vetem se ndryshe nga humoristja italiane, shume shqiptare ferkuan duart kur gjykata e Romes i uli denimin disa shqiptareve sepse ishin "klandestine te pambrojtur". Ky pra eshte mentaliteti shqiptar, qe ne vend te distancohemi nga bashkekombasit kriminele na behet qejfi kur gjykatat italiane bejne skonto per krimet e shqiptareve.
kur eshte pare e degjuar qe ne itali u bekan sconto...per krimet e shqiptareve?????????????????se non altro ketu te denojne qe pa e degjuar fare krimin apo vepren qe ke bere sa degjojne qe je shqiptar...
e nuk eshte e drejte qe ne shqiptareve na vleresojne vetem nga veprat e keqija qe degjohen ne telegiornale cdo dite...eshte e vertete qe na perfaqesojne klasa me e ulet e shqiptareve po jo te gjithe shqiptaret jane kriminele apo te pabese...anzi ketu ku jetoj une ne nivel inteligjence njerezit jane shume me ulet se nje shqiptar mesatar....
ps:per elbasanlliun-vleresimi i shqiptareve fillon nga ne shqiptaret...nqs ti e quan veten te pabese frikacak je pergjegjes vetem per veten tende e jo per gjithe shqiperine kur eshte folur ne shekuj per besen e trimerine e mikpritjen e shqiptareve....eshte turpi me i madh qe nje shqiptar te mos jete krenar qe eshte shqiptar e eshte hera e pare qe po e degjoj kete gje....
eshte e vertete qe jemi agresive,jeta na ka bere te tille,kemi qene gjithnje te shtypur e nen regjime sh te renda e gia eshte shume qe kemi mbijetuar...e kemi vendin me te bukur e une jam shume krenare qe jam shqiptare dhe pse nuk jam shume tolerante e gjithmone ne vigjilence...po kjo na ben akoma me te pregatitur per cdo gje...
pershendetje....
Vështrim psikologjik i karakterit shqiptar!!
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha Strong
agresiv se ka keq sepse mjafton te shofesh menyren si komunikoni virtualisht
Trego 50 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.