Forumi Horizont Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 52 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Mbi këtë forum (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=111)
-- Mendimet tuaja mbi Rregulloren e Forumit! (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=12600)

Postuar nga Lela_Dr datë 08 Nëntor 2006 - 18:36:

Mendimet e juaja mbi Rregulloren e Forumit!

Ketu mund te komentoni Rregulloni e forumit.

Dhe ju kujtoj se Rregullorja nuk eshte bere vetem nga 1 person, por nga i gjithe stafi.

Postuar nga Cindi datë 08 Nëntor 2006 - 19:19:

Une nje pyetje kisha: "A zbatohet vertet kjo rregullore, apo disa jane te njerkes dhe disa te nenes"

Postuar nga SEXI datë 08 Nëntor 2006 - 20:42:

Une per vete e lexova rregulloren dhe nuk jam kondra me asgje...qe flitet aty...Urime stafit te forumit horizont...

Postuar nga Admirali datë 08 Nëntor 2006 - 22:21:

Hmmm

Citim:
Po citoj ato që tha football
Une nje pyetje kisha: "A zbatohet vertet kjo rregullore, apo disa jane te njerkes dhe disa te nenes"

Njerez jemi, dhe gabime bejme.

Postuar nga oliinter datë 23 Nëntor 2006 - 02:30:

kush ka qene ai qe e ka bere ate rregullore mer aman!!!

pa pike serioziteti

heren tjeter kur te beni rregullore me beni nje ze qe tju ndihmoj se ndryshe u bete armiq me gjithe forumistet(perfshi dhe mua). hahahah

Postuar nga Klodel datë 08 Dhjetor 2006 - 23:31:

Lidhur me Rregulloren
Administratoret:

Duhet te veprojne ne konsensus te plote me njeri tjetrin dhe te vihen dakort nese njeri prej tyre ve ne diskutim vendimin e tjetrit. Ne rast mosmarreveshjesh mes tyre problemi shqyrtohet me stafin derisa te gjendet nje zgjidhje demokratike e balancuar (ndoshta me sondazh) mes idealeve te secilit dhe nevojave praktike te rastit.

Si shpjegohet qe korrigjojne veprimet e njoni tjetrit?

Ju sugjeroj ta lexoni mire rregulloren dhe madje ta nenshkruaje cdo moderator qe e ka lexuar dhe kuptuar sepse meqe e keni bere edhe publike mbani dhjetefish pergjegjesi per veprimet tuaja ose per sjelljen tuaj ndaj anetareve te thjeshte.

Ndryshe dilni shume te papergjegjshem.

per rrjedhoje kerkoj serisht qe te hiqen te gjitha fyerjet bera personit tim qe i kam denoncuar dhe te ndalohen dhe veprohet ndaj fyerjeve te metejshme te moderatoreve ndaj anetareve dhe jo te gradohen sepse nuk bejne gje tjeter vecse fyejne.

kalofshi mire.

Postuar nga shen_lleshi datë 10 Dhjetor 2006 - 19:03:

Citim:
Po citoj ato që tha Klodel
Lidhur me Rregulloren
Administratoret:

Duhet te veprojne ne konsensus te plote me njeri tjetrin dhe te vihen dakort nese njeri prej tyre ve ne diskutim vendimin e tjetrit. Ne rast mosmarreveshjesh mes tyre problemi shqyrtohet me stafin derisa te gjendet nje zgjidhje demokratike e balancuar (ndoshta me sondazh) mes idealeve te secilit dhe nevojave praktike te rastit.

Ju sugjeroj ta lexoni mire rregulloren dhe madje ta nenshkruaje cdo moderator qe e ka lexuar dhe kuptuar sepse meqe e keni bere edhe publike mbani dhjetefish pergjegjesi per veprimet tuaja ose per sjelljen tuaj ndaj anetareve te thjeshte.

Ndryshe dilni shume te papergjegjshem.

per rrjedhoje kerkoj serisht qe te hiqen te gjitha fyerjet bera personit tim qe i kam denoncuar dhe te ndalohen dhe veprohet ndaj fyerjeve te metejshme te moderatoreve ndaj anetareve dhe jo te gradohen sepse nuk bejne gje tjeter vecse fyejne.

kalofshi mire.

Pershenetje Kllodell

Ta mbeshtes plotesisht menimin... ke thone llafe me ven sa se lun topi i karadakit.

Uroj perzemarsisht qe edhe te tjeret ta mshtesin menimin...

Postuar nga erzeni_be datë 10 Dhjetor 2006 - 20:21:

Citim:
Lidhur me Rregulloren
Administratoret:

Ju sugjeroj ta lexoni mire rregulloren dhe madje ta nenshkruaje cdo moderator ....

per rrjedhoje kerkoj serisht qe te hiqen te gjitha fyerjet bera personit tim qe i kam denoncuar .

kalofshi mire.

Analiste, shpjegohet qe administratoret duhet te veprojne ne konsensus te plote dhe jo ne menyre arbitrare siç mund te jete vepruar dikur nga administratore qe vete ti i ke denoncuar

Vota qe i ka dhene stafi, pra secili moderator, eshte nenshkrimi i me i mire

E fundit: Me vjen keq , por asnje denoncim s'me ka ardhe nga ana jote apo e e dikujt tjeter ne kete nen forum, bile qellimisht per te testuar efikasitetin e opsionit te denoncimit te postimeve , denoncova nje postim dhe me erdhi njoftimi.

Nga ana jote asnje

Postuar nga kontinenti datë 10 Dhjetor 2006 - 21:20:

Citim:
Po citoj ato që tha shen_lleshi

Pershenetje Kllodell

Ta mbeshtes plotesisht menimin... ke thone llafe me ven sa se lun topi i karadakit.

Uroj perzemarsisht qe edhe te tjeret ta mshtesin menimin...

Hahahahahaha....plotesisht dakort.

Postuar nga kontinenti datë 11 Dhjetor 2006 - 21:53:

Re: Mendimet e juaja mbi Rregulloren e Forumit!

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr

ju kujtoj se Rregullorja nuk eshte bere vetem nga 1 person, por nga i gjithe stafi.

Natyrisht dhe nga une, me qe kam maru juridikun.

Postuar nga Klodel datë 13 Dhjetor 2006 - 23:06:

Erzen rregullorja ka nej vit qe eshte hartuar dhe shyqyr qe e paraqitet nje nje forme shume te cunguar nga versioni origjinal, por gjithsesi, me mire dicka se pa gje. Me duket, se u publikua para se te shtoheshe stafi me moderatore te rinj dhe te riktheheshin moderatoret e vjeter, te cilet vecanerisht mendoj se duhet ta kuptojne se cfare permban rregullorja dhe se si duhet te komunikojne, meqenese komunikimi qe duhet te ishte kriteri baze i moderatorit, vecanerisht mungon ne menyre te theksuar.

GJithashtu ndoshta do duhej sqaruar vete koncepti i moderimit, qe shume veta nuk e kane patur dhe vazhdojne mos e kene te qarte, duke filluar nga ty: qe te moderosh dhe te administrosh nuk do te thote balancosh "shoqerite" apo te ruash preferencat " forumore" , por te ruash ekuilibrin e diskutimit, pavaresisht ideve personale, dhe t'i besh njerezit te komunikojne pa ekstreme njekohesisht t'u lesh hapesire te gjitheve, dhe te veprosh aty ku duhet pa pyetur kujt i shkel kallon. ky eshte moderimi.

sa per respektimin e rregullores, nuk kam asnje iluzion. kjo duke filluar qe nga rotacioni e deri tek moderatoret " aktive" qe kane mbi nje vit qe rrine si emra.

nejse

kalofshi mire.

Postuar nga kontinenti datë 13 Dhjetor 2006 - 23:28:

Shoqja Çian Çung Tang...ka shume te drejte.

Postuar nga Amici di Nessuno datë 13 Dhjetor 2006 - 23:43:

Citim:
Erzen rregullorja ka nej vit qe eshte hartuar dhe shyqyr qe e paraqitet nje nje forme shume te cunguar nga versioni origjinal, por gjithsesi, me mire dicka se pa gje. Me duket, se u publikua para se te shtoheshe stafi me moderatore te rinj dhe te riktheheshin moderatoret e vjeter, te cilet vecanerisht mendoj se duhet ta kuptojne se cfare permban rregullorja dhe se si duhet te komunikojne, meqenese komunikimi qe duhet te ishte kriteri baze i moderatorit, vecanerisht mungon ne menyre te theksuar.

GJithashtu ndoshta do duhej sqaruar vete koncepti i moderimit, qe shume veta nuk e kane patur dhe vazhdojne mos e kene te qarte, duke filluar nga ty: qe te moderosh dhe te administrosh nuk do te thote balancosh "shoqerite" apo te ruash preferencat " forumore" , por te ruash ekuilibrin e diskutimit, pavaresisht ideve personale, dhe t'i besh njerezit te komunikojne pa ekstreme njekohesisht t'u lesh hapesire te gjitheve, dhe te veprosh aty ku duhet pa pyetur kujt i shkel kallon. ky eshte moderimi.

sa per respektimin e rregullores, nuk kam asnje iluzion. kjo duke filluar qe nga rotacioni e deri tek moderatoret " aktive" qe kane mbi nje vit qe rrine si emra.

nejse

kalofshi mire.

Klodel pse vazhdon te lodhesh me kete muhabet?

Postuar nga Klodel datë 13 Dhjetor 2006 - 23:45:

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Shoqja Çian Çung Tang...ka shume te drejte.

kujdes se sapo theve nje nga rregullat e rregullores.

Juve nuk lodhem por s'mundem pa thene dy fjale se s'me le krenaria. idiote dhe budallaqe me zor nuk behem dot. S'i kam duruar asnjehere ca gjera dhe s'kam ndermend t'i duroj.

Postuar nga kontinenti datë 13 Dhjetor 2006 - 23:47:

Nuk kam thyer asnje rregullore pasi nuk e kisha me ty.
Pastaj aty flitet per rregulloren dhe jo ta kalosh biseden tek Erzeni...ti Erzen keshtu e ti Erzen ashtu....
Fol per rregulloren...pike!
Shikoje mire se cfar kerkon tema.
Nuk je as idjote dhe as budallaqe....pse thua keshtu per veten?

Postuar nga Klodel datë 13 Dhjetor 2006 - 23:48:

Kontinenti

Pika 2 e rregullores ( meqe paske mbaru dhe juridik)

2. Moderatoret duhet te krijojne nje atmosfere tolerance dhe te komunikojne me miresjellje me anetaret. Moderatoret kujdesen per mbarevajtjen dhe pasurimin e debateve ne nenforumet perkatese. Te qenurit moderator nenkupton pjesemarrje aktive ne trajtimin e problemeve, ideve apo sondazheve ne nenforumin perkates.

3. Shkrimet ironike, fyese apo acaruese duhet te njoftohen si problematike ose te fshihen/modifikohen menjehere.

Lind pyetja pika tre kur moderatori vete fyen ironizon dhe acaron anetaret si i behet hallit? e keni lene pa amendament.

Te sugjeroj te ndryshosh menyre komunikimi, edhe pse nuk kam dhe iluzionin me te vogel qe e ke kete lloj aftesie.

PS: ju referova erzenit ne vazhdimesi te mesazhit te tij te meparshem.

Postuar nga kontinenti datë 13 Dhjetor 2006 - 23:50:

Ne fakt ashtu e ke marre ti...sepse nuk arrin te ndash se cila eshte ironia dhe cila nuk eshte.
Gabimi qendron tek ty.
Edhe une te sugjeroj ty te ndryshosh menyren e komunikimit, megjithese e di qe nuk do lejosh asnje vrer pa derdhur per forumin dhe per disa anetare e t'u thuash qe; s'keni palce etj.etj.
Ndrysho veten nje here, pastaj fol per te tjeret.
Mos iu refero Erzenit aspak....se keshtu e shkele e para rregulloren.
Referohu tek rregullorja dhe asgje me teper.
Leri ti ironite dhe sarkazmat apo urrejtjet e vjetra ndaj Erzenit.
I ke folur direkt atij, ne nje teme qe nuk te takon t'i flasesh fare.

Postuar nga Amici di Nessuno datë 13 Dhjetor 2006 - 23:51:

Citim:

Juve nuk lodhem por s'mundem pa thene dy fjale se s'me le krenaria. idiote dhe budallaqe me zor nuk behem dot. S'i kam duruar asnjehere ca gjera dhe s'kam ndermend t'i duroj.

OK ne rregull po puna eshte se ka nga ata qe nuk kane per te kuptuar kurre se cfare po kerkon. It's not up to you.

Postuar nga Klodel datë 13 Dhjetor 2006 - 23:53:

Kontinenti per mua je liber i hapur, shpjegimet jepua atyre qe jane naive. Jo mua qe kam pas "nderin" te te lexoj per nje kohe te gjate. Madje mundem edhe te parashikoj c'fare replike do pasoje nga ty. Mos ver ne pikepyetje inteligjencen time, eshte e vetmja gje qe s'mundesh ta besh.

Sa per mua, dhe keto jane mesazhe jashte teme, qe erzeni do i fshije, une jam anetare e thjeshte, ndersa ti je moderator ka goxha ndryshim hierarkie dhe perfaqesimi. ti nuk do duhej te influencoheshe nga anetaret e thjeshte dhe te shkelje pergjegjesine qe ke" rimare" persiper.

PS: erzeni ka goje vete te flase s'ka nevoje per avokat mbrojtes. Sa per urrejtjet, tema eshte per rregulloren dhe jo per psikoanaliza. dhe ishte ajo qe i referohesha une.

Postuar nga kontinenti datë 13 Dhjetor 2006 - 23:58:

Ja...perseri dole me inate dhe urrejtje si zakonisht.
Asgje te keqe nuk te thashe.
Ketu po diskutojme...kaq.
Nuk jam un ai qe te cilesoj ty si te semure, si te pa sherueshem etj. por je ti qe ben keto cilesime...apo jo?
Dhe nga ana tjeter ti ke kurajon e flet me kompetence per regulloren?
Kjo pra me shtyu te te them...rregullo ti veten me pare, pastaj fol per njerzit e tjere.
Asnje pikepytje nuk vej un per inteligjencen tende, por nuk me vjen mire qe je shprehur; nuk behem idjote me zor?
Kush te beri idjote ty?
Pse thua keto fjale qe vertet jane fyese per te tjeret?
Mos fol keshtu se nuk eshte mire per veten tende.

Postuar nga kontinenti datë 14 Dhjetor 2006 - 00:04:

Kur ti thua; nuk behem idjote me zor....ketu ti ben gabimin tjeter trashanik, sepse akuzon stafin se po perpiqet te beje ''idjot'' te gjithe forumin, ndersa ti e nxjerr vetem me zor si te zgjuar, me shume se te 9 mije anetaret e tjere qe ka forumi.
Kur thua; nuk behem idjote me zor, ketu ke fyer te gjithe anetaret e forumit, qe sipas kesaj llogjike qe ti po perdor ketu...ata qenkan te berit idjote me zor, kurse ti me e zgjuara reagon, duke ngritur veten gjoja......dhe duke fyer ata.

Postuar nga kontinenti datë 14 Dhjetor 2006 - 00:05:

Citim:

Ja ku e ke gabimin e dashur Klodel.
Gjyko me shume, pastaj fyej te 9 mije anetaret qe ka ky forum.

Postuar nga Klodel datë 14 Dhjetor 2006 - 00:10:

Per rregulloren kam kurajo dhe kompetence te flas pasi kam dhene mendimet e mia per hartimin e saj. me nej fjale jam bashkhartuese.

Lidhur me cilesimet e mia, ishin nje nga menyrat ( e pervetesuara prej teje) per te te bere ty te reflektosh se cfare vazhdon te besh gabim dhe cfare te ben dem per shendetin, meqenese metodat e mia te meparshme private apo publike nuk funksionuan dhe rezultuan ne "krijimet e tua" forumore etj etj.

Une jam shkeputur fare u riktheva te them ca gjera me te cilat nuk jam dakort. Por gjithnje nese ke ankesa ndaj meje, ke forcen e butonit, mundesh t'i fshish denoncosh modifikosh, fare e thjeshte, ose hap ndonje sondazh per perjashtim. t'i ka dhene kushtetuta te drejtat. Si t'ja bejme kur pushteti jot eshte i pakufizuar dhe shperdorohet... S'mbetet vec te ngreme zerin edhe pse me vetedije te plote se cfare komentesh do pasojne.

PS: kontinenti per te mos bastardu muhabetin me tej, sic edhe eshte zakon po e mbyll. fjalet e mia interpretoji si te duash. Une kam per borxh te shpreh mendimin tim.

Postuar nga kontinenti datë 14 Dhjetor 2006 - 00:18:

Jo jo, e para punes, ti vete pranon qe qenke shkeputur, pastaj thua se; u riktheva te them ca gjera me te cilat nuk jam dakort.
Tek fjalia e me siperme jane dy mendime te cilat nuk shkojme me njeri tjetrin apo jo?
Une kurre nuk kam hapur asnje sondazh per perjashtimin e njerzve....sepse kjo gje nuk me pelqen. Ne kete pike nuk ngjajme me njeri tjetrin, sepse ti i ke patur ato deshira e jo une dhe, ke hapur sa e sa sondazhe qe te perjashtohen anetaret. Me pas, po ketyre anetareve u je servilosur neper private qe te ndjekesh parimin e brain washit te cilin e dashuron aq shume.
Ke fakte ti qe flet per ate qe e quan ''shperdorim pushteti'' ?
Me flani, por ju vetem shpifni, si zakonisht.
Por kur ke folur per ''ngritjen e zerit'' si ta kuptoj qe diku tjeter ke thene qe ''jam shkeputur fare dhe erdha vetem te them ca gjera'' ? (!)

Kurse per fyerjen ndaj te gjithe forumit qe fole e the qe ; nuk behem idjote, sikur nuk te pelqeu te japesh asnje pergjigje.
Mundesisht jepni nje pergjigje ju lutem.

Mendimin tend ta shprehesh qe cke me te....por, mos fyej njerzit.

Postuar nga Fajtori datë 14 Dhjetor 2006 - 01:25:

Kam filluar te kuptoj se forumi perdoret per te komunikuar per ata qe nuk kane ... te komunikojne ne privat. A keni nevoje per publik qe mos shaheni apo si? Flisni privateve se s'ka kuptim te shkruani vetem ju te dy 10 mesazhe brenda 1 ore.

P.s. Nuk kam asnje mendim per rregulloren. Nuk kam nerva per te tani.

Postuar nga kontinenti datë 14 Dhjetor 2006 - 01:32:

Jo jo, ne privat nuk flasim.
Kaq ishte.
Pikerisht per mos sharjen shkrova ne kete nen forum.

Postuar nga Amici di Nessuno datë 14 Dhjetor 2006 - 01:39:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Kam filluar te kuptoj se forumi perdoret per te komunikuar per ata qe nuk kane ... te komunikojne ne privat. A keni nevoje per publik qe mos shaheni apo si? Flisni privateve se s'ka kuptim te shkruani vetem ju te dy 10 mesazhe brenda 1 ore.

O Faje te ka rene rasti te te shkruajne ndonje here ne privat ty? Shpresoj qe jo.

Postuar nga Cindi datë 14 Dhjetor 2006 - 02:10:

Citim:
Po citoj ato që tha juve

O Faje te ka rene rasti te te shkruajne ndonje here ne privat ty? Shpresoj qe jo.

Me ka rene rasti mua juve, (me tu hap oreksi) dhe pasi e denoncova kete mp tek moderatoret, m'u pergjigjen me ironine me te madhe, "Nuk mund te marrim asnje mase ndaj ketij anetari, se konsiderohet mp dhe ato jane private , ku seicili mund te shkruaj si ti doje qejfi, biles edhe me fjalet me te ndyra qe permban fjalori."

Postuar nga Klodel datë 14 Dhjetor 2006 - 02:45:

Citim:

me fal po mendimet per forumin dhe rregulloren nuk do i shkruj privateve. ndaj dhe nderhyrja jote eshte fare pa vend. se ka deshire pala replikuese ta beje cdo gje personale, sikur te jete pronari, nuk eshte faji im. pastaj pse shqetesohesh ti, a keni zgjedhur zedhenes te te gjithe moderatoreve? me vota eshte zgjedhur. hopefully. ups fjala angleze.

naten e mire.

Postuar nga Lela_Dr datë 14 Dhjetor 2006 - 04:52:

Klodel me fal qe po nderhy por nuk po e kuptoj mire kete problemin tend, mbase eshte dhe ora e vone dhe lodhja e dites, por ti e ke hallin me rregulloren apo me Kontinentin pse eshte vere moderator? Sepse nuk e kuptoj mire.

Sepse ti ke filluar te ankohesh qe diten qe ai hyri ne forum dhe akoma vazhdon e ankohesh por me replika te ndryshme.

Dhe kur thuan (ju pushteti qe e votuat), c'fare do te thuash me kete? Qe stafi eshte cmendur qe futi nje anetare si Kontineti i cili nuk ka pike rrespekti ndaj aneterve (sipas teje).
C'do anetare mund te beje kerkese per moderim dhe propozimet hidhen ne staf, sic e din mire dhe ti dhe kur sondazhi del pozitiv kandidati hyn direkt ne staf.
Tani se ty s'te pelqen menyra e komunikimit te Kontinentin dhe 1000 te tjerve i pelqen, c'fare faji ka stafi ne kete mes?????????????

Nese doni te komentoni rregulloren, bejeni ne menyre qe problemet personale te rrijne jashte kesaj teme sepse me duket sikur jemi kthyer 1 vit mbrapsh po me te njejta "muhabete".

Te gjithe kemi antipatite tona ne forum, por kjo s'do te thote qe une te dal ne shesh e te bertas me te madhe se filanin e urrej.
Mua p.sh mund mos te me pelqeje gjysma e stafit, por jam perpjekur qe gjerat personale ti lej jashte dhe te permiresoj ate c'fare eshte e mundur.

Mbase mund te dukem sikur po mbroj nje moderator por ta siguroj qe edhe Kontinenti ka anet e tij negative, ashtu sic i ke pasur dhe ti kur moderoje, dhe ashtu sic i kemi te gjithe. Asnjeri nuk eshte perfekt ne kete bote.

Edhe icik me qete here tjeter se s'jemi ne lufte.

Postuar nga Fajtori datë 14 Dhjetor 2006 - 15:04:

Per juven, klodel, por edhe per cindin:

Marr mesazhe private here pas here, por se kuptoj paaftesine per te evituar sherret. Mjafton te fusesh personin ne liste te injorimit dhe mbaroi puna, as mesazhet private nuk ja shikon. Kete e kam aplikuar vete dhe jam rehat. Kaq e veshtire eshte? Apo kurioziteti thuaj... Kesaj i thone hem me kruhet, hem me djeg.

Per mua ky nuk eshte diskutim per rregulloren perderisa behet vetem mesa dy personash, qe per me teper kihen inat. Madje kontinenti nuk po thote asgje direkt per rregulloren dhe as perfaqson gjithe stafin. Shkurt hesapi, ju te dy ketu po beni palle me njeri tjetrin, sepse nuk me duket diskutim mbi rregulloren. Ose ne qofte se doni te diskutoni vetem ju te dy atehere vazhdoni dhe s'po e hap me kete teme.

P.s. Konte, nje keshille miqesore. Kam 3 dite qe punoj qe te rregulloj motorin e kerkimit ne forum. Dhe kjo sepse ka disa tema me mijera mesazhe brenda. Mundohu te shkruash pak me permbledhur se kam vene re qe shkruan nga 5 mesazhe periher, per t'iu pergjigj secilit vec e vec. Duket si chat ashtu... plus qe na lodh serverin kot

Postuar nga Amici di Nessuno datë 14 Dhjetor 2006 - 17:21:

Citim:

Marr mesazhe private here pas here, por se kuptoj paaftesine per te evituar sherret. Mjafton te fusesh personin ne liste te injorimit dhe mbaroi puna, as mesazhet private nuk ja shikon. Kete e kam aplikuar vete dhe jam rehat. Kaq e veshtire eshte? Apo kurioziteti thuaj... Kesaj i thone hem me kruhet, hem me djeg.

Po mire e lal, si i behet kur ti nuk ofendon njeri, nuk gerricesh me njeri, (personalisht nuk di ta kem bere nje gje te tille)? Nuk e di nga te vjen, nga ta presesh.

Postuar nga oliinter datë 14 Dhjetor 2006 - 17:35:

Citim:
Po citoj ato që tha juve

Po mire e lal, si i behet kur ti nuk ofendon njeri, nuk gerricesh me njeri, (personalisht nuk di ta kem bere nje gje te tille)? Nuk e di nga te vjen, nga ta presesh.

akoma nuk jeni mesuar ju juventinet me keshtu gjerash

keshtu eshte te vjen nga nuk e pret

Postuar nga tresh datë 14 Dhjetor 2006 - 17:49:

....

Postuar nga Amici di Nessuno datë 14 Dhjetor 2006 - 18:09:

Citim:
Po citoj ato që tha oliinter

akoma nuk jeni mesuar ju juventinet me keshtu gjerash

keshtu eshte te vjen nga nuk e pret

S'ke faj ti se nuk u mjaftove me Guido Rossin, ............. nuk po e vazhdoj me, kape vete po deshe.

Postuar nga Fajtori datë 14 Dhjetor 2006 - 19:20:

Si mer nuk di nga te vjen? Pse ne kaos jemi zhytur? Gjithe jeta bazohet mbi zbulimin e korrelacioneve dhe kategorizim. Plus qe jo te gjithe jane allcake qe shajne privateve.
Juve, sa teorik je bo mer. Sikur te kishte halla tope thua ti :p

Postuar nga Cindi datë 14 Dhjetor 2006 - 19:31:

Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Klodel me fal qe po nderhy por nuk po e kuptoj mire kete problemin tend, mbase eshte dhe ora e vone dhe lodhja e dites, por ti e ke hallin me rregulloren apo me Kontinentin pse eshte vere moderator? Sepse nuk e kuptoj mire.

Sepse ti ke filluar te ankohesh qe diten qe ai hyri ne forum dhe akoma vazhdon e ankohesh por me replika te ndryshme.

Dhe kur thuan (ju pushteti qe e votuat), c'fare do te thuash me kete? Qe stafi eshte cmendur qe futi nje anetare si Kontineti i cili nuk ka pike rrespekti ndaj aneterve (sipas teje).
C'do anetare mund te beje kerkese per moderim dhe propozimet hidhen ne staf, sic e din mire dhe ti dhe kur sondazhi del pozitiv kandidati hyn direkt ne staf.
Tani se ty s'te pelqen menyra e komunikimit te Kontinentin dhe 1000 te tjerve i pelqen, c'fare faji ka stafi ne kete mes?????????????

Nese doni te komentoni rregulloren, bejeni ne menyre qe problemet personale te rrijne jashte kesaj teme sepse me duket sikur jemi kthyer 1 vit mbrapsh po me te njejta "muhabete".

Te gjithe kemi antipatite tona ne forum, por kjo s'do te thote qe une te dal ne shesh e te bertas me te madhe se filanin e urrej.
Mua p.sh mund mos te me pelqeje gjysma e stafit, por jam perpjekur qe gjerat personale ti lej jashte dhe te permiresoj ate c'fare eshte e mundur.

Mbase mund te dukem sikur po mbroj nje moderator por ta siguroj qe edhe Kontinenti ka anet e tij negative, ashtu sic i ke pasur dhe ti kur moderoje, dhe ashtu sic i kemi te gjithe. Asnjeri nuk eshte perfekt ne kete bote.

Edhe icik me qete here tjeter se s'jemi ne lufte.

Po mire moj Lela ime e dashur, hajt ta zeme se ke te drejte, qe klodel dhe konti grricen per frona dhe kane hesape te vjetra stafi dhe inate, qe nuk i harrojne dot kollaj.

Po me mua c'ka konti, qe une, as per frona s'e kam pas ndonjehere ne mendje dhe shkallet e hierarkise dhe sidomos ato te pallateve, kohet e fundit i kam marre kaq inat, sa s'du me i ngjit fare, thjesht du me u ul ketu me pi ndonje kafe, kur me teket e me hedh nga nje kunj, per me kalu diten, ja ashtu si neper kafeniot europiane, se ne keto amerikanet te gjithe hyjne e dalin si delet dhe vetem me bisht te syrit shikojne.

Apo me ngjitet nga mbrapa konti, meqe jam mall, gjysem i vendit dhe gjysem i jashtem. Sipas kontit duhet me qene ose i jashtem ose i vendit dopjo, te shartuarit nuk pranohen, keshtu qe duhet ti luftojme dhe ti ndjekim kemba- kembes dhe ti ofendojme dhe ti ironizojme dhe ti bastardojme postimet e tyre. Mos valle kjo hyn ne anet negative te kontit, per te cilat forumi dhe gjithe anetaret e forumit duhet te bejne perjashtim. Atehere duhet ta shtoni kete si pike te vecante ne rregulloren e forumit.

Pika e fundit e rregullores se forumit (po jua sugjeroj une ta shtoni atje)

"Kemi nje moderator te vecante, qe ka shume ane negative ne komunikim me anetaret, por ju veme ne dijeni, se duhet ta pranoni si te tille. Nuk kemi tjeter opsion"

Hajt shendet Lela dhe gjithe te mirat.

Jo per gje, por une e kam pranuar kontin, nji ashtu si asht pa ndryshime...dhe vazhdoj punen time per agjitacion dhe propagande dhe pij kafen me qetesi, sidomos kete te mengjezit, qe me shijon shume...

Postuar nga Cindi datë 14 Dhjetor 2006 - 20:07:

Citim:

Per mua ky nuk eshte diskutim per rregulloren perderisa behet vetem mesa dy personash, qe per me teper kihen inat. Madje kontinenti nuk po thote asgje direkt per rregulloren dhe as perfaqson gjithe stafin. Shkurt hesapi, ju te dy ketu po beni palle me njeri tjetrin, sepse nuk me duket diskutim mbi rregulloren. Ose ne qofte se doni te diskutoni vetem ju te dy atehere vazhdoni dhe s'po e hap me kete teme.

P.s. Konte, nje keshille miqesore. Kam 3 dite qe punoj qe te rregulloj motorin e kerkimit ne forum. Dhe kjo sepse ka disa tema me mijera mesazhe brenda. Mundohu te shkruash pak me permbledhur se kam vene re qe shkruan nga 5 mesazhe periher, per t'iu pergjigj secilit vec e vec. Duket si chat ashtu... plus qe na lodh serverin kot

Ok more Faje im i dashur edhe ti, po si i behet kur nuk ke fare kuriozitet ti lezosh keta te injoruarit dhe fffaaaaap, i injoruari te krijon nje pseudonim te ri papritur e pakujtuar dhe plas deri sa ta dergoj kete mp tek ty dhe ti, qe akoma nuk e ke futur kete vampir ne listen e injorimit hap syte, kur lexon mandata te tilla dhe fandaksesh nga befasia, qe te krijon nje shkrim kaq me "kulture" dhe fjalor kaq te "pasur" besoj se me kupton tani cfare dua te them, qe ne fakt nuk po them asgje te zakonshmet...si thame, ne kafenio jemi dhe bejme ndonjehere ndonje dore muhabet me kalu oren.  Tani, ti kur te vjen ndonje ere nga keto vampirat e rinj Faje, na njofto shpejt please, qe ta futim menjehere ne listen e injorimit, se ti i njeh me mire se kushdo keta vampirat, ja ke marre doren..

Postuar nga Klodel datë 14 Dhjetor 2006 - 20:35:

fajtor lela dhe kush nuk e ka te qarte

Citim:

nejse

kalofshi mire.

keto ishin komentet e mia per mosrespektimin e rregullores si anetare e thjeshte e forumit, e cila kur hyn ka deshire qe te jete e lire te shkruaje ku te doje, pa patur persekutuesin nga mbrapa.

Une thashe nje mendim, dhe ajo qe u be eshte ajo qe ndodh gjithmone qe kritika personalizohet dhe nderlikohet dhe shperfytyrohet dhe del personi qe ben kritiken i keqi dhe ai qe do lufte. MEgjithate kjo nuk eshte aspak e vertete. Problemi qendron tek JU dhe un kerkoj vetem garancine stafore qe nuk do lejohen moderatoret te thyejne rregulloren.

KAQ

se ka qef kontja te shperfytyroje keqinterpretoje dhe te nxjerre gjera absurde, nuk eshte problemi im.

Une dua te jem e qete dhe te lihem e qete dhe nuk me interesojne me keto budalliqe.

Lela ti s'ke pse me permend mua moderimin tim sepse kam 1 vit qe nuk moderoj, dhe as te shkruash me bold per te tregu "supremacine" se une di te lexoj. Por jeni ju ata qe nuk keni qef te lexoni te kuptoni edhe ec mo vazhdoni keputjani kodra pas bregu. sa per mua jam shume e qete. Nuk me intereson profili psikologjik i moderatoreve, dhe as i anetareve, por kerkoj qe secili te marre pergjegjesine e vet per sjelljet e veta.

Ndersa ti fajtor e cuditshme se si verejtja e vetme u drejtohet anetareve dhe jo moderatorit qe ben lemshin kryesor. Me fal por nese do me nderhy nderhy tamam ndryshe mos nderhy hic se i ul vetes shume pike dhe personalisht m'i ngre nervat shume.

Kaq kisha.

Postuar nga Cindi datë 14 Dhjetor 2006 - 20:59:

Re: fajtor lela dhe kush nuk e ka te qarte

Citim:

keto ishin komentet e mia per mosrespektimin e rregullores si anetare e thjeshte e forumit, e cila kur hyn ka deshire qe te jete e lire te shkruaje ku te doje, pa patur persekutuesin nga mbrapa.

Une thashe nje mendim, dhe ajo qe u be eshte ajo qe ndodh gjithmone qe kritika personalizohet dhe nderlikohet dhe shperfytyrohet dhe del personi qe ben kritiken i keqi dhe ai qe do lufte. MEgjithate kjo nuk eshte aspak e vertete. Problemi qendron tek JU dhe un kerkoj vetem garancine stafore qe nuk do lejohen moderatoret te thyejne rregulloren.

KAQ

se ka qef kontja te shperfytyroje keqinterpretoje dhe te nxjerre gjera absurde, nuk eshte problemi im.

Une dua te jem e qete dhe te lihem e qete dhe nuk me interesojne me keto budalliqe.

Lela ti s'ke pse me permend mua moderimin tim sepse kam 1 vit qe nuk moderoj, dhe as te shkruash me bold per te tregu "supremacine" se une di te lexoj. Por jeni ju ata qe nuk keni qef te lexoni te kuptoni edhe ec mo vazhdoni keputjani kodra pas bregu. sa per mua jam shume e qete. Nuk me intereson profili psikologjik i moderatoreve, dhe as i anetareve, por kerkoj qe secili te marre pergjegjesine e vet per sjelljet e veta.

Ndersa ti fajtor e cuditshme se si verejtja e vetme u drejtohet anetareve dhe jo moderatorit qe ben lemshin kryesor. Me fal por nese do me nderhy nderhy tamam ndryshe mos nderhy hic se i ul vetes shume pike dhe personalisht m'i ngre nervat shume.

Kaq kisha.

Hajt mo klodel dhe ti, lere konten rehat, se e kemi si ai klienti, qe i ben xhiro dyqanit duke qarkullu parane, qe te na sjelli kliente te tjere.  Nuk e di a me kupton apo jo   ka mision me qitje te larget moderatori, uji duhet te levizi se po ndejti ne vend ze e qelbet....

Postuar nga Admirali datë 14 Dhjetor 2006 - 21:39:

...

Citim:
Po citoj ato që tha Cindi
...

Pika e fundit e rregullores se forumit (po jua sugjeroj une ta shtoni atje)

"Kemi nje moderator te vecante, qe ka shume ane negative ne komunikim me anetaret, por ju veme ne dijeni, se duhet ta pranoni si te tille. Nuk kemi tjeter opsion"

...

Ke plotesisht te drejte.

Postuar nga erzeni_be datë 14 Dhjetor 2006 - 21:58:

Citim:

nejse

kalofshi mire.

Analiste , sikur qe thua vete shyqyr qe me ne fund u hartua , miratua dhe publikua kjo rregullore.

E para e punes:
Do te ishte hipokrizi te pretenduarit e te qenurit perfekt te nje personi (moderatori) apo rregulli (rregullorje).

Fale Zotit s'jam i tille dhe nuk kritikoj gjithçka e kudo, thene ndryshe nuk "zhys hundet" kudo, dhe kjo me pelqen te vetja.
Fale Zotit gjithashtu qe hipokrizia dhe "zhytesit e hundeve" ekzistojne...

Te rregullorja, me sa vura re dhe kuptova nga postimi jot, ke ngritur dy probleme: mos miratimin e saj nga moderatoret e rinj dhe te vjetrit qe rikthehen si dhe mungesen e kritereve te komunikimit.

Me vjen keq, por mendoj se asnjera as tjetra jo vetem qe s'qendrojne por as qe ekzistojne si probleme.

E para: Mos miratimi nga te rinjte

Sikur qe e din dhe vete, moderator te rinj apo te vjeter qe kthehen (ne saje te sondazheve gjithmone) do te kete vazhdimisht.
Nese ne çdo rast do te vihej ne plan te dites puna e rregulloren, gje qe po e ben ti sa here qe futesh ne forum, do te ne na duhej nga nje rregullore çdo here e pse jo nga nje rregullore per secilin, bile kjo e fundit do te ishte idealja per persona te veçante , si puna jote , pse jo...

Megjithate sikur qe e din dhe vete, stafi ka nje nen forum te veçante ku diskutojne vazhdimisht , pra nuk e kuptoj shume kete "problem" qe ke ngritur sepse moderatoret e rinj apo vjeter posedojne inteligjnencen dhe pergatitjnen e tyre dhe kane mundesine dhe te drejten te shprehen ne staf.

E dyta: Mungesa e kritereve te komunikimit.

Ti e din shume mire, qe stafi i FH ka si princip te integroje ne gjirin e tij, anetare aktive te spikatur te botekuptimeve te ndryshme e pse jo diametralisht te kunderta dhe kjo per prezervuar e kultivuar e rreflektuar demokracine si dhe shumllojshmerine e mendimeve si ne staf ashtu dhe ne forum.
Shumellojshmeria e temave nga kahe te ndryshme te hapura neper forum tregon me se miri per kete pune.

Pra dua te them me kete qe stafi nuk mund t'u diktoje as moderatoreve as anetareve "kritere komunikimi" dhe aq me pak t'i publikonte ato ne nje rrgullore.

Kjo ne asnje menyre s'don te thote liri e pakufishme per secilin.
Sepse caqet dhe kufinjte, perderi sa nuk prekin ne menyre flagrante ato te tjetrit , mbeten rrelative.
Stafi eshte ai qe shqyrton çdo rast rrelativ apo qe "prekjet flagrante" i shnderon ne ban te menjehershem.

Ti vete e din analiste, qe ky staf asnjehere s'ka bere dallime , dhe nuk i ka kursyer sanksionet qofte me anetare , moderatore apo edhe me admine Iniciatore sanksioneve te tilla ke qene dhe vete.

Paske ngritur edhe konceptin e moderimit sidhe problemin e moderatoreve "aktive"

Koncepti i moderimit

Siç duket ne mos gaboj, ti jo vetem qe ke nje koncept unik moderimi por e ke edhe shume flexibel, nuk e ke keq ua pershtat ate rrethanave dhe personave...

Megjithate koncepti i moderimit eshte permbledhur shume bukur te rregullorja dhe eshte goxha i qartesuar, detyrimisht s'eshte as unik as shume flexibel dhe me vjen keq qe te shqeteson!

Pikat 2, 3 dhe 4 te "moderatoret" jane me se te qarta ne kete çeshtje.
Te keshilloj t'i rilexosh me vemendje.

Moderatoret "aktive"

Ketyre "aktiveveve" rregullorja u prashikon nje "status" te veçante pika 6 dhe te siguroj qe stafi s'ka ngurruar ta zbatoje.
Lela_dr mund te deshmoje per kete pune ne veçanti.

E fundit edhe rrotacioni ( per adminet besoj e ke fjalen) eshte zbatuar me perpikmeri. Te dy adminet jane rivotuar dhe propozimet per nje apo te rinj jane te hapura ne staf.
Megjithate s'e kuptoj pse duhen njoftuar anetaret pjese e te cileve je dhe ti, per pune te tilla qe i perkasin stafit dhe drejtimit.

Nuk e di ç'te motivon te "kacafytesh" me rregulloren, hasmeri apo nostalgji te vjetra, ide apo pikepamje rradikale, militantizem apo "integrime" te veçanta, cilatdo qofshin arsyet do te ishte mire te "zhisheshe" nga motivime te tilla ne menyre qe edhe verejtjet dhe sugjerimet te ishin konstruktive.

Ja kalofsh mire Analiste

erzeni

Postuar nga Klodel datë 14 Dhjetor 2006 - 22:14:

Erzeni ne radhe te pare analistja nuk ekziston me prandaj do preferoja mos me therrisje me me kete emer. e ke bere dhe vazhdon ta besh dhe nuk me pelqen- edhe pse ti e kupton fare mire por e ben per kunje.

Ne rradhe te dyte s'e ke kapur fare ku e kam patur une mendimin- sic ndodh zakonisht dhe e habitshme eshte qe asnje nga stafi sic sapo u deshmua nuk e kap thelbin.

shkurt qarte po e riperserit per here te fundit qe mua si anetare e thjeshte me intereson qe stafi te siguroje nje ambjent te qete, harmonik, pa kunja, fyerje, persekutime, perndjekjeje, poshterime, pergojime, nga pjesetaret e vet. dhe kete u perpoqa ta ilustroj me rregulloren e miratuar, dmth edhe e keni miratuar edhe nuk e respektoni.

Lidhur me moderimin dhe me administrimin ti je shembulli me perfekt, por ne fakt edhe administratori kryesor dhe nenadministratorja u treguan jashtezakonisht te balancuar, gje qe serisht verteton ate qe permenda une.

Ne fund te fundit beni si ta keni qefin, mjafton qe integriteti im si person dhe si anetare e thjeshte mos cenohet. dhe perderisa eshte cenuar pafundesisht shume dhe vazhdon te cenohet atehere edhe une do reagoj. Shkelja e te drejtave te mia dhe fyerjet pa fund ndaj personit tim jane motivi i vetem qe ngre zerin dhe asnje nga "pseudo arsyet paranojake qe ekzistojne vetme ne trurin tuaj", por jo ne timin, gje te cilen ju e dini shume mire por ndiqni nje linje te caktuar diskretitimi, tashme historikisht te njohur.

Kerkoj garantimin e respektit ndaj meje duke fillu nga ty i pari dhe nga stafi paperjashtim ( meqe eshte Detyra juaj) dhe lerjen time rehat dhe te qete.

kalofshi mire.

Postuar nga Fajtori datë 19 Dhjetor 2006 - 14:40:

Po vazhdoni te pergojoni nje anetar tjeter dhe nuk eshte mire keshtu. Nuk do flasim 100 here per te njejtin problem. Lerini rehat anetaret e tjere dhe mos i permendni fare ju lutem.

Postuar nga erzeni_be datë 19 Dhjetor 2006 - 17:25:

Per klodel

Klodel, te me falesh se pari qe te drejtohem me pseudonimin e meparshem eshte me shume pune zakoni se sa e qellimshme.

E dyta te me falesh gjithashtu qe e ke marre aq agresiv e personal mendimin tim me lart, gjithesesi mund dhe te ngjaje i tille prandaj te kerkoj falje por te siguroj se s'ka asgje personale e diskriminuese ne te.

Beteja e stafit, pra e moderatoreve eshte gjithashtu kerkimi i qetesise dhe gjallerise ne forum dhe ne kete drejtim nuk behen as diskriminime as privilegje.

Nese hera heres dikujt, ne kete rast ty, i duken si diskriminime e privilegje nga persona te caktuar te stafit kjo ndosh vetem se per "disa" ngritet zeri aq fort sa s'degjohen me te tjeret ...
Dua te them qe kur fshihem mesazhe nuk fshihen vetem te tuat apo te personave te caktuar.

Psh sot ketu ne kete teme fshiva postime te 5 anetareve te ndryshem perfshi dhe te tuat , perfshi edhe te admineve, sikur te gjithe te ankoheshin aq sa ty do te ishte bere nami vertete ne forum...

Nejse, jemi te tema e rregullores dhe s'ka pse te diskutojme ketu probleme moderimi por me pelqen t'i s'qaroj gjerat aq me shume kur ato keqkuptohen.

Kalofsh sa me bukur e kendshem festat e fundvitit.
Mire u lexofshim me kenaqesi se shpejti

PS lutem kolegeve dhe diskutuesve ta zene sikur s'egzistojne keto postime , te mos i fshijne as komentojne ato te pakten jo ne kete teme.
Flm

Postuar nga kontinenti datë 26 Maj 2007 - 23:56:

Tema quhet mendime mbi rregulloren e forumit.

Ne kete forum, nuk ka rregullore.
Atehere perse perdoret kjo teme hiporkite per te ashtuquajturen rregullore?

Sipas regullores se shkruar aty...e para fare qe duhet te largohet me nje here eshte Lela_dr.

C'eshte kjo teme per mendime mbi rregulloren, kur rregullorja nuk rrespektohet?

Postuar nga erzeni_be datë 27 Maj 2007 - 21:49:

Konti

Ankesat per mos zbatimin e rregullores te lutem beji te tema perkatese.
Nese ke ndonje propozim konkret per shtuar e permiresuar rregulloren, bujrum, thuaje ate e stafi e shqyrton dhe vendos si te jete e udhes.

flm

Postuar nga kontinenti datë 27 Maj 2007 - 22:03:

Erzeni, jam shume dakort!
Mendmi im eshte qe te zbatohet rregullorja, sepse sic shikohet nuk ka asnje zbatim te saj.
Kot grijme per rregullore ketu.
Sidoqofte jam dakort per sa keni shkruar me lart.

Postuar nga Indrit datë 27 Maj 2007 - 22:38:

Citim:
Lidhur me Rregulloren
Administratoret:

Tamam konsensus duhet si ne keshillin e sigurimit, por ama nese nuk ka konsensus duhet qe dikush te kete te drejte vetoje,apo jo?
Historikisht dihet qe stafi i fh ka rene dakort qe te mos bjere dakort dhe kjo me le te kuptoj se teorema e keshillit te sigurimit nuk mund te zbatohet ketu. Me kete nuk dua te them se eshte zbatuar dhe ne k.s lol.

Pershendetje.

Postuar nga Rajhan datë 22 Shtator 2007 - 13:07:

7. Anetaret qe publikojne ne faqet e forumit, informacione te marra nga diku tjeter, duhet te saktesojne burimin e informacionit duke dhene nje adrese url (link) ose emrin e gazetarit ose shkrimtarit .

Per kete arsye une jam e detyruar te vendos prej ku e kam marre pergjigjen qe postoj.
Gjithsesi rregullat jane rregulla dhe une di ti zbatoj.
Shpresoj qe administratoret dhe moderatoret te jene te drejte dhe ti shohin postimet per se largu.

Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 52 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.