Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 63 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Gjergj Kastriot Skenderbeu (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=386)
-- Turqia :Rishikoni Rolin e SKENDERBEUT.... (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=7531)
Turqia :Rishikoni Rolin e SKENDERBEUT....
Sipas agjensise se lajmeve "Anadolu agency",ERDOGAN ka kerkur korrektesi historike...Kryeministri Taip Erdogan i kerkoi homologut te tij ,NANO rishikimin e teksteve historike ....
Kryeministri Turk Erdogan gjate visites se tij ne Tirane i ka kerkur homologut te tij ngritje e nje komisioniekspertesh dypalesh per rishikin e teksteve te historisE..Ky detaj i rendesishem nuk u botua nga pala Shqipatre ,e cila vendosi te heshte publikishte ndaj kerkeses se kryetarit te qeverise Turke ..
Kerkesa qe mbrrin per ndrrimin e teksteve nuk eshte e para qe mbrrin ne qeverin SHqipatare.Gjithashtu ne emer te fqinjesise se mire kete kerkese e aartikuloi edhe qeveria Greke.Madje per kete u caktua edhe nje grup pune i cile do te hiqte nga teksti i historise Shqiptare ato paragrafe qe cenojne marredheniet..
Kerkesa e ERDOGANIT ishte per rishikimin e historise gjate periudhes kur GJERGJ KASTRIOT SKENDERBEU ku perballoi permbi 25 vjet ushtrite turke te drejtuar nga sulltane turq....
Ne historine e boterore ,SKENDERBEU njihet edhe si mbrojtes i Krishterimit,pasi nul lejoi depertimin e ndikimt osman mbi Perendim....
Ju cmendoni ???????????mos harrojme qe Turqia te rishikoje marredheniet e saja me fqinjet e saj ,mos harrojme 500 vjet qe na pushtoi ,mos harrojme genocidine e ARMENEVE................
Vallaj se do ngrihej edhe Turqia e te kerkonte rishikim te teksteve historike edhe ketu nuk me kishte shkruar mendja. Nga greket kjo pritej sepse dihet qe jane popull pa shtylle kurizore dhe dinak. Po turqit c'ne?!
Pak se na lane mbrapa gjate pushimit te tyre 500 vjecar nen nje regjim anadollak e te prapambetur, tani na kerkokan edhe rishikim te teksteve. Ne vend te rrine urte e te kujtojne qe ne Evrope kane vetem 1 vend qe ka simpati (sic jemi ne), na bejn der der. Epo ne mire na e bejne, sepse jemi vend i vogel me nje qeveri qe nuk lidh dot as breket e veta me oshkur.
Prite tani kur te cohen serbet e te kerkojne rishikim te teksteve historike e malazezet kur te fillojne te pretendojne seriozisht qe Shkodra eshte qytet sllav!
Bo bo bo u prish bota qafsha t'gjith!
Edhe mu po me duket shume e habitshme ky rishikimi i teksteve.Nuk e kam te qarte se cfar ka aty per t'u rishikuar? Nje kryeminister turk, te merret me kete pune, te them te drejten me duket e pa besueshme. Ne temen me lart, nuk eshte sqaruar se cfar kerkon Turqia per rishikim?????
Per mua ska ndonje gje te cuditshme ketu, nese do te tregoheshim me largpames do te ngarkonim nje grup ekspertesh historian te pavarur nga bindjet politike dhe fetare (gje qe s;behet fjale te kete ndonje te tille)
PSE? - do pyesni ju
Sepse faktikisht historia jone eshte shkruar mbrapsht, e kemi mesuar ashtu sic na ka urdheruar xhaxhi enver... dhe ashtu sic po na imponojne akoma ta dime.Duam sduam ne, kjo lidhet me ceshtjen fetare....
Kryeministri turk ka dashur te kristalizoje te verteten historike te populli yne, sepse dhe ata kane historikun tyre ne lidhje me pushtimin turk ketu e shekuj me pare, e dine mire se kush ka qene Skenderbeu dhe te verteten e tij.
Ndoshta mund te me gjykoni, por per hir te se vertetes dua ta them.
Skenderbeu ka qene qe ne moshe te vogel nen edukimin turk, sic e dime u shqua per zgjuarsi e trimeri shquese ne radhet e ushtareve turq.U rrit nen besimin islam dhe u edukua me frymen e tij.
Ai merrte pjes si udheheqes i ushtrise turke ne shume beteja ndaj vendeve te ndryshme. Duhet theksuar se atehere ka qene shume i konsoliduar besimi fetar islam ne Turqi. Ne njeren prej betejave ( me duket se me Hungarine) ai humbi betejen dhe po te kthehej ne Stamboll i pritej koka, (sepse atehere nuk llogaritej humbja, duhej te fitonin se s'ben), keshtu ai smund te kthehej atje dhe u kthye ne Shqiperi sikur u clirua nga turqit me deshiren e tij, dhe qe atehere ai udhehiqte shqiptaret nga clrimi turk. ne fakt historia eshte edhe me ndryshe, vertet turqit kane qene pushtuesit tane, por lufta ishet vec ideologjike, perhapja e fese islame, por kjo nuk do te thote se ka qene imponuese dhe dhunuese, por dhe lufta ka kriteret e veta, qellimet e strategjit e veta dhe jo ashtu sic i kemi mesuar ne histori, perca e sundo...
kryeministri turk ka pasur qellimet e veta ne kete ceshtje, sepse nuk ka qene vec shqiperia ajo qe ka pasur lufte me turqine, dhe shume vende te tjera ne europe kane qene ne lufte me te pe rte njejtin qellim, dhe duhet pranuar se i tille ka qene strategjia e luftes e asaj kohe, por vec shqiperia ngre gishtin ndaj turqise per kete ceshtje. Dhe italia na pushtoi, gjermania po ashtu....vec se ato kishin qellim politik nelidhje me token dhe jo me fene, dhe ne fakt ato e kane perdorur shqiperine si ure kalimi dhe jo pushtimi, prape historia jone na serviret ndryshe....
Keshtu qe kushdo qe mendon se na la turku prapa, e ka gabim, eshte diktatura 50 vjecare ajo qe na fundosi e syrgjynosi,........
PIKE SE PARI NUK ME PELQEN TONI URDHERUES I KRYEMINSTRIT TURK....''RISHIKONI ROLLIN E SKENDERBEUT''.
DUHET TI RIKUJTOJME KRYEMISTRIT TURK SI DHE CDO KRYEMINISTRI TJETER TE HUAJ SE JEMI NJE SHTET I PAVARUR DHE NUK MUND TE NA URDHEROJE ASNJERI.TE PAKTEN NE PRINCIP SI DHE NE BAZE TE SE DREJTES NDERKOMBETARE DHE TE MIQESISE SE MIRE QE NA LIDH ME TURQINE.MIQESIA E MIRE NUK I LEJON SHREHJE E SJELLJE TE TILLA
Gati gati them shume mire qe PD e ka injoru fjalimin e kryemistrit turk ne parlament dhe nuk me duket aspak injorance nga PD nje gje e tile e nje bojkotim i tille.Shife me cfare monedhe te na paguan Turqia miqesine tone ndaj saj.
Citim:
Po citoj ato që tha isra
Duam sduam ne, kjo lidhet me ceshtjen fetare....
Kryeministri turk ka dashur te kristalizoje te verteten historike te populli yne, sepse dhe ata kane historikun tyre ne lidhje me pushtimin turk ketu e shekuj me pare, e dine mire se kush ka qene Skenderbeu dhe te verteten e tij.
Citim:
Skenderbeu ka qene qe ne moshe te vogel nen edukimin turk, sic e dime u shqua per zgjuarsi e trimeri shquese ne radhet e ushtareve turq.U rrit nen besimin islam dhe u edukua me frymen e tij.Ai merrte pjes si udheheqes i ushtrise turke ne shume beteja ndaj vendeve te ndryshme. Duhet theksuar se atehere ka qene shume i konsoliduar besimi fetar islam ne Turqi
Citim:
Ne njeren prej betejave ( me duket se me Hungarine) ai humbi betejen dhe po te kthehej ne Stamboll i pritej koka, (sepse atehere nuk llogaritej humbja, duhej te fitonin se s'ben), keshtu ai smund te kthehej atje dhe u kthye ne Shqiperi sikur u clirua nga turqit me deshiren e tij, dhe qe atehere ai udhehiqte shqiptaret nga clrimi turk.Ne fakt historia eshte edhe me ndryshe, vertet turqit kane qene pushtuesit tane, por lufta ishet vec ideologjike, perhapja e fese islame, por kjo nuk do te thote se ka qene imponuese dhe dhunuese, por dhe lufta ka kriteret e veta, qellimet e strategjit e veta dhe jo ashtu sic i kemi mesuar ne histori, perca e sundo...
Citim:
Kryeministri turk ka pasur qellimet e veta ne kete ceshtje, sepse nuk ka qene vec shqiperia ajo qe ka pasur lufte me turqine, dhe shume vende te tjera ne europe kane qene ne lufte me te pe rte njejtin qellim, dhe duhet pranuar se i tille ka qene strategjia e luftes e asaj kohe, por vec shqiperia ngre gishtin ndaj turqise per kete ceshtje. Dhe italia na pushtoi, gjermania po ashtu....vec se ato kishin qellim politik nelidhje me token dhe jo me fene, dhe ne fakt ato e kane perdorur shqiperine si ure kalimi dhe jo pushtimi, prape historia jone na serviret ndryshe....
Citim:
Keshtu qe kushdo qe mendon se na la turku prapa, e ka gabim, eshte diktatura 50 vjecare ajo qe na fundosi e syrgjynosi,........
hahahah
Moj lulke, isra ..... po te paska marre ne qafe me te vertete ai besimi ty!!!!!!
Sajo cfare te duash andej nga nen-forumet e myslymanizmit, po lere historine ashtu sic eshte. "Kushdo qe mendon na la turku mbrapa e ka gabim!" Jo, po sipas teje na beri nder te madh, qe na zuri deren per 500 vjet, na la ne erresire, na....... varja, se t'i ka thene treshi ca gjera.
Here tjeter, nqs do marresh mundimin te lexosh ndonje liber historie, (po te doli koha se e dime qe kurani te preokupon me teper) hiqe ate ferexhene, dhe hapi pak syte.
Erdogani, mongolet dhe anadollaket turq, te rrine mire aty ku jane, se nuk ka c'u duhet historia e Gjergj Kastriotit. Ajo histori u shkruajt me gjak per 25 vjet, dhe gjakun, te pakten ata qe i thone vetes shqiptare nuk e do e bejme uje, se do harmoni Erdogani, ne Ballkan, ne ate Ballkan, qe Turqia/mongolet i ka futur kthetrat e saj gjeografike me lufte, genocide, e spastrim etnik. Turqia te rregulloje njehere harmonine ne kasollen e saj, me Kurdet etj, shkeljen e te drejtave njerezore, te harmonizohet me fqinjet, sidomos me Armenine, dhe Shqiperine ta lere aty ku eshte, se jemi shume mire pa ta.
"kushdo qe mendon na la turku mbrapa e ka gabim.........." Ah medet, medet.......... PO SOT SHQYPNI ME THUJ SI JE.................
TRESHIT
hahahaha
E prisja nje reagim te tille, ...
Po citoj ato qe tha Tresh:
"Per hir te fqinjesise se mire s'mund te pranojme nderhyrjen ne punet e brendshe tonat e per me teper ne Ballkan ky historia eshte me e nderlikuar se kudo"......
Po nderhyrjen e Greqise ne punet tona, mund ta pranojme???????
Qe Greqia do saranden apo jugun tone e pranojme, aq sa ka nxitur ca shqiptare qe dolen duke shkelur flamurin tone ne sarande, po kjo eshte normale??? Apo ska gje se perderisa Kryeministri yne eshte grek duhet ta beje nje gje te tille....!!!...
Po citoj ato qe tha Tresh:
"Nuk e di ku tregohet fryma e besimit Islamik tek Gjergj Kastrioti dhe tek gjithe shqiptaret e shekullit te 14-te kur AI pa e detyruar askush e luftoi Perandorine Osmane Islamike per me shume se 25 vjet dhe u shpall Atlet i Krishtit"
Aty me rri........ atlet i Krishtit pra....
Po ti ku e di qe ai su detyrua te vije ne Shqiperi......etjjj
Kjo eshte teme e gjere dhe nuk ngelet te analizohet nga ne amatoret, madje bera gabim qe shkrova per heroin kombetar, se kush ka nerva, merret me ju xhanem........
Me ngadale Tresho, une kam mendimin tim ti tund koken tende...
Re: hahahah
Citim:
Po citoj ato që tha NYCgirl
Moj lulke, isra ..... po te paska marre ne qafe me te vertete ai besimi ty!!!!!!
Sajo cfare te duash andej nga nen-forumet e myslymanizmit, po lere historine ashtu sic eshte. "Kushdo qe mendon na la turku mbrapa e ka gabim!" Jo, po sipas teje na beri nder te madh, qe na zuri deren per 500 vjet, na la ne erresire, na....... varja, se t'i ka thene treshi ca gjera.
Here tjeter, nqs do marresh mundimin te lexosh ndonje liber historie, (po te doli koha se e dime qe kurani te preokupon me teper) hiqe ate ferexhene, dhe hapi pak syte.
Erdogani, mongolet dhe anadollaket turq, te rrine mire aty ku jane, se nuk ka c'u duhet historia e Gjergj Kastriotit. Ajo histori u shkruajt me gjak per 25 vjet, dhe gjakun, te pakten ata qe i thone vetes shqiptare nuk e do e bejme uje, se do harmoni Erdogani, ne Ballkan, ne ate Ballkan, qe Turqia/mongolet i ka futur kthetrat e saj gjeografike me lufte, genocide, e spastrim etnik. Turqia te rregulloje njehere harmonine ne kasollen e saj, me Kurdet etj, shkeljen e te drejtave njerezore, te harmonizohet me fqinjet, sidomos me Armenine, dhe Shqiperine ta lere aty ku eshte, se jemi shume mire pa ta.
"kushdo qe mendon na la turku mbrapa e ka gabim.........." Ah medet, medet.......... PO SOT SHQYPNI ME THUJ SI JE.................
hahahahah
Te thashe une, hiqe ferexhene nga syte kur lexon.....lol....... poshte te avatari eshte shkruajtur ku jetoj...!
Turqia superfuqi............. hahahahhahhahaha! Nuk po merrem me ty, se nuk ia vlen....
Une sdeshta te bej humor dhe ti ske pse me qesh,e mos me qesh mqs une nuk qesha aspak me ty.me respekto te lutem.
Nuk me duket teme per te qeshe sidomos kur flitet per historine edhe pse humorin ia kemi lene nje nenforumi tjeter.
Lexon mire e deri ne fund ti apo jo.Te lutem lexo shume me mire...e pastaj posto.Shume para teje kam hape nje teme mbi grekun.....
http://www.forumihorizont.com/showt...=&threadid=6588
Pate gje per postimin mire perndryshe leri te qeshurat e me respekto mua mendimin tim dhe pastaj po deshte postimet e forumistave e FORUMIN e mos bej postime sikur te jene diskutime kafeneje.
ps.i lutem moderatorit ose administratorve te pastoje temen nga replikat e kota personale te miat e te tjerve.
cfare horrash
Po si mund te nderrohet historia mer a kane mend keta apo jo?
Nuk mund te trishtohesh se historia e popullit turk para 500 vjetesh ka qene grabitqare.
NE maredhenit i kemi shume te mira edhe me fqinjet e tjere por larg duart nga historija.
Nuk mund te bejm mazllemin Kico apo tahirin murat. Historia ngelet histori
Eshte turp more, lane name fare me keto budallalliqe.
tung!
Re: cfare horrash
Citim:
Po citoj ato që tha oliinter
Po si mund te nderrohet historia mer a kane mend keta apo jo?
Nuk mund te trishtohesh se historia e popullit turk para 500 vjetesh ka qene grabitqare.
NE maredhenit i kemi shume te mira edhe me fqinjet e tjere por larg duart nga historija.
Nuk mund te bejm mazllemin Kico apo tahirin murat. Historia ngelet histori
Eshte turp more, lane name fare me keto budallalliqe.
tung!
prsh
une e kam oliinter dhe jo Oliienter..
e ashtu e kisha llafin une..... si thua ti.
Re: prsh
Citim:
Po citoj ato që tha oliinter
une e kam oliinter dhe jo Oliienter..
e ashtu e kisha llafin une..... si thua ti.
ISRA... xhaxhi Enver te keqen e mendjes ...............
Persa i perke betejes se Hungarise e drejtuar nga JANOSH HUNJADHI i cili ne ate kohe drejtonte Hungarine kunder Turqve ,i cili sot e ksaj dite eshte hero kombetar ne Hungari ,ku cdo dite diele kur bien kembanat ne Hungari ndalohet cdo gje ,sdu te zgjatem Skenderbeu ate her ishte nje komandant i zoti dhe kishte sherbyar Turqise neper luftra ,por shoket dhe patriotet shqiptare ishin kudo gjaku po vlonte Turku po na vriste ,nenat qanin gjithmon i kishin ardhur njerez Skenderbeut dhe i flisin tu kthente ne SHqiperi,persa i perket asaj beteje Skenderi i dergon lajmetarin e vet dhe i thot qe un do terhiqem dhe Hunjadi e pranoi kete ,biles me vone ka pranaur dhe bashkimine e SHqiperise me Hungarine dhe Polonin do u quante bashkim Kristian qe do ta hidhnin Turqine andej nga Azia e vogel andej nga kishte ardhur........
Shikoi na i her filmat ose lexo na i gjo ose me mire kur te kalosh ne Budapest mso dicka .............
Pastaj duhet te dish dicka Turkun nuk e don njeri nga vendet myslimane ne bote ,duhet te dish qe bota ARABE nuk e ka hale ne syyyyy
Te drejtat e njeriut qe shtypen ne Turqi ,minoranca Kurde ,genocidi Armen,ju do thoni po mir kshu do ecim ne 2005 ,ok po Turqia te filloje dhe te kerkoje nje her te falur pastaj ja rishikojme dhe pozicionin e saj per kerkesat e saja ne Evrope ,mos harroni se dha PAPA ka kerkuar falje okkkkk mia culpa e ka then per Cifutet............
500 vjet taksa ,500 vjet te ndrroi fene , ne nje pjese te filmit SKENDERBEU thuet ......"ca vend shejtanesh ku dhe grate nuk dine me Qajt " ne harruam ne jemi popull qe harruam atoi qe na beri E.H. ,harruam 97 ,mos te harrojme ca na ka bere Turqia............
E kuptoj qe e keni marre me vrull kete teme, por une dhashe mendimin tim dhe i bera nje replike modeste Treshit, me fal Tresh po skam pas per qellim ofendimin, shakaja eshte rezultat i ndonje gjeje qe me ka bere te qesh dhe e kam reflektuar me shkronja instiktivisht..
Air-force one-
Une skma mbaruar per histori, dhe e dyta, mbaj mend aq sa kam mesuar nga gjimnazi...sa per dijeni, e kam pas 10.
perderisa e hape kete teme shkrova dhe une mendimin tim, apo duhet te marrim leje se per cfare te shkruajme..??
Nyc-girl -
dite te mbare........
ISRA Un respektoj opinonin tend por nuk mund ta ndaje nje gje te tille ,dhe asnji njeri nuk mund te ndaloje opinionin tende ,edhe un thjesh fola ate qe di .....Te fusesh Turqine ne Europe eshte sikur ke futur kaline Trojes .....
Se kush ishte Skenderbeu Europa e kuptoi me vone ,fatkeqsisht mbas vdekjes se tij.Dhe se si e cmoji Europa ATE flasin mbi 2000 vepra qe flasin per te ,monumentet e shumta kudo ne Europe biles deri ne Filipine ka histori per Skenderbeun ...Piazza Albania Rome ku ndodhet monumenti Skenderbeut..
Mbas vdekjes se Skenderbeut Turqit arriten ne portat e Vienes ,po nejse se sjam ketu te shkruaj historin ,ose me mire se kam pasur 10 gjimnazin ,por ama historine e Skenderbeut e kam ne gjake dhe ne kuRRRRee nuk do e ulim koken pa thane se jemi sternipat e SKENDERBEUT dhe per kete duhet te jemi krenar ....
Persa i perket filmit ALEKSANDER persa i perket cdo filmi qe flet per historine e popujve nuk shofe oren kurrrrrrrr U.S. do ta realizoj nje gje te tille
Citim:
Po citoj ato që tha tresh
[b}
Perhapja e islamit ne shqiperi u be ne menyre te dhunshme.Me thuaj se si eshte e munur qe nje popull qe perkrahte fene e krishtere per me shume 1400 vjet krejte papritmas perballe nje pushtimi mizor dhe eleminues i pranon me kenaqesi edhe fene.
Citim:
po ciotj ato qe tha Tresh[B]
Mbas me shume se 4 shekujsh pushtimi dhe me rastin e 28 nentorit 1912 mjafton te besh nje krahasim mes Europes dhe Shqiperise dhe te shohesh se cfare te mirash na pruni Turqia.
Po he mo konto, se me thave syte, se mezi prisja cfare do me thoshe kesaj rradhe.......... lol........
Konto, nuk ka mbetur kombesia ime te caktohet nga ty, apo isra e te tjere ....... Por po e pate me kollaj ti te me referohesh ne menyre te tille, as nuk e kam problem fare, greke jam pastaj ........ lol..... Po me perpara behem greke, sesa turk/arab/ etj, si ca ketu, qe mos tu ze emrat ne goje se e dine vete.
Tani, ti si shqiptar i mire qe je, shko kerko ne internet per artikullin te Koha Jone, mos prit te ta bejne punen e patriotizmit te tjeret.
Sa per Europen, Rilindja e saj filloi atehere kur u pushtuam ne nga Turqit, dhe ishte nje proces shekullor, vertete, po ne Shqiperi, nga fundi i shek. te 19 filluam shpejt e shpejt, ate proces, dhe as sot nuk ka perfunduar. Mos i qaj hallin Portugalise, apo vendeve te tjera te vogla ne Europe, se e kane petken mbi sy, dhe jane ne BE.
Sa per shqipen, konto, perandoria bizantine ishte ne Ballkan per njemije vjet, dhe shqiptaret nuk e harruan shqipen, e mbajten ne krahe e ne zemer qe nga Pellazget (nuk na u dha rasti ta shkruanim .....lol.) Keshtu qe nuk ua di per nder Turqeve, po Pellazgeve, Ilireve, Arberve (ne vecanti Gjergj Kastriotit) dhe shqiptareve te tjere, qe ndoshta nuk u dogjen ne turren e druve, po edhe pas 500 vjetesh, atyre te verteteve nuk ua dogji dot shpirtin Turku, dhe e mbajten gjalle ate gjuhe.
Miqesisht, nga nje mbese e Gjergj Kastriotit.
P.S:
Pas pushtimeve romake, dyndje sllave, dhe 1000 vjet te perandorise bizantine, Gjon Buzuku, shkroi ne SHQIP "Ne emer te Atit, te Birit, dhe te Shpirtit te Shenjte!"
I shkroi, po kujt ia shkroi i shkreti.......
Une pervec asaj qe shkuva ne lidhje me nderhymjen e ISRA
shpreha kjarte edhe mendimin tim ne llidhje me temen
Citim:
PIKE SE PARI NUK ME PELQEN TONI URDHERUES I KRYEMINSTRIT TURK....''RISHIKONI ROLLIN E SKENDERBEUT''.
DUHET TI RIKUJTOJME KRYEMISTRIT TURK SI DHE CDO KRYEMINISTRI TJETER TE HUAJ SE JEMI NJE SHTET I PAVARUR DHE NUK MUND TE NA URDHEROJE ASNJERI.TE PAKTEN NE PRINCIP SI DHE NE BAZE TE SE DREJTES NDERKOMBETARE DHE TE MIQESISE SE MIRE QE NA LIDH ME TURQINE.MIQESIA E MIRE NUK I LEJON SHREHJE E SJELLJE TE TILLA
Gati gati them shume mire qe PD e ka injoru fjalimin e kryemistrit turk ne parlament dhe nuk me duket aspak injorance nga PD nje gje e tile e nje bojkotim i tille.Shife me cfare monedhe te na paguan Turqia miqesine tone ndaj saj.
O Tresh. fjalet e tua ishin ne lidhje me historine, dhe une diskutova mbi ato fjale.Une nuk po te analizoj ty si person, por mbi bazen e thenieve historike qe ke shkruar.Ketu jemi per diskutim apo jo? Dhe diskutimi eshte komplet historik (qofte i sakte apo gabim)pra besoj se nuk keni arsye te ofendoheni. As qe e kisha kete qellim mbi ju.
Mire per librin e Godos, por te siguroj se libri i Kristo Frasherit nuk ka per baze aspak artin.
Rrespekte.
Citim:
Po citoj ato që tha NYCgirl
Po he mo konto, se me thave syte, se mezi prisja cfare do me thoshe kesaj rradhe.......... lol........
Konto, nuk ka mbetur kombesia ime te caktohet nga ty, apo isra e te tjere ....... Por po e pate me kollaj ti te me referohesh ne menyre te tille, as nuk e kam problem fare, greke jam pastaj ........ lol..... Po me perpara behem greke, sesa turk/arab/ etj, si ca ketu, qe mos tu ze emrat ne goje se e dine vete.
Tani, ti si shqiptar i mire qe je, shko kerko ne internet per artikullin te Koha Jone, mos prit te ta bejne punen e patriotizmit te tjeret.
Sa per Europen, Rilindja e saj filloi atehere kur u pushtuam ne nga Turqit, dhe ishte nje proces shekullor, vertete, po ne Shqiperi, nga fundi i shek. te 19 filluam shpejt e shpejt, ate proces, dhe as sot nuk ka perfunduar. Mos i qaj hallin Portugalise, apo vendeve te tjera te vogla ne Europe, se e kane petken mbi sy, dhe jane ne BE.
Sa per shqipen, konto, perandoria bizantine ishte ne Ballkan per njemije vjet, dhe shqiptaret nuk e harruan shqipen, e mbajten ne krahe e ne zemer qe nga Pellazget (nuk na u dha rasti ta shkruanim .....lol.) Keshtu qe nuk ua di per nder Turqeve, po Pellazgeve, Ilireve, Arberve (ne vecanti Gjergj Kastriotit) dhe shqiptareve te tjere, qe ndoshta nuk u dogjen ne turren e druve, po edhe pas 500 vjetesh, atyre te verteteve nuk ua dogji dot shpirtin Turku, dhe e mbajten gjalle ate gjuhe.
Miqesisht, nga nje mbese e Gjergj Kastriotit.
Citim:
Po citoj ato që tha isra
Per mua ska ndonje gje te cuditshme ketu, nese do te tregoheshim me largpames do te ngarkonim nje grup ekspertesh historian te pavarur nga bindjet politike dhe fetare (gje qe s;behet fjale te kete ndonje te tille)
PSE? - do pyesni ju
Sepse faktikisht historia jone eshte shkruar mbrapsht, e kemi mesuar ashtu sic na ka urdheruar xhaxhi enver... dhe ashtu sic po na imponojne akoma ta dime.Duam sduam ne, kjo lidhet me ceshtjen fetare....
Skenderbeu ka qene qe ne moshe te vogel nen edukimin turk, sic e dime u shqua per zgjuarsi e trimeri shquese ne radhet e ushtareve turq.U rrit nen besimin islam dhe u edukua me frymen e tij.
Ai merrte pjes si udheheqes i ushtrise turke ne shume beteja ndaj vendeve te ndryshme. Duhet theksuar se atehere ka qene shume i konsoliduar besimi fetar islam ne Turqi. Ne njeren prej betejave ( me duket se me Hungarine) ai humbi betejen dhe po te kthehej ne Stamboll i pritej koka, (sepse atehere nuk llogaritej humbja, duhej te fitonin se s'ben), keshtu ai smund te kthehej atje dhe u kthye ne Shqiperi sikur u clirua nga turqit me deshiren e tij, dhe qe atehere ai udhehiqte shqiptaret nga clrimi turk. ne fakt historia eshte edhe me ndryshe, vertet turqit kane qene pushtuesit tane, por lufta ishet vec ideologjike, perhapja e fese islame, por kjo nuk do te thote se ka qene imponuese dhe dhunuese, por dhe lufta ka kriteret e veta, qellimet e strategjit e veta dhe jo ashtu sic i kemi mesuar ne histori, perca e sundo...
kryeministri turk ka pasur qellimet e veta ne kete ceshtje, sepse nuk ka qene vec shqiperia ajo qe ka pasur lufte me turqine, dhe shume vende te tjera ne europe kane qene ne lufte me te pe rte njejtin qellim, dhe duhet pranuar se i tille ka qene strategjia e luftes e asaj kohe, por vec shqiperia ngre gishtin ndaj turqise per kete ceshtje. Dhe italia na pushtoi, gjermania po ashtu....vec se ato kishin qellim politik nelidhje me token dhe jo me fene, dhe ne fakt ato e kane perdorur shqiperine si ure kalimi dhe jo pushtimi, prape historia jone na serviret ndryshe....
Skenderbeu
Me Gjergj Kastriotin,Skenderbeu,shtyllen tjeter te kombetarizmit,figuren me te madhe te popullit shqiptar,e me sa duket,te gjithe historise se re te gadishullit,ka ndodhur pak a shume e njejta gje si me ILIRICITETIN....Nje nervozizem her i hapur ,here tinzar,nje fushate sistematike,here e mbuluar,here e shpallur,nje kembengulje vulgare per te perbaltur,here duke i nderruar identitetin,here duke e paraqitur si sajimte propagandes...
Personazhi i Gjergj Kastriotit ,perpara se te rrimerrej prej shqiptareve ,u krijua ashtu si Iliriciteti,ne Evrope.
Hero e nje epoke te tere ,si rrallekush,ai u kthye ne nje ikone,ne fillim ne kontinent,e pastaj ne nje pjese te botes,Amerike,Rusie gjer ne Japoni..
E nese do te vinte keq per te humbur nje rast te perdorimit te fjales mit,atehere do te thoshim se perpara se te ishte nje mit shqipetar ,Kastrioti ka qene nje mit Evropian...
Cili ishte kyci per te shpjeguar dukurine e tij ??
Heronj me shpate e me kale,ka patur me teprice ne gadishullin tone epik.As shpata ,as kali ,por tjeter gje e shpjegon te fshehtene fames se Skenderbeut ...Perpara se te ishte kordhetar ,ai ishte ideatori,programues i nje orientimi te ri shqipetar dhe krejt ballkanasit:orientimit drejt drejt Perendimit.
Prej arberesheve ai u pagezua me cilesorin " I PAFAT ",ngaqe beri nje lufte fatalishte te humbur.Por ndersa lufta e tij perfundoi me humbje ,ideja qe themeloi,programin e tij ,ngadhenjeu..Sot ne shekullin 21,kur Shqiperia bashke fqinjet e saj te Ballkanit perendimor ,behet gati per te hyre ne Evrope,programi i tij mbetet i vetmi per te gjithe.
Ai ishte i vetmi prijes shqipetar qe komandoi trupa te bashkuara shqipetaree evropiane kunder shtetit osman....Ndaj,ma natyrshem se kurre rri sot shtatorja e tij ne ne kryeqytete te Romes Tiranes ,Prishtiones perbri shenjave shqiptare dhe evropiane-atlantike,qe me mire se atij .si shkojne askujt..
Pas kesaj pyetje se ke bezdise Gjergj Kastrioti ,sot ne kohentone ,behet e pashmangshme..Pergjigjja eshte e qarte :ai bezdise te gjithe ata,qe per aryse te ndryshme,pergjithsishte te errta,jane kunder orientimit perendimor,rrjedhimisht,kunder zgjedhjes se sotme politikeqe ka bere vendi yne,i cili pas nje sere aleancash te deshtuara,eshte renditur me ne fund ne nje aleance te madhe natyrale,ate qe mbron kunder barbarise
Shpallja si "mite nacionalist" e gjithe modeleve qe deshmojne kete prirje ,qe nga Kastiroti e Nene Tereza, zevendesimi i ketyre modelev me te tjere,shumica poshterese:figura pashallaresh mizore qe i sherbyen jo lirise,por roberise,rebelimeve te hapura proturke,si Haxhi Qamili,pashallaret e kuq qe e zevendesuan flamurin otoman me ate panbolshevik....
Po mir po sikur ti themi Turqise qe ai Ata Turku juaj eshte me origjine Shqipetare ,dhe te monumenti te shkruet i cik ,si mund te reagoje Turqia.....
Kontinent peresa i perket NYgirl qe e akuzon qe eshte Greke ,ajo eshte duke te kritikuar ne Shqip Shqip okkkk ,mos te bejme gafa si te filmi me Petro Ninin Luarasin ,nje njeri nga turma i thot " e ctu donte ajo Shqipe "dhe pergjigjja ishte dhe ti ne ship po e kritikon.......
Citim:
Po citoj ato që tha trojani
Nuk e di cfare ilacesh je duke marre, por po do te me degjosh do beje mire ta holloje dozen.
Po mire moj kushdo budalla qe vjen dhe hedh nje pordhe ne Shqiperi duhet marre seriozisht???
Po kush ne go... te nenes eshte Ergodani??? qe na dashka te miren ne Shqiptareve??? Mos harro se boset e firmave piramidale te 97es dhe nje pjese e pareve te ketyre firmave u strehuan ne Turqi. Dhe 97a nuk eshte para 500 vjetesh, dhe firmat piramidale sipas mendimit tim nuk kane asgje te perbashket me besimin fetar.
Dmth. ti po perpiqesh te ne shpjegosh ne budallenjve te forumit se; pushtimi turk na kish qene paqesor, dhe Skenderbeu na kish qene i pabese ndaj Portes se larte???
Urra urrrrrrrrrrraaaaaaaaa ja edhe nje zbulim i ri. Dhe gjithe kjo fale vellait tone Ergodan dhe dishepullit te tij Isra.
Po turp nuk te vjen qe ha buken e shqiptarit dhe ben davane e turkut???
Po sic e pranon edhe ti ne gjithmone do mesojme deri ne varr. Ne mos gaboj, kete duhet ta kete thene profeti Muhamed.
Air_force...nuk po me kritikon NYCgirl mua, por jam une ai qe po e kritikoj ate.E bej kete sepse shikoj deshiren e madhe te saje ne pro-grekizmin qe ka.Tek e fundit le ta kete, eshte e drejte e saje, por, edhe une ,gjithashtu kam te drejtat e mia. Ajo se fundi ka ndryshuar menyren e te shprehurit ne lidhje me greket sepse e pa qe nuk shkonte hic te fliste hapur pro grekeve.
Un nuk e akuzoj ate, le te jete cfare te doje.
Un per vete jam shqiptar. Dhe nuk eshte fjala vetem ne kete teme. E kam pare ne disa tema te tjera.Tek tema e cameve nuk u ndie me NYCgirl se e pa qe nuk po i ecte.
Ja edhe dicka tjeter.
NYCgirl me lart eshte shprehur keshtu : Nuk ka mbetur kombesia ime te caktohet nga ty,Isra apo edhe te tjere !(nuk ka permendur emra te tjere)
Me c'te drejte kjo vajze ndan njerzit ? Mire une qenkam i keq, po Isra apo edhe ata te tjeret te keqij qenkan per ate? Lufte klasash po na ben ajo ketu. Ku e gjen kete kuraje ajo vajze te vecoje njerzit?Kush ja dha kete te drejte?
Apo alvanoset jane te keqij dhe greket jane te mire...
...eshte parrulle e tyrja kjo....!
Shqip...natyrisht shqip...Air_force, mos prit te shkruaje greqisht ajo ketu.
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
.Vdes per nje cike bizant ti hahahahaha.
Citim:
Po citoj ato që tha trojani
Nuk e di cfare ilacesh je duke marre, por po do te me degjosh do beje mire ta holloje dozen.
Po mire moj kushdo budalla qe vjen dhe hedh nje pordhe ne Shqiperi duhet marre seriozisht???
Po kush ne go... te nenes eshte Ergodani??? qe na dashka te miren ne Shqiptareve??? Mos harro se boset e firmave piramidale te 97es dhe nje pjese e pareve te ketyre firmave u strehuan ne Turqi. Dhe 97a nuk eshte para 500 vjetesh, dhe firmat piramidale sipas mendimit tim nuk kane asgje te perbashket me besimin fetar.
Dmth. ti po perpiqesh te ne shpjegosh ne budallenjve te forumit se; pushtimi turk na kish qene paqesor, dhe Skenderbeu na kish qene i pabese ndaj Portes se larte???
Urra urrrrrrrrrrraaaaaaaaa ja edhe nje zbulim i ri. Dhe gjithe kjo fale vellait tone Ergodan dhe dishepullit te tij Isra.
Po turp nuk te vjen qe ha buken e shqiptarit dhe ben davane e turkut???
Po sic e pranon edhe ti ne gjithmone do mesojme deri ne varr. Ne mos gaboj, kete duhet ta kete thene profeti Muhamed.
Sa per mua.
Ne historine e shqiperise ska mbetur kush pa i futur hundet e piseta dhe te them te drejten une nuk i besoj kesaj historia, qe vune ruset apo komunistet.
Historia po ndryshon sipas ideve politike dhe shtremberohet sipas interesave te ndryshme.
Psh po ju jap nje fakt; Historianet nuk bien dakort per diten e clirimit eshte me dt. 28 apo 29 nentor e prit pastaj te kesh te dhena te sakta per Skenderbeun qe ka jetuar ne vitet 1400 e ca.
Mendoj se historia duhet te rishikohet, jo vetem ajo e skenderbeut por ne teresi dhe te vihet historia e vertete ne vend te kesaj historia qesharake qe ngjan me perrallat e 1001 neteve.
Mendoj se jam shprehur qarte.
Thera greke e bullgare
thera Arment e mjere,
thera sa munda te tjere.
Me shqiperine te luftonem,
kam frike se mos turperohem
kam frike nga SKENDERBEU
mos dalt prape nga dheu!...
O flamur fortese shkembi tmerr tirani
Ste trembe Romani as Venecjani,
As Serp Dushani,as Turk sulltani
Me Skenderbeun u lavderoove..........
Roneo
Roneo, ai ja fut kot lal, se nuk eshte hera e pare qe e ben kete gje Trojani.
Citim:
Po citoj ato që tha AIR-FORCE-ONE
Thera greke e bullgare
thera Arment e mjere,
thera sa munda te tjere.
Me shqiperine te luftonem,
kam frike se mos turperohem
kam frike nga SKENDERBEU
mos dalt prape nga dheu!...
O flamur fortese shkembi tmerr tirani
Ste trembe Romani as Venecjani,
As Serp Dushani,as Turk sulltani
Me Skenderbeun u lavderoove..........
Re: Roneo
Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti
Roneo, ai ja fut kot lal, se nuk eshte hera e pare qe e ben kete gje Trojani.
Pse nuk i permbaheni aspak temes....dhe nuk flisni per temen??!!
Nqs dikush apo disa persona dalin nga tema skeni pse te gjithe ta/ti ndiqni.
E kthyet ne chit-chat e diskutime kafeneje.
Boh.... as edhe pronncim te kjarte rreth deklarates se Kryeministrit turk nuk lexova dhe ju ftoj ta beni.Slexova as qe ka bere mire as qe ka bere keq,as qe eshte e drejte as qe eshte e padrejte nderhyrja e ''keshillat'' e tia urdheruese ndaj nesh.
Ju lutem permbahuni temes.Per mua kjo do ishte nje shenje respekti dhe intelekti edhe ndaj vet-vetes pse keshtu tregohet se askush nuk ju terheq/nuk na terheq si tju/te doje ne diskutime te kota chit chat.
Eshte thene se Zoti eshte i gjithfuqishem por edhe atij i mohohet aftesija per ta ndryshuar te kaluaren. Politikanet grek the turq munden. Perderisa historija si shkence eshte pak me teper se nje regjister i krimeve te kaluares, dhe pafatsive njerzore, cilen pjese te historise mundohen ta ndryshojne keta. Mesiguri me lehete do tu binte qe ta zhduknin fare ate periudhe qe nuk u pelqen turko-bizanteve dhe pastaj tja lene ne dore serbeve ta mbushin vakumin e historise tone me teorite e tyre te prejardhjese tone nga Kavkazi.
Meqe treshi kerkoi mendje po jap opinionin tim.
Historine nuk e shkruan as Erdogani dhe as Nano, ashtu sic nuk e shkruan as Turqia dhe as Shqiperia. Pikerisht keto ore po lexoja nje liber mbi historine e Shqiperise ku flitej mbi Skenderbeun. Libri eshte shkruar nga nje profesor italian. Me kete dua te them se historia nuk eshte prone e nje shteti apo tjetri.
Tani, ju ne kete teme po silleni sikur po na merr Erdogani pronen. Eshte vene nje mesazh i mjegullt mbi kerkesen e Erdoganit dhe te gjithe jane hedhur me nacionalizem per te mbrojtur atdheun nga dicka qe akoma nuk dihet cfare eshte. Mua me pelqen kjo gatishmeri nacionaliste, do na duhej nese bejme ndonje lufte vitet e ardhshme, por e shikoj krejt pa kuptim. Erdogani nuk ka si te ndryshoje historine e Skenderbeut se nuk eshte femije. Do tallej bota me te nese kerkon ta shkruaje historine sipas oreksit. Maksimumi qe mund te kerkoje eshte te vihen ne vend detaje te caktuara nga historia e mesuar ne shkolle (kujtoni kur turqit ne fillore konsideroheshin hordhi, shtypes, nderkohe qe me vone doli se i kane lene shume autonomi feudaleve apo pashallareve shqiptare etj). Keto detaje askush nuk po tregon se cilat jane, nderkohe qe te gjithe jane gati te mbrojne nderin e Shqiperise. E pra le te kuptojme tamam cfare kerkon pala turke para se te behemi historiane te thekur.
Ne fund te fundit Shqiperia nuk eshte shquar ndonjehere per histori te pa-anshme apo per libra te sakte historie. Nuk eshte cudi qe ndonje tekst i epokes se komunizmit te kete mbetur ne perdorim ne shkolle dhe turqit kerkojne modifikime te vogla, nderkohe qe ketu harxhohen ore per te thene me shume retorike se jemi nje vend autokton dhe i pavarur, gje qe dihet.
Mos ma merrni per ters. Thjesht mendimi im. Do doja te diskutonim mbi kete teme me informacione te sakta ne duar cfare kerkon turku e cfare i tha shqiptari.
Erdogan shume mire mund te thoshte.....
Akademiket tane (turq) kane vene re se ka boshlleqe ne shkrimin e historise suaj per sa i perket periudhes se Pushtimit Osman deri ne shpalljen e pavarsise me 1912
Ju shqiptare,akademike shkencetare e historiane shqiptare ejani dhe konsultoni arkivat e perandorise Osmane ne Stamboll mqs keto tonat jane shume me te pasura nga tuajat e shume me te te ruajtura mire.
Ejani konsultohuni me akademiket tane me shkencetaret tane pse shume i kemi marre e dhene njeri tjetrit gjate 500 vjeteve...dhe mund edhe tju ndihmojme ne nje shkrim sa me real te historise.
me pak fjale mund te ishte me i moderuar
Tresh, Fajtori ka te drejte lal.
ncncn
Erdogani, para se te analizoje cfare i "ka dhene" e i ka marre Turqia Shqiperise ne 500 vjete, te analizoje njehere cfare i ka marre Armenise, Asirise, Kurdeve etj para me pak se 100 vjetesh.
Pershendetje!
Ashtu sikur thashe heren e shkuar historia ka nevoje per verifikime, dhe kete duhet te bejme ne si shqiptare jo pse thote turku apo greku.
Historia duhet te vihet e sakte ashtu sikur eshte dhe kujt ti djege le ta mbaje pastaj.
Me kete rast me kujtohet thenia e nje gjenerali gjerman pas kapitullimit te gjermanise:"Nese do ta kishim fituar ne luften do ta benim historine si te donim ne por meqe fituar ju benie si te doni"
Pra sipas kesaj del se historia gjithmone eshte bere nga me i forti.
Po ashtu ne lufterat e fundit turko-ruse turqia doli si humbese gje qe ndikoi qe historia te formulohej ashtu si i deshi qejfi rusise dhe vendeve fitimtare.
Mendoj se Erdogani ka te drejte te kerkoje te verteten por ama nuk ka te drejte te ndryshoje historine.
Roni.
une nuk them te mos lejohen replikat dhe kundershtimet ,por them qe shumica e historianeve duke perfshire edhe ata qe kane shkruar tekstet e historise shqiptaret per shkollat pranojne qe gjate 500 vjeteve shqiperia ka qendruar ne erresire nenkuptohet pervec kohes kur shqiperia u pri nga skenderbeu.Si mund te mendohet qe turqia na ndihmoi kur ne shkolla nuk dhe kudo nuk u pranua dhe nuk u lejua te perdorej gjuha shqipe dhe kultura jone e vjeter me te cilen krenohemi shume (sepse jemi nje nder popujt me origjine me te vjeter)filloi te zevendesohej me ate turke.
Kush eshte me te vertete patriot ka deshire te jete pasardhes iilireve, pasardhes i skenderbeut dhe ite gjithe atyre qe luftuan ta mbronin atdheun.
mendimi im
e shoh qe ketu historia paska marre permasa te gjera por do te doja te vija ne dukje disa gjera:historine tone nuk e kemi shkruajtur ne...ca thone e kane shkruajtur italianet por nuk jua them dot me siguri kete gje!!!do te doja tu kujtoja te gjitheve qe ne historine tone permenden 3 rrethimet e krujes...ore mir qe eshte rrethu por kur me jep detajet e luftes treguhuni pak me shume...si te themi...historiane.do doja te pyesja te gjitheve nese eshte e mundur qe ushtria me e fuqishme e kohes qe ne rrethimin e krujes sillte (sipas historise tone mbi 100.000 ushtare ose me shume)nuk paska mberrit te marrte dot krujen?ose ose me mire thoni qe kane qene rreth 10.000 ushtare dhe edhe mbyll nje sy per kete.ne historine tone thuhet qe kruja eshte bombarduar me gjyle mjaft te renda...mua pesha me eshte fuksuar rreth 200 kg...nese dikush e di me mire te ma thoje...sot pyes veten se si eshte e mundur qe kruja eshte akoma ne nje qafe mali se me ato gjyle me nje bombardim aq te gjate sa shkruan historia jone kruja duhet te ishte rrafshenalte.
per faktet historike...do tu beja te ditur te gjitheve sa ne turqi jane te gjithe shkrimet origjinale te nenshkruara nga sulltanet ne 500 vjetet qe kane pasur shqiperine...sa jane konsultuar keto shkrime.vertetesia e tyre besoj nuk vihet ne dyshim perderisa jane shkrime qe tregonin ecurine e mbreterise jashte mureve te stambollit e turqise.
pa dashur te hap debate me te medha do te doja te pyesja pse "tradhetoi" hamzai?me ate qe kam degjuar une hamzai u mundua te bllokonte nje ushtri te derguar nga venediku qe kishte si synim te merrte toka ne shqiperi...po e them pa dashur te hap debat!!!
pastaj per vendet e evropes e pame mire se cna bene ne 1913...a se desh harrova: ai ismali qemali a nuk ka qene deputet ne turqi?sipas jush po te donte turku nuk ishte ne gjendje ta ndalonte qe te ngrinte flamurin ne vlore?bejani vetes pyetjen si do te ishte ndare shqiperia nese nuk do te ishte ngritur ai flamur ne vlore dhe te dilte qe ne fund te fundit nje shtet i vogel ka kerkuar pavaresine?nje pergjigje me logjike od te kishte qene jugu grekut,qendra italise dhe veriu serbit.nje cope ne lindje ndoshta dhe maqedonise!!!
eeeee sa e komplikuar paska qene kjo historia jone...por justifikohemi me faktin se ne 1550 kemi shkruajtur te parin shkrim tonin ne shqip...me pak fjale jami nje popull qe nuk e ka lashtesine e tij ne vepra...
nuk po i futem muhabetit te islamit ne shqiperi sepse ketu do te me duhej te flisja me fakte te shkruajtura dhe per momentin nuk kam por edhe po te kisha do ta beja tek nje teme qe ka indriti qe me duket se per momentin eshte tek feja islame....
pershendetje te gjitheve dhe mesim te mbare te historise....
Historia
Jam shume dakort me Roneo qe thote se historine e bejne fitimtaret. Keshtu ka ndodhur jo vetem me historine tone. E keqja jone eshte qe nuk kemi qene shume here fitimtare. Keshtu qe e kane shkruar te tjeret.
Punen e Hamzait nuk e di si ka qene. Di qe Vatikani nuk ka dashur te beje aleance te hapur me Skenderbeun dhe te filloje kryqezate kunder turqve, e ka ndihmuar me pak te holla, dhe Skenderbeu eshte detyruar te beje aleance me Mbretin e Napolit.
Per Shpalljen e Pavaresise, Turku ishte ishte ne perendim te perandorise se vete dhe i duhej nje vend per te vene kemben ne ballkan. Por ne te njejten kohe nuk mund ta pengonte. Po te kishte qene aq i mire e te na donte aq shume e kishte realizuar qe ne shekullin e kaluar shpalljen e pavaresise. (lidhjen e Prizrenit?)
une po them qe jane te gjitha dokumentat ne turqi dhe nese nuk gabohem jane ne topkapi(qe ne shqip do te thote porta e larte)ne stamboll(shpresoj te mos gabohem)...keta te tanet te shkojne dhe te kontrollojne te pakten ne ato shkrime,te themi thjesht si burim informacionesh historie...historine e shkruajte te fortet dhe kete per kete nuk ka dyshim...halli si me ia bo kur e lexojne te dobtit dhe i fiksohen ide te ndryshme dhe nese dalin gjera te reja nuk i pranojne...atehere i bie qe historine tone ta leme po keshtu se fundja fundit cfare do na duhej po te ishte ndryshe...cdo na hynte ne pune?ne historine na pelqen ta tregojme dhe jo te nxjerrim mesime prej saj!!!shkurt muhabeti rehatohen edhe ato qe jane ne shkolle te mesme se shpetojne prej saj
per lidhjen e prizrenit kam degjuar disa gjera ndryshe nga ato qe ka shkruajtur historia jone por duke qene se nuk kam burimet nga me kane mberritur ato informacione nuk besoj se do ia vlente ti thoja ketu...sepse mund te humbisja dhe shume detaje ose te ngaterroja shume detaje...ato gjera i kam degjuar keshtu kalimthi...
Ai Er´dogani le t'i rishikon padrejtesit dhe masakrat ndaj miliona kurdeve dhe armeneve.
astronaut,qetesohu djale...ma shtrut...
...
NS-6, per nje gje ke shume shume te drejte. Ne tekstin e historise, ato gjylet 200 kg kane qene secila.
Pastaj dhe dicka, turqit ekzagjerojne vete historine e perandorise se tyre. Shembull konkret: Beteja e Fushe-Kosoves, turqit vs. shqiptare+serbe ku fituan turqit. Tani, sipas historise turke, kane qene 100.000 ushtare turq, dhe 3-4 here me shume armiq (shqiptare+serbe), dhe kjo i jep rendesi apo dinjitet ushtrise turke qe mposhti nje force te madhe ushtarake. Ndersa sipas serbeve, kane qene 100.00 turq dhe vetem 40.000 shqiptare+serbe, dhe kjo nmq ana tjeter te dale sikur ka luftuar kunder nje hordhie tepapare ushtaret turq mgjs u munden.
Keshtu qe turqit bejne mire te shohin historine e tyre ne rradhe te pare, pastaj te na japin mend ne per historine tone.
Nuk perjashtojme ekzagjerime ne historine tone, por kur vjen te thote dikush tjeter qe per vete e ka beterre, kesaj i thone cmenduri anadollake.
TURQIT E BENE
''MREKULLINE'' E TYRE ME SHQIPERINE DUKE E MYSLIMANIZUAR ME ANEN E SHPATES DHE TANI DUAN TE NA DIKTOJNE EDHE HISTORINE , DUKE I QUAJTUR SHQIPETARET VELLEZER , POR FAJI ESHTE I SHQIPERISE QE U JEP SHUME VLERE SE MJAFT PO E PAGUAJME EDHE TANI DASHAMIRESINE E TYRE .....
nji falinderim............. Frances
Perpara 2 muajshe Franca aprovoi nje ligj kush nuk njeh GENOCIDIN ARMEN ndeshkohet me gjobe ..............kjo dhe per qytetaret e thjeshte pas kundershtimeve te turqeve qe banojne ne Marsie.....................
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 63 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.