Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 68 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Teste Letersie (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=207)
-- Kush eshte autori??? (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=10278)
Kush eshte autori???
Ne kete teme mund te jepni titullin e nje romani, novele, tregimi, poezie... cfaredolloj krijimi letrar edhe antaret e tjere duhet qe te gjejne se kush eshte autori i atij krijimi.
Po filloj une e para.
Titulli i librit, (fatkeqsish nuk e mbaj mend nqs ishte roman apo novel, por mqs nuk ishte shume i gjate, po them novel) Ekuinokset cili eshte autori?????
*Ndihme - Autori eshte Shqiptar.
Re: Kush eshte autori???
Citim:
Po citoj ato që tha iliriusa
Ne kete teme mund te jepni titullin e nje romani, novele, tregimi, poezie... cfaredolloj krijimi letrar edhe antaret e tjere duhet qe te gjejne se kush eshte autori i atij krijimi.
Po filloj une e para.
Titulli i librit, (fatkeqsish nuk e mbaj mend nqs ishte roman apo novel, por mqs nuk ishte shume i gjate, po them novel) Ekuinokset cili eshte autori?????
*Ndihme - Autori eshte Shqiptar.
Re: Re: Kush eshte autori???
Citim:
Po citoj ato që tha unforgiven
Mbase kujtesa s'me le ne balte, Betim Muco..
Ekuinokset eshte roman.
Shkodrani i madh Zija Cela..
Tani nqs deshiron mund te vesh ti titullin e nje libri edhe te gjejme ne autorin, se vertet e meriton!!!
Kush e ka shkruar romanin me titull "Romen Kalbri"(roman per femije ka qene)!
Paris mendoj se duhet te japesh ndonje ndihme tjeter tashme pasi askush s'po pergjigjet. Ose, s'e kane lexuar librin gje qe me duket e cuditshme,(mos ta kete lexuar askush ketu ne forum) ose, ajo qe eshte me e mundshmja - nuk lexojne temen!
Une nuk e kam lexuar kete liber, te pakten s'e mbaj mend.
Citim:
Po citoj ato që tha PARIS
Kush e ka shkruar romanin me titull "Romen Kalbri"(roman per femije ka qene)!
Citim:
Autori eshte rus, Gektor Malo
As nuk e kam idene e ketij hektorit, por me thene te drejten e kam pare te lexohej nga femijet e klases se trete ne Bullgari..me ishte krijuar ideja se ishte rus..
Kot per kuriozitet eshte ndonje shkrimtar i degjuar??
Ne se po a mund te na sillni emrat e disa veprave..
Kush eshte autori i librit Gobseku ?
*Ndihme* Autori i huaj.
Citim:
Kush eshte autori i librit Gobseku ?
*Ndihme* Autori i huaj.
Libri eshte "Fajdexhiu Gobsek" i Honore de Balzak.
Kush eshte autori i librit "Doktor Fausti Magjistar"?
Citim:
Po citoj ato që tha peshtimi
Libri eshte "Fajdexhiu Gobsek" i Honore de Balzak.
Kush eshte autori i librit "Doktor Fausti Magjistar"?
o peshtim, e gjeta une e para "Gobsekun" ska nevoje ta perseritesh ti, perderisa pyetjen e beri Ilirusa, ok..
Isra, me sa kuptova Peshtimi vetem percaktoi se titulli i librit eshte "Fajdexhiu Gobsek" edhe jo thjesht 'Gobesku'. Eshte i shkruajtur nga Balzaku gjithashtu.
Peshtimi, ky eshte libri qe po lexoj per momentin edhe une e kam me kete titull "Gobseku" ndoshta eshte nje botim i vjeter edhe tek ndonje botim i ri i kane vendosur titullin "Fajdexhiu Gobsek" megjithate eshte i njejti liber besoj une, perderisa eshte i shkruajtur edhe nga i njejti autor. Pershendetjet e mia!
Ok, ilirusa, po sikur skam qejf te mi marrin meritat:p
por sipas ritualit, ai qe e gjen ka te drejte te vazhdoje te beje pyetjen e radhes..
Ok, kush eshte autori i librit "Lekura e qenit"
* ndihme: Autori eshte shqiptar..
Citim:
Po citoj ato që tha isra
Ok, ilirusa, po sikur skam qejf te mi marrin meritat:p
por sipas ritualit, ai qe e gjen ka te drejte te vazhdoje te beje pyetjen e radhes..
Ok, kush eshte autori i librit "Lekura e qenit"
* ndihme: Autori eshte shqiptar..
po pres dhe pergjigjen e unforgiven dhe pastaj do e them.. se eshte e rrezikshme dhe ajo..
fatos kongoli e ka shkrojtur Lekura e Qenit!!!
dua lule si shperblim :p
bravo Shejtone
it's your turn..
me kenaqe me ato lulet me rofsh!
ok te dashur lexues kush e ka shkrojtur librin Klientja.
pak ndihme si zemergjere qe jam: nuk eshte liber shqiptar.
Citim:
Po citoj ato që tha sHejTonJa
me kenaqe me ato luletme rofsh!
ok te dashur lexues kush e ka shkrojtur librin Klientja.
pak ndihme si zemergjere qe jam: nuk eshte liber shqiptar.
Citim:
This book is very boring..
The Client by John Grisham
Citim:
wrong!
better luck next time though
dhe keta shkrimtaret kontemporan amerikan, te tipit grisham, steel, apo dan brown jo vetem qe nuk i lexoj por do shtoja qe me kenaqesi va gris librat!
Citim:
wrong!
better luck next time though
dhe keta shkrimtaret kontemporan amerikan, te tipit grisham, steel, apo dan brown jo vetem qe nuk i lexoj por do shtoja qe me kenaqesi va gris librat!
unforg-
emri personazhit kryesor momentalisht nuk me kujtohet, mgjth po nuk u gjend autori deri neser te premtoj qe nuk do harroj te shfletoj librin sonte kur te vete ne shpi e te freskoj kujtesen per emrin e tij! E kam lexuar para 5 vjetesh dhe mesa duket nuk me paska lene ndonje mbrese te hatashme sa te ngjisja emrin e karakterit!
Megjithate nje outline e librit mund te te them qe eshte nje rrefim francez bashkekohor ku trajtohen dilemat e jetes dhe percjell mesazhe te tipit: zhvishuni nga meskinitetet dhe genjeshtrat dhe jetoni me ndergjegje.
Citim:
Kush e ka shkruar "Ku ishe ti Adam?".
Re: unforg-
Citim:
emri personazhit kryesor momentalisht nuk me kujtohet, mgjth po nuk u gjend autori deri neser te premtoj qe nuk do harroj te shfletoj librin sonte kur te vete ne shpi e te freskoj kujtesen per emrin e tij! E kam lexuar para 5 vjetesh dhe mesa duket nuk me paska lene ndonje mbrese te hatashme sa te ngjisja emrin e karakterit!
Megjithate nje outline e librit mund te te them qe eshte nje rrefim francez bashkekohor ku trajtohen dilemat e jetes dhe percjell mesazhe te tipit: zhvishuni nga meskinitetet dhe genjeshtrat dhe jetoni me ndergjegje.
Re: Re: unforg-
Citim:
Kjo folja "zhvishuni"permendet nja dy here ne liber....por per te tjerat je larg.
Dil njehere andej nga Pazari i Peshkut dhe bli Swordfish me shumice.
Mos shko t ehash noddles dhe cabbage rolls!
Faktikisht une kam lexuar, per te mos thene fare perciptas "The Client" nga J.Grisham..Nuk e di ne se ka nje te dyte liber me te njejtin titull..
Atehere me qe peshtimi kaloi ne pyetje tjeter a mundeni ta jepni pergjigjen se i kujt eshte Klienti juaj??
Jam me te vertete kurioze ta di i kujt eshte ky liber.
Citim:
!
Kush e ka shkruar "Ku ishe ti Adam?".
Autori eshte Hajnri Bel.
Shejtonia ka nje fare te drejte qe lekundet mes Hajries dhe shkrimtarit francez.Mbiemri tingellon pak francez.
Autori eshte gjerman.
Nga cilet jane shkruar "Kolera" dhe Dashuri ne kohen e Koleres"?
unforgiven,
Klientja eshte shkrojtur nga autori francez Pierre Asulin
Hej miq sa libra jane me te nejtin titull??
Une nxorra J.Grisham
Peshtimi: Hajnri Bel
Shejtonja: Pierre Asulin
Nje pyetje: a ka ndonje rregull ne letersi qe nuk lejon librat te kene te nejtin titull??
Sepse dalin tre autore, tre libra nje titull..
Pergjigja ime ka te beje me "Ku ishe ti Adam?"
Klientin,Klienten dhe Klientet nuk i kam lexuar dhe nuk i di kush i ka shkruar.
kush e ka shkrojtur librin Manastiri Parmes?
letraret duhet ta kene teper te thjeshte kete.
sexherejshen:
nuk mendoni se do ishte me interesante dhe me challenging sikur te vinim ekserte librash dhe te gjenim autorin ose titullin e librit?
Citim:
kush e ka shkrojtur librin Manastiri Parmes?
letraret duhet ta kene teper te thjeshte kete.
dhe pergjigja ka qene e sakte!
Thone se Stendhal nuk e ka ''shkruar'' me doren e tij, persanalisht, po ia ka diktuar nje te njohuri te tij dhe se e ka ''shkruar'' ne rreth 52 dite...
Citim:
Po citoj ato që tha tresh
Thone se Stendhal nuk e ka ''shkruar'' me doren e tij, persanalisht, po ia ka diktuar nje te njohuri te tij dhe se e ka ''shkruar'' ne rreth 52 dite...
O DhimiTaqi spo te pergjigjem.....:p
Cili e ko shkrujt "DEKAMERONIN".
Bokacio
Citim:
Isra, me sa kuptova Peshtimi vetem percaktoi se titulli i librit eshte "Fajdexhiu Gobesk" edhe jo thjesht 'Gobesku'. Eshte i shkruajtur nga Balzaku gjithashtu.
Peshtimi, ky eshte libri qe po lexoj per momentin edhe une e kam me kete titull "Gobesku" ndoshta eshte nje botim i vjeter edhe tek ndonje botim i ri i kane vendosur titullin "Fajdexhiu Gobesk" megjithate eshte i njejti liber besoj une, perderisa eshte i shkruajtur edhe nga i njejti autor. Pershendetjet e mia!
ok. Ndonje liber tjeter?/ Analiste me duket se eshte radha jote per te bere pyetjen.
Citim:
Po citoj ato që tha homer
JO GOBESK GOBSEK
Kush e ka shkruar librin Doni i qete?
ndihma-autor i huaj
Citim:
Po citoj ato që tha Finding_Neverland
Kush e ka shkruar librin Doni i qete?
ndihma-autor i huaj
Eh, meqe jam si turist, po ju bej nje pyetje
kush i shkroi keto vargje...
M'u bene syte me perde s'dalloja drite as erresire.
Çdo ndjenje e trupit tim u shthur,
Rrija mes gureve si gur
Ne tru mendimet s'kishin rregull,
M'u si shkembej humbur ne mjegull
Gjithcka e ftohte, pa ngjyre, e thate
Nuk qe me dite, nuk qe me nate.
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 68 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.