| Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- denimi me vdekje (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16684)
denimi me vdekje
e pranoni denimin me vdekje????
Fillimisht jam totalisht kundra denimit me vdekje.
Une jam per denime te egra e çnjerzore per ata qe kryejne krime por kurrsesi te vritet.
Nje nga menyrat ideale te denimeve do te ishte denim i perjetshem pa mundesi faljeje apo amnistie. Burgje te tipit nazist apo stalinist. Ne zona te izoluara pa asnje lloj komunikimi absolut me boten e jashtme pa drite elektrike pa çezme e pa banjo dhe ta fitoje copen e bukes me djerse e pune e te fleje ne kushte mizerabel, aty te zgjedhi ose te jetoje ose te vrase veten.
Kush duhet te denohet ne kete menyre?!!!
Hahhahaha ky eshte problemi se vrasin ose denojne ndonje qe edhe mund te falet e falin kriminele te lindur apo psikopate e manjake.
Nje gje e mire do ishte te behej nje rreforme e mire ne sistemin gjyqsor boteror ku ligji te ishte i barabarte vertet per te gjithe.
Nje nga pikat do te ishte ai qe ka bere krim te vertetuar te plaset atje pa pasur nevoje per gjyq e gjyqtare e avokate. Se avokati i forte leku e miku çojne ne burg ose vrasin vetem ata qe nuk kane ate.
Perfundimisht jam totalisht kunder denimit me vdekje.
Ka dhe nje teme tjeter per denimin me vdekje.
Piktori keto burgjet qe pershkruan s'jane shume per tu duartrokitur e nese reforma do ishte si thua ti me mire te ktheheshim ne epoken e gurit. Gjithsesi e di qe ke marre nje rast ekstrem e utopik 
Re: denimi me vdekje
Citim:pa problem po vrave do te vrasin pse jo e hoqen shqiptaret se donin evrop mire do ishte te ishte akoma se frika e run vreshtin ke ne
Po citoj ato që tha kotka
e pranoni denimin me vdekje????

Duke u hequr denimi me vdekje,krimineli thote: Sido qe te veje puna une te pakten jam i gjalle,por kundershtarin tim e dergova ne boten tjeter.Kur je gjalle njeriu jeton gjithmon me shpresa.Une kam qene pro denimit me vdekje edhe per nje kohe te caktuar.Ai qe paramendon apo vendose te vrase dike duhej te matet shtate here e pastaj te pres njeher (me sopate).Pra krimineli i duhet te mendoj per prapanicen e vet;sepse po vrau do ta vrasin.Mendoj se per Shqiperine eshte bere nje gabim qe u hoq ky lloj denimi.Jane shtuar vrasjet si asnjehere tjeter.Ate qe nuk po e bene ligji po e bene vetgjyqesia.
Denimi kapital duhej lene ne fuqi per kushtet , specifikat dhe mentalitetin e moshes se vjeter dhe asaj te mesme,te cilet jane te infektuar keqazi nga e kaluara.Duke mos qene kjo moshe me gjalle,atehere zhduket infeksioni dhe pastaj le te hiqej denimi kapital.
mos harroni se kriminele nuk behen vete ata qe vrasin kundershtaret, por edhe ata qe vrasin te pafajshmit.
keta te fundit duhet t'i denosh me bluarje kockash ne mulli.per keta nuk duhet te kete meshire fare.
Une jam pro denimit me vdekje ne parim.
Do te shtoja kushtin qe mund te behet vetem ne ato raste kur faji provohet shkencerisht, dmth me ate ne ADN etj.
Perndryshe, nqs bazohemi vetem tek forca e argumentit, rrezikohet te denohen njerez te pafajshem vetem se mbrojtesit e tij nuk e kane forcen e duhur kunder-argumentuese.
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
keta te fundit duhet t'i denosh me bluarje kockash ne mulli.per keta nuk duhet te kete meshire fare.
Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Do te shtoja kushtin qe mund te behet vetem ne ato raste kur faji provohet shkencerisht, dmth me ate ne ADN etj.
Jam dakort me denimin me vdekje:
1) Per ato qe thane te tjeret me lart!(Kur i "heq jeten nje njeriu me dashje")
2) Nuk jam dakort qe kur njeriu qe eshte i dehur (qe kryen krim) ka lehtesi pak me te madhe ne gjykim, pasi ishte ne ndikimin e alkolit. Besoj qe te gjithe e dime se ca bejme kur dehemi ,ca qeshin, flasin dhe bejne gjera me lirshem, qajne,...Nuk eshte arsye se mund t'a vrasesh "tjetrin" se je i dehur!(n.q.s. e ben - e ke brenda teje)
3) Kriminelet qe mund te kene bere "KRIME SA T'U DOJE QEJFI" dhe falen nga fete, pasi u bene "pishman"=kerkuan meshire dhe u "lane" Nuk jam me fene, por edhe nje arsye me shume qe te mos jem dakort, pasi ky gjest me duket shume hipokrit.
Patjeter qe kur denohet nje njeri me vdekje duhet te jene te SIGURTE per krimin qe ka kryer!-N.Q.s se po , e meriton qe te vritet!
Pro!
Denimi me vdekje eshte nje zgjidhje ekstreme per nje rast ekstrem. Eshte detyra e ligjit te mbroje qytetaret e tij nga kriminelet dhe jo thjesht nje zgjidhje pragmatike. Motivi ketu eshte qe jeta e nje krimineli eshte jo vetem e demshme per shoqerine, por eshte krejt e pavlere, ai nuk eshte njeri dhe si rrezultat jetes se tij i duhet dhene fund. Keshtu te pakten, ata potencialet e tjere kriminele do mendojne dy here perpara se te bejne krim se dhe jeta e tyre can be discarded just as easily.
Pa marre parasysh ketu argumentin nga perspektiva e taksapaguesit, i cili paguan taksa qe krimineli te rrije, te haje e te pije e te shoqerohet pa asnje preukopim si ne kamping.
Pra jam pro denimit me vdekje.
Kotka ata qe dhunojne femijet, nuk e di me rreqethet mishte nga nje mendim i ketille, keta dua te vuajne shume, shume qe ora e vdekjes tu duket ore shpetimi. Nuk mi nxe truri keto lloj shtazesh.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Ne zona te izoluara pa asnje lloj komunikimi absolut me boten e jashtme pa drite elektrike pa çezme e pa banjo dhe ta fitoje copen e bukes me djerse e pune e te fleje ne kushte mizerabel, aty te zgjedhi ose te jetoje ose te vrase veten.

CUPKA, jam shume dakort me ty, edhe qe disa kane mendim qe te rrine ne burg, prape eshte shume gje e pasigurte, e para, pasi jetojne dhe si dihet se si shkojne punet!{ne qeveri apo ndonje gje tjeter p.sh.kriminelet qe u liruan gjate ndryshimit te sistemit ne Shqiperi)} dhe "ata mund te jene te "lire", gje qe s'e meritojne!
e di si eshte puna qe te cmendurit dhe budallenjte as nuk i vrasim dot te gjithe dhe as burgjet nuk i nxene te gjithe....
Diskutojme per kete teme , pasi eshte nje akt qe shume vende te botes jane ne dileme! T'i vrasin apo mos t'i vrasin derisa i kane kapur(ashtu sic thua ti Kotka qe burgjet jane mbushur plote). N.q.s. nuk ekziston kjo pyetje nuk duskutohet qe te gjithe do te mundohet te mbijetojne njerezit!
Thjesht eshte nje teme aktuale,por n.q.s e shpjegojme ne menyre filozofike + apstrakte eshte ashtu sic thua ti! Dhe eshte gjeja me e thjeshte per t'i lene gjerat si te " vijne",...
Citim:
Perndryshe, nqs bazohemi vetem tek forca e argumentit, rrezikohet te denohen njerez te pafajshem vetem se mbrojtesit e tij nuk e kane forcen e duhur kunder-argumentuese.
People are strange 
Ajo qe thashe une eshte "vertetohet shkencerisht", ADN ishte thjesht si nje shembull dhe natyrisht qe nuk eshte gjithperfshirese.
Megjithate meqe insistoni me "c'pune ka ADN-ja", ja per shembull nqs dikush mbyt dike tjeter me duar, ai le gjurme ne qafen e te mbyturit.
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale
.
Ti je me kotken? Shiko cfare thote ajo diku me lart.
1. une jam kunder denimit me vdekje, jam per ate qe te denohen per tere jeten me privimin e lirise.
2. denimin me vdekje do ta pranoja vetem per ata qe perdhunojne femijet e vegjel
1-shi thote qe kotka eshte kunder denimit me vdekje
2-shi thote qe kotka eshte pro denimit me vdekje
Ti cedrus me cilin pozicion te kotkes je? Nuk ke shume zgjedhje, vetem dy.
po ti avash o i uruar se ajo qe thote Kota qendron. Ajo thote qe eshte kondra denimit kapital perjashtuar rastet qe kane te bejne me dhunimin e femijeve. Cfare ka ketu qe te konfuzon? Kete pozicion ka ajo dhe eshte shume e qarte.
Denimi kapital nuk jepet vend e pa vend, krim ekstrem kerkon ndeshkim ekstrem.
Citim:
People are strange
Ajo qe thashe une eshte "vertetohet shkencerisht", ADN ishte thjesht si nje shembull dhe natyrisht qe nuk eshte gjithperfshirese.
Megjithate meqe insistoni me "c'pune ka ADN-ja", ja per shembull nqs dikush mbyt dike tjeter me duar, ai le gjurme ne qafen e te mbyturit.
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale.
1. une jam kunder denimit me vdekje, jam per ate qe te denohen per tere jeten me privimin e lirise.
2. denimin me vdekje do ta pranoja vetem per ata qe perdhunojne femijet e vegjel
Citim:
Po citoj ato që tha cupka
po ti avash o i uruar se ajo qe thote Kota qendron. Ajo thote qe eshte pro denimit kapital perjashtuar rastet qe kane te bejne me dhunimin e femijeve. Cfare ka ketu qe te konfuzon? Kete pozicion ka ajo dhe eshte shume e qarte.
Denimi kapital nuk jepet vend e pa vend, krim ekstrem kerkon ndeshkim ekstrem.

Pershendetje te gjitheve.
Dikur, kam qene dhe une dakort me ju dhe shume si ju pro denimit me vdekje. Mirpo kur lexova nje argument mbi kete ligj jam frenuar dhe kam ndryshuar mendim dhe ky mendim imi eshte plotesisht kategorikisht absolutisht kundra denimit me vdekje.
Te denosh nje njeri me vdekje pse ka bere nje krim, a nuk eshte krim ai qe do te besh pra ti heqesh jeten dikujt edhe pse ky mund te jete kriminel.
Statikisht ne gijotine kane shkuar me shume njerez qe ndoshta nuk e meritonin ate fund.
Statikisht vriten te varferit dhe natyrisht shtresat me te ulta dhe te njerzve me ngjyre.
Dy fjale per ligjin:
Ligji i denimit me vdekje perfshin shume akte e nenakte dhe nje nga keto jane ato qe tjetri qe ka te drejte te mbaje arme te vrasi tjetrin qe po i vjell shtepine apo makinen etj. (ne emigrantave nuk na lejohet mbajtja e armeve)
Nje tjeter pike e diskutueshme e ketij ligji eshte ajo qe policia te qellon te vret dhe mbrohet nga ligji. ( dihet shume mire se provat kundra policise jane gjithmone te pamjaftueshme per te argumentuar se vrau nje njeri te pafajshem) Zot na ruaj nga policia pastaj.
Nje tjeter argument ishte ajo e modelit amerikan ku armet blihen ne dyqan ne shitje te lire te kalibrit qe do ti etj etj etj.
Citim:
Qendrimi mbi denimin me vdekje eshte bardh e zi.
Ose je kunder tij ne cdo rast
Ose je per aplikimin e tij ne raste te ndryshme (natyrisht se te gjithe s'do i vrasim)

denimi me vdekje eshte mese i dhogjikshem dhe i nevojitur, per mendimin tim denim me varje ne publik do ishte edhe me i dobishem ne disa raste...
disa njerz thjesht nuk e meritojn te marrin fryme ne ket bote...
p'sh. ajo gruaja qe mbyti 4 femijet e vet ne texas pse mos te denohet me vdekje, kto amerikant donin t'a mbronin me insanity plea, kjo eshte gomardheku me i madh...
Pershendetje Kurti.
Mire kjo e meriton te vritet. Dakort. Opinioni dhe amerikanet nuk jane dakort dhe e mbrojne. Ok e kane gabim.
Mos harro se kjo ndodh, ka ndodhur dhe do te ndodhe perher.
Nuk e di a te kujtohet rasti kur policia amrikane vrau nje grua nje nene shqiptare te pafajshme. Ajo po shkonte tu lutej ne gjunje policve qe te mos u vinin gjobe dhe ata e vrane dhe e di ti pastaj si rrodhen ngjarjet ku u justifikuan me ate se donte ti vriste me thike policet.
Citim:
Po citoj ato që tha cupka
si dreqin erresohen gjerat ketu? doja te theksoja kete fjaline me lart...gabimi i Kotkes qendron qe ne fillim tha se eshte kondra pastaj beri perjashtimet ne vend qe te thoshte se eshte pro e te bente perjashtimet.
Por prape mendimi i saj ishte i kuptushem por ti je so technical, everything has to be perrrfect and in the right order, just get the big picture and move on. Por ti do te gridesh
nuk thua hallelluxha rame dakort njehere :p
.. dhe pastaj vazhdoi: une jam me kokten, dmth kunder denimit.. ?!!
Citim:
People are strange
ADN-ja ne kete rast do te tregonte shkencerisht qe i pandehuri e mbyti personin ne fjale.
Ti kerkon te shkosh drejt zhvillimit dhe t'ja besosh denimin e krimit drejtesise, apo vazhdon ju bindesh inateve te vrerta qe bredhin rropullive tona?
Drejtesi do te thote zbatim i pa-anshem i ligjit. Askush nuk po ve ne dikutim kete. Ne po flasim per "si duhet te jete ligji" dhe jo "si duhet zbatuar ai" (kjo e dyta ka pergjigje evidente)
Une qe jam pro denimin kapital, nuk e kam fare per inat. Ky eshte nje supozim i padrejte. Une mendoj qe nje person qe vret per motive te dobeta, e humb te drejten e jetes ne shoqerine ku jetoj une. Keshtu e mendoj une.
Ka juriste, shkencetare te ligjit qe duke pare nivelin qe ka nje shoqeri dhe si eshte edhe e mira per te ardhmen e saj, ashtu i ndertojne edhe ligjet.
Ligji eshte sublimin i tipareve me te mira te gjykimit me te shendoshe te elites juridike te nje vendi.
Nuk diskutohet qe juristet bejne punen e vet aq mire sa munden, por ne ketu po flasim per mendimet tona. Mua mendimi nuk me ndryshon vetem pse nje jurist e mendon ndryshe nga une. Une kerkoj argumentin pse juristi e mendon ndryshe nga une.
Pra me c'kuptoj une, ti mendim tendin nuk ke. Ti thua qe meqe juristet me te mire kane nje mendim, po ashtu mendoj dhe une!!
Citim:kjo ndodhi ne las vegas para nji viti, te gjithe shoket e mij e njohin ate burrin e saj, meqe kam jetuar atje shume vjet por nuk i njifja te them te drejten, por shoket e m ij kane shkuar dhe ndihmuar me aq sa kane mundur ate burrin e saj me vone...
Pershendetje Kurti.
Mire kjo e meriton te vritet. Dakort. Opinioni dhe amerikanet nuk jane dakort dhe e mbrojne. Ok e kane gabim.
Nuk e di a te kujtohet rasti kur policia amrikane vrau nje grua nje nene shqiptare te pafajshme. Ajo po shkonte tu lutej ne gjunje policve qe te mos u vinin gjobe dhe ata e vrane dhe e di ti pastaj si rrodhen ngjarjet ku u justifikuan me ate se donte ti vriste me thike policet.
Citim:anyway nuk e di pse m'i posotj dy here postimet kjo teme...nejse!!
Pershendetje Kurti.
Citim:
Drejtesi do te thote zbatim i pa-anshem i ligjit. Askush nuk po ve ne dikutim kete. Ne po flasim per "si duhet te jete ligji" dhe jo "si duhet zbatuar ai" (kjo e dyta ka pergjigje evidente)
Une qe jam pro denimin kapital, nuk e kam fare per inat. Ky eshte nje supozim i padrejte. Une mendoj qe nje person qe vret per motive te dobeta, e humb te drejten e jetes ne shoqerine ku jetoj une. Keshtu e mendoj une.
Nuk diskutohet qe juristet bejne punen e vet aq mire sa munden, por ne ketu po flasim per mendimet tona. Mua mendimi nuk me ndryshon vetem pse nje jurist e mendon ndryshe nga une. Une kerkoj argumentin pse juristi e mendon ndryshe nga une.
Pra me c'kuptoj une, ti mendim tendin nuk ke. Ti thua qe meqe juristet me te mire kane nje mendim, po ashtu mendoj dhe une!!
cedruso. kam pershtypjen se ke dale pak nga shinat.
nese flasim per terminologji duhet patur parasysh nje lloj ndarje te nevojshme ne fusha te caktuara. Une se paku nuk di qe ne ndonje terminologji juridike (pavarsisht brumosjeve fiozofike) te ekzistoje termi turme.
Eshte shume gabim te thuhet "juristet dhe sociologet ndjekin zhvillimet e nje kombi ...dhe me keq akome orjet oksident ??????
Se pari jurisprudenca nuk merret me kombe dhe nuk ndjek zhvillime kombesh. Se dyti kjo shkence merret me ligjshmerine konstitucionalitetin dhe zbatimet e te gjithave qe hyjne e dalin nga dhe prej asaje qe quhet drejtesi. Pra juristi eshte nga dhe per ligjin qe eshte regullatori nr 1 i jetes se nje vendi.
Shkencat sociale jane ndihmese te jurisprundences ne kontekstin qe keni permendur. Nese nje fenomen shoqeror ka nje sjellje te caktuar ka istrumenta studimi per sociologet per te mbrojtur nje hipoteze te shtruar. Psh kur supozohet se mediaviolenca rrit kriminalitetin ne nje vend. kesaje rradhe pergjigjen nuk e japin juristet; ata vec zbatojne ligjet ne fuqi...por jo rralle ajo pjese qe ju quani crowd eshte dhe behet shkak qe ne forma te ndryshme ligjet te permireshen dhe ndryshojne. Ndersa sociologet sugjerojne ne paze perfundimesh eksperimentale dhe statistikore (qe shpesh jane subjektive) ligjvenesit dhe ligjzbatuesit vetem kryejne dhe duhet te kryejne me paanesi zbatimin e ligjeve.
Denimi me vdekje shpesh eshte quajtur hakmarrje me doren e shtetit. Por burimin "pacifik" ne dukje, pjesa e atyre qe jane kunder denimit me vdekje e ka ne shtartin e moralit dhe doktrines se disa feve dhe me specifikisht asaje kristiane.
Ligjet historikisht (ne varesi te sistemit) i ka bere legjislativi, pra politika.
Patjeter qe ne kesi rastesh duhet njeanshmeri dhe a e di sepse? sepse ne kesi rastesh "ne" nuk gjykojme palet por fenomenin dhe impaktin e te cilit supozojme. Ja pra qe te thuash "i njeanshem" qellon ndonjeher te jete gabim. Duhet mbajtur nje qendrim ne baze logjike. nuk mund te jete as mish as peshk qendrimi per nje ligj te tille.
Une jam pro denimit me vdekje dhe kunder tortures... sidomos asje torture te fjalive te rradhitura keq dhe me logjike shterpe...
Une kam qene pro denimit me vdekje ..... sidomos kur i akuzuari kapet ne flagrance. Po kam pare kohet e fundit qe shume vete po dalin te pafajshem (ne baze te analizave me shkencore dhe duke shfrytezuar ADN-ne) per krime per te cilat jane akuzuar 15-20 vjet me pare. Po sikur keta rob te ishin denuar me vdekje????? Nuk jam besimtar, po ndonjehere ajo shprehja "jeten ta jep dhe t'a merr zoti" ka kuptim.
Citim:
Po citoj ato që tha cedrus
Konkluzione te gabuara dhe te njeanshme.
Shkeputja e frazave per nje qellim te caktuar e humbet meriten e te dialoguarit ne nivel racional.
Kero jane metoda shume te njehura, per te shpelare trute e turmes.
Citim:
Per temen dhe medyshjet(Pyetjet) e tua:
Kur flas per juriste, nuk kam parasysh nje ndjekje te verber qe mund t'ju bejme atyre ne rolin e turmes(crowd ne terminologjine filozofike). Ka nje tjeter kuptim fjala "jurist" qe une kam perdorur. Ata jane profesioniste ne fushen e ligjeve, ata ndjekin nga shume drejtime me te miren e mundeshme per nje vend.
Profesionist, eshte nje term shume i perdorur dhe ndoshta e ka humbur kuptimin, por po te jap nje shembull qe te kuptosh me mire(megjithse e di qe e merr vesh. Ideja eshte qe te te mbyll shtegun e keqinterpretimit te idese sime se e shoh qe paske talent qe te harrosh disa fjali dhe te shkeputesh disa te tjera)
Kur flasim per vendosjen e cmimit te nje malli, te gjithe kemi mesuar se vlera e nje malli eshte shuma e kostove te: lendes se pare, energjise se harxhuar per prodhimin e mallit, rroga e shitesit, cmimi i nderteses edisa vogelsira te tjera si transporti dhe moda.
Po te kerkosh ne fushen profesionale do te shohesh se ka qindra vellime me libra te shkruara se si manipulohet cmimi.
Pra juristet dhe sociologet ndjekin zhvillimet e nje kombi, tendencat e tij (orient oksident) kanunet e ligjet e brendeshme te cilat jane edhe freret e inateve mesjetare. Ata shohin qindra statistika, shembuj te jtere dhe mbasi diskutojne (ne nivel profesional) vendosin si eshte me emira per kombin ne nje etape te caktuar te zhvillimit te tij.
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
nuk jam dakord Vlora, se keshtu i bie qe gjithe njerezit qe behen kriminele per shkak te intelektit te tyre shume te ulet ti vrasim.
Citim:
Je ne vete? C'jane keto budalleqe qe thua?
Je duke bere monolog. Te gjitha keto qe po thua, nuk i vura kurre ne diskutim.
Si perfundim a do na e thuash, pse je kunder denimit me vdekje apo jo, se ke tre dite qe na thua se cfare bejne juristet dhe profesionistet.

Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008
cedruso. kam pershtypjen se ke dale pak nga shinat.
nese flasim per terminologji duhet patur parasysh nje lloj ndarje te nevojshme ne fusha te caktuara. Une se paku nuk di qe ne ndonje terminologji juridike (pavarsisht brumosjeve fiozofike) te ekzistoje termi turme.
Eshte shume gabim te thuhet "juristet dhe sociologet ndjekin zhvillimet e nje kombi ...dhe me keq akome orjet oksident ??????
Se pari jurisprudenca nuk merret me kombe dhe nuk ndjek zhvillime kombesh. Se dyti kjo shkence merret me ligjshmerine konstitucionalitetin dhe zbatimet e te gjithave qe hyjne e dalin nga dhe prej asaje qe quhet drejtesi. Pra juristi eshte nga dhe per ligjin qe eshte regullatori nr 1 i jetes se nje vendi.
Shkencat sociale jane ndihmese te jurisprundences ne kontekstin qe keni permendur. Nese nje fenomen shoqeror ka nje sjellje te caktuar ka istrumenta studimi per sociologet per te mbrojtur nje hipoteze te shtruar. Psh kur supozohet se mediaviolenca rrit kriminalitetin ne nje vend. kesaje rradhe pergjigjen nuk e japin juristet; ata vec zbatojne ligjet ne fuqi...por jo rralle ajo pjese qe ju quani crowd eshte dhe behet shkak qe ne forma te ndryshme ligjet te permireshen dhe ndryshojne. Ndersa sociologet sugjerojne ne paze perfundimesh eksperimentale dhe statistikore (qe shpesh jane subjektive) ligjvenesit dhe ligjzbatuesit vetem kryejne dhe duhet te kryejne me paanesi zbatimin e ligjeve.
Denimi me vdekje shpesh eshte quajtur hakmarrje me doren e shtetit. Por burimin "pacifik" ne dukje, pjesa e atyre qe jane kunder denimit me vdekje e ka ne shtartin e moralit dhe doktrines se disa feve dhe me specifikisht asaje kristiane.
Ligjet historikisht (ne varesi te sistemit) i ka bere legjislativi, pra politika.
Patjeter qe ne kesi rastesh duhet njeanshmeri dhe a e di sepse? sepse ne kesi rastesh "ne" nuk gjykojme palet por fenomenin dhe impaktin e te cilit supozojme. Ja pra qe te thuash "i njeanshem" qellon ndonjeher te jete gabim. Duhet mbajtur nje qendrim ne baze logjike. nuk mund te jete as mish as peshk qendrimi per nje ligj te tille.
Une jam pro denimit me vdekje dhe kunder tortures... sidomos asje torture te fjalive te rradhitura keq dhe me logjike shterpe...
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Shtrohet pyetja:@@Si ka mundesi qe USA e ka kete denim dhe eshte vendi me demokracine me te zhvilluar ne bote dhe nuk e kane shtetet europiane,te cilat jane larg demokracise amerikane?@@
Citim:
Diskutimi i dashur mund te behet edhe duke buzeqeshur.
![]()
Citim:
"Juristet dhe sociologet ndjekin zhvillimet e nje kombi"
Kjo fraze e shkeputur nga konteksi eshte pjese e te teres. Ketu behet fjale per perpunimin e ligjeve dhe jo per prodhim patatesh.
Pra shume mire e thua edhe ti, Ata bashkepunojne kur eshte momenti, marrin nga njeri tjetri.
Juristet nuk jane thjesht zbatues te ligjit. Ata (pjesa me e mire e tyre, ajo pjese qe ka aftesi akumuluese, deduktuese dhe kreative), ata ndryshojne ligjet ne pershtatje me kushtet e zhvillimit te sh0oqerise.
Ligji ndertohet i tille qe jo vetem te ndeshkoje kriminelin, por ne nje horizont me te gjere ligji ka karakter social. Ai edukon (turmat) ok, po them popullin. Vendosja e nje denimi me vdekje ne rastin konkret, ka qellim jo vetem qe te denoje kriminelin por edhe qe te ule kriminalitetin. Ligji duhet te denoje fenomenin, krimin dhe jo njeriun. Njeriu eshte bartes i edukates qe ka marre nga shoqeria dhe jo vetem kaq.
Elementi kriminal ne nje shoqeri te caktuar shtpohet apo pakesohet edhe ne menyre afatshkurter. Ulja e nivelit ekonomik te nje kombi, shoqerohet gjithmone me rritje te kriminalitetit.
Ketu nuk ka vend te perfshihen te semuret psikike. Ata duhen mjekuar dhe izoluar. Kjo eshte absolute.
Citim:
Nuk kam pse t'i buzeqesh budallenjve.
Citim:
Edhe une qe kujtova se po bej debat me nje te sakte. je nje "hero" i/e vrtete.

kondra denimit me vdekje
e moret veeeeesh, une jam KONDRA DIENIMIT ME VDEKJE.
Perjashtoj rastet kur te moshuarit perdhunojne femijet dhe foshnjat e vogla.
Kur ne ligjet e natyres behen perjashtime, perse te mos behen perjashtime edhe ne ligjet e shoqerise.
keta te fundit jo vetem te vdesin, por te varen me ceremoni sic thote kurti, se kjo i shreben me shume shoqerise ne te ardhmen.
Citim:
Nuk te shaj dot per deduksionin " e sakte", vetem dua te te them qe njeanshmeria e zhbirimeve te tua eshte jo ne dobi te te teres.
![]()
)
Citim:
cedrusi, nuk ka bere kush zhbrilime ketu..por nuk eshte aq e veshtire. [/i]
[B]
[/i][B]
Tani qe nuk thua sagje por vetem perdredh fjalet eshte e dukshme. Do te lutesha mos te na beje sokratin ketu me kete "dobine e te teres".[/i][B]
Jo ore ku po i perdredh. Sokrati pastaj ka qene nje burre i mencur, une nuk i afrohem dot
[/i][B]
Une te siguroj se do isha me ty nese se paku do argumentoje e jo te hidheshe sa ne nje dege ne nje dege tjeter alla amorr alucius (te kerkoj ndjese per krahasimin) [/i]
desha te dal pak nga tema...meqe po flisnim per amorrin tha...
e ke degjuar ate kengen cobani qethi deshte u be nje mal i leshte....?? e ka fjalen per sqetullat e saje qe nuk i depilon kurre 
Citim:
Nuk ben gje tjeter me keto qe thua, vecse perforcon ato qe kam thene une me siper. Sic duket ti qenke pjese e grupit te pazhvilluar te Ballkanasve dhe nuk ke faj aspak.
Arroganca dhe zhargoni i rruges qe perdorin "te fortet" eshte nje fazade e paaftesise se tyre.
Citim:deshtime personale
Tipik eshte fakti qe njerezit qe kane deshtime personale, ia vene fajin botes apo Ballkanit ne rastin tend.
Get laid! Ky do te jete fillimi i permiresimit tend.

Citim:
desha te dal pak nga tema...meqe po flisnim per amorrin tha...
e ke degjuar ate kengen cobani qethi deshte u be nje mal i leshte....?? e ka fjalen per sqetullat e saje qe nuk i depilon kurre![]()
Citim:
deshtime personale
Kam faj une qe te jam rrefyer ty dhe m'i nxjerr ketu ne forum.
S'qenke burre. Cupka thote "burre pe lecke"
| Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 69 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.