Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 72 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Diskutime Shoqërore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=125)
-- Me ne fund ne Shqiperi (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16285)
Me ne fund ne Shqiperi
Pas tete vjetesh qe nuk e kisha pare Shqiperine,me ne fund erdha,...Shume gjera paskan ndryshuar,por shume te tjera jo,...shume per mire e shume per keq....P sh,pluhur e pleh i madh,...te duket sikur je ne rruget e Bagdadit,...parregullsi ne trafik,...cmime shume te larta per sherbime shume te uleta,...shtepite e vjetra po kthehen ne rrenoja edhe pse dikush banon ne to,...bregut te jugut ndonje idiot te pergjigjet greqisht edhe pse ti po i flet Shqip,sikur te jesh grek ka ndonje gje te bukur(ca budallenj),...Parregullsia e ndertimeve te cmend,...Nderkohe ka edhe vende (te pakta) ku te mirepresin,me sherbime modeste por me cmime te drejta,jane ndertuar disa (them disa) hotele dhe lokale ashtu si duhet dhe ne keto pak raste gjen edhe personelin tamam profesional.Ketu ne Vlore ka shume turiste sivjet dhe me duket se nuk po kuptohet mire gjendja,....n,q,se une nuk ndjehem mire kesaj rradhe po shkoj te shpenzoj me pak e te kenaqem me shume ne vend tjeter,...Te pakten une jam turperuar per ate qe vendi im ofron,...ah se harrova,femrat ne darke dalin me pikatore,...naten as mos e fol.Me duket vetja si Marsian qe po dal me te dashuren.......Pra desha te dilja ketu,kush si une e ka ndjere veten te tille a mund te me thoni,..mund te bejme dicka ne emigrantet(ne qe deri tani kemi bere shume po asnjeri s'na e di)per te rregulluar sadopak gjendjen?Thuhet se fajin e kane politikanet tane (menderet) po ne cfare po bejme qe te na degjohet sadopak zeri?.....dhe nje episod,...nje makine me targa tirane me kishte zene rrugen ne Llogara e s'luante nga vendi,kur i rashe borise na doli nga xhami nje goce e me tha ...eee o refugjat,...ca ke?....refugjat mua???? ajo Tr ,...une nga Vlora po me targa te huaja....hajt merre vesh?????
Pershendetje Sajmir.
Ke te drejte te ndihesh paksa i "alienizuar" perderisa ti tani pas nje kohe kaq te gjate qe vjen ne Shqiperi perdor tjeter "kandar" per te bere peshimet...!
Ke tjeter optike te te parit te fenomeneve sociale duke qene se je mbrujtur me nje tjeter mendesi per keta tete vjete!
Me ka ndodhur edhe mua nje gje e tille ( e ngjashme ) !
Ajo qe une mund te te them nga perjetimi im eshte se; brenda ketij realiteti te madh shqiptar duhet te krijosh ti vete realitetin tend!
C'ka do te thote qe nga ky realitet i madh shqiptar qe ty tani po te vjen perpara si nje tren i vjeter mallrash... te marresh ato qe te pelqejne dhe te vazhdosh te jetosh ne realitetin tend dhe me kalimin e kohes te konsolidosh qenien dhe mireqenien tende duke bere edhe ndryshime, pse jo qe kane te bejne edhe me nje komunitet ndoshta...
Por, durim si fillim... sikurse ti kur ke jetuar ne perendim ndiheshe i alienizuar ne njefare menyre ne fillim ... me kalimin e kohes u ambientove dhe krijove nje normalitetin tend, te njejten gje bej tani!
Po perifrazoj nje shprehje te ish presidentit Kennedy :
Mos pyet se c'mund te bej Atdheu yt per ty, por c'mund te besh ti per Te!
Peace!
Kaq shume filozofi u beka ne shkolle tani???? Kane hequr gje matematiken, apo biollogjine ....... .
Po po,..me pelqen kjo thenja e Kenedit,..po dhe une ate po thoja se une vetem s'bej dot asgje prandaj thashe ne emigrantet se ti Gjergj e di nje tufe shufrash bashke bejne me shume pune....Paskemi dhe nje juventin ketu,...oooboooboooo...
Citim:
Po citoj ato që tha sajmolabi
Paskemi dhe nje juventin ketu,...oooboooboooo...
Citim:
Po po,..me pelqen kjo thenja e Kenedit,..po dhe une ate po thoja se une vetem s'bej dot asgje prandaj thashe ne emigrantet se ti Gjergj e di nje tufe shufrash bashke bejne me shume pune....Paskemi dhe nje juventin ketu,...oooboooboooo...
Sajme me thuaj te drejten, cfare prisje ti nga Shqiperia????
Mendoje qe ishte bere nje metropol ku mbizoteron ligji dhe rregullesia??
Duke filluar nga urbanistika qe eshte skandal dhe deri ne ndertimet pa leje qe jane bere kot me kot dhe vend e pa vend.
Edhe ato pak njerez qe kane ate pak edukate perendimore, kur shkojne andej behen si te tjeret.
Ahhhhh kur do na ftosh ne Vlore???? :p
Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Edhe ato pak njerez qe kane ate pak edukate perendimore, kur shkojne andej behen si te tjeret.
Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
Mendoje qe ishte bere nje metropol ku mbizoteron ligji dhe rregullesia??
:p
Citim:
Po citoj ato që tha kundershtuesja
Edukaten njeriu e ka per vete kudo qe te jete mendoj une.
Kundershtuese pikerisht per kete e kisha fjalen, qe ate edukate qe tregojne ketu (mbase eshte edhe frika e gjobave sic thua ti, ose turpi nga gjykimet e te tjerve) i bejne njerezit qe ne shqiperi te sillen ashtu.
E njejta gje edhe per menyren se si i japin makinave....ketej mbajne rregull, sa shkojne ne shqiperi o burra ska rregulla trafiku.
Kjo sjellje me nervozon akoma me shume. Sepse do te thote qe ne Shqiperi behet c'do gje sepse ska shtet, s'ka ligje, asnje s'te ve gjobe per plehrat ose per parkimin e makinave etj...etj...etj.
Pershendetje te gjithve
Mirsejugjeta!
Me vjen per te qeshur kur i lexoj postimet tuaja.Keto problema i hasa edhe une ne qytetin tim. Po ju tregoj.Se pari, tek pallati ku une kam blere nje apartament, i cili ndodhet buze detit rreth 50m larg Restorant Delfinit ne Uje te Ftohte ,nga veriu.Diten e dyte te mbritjes u krijuan mbeturina dhe zbrita vet ti hidhja ne ndonje kazan te bashkise.Shikova rrotull por nuk pashe askund.Pyes te parin qe me doli para se ku mund ti hidhja plehrat,por ai ishte maqedonas.Ai e kuptoi hallin tim dhe me tha me nje anglishte te rende se bin-i ndodhej larg prej aty.Pyeta nje grua shqiptare e cila sapo doli nga pallati ngjitur me timin se ku mund ti hidhja.Verviti ne ndonje cep aty e mos e caj koken me tha.Zonja ish emigrante ne Itali.Nuk mundem i thashe.Do shikosh edhe me keq me tha.Dhe vertet ashtu ndodhi.Ne ate kompleks pallatesh kane blere apartamente kryesisht emigrantet.Te nesermen e asaj dite ne katin e pare te pallatit ne nje cep kishin hedhur te perbrendshmet e peshqve.Duhej te perdorje kundragazin qe te kaloje aty.Zonjat zbritnin neper shkalle dhe i linin pislleqet tek porta e pallatit.Nje dite tjeter djali i vogel me thote se po bie shi.Ku i thashe une?Ja shiko tek dritarja e kuzhines me tha.Djelli ishte ne Zenit dhe nuk po bie shi i thashe.Dola ne ballkon dhe shoh qe dikush dy kate me larte pastronte ballkonin dhe ujin e hidhte poshte katit te saj pa pike pergjegjesie.U ngjita menjehere larte tek apartamenti ngjitur me te atyre qe po na vadisnin nga siper sepse ishte dera e hapur.Cfare bene moj zonje i thashe.Po pastroj ballkonn me tha.Pse e hedh ujin jashte e nuk e hedh ne banjen e apartamentit apo ne brimen shkarkuese qe ke aty para vetes.Nuk e dija qe banonin njerez poshte mu pergjegj.Meqe nuk banojne njerez i thashe, ju duhet t'i hidhni pislleqet tuaja ne muret dhe dritaret e atyre qe per momentin nuk ndodhen ne shtepi?
Nje nate tjeter po shetisnim buze detit dhe ndodheshim ne trotuarin afer nje lokali tek rrapi ne UF.Para nesh ne nje zone te erret po ecte nje familje.Njeri nga femijet, nje vajze rreth te 16-ve kish ne dore nje qeske.Ajo u afrua buze detit dhe zbrazi gjithe mbeturinat qe kish ne qeske ne sy te prinderve.Nxotova hapat dhe ju afrova e i thashe.Bete shume gabim qe i hodhet mbeturinat ne det.Ju e ndotet ate.Nuk me kthyen pergjigje sepse nderhyrja ime ishte e papritur dhe e befte.Ata kujtuan se nuk kishin askend mbrapa.
Lela ju keni te drejte ne ato qe thoni.Ne nuk ndryshojme,por ngelemi devolli thote Driteroi tek vjersha Devoll-Devoll.Femijet jane teper te merzitur dhe vitin tjeter nuk do te vijne per pushime ne Vlore,por diku tjeter.
Jo ata atje por edhe ne qe kemi vite qe jetojme ne tjeter ambjent nuk kemi ndryshuar.
Rreth 20 vite me pare i thashe nje gjitonit e mikut tim(Ne vitet e demokracise u be kryetari i pare i Bashkise se Vlores) se gruaja jote i hedh mbeturinat nga ballkoni.:''E di tha i merzitur.Mua me ka ngelur vetem t'i pres koken a i q***a temen,sepse me fjale e kshilla i kam dale borxhit''.E tregova kete shembull,sepse sot e kesaj dite ne nuk kemi ndryshuar.
Atyre qe punojne ,ju uroj pune te mbare dhe atyre qe do te fillojne studimet suksese!
//
un isha javes qe kaloj ne shqipri.ctju them i huaj ne vendin tend.asnji nuk me njeh,un njihja disa kuptohet ata te vjetrit.ftohtesi e madhe me njerzit e tu kushurinjte dhe ish shoket .me duket se shumica jane kthyer ne vegla ,ate qe mendojne eshte bisneset leku dhe pordhet te me falni ,dhe thash me vete po un cfar dua ketu.i huaj ne vendin tend kjo ishte kongluzioni im.po ndoshta nuk kane faj nga njera ane ,ne rrojme me ate imazhin e vjeter dhe kujtojm se shqipria eshte njesoj,por me duket se jemi gabim shqipria dhe shqiptaret ndryshojne dhe shum shpejt biles,duhet qe ndoshta ne qe jemi jasht te kuptojm se shqipria per ne me duket se po kthehet ne nje histori [ishte se cna ishte]
te pershtypjet e ndertimeve them se jane bere pune por ajo qe mua nuk me pelqeu eshte se nuk kan len parqe dhe ndertimi i ketyre pallateve pa parqe dhe lulezim me duket se do i marri frymen tiranes.
1 dhe problemi kryesor per mua ne shqpri jane cmimet,shtrenjtesi e madhe ,flasim qe eshte me shtrenjte ne shqipri se ne amerik angli apo kudo ne bote mo vlla.po te kisha vajt ne nji vend tjeter ne bote nuk do kisha shpenzuar me shum.mund te shkoja ne spanje 4 here me ato qe shpenzova ne shqipri.
mendoj se un me per pushime ne shqipri nuk hiki me .do te shkoj per te pare njerzit e mi 3 dit dhe futja vrapit,keq na vjen po un mund te kaloj nje plazh te bukur ne spanje turqi ,greqi,mexik,e kudo ne bote me me pak lek the nje sherbim te shkelqyer
uroj fat shqipris
Personalisht nuk eshte se me bezdis qendrimi ne shqiperi ...... kuptohet vajtjen atje e minimizoj sa te mundem, nuk shkoj te bej pushimet apo plazh, ato behen ne vende te tjera dhe me kosto finanziare shume here me te ulet, shkoj vetem per te takuar prinderit dhe shoket.
Po nuk shkoj me tangerllikun e refugjatit ..... nuk shkoj te shes mend, tu tregoj atyre si jetohet ne perendim, sa e bukur eshte amerika etj gjera si keto. Zbres ne Rinas dhe behem shqiptar nga shqypnia. Nuk i hedh plehrat ne rruge, po nuk u them atyre se sa i piste eshte qyteti se ketej nga ne plehrat i hedhim te koshi ...... e gjona te tilla. Per kete arsye, nuk kam diferenca me shoqerine, puqemi ashtu si para dhjete vjetesh, bejme muhabet lirshem dhe e shijoj kohen qe rri aty.
Konkluzioni im per vendin tone eshte ky:
1-Ka llafe me bollek sa edhe ne fund te botes po te jesh te ndjekin mbrapa..Ato te sjellin nje merzi qe behesh pishman qe ke shkuar.Me nje fjale,po ta mbash mendjen se cfare llapin te tjeret nuk i geson pushimet.
2-Cmime teper te larta te vendosura ne menyre abuzive.ndodh qe shitsi e ngre cmimin aty per aty gati 50%,sepse qellimisht nuk vendosen etiketa cmimesh.Emigrantet dhe te huajt jane viktimat e syrratpalarve ''tregetar'' shqiptar.Me £ 5000 qe harxhova une dhe familja, besoj se do te ishin te mjaftueshme edhe po te kisha shkuar ne Miami.Ju siguroj se me £2000 ne Majorka te Spanjes do te ishin te mjaftueshme per 25 dite se bashku me hotelin per nje familje prej 5 antaresh ne nje hotel me tre yje.Ushqim eshte special,te hash cfare deshiron e sa te duash,plazhe te pastra qelibar e ambjente te mrekullueshme,je qetesi absolute e sherbim i kulturuar.
3-Pastertia mizerabel.Kanalet e ujrave te zeza dhe pislleqet e lokaleve derdhen te gjitha ne det dhe njerzit jo me larg se 2m nga keto ndytesi rrijne te shtrire ne rere pa ju bere pershtypje.Lokalet i hidhnin plehrat e tyre nga a na tjeter e rruges,perballe lokalit te tyre pa e vrare mendjen.Njerzit i parkonin makinat ne trotuare sa qe ish e pamundur per kembesoret te kaloni.Keshtu detyroheshin te dilnin ne rruge ku dikush e pesonte nga makinat.Nje grua tek Shkolla e Marines, e pesoi vetem se nuk mund te kalonte ne trotuar.Ate e shtypi makina e vdiq,ndersa e mbesa u plagos rende.
dodgy pak a shume jam dakort me ju.
Ne shkojme ne vendin tone sepse e duam,duam te takojme njerzit tane, me te cilet jemi te lidhur shume e jo per pordhe miku im turli.Kam konstatuar se ne qe kthehemi ne vendin tone nuk jemi qibare,vishemi thjesht,grate dhe vajzat toma po ashtu.Po ata?Mbahen me mire se ne.Vajzat vlonjate i shihja ne maje te takave e miniskirtet gjer tek fundi i kurrizit duke perdredhur bythet prane tavolinave te djemve emigrante.Ata preferojne te vishen mire,te mbajne makine edhe pse hane sallat me domate e jo gjelle.
Zakonisht e kemi bere plazhin mbas tunelit dhe tek kalaja , ku uji detit duket i paster.E megjithkete djali i vogel u infektua ne njerin vesh dhe e nderpreu shkuarjen ne det.
Jua them sinerisht e me ndreshmeri se me ato pare qe harxhonim ne nje dite ne Shqiperi pa diskutim shkojme 3 dite ne Londer qe ka shtrenjtesi.
Patjeter qe ne behemi njesh me shoket e miqte tane,por ju miku im turli nuk ju bene pershtypje apo edhe t'ju shqetesoj lenia e mbeturinave neper shkalle e para deres se shtepise tuaj?Edhe kafsha qe eshte kafshe e pastron me kembe vendin ku rri vete e jo me njeriu.Eshte teper alarmante papastertia ne qytetet tona.Poshte pallatit tim ne nje cep,puntoret e pastrimit ju fusnin ne oret e nates nje te djegur plehrave sa te zihej fryma.A eshte normale kjo?Kjo eshte njesoj sikur njerzit te mos perdorin tualetet, por te uleshin ku t'ju mbushej mendja e ti linin pa pastruar plehrat e tyre.
Te gjitha keto e plot te tjera ndodhin sepse nuk ka shtet.My best friend me tha nje mbremje ne Radhime:''Keta shtetaret e politikanet tane ,shaji nga grate,nga nenat e nga motrat nuk e kane problem,ama po i preke tek interesi i korrupsionit te hoqen qafe''.Pra ata vazhdojne te pasurohen me shpejtesi marramendese e as qe duan t'ja dijne se populli ka nje mije e nje halle.
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
3-Ne shkojme ne vendin tone sepse e duam,duam te takojme njerzit tane, me te cilet jemi te lidhur shume e jo per pordhe miku im turli.
Pak a shume puqem me mendimin e shprehur nga Turlli dhe natyrisht qe nuk kemi pse pretendojme ca gjera (standarte) qe i hasim ketu por asesi nuk me behen pengese te takoj dhe perjetoj çaste te bukura me miqte e mi te vjeter qe ne pergjithsi jane te gjithe si une emigrante.
ne fakt ajo qe me çuditi se shumti ishte qe nje kg vaj normal gjelle te kushtonte 240 leke te reja pra 2 euro kur ne Itali me e shumta kushton 1.70 apo 1.90 pra gjithsesi me lire sepse e gjen edhe me lire.
Po keshtu edhe çmimin e naftes qe e mbajten gjate gjithe kohes 165 lek/liter kuptohet se shfrytezojne shume elementin emigrant qe e shohin si mjet te sigurte fitimi.
Per te tjerat ju them se u kenaqa dhe kalova ca dite prane detit ne Tale.
Kurova dhembet tek shoku im dentist natyrisht pa shpenzime por edhe sikur te me merrte lek gjithsesi me pak se Itali.
Pa harruar edhe hyrjen ne Tr nga Kamza qe ishte rregulluar.
Re: Me ne fund ne Shqiperi
Citim:
Pas tete vjetesh qe nuk e kisha pare Shqiperine,me ne fund erdha,...Shume gjera paskan ndryshuar,por shume te tjera jo,...shume per mire e shume per keq....P sh,pluhur e pleh i madh,...te duket sikur je ne rruget e Bagdadit,...parregullsi ne trafik,...cmime shume te larta per sherbime shume te uleta,...shtepite e vjetra po kthehen ne rrenoja edhe pse dikush banon ne to,...bregut te jugut ndonje idiot te pergjigjet greqisht edhe pse ti po i flet Shqip,sikur te jesh grek ka ndonje gje te bukur(ca budallenj),...Parregullsia e ndertimeve te cmend,...Nderkohe ka edhe vende (te pakta) ku te mirepresin,me sherbime modeste por me cmime te drejta,jane ndertuar disa (them disa) hotele dhe lokale ashtu si duhet dhe ne keto pak raste gjen edhe personelin tamam profesional.Ketu ne Vlore ka shume turiste sivjet dhe me duket se nuk po kuptohet mire gjendja,....n,q,se une nuk ndjehem mire kesaj rradhe po shkoj te shpenzoj me pak e te kenaqem me shume ne vend tjeter,...Te pakten une jam turperuar per ate qe vendi im ofron,...ah se harrova,femrat ne darke dalin me pikatore,...naten as mos e fol.Me duket vetja si Marsian qe po dal me te dashuren.......Pra desha te dilja ketu,kush si une e ka ndjere veten te tille a mund te me thoni,..mund te bejme dicka ne emigrantet(ne qe deri tani kemi bere shume po asnjeri s'na e di)per te rregulluar sadopak gjendjen?Thuhet se fajin e kane politikanet tane (menderet) po ne cfare po bejme qe te na degjohet sadopak zeri?.....dhe nje episod,...nje makine me targa tirane me kishte zene rrugen ne Llogara e s'luante nga vendi,kur i rashe borise na doli nga xhami nje goce e me tha ...eee o refugjat,...ca ke?....refugjat mua???? ajo Tr ,...une nga Vlora po me targa te huaja....hajt merre vesh?????
Citim:
Po citoj ato që tha turll
Hmmm ...... ngaqe e shkruajta me shpejtesi ndoshta nuk u shpjegova si duhet .... Sorry, nuk doja te fyeja asnje.
Re: Re: Me ne fund ne Shqiperi
Citim:
Po citoj ato që tha cecilia2006
ajo qe me pelqehu shume ishte San Marino ,atje vertet ishte nje mrrekulli...
Re: Re: Me ne fund ne Shqiperi
[QUOTE]Po citoj ato që tha cecilia2006
[B]
...
4- Mendoj qe po ta dija do preferoja plazhin e greqise eshte 100 here me mire se italia.Mendimi im ky.
Pershendetje cecilia !
Ato qe thua jane pak a shume te verteta por nuk e di ne cfare vendi ke qene ne itali sepse midis Nord dhe Sud te Italise ka nje ndryshim shume te madh rremujen qe shikon ne sud veshtire qe ta gjesh ne nord.Te krahasosh shqiperine me italine eshte pak si eksagjeruar por po te ecim me keto ritme drejt saj po shkojme .Sa per plazhet e greqise jane me te vertet 100 here me te mire se italia .
Lela 20 te parat me iken ikin pastaj tjerat me duhej te vinte vinci qe te me ngrinte
hi lela
Me thene te drejten ishte shume larte dhe rruga me kthesa shume,mu moren pak mend po e kalova...
Lela nuk e dija qe do ishe aty,se vertet do te beja nje zile edhe pse nuk njihemi ,keshtu do ishte nje rast i mire per tu njohur...
Eshte e vertet qe kishte shume polica me nje uniforme jeshile dhe me beri pershtypje qe ne vend te semaforit ishte polici vete...ishte vertet mrrekulli.
te pershendes por nga franca kete rradhe.ciao
Re: Re: Re: Me ne fund ne Shqiperi
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
[QUOTE]Po citoj ato që tha cecilia2006
[B]
...
4- Mendoj qe po ta dija do preferoja plazhin e greqise eshte 100 here me mire se italia.Mendimi im ky.
Pershendetje cecilia !
Ato qe thua jane pak a shume te verteta por nuk e di ne cfare vendi ke qene ne itali sepse midis Nord dhe Sud te Italise ka nje ndryshim shume te madh rremujen qe shikon ne sud veshtire qe ta gjesh ne nord.Te krahasosh shqiperine me italine eshte pak si eksagjeruar por po te ecim me keto ritme drejt saj po shkojme .Sa per plazhet e greqise jane me te vertet 100 here me te mire se italia .
Lela 20 te parat me iken ikin pastaj tjerat me duhej te vinte vinci qe te me ngrinte
Citim:
Hmmm ...... ngaqe e shkruajta me shpejtesi ndoshta nuk u shpjegova si duhet .... Sorry, nuk doja te fyeja asnje.
Ato policet e San Marinos jane Xhandare, dhe jane apastafat aty per te mbajtur rregull.
Ato kthesat jane icik si shume te forta, por cudi si ste paskan fishkelluar veshet nga lartesia. Une kur shkoj atje me duket vetja sikur jam ne Avion.
Sa per plazhin i Riminit (Deti) ne kete rast, nuk krahasohet aspak me detin jon sepse Adriatiku eshte njesoj si ne Shqiperi ashtu dhe ne Itali, I piset andej dhe i piset ketej. Por per plazhin s'ke c'thua fare, eshte nje nga me te miret dhe me cilesor te gjithe Italise (po flas per pjesen e reres)
Kurse per trafikun Cecilia ske faj qe thua qe makinat s'te linin me kaluar sepse hajde hec njehere ti me makine per 15 km (ne te cilat c'do 100 m do te ndalosh per te lene kembesoret qe bejne pushime, qe kalojne nga rruga hotelit per ne plazh). Une qe do te shkoj ne pune me nje fjale duhet te dal 1 ore e gjys para per t'i bere qejfin turistave qe me hecin gjithe tangarllik neper vizat kembesore dhe pa kthyer nje sekond koken se ku po hecen.
Ky eshte Rimini ne syte e atyre qe jetojne, por keshtu eshte kur nje qytet e shikon vetem nga pikpamja turistike. Plus qe trafiku katerfishohet ne vere, sepse duke qene qytet i vogel, nuk e perballon dot trafikun e gjithe turistave.
Une ne vere as qe e marr mundimin me dale me makine sepse eshte e pamundur te levizesh normalisht pa ndejtur 1 ore ne rresht per te bere 1 km.
Nuk mund te jete c'do gje perfekte edhe ne vendet turistike.
O IqVlora po une prandaj nuk shkoj asnjehere ne gusht ne shqiperi sepse eshte nje tmerr i vertete, duke filluar nga plazhi, tafiku, njerezit.
Personalisht kur bej pushime nuk dua te shkoj ne nje vend me rremuje por mundesisht sa me pak njerez te kete aq me mire eshte. Sepse me te vertete dua te bej pushime, jo te acarohem me gjetur parking, ose te mos gjej vend ne plazh.
Citim:
O Gjergj mos beje avokatin e turli te lutem.Ai di te mbroje veten e vet.Besoj se me turli gjithmone jam mirkuptuar e jo keqkuptur.Edhe ne kete rast pikerisht ndodhi.
Meqe doli ajo tema e italise, ne fakt nuk doja ta permendja sepse ishte ana negative e asaj qe shijova gjate pushimeve atje, dhe qe nuk mundi te erresoje anet e tjera pozitive (bukurite, ushqimin etj). Me beri vaki edhe ne veri te shikoja shume makina qe ecnin midis dy korsive (thua te ishte Borat brenda ). Per qelbesorin ..... sorry, kembesorin, nuk kishte shume respect. .... . Vura re edhe disa fenomene te tjera qe lidheshin shume me mentalitetin, dhe qe kishin shume ngjashmeri me fenomene shqiptare qe ne i kritikojme. Dhe mesimi qe nxorra eshte se shume dukuri negative shqiptare jane te importuara ....... nga fqinjet. Ajo qe nuk shpjegoja dot ishte se si ka mundesi qe te tilla fenomene ekzistojne akoma tek fqinjet. Nejse, futi nje pjate makarona apo nje pizza .... ene cdo gje kalon.
Italia dhe Evropi jane shume te bukura per te kaluar pushimet ......... .
pershednetje iqvlora me urim qe te jesh kenaqur ne shqiperi dhe tja kesh kaluar mire pavarsisht nga keto "probleme te vogla "
Kam udhetuar me nje traget te tille dhe te them te drejten me mire preferoj te vij me gomone vjen shpjet -rehat e pa probleme sesa me nej traget te tille dhe po te jesh me kabine po te njejtin problem ke aq e keq plas vaper s enuk punon kondizioneri kjo gje per fajin e te dy paleve shqipo-italiane .Nuk eshte cudi ajo qe thua se dhe ne elbasan qe nuk eshte qytet bregdetar ka probleme me trafikun se ne gusht trefishohen makinat dhe arrogaza e njeresve qe i japin ketyre makinave arrin ne shkallen em te larte ndoshta nga vapa e madhe o dielli i forte se dhe em semafor per kembesoret ai me "benz " kalonte me shpejtesi dh polici asgje bente sikur nuk shikonte .
Sa per italine jetoj ne nje vend bregdetar kur 3 muajt e veres nuk del dot me biciklete se uk gjen vend per te postexhuar jo me me makine jeta e kembesorit eshte 0 sepse dhe ligjet jane te tilla 0.
Pushimet i kam kalur gjithmon jashte italis dhe jam kenaqur gjithmon .
cecilia motivi i kesaj preferenca ?
Citim:
Konkluzioni im per vendin tone eshte ky:
1-Ka llafe me bollek sa edhe ne fund te botes po te jesh te ndjekin mbrapa..Ato te sjellin nje merzi qe behesh pishman qe ke shkuar.Me nje fjale,po ta mbash mendjen se cfare llapin te tjeret nuk i geson pushimet.
2-Cmime teper te larta te vendosura ne menyre abuzive.
3-Pastertia mizerabel..
Ne shkojme ne vendin tone sepse e duam.Po ata?Mbahen me mire se ne.
Ime ,pershendetje edhe nga ana ime!
Ime shoqe me tha se vitin tjeter jo me ne Shqiperi;cunat po ashtu.Po une? Kam gjalle prindrit,babai 80 dhe mamaja 75,ndersa nusja i ka percjelle te dy te sajet.Eshte arsyeja e vetme qe me bene te shkoje perseri ne menyre qe t'i takoj ata sa jane gjalle.Ndoshta ndonjerin edhe per here te fundit.Por edhe takimet me shoke e miq te feminise jane relaksuese per mua.Qendrova disa mbremje me miqte e mij ne lokalet e Radhimes me ndonje gote vere ose raki para shoqeruar me peshk ose mish qengji te pjekur. Por me te embla e qe me sillnin satifaksion ishin kujtimet tona si femije ne shkolle e me vone ato te punes.
Bisedat rridhnin natyrshem gjer ne oret e vona te mesnates.Harroja cdo hall e brenge ato pak ore relaksi.Ishte bukur.
Pershendetje Gjergj e mos m'u zemero.Jam pak i serte por ju dua ju djemte vajzat tona.
Respekte
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Per te tjerat ju them se u kenaqa dhe kalova ca dite prane detit ne Tale.
Dje me goditen dhe makinen,..dhe me e forta,..pretendonte se kish te drejte kur kish faj si dreqi,...po ia mbath me te katertat nga vendi se le qe per tu kenaqur as qe flitet po do leme edhe koken ketej,...Cuditem se sa pak lapidare ka ketu rrugeve duke pare se si u japin mjeteve. Ju pershendes dhe shpresoj te mberrij mire ne Itali(Rimini) ku dikush thote qe ka parregullsi,...po eja njehere ketu pa ta shohesh...
Citim:
Dje me goditen dhe makinen,..dhe me e forta,..pretendonte se kish te drejte kur kish faj si dreqi,...po ia mbath me te katertat nga vendi se le qe per tu kenaqur as qe flitet po do leme edhe koken ketej,...Cuditem se sa pak lapidare ka ketu rrugeve duke pare se si u japin mjeteve. Ju pershendes dhe shpresoj te mberrij mire ne Itali(Rimini) ku dikush thote qe ka parregullsi,...po eja njehere ketu pa ta shohesh...
Citim:Une isha ketu:p :p :p
Po citoj ato që tha Balerina
Kam qene edhe une ne Tale. Nuk kisha qene me pare, por ishte me te vertete mire dhe qetesi dhe deti i paster ne krahasim me pjeset e tjera.
Citim:
Po citoj ato që tha Piktor
Une isha ketu:p :p :p
Hahha Ska problem se po dalim jashta temes me vjen keq qe nuk jemi takuar sepse mendoj se do te kisha njohur menjehere
Nejse une kam dajat aty afer me shtepi ne breg te detit.
Qetesia kerkohet nga ne familjaret Bjondinke,ndersa ju beqaret doni pak zhurme
Sajmo afer cmendimit qe i themi ne vlonjatet,rruga majtas qe te con tek ish fabrika e cimentos po vija nga vlora se bashku me nje kushon tim polic.Ne krahun tone te levizjes perballe nesh po levizte nje benz.U tmerruam sepse thame se na beri copa,por per fatin tone te mire ai frenoi ne momentin e fundit dy hapa perballe nesh.La makinen dhe ja futi vrapit midis shtepiave te lagjes.Aty ngeli vetem shoku i tij i trembur i cili na tha se ai eshte bere tape.Po ti or mut muti pse udheton me nje te bere tape e ne krahun e kundet te levizjes i thame?
Nje e gervishtur nuk eshte gje,por atje te marrin jeten benzet gjermane te viteve 70,te cilet jane me shumice.Llamarinat i kane copa e tymi ju shkon duman sterre i zi si dikur Oxhaku u Ekstrakt Taninit.
Balerina ........ ti ke leke dhe koke teper qe i hypen Alitalias
Ke shume te drejte per ate qe thua do te ecesh ne kembe. Te njejten gje beja dhe une. Me ato distanca qe jane atje, me ate trafik dhe ate vape, ku ka me mire se ne kembe. Plus qe per ne eshte ne nje fare menyre edhe cmallje.
Per sa u perket tangerllikut, vinte "refugjati" me makine te re, ndonje fiat a ku ta di une (makine populli) i kishte vene do spekera te fuqishem ene ngrinte zerin ne kup te qiellit. I shkreti kishte mbetur ne 1992, se aty ta plaste tjetri ballit me X5 apo Hammer ......
Dhe ajo qe nuk kuptoj, se ma kujtoi ene Sajmo ......... pse duhet emigranti te shkoje me makine ne shqiperi?????????? sidomos nga italia???????
Citim:
Dhe ajo qe nuk kuptoj, se ma kujtoi ene Sajmo ......... pse duhet emigranti te shkoje me makine ne shqiperi?????????? sidomos nga italia???????
Fajtori nuk i keni pare mire tabelat ne rrugen Fier Lushnje mendoj une.Ne cdo 300 -500m ishin vendosur tabela qe tregonin here 40 km/ore e mbas nje distance te vogel tregonin 20 km/ore, ku nuk dije me cfare shpejtesie te levizje.Polici te ndalonte e te thosh pse me kete shpejtesi,pa per rripin as qe behej fjale.Gjysma e rruges nuk ish perfunduar por nje anomali e till tabelash te corientonte e te besdiste.Nje kaos i vertet trafiku.
Trafikun Golem -Durres e kam pershkruar me posht,por eshte teper i frikshem.Je i rrezikuar cdo cast,Te futej tjetri nga e djathta jote rruge e pa rruge.Per kalimtarin nuk kish asnje mundesi levizjeje,ndryshe do ta pesoje.
[QUOTE]Po citoj ato që tha IQVLORA
[B]Qetesia kerkohet nga ne familjaret Bjondinke,ndersa ju beqaret doni pak zhurme
iqvlora dhe une ke familjaret hyj se zhurme kam gjithe vitin (ka 10 vjet qe ka ik beqarnia me duket sikur skame qene kurre )
Citim:
Po citoj ato që tha BIONDIA
[QUOTE]Po citoj ato që tha IQVLORA
[B]
iqvlora dhe une ke familjaret hyj se zhurme kam gjithe vitin (ka 10 vjet qe ka ik beqarnia me duket sikur skame qene kurre )![]()
Mjaft tani duke na treguar gjendjet tuaja familjare... :p:p:p
Shqiperine e mori turku ...
shqipetar, mos rri por duku... shqipetar!
Pervec shakave... qe jane gjysem te verteta :p... besoj se kjo lloj menyre e te nxjerrit ne pah te aneve negative qe shohim ne Shqiperi na ben jashtezakonisht shume mire!!!
Kujtoj nje darke... para gati 3-4 vjetesh, kthehesha nga Shqiperia per ne Itali dhe kisha marre me vete nje film shqiptar "Tirana Viti Zero" (nuk e di se sa nga ju e kane pare...!?) qe flet per Shqiperine ne kohen e trazirave 97 - 98 dhe vendosa t'jua tregoja edhe te tjereve ne shtepine ku banoja une...
Ok, ulemi per ta pare une dhe dy miqte e mi, njeri shqiptar dhe tjetri italian.
Filmi eshte llahtar sepse nxjerr "nudo" Shqiperine e asaj kohe... me te gjitha problemet (te mos rri ti numeroj tani...) dhe ketij shqiptarit nuk po i pelqente filmi ... dhe here italisht dhe here shqip i neveritur per ate film qe une po i "servirja" nuk pranonte te identifikohej me ate realitet...!
Ndersa italianit po i pelqente goxha...duke vleresuar regjisorin.
Dmth besoj se si fillim eshte e rendesishme qe te sensibilizohemi per ate c'ka eshte Shqiperia.
Ta "shohim drejt e ne sy" realitetin ... dhe ky do te ishte nje fillim i mire per tu ndergjegjesuar per te bere dicka!
Peace!
Une s'isha ne Shqiperi,por shpresoj vitin tjeter te shkoj.Sido qe te jete,kam 5 vjet pa e pare ne vere:eshte bukur thone
Lexova shumicen e komenteve...s'ka asgje te re nga vitet e kaluara,po te njejtat sjellje te emigranteve dhe vendasve.
E vetmja gje qe do te me pelqente te gjeja ne Shqiperi jane njerezit qe kam lene dhe ata qe si mua mblidhen pas shume kohesh,me raste jane vite te tera...Per kete do suportoja edhe cmimet astronomike,qe sado te cudisin,ne nje fare menyre i kuptoj tregtaret(perderisa s'ka asnje fare kontrolli,pse te mos te rrisesh cmimin?).
Nuk me besdis asgje nga emigrantet,si ata qe u flasin femijeve ne gjuhen e vendit ku banojne,si ata qe bejne sikur s'kane qene dje banoret e atyre viseve dhe mbajne hunden perpjete...mund te me cudisnin dhe deri diku neverisnin ne fillim.
Lexova me siper se s'dilnin femrat ne darke?
Dilnim shpesh,edhe pse me familiare,para 5 vjetesh,kur kishte emigrante por me pak turiste e me pak te ardhur ne pergjithesi..s'kuptoj perse sot dhe sidomos ne vere te mos te dalin njerezit.Sigurisht ka me pak te pafajshem se c'mund te duket,por prap frike(si mund te quhet ndryshe?)
Femrat dalin si ne darke si naten edhe mengjes...!
Sidomos ne Tirane, Durres e Vlore!
Citim:
Po citoj ato që tha Gjergj Kastrioti
Mjaft tani duke na treguar gjendjet tuaja familjare... :p:p:p
Shqiperine e mori turku ...
shqipetar, mos rri por duku... shqipetar!
Pervec shakave... qe jane gjysem te verteta :p... besoj se kjo lloj menyre e te nxjerrit ne pah te aneve negative qe shohim ne Shqiperi na ben jashtezakonisht shume mire!!!
Kujtoj nje darke... para gati 3-4 vjetesh, kthehesha nga Shqiperia per ne Itali dhe kisha marre me vete nje film shqiptar "Tirana Viti Zero" (nuk e di se sa nga ju e kane pare...!?) qe flet per Shqiperine ne kohen e trazirave 97 - 98 dhe vendosa t'jua tregoja edhe te tjereve ne shtepine ku banoja une...
Ok, ulemi per ta pare une dhe dy miqte e mi, njeri shqiptar dhe tjetri italian.
Filmi eshte llahtarsepse nxjerr "nudo" Shqiperine e asaj kohe... me te gjitha problemet (te mos rri ti numeroj tani...) dhe ketij shqiptarit nuk po i pelqente filmi ... dhe here italisht dhe here shqip i neveritur per ate film qe une po i "servirja" nuk pranonte te identifikohej me ate realitet...!
Ndersa italianit po i pelqente goxha...duke vleresuar regjisorin.
Dmth besoj se si fillim eshte e rendesishme qe te sensibilizohemi per ate c'ka eshte Shqiperia.
Ta "shohim drejt e ne sy" realitetin ... dhe ky do te ishte nje fillim i mire per tu ndergjegjesuar per te bere dicka!
Peace!
Cupkat nuk dalin me si dikur te bejne vara-vingo lart poshte me kembe.Ato levizin me makina dhe i gjen neper lokale e klube nate me bollek.
Kjo eshte pershtypja ime gjate qendrimit ne Shqiperi.
Po nuk keni X5-a mos kerkoni dallandyshe rrugve.
Dalin thashe me pikatore,..shkova te summer depo dhe me pelqeu por ama pasi na kontrollonin me metal detector per arme na lane brenda,...nje grup djemsh i kthyen mbrapa se nuk ishin te shoqeruar me vajza,jo jo u thane se ju beni rremuje s'keni asnje femer ne grup,...ikni pini ndonje birre ne ndonje vend tjeter,...pastaj tek lokalet te kulaci kishte 70 per qind djem e restua vajza,...kur kaloja me te dashuren time te shikonin sikur do te hanin,...duhej ti shikoje dhe ti ne njefare menyre se ndryshe ishin shume ngulmues,...megjithese kalamaj.Megjithate e kishin kapur pak veten vajzat shqiptare nga ana e veshjes dhe sjelljes. Mbase une flas keshtu se jam mesuar ne Rimini dhe atje jeta e nates eshte ndryshe por do te preferoja te ishte nje gje e tille edhe tek ne,...cfare na mungon????
Citim:
Mbase une flas keshtu se jam mesuar ne Rimini dhe atje jeta e nates eshte ndryshe por do te preferoja te ishte nje gje e tille edhe tek ne,...cfare na mungon????
Citim:Hajt ma se nuk qenkan shume 40 vjet dhe 15 nordike .
Po citoj ato që tha Fajtori
1968-a ndoshta.
... Dhe ca turiste nordike qe i mesuan riminezeve lirine seksuale ne ato vite.
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 72 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.