| Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 77 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Sofrat Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=342)
-- Sofra Sarandiote (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=14950)
Sofra Sarandiote
Mendoj qe duhej te hapej dhe nje Sofer e Sarandes, sepse mungonte ne kete forum.
O goca duhet nje cike humor ..jo vetem stres.stres,,kom bo tav me presh.. a do vini per drek..po .apo jo
shnet. e bereqet...
hej bujare bujare por me presh aman:p
zemra, zemra dukesh qe je e mire
Une po vij per darke se djelli ka nja ca ore qe ka hyre
:p
Citim:
Po citoj ato që tha sarandaebukur
o goca duhet nje cike humor ..jo vetem stres.stres,,kom bo tav me presh.. a do vini per drek..po .apo jo
shnet. e bereqet...
zemra ka dhe mish brenda e pak patate dhe po erdhe do beje dhe krem karamel..eshte shume e lehte dhe behet kollaj..
po ce do se sot ne Ny bie shi..
gure nuk paskan rene??
per ate krem karamelin vij me vrap
Janulla do beje mire te ftoje Tritan Shehun per ate lloj gjelle.
Citim:
Po citoj ato që tha jolanda
Saranda e ben se e ben zemren e madhe bej dhe per mua dicka sepse preshin nuk e haj une.
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Janulla do beje mire te ftoje Tritan Shehun per ate lloj gjelle.

Mirmbrema fotbolliste!A mund te na i thuash miresite prasit te lutem,qe ua dhenke njerezve me zor ti? 
Citim:
Po citoj ato që tha kotka
do ta hash me zor se te ben mire :p

Ke do te shpelash nga pas moj Joli? 
JA ME SE FUNDI I MBLODHEM MOSHATARET NE NJE ZONE :p LELA MBYLL DYERT NASHI TI :p EDHE LERI TE KENAQEN ME PRESH 
SARANDA & KOTKA BEJ SHAKA
PER JU TE DYJA.. SE TE TJERET PER AZIL JANE, I BASHKON ORGANIZATA "LAJTHITJA" :p
Citim:
Joland e dashur e shkruajta pak shpejt.. se kisha gjellen ne zjare.. edhe ne gjinine femrore.. i ngjan mamit ose e kunderta e ka ne gjenerat nga gjyshja.. gjyshi e te tjere..xhin..
dite te mira arshin dhe per ju..

Citim:
Mirmbrema fotbolliste!A mund te na i thuash miresite prasit te lutem,qe ua dhenke njerezve me zor ti?![]()
DAL ICIK NASHI JU.. SE DOLEN TE GJITH PLEQ/PLAKA KETU.. LELA TI KA CILI KRAH I NGJAN GJYSHES? :p
Nga krahu i djathte 
Citim:
Po citoj ato që tha Vlonjati99Tave
DAL ICIK NASHI JU.. SE DOLEN TE GJITH PLEQ/PLAKA KETU.. LELA TI KA CILI KRAH I NGJAN GJYSHES? :p

PSE KA I MAJTI NUK SHEF , ë? :p
KOTKA... O XHAN UN STHASH TE BONI GARA KUSH O ME PLAK/PLAKE :p
NEJSE..T'THEM I GJO KSHU SI ITHON ME ZEMREN NE PELLEMB TE DORES.. ME PELQEJNE GRAT NE MOSHE ( vlonjati skuqet icik)
NE TE RINJTE CA TE BEJME.. JA I BIEMI SI GJITHNJE TASTIERES.. PRESIM MOS DALE NDONEJ GJE NE DRITE :p
Janulla po te ishe martuar 18 vjet do ta kishe djalin sa jam une sot,but anyway.Ndersa une mendoj mendoj qe te hapet nje nenforum per ata qe jane plakur qe ne bark te nenes,pa dale ne drite fare.Ato lloj speciesh njerezore e kane te ushqyer trurin me dogma dhe do perfundojne nje hic.Une dhe ti do te rrojme shume dhe do te jemi te rinje perhere.vetem se mua me ke kundershtar te perjetshem po luftoveve kunder Kadarese.Une edhe ti Janulla jemi shume me te rinje se ndonjeri ketu,le qe po te krahasohemi me paraardhesit e tyre ata ngjajne si pleq 150 vjec para nesh.Une dhe ti dime te eksplorojme internetin ndersa disa te tjere dine te ruajne vetem dhite ne pyll.Mos u shqeteso fare.
Citim:
PSE KA I MAJTI NUK SHEF , ë? :p
KOTKA... O XHAN UN STHASH TE BONI GARA KUSH O ME PLAK/PLAKE :p
NEJSE..T'THEM I GJO KSHU SI ITHON ME ZEMREN NE PELLEMB TE DORES.. ME PELQEJNE GRAT NE MOSHE ( vlonjati skuqet icik)NE TE RINJTE CA TE BEJME.. JA I BIEMI SI GJITHNJE TASTIERES.. PRESIM MOS DALE NDONEJ GJE NE DRITE :p

Citim:
Degjo ti Vlora, se une prasin e bej edhe musaka me krem beshamel siper dhe behet shkelqyeshem. Me mire nje kile presh, se nje kile mish kau me antibiotike dhe hormone.
Citim:
Musakaja eshte gjella ime e preferuar,por jo me presh, me patate baby.Eshte gjelle taljone musakaja ,jo amerikine.

EPO TASHI NGA VLORRA... KSHU I THEMIG JERAT NE :p
NEJSE PO JU LE NE AMBJENTIN PLEQNOR.. SE PLASEN "BABY-T" KETEJ HAHAHAHAHHAHHAHAHAHHA
EDHE PO TA SHOFESH SI FYTYRE KUSH TE THOT.. E JEME MORTJES JA MER NE KTHES, HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHHA
Citim:
EPO TASHI NGA VLORRA... KSHU I THEMIG JERAT NE :p
NEJSE PO JU LE NE AMBJENTIN PLEQNOR.. SE PLASEN "BABY-T" KETEJ HAHAHAHAHHAHHAHAHAHHA
EDHE PO TA SHOFESH SI FYTYRE KUSH TE THOT.. E JEME MORTJES JA MER NE KTHES, HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHHA

.
HHAHHAHAHAHAHHA, TA DISH SA KAM QESH UN, HAHAHAHAHA LASH DHE NAM NE PUN.. HAHAHA
Citim:
HHAHHAHAHAHAHHA, TA DISH SA KAM QESH UN, HAHAHAHAHA LASH DHE NAM NE PUN.. HAHAHA
PSE SKAM DAL MIRE? :p
Ku e njohin turkoshaket beshamellin moj burrneshe?vetem taljonet po.Turkoshaket njohin kebapin e specat,gjizen etj.Ah per embelsirat ju heq kapelen.Bakllavaja dhe kadaifi jane te shkelqyera.Sa here qe me shkon mendja per keto embelsira shkoj ne turkish shop dhe blej per familjen.Te shkrijne ne goje,aq te mira i bejne.
Janulla se mos e dogje byrekun?Vitin e shkuar brenda nje dite i dogja dy here fasulet me mish,sepse harrohesha duke lexuar.Qe jashte ime shoqe ndjeu eren dhe me pyeti i dogje?Po i thashe jo vetem njehere,por dy.

KSHU TI KOTKA KSHU HONEY
Citim:
KSHU TI KOTKA KSHU HONEY

Mos harroni kerraben dhe gunen e dhirte se po bie shi perjashta.Porositini baballaret se do se do t'ua haje ujku dhite.U ngaterruan njehere dy coban dhish nga Velca e Vlores dhe u rrahen aq keq sa u bene copa me sepata.Kur shkuan ne shtepi i pyeten grate.Ku jeni bere ashtu gjithe gjak?Ja tha njeri u pengova ne nje rreboc(ch) ne pyll dhe u bera sic me sheh,ndersa tjetri tha se e kish goditur cjapi me brire.Ky fshat me burra te zgjuar eshte afer Kotes.
Citim:
te marrte e mira ty sweetheart lumemadhi![]()

O vlora Tritan Shehu ka honger sa ka plas.. e te tjere me radhe po per ty pasha Zotin nje qengje do te piqja e kukurecet ti beje vete... une jam martuar 19 vjec dhe djalin e kam sot 43 vjec e i lutem zotit te roje per te..shpirtin dhe mendjen e kam te re ..si 20 vjece.. ne nga jugu ti e di jemi te forta..
sa mire eshte te kemi dashuri per njeri tjetrin e te ruajme traditat tona ..kudo qe jemi..Natyrysht pyll pa dera nuk ka por erdhen kohe te tjera i dashur vlora.. U kenaqem sivjet ne Shqiperi e sidomos ne llogoran e mrekullueshme me ate ere mali.
nejse raca jone eshte me e mira.. te rinj a te vjeter pa dallim.. Na ka mare malli per Fajtorin.. kudo qe eshte i uroje te gjithe te mirat..
Pershendetje Optimiste..
pershendetje
Me falni per nderhyrjen por une di qe musakaja eshte nje specialitet grek dhe ajo perbehet nga patate ,patllixhane dhe po te duam kunguj ,ato skuqen nje dite perpara (per te kulluar vajin) dhe te nesermen gatuhet ,sigurisht me mish te grire...dhe beshamel nga siper ......ju siguroj eshte shume e mire...ciao
po citoj ato qe tha kotka
na marrsh te keqen eshte gjelle turke musakaja, kur na e bere kaq shpejt talione dhe amerikine 
[/QUOTE]
Citim:
Ke do te shpelash nga pas moj Joli?![]()
por si te haj ato gjerat e mira.:p
Citim:
O vlora Tritan Shehu ka honger sa ka plas.. e te tjere me radhe po per ty pasha Zotin nje qengje do te piqja e kukurecet ti beje vete... une jam martuar 19 vjec dhe djalin e kam sot 43 vjec e i lutem zotit te roje per te..shpirtin dhe mendjen e kam te re ..si 20 vjece.. ne nga jugu ti e di jemi te forta..
sa mire eshte te kemi dashuri per njeri tjetrin e te ruajme traditat tona ..kudo qe jemi..Natyrysht pyll pa dera nuk ka por erdhen kohe te tjera i dashur vlora.. U kenaqem sivjet ne Shqiperi e sidomos ne llogoran e mrekullueshme me ate ere mali.
nejse raca jone eshte me e mira.. te rinj a te vjeter pa dallim.. Na ka mare malli per Fajtorin.. kudo qe eshte i uroje te gjithe te mirat..
Pershendetje Optimiste..
Ku ta dija.. sivjet isha te kisha ftuar ne Sarande ne nje restorant te kushurinjeve te mi.. buze detit ..vellezerit Gjoni.. te haje koca deti te freketa dhe mish qengji.. me e preferuara ne gjithe bregun e detit ishin brinjet e qengjit qe i thoshnin Paidhaqja.. dhe me e bukura ishte ..nje shoqja ime nga Tirana u cudit .kujt i thone Paidhaqja..kane mare huqet e grekut o Vlore.. dhe muzika greke ne cdo lokal e degjoje..Po mua me pelqeu shume rruga qe nga Saranda e deri ne Vlore .. kisha vite pa vajtur nga ajo rruge.. e bukur.. dhe e shtruar me asfalt.. Porto Palermon ti e di .. te shikoje shtepite e oficerave te Enverit.. kishin mbetur te shkret.. EH Shqiperia jone eshte e bukur.. Une kam nostalgji.. Dolem pak nga tema ..po shyqyr ka ca dite qe ska ankesa per Forumin.. Paqe..
Mirupjekshim ne behar..Saranda.. ose Janulla
Citim:
na marrsh te keqen eshte gjelle turke musakaja, kur na e bere kaq shpejt talione dhe amerikine![]()

[QUOTE]Po citoj ato që tha sarandaebukur
[B]Ku ta dija.. sivjet isha te kisha ftuar ne Sarande ne nje restorant te kushurinjeve te mi.. buze detit ..vellezerit Gjoni.. te haje koca deti te freketa dhe mish qengji.. me e preferuara ne gjithe bregun e detit ishin brinjet e qengjit qe i thoshnin Paidhaqja.. dhe me e bukura ishte ..nje shoqja ime nga Tirana u cudit .kujt i thone Paidhaqja..kane mare huqet e grekut o Vlore.. dhe muzika greke ne cdo lokal e degjoje..Po mua me pelqeu shume rruga qe nga Saranda e deri ne Vlore .. kisha vite pa vajtur nga ajo rruge.. e bukur.. dhe e shtruar me asfalt.. Porto Palermon ti e di .. te shikoje shtepite e oficerave te Enverit.. kishin mbetur te shkret.. EH Shqiperia jone eshte e bukur.. Une kam nostalgji.. Dolem pak nga tema ..po shyqyr ka ca dite qe ska ankesa per Forumin.. Paqe..
Duke urryer greket dhe Gejxhin aty ne Amerike nuk do te preferoja te ushqehesha me paidhaqe.Duke i urryer ata, as muziken e tyre nuk kam qef ta degjoje.Ti do besh si te them une;Blije shelegun dhe shkojme dhe e pjekim ne Borsh ose ne Llogora ku brinjeve u thuhet me emrin e tyre ne shqip.(Po t'ju thoshin ribs,nuk e kisha problem por paidhaqe e kam shume te veshtire ta duroj).
Citim:
[B]Ku ta dija.. sivjet isha te kisha ftuar ne Sarande ne nje restorant te kushurinjeve te mi.. buze detit ..vellezerit Gjoni.. te haje koca deti te freketa dhe mish qengji.. me e preferuara ne gjithe bregun e detit ishin brinjet e qengjit qe i thoshnin Paidhaqja.. dhe me e bukura ishte ..nje shoqja ime nga Tirana u cudit .kujt i thone Paidhaqja..kane mare huqet e grekut o Vlore.. dhe muzika greke ne cdo lokal e degjoje..Po mua me pelqeu shume rruga qe nga Saranda e deri ne Vlore .. kisha vite pa vajtur nga ajo rruge.. e bukur.. dhe e shtruar me asfalt.. Porto Palermon ti e di .. te shikoje shtepite e oficerave te Enverit.. kishin mbetur te shkret.. EH Shqiperia jone eshte e bukur.. Une kam nostalgji.. Dolem pak nga tema ..po shyqyr ka ca dite qe ska ankesa per Forumin.. Paqe..
Duke urryer greket dhe Gejxhin aty ne Amerike nuk do te preferoja te ushqehesha me paidhaqe.Duke i urryer ata, as muziken e tyre nuk kam qef ta degjoje.Ti do besh si te them une;Blije shelegun dhe shkojme dhe e pjekim ne Borsh ose ne Llogora ku brinjeve u thuhet me emrin e tyre ne shqip.(Po t'ju thoshin ribs,nuk e kisha problem por paidhaqe e kam shume te veshtire ta duroj).

Citim:
Janulla
O flori o cuni nones..Ari.. zere se e pim veren.. vetem fjala e mire me gezon pa mase
Te puth nena ne ball ..sukes e shendet pac..
O vlora dreq je .. po pseo ta mbillnin kripen buze lumit gje qe sben vaki .. ka deti sa te duash..Sa per paidhaqjat ke te drejte dhe ajo shoqja ime nga Vlora nuk e thoshte dot po germen e dyte a e shptonte i dhe vdiqem duke qeshur
sivje do shkoje dhe nuk do te haroj tu beje ftese
Gezuar te gjitheve festen e Thanks Giving megjithese keto gjelat e detit nuk e kane shijen si te Shqiperise...
Per ato qe nuk pine veren, une po sjell raki te bome vet 
Keshtu e terheq klientelen tek lokali me raki...se keni idene se si behen shqiptaret kur i permend rakine 

Komplimentat e mia per perzjedhjen e emrit te sofres...! 

shume flm. Merita i shkon Iqvlores.
Une kam ne dore gjellen, s'mund t'i ndahem se me digjet, s'kam kohe te pastroj temen :p:p:p:p
bjeri me shkurt dhe ti... thjesht s'postoje andej nga lagjja e lokaleve! :p 
Citim:
Po citoj ato që tha Lela_Dr
shume flm. Merita i shkon Iqvlores.
Une kam ne dore gjellen, s'mund t'i ndahem se me digjet, s'kam kohe te pastroj temen :p:p:p:p

Ore nuk jemi tek forumi guzhines ne ketu qe me jeni shtruar kembkryq ne sofer me raki e mishqingji,femrat le te hane muskaka.
Lela hajt se po vi dhe une,tave dheu me melçia kam qejf ,ndersa per mengjes nji pjate paçe dhe siç thoshte Jaho labi nji gote raki dhe nji koqe hudher me paçen dhe s'te dhemb koka tere jeten.
Misteriozo nuk e ke keq se hudhrat bejne shume mire .. kur ke tensionin e larte dhe per kolesterolin.. shto dhe limonin.
Citim:Miresetevish Iqvlora dhe ne te presim me kenaqesi. Raki e vere Shqiprie do gjesh perher ketu tek une. Sa per Qemalin te them se eshte shok i ngushte i babes tim.
Lela i hipa aeroplanit dhe erdha ne Itali per te pire dy dopjo raki rrushi te bere vete.Me duket sikur po ja ndjej eren qe ketu ku jam.E di sa kushton bileta per Itali 1p ose 1,45 cent dhe £30 taksa.Pra e shikon sa lire,prandaj ki kujdes se u sosa dhe ne labet e pijme rakine me opinge.Po erdha do te vij me dy miq te tjere,me ari77labi dhe mikun tim malesor puntori.Cfare gjelle po gatuan sonte se une u sosa.Per muzike duam nje diske me kenget e Q Kertushes.Vdes per kengen''Te falem i bukuri Durres''.Po ke edhe ndonje kasete me kenget e Zia Saracit,sidomos pelqej kengen ''Portreti'' ose ..gjithmone per detin kam qene femij kureshtar etj.Jo per gje,por Ziai ka kenduar bukur dhe pavaresisht se banon ne Durres eshte djale Laberie.Te lutem gjellen mos e digj dhe ruaja te ngrohte sa te vijme ne....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
| Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 77 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.