Forumi Horizont Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 81 mesazhet në një faqe të vetme

Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Tema Shoqerore (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=313)
-- Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=17261)

Postuar nga agata datë 06 Shtator 2009 - 18:43:

Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit.

Doja thjeshte t'ju beja nje pyetje...
A eshte e vertet qe disa femra Shqiptare, i ka humbur feminiteti dhe vishen ne menyre shume provokatore apo keshtu me duket mua?

Kete vit me beri shume pershtypje, mungesa e thjeshtesise tek femrat Shqiptare, menyra se si ato flasin, dhe ecin...!

Do te deshiroja shume te kuptoja me teper se cfare mund te shkaktoj nje veshje kaq provokatore ne trurin e nje mashkulli?!!!

Cfare mendoni?

Postuar nga ksovari datë 06 Shtator 2009 - 23:30:

Re: Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit.

Citim:
Po citoj ato që tha agata
A eshte e vertet qe disa femra Shqiptare, i ka humbur feminiteti dhe vishen ne menyre shume provokatore apo keshtu me duket mua?

Kete vit me beri shume pershtypje, mungesa e thjeshtesise tek femrat Shqiptare, menyra se si ato flasin, dhe ecin...!

Do te deshiroja shume te kuptoja me teper se cfare mund te shkaktoj nje veshje kaq provokatore ne trurin e nje mashkulli?!!!

Cfare mendoni?

AGATE te epruroj per temen dhe po behem i pari qe do jap pershtypjen time qe me lene ato ne ate moment:
ME HUMBIN RRESPEKTIN NDAJ TYRE SI PERSONALITET, EDHE POO TE JETE E NDONJE KATEGORIE , FARE ME NUK KAM KONSIDERATE. TURPEROHEM NE DISA RASTE KUR BIE NE NDESH ME TO SI P.SH. NE SHKALLE, NGUSHTICE RRUGE,ETJ, ETJ... NERVOZOHEM KUR DEGJOJ QUNAT TE THONE FJALE TE PAPELQYERA PER TO....

APAK NUK JANE VETJA, I GNAJNE PROSTITUTAVE, ME KA NGJARE, ME NJE GJERMAN KUR NDALI MAKINEN DHE IA THA NJE GOCES SA E KE PAZARI, AJO BERTITI, KY THA ÇFARE KE, KY KOSTUM PSE U VESH..

aGATE TREVAT TONA JANE NE NJE TRUBULLIRE TE MADHE, KANE FILLUAR ME TE MADHE TE HUMBIN IDENTITETIN.

Postuar nga Tulipani datë 07 Shtator 2009 - 00:59:

Agata nuk di nese i drejtohesh vec meshkujve ... po mua sinqerisht me duket se ka vite qe garderoba e femrave ne Shqiperi eshte e njejte e tendencat jane po ato. Te ka qelluar qe te shohesh ne rruge ndonje psh me ndonje fustan me xixa ose nga ato te mbremjeve te vecanta ne 10 te mengjesit dhe ti te kesh qene me nje bluze pambuku te thjeshte? Eshte normale jemi ne Shqiperi, po ti leme rehat aman duhet dhe kjo kategori :p

Postuar nga kurt datë 07 Shtator 2009 - 01:30:

Citim:

Cfare mendoni?

interresant ky abzervim agata

une nuk di se si vishen gocat ne shqiperi se u bene shme vite, por nje humorist i mire ben nje krahasim te bukur pikerisht per kto lloj gocash ne pergjihtesi.

kur vete ne nje club apo ne nje pub/bar/lounge dhe kur shikon nje goce me fund te shkurter dhe duke kercyer me ato shale te bukura ku mund te shikosh gjithcka, eshte pamundur te mendosh per gje tjeter vec se... per ne meshkujt.

dhe nese fillojm si mashkuj ne natyren tone, to flirt me shpresen dhe deshiren se... disa femra rreagojn cuditerisht dhe thojn une nuk jam kurve dhe nuk jam aq e lehte te marresh ne krevat...

ok! eshte sikur dikush te vishet me rroba polici, dhe nese neve kujotjm se ai eshte polic dhe kerkojm ndihmen e policise, nuk do ishte faji jone, kur ai thote une nuk jam polic, thjesht jam veshur me rroba polici! 

Postuar nga erious datë 07 Shtator 2009 - 14:56:

Citim:
Po citoj ato që tha Tulipani
Eshte normale jemi ne Shqiperi

shqipetareve u duket e rendesishme veshja ngaqe kane lindur te varfer e jetojne ne nje vend te varfer...

gjithesesi... mjafton te rrishe nje ore ne rinas, te shikosh ç'madh futet dhe del nga shqiperia.

burra me kanatiere stampato ''i love you'' apo femra me xhaketa te zeza viskoze (40 grade temp.), xhinsa e atlete, e shume te tjera te ksaje natyre... pra demode total

veshja ka te beje me karakterin e njeriut... ndryshe kurvat ose kengetaret argetuese s'do t'visheshin t'gjitha njesoj, me dekolte trasparente e minifund.

personaliteti e permban karakterin ne vetvete duke qene shume here me i thelle se ai, me i pashpjegueshem, me pak i prekshem... prandaj me pak i ndikueshem nga ambienti rrethues

personaliteti lind me njeriun... ndersa karakteri formohet pergjate jetes se tij.

Postuar nga AngelDevil datë 07 Shtator 2009 - 15:25:

po e sakte veshja ka te beje me karakterin e njeriut....

dhe dicka tjeter pa dashur te hyj ne detaje koti te jetosh ne Shqiperi eshte shume me e veshtire sesa ju qe keni zgjedh me jetu jashte saj por ama sdo te thote qe ne qe jetojme ketej sdime te jetojme te vishemi te sillemi te ushqehemi apo ti bejme qejfin vetes tamam. Mgjate dhe keto jane shije individuale personalisht nuk shikoj asnjehere sesi vishen te tjeret si shqiptare apo te huaj qofshin.

Ne gusht takova dike qe jeton ne Milano prej vitesh dhe vjen per darke te shpia e prinderve te mi dhe sjell 1 shishe vere sic ndodh ne raste te tilla mo. I afermi im e pa veren e nuk foli por nxorri 1 vere tjeter per te pire ate darke ne muhabet e siper ajo i thote qe pse nuk hape shishen qe te kam sjelle une se eshte 1 nga verat me te mira e bla bla duke permend e cmimin e saj.... i afermi im i tha ate vere une e le vetem per ta bere uthull e jo per ta pire, shiko ne vertet jetojme ne Shqiperi por disa gjera i kemi pare para jush ju vertet jetoni ne Europe por akoma se keni arrit civilizmin e europianeve ajo sfoli fare e tha me fal tha kujtova se do te genjeja e ty si te tjeret.... doja te thoja qe dhe pse ti jeton ne vend me te civilizuar se Shqiperia prap prejardhja jote flet me shume se gjithcka...

Postuar nga erious datë 07 Shtator 2009 - 16:05:

Citim:
Po citoj ato që tha AngelDevil
i afermi im i tha ate vere une e le vetem per ta bere uthull e jo per ta pire,

jane pikerishte keto detaje qe nuk ju lene te avanconi ne jete...

e para ne shenje respekti, hapet vera e mikes (uthull qofte)

e dyta ky kusheriri yt (injorant nga natyra po me duket) akoma nuk e ka provuar veren e vertete... me te pakten çkam pare ne treg un atje.

nje boutiq vere tek sheratoni (dikur tek blloku ky) ka artikuj nga me te ndryshmet vere... me habiti çmimi i nje vere Brunello di Montalcino qe eshte nga verat me famoze ne bote, kushtonte 50.000 leke, mefal i thash Montalcino ka shume e shume artikuj ky qe ti e mban me kte çmim eshte me i liri ne treg dhe kushton 7 euro, çne qe egzaxhero me kte çmim

me mori ne nje ane e me shpjegoje qe aty e ka fitimin, ekskluzivamente aty... se ndryshe as kush nuk ma pine ate shampagnjen qe kam ne vetrine qe me kushton 400 euro

dhe te drejte ka...

s'besoj shejtone qe ky kusho yt me kte mentalitet, te kete pire vertete vere te mire.

Postuar nga AngelDevil datë 07 Shtator 2009 - 16:27:

Citim:
Po citoj ato që tha erious

..

e para ne shenje respekti, hapet vera e mikes (uthull qofte)

e dyta ky kusheriri yt (injorant nga natyra po me duket) akoma nuk e ka provuar veren e vertete... me te pakten çkam pare ne treg un atje.

s'besoj shejtone qe ky kusho yt me kte mentalitet, te kete pire vertete vere te mire.

po e vertete ne shenje respekti ate beri ne fillim e falenderoj e me delikatese pa e ofenduar hapi shishe vere me te mire per te respektuar ate nejse muhabete leshi sjam duke tregu gjith historine ketu fola me vija te pergjithshme...

po tregu per ibret eshte ketej por ama eshte me mire te dish e jo te kesh i thone 1 fjale te urte sa per ate ai i fut e 1 rruge per qejf nga evropa per turizem e ble ato qe shijon ai e smerret me keta plera tregtaresh injorante, nuk e ben cmimi veren po shija cuno .....

sjam ketu me tregu mentalitetin e tij se nuk tregohet dot mentaliteti i robit neper forume por ate qe e di mire e di sa per vere mo e sa per njohuri te tjera i ka te rralle shoket ai

edhe e 4ra ke te drejte per sa kohe qe merremi e shofim se ca veshin njerzit e tjere ca mentaliteti kane njerzit e tjere skemi per te avancuar asnjehere ..... per mua eshte injorance te diskutosh muhabete te tilla e sidomos nga ju qe jetoni jashte

hajd shnet tani se jam akoma e terrorizuar nga termeti :p

Postuar nga erious datë 07 Shtator 2009 - 16:40:

Citim:
i afermi im i tha ate vere une e le vetem per ta bere uthull e jo per ta pire

me mjafton kjo per te kuptuar qe shoket i ka vertete te rradhe...

apo do diskutojme per peshk ketu

kudo qe hengra peshk i gjithi nje misure... ku e merni kete peshk me qafsh, ja sapo doli nga deti pergjigja e barkederrit lokalit e te tjeret qe kisha ne tavoline i mbanin ison, aaaa ky mer peshk te fresket e te mire

e ec e mbushi mendjen qe peshku i kapur ne dete kurr s'ka te njejten misure, e jo i dhjamosur ne bark... pervec se atije te ritur neper vaska

vari trapin po he... barku bosh e bishti perpjete atje.

Postuar nga AngelDevil datë 07 Shtator 2009 - 16:44:

Citim:

me mjafton kjo per te kuptuar qe shoket i ka vertete te rradhe...

apo do diskutojme per peshk ketu

kudo qe hengra peshk i gjithi nje misure... ku e merni kete peshk me qafsh, ja sapo doli nga deti pergjigja e barkederrit lokalit e te tjeret qe kisha ne tavoline i mbanin ison, aaaa ky mer peshk te fresket e te mire

e ec e mbushi mendjen qe peshku i kapur ne dete kurr s'ka te njejten misure, e jo i dhjamosur ne bark... pervec se atije te ritur neper vaska

vari trapin po he... barku bosh e bishti perpjete atje.

ore ti dashke me me acaru nervat sot me duket...

shif e peshkun duhet ta dish ku ta hash mor cun kshu eshte kur svjen e me takon mua :p

peshku qe shitet neper restorante eshte peshk qe ritet ne rezervat e jane per popullin me 1 fjale qe te hash peshk tamam duhet te shkosh ne vende qe njef noto peshk te eger deti ...aty e gjen sipas permasave qe do .... meqe ra fjala ca permasa e kerkoje ti peshkun

barkun bosh e bishtin perpjete hajd mo ka e keshtu rastesh ske faj qe e mendon kshu .... kam pa raste te tilla e anej une nga jeton ti plot por ne ket rastin e ketyre qe jetojne jashte eshte shprehje tjeter e hedhin shu... me kallam e kur skane cic fare

Postuar nga agata datë 07 Shtator 2009 - 20:41:

Citim:

edhe e 4ra ke te drejte per sa kohe qe merremi e shofim se ca veshin njerzit e tjere ca mentaliteti kane njerzit e tjere skemi per te avancuar asnjehere ..... per mua eshte injorance te diskutosh muhabete te tilla e sidomos nga ju qe jetoni jashte

Pershendetje Angel.

Kur jeton ne nje vend te huaj dhe kthehesh me pushime ne vendin tend, ke deshire shume te madhe te veshtrosh e degjosh me vemendje cdo gje... Qofte te shikosh ndryshimin e rrugeve, mentalitetin e njerezve apo edhe veshjen e tyre... kjo vjen nga malli dhe nga deshira qe kemi ne, qe Shqiperia te ndryshoj per mire...
Por nje gje te tille, nuk mund ta kuptoj dikush qe nuk ka jetuar per dhjetevjcare te tera jashte vendit...

Qe te kthehemi tek tema. Vjet, erdha ne Shqiperi, e shoqeruar nga nje e huaj, dhe edhe pse personia ne fjale ka shume respekt per mua, perseri u detyrova te bej fjale me te... Arsyja, se nuk duroja dot kritikat qe ajo bente ndaj vendit dhe Shqiptareve... Kur ajo e pa qe isha vertet e nevrikosur, dhe nuk doja ti beja me shume muabet. me thote: "Te krikosh nje vend nuk do te thote te mos ta duash..." Ktheva koken dhe vetem buzeqesha...

Disa femra Shqiptare, e thekoj, disa, sepse nuk mund t'i fus te gjitha ne nje thes, kishin nje veshje te atille qe ketu edhe prostitutat nuk i kane...
Se dyti menyra e komunikimit me disa ishte shume e ashper, kisha pershtypje se me fliste nje mashkull, dmth per mua i mungonte feminiteti... Ndoshta jane vetem syte e mia qe i shikojne gjerat keshtu.
Megjithate, kjo teme nuk eshte hapur per te ofenduar ndonje, por per te dhene opinione dhe ky eshte thjeshte opinioni im... Se kuptoj c'lidhje ka me injorancen?

Postuar nga Katilesha datë 07 Shtator 2009 - 21:32:

O Agata e kuptoj drejte shqetesimin tend  dhe te jap te drejte , sepse te njejtin problem kemi edhe ne qe kemi lindur dhe jetojme ketu. Ketu koncepti per modenen  dhe tendencen ka degjeneruar dhe nuk eshte ndonje habi e madhe nqs qe ne 08:00 te mengjesit ti i sheh femrat te tutkallosura e te ngrehalucura sikur duan te shkojne ne mbremje, ne fakt jane duke shkuar ose ne shkolle, ose per te bere pazar apo dicka te perditshme. Kurse ceshtja e feminilitetit besoj eshte dicka tjeter , dicka qe per mendimin tim lidhet edhe me edukaten ne familje , me menyren se si rritesh dhe se cfare rolit i jep vetes apo te jep shoqeria. Edhe nga koncepti i gabuar qe kane per kete pjese kaq te rendesishme. Femrat sot mendojne se feminiliteti eshte ton , buzekuq, taka te larta, dekolte e theksuar dhe minifunde provokuese. Kjo eshte e keqja.

Pastaj modelet televizive ,ato top modelet anemike qe shfaqen neper TV, veshjet ( fashion ne pergjithesi)  po i japin nje model  aspak per te qene te rinjve. Po te besh nje vizite te nje gjimnaz ketu te hyn lemerija dhe  mund te  te duket vetja si nga kopshti.

Po e le me kaq tani per tani se eshte teme e gjate..

Postuar nga Fajtori datë 07 Shtator 2009 - 23:25:

Sa per te komentuar mbi argumentin...

Nuk mendoj se problemi eshte tek veshja por tek perdorimi i pamjaftueshem i organeve seksuale, te cilat perplasen ne reminishenca veshje qe eksiton, por nuk konsumon. Nese shoqeria do ishte seksualisht e lire (dhe jo maskiliste) atehere pispillosja pa vend do binte ne nivele normale.

Ose... thene ndryshe (nga goja e nje shoku), luhet vetem me shikime dhe flirte nga larg. Po ti afrohesh bezdisen, pikerisht sepse... Po e konsumoi flirtin deri ne fund sot çfare do beje neser? Me se do merret? Si do e shtyje kafen ne lokal? Kush do ja hedhe prape syte?

Pra mbahet gjalle nje interes si tip kondensatori, por siç dihet nga elektronika, sa me shume kondensatori ngarkohet, aq me pak mundesi ka qe te jete shkarkuar pak minuta me pare...

Thene kjo, veshja e bukur tregon kulture te veçante qe s'e kane te gjithe popujt. Shqiptaret nuk vishen keq dhe mesa kam pare neper klube prestigjoze ke qejf te shohesh femrat si vishen (meshkujt çik me pak).

Postuar nga AndreaPirelli datë 08 Shtator 2009 - 00:10:

Citim:
Po citoj ato që tha Talesofadream
O Agata e kuptoj drejte shqetesimin tend  dhe te jap te drejte , sepse te njejtin problem kemi edhe ne qe kemi lindur dhe jetojme ketu. Ketu koncepti per modenen  dhe tendencen ka degjeneruar dhe nuk eshte ndonje habi e madhe nqs qe ne 08:00 te mengjesit ti i sheh femrat te tutkallosura e te ngrehalucura sikur duan te shkojne ne mbremje, ne fakt jane duke shkuar ose ne shkolle, ose per te bere pazar apo dicka te perditshme. Kurse ceshtja e feminilitetit besoj eshte dicka tjeter , dicka qe per mendimin tim lidhet edhe me edukaten ne familje , me menyren se si rritesh dhe se cfare rolit i jep vetes apo te jep shoqeria. Edhe nga koncepti i gabuar qe kane per kete pjese kaq te rendesishme. Femrat sot mendojne se feminiliteti eshte ton , buzekuq, taka te larta, dekolte e theksuar dhe minifunde provokuese. Kjo eshte e keqja.

Pastaj modelet televizive ,ato top modelet anemike qe shfaqen neper TV, veshjet ( fashion ne pergjithesi)  po i japin nje model  aspak per te qene te rinjve. Po te besh nje vizite te nje gjimnaz ketu te hyn lemerija dhe  mund te  te duket vetja si nga kopshti.

Po e le me kaq tani per tani se eshte teme e gjate..

Mos e zgjat mo se do e prishesh ......... .

Postuar nga Vizioner datë 08 Shtator 2009 - 01:04:

...Bileten e kam prere per ne fillim te Tetorit per te ik ne Shqiperi.
Kur te vij mbas nje Muaji, atehere mund te flas-shkruaj!:-)

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 01:22:

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Sa per te komentuar mbi argumentin...

Nuk mendoj se problemi eshte tek veshja por tek perdorimi i pamjaftueshem i organeve seksuale, te cilat perplasen ne reminishenca veshje qe eksiton, por nuk konsumon. Nese shoqeria do ishte seksualisht e lire (dhe jo maskiliste) atehere pispillosja pa vend do binte ne nivele normale.

Ose... thene ndryshe (nga goja e nje shoku), luhet vetem me shikime dhe flirte nga larg. Po ti afrohesh bezdisen, pikerisht sepse... Po e konsumoi flirtin deri ne fund sot çfare do beje neser? Me se do merret? Si do e shtyje kafen ne lokal? Kush do ja hedhe prape syte?

Pra mbahet gjalle nje interes si tip kondensatori, por siç dihet nga elektronika, sa me shume kondensatori ngarkohet, aq me pak mundesi ka qe te jete shkarkuar pak minuta me pare...

Thene kjo, veshja e bukur tregon kulture te veçante qe s'e kane te gjithe popujt. Shqiptaret nuk vishen keq dhe mesa kam pare neper klube prestigjoze ke qejf te shohesh femrat si vishen (meshkujt çik me pak).

jam shume dakort me ty

Postuar nga kurt datë 08 Shtator 2009 - 02:15:

ultimately, rrijm dhe kritikojm shqiperine dhe shqiptaret qe jetojn atje ne pergjithesi shume, me te drejte ndoshta:p se jane soo lame and soo chessee ne shume gjera si moda muzika gustot dhe kulktura ne pergjithesi, po flas si e perceptoj une ne disa raste 

e dyta, nuk kam ndonje kundershtim me gocat qe vishen me minifunda, por jan shume me te urryera kudo neper bote kto cock teasers, qe vetem te ngacmojn/tease dhe asgje, se sa prostitutat dhe kurvat e hapura qe vetem mire bejn ne ket bote, worldwide...

e treta, une ua kam zili jetes ne shqiperi, me aq sa kam kuptuar duke lexuar dhe shikuar videos!! ka nje lloj gjallerie nje lloj oreksi per jeten atje, edhe pse njerzit dalin kot neper kafe, degjojn dhe gezohen mbas nje muzike kot, bejn video muzikore chessee dhe emisionet qe nuk i shikon kush ktu si p.sh big brother jane #1 atje, dmth gjithe ky lloj oreksi per jeten atje eshte shume me mire se sa ne ktu, ku une personalisht jam burn out me jeten edhe jashte nuk me behet te dal...

ne vitet 60-70-80 kane qene vitet me te gezuara ne perendim, dmth, nese shiperia eshte e prapambetur kaq vjet dhe po shijojn te njejten periudhe, pse ne xhelozat burn out people ja kemi zili?!

ne nje studim te ri ne shkalle boterore, parashikohet se 20 vitet e ardhshme semundja me e madhe neper gjithe boten do jete depressioni i njerzve ne nje shkalle te pa parashikuar ndonjehere ne historine e njerzimit...
finaly some good news for me
por shqiperia ka nje shanc te shpetoje nga ky apendemik, nese vazhon te shijoje gjera qe perendimit i duken lame:p

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 02:25:

Citim:
Po citoj ato që tha kurti
ultimately, rrijm dhe kritikojm shqiperine dhe shqiptaret qe jetojn atje ne pergjithesi shume, me te drejte ndoshta:p se jane soo lame and soo chessee ne shume gjera si moda muzika gustot dhe kulktura ne pergjithesi, po flas si e perceptoj une ne disa raste 

desha vetem te te beja 1 pyetje une kshu si shqiptare qe jetoj ne Shqiperi e jo jashte si ty.... po prinderit miqte e te afermit e tu qe jetojne ne Shqiperi soo lame soo chessee jane ne ato qe permende me lart??

Postuar nga Roi datë 08 Shtator 2009 - 03:34:

Teme e goditur ! Keto pershtypje besoj se i krijohen shume personave kur kthehen ne Shqiperi,te cilet e shikojne vendin e tyre me nje sy kritik pasi do e donin me te mire !  

Eshte nje kategori femrash ne shqiperi qe ka marre vertet per keq,kjo gje duket qe ne te veshur,meqe eshte dhe argomenti i kesaj teme !

Kjo kategori femrash me shume se me meshkujt,jane ne nje kompeticion me njera tjetren se kush vishet me bukur (ose me sakte se kush shvishet me bukur) ! Por per to, te vishesh bukur do te thote te vishesh ne nje menyre sa me pak elegante e sa me shume vulgare ! Eshte pikerisht vulgariteti ne te veshur e ne te sjelle qe te vrasin syrin ! Shume mendojne se sa me shume "plaçka" te nxjerresh ne pah, aq me shume ia ke arritur qellimit te terheqesh vemendjen !
Thua se, nese terheq vemendjen pasi disa meshkuj (apo edhe femra) kthehen te te shohin te ndenjurat apo gjokset,kjo detyrimisht te ben te pelqyer apo ..me te bukur,ndoshta edhe me te arritur ne jete !!

Ne Itali,France apo kudo ne perendim,femrat vishen ne nje menyre kur dalin ne mengjes per te ikur ne pune apo shkolle,ne nje tjeter per te shkuatr ne nje lokal me shoqerine pasdite, dhe ne nje tjeter akoma nese dio ikin ne nje disko apo eveniment te caktuar !
Ne Shqiperi jo....s'dine ta bejne kete dallim ! Ne Shqiperi femrat dalin qe ne 8 te mengjesit me mini dhe taka per tu kthyher pas mesnate ! Ektravaganca eshte vertet e tepert ! Kane te drejte disa ketu qe thone qe femra t tilla te japin vertet pershtypjen se jane prosti !!

Nuk ekziston feminiliteti,natyraliteti,embelsia,eleganca ne te sjelle, ne te folur,ne te levizur,ne te bere xheste...ekziston vetem eksesi,ekzagjerimi,me pak fjale vulgariteti me ekstrem ! Femra shqiptare per fat te keq, e rritur ne nje shoqeri ultramaskiliste,nuk lufton te fitoje nje fare peshe e roli qe i takon ne nje shoqeri te zhvilluar fale nje shtytjeje femerore/feministe qe te vije prej vete tyre ! Jo, aspak,por deshiron ti bjeri shkurt duke u zhnderuar ne nje femer me tendenca te forta maskiliste !Por ne vetevete ajo mendon se eshte moderne,e aspak maskiliste,me pak fjale nje femer e vertete !

Shume nga keto femra (s'po them te gjitha,te kuptohemi  dalin qysh ne mengjes me dekolte,me taka e direkte ne...lokal ! Kafe, cigare (se ndryshe nuk je aspak moderne...perkundrazi !!!) muhabet mundesisht sa me te piste,shikime te egra kujdo qe ndodhet ne nje rreze prej 20 metrash,nofullat duhen te mbahen disi te shtrenguara,te tendosura dhe buzet te nxirren sa me shume perpara (stil Alba Parieti me pak fjale !)  ! Oret kalojne duke pritur barkderrin e rradhes me X5 ! Nje person i tille, i cili do te te  bente mos te fusje kurre doren ne xhep,plus do te bente lloj lloj dhuratash,do te te conte ne restorante e hotele te nje fare liveli,eshte vertet mashkulli ideal ! Eshte Prici blu i enderruar ! Sado qe ca mbi peshe dhe ne vend te kalit, ka X5 apo Q7 te blere me leket e nxjerra nga prostitucioni,tregtia e droges,apo vjedhja e shtepive ! Pabuksia tek kjo kategori femrash ka arritur vertet limitin ! 

Ah se desh harrova,per  mos te fol per trukun,te lyerin apo tualetin (quheni si te doni )....maksimumi i  banalitetit ! Tonalitet e forta pothuajse te qorrojne ! S'dua te them se femrat perendimore nuk lyhen apo nuk i perkushtojne kujdes vetvetes ! Aspak,nodhta kurohen dhe  kane edhe me shume kujdes ! Por lyhen ne menyre me te rafinuar,me me feminilitet.Kane me klas me pak fjale ! Mund te rrine edhe me shume se nje ore para pasqyres,por ne fund duhet ti afrohesh afer te dallosh qe eshte lyer e trukuar !Pra rezultati eshte mese pozitiv (pastaj sigurisht qe gjithandej ka kategori te ndryshme femrash ) ! Kurse disa femra ne Shqiperi,nga menyra super banale si lyhen ,duket sikur te ndezin te gjatat qe 5km larg ! Per mos te fol pastaj per ato rrobat pseudo-firmato,syzet,apo ato cantat fallco Luis Vuitton...ehhh,lere se dhe kaq u zgjata shume thuaj ! Por c'ti bej,gjendja aktuale e femres ne Shqiperi ka filluar te me shqetesoi disi

Postuar nga Enya datë 08 Shtator 2009 - 03:47:

Citim:
1-A eshte e vertet qe disa femra Shqiptare, i ka humbur feminiteti dhe vishen ne menyre shume provokatore apo keshtu me duket mua?

2-Kete vit me beri shume pershtypje, mungesa e thjeshtesise tek femrat Shqiptare, menyra se si ato flasin, dhe ecin...!

3-Do te deshiroja shume te kuptoja me teper se cfare mund te shkaktoj nje veshje kaq provokatore ne trurin e nje mashkulli?!!!

Cfare mendoni?

Une isha kete vere ne Shqiperi dhe ndjenja plot nje muaj.

1- Kur femra arrin te jete provokuese ose me qarte e deshiruar ne syte e te tjereve, do te thote qe eshte plot feminitet. Une nje femer qe sja hedh syte njeri e quaj mashkull ose xhandar ( ate femren serioze, pa buzeqeshje ne buze flas!) Aq bukur visheshin femrat ne Shqiperi moj Agata, saqe mua me dukej vetja si zhele ne krahasim me ato edhe pse une mund te kem shpenzuar neper firmat me te njohura perreth me mijera dollare rroba, sandalle, shapka, canta,sunglasses, etc... Femrat Shqiptare jane vertet te bukura, te hijshme, te thjeshta, te hedhura, femerore, te zgjuara, te ciltra, te dashura, etc... Une personalisht kam vesh gjtihmone funde te shkurtra, jane te preferuarit e mi, se i kam kambet e bukura ! Por preferoj em shume veshjen elegante ne pergjithesi. Edhe xhinset kam filluar tì urrej keto kohe.

2-Femrat Shqiptare flisnin nje shqipe dialektore aq te bukur, saqe une kisha harruar se ca ishte gjuha shqipe, apo dialekti aq i embel i gjuhes sime! Sa per ecjen, femrat Shqiptare ecin mjaft bukur ( ato qe pashe une, qe njoh une, qe kam ne fis them). Ecje krenare, ecje fluturake.

3- Femra eshte femer, dmth duhet te jete femerore, provokative, sensible, lozonjare, etc...

Meshkujt ca mendonin? Ja ta them troc ca mendonin meshkujt me mendime positive :" Ja shife ate yllin ne ane tjeter te trotuarit, s`ka rob nene qe i afrohet, ta pish ne kupe eshte te keqen!"

Ose meshkujt em mendime negative tthonin :"Shife rruspien si del xhiro vetem, thu sè ska shpi kund, vec tuj shetit rrin! Ka dal me gjujt njena! "

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 03:54:

Thumbs up Re: Re: Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit.

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

1- Kur femra arrin te jete provokuese ose me qarte e deshiruar ne syte e te tjereve, do te thote qe eshte plot feminitet. Une nje femer qe sja hedh syte njeri e quaj mashkull ose xhandar ( ate femren serioze, pa buzeqeshje ne buze flas!) Aq bukur visheshin femrat ne Shqiperi moj Agata, saqe mua me dukej vetja si zhele ne krahasim me ato edhe pse une mund te kem shpenzuar neper firmat me te njohura perreth me mijera dollare rroba, sandalle, shapka, canta,sunglasses, etc... Femrat Shqiptare jane vertet te bukura, te hijshme, te thjeshta, te hedhura, femerore, te zgjuara, te ciltra, te dashura, etc... Une personalisht kam vesh gjtihmone funde te shkurtra, jane te preferuarit e mi, se i kam kambet e bukura ! Por preferoj em shume veshjen elegante ne pergjithesi. Edhe xhinset kam filluar tì urrej keto kohe.

2-Femrat Shqiptare flisnin nje shqipe dialektore aq te bukur, saqe une kisha harruar se ca ishte gjuha shqipe, apo dialekti aq i embel i gjuhes sime! Sa per ecjen, femrat Shqiptare ecin mjaft bukur ( ato qe pashe une, qe njoh une, qe kam ne fis them). Ecje krenare, ecje fluturake.

3- Femra eshte femer, dmth duhet te jete femerore, provokative, sensible, lozonjare, etc...

Meshkujt ca mendonin? Ja ta them troc ca mendonin meshkujt me mendime positive :" Ja shife ate yllin ne ane tjeter te trotuarit, s`ka rob nene qe i afrohet, ta pish ne kupe eshte te keqen!"

Ose meshkujt em mendime negative tthonin :"Shife rruspien si del xhiro vetem, thu sè ska shpi kund, vec tuj shetit rrin! Ka dal me gjujt njena! "

Postuar nga AndreaPirelli datë 08 Shtator 2009 - 05:59:

Postuar nga shelgu datë 08 Shtator 2009 - 06:20:

Turlli keka terbu nga mizat :p

Postuar nga ksovari datë 08 Shtator 2009 - 14:47:

DISKUTIMI DHE PERSHTYPJET

Agate e shof se tema ka ngjall interEsim diskutimi, disa jane mbrojtes disa jane sulmues.

Nese do doje te dije shkaqet pse ka ardhur deri te kjo, jane te shumta.

!) Kemi rini shume, fal Zotit dhe te shendosh dhe te bukur.
2) Papunesi sa te thuash
3) Optimizem refleksiv.

Rinia e papune çfare ka te beje, disa ikin ne mergim, disa, rrin para ekraneve televizive...

Ata nga tia mbajne, nuk ju mbetet tjeter vetem se te shikojne qefet e tyre, se paku, ate meritojne...

Por nese shohim edhe anen tjeter te medaljes, jo te gjitha mergimtaret qe vine ne trojet tona, flas sidomos per Kosoven, serioze dhe modeste. Po ti shofesh kendej nga neve si sorrollaten me nje gjermanishte, me kostume nga me provokativet.

Ketu mbase lind konkurrenca, ato vijne edhe gjuaJne ( joshin djemte shqipetare), e ketu keto ju thone: ndale, ndale se nuk jane e gjitha te leku...

Ne kete vere ne Prishtine shpesh dilja nga Qendra e qytetit mbremjeve me kolektivin e punes, me besoni na vinte turp, dhe shumica e tyre flisnin gjermanisht, disa anglishte te lodhur, dhe kryetema qe na binte ne vesh kalimthi ishte : RRETH DASHURISE, shiko ate te gjatin, kete zeshkanin, etj , etj,.

Po flas per Kosoven, shumica e kosovareve gjate veres gjejne dashurit e improvizuara sa per ti perdor si shteg per te ike sa me pare nga ky vend i pa prespektive...

Une mendoj dhe edhe ana sociale ekonomike i imponon femrat e trojeve tona qe te vishen ashtu si e pershkruajtet juve ne hapje te temes...

Per beqareshat, do i arsyetoja me kete qe ceka, por kur me bien ne sy te martuarat, me veshje ekstravakante, me vije tia shaj burrin qyqar si nuk ka qik xhelozi, "ajo eshte e tharbet" thone nga ne. Shpeshhere ata burra bien viktime e ofendimit, ngase ia ngacmojne gruan ne sy, ky torrollaku rri si viktim...

Une kam verejtur kete lloj veshjeje zakonisht te vajza rreth moshes 16-20 vjeteshe, dhe zakonisht tek ato qe nuk ia thone shume nga shkolla..

P.S. FEMRA, MOTRA, NENA SHQIPTARE KA QENE, ESHTE DHE SHPRESOJ SE DO MBETET KRENARIJA JONE KOMBETARE.

Postuar nga kurt datë 08 Shtator 2009 - 16:54:

Citim:

desha vetem te te beja 1 pyetje une kshu si shqiptare qe jetoj ne Shqiperi e jo jashte si ty.... po prinderit miqte e te afermit e tu qe jetojne ne Shqiperi soo lame soo chessee jane ne ato qe permende me lart??

ti para se te bejsh nje pyetje qe kujton se eshte clever, lexo gjithe mesazhin tim, qe mos t'duket qesharake...

te t'i pergjigjem pyetjes tende!!!! absulutisht po 

thjesht se plaka apo plaku as munduar te bejn ndonje video muzikore apo produce ndonje program/emision me qellimin e nje fashion statement...
njerz kot paskan qene me keq se lame and chessee

une shpreha zili se njerzit atje duken se e shijojn jeten me shume se ne vende te tjera, whatever makes them happy, good for them!! edhe nese kjo do te thote qe frymzohen duke shikuar soapopera gjithe diten, and riliving them at night!!

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 17:19:

Citim:
ti para se te bejsh nje pyetje qe kujton se eshte clever, lexo gjithe mesazhin tim, qe mos t'duket qesharake...

te t'i pergjigjem pyetjes tende!!!! absulutisht po 

thjesht se plaka apo plaku as munduar te bejn ndonje video muzikore apo produce ndonje program/emision me qellimin e nje fashion statement...
njerz kot paskan qene me keq se lame and chessee

une shpreha zili se njerzit atje duken se e shijojn jeten me shume se ne vende te tjera, whatever makes them happy, good for them!! edhe nese kjo do te thote qe frymzohen duke shikuar soapopera gjithe diten, and riliving them at night!!

shkruan shume gjate ti e shume stupid ndonjehere .... nejse shume "clever" qe pergjigjia jote thanks qe u pergjigje

Postuar nga erious datë 08 Shtator 2009 - 17:44:

qe visheni kot fare, ket se lun as topi... kot e ngre zerin

dhe diçka lidhur me banalitetin ne fjalor

isha ne plazh, diten e trete i them vellait... po mire me si s'pashe nje njeri mashkull apo femer qofte persmari.

mbas nje ore afrohen tek ne nje grup te rinj rreth 25-tat kta... me thote vellai shiko me takt njeren mbrapa dhe ma deskrivoje, ne ate moment ajo shkon te lahej ne dete, dhe me tha ja ajo eshte...

femer shume e mire e bukur... afrohet tek bregu dhe i dashuri me shaka e lag me uje

si pa te keq idjotja, filloj te ulerase ''ooo ftyre mut je i share me rob shpije''

me pak fjale me hapi barkun... te tille femra shejtone as qe ta ngrefin sinqerisht

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 17:45:

Citim:
qe visheni kot fare, ket se lun as topi... kot e ngre zerin

na marsh te keqen na marsh :p

Postuar nga kurt datë 08 Shtator 2009 - 17:52:

Citim:

shkruan shume gjate ti e shume stupid ndonjehere .... nejse shume "clever" qe pergjigjia jote thanks qe u pergjigje

hahahah, ouch!! ok, po ta bej une nje pyejte tani, dhe me trego te verteten?!
ajo poezia qe te ka dedikuar ish i dashuri jot, a nuk te eshte dukur shume e gjate dhe shume lame?! sinqerisht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 18:03:

Citim:
hahahah, ouch!! ok, po ta bej une nje pyejte tani, dhe me trego te verteten?!
ajo poezia qe te ka dedikuar ish i dashuri jot, a nuk te eshte dukur shume e gjate dhe shume lame?! sinqerisht!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

e ca lidhje kishte poezia me temen ne fjale
ja e pe bere 1 gabim shume trashanik sduhet te flasi gjuha para mendjes :p ..... pergjigjia shkurt sakte e pa gabime .... me eshte dukur me e bukur se dhe vete poezite e Nerudes

dhe per te ndenjur brenda temes .... shijet jane personale ajo cka me pelqen mua seshte e thene qe do te te pelqeje e ty dhe anasjelltas ....

ja po te dedikoj 1 poezi ty kurt do te duket lame a jo ma thuaj me vone

Mund te shkruaj vargjet me te trishta sonte.
Te shkruaj, pershembull: “E yjezuar eshte sonte nata,
e dritherohen, te kalter, yjet e largeta.
Dhe qiellit rrotullohet e kendon era.”
Mund te shkruaj sonte vargjet me te trishta.
E kam dashuruar e ndonjehere dhe ajo me donte mua.
E kam puthur kaq here nen qiellin pafund.
Netesh si kjo e kam mbajtur ne duar..... etj etj

Postuar nga kurt datë 08 Shtator 2009 - 18:10:

Citim:

e ca lidhje kishte poezia me temen ne fjale
ja e pe bere 1 gabim shume trashanik sduhet te flasi gjuha para mendjes :p ..... pergjigjia shkurt sakte e pa gabime .... me eshte dukur me e bukur se dhe vete poezite e Nerudes

dhe per te ndenjur brenda temes .... shijet jane personale ajo cka me pelqen mua seshte e thene qe do te te pelqeje e ty dhe anasjelltas ....

ja po te dedikoj 1 poezi ty kurt do te duket lame a jo ma thuaj me vone

Mund te shkruaj vargjet me te trishta sonte.
Te shkruaj, pershembull: “E yjezuar eshte sonte nata,
e dritherohen, te kalter, yjet e largeta.
Dhe qiellit rrotullohet e kendon era.”
Mund te shkruaj sonte vargjet me te trishta.
E kam dashuruar e ndonjehere dhe ajo me donte mua.
E kam puthur kaq here nen qiellin pafund.
Netesh si kjo e kam mbajtur ne duar..... etj etj

suddenly i feel im been touched by an angel

nese ti nuk e kupton qellimin e thjesht te pyetjes sime, nuk e di se cili eshte trashaman ktu...

Postuar nga AngelDevil datë 08 Shtator 2009 - 18:14:

Citim:
suddenly i feel im been touched by an angel

nese ti nuk e kupton qellimin e thjesht te pyetjes sime, nuk e di se cili eshte trashaman ktu...

as ti te pergjigjes sime ska gje ta them dite tjeter kur te kem kohe ...

p.s. PERPIQUNI TE QENDRONI BRENDA TEMES CDO POSTIM JASHTE TEME DO FSHIHET.

Postuar nga Petter datë 08 Shtator 2009 - 18:21:

Shqiperia mire... ndonje here te ben te mendosh te kthehesh

Postuar nga agata datë 08 Shtator 2009 - 19:15:

Re: Re: Pershtypje qe me la Shqiperia kete vit.

Citim:
Po citoj ato që tha Enya

Me ka pelqyer gjithmone humori yt Enya.

Mos kujtoni, se kam tendence te shaj cfare eshte Shqiptare sepse jetoj jashte; perkundrazi, kam deshire te madhe qe cdo gje Shqiptare te arrise normat me te perkryera europiane... Kjo teme u hap per femrat, por mund te hapej per shume gjera te tjera...

Eshte e veshtire qe njerzit ne pergjithesi te bejne autokritike ose te pranojne cfare nuk shkon me te... kete ndiejme edhe kur na preket nacjoni, na duket sikur na kan prekur diçka personale.
Personalisht do preferoja te me lavderonin se sa te lavderohesha...

Postuar nga Misha datë 08 Shtator 2009 - 19:19:

Dhe mjafton nje "ruspije" per te permbledhur gjithe shoqerine femerore???

sa maskilista jane shiptaret, kudo ti shpiesh ajo qe eshte genetike nuk ndryshohet...sikunder edhe opinioni juaj.

KLM

Postuar nga Fajtori datë 08 Shtator 2009 - 19:36:

Dy shtesa pas komenteve te tjera:

1. Nuk besoj se eshte pozitive te thuash "Ja shife ate yllin ne ane tjeter te trotuarit, s`ka rob nene qe i afrohet, ta pish ne kupe eshte te keqen". Eshte vazhdim i menalitetit fetar sipas te cilit femra qe nuk afron eshte per tu martuar, ndersa tjerat jane kurva. Zakonisht keto fjali i thone ato qe kerkojne virgjeresha nga fshati per ti marre per grua.

2. Nuk ka fjalor "burrash" dhe fjalor "grash". Kush nuk e kupton kete eshte jashte loje. Fjalori banal i perdorur nga femrat me pelqen, sepse tregon se gjinite jane me afer njeri tjetrit. Megjithate besoj se fjalet banale duhen perdorur me aresye dhe jo pa teklif. Por nga ana tjeter eshte e admirueshme kurajo e asaj femres ne breg te detit.

P.s. Ne fakt, ajo qe duhet bere eshte projektimi i filmave porno ne sheshin Skenderbej. Eshte tamam ajo qe meriton mentaliteti "terhiqe mos e keput" qe rrotullohet rreth seksit, por nuk do ta pranoje ate.

Postuar nga AndreaPirelli datë 08 Shtator 2009 - 19:46:

Citim:
Po citoj ato që tha Misha
Dhe mjafton nje "ruspije" per te permbledhur gjithe shoqerine femerore???

sa maskilista jane shiptaret, kudo ti shpiesh ajo qe eshte genetike nuk ndryshohet...sikunder edhe opinioni juaj.

KLM

Postuar nga agata datë 08 Shtator 2009 - 20:33:

Citim:

Prestigjozet mbeten preztigjoze Fajtori.
Dhe po te krahasonim klubet prestigjoze te vendit ku jetoj, me klubet prestigjoze te Shqiperise, diferenca do ishte vertet shume e madhe, por nejse.

Nuk e mohoj qe jemi vend me shije dhe gusto... Mund te them qe jemi edhe race e bukur...

Por, ne disa raste, femrat shqiptare e ngaterrojne feminitetin me veshjen, dhe me ate "s`ka rob nene qe i afrohet,". Feminiteni perbehet nga nje bashkim virtytesh... Megjithate thjeshtesia modestia e fisnikeria jane arte me vete... shpresoj qe edhe ne shqiptaret ti mesojme por mbi te gjitha ti kuptojme.

Postuar nga AndreaPirelli datë 08 Shtator 2009 - 21:43:

C'ja fusni kot te gjithe .......... Ne jemi rraca me e bukur ne bote ...... me me shije dhe me e ditur ............ Ne i kapim gjerat shpejt e shpejt .......... Te mos ishin te bukura dhe me shije femrat shqiptare nuk do kishin bere namin neper bote dhe shqiperi ............. . Po ju jeni te gjithe greker e serbe qe shani dhe hapni te tilla tema ......... turp t'ju vije ........... .

Postuar nga shelgu datë 08 Shtator 2009 - 22:37:

Ka plas facebook-u ne Shqiperi. Mos pafte i papami.

Te gjithe ne facebook duke treguar foto familjare, intime me shale e me bikini.

Te rinj te vegjel deri 12 vjec vraponin ne PC dhe drejt e ne facebook. Ore edhe ne restorant, kafe, rruge, flitet vetem per facebook

Postuar nga AndreaPirelli datë 08 Shtator 2009 - 23:51:

Mua me kenaqin ata qe vene foto me kostum e kollare nga tavolina e zyres ............

Postuar nga erious datë 09 Shtator 2009 - 01:06:

Citim:
Po citoj ato që tha Misha

sepse eshte natyrore moj goc... dmth qe nuk kemi si i shpetojme kesaj, keshtu na ka kriju natyra dhe jo pa qellim.

po te shohesh filmat, parafytyrimi qe njeriu ka per parajsen eshte qesharak, kjo do te thote qe njeriu nuk ka mundesi ta imagjinoj ate, nuk e ka arrit akoma ate shkalle.

un ne nje bote te miresjellshme totalitare padyshim do te vrisja veten...

edhe ti do te beje njesoj, ngaqe shpirtin e ke te mbushur me urrejtje te vogla deri tek syte, nuk do te rrije dot pa i nxierre nje moment te dhene... siç nxierrim pordhet per te liruar barkun.

Postuar nga erious datë 09 Shtator 2009 - 01:16:

Citim:
Nuk ka fjalor "burrash" dhe fjalor "grash". Kush nuk e kupton kete eshte jashte loje. Fjalori banal i perdorur nga femrat me pelqen, sepse tregon se gjinite jane me afer njeri tjetrit. Megjithate besoj se fjalet banale duhen perdorur me aresye dhe jo pa teklif. Por nga ana tjeter eshte e admirueshme kurajo e asaj femres ne breg te detit.

poplli eshte banal prej natyre... ''figa'' dhe ''cazzo'' mban gjith diten ne goj, i duket kjo me e embel se teoria me e vertete qe egziston.

thjeshte, banaliteti ne shqip tingellon shum ndyrshem... te vret veshet.

Postuar nga AngelDevil datë 09 Shtator 2009 - 01:23:

Citim:

dhe diçka lidhur me banalitetin ne fjalor

si pa te keq idjotja, filloj te ulerase ''ooo ftyre mut je i share me rob shpije''

me pak fjale me hapi barkun... te tille femra shejtone as qe ta ngrefin sinqerisht

po normal keto quhen femra gomarmashkull ne gjuhen e popullit tone te dashur

kjo puna e banalitetit ne fjalor eshte si me thene gjella me kripe e kripa me karar noto duhet te dish ku si e me ke e perdor perndryshe behesh si ajo trapja qe permende ti me lart

Postuar nga lost_soul datë 09 Shtator 2009 - 01:53:

Fjalet banale dhe ofenduese jane gjithmone ato qe shkojne kunder nje sistemi qe konsiderohet i shenjte. Keshtu per shembull 100 apo 200 vjet me pare, (dhe me heret) banalitete apo fjale fyese ishin shprehjet me karakter fetar. Psh "pune e mallkuar" do te konsiderohej si banalitet i rende. Me cvleresimin e fese ne shekullin e 20-te, fjale banale dhe ofenduese filluan te konsiderohet ato me karekter seksual.

Sot bota e qyteteruar e ka kaluar edhe kete faze qysh me revolucionet shoqerore qe ndodhen ne shekullin e 20-te. Shprehjet banale seksuale "fuck" apo "cazzo", jane mese normale dhe ne norme ne nje ambient informal midis shokesh dhe shoqesh.

Ne Shqiperine e gjore ererat e perendimit dhe zhvillimeve shoqerore kane fryre gjithmone me vonese, prandaj edhe sot jane tabu perdorimi i fjaleve seksuale sidomos ne nje mjedis me femra. Megjithate, (qe te jem brenda ne teme), heren e fundit qe isha ne Shqiperi degjoja grupe gjimnazistesh (cuna dhe goca) qe shume natyrshem dhe lirshem perdorin "fjale te pista" me njeri-tjetrin; - dhe te them te drejten m'u zemra mal.

Postuar nga Roi datë 09 Shtator 2009 - 02:08:

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Megjithate, (qe te jem brenda ne teme), heren e fundit qe isha ne Shqiperi degjoja grupe gjimnazistesh (cuna dhe goca) qe shume natyrshem dhe lirshem perdorin "fjale te pista" me njeri-tjetrin; - dhe te them te drejten m'u zemra mal.

Po me vone, ca bene keta grupet e gjimnazisteve te gjithe sebashku,orgji ??

Postuar nga Fajtori datë 09 Shtator 2009 - 02:12:

Citim:
Po citoj ato që tha Roi

Ta zeme se...

C'te keqe do kishte? Te pakten ti provojne gjimnazistet e sotem se ne kohen tone i kishim femrat si burra (si thote nje shoku im).

Postuar nga AngelDevil datë 09 Shtator 2009 - 02:15:

qyqa Faje ne ca periudhe flet mo ... kur ishin femrat burra

Postuar nga AngelDevil datë 09 Shtator 2009 - 02:21:

Citim:
Po citoj ato që tha Roi

se dija ca dmth orgji.... pse me fjale te pista behet

Postuar nga Fajtori datë 09 Shtator 2009 - 02:22:

Citim:
qyqa Faje ne ca periudhe flet mo ... kur ishin femrat burra

Po te krahasosh fotografite e vitit dyte gjimnaz me keto kumbullat qe ka sot neper gjimnaze, duken tamam burra me floke te gjata. Feminilitet fshataresk, me floke pe kref, vetulla si shtupa, triko gjyshesh, etj.

Gjithsej 2 faqe: [1] 2 »
Trego 81 mesazhet në një faqe të vetme

Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.