Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 91 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Mediat Shqiptare (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=129)
-- Shqiperi,martesat e vajzave nen moshen 18 vjece. (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=16624)
Shqiperi,martesat e vajzave nen moshen 18 vjece.
Pershendetje ty qe po e lexon kete shkrim.
Pavaresisht se vitet kane kaluar dhe koha ne te cilen ne jetojme eshte ndryshe , ne nuk po u shmangemi mendesive te shume koheve me perpara.
Akoma sot ,ne shekullin e 21-te ,prinder te vertequajtur te pergjegjeshem japin aprovimin per martesen e bijave te tyre.Keto vajza ne te njejten kohe jane edhe minorene edhe bashkeshorte.
Ne fakt ajo qe une do te deshiroja eshte te dija mendimin tuaj ne lidhje me kete teme.Do jem duke mirepritur cdonjerin nga opinionet tuaja.Faleminderit.
Jane prinder injorant qe per arsye personale vendosin se eshte me mire qe femijet e tyre te martohen heret.Disa i martojne heret se kane hall se mos i marrin rruge te keqe,disa per arsye ekonomike e ca te tjere qe mezi presin ti heqin nga shtepia se u duket se i mbyllin hallet para kohe,por nuk e dine qe hallet vetem shtohen e shume prej tyre normalisht jane zhgenjyer per zgjedhjet qe kane bere.Asnje e mire nuk u vjen femijeve nga martesa e hershme vecse ngelen pa shkolle,bihen pre e dhunes psikologjike e fizike te burrave dhe te izoluara nga shoqeria.Dhe te duan te ndahen nuk kane fuqi ta bejne se jane mesuar te jene te varerura nga familja e pastaj nga burri.
Pse s'duhet te japin aprovimin prindet? Dmth pse duhet te ndalojne femijet te bejne ate qe ndjejne?
Jo per gje po ky postimi i dyte nxjerr prindet si katila qe martojne kalamajte ne djep, nderkohe qe pyetja fillestare flet per prinder qe "japin aprovimin". Pra behet fjale per prinder qe japin liri, dhe jo per prinder qe detyrojne dike te martohet.
Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Pse s'duhet te japin aprovimin prindet? Dmth pse duhet te ndalojne femijet te bejne ate qe ndjejne?
Jo per gje po ky postimi i dyte nxjerr prindet si katila qe martojne kalamajte ne djep, nderkohe qe pyetja fillestare flet per prinder qe "japin aprovimin". Pra behet fjale per prinder qe japin liri, dhe jo per prinder qe detyrojne dike te martohet.
Re: Shqiperi,martesat e vajzave nen moshen 18 vjece.
Citim:
Po citoj ato që tha lornida
Pavaresisht se vitet kane kaluar dhe koha ne te cilen ne jetojme eshte ndryshe , ne nuk po u shmangemi mendesive te shume koheve me perpara.
Akoma sot ,ne shekullin e 21-te ,prinder te vertequajtur te pergjegjeshem japin aprovimin per martesen e bijave te tyre.Keto vajza ne te njejten kohe jane edhe minorene edhe bashkeshorte.
Ne fakt ajo qe une do te deshiroja eshte te dija mendimin tuaj ne lidhje me kete teme.Do jem duke mirepritur cdonjerin nga opinionet tuaja.Faleminderit.
Citim:
Po citoj ato që tha turll
![]()
![]()
![]()
Citim:
Une ju falenderoj per seriozitetin me te cilin po e trajtoni kete teme.
Sot ka tema per te cilat flitet shume ,por nuk behet asgje.Dhe kjo teme eshte pjese perberese e kesaj kategorie.
Une personalisht njoh nje rast qe nuk ka shume kohe qe ka ndodhur.Ky rast eshte edhe zanafilla hapjes se kesaj teme.
Ajo sapo kishte mbushur 16 vjec.Shume e bukur ...shoqet e therrisnin "Liza e Rivombrozes"
Familja ia kishin nderprere shkollen.Nje djale afer 28 vjec kerkon doren e saj. E dini cfare tha i ati? "Eshte vendimi i saj.Nese ajo pranon ,une nuk kam kundershtim".Bukur apo jo? Por e di kur e tha kete ? Pasi ia kishin mbushur mendjen me lloj lloj perrallash.
Dhe une po pyesja veten....
Perse i ati i vajzes nuk tha nje gje te tille kur e bija << iu lut >>te vazhdonte gjimnazin...????
Kjo tema eshte pak tendencioze dmth ben fjale vec per vajzat e me duket e drejte te flasim dhe per djemte sepse ata jane gjysma tjeter qe perfshihet ne kete diskutim.
Duke qene se ne Shqiperi jemi ne fermentim e siper persa i perket traditave zakoneve e te shoqerise, normale qe kjo do te pasqyrohet ne institucionin me te rendesishem te saj e dmth martesen. Kemi te bejme me nje shoqeri qe perdite e me shume po i rri ngushte ky sistem jetese e rregullash e ne rastin tone duke mos pasur nje zgjidhje alternative gjeresisht te pranuar shpeshhere behen te tjera qe ne nje kohe afatgjate ndoshta dalin te gabuara e te pamenduara. Ketu kemi dhe nje seleksionim natyral ama, ata qe bejne ne pergjithesi keto zgjedhje ne shumicen e rasteve as qe do ta kishin vazhduar shkollen apo synonin te kishin karriera prandaj nuk besoj se martesa eshte arsyeja fondamentale e disa pasojave te ketyre martesave se sa niveli, mentaliteti dhe e kaluara familjare e individeve.
Ajo qe nuk me pelqen eshte formulimi pak i pyetjes psh a duhet lejuar nga prinderit, tani zgjidhja tjeter eshte mos ti lejojne, ti nxjerrin nga shtepia, te ndahen per se gjalli apo ti detyrojne me force te bejne dicka qe nuk duan? Po ne rastet e shtazanive si mund te sillen keta prinder? Ndonjehere i japim shume liri prinderve me te drejte kuptohet sepse dhe ligji ia lejon por ama marredheniet mes njerezve nuk jane kaq te prera me thike e akoma me shume kur kemi te bejme mme njerez qe po dalin ne jete e nuk kane eksperience.
Me kete nuk dua te them qe keto martesa jane nje gje e shendetshme,e durueshme e pa pasoja negative por nga ana tjeter dhe perdorimi i forces e imponimit ne te gjitha format e tyre nuk e ndryshojne dot situaten. Ndryshimet behen vetem nese individet ndryshojne, kane prioritete te tjera e kane shpresa te tjera per te ardhmen cdo gjykim nga ana jone me duket se do ishte paragjykues sepse nuk jemi te perfshire drejtperdrejt.
haha
fundi fundit per tu martu ka.pse jo martohu futi nja 8 kalamaj.bohu gjyshe edhe je e lumtur .drejt muhabeti pse tu sillni verdall me gjet burr lodheni dhe mendoheni gjat.rruge e thjesht kjo e vjetra lal.ngado qe te perdridhemi metodat e vjetra jane me praktike dhe ne fund dalin me te forta dhe me shume hapy .lol
Citim:
Une ju falenderoj per seriozitetin me te cilin po e trajtoni kete teme.
Familja ia kishin nderprere shkollen.Nje djale afer 28 vjec kerkon doren e saj. E dini cfare tha i ati? "Eshte vendimi i saj.Nese ajo pranon ,une nuk kam kundershtim".Bukur apo jo? Por e di kur e tha kete ? Pasi ia kishin mbushur mendjen me lloj lloj perrallash.
Dhe une po pyesja veten....
Perse i ati i vajzes nuk tha nje gje te tille kur e bija << iu lut >>te vazhdonte gjimnazin...????
Citim:
Citim:
Po citoj ato që tha kundershtuesja
Kam patur nje kusheriren time ne pozite te tille.Nuk e lane te vazhdonte shkolllen e mesme se kishin hall se e ngacmonin cunat.Sikur vetem ata kishin cupe te bukur.U martua 15 vjec me nje me ''pare'', e qe atehere se shikon me driten e diellit me sy.Eshte bere me 4 femije .Tani eshte 26 vjec.I shoqi edhe te mamaja nuk e le te iki .Ajo e shkreta e izoluar brenda kater mureve.Jane bere pishman prinderit,por tani eshte shume vone.
fajtor,ku e ke degjuar????
ah ... ti qe ma ben mendjen si dallget e Dhermiut..
mos e ke degjuar andej nga shqiperia e mesme ku kane nga nje xhami per hunde apo ndoshta e ke degjuar ne kosove???
pa mendohu mire...
Ne Vlore, nje skafist vlonjat i tregonte vete. Gruaja nuk del dot as te ndere rrobat ne ballkon, per te cilat vjen motra e ndihmon. Skafisti ne fjale eshte psikopat, por eshte i lire te burgose gruan.
Arilabi tu prek nderi ty? Jane bere gjithe shqiptaret garipa per te mbrojtur fshatin nga vijne. Ne vend te hapni syte e te gjeni keta psikopater qe ti fusni ne burg, rrini kerkoni problemet ne katundet e tjere (Kosove, myslimane, etj.) Kjo qe di une eshte ne Vlore dhe s'kam ci bej. Ngushellime.
Citim:
Ne Vlore, nje skafist vlonjat i tregonte vete. Gruaja nuk del dot as te ndere rrobat ne ballkon, per te cilat vjen motra e ndihmon. Skafisti ne fjale eshte psikopat, por eshte i lire te burgose gruan.
Arilabi tu prek nderi ty? Jane bere gjithe shqiptaret garipa per te mbrojtur fshatin nga vijne. Ne vend te hapni syte e te gjeni keta psikopater qe ti fusni ne burg, rrini kerkoni problemet ne katundet e tjere (Kosove, myslimane, etj.) Kjo qe di une eshte ne Vlore dhe s'kam ci bej. Ngushellime.
Re: Re: Shqiperi,martesat e vajzave nen moshen 18 vjece.
Citim:
Po citoj ato që tha agata
Mendoj, se per aq kohe sa nje pjese e Shiptareve te ngelen "injorant" e te ken frike, nga dashnoret e vajzave te tyre, per aq kohe sa nje mashkull Shqiptare te kerkoj akoma nje vajze te virgjer per t'u martuar, e per aq kohe, sa ne femrat, te mos kemi frike qe dashnori yne i pare nuk do jete bashkeshorti yne... Keto fenomene do ndodhin ne Shqiperi.
Nuk eshte vetem faji i nje nene ose babai, qe duan vetem te miren e femijes se tyre, por edhe i mentalitetit tone, dhe jo vetem ai i meshkujve shqiptar por edhe i femrave...
Citim:
jane tragjedi te medha sepse konfirmojne edhe njehere qe femrat ne Shqiperi nuk kane bythe te marrin fatin e vet ne dore, por trasportohen si mall nga familja qe e pjell tek familja qe e bejne te pjelle.
Une them qe gjithe femrat shqiptare duhet te shkojne ne France dhe te marrin ne dore fatin e vet ................. . Shembuj pozitive ka plot ......... .
Citim:
Une them qe gjithe femrat shqiptare duhet te shkojne ne France........ .
Citim:
Po citoj ato që tha Evisa
Pse aq larg??? :p Pse per c'fare mbahet franca???
Ps: Po ne qe jetojm ne perendim si i behet![]()
Citim:
Hejjj ........ non diamo il caccia ai corvi .........![]()
![]()
Po deshe ne MP mund te te tregoj dicka ....... .
Citim:
Po citoj ato që tha kundershtuesja
Edhe ai rasti qe permenda une fajtori vjen nga nje familje prej disa brezash qytetare,por ja qe njerez te tille ka kudo.Ka njerez te prapambetur dhe injorant ku te duash.Nuk i kulturon apo qyteteron vendi keta lloj njerezish.
Citim:
Une them qe gjithe femrat shqiptare duhet te shkojne ne France dhe te marrin ne dore fatin e vet ................. . Shembuj pozitive ka plot ......... .
Gabim
Eshte gabim me i martu vajzat nen 18 vjeçe.
Eshte gjynaf.
Mentaltet i vjeter, sepse kohet kan ndryshu. shume.
Ju falenderoj per opinionet tuaja.Faleminderit Agata qe me urove mireseardhjen ne Forum.
Po citoj Tulipanin:
“Kjo tema eshte pak tendencioze dmth ben fjale vec per vajzat e me duket e drejte te flasim dhe per djemte sepse ata jane gjysma tjeter qe perfshihet ne kete diskutim.
Ajo qe nuk me pelqen eshte formulimi pak i pyetjes psh a duhet lejuar nga prinderit, tani zgjidhja tjeter eshte mos ti lejojne, ti nxjerrin nga shtepia, te ndahen per se gjalli apo ti detyrojne me force te bejne dicka qe nuk duan? “
Do te doja te kisha sqaruar dicka ne fillim.Qe ligji shqiptar nuk lejon martesen nen moshen 18 vjec.Por as nuk nderhyn.D.m.th . eshte nje martese tradicionale ,por pa asnje document te firmosur.Dhe femijet qe lindin nga keto martesa ,ku prinderit nuk kane mbushur akoma moshen e pjekurise ,quhen te jashteligjeshem.
Perse kam lene jashte djemte? Sepse pala e demtuar jane vajzat.Jane ato qe martohen perpara se te kene mbushur moshen.Jane ato qe do behen nena.Jane ato qe do te edukojne ne nje kohe kur nuk e kane mbaruar akoma edukimin e tyre.
Ne asnje rrjesht nuk kam shkruar qe prinderit t’I detyrojne me force femijet te bejne dicka qe nuk duan.Me logjike te shendoshe ,asnje vajze nuk do kerkonte te martohej nese prinderit do I lejonin asaj te shoqerohej me te dashurin e saj nderkohe qe edhe studion.
Do shume kohe per te mos thene shekuj qe te ndryshoje mentaliteti i prinderve shqiptare kudo qofshin .Nuk dua te ofendoj dike spo permend qytet por ne nje shkolle profesiole ne itali ku cdo vit shoqerohen vajzat e shkolle te marrin pjese ne nje panaire parukerie e kosmetike nje shkolle ketu ishte ne krize sepse 10 vajza te te 3 viteve prinderit nuk i lishin te iknin ne kete panair sepse kishin frike se kushedi car ndothte (ikja ardhja me autobuz) .Me kane paguar te shoqeroj keto vajza ne kete panair keto vajza kane lindur ne itali dhe nuk kishin problem per gjuhen por ideja e ketyre qe kishin nje "shqiptare " qe ishte me e madhe se ato do i ruante nderin (jo se ato duhet te me ruashin mua ndoshta..... me dukej sikur sapo kishin ardhur nga Shqiperia si vajza me te meta mendore (gjithe respekt per njerezit e tille).Mendoj se kur kane hipur ne autobuz ishin me te lumtura e dynjase kendonin bertisnin kenaqeshin dhe gjeja qe me beri pershtypje ishte thenia"mos i trego babit tend se pastaj flet me prinerit tone e sna lene me vitin tjeter " 7 nga keto vajza mbaruar shkollen i ke te fejuara me djemte qe jane ketu po nga i njejti vend keto djem jane me te medhenj se ato .Shkojne ne pune te shoqeruara dhe dalin te shoqeruara .Ndoshta jane martuar me dashuri.... se di por kur kujtoj diten qe kane kaluar ne Bolonja dhe i shikoj tani "nuse/ femi" me ate veshjen tipike te adoleshenteve dhe me keto per krahu me vjen keq se mendoj se ato jane akoma te vogla per ti hyre halleve te marteses e kalamajve.
Prandaj nuk eshte problemi se ku jetojne keto vajza por si jetojne...pa nderhyre ne problemet familjere te njeresve dhe pa ofenduar askend per zgjidhjet e jetes se tij/saj
Citim:
Do te doja te kisha sqaruar dicka ne fillim.Qe ligji shqiptar nuk lejon martesen nen moshen 18 vjec.Por as nuk nderhyn.D.m.th . eshte nje martese tradicionale ,por pa asnje document te firmosur.Dhe femijet qe lindin nga keto martesa ,ku prinderit nuk kane mbushur akoma moshen e pjekurise ,quhen te jashteligjeshem.
Perse kam lene jashte djemte? Sepse pala e demtuar jane vajzat.Jane ato qe martohen perpara se te kene mbushur moshen.Jane ato qe do behen nena.Jane ato qe do te edukojne ne nje kohe kur nuk e kane mbaruar akoma edukimin e tyre.
Ne asnje rrjesht nuk kam shkruar qe prinderit t’I detyrojne me force femijet te bejne dicka qe nuk duan.Me logjike te shendoshe ,asnje vajze nuk do kerkonte te martohej nese prinderit do I lejonin asaj te shoqerohej me te dashurin e saj nderkohe qe edhe studion.
Citim:
Perseri, ke me 100-dra vajza franceze qe bien shtazane ne moshe minore si 14 ose 15 vjeçare, te cilat jane te detyruara te deshtojne ose behen nena ne moshe minore... Keshtu qe cdo ekstrem ka te keqen e saj.
Citim:
Mos u merzit ari.Gojet e liga une dhe ti nuk i mbyllim dot.Ky ves ju eshte bere si refleks i kushtezuar disa shqiptarve.Ky lloj vesi eshte rritur e forcuar qe nga koha e Haxhi Qomilit gjer ne ditet tona.Ne cdo kohe po te kuvendoje ne kete menyre me vlonjatet merrje nje grusht turinjve dhe harroje me te silleshe keshtu.Po prape ne nuk duhet te merzitemi,sepse edhe injorante te till qe i trajtojne grate apo femren ne kete menyre ka gjithandej ne mbare hapsirat shqiptare.Patjeter edhe ne qytetin tone te dashur Vlore. Sigurisht kjo nuk duhet pergjithesuar.Vlonjatet nuk jane si ai skafisti injorant qe permend Fajtori.Une e kam konstatuar vet ne ato 5-6 here qe kam shkuar per pushime.Situata eshte krejt ndryshe.Njerzit duken me te civilizuar dhe menyra e jeteses ka ndryshuar rrenjesisht.Ketu ne Londer une kam takuar nje burre Tirone afersisht sa mosha e Fajtorit tone,nje tip i cili nuk ishte i zoti t'i dal varis as gruas e as shtepise se tij.Me nje fjale nje tip barboni.(Eshte tirons den baba den jo i ardhur.Po te doje Fajtori ja them edhe me emer se ai dhe ndonje tjeter mund ta njohe ,sepse ka punuar shofer me autobuset urban ne Tirone).Une nuk mund te them qe tironsit jane te gjithe barbon,sepse do te gaboja.Ne i kemi respektuar femrat ne perputhje me zhvillimin ose stadin aktual te shoqerise shqiptare.Sot femra ne Vlore eshte me lire ne te gjitha aspektet e jetes shoqerore,por edhe pak rregull e kerkese llogarie duhet per adoleshentet.Droga e prostitucioni jane te palejueshme per temparamentin tone,semundje qe po lulezojne ne shoqerine se sotme .Ndoshta Tirona eshte me tolerante ne kete drejtim,prandaj edhe pjesa dermuese me HIV AIDS jane ne Tirane.Fajtori ka nje kendveshtrim tjeter per keto probleme.Ai eshte per nje liri te pakufizuar te gruas,nenes,motres vajzes etj. Ne kuadrin e lirise se individit,simbas tij ato nuk duhet te kene ''kapister''.Kemi debatuar ne nje teme te kaluar per keto probleme me te.Por ne kemi nje thenie:''Gjella me kripe ,por kripa me karar''.
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Mos u merzit ari.Gojet e liga une dhe ti nuk i mbyllim dot.'.
Citim:
Po citoj ato që tha IQVLORA
Mos u merzit ari.Gojet e liga une dhe ti nuk i mbyllim dot.
xhano, te dy palet kane potencial per 'kthim' o Kotke!
Citim:
Po citoj ato që tha cupka
xhano, te dy palet kane potencial per 'kthim' o Kotke!
Kotka,
Njerezit nuk jane te lindur 'te mire' e 'te keqinj' lindin e kaq.
I futemi nje dite tjeter kesaj...
c'trajton tema tani? martesa nen 18 vjec? nuk eshte e drejte megjithate bejne vaki fale fukarrallekut e pa-shkollimit si arsye me te forta.
Megjithate a nuk e paligjshme ne Shqiperi martesa nen 18? Jo se ligji ka sherbyer si fortese kondra gabimeve ne Shqiperi, por pyes per informacion. Di gje ti Kotke?
ta them eshte paligjeshme si ne te gjithe boten e civilizuar.Por martesat nen kete moshe nuk i ndalon dot me ligje,kur egziston deshira e ciftit adeleshent per te ndenjur bashke.Ato ndodhin gjithandej neper bote.me mijra vajza me te vogla se adoleshente jane bere nena para kohe me deshiren e vet.eshte tjeter kur nje fenomen i till ndodh jashte deshire.Per kete ka sanksione ligjore kur behet ankese.
Citim:
[i]Po citoj ato që tha ari77labi
4--boll me vlonjatet -skafista se na u bere bajat..u bere verem ne forum
5---dhe e fundit ..mos abuzo shume me piperin sepse plus qe te digjet goja,por te digjet dhe bytha [/B]
Po me vjen keq qe tema qenka kantandisur ne "mbrojtje ndaj mentalitetit Vlonjat"
Donika Arianiti, un kam lindur ne Tirane, dhe nuk mund te flas me bindje qe te gjitha vajzat e Tiranes kane pasur lirine time, aq me teper qe shoqja ime e ngushte u vra nga babai i saj, sepse ne moshen 15 vjeçare donte dike...
Ke femra te izoluara ne shqiperi, E mos mendo se i ke vetem ne zona te thelle por i ke edhe ne mes te Tiranes ashtu sikurse mund te jene edhe ne mes te Vlores.
Duke lexuar mesazhet e mesiperme, mu duke nje moment qe Vlora nuk bente pjese ne Shqiperi...!!!
Qe te dalim tek Skafet, eshte e rende te shikohet e verteta ne sy, por numri me i madh i skafistave ka qene me origjine Vlonjate, ashtu sikurse numri i atyre qe u moren me prostitucion, ishte nga Fieri. Flas per statistika, ju lutem mos me keqkuptoni, se ne e dime shume mire qe ka pasur skafista edhe Durresak, edhe Tirance, edhe te cdo lloj origjine tjeter.
Fatmiresisht, ne ditet tona, keto nuk ekzitojne me ose egzistojne shume pak... te shkuaren se fshime dot me gome...
Ps: Boh shpresoj te mos me kapin prej veshesh Vlonjatet e Firiaket me kete mesazh. Ju kerkoj te falur nese ju kam prekur por nuk eshte ky qellimi i mesazhit tim
Citim:
Po citoj ato që tha Donika Arianiti
Mos ma ngacmo Arin te lutem, se ai eshte nga te paktet qe e bejne kete forum interesant.
pershendetje
Citim:
Po me vjen keq qe tema qenka kantandisur ne "mbrojtje ndaj mentalitet Vlonjat"
Donika Arianiti, un kam lindur ne Tirane, dhe nuk mund te flas me bindje qe te gjitha vajzat e Tiranes kane pasur lirine time, aq me teper qe shoqja ime e ngushte u vra nga babai i saj, sepse ne moshen 15 vjeçare donte dike...
Ke femra te izoluara ne shqiperi, E mos mendo se i ke vetem ne zona te thelle por i ke edhe ne mes te Tiranes ashtu sikurse mund te jene edhe ne mes te Vlores.
Duke lexuar mesazhet e mesiperme, mu duke nje moment qe Vlora nuk bente pjese ne Shqiperi...!!!
Qe te dalim tek Skafet, eshte e rende te shikohet e verteta ne sy, por numri me i madh i skafistave ka qene me origjine Vlonjate, ashtu sikurse numri i atyre qe u moren me prostitucion, ishte nga Fieri. Flas per statistika, ju lutem mos me keqkuptoni, se ne e dime shume mire qe ka pasur skafista edhe Durresak, edhe Tirance.
Por c'rendesi ka kjo, e rendesishme eshte se ne diten e tona, keto nuk ekzitojne me ose egzistojne shume pak...
Ps: Boh shpresoj te mos me kapin prej veshesh Vlonjatet e Firiaket me kete mesazhtani. Ju kerkoj te falur nese ju kam prekur por nuk eshte ky qellimi i mesazhit tim![]()
Citim:
Po me vjen keq qe tema qenka kantandisur ne "mbrojtje ndaj mentalitetit Vlonjat"
Qe te dalim tek Skafet, eshte e rende te shikohet e verteta ne sy, por numri me i madh i skafistave ka qene me origjine Vlonjate, ashtu sikurse numri i atyre qe u moren me prostitucion, ishte nga Fieri. Flas per statistika, ju lutem mos me keqkuptoni, se ne e dime shume mire qe ka pasur skafista edhe Durresak, edhe Tirance, edhe te cdo lloj origjine tjeter.
Fatmiresisht, ne ditet tona, keto nuk ekzitojne me ose egzistojne shume pak... te shkuaren se fshime dot me gome...
Ps: Boh shpresoj te mos me kapin prej veshesh Vlonjatet e Firiaket me kete mesazh. Ju kerkoj te falur nese ju kam prekur por nuk eshte ky qellimi i mesazhit tim![]()
Citim:
ahahah Kete se luan Topi, personalisht kur me qeshet lexoj Ari Labin, por edhe kur me qahet, prap Ari Labin lexoj![]()
Jeni te gjithe jashte teme. Perqendrohuni se perndryshe ju denoncova te moderatoret. .......... Ahhhh e di une kush i jep jete kesaj teme .................. po ca t'i bej qe eshte me nerva ................. .
Une mendoj se femrat nen moshen 18 vjec dhe mbi moshen 18.5 vjec nuk duhet te marrin burra 2m te gjate sepas teorise se vertikales = 2m dhe horizzontales = 2.cm.
une them duhet te marrin nje burre mjek ose MD qe te kujdeset per to.
Citim:
Po citoj ato që tha akrepi2008
Une mendoj se femrat nen moshen 18 vjec dhe mbi moshen 18.5 vjec nuk duhet te marrin burra 2m te gjate sepas teorise se vertikales = 2m dhe horizzontales = 2.cm.
une them duhet te marrin nje burre mjek ose MD qe te kujdeset per to.
nuk u ankova
Po citoj ato qe tha agata:
agata mos u beje si njona dikur te lutem.ndoshta vogelushja donika nuk te ka kuptuar mire se ku po mundohesh te dalesh,por une po.
Shiko me mire your busines se sa ate te te tjerve.
Vertet skafet dhe skafistet,firmat piramidale qender kishin Vloren por ne te vertet komanden e kishin ne ate Tiranen e qelbet ku ke lindur ti agata e plot te tjere djem e vajza politikanesh te korruptuar qe na shesin mend neper sitet e internetit.(Te me falin qytetaret autoktone tirons se ata jane shume njerez te mire e fisnik.Per ardhsit as qe me pelcet fare.Ata jane drunjte e shtrember qe i kane zene frymen atyre njerezve te mire e te urte. Por duam apo nuk duam ne ai eshte metropoli i gjithe shqiptarve.)
E kam thene edhe here tjeter se skafistet kane bere me shume se qeverite shqiptare te marra se bashku per shqiptaret.Ata qindra mijra njerez qe kaluan detin me ata skafistet e ligj, jetojne sot te lumtur me familjet e tyre,bile i sjellin edhe mbi 1 bilion euro te ardhura vendit cdo vit.Ja pra qe ata kane bere me shume mire se sa keq.Pa kujtohu mire se mos e ke kaluar edhe vet detin me skaf per te ardhur aty ne Francen e Zhan Zhak Rusoit,te Pier e Mary Kyrise etj.Dhe nuk te ka dale keq.Pa mendo ato shoqet e tua me tirone e gjetke,te cilave nuk e kane pare PC me sy e jo te play me te.Aksidente edhe kane ndodhur ne mes te detit,jane mbutur njerez e skafe,por jo se jane bere qellimisht.Kete dijeni mire.Nuk dua t'i mbroje ata injorante te lidhur me Tiranen,jo me Tironen,por ky eshte realiteti.Vertet e shkuara nuk fshihet me rubber.....por te thuhet realiteti e jo te flitet me mendjelehtesi si e jema e Zeqos ne maje te thanes.
Pislleku e ka folen ne Tirane e jo ne Vlore!
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 91 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.