Forumi Horizont | Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 92 mesazhet në një faqe të vetme |
Forumi Horizont (http://www.forumihorizont.com/index.php3)
- Rruga artistike (http://www.forumihorizont.com/forumdisplay.php3?forumid=250)
-- vizatime (http://www.forumihorizont.com/showthread.php3?threadid=6719)
vizatime
vizatime
Pershendetje,
darke me mbushi mendjen te hapja nje teme te re per t'ju treguar te gjtheve punimet e mija, megjithese tani per tani kam shume pak. Shpresoj se do t'ju pelqejne.
C'kemi darke , all of your photos are very good, if i had to choose I'd go with the first one, vertical view of Chicago, and also liked the color in the bracelet photos.
I like photography, but I don't have a decent camera... But as I mentioned before, I also like photomanipulation (although I'm a total newbie). I've got photoshop7 and I'm reading as much tutorials from the web I can.
About 3 months ago i begun to have interest on digital drawing (cause I like drawing in general, though never had the proper basis of this art), bought a graphics tablet and now I've got a lot of work to do (nothing is easy, unfortunately)
If you want to see one of my recent drawings, here is the adress: http://www.geocities.com/ita10/hairlightmetal.jpg (it's kinda big, that's why I gave only the adress)
P.S. Done in ps7, that's me (at least my haircut), it was suppoused to be an exercise on hair, sources of light and metal
wydra
I like your drawing... it makes me think... a head without face... beauty has no eyes
(... what a neck you painted to her )
I use photoshop 5 but I never have tried digital drawing. I love Photography. Now I'm using a digital camera, but it's kinda bad, I mean no proffesional: Finepix A330
what else have you done?
hi darke, I'm glad you like it As for the neck, I was having a hard time giving it the right shape AND the right reflection of the light (I should have used a spoon for a reference
)
As far as photography is concerned, I promissed myslef to buy a good camera when I'll earn money myself (I still study) For now I'm limited at changing and creating things from other people photos. So i kinda envy you for having at least the opportunity to practice yourself while waiting for the camera you dream of
unfortunately I haven't done a lot of "art" (<-- far from being it), just some exercices to understand ps:
I'll show you when I'll have more
bye bye
vizatime
Pershendetje,
darke me mbushi mendjen te hapja nje teme te re per t'ju treguar te gjtheve punimet e mija, megjithese tani per tani kam shume pak. Shpresoj se do t'ju pelqejne.
E para eshte nje "pikture dixhitale" e bere me Photoshop7 dhe tablete grafike. Eshte nje autoportret te cilin e fillova me shume si ushtrim per floket, por pastaj me pelqeu ideja dhe e perfundova keshtu. Veshtire te shpjegoj perse fytyra eshte nje pasqyre, duhet te me njihnit qe t'a kuptonit.
Citim:
Po citoj ato që tha wydra
http://www.geocities.com/ita10/halle.jpg
ky eshte nje tjeter vizatim dixhital te cilen e mbarova sot.
Gjithashtu photoshop7, picture reference
Ja edhe une...
Wydra, per mendimin tim ke talent mgjs fotoja e pare e tregon me shume se sa e dyta talentin tend. Me teper nuk di c'te them pasi ne te vertete shijet e mia per foto te kesaj natyre jane pakez me ndryshe se sa keto qe publikove ti. Nese do nje shije ne lidhje me ate qe them, bej nje kerkim mbi Luis Royo ne internet. Hajde, te puth forte dhe suksese me talentin tend. Besoj se do arrish shume pasi deri tani je e pare qe njoh qe arrin te beje gjera te tilla
.
shume faleminderit per komentin!
Duhet shume pune per te arritur ashtu rezultatesh, une jam "hala ke ura" Le te shpresojme se nje dite...
Pershendetje!
Citim:
ua ua, po pse i kurseni kaq shume gishtat mo njerez, shkruani ndonje koment, cfaredo qofte, une i pranoj dhe kritikat![]()
Mir mir!
Hi ckemi mir. Une jam nje princ sa edhe i kalter edhe artist. Une studioj per piktur jam maturant. Talentin nuk ta muhon kush por kisha disa vrejtje. peshembull per ate vajzen qe eshte si manikin, figura e saje eshte shum e vogel ne krahsim me permasat e kuadratit. tjter ato vijat e zeza qe i ke vene demek si hunda edhe buza ban mir mi hek edhe sfondin jshil mrapa duhet me e gjallnu pak. ME mirkupto.
Pershendetje
Po citoj ato që tha princi-kalter
Une jam nje princ sa edhe i kalter edhe artist. Une studioj per piktur jam maturant. Talentin nuk ta muhon kush por kisha disa vrejtje. peshembull per ate vajzen qe eshte si manikin, figura e saje eshte shum e vogel ne krahsim me permasat e kuadratit. tjter ato vijat e zeza qe i ke vene demek si hunda edhe buza ban mir mi hek edhe sfondin jshil mrapa duhet me e gjallnu pak.
E dyta me pelqen , figura e vajzes te jep ate pershtypje se eshte shtatezane (7-8 muajsh). sa per ngjyrat eshte shija e piktorit megjithate fillimi gjithmon eshte pak veshtire por mendoj se keni talent dhe do te arrini suksese.
Me respekt sarandaebukur.
shume faleminderit per komentet, dhe sidomos per kritikat Une i mirepres keshillat e te tjereve, se pasi rri e shof 2 ore te njejten pikture me bejne syte tek a cift dhe nuk i dalloj dot gabimet
princi i kalter, sa per sfonde jam ku te therret qameti, s'kam idera fare... Ndersa ato vizat tek fytyra nuk jane goja dhe hunda, por gjasme pasqyrimi i dickaje larg perpara, sic duket s'ja paskam arritur mire qellimit
sarandaebukur, nuk e di ku mund ta kesh pare, piktura te ngjashme ka plot, une ne fakt kam perdorur veten time si model (dmth per modelin e flokeve )
faleminderit edhe nje here!
Vector!
Edhe nje vizatim tjeter
Disa sqarime te domosdoshme:
Ky lloj stili i artit dixhital, i perdorur pergjithesisht nga ilustratore dhe desingers (si i thone shqip?) quhet vector. Ndryshimi kryesor midis tij dhe vizatimeve te tjera te zakonshme eshte menyra e vizatimit dhe ruajtja e vizatimit nga ana e kompjuterit.
Vizatimi i ketij vektori i perngjan paksa nje loje me spango; cdo vize ose kurbe formohet duke e "terhequr" vizen nga pikat kyce, dhe jo thjesht duke e vizatuar ashtu sic behet me lapes. Kjo eshte arsyeja perse kurbat duken kaq "perfekte", ketu nuk ekziston dridhja e dores, etj.
Ngaqe vizatimi perbehet nga viza e kurba te ndryshme, kompjuteri e ruan vizatimin si nje formule algoritmi. Pikerisht prandaj figura mund te zmadhohet pafundesisht dhe perseri cdo vize te mbetet perfekte.
Njecike si abstrakte, une keto gjera s'kam shume qe i kam marre vesh per vete...Nejse, ketu keni vektorin tim te pare
Hmmmm.
Pune fantastike si amatore qe je. Nuk e di por me pelqen stili yt Wydra, me shkakton emocion . Sa per vektoret, ke bere nej shpjegim te permbledhur dhe shume kuptimplot. Ndoshta ne te ardhme duhet te piqemi ne te dy dhe te bashkojme kokat (e medha), hahahhaa....
Ckemi wydra
hi wydra ckemi mir. Sa per kete foton e dyte jam me dakord se me ata te parat te lumte. Kurse prap me sfondin je konfuze. Mundoju te gjesh ditqka tjeter nje ngjyre tjeter. E bardha eshte nje ngjyre(nqs mund ta quajme ngjyre) e kollajt per tu vendosur dhe e tjesh. Kuptoje te shikosh vetem bardh. Kjo eshte vrejtja e vetme qe kam per kete punimin e dyte. Nese mundesh kisha pas qef te me tregosh ndonje punim tendim qe ke bere me dore nqs ke, do mundohem te te tregoj edhe une punime te miat. Hajt pashim tash po te shkruaj prap.
Pa titull
Edhe diqka tjeter me kete mini foton qe ke vene per veten me ke hyre ne temen time, ne profesionin tim. Nuk po tham se jam fotograf po shoh nje grafike te theksuar, sepse aplikacionin ne shkolle e bej grafike. Dhe endrra ime eshte grafik dizain. Hajt pashim.
Re: Pa titull
Citim:
Po citoj ato që tha princi-kalter
aplikacionin ne shkolle e bej grafike. Dhe endrra ime eshte grafik dizain
faleminderit per komentin lordo
tani po postoj nje vizatim me mjete "tradicionale" dmth leter e laps
si fotografi reference kam perdorur Elijah Wood (Frodo) tek Lord of the (ST)Rings:
P.S. E di, floket jane skandal...
kjo eshte komshia ime, ose me sakte fytyra e saj, sepse trupin ia zbukurova, se s'e ka kshu
E kam pak fiksim tematiken fantasy, prandaj shume vizatime te mia jane keshtu
urime
Wydra!urime lal. me pelqyen shume. Edhe une e pelqej artin, po kush nuk e pelqen te bukuren. Tani po filloj edhe une nga kerkesat: Po te te dergoj une nje foto timen a mund te sajosh ndonje gje te lezetshme se vdes une per keto gjera...Kam nje koleksion timin me gjera te tilla...Ej, mos shtrembero turite...kam pozuar per disa piktore qe jane me emer, jo vetem per piktore, por edhe per aparate...he si thua???po ashtu ma nis adresen ne privat...
Prsh
C'kemi ksenia, faleminderit
foton mund te ma dergosh, e pranoj me gjithe qejf, por e kupton dhe vete qe s'mund te te premtoj gje. Puna eshte se ne lidhje me artin cdo gje varet nga frymezimi, te cilin une s'mund ta parashikoj. Megjithate te premtoj se do te shoh cfare mund te bej. Adresen po ta coj ne priv
Re: Wydra
Punimet jane te kendeshme.
alucius = eshte i ndriteshem (mesa di une)
qe rrezaton dashuri gjoja
Artistes...
Flm wydra per imeilin... U habita edhe une qe ti ndodheshe atje...Po pate mundesi beje nje xhiro ketej nga une meqe sjemi dh eshume larg...Do rrish ne shtepine time...
stallem
bye
e di qe s'e ke keq, Duhet menduar kjo gje....
Citim:
e di qe s'e ke keq, Duhet menduar kjo gje....![]()
Citim:
pershendetje amor alucius (me qe ra fjala, ca do me thene nicku jot??)
E pashe ate postin, dhe te siguroj qe po me erdhi ndonje frymezim do mundohem ta hedh ne leter. Problemi eshte se une e kam te veshtire te krijoj nga mendja, pa patur nje model para sysh, per kete do te te keshillonte me mire nje njeri me me shume fantazi. Megjithate, sic te thashe, po me erdhi frymezimi do te mundohem ta realizoj![]()
Re: Amorit
Pershendetje Amor !
E paskam kuptur gabim nicku-n tend.
N/p,ketu jemi ne dhe per te qartesuar gabimet!
shume nick i kendeshem amor
Me qe po shkruaj, po fus dhe nje vizatim tjeter qe e kam bere ne vere (leter+laps)
Re:
Qenke e talentuar ti zemra.
Te uroj sukses!
Wydra,
mua dhe nje shokut tim ketu afer na duket gati e pabesueshme qe e ke bere me dore (leter + laps) vizatimin siper. Urime. Vertet e mahnitshme po te jete bere me dore.
flm per komentet une vdes per komplimenta (ketu perfshihen dhe ato te bazuara ne realitet
)
Ky vizatim eshte bere vertete me dore, si model kam perdorur nje fotografi te gjendur ne internet. Formati si me siper, dmth rreth 1/4 e fletes A4
nje vizatim tjeter qe e kam bere para pak kohesh, format A4, lapes dhe qymyr.
P.S. Hajde goca, se per ju mundohem
Komentet e mia per Wydra
Perfshire te gjitha vizatimet e tua qe me pelqyen, tre me ngelen ne mendje dhe ato ishin fotoja dixhitale ( qe akoma e kam te hapur faqen qe ta shikoj ) dhe dy vizatimet e fundit sps kane nje refleks shume te bukur. Te fundit nuk e di perse e pelqeva
. Me duket qe edhe ne vajzat kerkojm shume
.
Te pershendes dhe sic i thon kendej ne angli 'keep it up'. I love them.
Citim:
shume nick i kendeshem amor
Me qe po shkruaj, po fus dhe nje vizatim tjeter qe e kam bere ne vere (leter+laps)
wydra kryeveper fare jane te gjitha vizatimet , por sidomos keto te bera me dore sepse sado kompjuteri hand made eshte gjithnje e paperseritshme.
PS: te te dergojme ndonje foto te na besh ndonje portret bardh e zi ?
shume faleminderit hirushja, plloshtani dhe analisjta
analiste, nuk premtoj dot gje parakohe, sepse s'varet nga mua por nga frymezimi
wydra, nje kritike per te qene akoma me e suksesshme, nese me lejohet?!
Duke pare talentin dhe doren tende te arte, do te doja te te thoja se artisti nuk i frikesohet punes se vete, po edhe nese nuk e gjen frymezimin, ai duhet ta kontrolloje ne menyre shume shume te vecante... Frymezimi nuk te fshehet pas portretit, po dije se frymezimin e ke cdohere para dore, po vetem se duhet ta mesosh se si te te shfaqet ne raste specifike....
Frymezimi eshte ne Unin tend... Po vetem se duhet t'i rropasesh dhe gati eshte...Shpresoj te me kishe kuptuar per te mire....Mirekuptim
Per ju Plloshtani
faleminderit per komentin plloshtani, mbase ke te drejte, por une jam akoma ne fillimet e mia. Nga ana tjeter, kjo qe thua ti vlen sidomos per artistet qe me ane te artit fitojne dhe jetesen, une tani per tani s'jam nje prej tyre. Megjithate ia vlen te mendosh per kete qe thua
Sa qejf, po me shplodhet shpirti ne ate pikture moj Wydra!
URIME MOTRA!
UNE E KAM SHUME QEJF ARTIN, pikturen e dua shumeeeeeeeeee!
urime ARTISTE!
ju perqafon _Sykaltra
Rrushiii...
Sheee njona, pse s' me kishe thene per foton e pare me dore, te asaj vajzes se ciles i duket vetem syri? Tani isha duke germuar dhe duke rilexuar mesazhet dhe mund te them qe tani po e shoh me seriozisht punen tende nderkohe qe me pare e shihja me syrin e amatorit pa i dhene shume rendesi (s'do te thote qe nuk kushtoja fare). Pune fantastike mgjs jam kurioz te te shoh gjate punes se si arrin ta krijosh projektin dhe per sa kohe je ne gjendje ta mbarosh. Ku i dihet, ndoshta me jepet shanci te pozoj per ty ne te ardhme . Mbase s'kam trup te bukur si ai tipi i mesiperm por hej, edhe artistet e vjeter dhe fotografet e medhenj, fotot dhe pikturat me te bukura i kane me femra topolake dhe jo me simbole seksi
. Hajde, suksese per te ardhmen dhe nje puthje gjigante virtuale......
Shume mosbesues jeni ndaj artit dixhital, por ne fakt eshte nje fushe e re me mundesira gjigande, por te pazbuluara mire
Ketu kam nje pikture qe paraqet motren time te dashur (ate qe gatuan mire) me disa modifikime te rastit (domosdo, floket s'i ka keshtu
)
E bere e gjitha qe nga skica ne Photoshop7
Pershendetje!
Shume e bukur ajo piktura, jashtezakonisht e bukur.... fantastike.....
Pershendetje!
modeli: kemba ime
gjerat e tjera nga mendja
photoshop7
me shume si nje ushtrim per te provuar teknika te reja. Komentet te mirepritura
simply beautiful.
p.s. Wydra motra qenka kinge.
atehere mua ma ben nje portret, sepse je vertet artiste e lindur nga natyra....
vec kujdes me floket se jane verfdalle!
ta dergoj nje foto se shpejti...
pershendetje
wydra
uau, pune fantastike!!!
nuk e kisha pare me pare kete teme, dhe paskam humbur ca!!!
E di qe nuk eshte e lehte ti besh ato, sidomos me kompjuter; -mu desh te merrja nje course perpara nja dy vjetesh e me duhet te per****a photoshop dhe 3d studio max, por talenti im eshte pertoke fare....
edhe nje here urime...dhe vazhdo keshtu
me shkrive plloshtani Dale sa te bej faqen time, aty do shenoj dhe tarifat per portretet
shume faleminderit eng_girl, me behet qejfi qe te pelqyen punimet e mija
Ne fakt une s'kam kohe qe kam filluar te merrem me photoshopin, edhe tableten grafike para 3 muajsh e kam blere dhe me vjen shume keq qe s'kam me shume kohe te merrem me kete pasion timin. E kam dhe 3d studio max, por s'e kam instaluar akoma se duhet t'i bej formatim kompjuterit dhe sjam bere mbare
ajde docke qe me paske ajdeee
te lumte docka e vocke me te vertet shum te bukura
edhe mos haro se e kam zen radhen i pari ajde hidhu tashi per tre dit ta kesh nxjer nje ne drit
talent me te vertet talent
Citim:
Shume mosbesues jeni ndaj artit dixhital, por ne fakt eshte nje fushe e re me mundesira gjigande, por te pazbuluara mire
Ketu kam nje pikture qe paraqet motren time te dashur (ate qe gatuan mire) me disa modifikime te rastit (domosdo, floket s'i ka keshtu
)
E bere e gjitha qe nga skica ne Photoshop7
Gjithsej 2 faqe: [1] 2 » Trego 92 mesazhet në një faqe të vetme |
Materialet që gjenden tek Forumi Horizont janë kontribut i vizitorëve. Jeni të lutur të mos i kopjoni por ti bëni link adresën ku ndodhen.